Találatok a következő kifejezésre: Ügyeletes orvosnál szülni (14 db)

Milyen az ügyeletes orvosnál szülni? Érhet-e valami hátrány?

Tudom, hogy ez a dolga, de mégis... Szegedi tapasztalat érdekel a legjobban, de mindenki véleményére kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Én ügyeletes dokinál szültem és maximálisan meg voltam vele elégedve. Hátrány csak az lehet, hogy annál szülsz aki bennt van. De ha nincs olyan doki akinél esetleg nem szeretnél szülni akkor semmi probléma. Üdv

Én ügyeletes dokinál szültem és maximálisan meg voltam vele elégedve. Hátrány csak az lehet, hogy annál szülsz aki bennt van. De ha nincs olyan doki akinél esetleg nem szeretnél szülni akkor semmi probléma. Üdv
akkor az ügyeletes dokiknak nem kell fizetni?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Ha máshogy nem, priviben elküldenéd annak az orvosnak a nevét? Félek, esélyes nála a szülés, mivel Szegeden összevonták a 2 kórházat. Köszi a válaszokat!
Nekem választott orvosom volt, de csak azért mert egy doki volt a kórházban akinél nem voltam hajlandó szülni. Õ a szegedi II. kórházból járt ki ügyelni hozzánk a vidéki kiskorházba. Ha ott szülsz, inkább válassz, nehogy hozzákerüljél. Nekem volt egy "szobatársam" a kórházban aki nála szült, és azt mondta, neki sose volt választott orvosa (3-szor szült), de ez a doki borzalmas. Nõvérem meg Szegeden fogta ki a II-ben, azt mondta legkzelebb itthon fog szülni, de mióta ide jár ügyelni, inkább itt is választott orvost.
Szia! Én is ügyeletes dokinál szültem igaz én Gyõrben, elõször féltem kicsit mert császározni kellett, meg a terhesgondozás alatt sok dokit láttam de aki mûtött csak egyszer és nem volt túl szimpi, de nagyon kedves volt, még viccelõdött is a mûtét alatt, mi nem adtunk neki pénzt, mégis úgy kiszedte a varratokat hogy észre sem vettem, és a szülésznõk is nagyon sokat segítettek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Igaz Békéscsaba nem Szeged, de én is csak jó tapasztaltokat tudok átadni. Az ügyeletes orvos és a szülésznõ is végig mellettem volt, (elsõ szülés)csak áradozni tudok róluk. Én ugyan adtam az orvosnak pénzt, utólag, mert tényleg hálás voltam ezért az élményért.
Hát azért nem kell félni, nem keres rosszul, nálam tuti jobban keres, pedig aztán én is tanultam eleget...
Nem gondolom, hogy egy korhazi doki a fizetesevel megtomné a zsebét. :O) Én nem mernék nem választani dokit vagy szülésznõt, mert volt már olyan dokihoz szerencsém, akihez képest a mészáros ovodás...:o( de vannak jó hallott "élményeim" is...sztem, ha a szegedi kórházba az áltag doki kedves es lelkiismeretes, nyugodtan bevállalható, mert hallomásból ismered õket! Én útálom, h fizetnem kell, de nem merek mást tenni....:O((
Nyugodtan szülj az ügyeletes orvosnál! Én is annál szültem, és teljese meg voltam elégedve, a doki még örült is nekem, hogy végre van valami dolga, amúgy tök fiatal volt, és nagyon ügyes! Nekem nagyon jó élmény volt, pedig tudta, hogy nem fogok fizetni. És igen, véget kell vetni annak, hogy a "gazdagok" kiváltsága legyen a tisztességes ellátás. Amúgy is, ez nem igaz, hát az ügyeletes orvos is tökéletesen el tud látni, azt kell megszüntetni, hogy valaki ugyan azért a munkáért kétszer is megtömje a zsebét.
A kérdező hozzászólása: Egyetértek a 2. válaszolóval: ennek véget kellene vetni. nem érzéketlenségbõl és nem anyagi, hanem erkölcsi okok miatt nem vagyok hajlandó plusz pénzt fizetni.
Semmi hátrány nem fog érni! Nyugodtan vállald be!! Sokan nem fogadnak orvost. VAn már több kórház, ahol nem mehet be az az orvos a kórházba, aki nem doglozik éppen, és ez fog végetvetni a "fogadott orvos" intézményének. Hál istennek!!!
A kérdező hozzászólása: Szerintem az ügyeletesnek nem kell, de "lehet". (Én biztos nem fogok...)

Győrben ügyeletes orvosnál szülni nem nagy felelőtlenség?

Tapasztalatokat szeretnék olvasni, hogy érdemes orvost foadni, vagy nem?

Legjobb válasz: Miért lenne felelõtlenség? Az ügyeletes orvosnak is ugyanolyan diplomája van,mint a fogadottnak.Csak a fogadott zsebét meg kell tömni,azért,hogy rádnézzen 1* a szülés alatt.

Miért lenne felelõtlenség? Az ügyeletes orvosnak is ugyanolyan diplomája van, mint a fogadottnak.Csak a fogadott zsebét meg kell tömni, azért, hogy rádnézzen 1* a szülés alatt.
Szülés elõtt nagy körkérdést intéztem én is ismerõseim között, és mindenki dícsérte az orvosokat. Én sem fogadtam se orvost, se szülésznõt (mert már szülésznõt is szoktazk), és tényleg nem csalódtam!Már az utolsó vizsgálatoknál (mikor magzatvizet néznek) is találkoztam párral, én mind nagyon alapos, rendes volt, és szülésnél is egy nagyon kedves, ügyes, lelkiismeretes dokit kaptam. (a szülésznõ is tündér volt!)Az is igaz, hogy ha rendben megy minden, akkor a dokinak csak a végén van szerepe, szinte mindent a szülésznõ csinál.De tényleg nagyon jó dokik vannak, szerintem felesleges külön pénzelni, inkább költsd a babádra!
Gyõr nem lehet rosszabb, mint Miskolc, és itt sem felelõtlenség ügyeleten szülni :)
nekem volt dokim de az utolsó hetekben elment pont szabira. végül sikerült nála szülnöm mert kihúztam végig és addigra megjött, de azért elmondta, hogy kit hívjak helyette, ha valami van, de azt is mondta, hogy az ügyelettel sincs semmi baj ott általában fiatal lelkes dokik vannak, tényleg tök rendes az összes, én nem halottam panaszt rájuk. És habár az én dokim aznap amúgy is ott volt mikor szültem mégis csak az utolsó 10 percben volt mellettem a kitolásnál meg összevarrt. Több múlik a szülésznõn de õk meg aztán tényleg tündérek voltak velem. a csecsemõs nõvérekrõl viszont már nem tudok ilyen jókat írni.. Szóval szerintem sem kell dokit fogadnod ha nem akarsz. Talán az a rosszabb ha hétvégén szülsz akkor kevesebben vannak, vagy akkor ha nagyon sok szülés van aznap mert akkor kevesebbet tudnak figyelni rád. Mikor én szültem elõzõ nap mondta a dokim annyian szültek hogy volt aki a folyosón szült meg egy betegágyon, mert nem volt hely a szülõszobában
Szia, nekem sem volt orvosom, de szülésznõt fogadtam, mert azt akartam hogy minél természetesebben menjen a szülés és be akartam kerülni az alternatív szülõszobába is. Sikerült! Az ügyeletes orvos is rendes volt, és legalább nem rohant haza dögfáradtan, mint egy pihenõ idejébõl berángatott orvos. Szóval megérte, a másodiknál sem fogadok majd orvost.
Én nyáron szültem Gyõrben, fogadott orvos és szülésznõ mellett. A szobatársam az ügyeleten szült, rendben levezették a szülést, csak ami még vele jár arra már nem kellõképpen figyelnek. A szobatársam gátsebje annyira fájt menni is alig birt, míg én már aznap ültem.

Kecskeméten ügyeletes orvosnál szülni?

Vélemények és tapasztalatok!

Legjobb válasz: szia.én májusban szültem ott ügyeletesnél.sokkal többet foglalkoztak velem,mint akinek volt.a szülésznõ is szinte végig ott ült mellettem.a gyermekágynál is találkoztunk a dokival,kérdezte is hogy hogy vagyunk a picivel,stb.nekem pozitív a tapasztalatom

szia.én májusban szültem ott ügyeletesnél.sokkal többet foglalkoztak velem, mint akinek volt.a szülésznõ is szinte végig ott ült mellettem.a gyermekágynál is találkoztunk a dokival, kérdezte is hogy hogy vagyunk a picivel, stb.nekem pozitív a tapasztalatom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!38+5 hetes vagyok és félek hogy milyen lesz.Foglalkoznak e majd velem velünk!
Erre én is kíváncsi lennék, én februárba fogok menni! Ez miatt elég ideges vagyok.


Nyiregyházi szülészeten érdemes ügyeletes orvosnál szülni? Mennyire törödnek a kismamával?

Legjobb válasz: Én pontosan így szültem, velem nagyon aranyos volt a doki, a vége felé már egész sokat volt bent (amennyire visszaemlékszem:)

Én pontosan így szültem, velem nagyon aranyos volt a doki, a vége felé már egész sokat volt bent (amennyire visszaemlékszem:)

Milyen ugyeletes orvosnal szulni? Uzsokis valaszok elonyben?

Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen. Az elso gyermekem fogadott dokin volt tobb szaz kilometerre innen. Szivem szerint atmenetileg odakoltoznek megint a szulesig. :) Meg csak az elejen vagyok, most lepek a masodik szakaszba, de allandoan azon kattog az agyam, hogy mi hogy van. Nok millioi szulnek ugyeletesorvosnal, foleg x. gyerekuket. Viszont manapsag nagyon nyomjak a fogadott orvos temat.

Legjobb válasz: Nekem Uzsokiban választott dokim van, imádom! Szerencsére az a fajta aki nem mond összeget, adjunk amennyit tudunk. És 4 hetente egy uh 8000/ft magánrendelésen. A többi vizsgálat ingyen van a kórházban. Iszonyat aranyos mindenki, pedig ezen a 8000Fton kívül mi egy fillért sem adtunk senkinek. És ez a magánrendeléses is csak 20. héttõl van, elõtte a kórházban voltak a vizsgálatok és teljesen ingyen és képet is mindig kaptunk. Feküdtem is bent a kórházban mert véreztem, akkor is mindenki nagyon kedves volt. Én rossz dokival még nem találkoztam ott, nem panaszkodott senki (akivel személyesen beszéltem) , hogy bármi gond lett volna abból ,hogy az ügyeletesnél szült. Nekem csak jó tapasztalatom van. Én nem ehhez a kórházhoz tartozok ezért kellett dokit választanom, de ha te amúgy is ide tartozol akkor én abszolút merem ajánlani, hogy szülj az ügyeletesnél.

Nekem Uzsokiban választott dokim van, imádom! Szerencsére az a fajta aki nem mond összeget, adjunk amennyit tudunk. És 4 hetente egy uh 8000/ft magánrendelésen. A többi vizsgálat ingyen van a kórházban. Iszonyat aranyos mindenki, pedig ezen a 8000Fton kívül mi egy fillért sem adtunk senkinek. És ez a magánrendeléses is csak 20. héttõl van, elõtte a kórházban voltak a vizsgálatok és teljesen ingyen és képet is mindig kaptunk. Feküdtem is bent a kórházban mert véreztem, akkor is mindenki nagyon kedves volt. Én rossz dokival még nem találkoztam ott, nem panaszkodott senki (akivel személyesen beszéltem) , hogy bármi gond lett volna abból , hogy az ügyeletesnél szült. Nekem csak jó tapasztalatom van. Én nem ehhez a kórházhoz tartozok ezért kellett dokit választanom, de ha te amúgy is ide tartozol akkor én abszolút merem ajánlani, hogy szülj az ügyeletesnél.
Uzsokiban szültem januárban. Éjjel 3-kor mentünk be, és este 1/4 6-kor lett baba. Beleestem 3 mûszakváltásba is. MINDEN doki és a szülésznõk is nagyon aranyosak, kedvesek voltak! Pedig nekem sem volt fogadottam! :) A szobatársaim közül is csak 1 szült fogadottal. A többiek is elégedettek voltak. Szóval szerintem nyugodtan vágj bele! Költsd a pénzt a babára! Teljes odafigyelést és segítséget, bátorítást fogsz kapni az ügyeletesektõl! :) Ha kell vmi infó vagy bármi, akkor írj nyugodtan! :)
2. vagyok. A személyzet is aranyos volt. Csecsemõsök mondták, h bármikor csengethetünk, szívesen segítenek. Megmutattak, elmagyaráztak mindent. Igen, a pénz részével így vagyok én is. Egy bonbon, bor, az OK. De 100-akat kifizetni... Én végig sztk-ba jártam, senkinek egy fillért nem adtam és mindenki teljesen normális volt. Rosszat kben nem olvastam az Uzsokiról, talán vki egyszer egy csecsemõsre panaszkodott, h morcos volt, de a szülésznõket, orvosokat még senki nem szidta. :) Egyik szobatársam is császáros lett, ügyeletesnél szült. Utána nagyon alaposan foglalkoztak vele, még a fõorvosnál is járt, mert pici hõemelkedése volt. Szóval a lényeg, h jó kezekben lesztek. Ja... Kaját vigyél, mert az nem a legjobb... :) Reggeli - vacsi pl olyan volt, h 2 szelet kenyér + 2 karika felvágott, vagy 2 sz kenyér és 1 háromszög sajt. Van hûtõ minden szobában, meg mikro a folyosón a konyhában. :) Ja és wc papírt is vigyél. :)
Én is néztem az Uzsokit, de végül nem õket választottam. Sajnos, a Lajis Timirõl írtak negatívak tapasztalataim szerint igazak.Én is õt szerettem volna orvosomnak, de 2 hétig nem tudtam elérni, majd nagy nehezen a kórházban..Rendelésen órákat kellett várni, míg bent voltam a vizsgálóban kedves volt nagyon, és szimpatikus is, de akkor is csöngött a telefonja, jöttek mentek az emberek..És úgy voltam vele, ha már fizetek, akkor szeretnék egy olyan orvost, akivel nyugodtan tudok pár percet beszélgetni.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Csak a dr.nõ miatt nem õket választottad vagy valami más kifogásod is volt ellenük? Tudom, ahány ház, annyi .. :) )) De, azért pro éls kontra vélemények is érdekelnek. Eddig mindenki úgy írta le a kórházat, mintha Hawaii-onülnék koktélozás közben a naplementét bámulva egy bantu négerrel .. szóval kicsit hihetetlen, hogy abban a kórházban ennyi lelkiismeretes és odafigyelõ orvos/ápoló dolgozik.
1 vagyok: De de a Tímeához járok. Én soha nem tapasztaltam semmi negatívat vele, rám mindig emlékezett, mondjuk terhességem elején 4 hétig hetente találkoztunk sajnos. Mióta magánrendelése van azóta pedig az asszisztense 12-17 óráig mindig elérhetõ. De mi mindig vizsgálaton beszéljük meg a következõ idõpontot így nem kell hívogatni. Valóban sok sok betege van, de órákat még sosem vártam rá, max 10-20 percet. De szombatonként van magánrendelése én ott még sosem vártam rá, mindig pontos volt.

Mernétek lombikos ikreket az ügyeletes orvosnál szülni?

Legjobb válasz: Szerintem nem másabb,mint a sima ikres szülés. Én mondjuk ikreknél eleve magándokihoz fordulnék!

Szerintem nem másabb, mint a sima ikres szülés. Én mondjuk ikreknél eleve magándokihoz fordulnék!
Nekem ugyan természetes úton fogant és született ikreim vannak, de én minden ikres esetben javaslom a fogadott dokit. Nekem nagyon jó volt, hogy volt! Sztem azért is fontos, mert egy ikres kismamának is vannak és lehetnek is "elvárásai", amit igazán egy fogadott dokival tudsz letárgyalni, aki ráadásul végig kíséri a terhességet.
Elvileg ugyan olyan ellátást kell, hogy kapj. Ha engem kérdezel akkor én is tuti magándokihoz járnék már csak a lombik+ikrek miatt. A szülésre a magándokimat kérném fel. Nekem megnyugtatóbb lenne, hogy csak velem foglalkozik. Azt ugye elõre nem lehet tudni, hogy abban az ügyeletben hány kisbaba fog még születni, hány felé kell szakadnia az ügyeletes dokinak.... Sok felé kell figyelnie, nem csak rátok stb... Gratulálok a kicsikhez és szép szülést!
Nem a lombik, hanem az ikrek miatt biztosan nem...ikres szülésnél sokkal több lehet a komplikáció, szerintem több odafigyelést igényel mint a sima szülés. Én nem ikreket szültem , mégis sürgõsségi császár lett belõle de ha nincs fogadott dokim, ki tudja mi lett volna a vége...
Nem- nem a lombik miatt- bár ha lombikkal fogantak, akkor gondolom a teherbeeséséért is eléggé megküzdöttetek. Szóval akkor már a szülésre sem sajnálnám a dokit, és a pénzt sem. Mi tesómmal ikrek vagyunk, 35éve anyukám ügyeletesnél szült, de még két dokit behívtak hozzá, és 3-an vezették le nála a szülést- mert az ikresekre eleve duplán oda kell figyelni, mivel eleve két gyermek születik. Szóval én inkább fogadott dokival szülnék.

Aki a Szent Imre kórházban szült, mi a tapasztalata? Ügyeletes orvosnál szülni tényleg kockázatos, vagy ez csak rémhír? Ha előre nem fixálom le mennyivel honorálom a munkáját, nem lát el becsületesen?

Sajnos annyi mindent lehet hallani és els? babát várok, a férjem aggódik, nehogy pl. bennem maradjon pici darab a lepényb?l vagy még rosszabb.

Legjobb válasz: Én nem szültem,de dolgoztam ott. Zsigmond Tamást és Barna Pétert nagyon dicsérik,én elõbbit ajánlanám. Én nem mertem bevállalni az ügyeletesnél szülést. Írj majd,hogy mit intéztél! Boldog babavárást! 14 hós kicsi fiú anyukája

Én nem szültem, de dolgoztam ott. Zsigmond Tamást és Barna Pétert nagyon dicsérik, én elõbbit ajánlanám. Én nem mertem bevállalni az ügyeletesnél szülést. Írj majd, hogy mit intéztél! Boldog babavárást! 14 hós kicsi fiú anyukája
Értem, mondok mást! Keresd meg Tóth Jolán szülésznõt, édes, aranyos és nagyon ott van szakmailag. Ne orvost válasdz, hanem szülésznõt, õ végig melletted lesz. Elsõ vagyok!
A kérdező hozzászólása: Jelenleg Holba doktorúrhoz járok, de õszintén megmondom, nem igazán úgy vagyunk anyagilag eleresztve, hogy 100.000 Ft-ért megfogadjam...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha az ügyeletes orvosnál fogok szülni, mennyi pénzt szokás adni a dokinak és annak, aki ott segédkezik?

Els? babánk lesz, és nem sokat tudok az ilyesmikr?l sem. Anyagilag nem vagyunk elengedve, de gondolom illik valamennyit adni az ügyeletes dokinak ilyenkor. 24. hetes kismama

Legjobb válasz: Szia.Szerintem ügyeletes orvosnak annyit adsz amennyit a pénztárcád megenged ! :) Én is ügyeletes dokinál fogok szülni...de még nem tudom mennyit fogok tudni adni. A barátnõm pár hónapja szült ügyeletes dokinál,õ 10ezret adot neki... Minden jót ... 30hetes kismami

Szia.Szerintem ügyeletes orvosnak annyit adsz amennyit a pénztárcád megenged ! :) Én is ügyeletes dokinál fogok szülni...de még nem tudom mennyit fogok tudni adni. A barátnõm pár hónapja szült ügyeletes dokinál, õ 10ezret adot neki... Minden jót ... 30hetes kismami
Énis ügyeletes dokinál szültem igaz már 2éve és egy 10adtam, de sz.tem az bõven elég
Én is az ügyeleten szültem 5 hónapja. Senki nem várt semmit, nagyon rendesek voltak. Nálam a szülésznõ csinált mindent, a doki csak a végén nézett meg és így 30000-t adtam a szülésznõnek és 15000-t a dokinak. De szerintem tégy belátásod és pénztárcád szerint. Persze, ez a dolguk, hogy munakidõben ellássanak és ezért kapják a fizetést. (belegondolt valaki hogy mennyit az elvégzett munkához képest?) Én is az egészségügyben dolgozom, soha nem bántam senkivel sem rosszabbul mert nem adott extra pénzt és azokkal sem kiváteleztem akik adtak, de ettõl függetlenül örültem, ha elismerték a munkámat.

Ha ügyeletes orvosnál fogok szülni, az apuka akkor is bejöhet?

Legjobb válasz: nem tudom, melyik kórház, de szerintem igen. én is ügyeletes orvosnál szültem a gyermekünket, és bejöhetett apuka is. ha van szülésznõd (nekem nem volt az sem), akkor vele meg is beszélheted, de ha be szokták engedni az apukákat, akkor veletek sem tesznek kivételt.

nem tudom, melyik kórház, de szerintem igen. én is ügyeletes orvosnál szültem a gyermekünket, és bejöhetett apuka is. ha van szülésznõd (nekem nem volt az sem), akkor vele meg is beszélheted, de ha be szokták engedni az apukákat, akkor veletek sem tesznek kivételt.
Igen! Én is ügyeletesnél szültem (a szülésznõ is az volt) és amint felvette a kórházi cuccot, bejöhetett hozzám. Tudomásom szerint a szülõ nõnek amúgy is joga van hozzá, hogy egy általa választott személy jelen legyen a vajúdás és szülés alatt. Ez alól a császár kivétel, bár mintha 1-es kórházakban arra is lenne lehetõség.
Én Gyõrben szültem ügyeletesnél, és bejöhetett elvileg az apa.Úgy volt hogy bejön, de a nagy hajrában és mivel vacuum lett a vége, valahogy kint maradt
szia, nekünk nyíregyházán van egy "tanfolyam"amit el kell végezni apás szülés esetén akárkinél szülsz....ezt azért jó ha megkérdezed, persze semmi értelme, csak fizetni kellett érte 3 e et 3 alakalomért erre ment ki az egész
PErsze:-)
Eszem megáll; tanfolyam, pláne pénzért?! Tényleg bent lehet az anyával 1 általa választott személy, minden macera nélkül (az én férjemnek tiszta, általa hozott ruhába kellett átöltöznie).
mi is elvégeztük nyiregyen a tanfolyamot, 5000ft, és apuka kapott egy kártyát, hogy igazoljuk a tanfolyam elvégzését, és azzal jöhat be apuka!

Nincsen fogadott orvosom, így majd az ügyeletes orvosnál fogok szülni. Kell adni pénzt az ügyeletes dokinak?

Hogy m?ködik ez ilyen esetben?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell adni. Ha nagyon meg voltál elégedve és szeretnél, akkor adhatsz (vagy esetleg valami ajándékcsomagot).

Szerintem nem kell adni. Ha nagyon meg voltál elégedve és szeretnél, akkor adhatsz (vagy esetleg valami ajándékcsomagot).
szerintem sem szoktak.
Nem szoktak. Csak ha mondjuk nagyon meg vagy vele elégedve. Vagy esetleg ajándékcsomagot.
Én nem adtam, pedig nagyon meg voltam elégedve vele. De azt hiszem, a fizetését pont ezért kapja. Ajándékot vettem neki utána (ami nem volt túl olcsó, de azért egy tizesbõl kijött), hiszen mégiscsak a világrasegített egy új életet, de szerintem pénzt nem kell adni. Nekem a dokim nem is várta, hogy pénzt fog kapni, nagyon örült az ajándéknak, amit kapott. Ja, ha a dokinak veszel ajándékot, akkor ne feledkezz meg a szülésznõrõl és a csecsemõs nõvérekrõl sem (persze ha meg voltál velük elégedve), a szülésznõ mondjuk szerintem nagyon örül akkor is, ha kap egy nagy csokor virágot (nálunk így volt), a csecsemõosztályra pedig vittem egy szép díszdobozos kávét, mert úgy láttam, nagyon sokat kávéznak a nõvérkék, örültek is neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!