Találatok a következő kifejezésre: Újszülöttnek milyen kell vennem (3 db)

Milyen és hány darab ruhát kell venni egy újszülöttnek? Novemberi baba lesz.

Legjobb válasz: Neki fõleg bodykat(hosszú-, és rövidujjú) és rugikat kell venni. Nadrágokat meg pulcsikat fölösleges, az 3-4 hós koráig nem kényelmes neki. Szerintem 10-10 db simán elkél, ilyenkor még híg a kakijuk, könnyen kifolyhat a pelusból. Aztán kell még 2-3 harisnya, meleg füles sapi, pár db zoknika. Bundazsák, meleg pléd. Az én babám is novemberi. Csak õ tavaly novemberi. Gratulálok!

Neki fõleg bodykat(hosszú-, és rövidujjú) és rugikat kell venni. Nadrágokat meg pulcsikat fölösleges, az 3-4 hós koráig nem kényelmes neki. Szerintem 10-10 db simán elkél, ilyenkor még híg a kakijuk, könnyen kifolyhat a pelusból. Aztán kell még 2-3 harisnya, meleg füles sapi, pár db zoknika. Bundazsák, meleg pléd. Az én babám is novemberi. Csak õ tavaly novemberi. Gratulálok!
Szia, legyen pár darab 56-os body és rugi, de inkább javasolt 62-es méretet venni. Összesen 10 body, 10 rugi elég. Néhány vastagabb is legyen köztük. Overáll, sapka, esetleg harisnya (bár mi azt nem használtunk újszülöttnek). Kispléd legyen. Hosszú ujjú rugihoz ujjatlan vagy rövid ujjú body praktikus, ujjatlan rugihoz pedig hosszú ujjú body. Külön nadrág külön felsõk vásárlásával még ráérsz egy-két hónapig. Olyan rugikat vegyél, amiknek van a lába között patent, mert elég sokat kell majd tisztába tenni. Jobb, ha elölpatentosak a rugik, és nem a hátukon. Remélem tudtam segíteni, jó babavárást!
Itt találsz egy jó listát: http://mikellababanak.hu/babakelengye_lista/indulo-babakelen.. Harisnyát szerintem ne vegyél, nagyon nehéz ilyen pici babára feladni. Télire jó lenne neki egy overall, szerintem praktikusabb, mint a dzseki-nadrág párosítás, de ez függ attól, hogy mivel közlekedtek, mennyit sétáltok, hol altatod. Bátran vegyél használt cuccokat, újakat ráérsz majd bölcsi, ovis korában ráadni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.hasznukat fogom venni.:)

Újszülöttnek milyen pelenkát kell vennem? Melyik a jobb: textil vagy eldobható? Mennyit érdemes venni belőle?

Legjobb válasz: Én moshatót fogok használni mindenképpen, de legalább az elsõ 2-3 hétben az egyszerûség kedvéért az eldobhatót javasolták. Liberot ajánlottak, de még nem vettem meg, a típus kiválasztása nehéz, mert hol jót, hol rosszat hallok, minden babánál más. Én meg persze nem szeretnék nyolcfélére költeni.

Én moshatót fogok használni mindenképpen, de legalább az elsõ 2-3 hétben az egyszerûség kedvéért az eldobhatót javasolták. Liberot ajánlottak, de még nem vettem meg, a típus kiválasztása nehéz, mert hol jót, hol rosszat hallok, minden babánál más. Én meg persze nem szeretnék nyolcfélére költeni.
Én kezdetektõl a pempers pelust használom és nagyon jó.Nem sajnálom rá a pénzt, a textil nekem macerás, sokszor még mosni sincs idõm.És félek ki is pattogna a bõre, kipirosodna a gumitól.Kipróbáltam több félét a pempers bevált, nem folyik ki se pisi, se kaki.A többibõl igen. Egy jó nagy zacsival vettünk elõszõr és 16 textilt. Így két naponta elég mosnom, mert azért büfi van bõven, kell a textil.
Eldobható. Én a DM-esre esküszöm, olcsó és szuper. Újszülött méretbõl csak egy csomaggal vegyél, nekünk még az sem fogyott el, mert kinõtte.
Én az elsõ gyerekeménél, textil pelenkát használtam kb. 3-4 hó napos koráig. Aztán áttértem az eldobhatóra. A másik nagyon macerás volt, ráadásul kiszámoltam, hogy drágábbra jön ki mint az eldobható. Mert a pelus már maga drága, aztán a nejlon, amibe beleteszem, a mosószer, a hipó, vagy más fertõtlenítõ, a víz, az áram, az idõ plusz, edény, stb. szóval nem érdemes textil pelust használni.
Eldobhatót vegyél mindenképp...kezdetnek vigyél a szülésre 1 csomaggal.....és minden etetés után..célszerû tisztába tenni az elején..aztán majd kialakul....számold ki, ha 3 óránként eszik......És vannak olyan újszülöttpeplnkák, amik védik a köldökcsonkot....
Minden képpen az eldobahtósat válaszd a másik macerás neked és kényelmetlen a babának (tapasztalatból tudom). Az újszülöttek számára van a pici 2-4kg-ig, de sokat nevegyél.
MINDENKÉPP AZ ELDOBHATO.! nekem a textil csak ha csórézik annak használom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Minden jót!

Mennyire fontos az újszülöttnek a fürdőkád aljába a nagy fekvő-fürdő szivacs fürdéskor, és milyen dolgokat kell még venni a babának?

Legjobb válasz: Biztos nem lehet nagyon fontos, mivel 6 hónapos a lányom és sosem volt még alatta semmi ilyen. Egyik kezemmel tartom, másikkal leöblítem szivacs nélkül. Amíg ilyen kicsi, nem koszos, bõven elég neki ennyi.

Biztos nem lehet nagyon fontos, mivel 6 hónapos a lányom és sosem volt még alatta semmi ilyen. Egyik kezemmel tartom, másikkal leöblítem szivacs nélkül. Amíg ilyen kicsi, nem koszos, bõven elég neki ennyi.
3 gyerekem van de egyiknél sem tettem a kiskád aljára semmit.
semennyire. a net telis-teli van kelengye listával, keress rá. de a védõnõdtõl is kapsz majd egyet a vége felé :)
Mi használtuk a szivacsot, de megmondom õszintén, azért használtam, mert nem voltam magamban biztos, hogy rendesen meg tudom tartani úgy, hogy ne csússzon ki a kezembõl.Segítségem nem volt, aki megmutassa hogyan is kell rendesen tartani a kádban, így nekem nagyon jól jött a szivacs.Viszont ha lett volna aki megmutatja hogyan is kell rendesen fognom, akkor nem biztos, hogy megvettük volna.
Három gyerekem van, egyiknél se használtam ilyesmit.
Én nem is tudom, miféle szivacsra gondolsz. A kiskádba semmi nem kell, fogd a kezeddel.
A kérdésed második felére össze írnál 1 listát hogy mi van meg vagy mi nincs? Így elég tág lenne a lista amit le lehetne írni.
Mi nem használtunk ilyen szivacsot (bár kaptunk de ki sem bontottuk), pedig császárral született a 4 kilós fiam, pár napig segített a férjem vagy anyósom fürdetni utána ment egyedül :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!