Találatok a következő kifejezésre: Újszülöttel egy lehet (4 db)

Egy újszülöttel mit lehet csinálni? Vagy ő mit csinál? és egy nagyobb babával? Mit csináltok egész nap?

Legjobb válasz: eteted, itatod, pelenkázod, ringatod, altatod, dajkálod, énekelsz neki, sétálni viszed, ha nagyobb akkor játszótér, játszotok a korának megfelelõ játékokkal, este móka apával, fürdetés, alvás, éjszakai kelesek sorozata, hasfájás-fogfájás stb. elleni hosszú küzdelmes sorozata+ mosol, fõzöl, takarítasz, vasalsz, ügyet intézel minden nap és estére csodálkozol, hogy mindez hogy fér bele 24 órába... hát ennyi kb

eteted, itatod, pelenkázod, ringatod, altatod, dajkálod, énekelsz neki, sétálni viszed, ha nagyobb akkor játszótér, játszotok a korának megfelelõ játékokkal, este móka apával, fürdetés, alvás, éjszakai kelesek sorozata, hasfájás-fogfájás stb. elleni hosszú küzdelmes sorozata+ mosol, fõzöl, takarítasz, vasalsz, ügyet intézel minden nap és estére csodálkozol, hogy mindez hogy fér bele 24 órába... hát ennyi kb
utolsóhoz csak annyit fûznék, hogy amikor van pár nyugodt perced, ott állsz a kiságya mellett és gyönyörködsz benne, ahogy alszik. Mindegy, mennyi idõs. Nagyon találó az a mondás, hogy este alig várod, hogy lefeküdjön végre, reggel meg ott állsz az ágya mellett, hogy mikor kel már fel:) ))
14:09-es vagyok igen, így van azt kihagytam, hogy gyönyörködsz is benne amikor szopizik és hozzád bújik vagy amikor édesen alszik:) És ez tényleg így van alig várod már hogy elaludjon aztán meg azt, hogy végre felkeljen és magadhoz öleld:)
na ez kérem szépen milyen kérdés? Ugy hangzik mint egy tini kérdése. adja az isten hogy ebbe az estebe nem mint anya tetted fel a kérdést.
Nézelõdünk, apával repülõzünk, beszélek hozzá sokat, babazenét hallgatunk (ezt nagyon imádja), Pihenõszékben és a kiságyban a játékaival már nagyon elvan, akár fél órát is, ilyenkor nem zavarom (hagyom a "kis világában" :) de néha-néha ránézek akkor is. Aztán alszunk, eszünk 2 óránként kb. 2 hónapos
A kérdező hozzászólása: nem vagyok anya megnyugodhatsz kedves elsõ, ha az lennék nem tettem volna fel a kérdést:D mivel kisbaba közelében életemben nem voltam és kiváncsi vagyok mit lehet vele csinálni ezért megkérdeztem. köszi

Újszülöttel egy szobában lehet sólámpát égetni?

Gondoltam mint halvány éjszakai fény megtenné:-)

Legjobb válasz: Szrintem nyugodtan!

Szrintem nyugodtan!

Hogyan lehet játszani egy újszülöttel?

Legjobb válasz: Pl van a kukucs féle dolog,aztán az a lényeg hogy folyamatosan beszélj hozzá mosolyogva,közben mondhatsz neki mondókát,énekelhetsz,vagy színes képeket mutogathatsz,vagy mozgass neki tárgyakat, 2 hónapos korától már figyel rá.De ha még egy.két hetes igazán a sok beszéd,zene mosolygás a lényeg.

Pl van a kukucs féle dolog, aztán az a lényeg hogy folyamatosan beszélj hozzá mosolyogva, közben mondhatsz neki mondókát, énekelhetsz, vagy színes képeket mutogathatsz, vagy mozgass neki tárgyakat, 2 hónapos korától már figyel rá.De ha még egy.két hetes igazán a sok beszéd, zene mosolygás a lényeg.
Énekelj neki, meg beszélj hozzá sokat.Ha nagyon pici még, akkor nem is lát még igazán.Majd késõbb színes kendõt addhatsz neki, vagy az ágya fölé rakjál zenélõ forgót.Az én lányom oda volt érte, mind a mai napig.Most 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! minden jót a babákhoz!


Ennyibõl ki lehet jönni egy újszülöttel?

Miutàn mindent kifizettünk 90 ezrünk marad :*(

Legjobb válasz: De vicces vagy.... Nekünk rezsi, albérlet után marad 40 ezer ételre, pelenkára, tápszerre stb. Ha 90 ezrünk lenne még szórakozásra (állatkert, pizza stb.) is jutna, ne aggódj.

De vicces vagy.... Nekünk rezsi, albérlet után marad 40 ezer ételre, pelenkára, tápszerre stb. Ha 90 ezrünk lenne még szórakozásra (állatkert, pizza stb.) is jutna, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Utolsó kèsõbb leirtam (4)...egyèbkènt nem szedek vitamint se gyógyszert, 12 ève nem làtott orvos csak most hogy terhes lettem. Fèrjem alergiàs az õ gyogyszerei benne vannak.
Igen, ne aggódj, ki lehet jönni, persze!!!
Szia! Ki lehet jönni. Nem kell a picinek márkás bababoltban vásárolni és ha te fõzöl majd neki azzal is sokat lehet spórolni de tényleg ennyi elég. 6-os-nál azért kíváncsi lennék hogy néz ki egy havi költségvetésük? 270.000 "költõpénz" mellett majdnem éhezni. A havi bevételünk ha van annyi de most komolyan!
Nem dúskálva, de normálisan ki lehet jönni, ez elég a jó minõségû kajára ha te fõzöl és a tisztálkodó és tisztítószerekre. A ruhát meg meg kell gondolni mindig, akciósan vásárolni. Ha elõre tudjátok, hogy 4 évig fog tartani, akkor ezt ki lehet bírni.
Jajj már.. A 6-os kamu, az tuti. Nekünk kb 70-80 marad, nem járunk étterembe, moziba, viszont havonta kétszer pizzázunk, pezsgõzünk, a gyerek ruháit szinte csak vaterán veszem vagy esetleg kapunk, játékot is fõleg kaptunk eddig szülinapra meg majd most Karácsonyra is.. Szóval nem élünk nagy lábon, félretenni nem tudunk, viszont megvan mindenünk.
Semmi kamu nincs benne, de az élet drága. Tankolni kell a kocsit, kajákat venni, amibõl én csak spéci dolgok ehetek, ruhákat kell venni magamnak meg a gyereknek aki nõ mint a gomba, van 2 kutyánk akiknek kaja és gyógyszer kell, bent a melóban ebéd, gyereknek úszás meg angol óra. Egyetlen egy luxus van a napi 1 doboz cigi.
A kérdező hozzászólása: Mundjuk mi ketten 300ból olyan vígan èltünk, most azèrt ebbõl bõven tudunk leadni. Ètterem, moszi, minden csütörtökön haverokkal bàr, fel èvente külföld es mèg fèlre is tettünk..csak nem?tudom egy baba mennyibe kerü, szeretek azèrt elõre làtni...szerencsère ajjyi segïtsègünk?van hogy sok bana volt a csalàdban tehàt kezdõ csomag van , kisàgy, babkocsi, ruhak több 100 stb....
Ja, hát ha ilyen luxus igényeitek vannak, akkor gondoljátok át mi a fontosabb, a gyerekvállalás, vagy ezek az anyagias dolgok. Mi nem járunk se moziba, se színházba, utazás meg még álmunkban se fordul elõ, a közeli erdõbe szoktunk kirándulni hétvégente, mert ez ingyen van. Nekünk így is jó és boldogok vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Jajj pont azt írtam vagyis akartam ïrni hogy ilyen nincs!!! Amit szerettem volna màr megtettem! Nincsenek nagy igènyeink ezèrt is tudtunk úgy èlni eddig ahogy. Minxig èn fõztem, ebbõl vittünk ebèdet munkàba. Nagyrèszt gyalog vagy biciklivel jàrunk, ruhakat fèl èvnèl gyakrabban nem veszünk. Fodrszhoz kozmetikushoz, körmöshöz nem jàrok jàrunk mevoldjuk itthon. Üdítõ max ünnapakkor van vìz a csapból jön egyedül a kàvè a luxus, zöldsèg gyümölcs nyàron a nagyi kertjèbõl van ahova besegítünk csak tèlen kell megvenni...
Minél nagyobb egy gyerek, annál drágább. Bár mi úgy jártunk, hogy csak a drága tápszert ette meg a babánk, ez havi 20ezer volt. Aztán a pelus + popsitörlõ kb 15ezer. Rezsi is több lesz egy 10essel. Akkor késõbb bár a tápszerbõl kevesebb kellett, jött a bébiételes szezon, mert a mi válogatós hercegnõnk csak azt volt hajlandó enni. Ez 200-300ft között van/üveg, és sokáig napi 3 kellett neki. Ez kb havi 22ezer. És akkor még mellé tápszer kb 10ezer, ésatöbbi. Szóval egyre drágább. De ha tudnád szoptatni, az lenne a legjobb, az elsõ fél évben nem kéne ilyenekre költeni.
Ebben a kajátok is benne van, vitaminok, gyógyszer, .....? vagy mi az a "mindent kifizetünk"????
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Persze, ne aggódj!!! Nálunk 2 gyerek van, és általában mi is ennyibõl jövünk ki, de van hogy kevesebbõl. A lényeg, hogy az ember fogja meg a pénzt ahol tudja. Pl.én öblítõ helyett vízzel hígított ecetet használok, ami jó a ruháknak, a gépnek és olcsó!Mosószerbõl se a legdrágábbat veszem, egyik gyerekemnek sincs baja az olcsóbbtól.És nem is teszem tele az adagolót, csak félig, még teszek hozzá 1-2 ek lereszelt mosószappant, ezt felkeverem vízzel.Ez így elég olcsón kijön, és teljesen meg vagyunk elégedve a mosott ruhákkal:) Ha a picinek majd te fõzöl azzal is sokat lehet spórolni, nagyon sokat!! Turiban nagyon nagyon jó cuccokat lehet kifogni! Én az utóbbi idõben a játékokat is használtan veszem netrõl, vagy börzén, szinte mindegyik új állapotú és a töredékét fizettem mint amennyibe a boltba kerülnek! Pelusból se kell a legdrágább, annyi olcsóbb márka van ami jó, pl lidl-ben, aldiban kapható pelus, vagy dm saját márkás kuponnal. Én pl sokat sütök, kakaós csiga, pogi, kenyér, ezekkel is sokat lehet spórolni! Tudom nem kérted, hogy ezeket leírjam, csak kikívánkozott, bocsi:) De hidd el nem lesz gond!!És fõleg, hogy csak átmeneti ez az idõszak:) off:6-os azért megnézném, hogy éltek, nagyon vicces amit írtál, hogy ennyibõl nem jöttök ki, komolyan :D
vígan. Nálunk 30-40.000 marad h kifizetek mindent. Van autónk is, nem dúskálunk, de mindenünk megvan, amire szükségünk van. Februárba lesz 5 éves a kisfiunk.
Attól függ, hogy mi az a "minden", amit kifizettetek, és mi az, aminek bele kell férnie "kijövünk"-be. Elvileg ha ebböl csak ennivalót, tisztálkodószereket, meg a babának pelenkát kell venni, akkor elég, ha ebböl még rezsit is kell fizetni, akkor csak nagyon szüken, vagy egyáltalán nem.
Ki.
A kérdező hozzászólása: Nem, hitel, rezsi, biztosítàs, 2 lakàskassza kifizetèse utàn marad ennyi. (Direkt tèli rezsivel szàmoltam tehàt nyàron jobb) 4 èvig lenne így utànna lejàrnak a lakàskasszàk ès ki tudjuk fizetni a hàzat. + van vèszmegtakarítàsunk is. A környezetem kiakadt hogy be mertük vàlalni, ès most megijedtem.
Ki!Én egyedül neveltem a fiamat, miután kifizettem mindent 20ezer maradt, szûkösen de mindenre jutotta amire a babának kellett!
nem vèletlenül akadtak ki. ebbõl nem lehet kijönni. nekünk jelenleg ennek a 3szorosa marad egy hònapban a hitel, rezsi stb utàn ès ha nem segítenének be a szüleim hônap végèn éhen halnánk kb. pedig hétvégente nem kell kajàra költenünk mert szülõknél eszünk
Ki lehet jönni, okosan kell csinálni, ennyi az egész.
270ezerbõl nem tudtok megélni 3-an? :D Napi ezer jut egy napra és hóvégén éheztek? Ti mit csináltok a pénzzel, azzal tüzeltek?
Napi 9 ezer*
Azért tart ott a világ ahol tart, mert 270ezer nem elég a minden kifizetés után. Egy rohadt anyagias világot hozunk létre, amiben luxus a lényeg. Én szégyelném magam a helyedben, hogy ennyit nem tudok beosztani. Megmondom õszintén nem azokat sajnálom, akik kevésbõl de kijönnek boldogságban szeretetben, hanem azokat, akiknek a világ pénze se lenne elég, mert sajnos az olyan az olyan emberek felfogása, mások felé való viszonya is "olyan". Igen kilehet jönni! Nekünk ennyi marad 2 gyerek mellett kb. Járnak különórákra, sportra. Csak épp én okosan vásárolok, okosan ruházkodunk és okosan fõzök. És nem kell a szülõk segítsége szerencsére!!!! Mert megtudom oldani.
Hát 6. elég nagy szégyen, hogy ennyibõl nem tudtok megélni és a szüleitek segítenek ki.
bocsi utolsó, de ha nem adsz a gyerekednek üveges kaját, akkor nem is tudja hogy az létezik, és tuti elfogadja amit fõzöl!Nekem 2 gyerekem van és egyik sem evett üvegeset....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!