Találatok a következő kifejezésre: Újszülött kisfiúnak a (5 db)

Harry
Nekem valamiért a William Andrew jutott az eszembe:)
Sean William (Sean William Scott jutott eszembe):)
Elsõ! Nagyon jó! :) Kérdezõ! Mi a vezetékneve? Legalább angol név, hány szótagú?
Matthew
Aron
Szerintem a Jace William jol hangzik:)

Mikor kell az újszülött kisfiu babáknál elkezdeni lehuzogatni a bört a kukijukon?

Legjobb válasz: orvos, védõnõ? most komolyan ezt egy ilyen fórumon akarod megtudni?

orvos, védõnõ? most komolyan ezt egy ilyen fórumon akarod megtudni?
1 éves korban
A bõr automatikusan le fog válni, nem kell húzogatni az orvos általában csak ránéz, hogy fokozatosan ez válik le. Nem véletlenül találta ezt ki a természet. A gyerek 3 éves korára teljesen leválik.
Na errõl aztán megoszlanak a vélemények, kérdezz meg egy urológust:) Van aki szerint nem is kell. Pl a mi urológusunk szerint jó hogy nem macderáltuk és nem lettek hegek, mert így könnyebben gyógyult mikor õ felhúzta végül. Lefelé szabad amúgy pont e miatt egyáltalán húzni csak, de ezt maguknak is csinálják, nálunk nem ért semmit...
Nekem azt mondták a csecsemõsök, hogy 2 hetes kortól húzzam fürdetésnél. Most 10 hónapos és szépen jön neki.
Egyesek szerint nem kell, mások szerint 1 év után. Nos én hallgattam a nem kell és csak 1 év utánosokra, most ott tartunk, hogy semennyire nem jön fel neki a bõr. Elvittük a heim pálban lévõ profhoz, aki szinte nekem esett, hogy miért nem az elsõ perctõl kezdve húzogattuk neki, akkor meg lehetett volna elõzni a letapadást. Már bánom, de a következõ babámnál tuti így fogom csinálni.
3 hónapos volt a kisfiam mikor mondta a gyerekorvos, hogy finoman kezdjem el idõnként lehúzni. Ha esetleg bepirosodna vagy váladékozna, akkor kamillát tegyek rá. Azelõtt minden találkozásnál rám kérdezett, hogy ugye nem huzogatom? Persze nem tettem, mert a kórházban is azt mondták nem kell egyenlõre.
Nekem 2 fiam van és most várom a harmadikat.Születésüktõl kezdve húzogattam nekik a bõrt mert a doki azt mondta hogy kell.Késõbb már maguknak csinálták.Mindkét kuki rendben volt. 29hkm
Nemhogy nem kell, nem szabad húzogatni a bõrt! A fityma magától le fog válni, legkésõbb 2-3 éves korra. Ha nekiállsz húzogatni és véletlenül erõsebben megrántod, akkor sokkal többet ártasz a babának! Az én fiam 14 hónapos és fitymaszûkülete van. Soha nem húzogattam, mert nem akartam benne kárt tenni. Voltunk urológusnál, aki azt mondta, hogy 2 éves korban menjünk vissza kontrollra, ha véletlenül nem oldódik meg a probléma, akkor leválasztják, vagy mûtik, ami ugyan fájdalmas, de pár nap. Még ha a szülõ véletlenül jól lerántja, akkor sokkal nagyobb fájdalmat okoz a gyerekének és tovább tart a gyógyulás is.

Újszülött kisfiúnak melyik a legjobb fajta eldobható pelus?

Legjobb válasz: Szerintem mindegy. Nekem van lányom és fiam is,de nem vettem észre,hogy más pelus kéne a fiamra mint anno a lányomra.

Szerintem mindegy. Nekem van lányom és fiam is, de nem vettem észre, hogy más pelus kéne a fiamra mint anno a lányomra.
Az én fiamnak amikor újszülött volt, elõször BabyLove pelust használtunk (DM saját márka), de abból csak egy minta csomagunk volt. Tökéletes volt, ráadásul olcsóbb, mint a többi szupermárka. Ezek után vettünk egy nagy csomag Pampers pelust (New Baby, 2-5 kg-ig), de az állandóan átázott, eresztett, pedig a fiam akkor még jóval öt kiló alatt volt, hiszen csak egy hetes volt. Amikor az öt kilót elérte, próbálkoztunk nagyobb méretû Pampers pelussal, de azok is átáztak, így visszatértünk a BabyLove pelusra, ami már az elején is bejött, és még mindig tökéletes, legalább is nálunk az vállt be, eddig még sosem ázott át, és tényleg olcsóbb, mint a hiper-szuperként reklámozott pelusok.
Én a Liberót modnanám.Egyébként a Pampers nálunk sem vált be. Állandóan kifolyt belõle a pisi. De mindnekinél más válik be. Ki kell tapasztalni.


Melyik pelenkát ajánljátok kezdésnek egy újszülött kisfiúnak? Huggies, Libero, Pampers? Láttam Liberoból olyat aminek a köldökrésze kicsiphető így nem zavarja azt. Érdemes megvenni vagy a másik is tökéletesen megfelel?

Már vettem egy csomag Pampers newborn-t.

Legjobb válasz: Szia! Én huggies-t használtam amikor nagyon pici volt, de a kórházi libero is nagyon jó volt. Nekem nam nagyon jött be a pampers, mert mindig kifolyt a kaki felül. Annak a derék része nem gumis. De minden babának más a felépítése, lehet hogy nektek pont az lesz a jó. Szerintem az ilyen köldökrészen kicsíphetõ pelenka meg fölösleges, mert én szerettem, hogy van egy plussz réteg elõtte. Ilyen kicsinek úgyis minden kaja után peluscsere van, úgyhogy attól se kell tartani hogy annyira tele lenne a pelus, hogy a pisibe álljon.

Szia! Én huggies-t használtam amikor nagyon pici volt, de a kórházi libero is nagyon jó volt. Nekem nam nagyon jött be a pampers, mert mindig kifolyt a kaki felül. Annak a derék része nem gumis. De minden babának más a felépítése, lehet hogy nektek pont az lesz a jó. Szerintem az ilyen köldökrészen kicsíphetõ pelenka meg fölösleges, mert én szerettem, hogy van egy plussz réteg elõtte. Ilyen kicsinek úgyis minden kaja után peluscsere van, úgyhogy attól se kell tartani hogy annyira tele lenne a pelus, hogy a pisibe álljon.
Mi a pampers-t használtuk. A gyerekorvos azt mondta, gézdarabot kelltenni a köldökcsonkra, de ne ragasszuk le. Így a pelus tartja ott. És minden peluscserénél váltottuk a gézlapot is. A kipisilés meg sztem minden pelusból megtörténik, de én nem váltogattam a márkákat kb. 3 hónapos koráig.
Én szintén ezt a pelust használtam, és tökéletes volt! Sosem folyt belõle ki semmi, pedig tudnak ám termelni szépen! :) asszem ez az egyik legdrágább, de ha megengetheted , vedd ezt, fõleg ha neked is beválik. Sosem volt ennek a pelusnak, bepanten krémnek és a gyakori tisztábatevésnek köszönhetõen kiütése vagy piros popója. Boldog bébivárást és sok örömöt!
Én mindíg Huggiest használtam újszülött kortól, amíg pelust használtak. (A fiam éjszaka elég sokáig) Nagyon meg voltam vele elégedve.
Huggies newbornt használtam én is, 3-mas méretbõl a Libero válik most be. Könnyû szülést és minden jót a babádhoz. 3 hónapos kicsi fiú anyukája
én minda 3 gyereknél huggies newborn-t használtam és nagyon bevált, szerettem (pedig különbözõ alkatúak voltak a babáim). a derékrészen és hátul is gumis, nem voltak balesetek vele. az ismerõseim többsége is ezt használta eleinte (3-asmérettõl már nem gumis hátul, azt a méretet már nem szerette senki)
A Huggies nagyon vacak, akit csak ismerek, mindenki ezt mondja róla... Brrrr. Állandóan kifolyik belõle a pisi, szóval azt nem ajánlom. Újszülöttnek legjobba Pampers newborn, utána pedig a Libero. A Pempers-nél is csak az újszülött pelus használható. Viszont a Liberóval egy kategória a Pennyben található pelus, csak jóval olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Jó babázást nektek!
A kérdező hozzászólása: köszi nektek is! Jó babázást!
érdekes, hogy az elején válaszolóknál, akik huggiest használnak nincs lepontozás, a vége felé meg le lettek húzva a válaszolók...
A kérdező hozzászólása: Nem én húztam le õket!
Kedves kérdezõ, gondoltam hogy nem te pontoztad le, hiszen érdekelnek a válaszaink-azért is kérdeztél, mert nincs nagyon saját tapasztaltatod :) Csak olyan lehangoló, hogy ugyanarra a válaszra a sok okos egyszer így-másszor úgy pontoz. Nem is értem, miért van pontozás tulajdonképp. Na mindegy, nem ez a fõ téma itt, úgyhogy bocsi csak kiakadtam :D szép húsvétot mindenkinek

Nem tartjátok amolyan ósdi, illetőleg felesleges szokásnak, hogy az újszülött babák nemét, ha megtudják a szülők, kisfiúnak kéket, lánynak rózsaszínt vesznek direkt mindenből?

Szerintem eléggé elcséplet szokás, én magam semleges szín? ruhákkal töltöttem fel a szerényét, van köztük rózsaszín is, és persze kék is, mert az az egyik kedvenc színem, de az ágynem?huzata és a többi kelléke is inkább tarka, sokszín?, mint rózsaszín.Ja, szinte 99,99 %, hogy lány lesz.

Legjobb válasz: Lehet kapni színes ruháka, nem kötelezõ a kék/rózsaszín kombó. De akinek tetszik az miért ne vegye? Ósdi? Hát, van egy-két ósdi dolog, de ez szerintem nem az.

Lehet kapni színes ruháka, nem kötelezõ a kék/rózsaszín kombó. De akinek tetszik az miért ne vegye? Ósdi? Hát, van egy-két ósdi dolog, de ez szerintem nem az.
:) Én azon nevettem egy jót, mikor a csuris, és lányos ruhában lévõ babámról nem tudták, hogy fiú vagy lány. :D
Hat nekem meg lany ruhakba igenis a rozsaszin tetszik foleg aztan a lila, piros es a sarga. Fiam van es rengeteg kek holmija van de amit nagyon szeretek meg a narancssarga. Persze van szinte minden szinu ruhaja. Szerintem nem osdi szokas...
Én nem tartom annak, bár nem kedvencem a rózsaszín, de van rózsaszín ruhája is, de amúgy minden fajta színû. Amikor terhes voltam, én is legtöbbször semleges színû ruhákat vettem, de volt közte nagyon lányos is. Én arra is gondoltam, hogy szeretnénk még egy babát, aki ha kisfiú lesz, ne kelljen neki sok ruhát venni míg nagyon picike és úgyis gyorsan nõnek.
A bölcsõ, vagy a baldachinos ágy még ósdibb, sokan mégis megveszik a babáknak.
Írtam már ki hasonló kérdést, de abban az volt hogy felesleges pénzpocséklás mindent rózsaszínre vagy kékre festeni, egy baba még úgysem veszi hasznát... pelenkázó is minek? Bárhol lehet pelenkázni, vigyázni meg csak tud egy felnõt, , vagy alátenni valamit hogy ne kenõdjön össze. Meg a falra felírja agyerekének a testrészeket... na elájultam! Mert az õ gyereke 2 évesen tud olvasni? Ja és írta, hogy hogy tanulná meg máshogy? Na hogy? Hát mondom kisszivem, úgy hogy megtanítod neki! Na sajnálom szegény gyereket... De ez a rózsaszín/kék mánia is tök hülyeség, a gyereknek nem ettõl lesz jó a kedve, hanem attól hogy foglalkoznak vele normálisan a szülei
Az én babám fiúruhákat is hord, pedig kislány. Megkaptam a családi babaruhacsomagot. Van olyan amit még én hordtam...
Na ez volt az egyik oka, hogy nem akartam tudni a nemét:) Rosszul vagyok a rózsaszíntõl.Fiam született:-)
Ha végigmész egy ruhasoron, van egy semleges fehér, sárga rész, aztán a rózsaszín, pink majd a világoskék részleg. Ma kivételesen sikerült olyan csomag body-t venni, amiben van zöld is és egy cuki együttest, amiben barna kockás kantáros gatyó van. De hiába keresek más színûeket, nem nagyon van. Ósdinak nem tartom, de ez a fiúknak csak kék, lányoknak csak rózsaszín... Megkérdezném a gyártókat, hogy hol a többi szín?
Kislány kisfiú kérdésre én is felkaptam a fejem párszor...:) Érdekes volt, mikor vagány motoros kabátban feszített a nagyfiam a karomon, és rákérdeztek fiú? De ha lányom lenne, sem nevelném másképp, õs is olyan értékeket kapna, mint a fiaim. DE a ruhákban én is a csajszis ruhadarabok felé hajlanék.
Jah, a szobája semleges fehér falakkal, a játékok adják a színeket, meg a függöny, szõnyeg. Annyira nem szeretem a rózsaszínt:) És igen, ha fiú lesz a tesó, akkor neki is jó legyen, mert egy szobában lesznek. Valaki írta hogy felesleges a pelenkázó. Szerintem abszolút nem! Melegváltásban folytatódik a pelenkázás, mert kistesó úton van és így kb. 5 évig használva lesz! Nem kell földön, ágy szélénél görnyedve pelenkázni, öltöztetni, ráadásul a miénkbe egy csomó mindent el lehet tüntetni(felnyitható tetejû)egész karton pelenkák beleférnek!
Én többnyire uniszex ruhákat vettem kislányomnak (így nagyon jó lesz a kistestvérnek is ha fiú lesz), de persze vannak nagyon rózsaszín nagyon csipkés cuccai is :)
Nekem 2 fiam van, a gyerekszobánk semleges színû, mert drapp, és sárga jellegû. A babakocsink barna-drapp, igaz a legelsõ fiúnké sötétkék volt. Gyerekruháink, tarkák, van köröztük barna kék, zöld. Rózsaszín persze nincs, pedig nekem ez a kedvenc színem... Én inkább mindig nagyfiúsan, vagányan öltöztette a srácaimat. Nem sokat volt rajtuk "rugdalózó", meg hasonló marhaság...Hamar kinõttek minden ilyen "szerzeményt"...És már elég korán lehetett kapni 2 részes nagyfiús, vagány dolgokat nekik. A kicsi 8 hós, és talán míg 1-2 hónapos volt használt csak rugdalózókat, utána váltottunk vagányabb szerkókra. Nekem személy szerint a rugdalózók nem tetszenek csak. DE a klasszikus kék--rózsaszín beállítással nincs bajom...Ha lányom lenne, neki is volna sok rózsaszín holmija, némi lányos kékkel kombinálva., de mivel két férfival áldott meg Isten, így ebbõl kimaradtam.
Hát, igazából nem számít. De azért a fiamra rózsaszínt nem adnék és a lányomra hiába adtam 1-2 kék vagy drapp színû darabot, nekem csak rózsaszínben tetszett, úgy volt igazán csajos:) Egyébként 20-30 éve minden kislánynak szinte csak piros ruhái voltak, most meg szinte minden rózsaszín árnyalatú. Szóval szeretem ha meglátszik a gyerekemen messzirõl hogy milyen nemû, de vannak akik még így rákérdeznek a tetõtõl talpig rózsaszínbe öltöztetett lányomra, hogy "Kislány vagy kisfiú?" Mondjuk azokkal nem is kell foglalkozni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!