Találatok a következő kifejezésre: Újszülött kisbabát lehet (5 db)

Nyaron mikor lehet kivinni elosszor egy ujszulott kisbabat? Mennyi idore? Mit kell raadni? Aztan kesobb mennyi idosen mennyi idokre lehet kivinni es milyen ruhaban?

Legjobb válasz: Tavaly júliusi a kisfiam már 4 naposan kint aludt az erkélyen. Egy hetesen már voltunk kicsit sétálni, 2 hetesen pedig a védõnõnél is., mert menni kellett.

Tavaly júliusi a kisfiam már 4 naposan kint aludt az erkélyen. Egy hetesen már voltunk kicsit sétálni, 2 hetesen pedig a védõnõnél is., mert menni kellett.
Szerintem bármikor kiviheted. Na nem közösségbe meg bevásárlóközpontba, de udvarra, játszótérre igen. Az a szabály, hogy picikre egy réteggel több ruha kell, mimt amennyit te vennél. Ha te még a bõrt is levakarnád magadról, rá adj egy bodyt. Legyen nálad mindig egy kistakaró, ha hideg keze lába, takard be. Bár, amilyen meleg van, szwrintem nem fog kelleni.
Tavaly júliusban, igen nagy kánikulában született a fiam. 2 hetesen kezdtük el kivinni a levegõre: bodyban, sapiban és egy pelus volt ráterítve: árnyékba, szélcsendes helyre. Elõször 5 perc, majd 10 és így tovább. 1 hét múlva már 30-40 percet sétáltunk este fél 8-8 felé, amikor már nem volt olyan meleg a városban. Nincs erkélyünk, így csak ez volt az egyedlen mód a levegõztetésre. Este, amikor sétáltunk, body volt csak rajta és árnykos helyen toltuk.
2-es válaszoló vagyok: a leírtakhoz az is hozzátartozik, hogy bár nem volt semmi gondom a császárral, azért idõ volt, mire normálisan tudtam sétálni és estére jól el is fáradtam......segítség nélkül.
1 hetes volt amikor elõször kivittem, április végén született, tehát májusban vittem ki, az elõtt 2 napig ki vittem negyed majd fél órára aludni a teraszra, hogy szokja
Bármikor ki lehet vinni. (Igazából a téli babát is, csak a ködös, párás idõt kell kerülni, és jól fel kell öltöztetni.) Az enyém júliusi baba, és 1 hetesen már kivittem kendõben. Nagyon meleg volt, nem is adtam rá semmit, csak a kendõ volt rajta plusz egy vékony sapka.

Ujszulott kisbabat mikor lehet kivinni setalni, estleg tescoba mikor lehet elmenni vele?

10 napos kisbaba anyukaja

Legjobb válasz: én már kivinném, elõször negyed órára, félre, utána egy órára stb. Légkondis helyre mi az elsõ gyereket 3 hós koráig nem vittük, a másikat meg már muszáj volt két hetesen, nem lett baja egyiknek sem.

én már kivinném, elõször negyed órára, félre, utána egy órára stb. Légkondis helyre mi az elsõ gyereket 3 hós koráig nem vittük, a másikat meg már muszáj volt két hetesen, nem lett baja egyiknek sem.
Egy hónapos a kislányom, második baba. Kéthetesen még autóval mentünk a védõnõhöz, súlymérésre, utána szoktatás nélkül már vittem sétálni. Jó nagyokat alszik a friss levegõn, aminek örülök, mert otthon leginkább ébren van etetések között. A nagy miatt nem akartam otthon ülni, a kicsit jól felöltöztettük, bundazsákba bele, és mentünk is.
A kérdező hozzászólása: koszi mindenkinek
A lányom február 24-én született. Kb. 1 hetesen már kint voltam vele a teraszon 10-15 percet. Onnantól minden nap sétáltunk vele kicsit. Március 15-én már kb. 1, 5-2 órás sétára vittük. Mondjuk nagyon jó idõ volt akkor. De szerintem ha nem esik felétek, akkor kiviheted kicsit nyugodtan. Nálunk enyhe az idõ, csak sajnos szemerkél az esõ. Tescoba mi olyan 6 hetesen vittük elõször, de a Sparba pl. 3-4 hetesen már mentem vele vásárolni.
Már nyugodtan kiviheted.Nekem másfél hetes volt a kislányom mikor mentünk tanácsadásra.Szép fokozatosan szoktasd a levegõhöz.Tescoba én elvinném, nem lesz semmi baja.
Az én fiam augusztusi, 2 hetes elmúlt amikor sétálni mentünk és 4 hetes volt amikor a Tescoba, mert már nagyon kíváncsiak voltak rá a kollegáim:-))
6 hetesen vittem a fiamat multiba, a lányomat hamarabb fogom vinni, kb. 1-2 hét múlva. Most még levegõzni sem megyünk ki, nagyon nyálkás idõ van. 23 hós és 2 hetes gyerekek anyukája
Ez változó. Nekem koraszülött babáim voltak és az elsõ 3 hónapban nem is nagyon vittem ki õket, talán 5 alkalommal összesen, akkor is dokihoz mentünk. De vannak olyanok, akik ahogy hazaviszik már mennek is ki vele. Ha nem koraszülött, vagy nem kissúlyú esetleg beteges, akkor 10naposan oda viszed ahova akarod. Akár a Tescoba is. :) Csak benn ne legyen túl öltöztetve, mert bemelegszik és ha kimentek újra a hidegbe megfázik. :(
Nekünk azt tanácsolta a védõnõ, hogy szoktassuk elõször a szobában a friss levegõhöz (szellõztettünk), majd az erkélyen, majd utána vigyük ki. A 2. gyereket egyszerûen kivinném levegõzni. A Tescóba mi sem vittük a kicsit a Tescoba. Most pláne nem vinnék kicsit, mert annyian vannak, mint az oroszok:( -ma voltunk. Kb. a mi kislásnyunk is lehetett 3 vagy4 hónapos, mire vittük.
Két hetes volt a kislányom, mikor a dokinéni mondta, hogy szép idõben (ha nem fúj a szél nagyon), akkor picit kivihetem már. Õ téli baba. A fiam nyáron a legnagyobb kánikulában született, õt egy hetesen már kivittük.
Én nem vinném a tescoba amíg meg nem kapja a elsõ kõtelezö oltását...két hónaposat.Lehet hogy én fogom fel hülyén de semmi immunrendszere nincs még ilyenkor.
Ha aktuális még a kérdésed, kérlek szépen keress meg! [email protected] Nagyon sok megpróbáltatáson vagyunk túl, és a sikertelen lombikok után örökbe szeretnénk fogadni egy kis tündért!
En a helyedben nem adnám örökbe. Foggal-körömmel harcolnék, hogy meg legyen a pénz a gyerek felneveléséhez.
Jajajjjajjjjjj
Menj el a helyi családgondozóba és ezentúl figyelj oda a védekezésre!!
Szia kedves kérdezõ, túl vagy már rajta? Én most állok örökbeadás elõtt, 31 hetes ikerterhes vagyok, nem tudom vállalni õket. Nyílt örökbefogadás lesz, szülõk megvannak, minden rendben. Hogy érzed magad?
Bocsánat, hogy felhozom a témát. Látom, hogy már nem most volt, csak meg akarom kérdezni, hogy végül is mi történt azóta.


Mikor lehet kimenni sétálni egy újszulott kisbabával?

Legjobb válasz: Nem volt két hetes és már mentünk, persze nem kilométerekre egybõl :)

Nem volt két hetes és már mentünk, persze nem kilométerekre egybõl :)
Májusi és márciusi gyerekeim vannak. Mindkettõt két hetesen vittem ki elõször pár percekre, aztán negyed óra majd fél óra, kb így. Aztán már mentünk boltba, ide-oda a dolgunkra.
nyári babám van...1 hetesen mentünk, 5.nap jöttünk haza a kórházból és rá 2 napra...
Amikor 8 eve az elsot szultem, akkor a vedono 2 het utan engedett ki minket, junius volt.Majd meg gebedtunk a panellben a hosegben. Tavaly kora tavasszal szultem kulfoldon a fiam, aznap kint volt a vedono es mondta, hogy, jol feloltoztetve kivihetem ot mar masnap.Jo ido volt, vittem is, azota is, ha esik, ha sut, megyunk.Imadja.
ebben a jó idõben viheted nyugodtan.én szeptemberben szültem, ilyen meleg volt, és többször is elmondták a kórházban, hogy ne várjak, vigyem ki nyugodtan.hat napos volt a fiam, amikor hazajöttünk a kórházból, másnap már sétáltunk babakocsival, jót aludt.arra figyelj, hogy ne a legmelegebb idõben vidd ki, ne tûzzön rá a nap.én közvetlenül szoptatás után indultam el vele.nekem is nagyon jólesett az elsõ séta, õ meg végigaludta
2 nappal a kórházi hazajövetel után jött a gyerekorvos meglátogatni minket - és mondta, hogy vigyem ki kicsit a levegõre, jót tesz a babának és a mamának is:)
5 naposan már kivittem a kertbe levegõzni 5-10percre. hosszú sétára 2-3 hetesen.
Éppen egy hetesen vittem ki a lányomat én is. Mondjuk csak a teraszra levegõzni, de ez február vége volt. Következõ héten már sétáltunk is.

Újszülött kisbabát mikortól lehet ki vinni sétálni a levegőre?

Legjobb válasz: Szia! Azt mondják, 6 hetes korától. De ha pl. szép, napsütéses, kellemes meleg idõ van, szerintem elõbb is kiviheted. Csak fokozatosan kell szoktatni a kinti levegõhöz. Egy 24 hetes kismama, két éves kislány anyukája

Szia! Azt mondják, 6 hetes korától. De ha pl. szép, napsütéses, kellemes meleg idõ van, szerintem elõbb is kiviheted. Csak fokozatosan kell szoktatni a kinti levegõhöz. Egy 24 hetes kismama, két éves kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ! Gratulálok a kicsikhez! :-)
Fokozatosan lehet szoktatni 10, 15 perc aztán fél óra . Eleinte az ablakba, aztán kiviheted akár egy órára is. Nyáron már két hét után lehet kezdeni. Télen szerintem három hét után. Fõleg most, amilyen enyhe az idõ.
Szerintem nem kell ezt olyan komolyan venni. Mikor a kórházból mentek haza akkor is kiviszed és nem tudod elötte szoktatni. Persze nem egybõl kell nagybevásárlásra menni vele, de szerintem amint beállt a napi rutin, már lehet sétáltatni mindig kicsit többet. Persze ha mínuszok röpködnek akkor nem, de amint süt a nap ki kell mozdulni, mert a babának és a mamának is jót tesz a kis séta. Két gyerekes anyuka.
Amikor már te is összeszedted magad, és nem fáj minden lépés, akkor elõször öltöztesd fel a babát és ülj ki vele a nyitott ablakhoz 5 percre. Másnap már sétálhattok 10 percet, majd 15-öt, aztán már fél órát, aztán egy egészet. Az ilyen járványos idõszakban kerüld vele a buszt, plázákat, hasonlókat.
Szerintem is fokozatosan kell hozzászoktatni, és igenis komolyan kell venni, fõleg most, hogy ilyen jáványos idõszakok vannak. Igazán az esõ, a szél, és a nedves ködös idõ nem jó neki. Az én kislányom hat hónapos, még nem volt egyszersem megfázva. Sosem volt még a Tescoba, vagy ilyen helyeken, de szerintem nem is hiányzik neki! Inkább a csendes, kipufogógázmentes helyekre szoktuk vinni. Sokkal jobban tetszik neki a természet, mint a bevásárlóközpontok zsúfolt polcai.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!