Találatok a következő kifejezésre: Újszülött kisbabának a (15 db)

Hány grammal engedik haza az újszülött kisbabát a kórházból ha egészséges?

Legjobb válasz: Kórházfüggõ a dolog. Van ahol azt nézik, hogy a szülés utáni súlycsökkenés megálljon, és elinduljon felfelé, van ahol csak azt, hogy a súlycsökkenés ne legyen nagyobb x%-nál. Érdeklõdd meg olyan anyukáktól, akik ott szültek, ahol te fogsz, vagy kérdezd meg a védõnõdet, hogy abban a kórházban hogy szokás.

Kórházfüggõ a dolog. Van ahol azt nézik, hogy a szülés utáni súlycsökkenés megálljon, és elinduljon felfelé, van ahol csak azt, hogy a súlycsökkenés ne legyen nagyobb x%-nál. Érdeklõdd meg olyan anyukáktól, akik ott szültek, ahol te fogsz, vagy kérdezd meg a védõnõdet, hogy abban a kórházban hogy szokás.
Attól függ, hány grammal születik! A születési súlyának a 20 %-át esheti vissza!
én is úgy tudom, ahogy az utolsó válaszoló: a születési súly 20%-ával lehet csak kevesebb + nálam még az volt a feltétel, h tudjon egy étkezésre legalább 10ml-t szopni a mellembõl. ezt a 2. naptól nézték
Nálunk azt nézték, hogy egy napi evése meglegyen a 60 ml.
Milyen sokszínûek az elvárások.... :) Nálunk már a 10% fogyásra is csóválták a fejüket, és csak akkor engedtek el, ha megindult a súlynövekedés.
Korababa? Õket talán 2 kg felett. Ha normál idõre született újszülött, nálunk akkor mehet haza, ha megindult a súlyfejlõdés. Ha 10%-nál több a súlyvesztés a születésihez képest, akkor azt hiszem, még maradnia kell.
ahol én szültem, ott is 10%nál több súlyvesztésnél nem engedték haza

Januárban mibe öltöztetnéd/öltöztetted újszülött kisbabádat a kórházból való hazajövetelkor?

Legjobb válasz: Igaz a fiam decemberi, de szerintem a tél, az tél. A fiamon egy hosszú ujjú body volt, egy hosszú ujjú plüss rugdalózó, egy kis kardigán, vékony pamut sapka, vastag sapka, bundazsák, és pléd. A plédet mondjuk a nõvér levetette velünk, mert bár karácsony volt, nagyon jó idõ volt.

Igaz a fiam decemberi, de szerintem a tél, az tél. A fiamon egy hosszú ujjú body volt, egy hosszú ujjú plüss rugdalózó, egy kis kardigán, vékony pamut sapka, vastag sapka, bundazsák, és pléd. A plédet mondjuk a nõvér levetette velünk, mert bár karácsony volt, nagyon jó idõ volt.
Kb. úgy, ahogy az elõttem szóló leírta. A pléd nem hiszem, hogy kell, sõt, ha kocsival mentek (gondolom, azzal) akkor ha valaki benne marad, amíg kimentek és járatja a fûtést, még kissé le is kell vetkõztetned a kocsiban, mert nagyon bemelegszik.
Én ebben fogom hazahozni: -hosszú újjú body -rugi -vastag kardigán -overáll -sapi -és egy pléddel be lesz még takargatva. 30hkm
februári a kislányom így öltöztettem: hosszú ujjú body, kis ing, ujjatlan vastag plüss rugdalódzó, vastag kardigán, vastag overall, 1 vékony és 1 vastag sapi. Míg kiértünk a kocsihoz plédbe csavartam. :)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Örökbe szeretnénk fogadni a férjemmel egészséges újszülött kisbabát, hogyan rövidíthető a várakozási idő legálisan?

Esetleg van köztetek olyan kismama aki már döntött arról,hogy születend? gyermekét mindenképp örökbe szeretné adni?

Legjobb válasz: Például, ha vállalnátok, hogy szívesen fogadtok örökbe roma gyereket, akkor sokkal hamarabb lehetnétek szülõk. Illetve ne ragaszkodjatok ahhoz,hogy mindenképp újszülött legyen, pár hónapos, vagy 1-2 éves gyerek esetén sokkal nagyobb eséllyel indultok!

Például, ha vállalnátok, hogy szívesen fogadtok örökbe roma gyereket, akkor sokkal hamarabb lehetnétek szülõk. Illetve ne ragaszkodjatok ahhoz, hogy mindenképp újszülött legyen, pár hónapos, vagy 1-2 éves gyerek esetén sokkal nagyobb eséllyel indultok!
Ahogy a 3-as írta, ha nem újszülött kellene vagy roma származású vagy esetleg szellemi vagy testi fogyatákos baba akkor könnyebb lenne. Gondolom ebben a dologban is beszél valahol a pénz...
Miért csak újszülöttet szeretnétek? Bocsánat, hogy kérdezek és nem válaszolok...
Remelem minél elõbb sikerrel jártok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nem tudtok elõrébb kerülni, csak akkor ha elfogadtok cigány vagy sérült babát.
Ne haragudj, de annyira irtad, hogy mindenképp nyilt örökbefogadást akarsz és végig kisérnéd az anya terhességét... ráadásul szóba se jöhet már egy enyhén sérült, vagy boxos gyerek se... Nem lehet, hogy azért akarod, a nyílt örökbefogafást, mert azt akarod, hogy a gyerekeid szülei (számodra) viszonylag jó génállománnyal rendelkezzenek? Aztán teszem azt találsz egy anyát, aki örökbeadná a születendõ babáját, megegyeztek, kisérgeted terhesgondozásra, majd egyszer csak kiderül, hogy a kisbaba mondjuk sérült lesz... Persze elvetetni akkor már nem lehet. Mit mondasz majd akkor, hogy köszi nem kell? Inkább keresel egy másik anyukát? Nem kötözködésbõl írom, ezeket csak nagyon szemet szúrt. Egy gyereket csak feltétel nélkül lehet szeretni, akkor is szereted ha beteg, vagy boxos. Ez nem olyan mint egy mûszaki cikk megvásárlása, hogy kiválasztod a számodra legtökéletesebbet!
Beadtátok-e már a kérelmet? Tudod, hogy van egy pszichológiai vizsgálat. Aztán egy szülõségre felkészítõ tanfolyam (amit én személy szerint szívesen elõírnék a természetes módon szülõkké válók számára is, de hagyjuk...), és ezután dönthetnek, hogy alkalmasak vagytok-e. Ekkor kaptok valami papírt. A titkos örökbefogadásnál valóban évekig kell várni. A nyíltnál is van sor, de szerintem ez gyorsabb, és itt tudjátok végigkísérni valamelyest a terhességet, akár a szülésen is bent lehettek - persze azért a szülõanya kérését szem elõtt tartva. Itt egy rizikó van, hogy beizzítanak, hogy lesz egy baba, és mondjuk a szülõanya mikor megszülte és meglátja már nem akar lemondani róla. Persze ez csak egy kis esély, úgy is szokták intézni, hogy pl. nem mutatják meg a szülõ nõnek. Ez ügyben a Gólyahír Egyesületnél érdemes kérdezõsködni, õk nyílt örökbefogadással foglalkoznak és teljesen legálisak. illegális útra ne térjetek, többek közt azért sem, mert ha lebuktok, elveszik a gyereket, és gondolom, nem kell részletezni, hogy az mind nektek, de méginkább a gyereknek egy óriási törés az életében. Az fontos még, hogy akármelyik módon (titkos v nyílt) fogadtok örökbe, max. 45 év lehet köztetek és a gyerek között, vagyis újszülöttet egy max 45 éves ember fogadhat örökbe, de mondjuk egy öt évest egy 50 éves is és így tovább. Ha nem feltétlenül újszülöttet szeretnétek, hanem lehet akár 1-2 éves is, akkor érdemes a gyermekvédelemnél érdeklõdni, és megnézhettek egy csecsemõotthont. Az ilyen picikék többnyire örökbeadhatók, vagyis lemondott róluk a vérszerinti szülõjük. Sok sikert, s remélem, lesznek gyerekeitek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szépen az információt! Igen, mi már örökbefogadásra alkalmasak vagyunk, és errõl határozat is született!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket, tegnap már nem tudtam megállni és írtam neki, hiszen egy nagyszerû emberrõl van szó aki felelõsség teljesen szeretne dönteni a legkilátástalanabb helyzetében is. És mindenkinek köszönöm, aki hozzászólt! Szép napot nektek!
Nagyon szép, ahogy hozzáálltok ehhez a dologhoz-terhesség követése, anyuka megismerése! Kívánom, hogy minél elõbb találjátok meg a babát, akinek majd jó szülei lesztek.
Legalább másfél-két évvel számoljatok!
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoljuk, hogy az örökbeadóknak joga van kiválasztani, hogy a gyermekét kinek adja örökbe és mi is szeretnénk jobban megismerkedni az örökbeadóval még a szülés elõtt és ha lehetséges, akkor minél tovább követni a terhességet az örökbeadóval együtt. Erre szervezeteknél sajnos nincs lehetõség, ezért szeretnénk magán úton megtalálni azt a kismamát, aki minket választana gyermeke szüleinek. Kisbabánkat mindketten nagyon várjuk. Reméljük, hogy kapunk egy esélyt arra, hogy megismerkedhessünk és gondoskodó, szeretõ szülei lehessünk.
A kérdező hozzászólása: Lehet önzõ vagyok, de az elsõ gyermekünket szeretnénk örökbe fogadni a férjemmel, és valahogy nem jutott eszemben hogy egy beteg kis tündér mindennapi küzdelmét nézzük végig! Szeretném, ha lenne egy egészséges kicsink mindegy hogy kisfiú vagy kislány!
Kerssetek nyilvanos orokbefogadasra hajlando szuloket. Vegigkiseritek a terhesseget, esetleg tamogatjatok oket es a szuletes utan te viszed haza a babat. Nagyon sok ilyen van, aki nem tudja vallalni a babat, de fel beadni a gyamugyhoz/arvahazba, mert van, hgy 1-2 evig is varat magara mig szulokhoz kerul. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: A határozatunk 0-2 éves korig fehér bõrû egészséges kicsirõl szól.
Legálisan nem lehet lerövidíteni.
Megkérdezhetem, hogy a hölgy, aki lemondana a bébijérõl, válaszolt neked? De jó lenne, ha Õ is és Ti is jól jönnétek ki ebbõl, és ami a legfontosabb, hogyha a Pici baba a legjobb helyre kerülne. :)


Milyen saját készítésű játékot lehetne csinálni egy újszülött kisbabának? Amit nem baj, hogyha a szájába vesz?

Legjobb válasz: Esetleg fellógatható forgó, de igazából én inkább vennék valamit ilyen picinek. Vagy egy szép kis elõkét hímezni, monogrammal vagy valami szöveggel.

Esetleg fellógatható forgó, de igazából én inkább vennék valamit ilyen picinek. Vagy egy szép kis elõkét hímezni, monogrammal vagy valami szöveggel.
Saját készítésû (fejlesztõ) játék, ha nem is a szájába: pl. A/3-as méretû fehér kartonra ragassz fel metálpiros és metálarany színû 20-25 cm átmérõjû körlapot. Hurkapálcika végére ugyanilyen metálszínû színes papírcsíkokat ragassz fel. Néhány hetes csecsemõvel már játszani lehet ezekkel, megfigyelve, hogy 30-40 cm-es távolságban követi-e a szemével a mozgását.
szerintem fabrikálni barkácsolni semmilyet. felsértené a száját. inkább vegyél neki vmi puhát.. ilyenkor még legfeljebb az ujját szopja vagy anya cicijét :) ráérsz még azzal a saját készítésû játékkal. 1, 5 éves kislány anyukája
Varrhatsz rongybabát. Jó puhát, alvásra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az ötleteket, nagyon jók! :)
Amikor az öcsémék várták a kislányukat, én varrtam egy foltvarrásos technikával kb.1×1 méteres játszószõnyeget (3 réteg: foltmozaik, egyszínû hátoldal és köztük vatelin, ferde pánttal körbeszegve). Varrtam rá 3-4 zsebet, amikbe rövid kis kalapgumival rögzítve kisebb csörgõket tettem. Ezeket ki tudta venni a zsebbõl, de amikor elengedte, a gumi visszahúzta. Nagyon örültek neki a szülõk is. Elejében csak heverészett rajta, aztán felfedezte a foltok színeit, késõbb a csörgõket is. Sokáig használta, nagyon szerette.
ha tudsz varrni, kiságy fölé lógatható játékot is csinálhatsz, amit úgyis csak nézegetnek a babák. pl. ilyesmit, csak kézzel készítve: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90176759/ Vagy textilkönyvet is varrhatsz, ami mindössze 3-4 oldalas, színes formák vannak benne, és egy-egy lapba tehetsz mondjuk zörgõs celofánt, azt szeretik morzsolgatni az egészen pici babák, vagy egy kicsi pihe-puha horgolt takaró is jó lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az ötletet! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Bár nekem nincs gyermekem, nõvérem várandós, így arra gondoltam, hogyha megszületik, akkor ajándékként saját kezûleg készítenék neki valamit. Igaz, hogy a barkácsolás kategóriába tettem fel a kérdést, de a saját készítésûre gondolok ezalatt. Tény, ezt kifelejtettem részletezni. Akár varrni valamit vagy ilyesmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Ha aktuális még a kérdésed, kérlek szépen keress meg! [email protected] Nagyon sok megpróbáltatáson vagyunk túl, és a sikertelen lombikok után örökbe szeretnénk fogadni egy kis tündért!
En a helyedben nem adnám örökbe. Foggal-körömmel harcolnék, hogy meg legyen a pénz a gyerek felneveléséhez.
Jajajjjajjjjjj
Menj el a helyi családgondozóba és ezentúl figyelj oda a védekezésre!!
Szia kedves kérdezõ, túl vagy már rajta? Én most állok örökbeadás elõtt, 31 hetes ikerterhes vagyok, nem tudom vállalni õket. Nyílt örökbefogadás lesz, szülõk megvannak, minden rendben. Hogy érzed magad?
Bocsánat, hogy felhozom a témát. Látom, hogy már nem most volt, csak meg akarom kérdezni, hogy végül is mi történt azóta.
Hívd ki a védõnõt és majd segít.
Szia! Én ugyanezzel a problémával küzdök már 2hónapja.Nem hajlandó jól bekapni.Hiába nyitja nagyra, valamiért beszívja az alsó ajkát, és nem tudom neki kifordítani.Ettõl persze fáj a szoptatás.. Erõsen gondolkozom, hogy hívok egy szoptatási tanácsadót, hogy mutassa meg a helyes technikát..
Szia! Ugyanez volt a gondunk, de szoptatási tanácsadó segített. A baba fejét hátra kellett bicit biccentenem, így a szája eleve nagyobbra nyílt és az alsó ajkát is kifordítja már többnyire. A fej hátrabiccentése miatt kedvezõbb lett a kereszttartás és a hónaljtartás!

Újszülött kisbabát mikortól lehet ki vinni sétálni a levegőre?

Legjobb válasz: Szia! Azt mondják, 6 hetes korától. De ha pl. szép, napsütéses, kellemes meleg idõ van, szerintem elõbb is kiviheted. Csak fokozatosan kell szoktatni a kinti levegõhöz. Egy 24 hetes kismama, két éves kislány anyukája

Szia! Azt mondják, 6 hetes korától. De ha pl. szép, napsütéses, kellemes meleg idõ van, szerintem elõbb is kiviheted. Csak fokozatosan kell szoktatni a kinti levegõhöz. Egy 24 hetes kismama, két éves kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ! Gratulálok a kicsikhez! :-)
Fokozatosan lehet szoktatni 10, 15 perc aztán fél óra . Eleinte az ablakba, aztán kiviheted akár egy órára is. Nyáron már két hét után lehet kezdeni. Télen szerintem három hét után. Fõleg most, amilyen enyhe az idõ.
Szerintem nem kell ezt olyan komolyan venni. Mikor a kórházból mentek haza akkor is kiviszed és nem tudod elötte szoktatni. Persze nem egybõl kell nagybevásárlásra menni vele, de szerintem amint beállt a napi rutin, már lehet sétáltatni mindig kicsit többet. Persze ha mínuszok röpködnek akkor nem, de amint süt a nap ki kell mozdulni, mert a babának és a mamának is jót tesz a kis séta. Két gyerekes anyuka.
Amikor már te is összeszedted magad, és nem fáj minden lépés, akkor elõször öltöztesd fel a babát és ülj ki vele a nyitott ablakhoz 5 percre. Másnap már sétálhattok 10 percet, majd 15-öt, aztán már fél órát, aztán egy egészet. Az ilyen járványos idõszakban kerüld vele a buszt, plázákat, hasonlókat.
Szerintem is fokozatosan kell hozzászoktatni, és igenis komolyan kell venni, fõleg most, hogy ilyen jáványos idõszakok vannak. Igazán az esõ, a szél, és a nedves ködös idõ nem jó neki. Az én kislányom hat hónapos, még nem volt egyszersem megfázva. Sosem volt még a Tescoba, vagy ilyen helyeken, de szerintem nem is hiányzik neki! Inkább a csendes, kipufogógázmentes helyekre szoktuk vinni. Sokkal jobban tetszik neki a természet, mint a bevásárlóközpontok zsúfolt polcai.

Egy újszülött kisbabának nyugalmi állapotban kb. mennyit ver a szíve? És mennyit, amikor fel van?

Szóval arra lennék kíváncsi, hogy a feln?tteknél is úgy van, hogy nyugalmi állapotban kevesebbet ver a szíve. Nem?

Legjobb válasz: köszi. akkor a 80 nyugalmi állapotban az már baj, ugye?:S

A kérdező hozzászólása: köszi. akkor a 80 nyugalmi állapotban az már baj, ugye?:S
Szia! A kisbabáknak nyugalmi állapotban is sokkal gyorsabban ver a szívük mint a felnõtteknek.120-140/perc az újszülöttek pulzusa.Szerintem egy picit talán kevesebb amikor nyugiba vannak. :-)

Újszülött kisbabának melyik tápszer a legjobb, ha csak azzal táplálkozik, azaz nem szoptatom mellette?

Humana, Beba, Milupa esetleg más? Ti mit használtatok?

Legjobb válasz: Ilyenkor érzem magam rosszul, öntöm a lefolyóba a sok tejet, mert annyi van. Ha a környékemen lennél ingyen is odaadnám....

Ilyenkor érzem magam rosszul, öntöm a lefolyóba a sok tejet, mert annyi van. Ha a környékemen lennél ingyen is odaadnám....
Milupát használtunk. Vagyis legelõször humanat, de kicsattogott tõle. Te elsõ tipikus magyar vagy, le sem tagadhatod. Egybõl támadsz, nem tudsz semmit a körülményekrõl de támadsz-ítélkezel. Istenem, imádnivaló egy ország ez.
2-es vagyok. Mi mindig mentünk az orvoshoz, ha egy tápszer valamiért nem volt jó. Elmondtuk mi a baj vele és felírt egy másikat, amit jónak gondolt a problémánkra. Sajnos nem egyszerû. Már 7 félét kipróbáltunk, de mindig visszatérünk a 2. számúra, mert bár az sem tökéletes (szorulása van tõle), de az összes többit iszonyúan kibukta. Remélem neked nagyobb szerencséd lesz.
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon kedves vagy! Megkérdezhetem hol laksz? :)
hipp 1 nekünk bevált 2 honaptol adtam
HA jelzésûvel próbálkozz, az hipoallergén vagy pedig AR jelzésûvel, az pedig anti-reflux, azokkal biztos nem lesz probléma.
A kérdező hozzászólása: Igen, megmondta (Mildibé 1-et javasolt) viszont kihányja folyamatosan, szinte alig marad meg benne valami. 3 napig próbálkoztam de inkább lecserélném valami másra.
Hát újszülöttnél a gyerekorvos megmondja!
A gyerekorvos szokta felírni. Én nem mertem volna magamtól választani. Még jóval késõbb is, amikor váltani kellett mindig megbeszéltem az orvossal. (Egyébként mi Milumillel kezdtünk)
Komárom

Ha egy újszülött kisbabát odaadnának egy (bármilyen majomnak) mondjuk gorillának, elfogadná őt gyerekeként? Ha elfogadná, akkor a gyermek képes lenne megtanulni a "nyelvüket"?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy befogadná-e (valószínû nem). De, ha befogadná, akkor simán megtanulná a nyelvüket (persze csak akkor, ha nem viselkedik úgy, mint egy gorilla és párbajra hívja a másikat :) szerintem tudod mi lenne XD)

Azt nem tudom, hogy befogadná-e (valószínû nem). De, ha befogadná, akkor simán megtanulná a nyelvüket (persze csak akkor, ha nem viselkedik úgy, mint egy gorilla és párbajra hívja a másikat :) szerintem tudod mi lenne XD)
mármint azelõtt, hogy megtanulná
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) De szerintem akár be is fogadhatná... Miért is ne. A gorilla eléggé "hasonlít" hozzánk...
TARZAN


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!