Találatok a következő kifejezésre: Újszülött babát hátra (3 db)

újszülött babát hogy rakjátok le aludni? Hason vagy háton biztonságosabb? A bölcsőhalált melyik fekvés idézi elő? Félek, nehogy rosszat tegyek- bár van légzésfigyelő, de akkor is.

Legjobb válasz: Azt mondják az okosok, hogy az újszülött babát háton vagy oldalt kell altatni éjjel, napközben pedig ha felügyeled, lehet hason is. A bölcsõhalál szempontjából hátra kell fektetni, vagy oldalt. Ugyanakkor pl. az én fiam bukós volt és iszonyat hasfájós. Csak és kizárólag a hasán aludt egészen 4 hós koráig, amikor megtanult megfordulni. Úgyhogy nekem mondhattak akármit, ha egyszerüen háton nem maradt meg.:/ A bölcsõhalálhoz egyébként elég sok más tényezõnek is szerepelnie kellene a kórelõzményben (koraszülés, adaptációs probléma a szüléskor/utána, túl meleg öltöztetés, párna, takaró,mesterséges táplálás stb.)

Azt mondják az okosok, hogy az újszülött babát háton vagy oldalt kell altatni éjjel, napközben pedig ha felügyeled, lehet hason is. A bölcsõhalál szempontjából hátra kell fektetni, vagy oldalt. Ugyanakkor pl. az én fiam bukós volt és iszonyat hasfájós. Csak és kizárólag a hasán aludt egészen 4 hós koráig, amikor megtanult megfordulni. Úgyhogy nekem mondhattak akármit, ha egyszerüen háton nem maradt meg.:/ A bölcsõhalálhoz egyébként elég sok más tényezõnek is szerepelnie kellene a kórelõzményben (koraszülés, adaptációs probléma a szüléskor/utána, túl meleg öltöztetés, párna, takaró, mesterséges táplálás stb.)
Az én babám hason alszik(nincs légzés figyelõ).Háton nem szeret lenni.
Aki a koraszülésrõl írt, meg a többi problémáról: Ezek csak rizikófaktorok, bölcsõhalál bármikor bárkivel elõfordulhat.Az én babám korababa, mesterségesen táplált, mégsem tudom máshogy, csak hason altatni, már az inkubátorban is csak azt szerette. Azért van a légzésfigyelõ, hogy ne kelljen egész nap félpercenként figyelni.Ha nincs légzésfigyelõ, inkább oldalt altatnám(Ha lehet) háton semmikép, mert a bukás gyakoribb mint a bölcsõhalál.
nalunk mindket gyerek, csak es kizarolag hason hajlando aludni. A kislany, amiota meg tud fordulni, ha ejszaka veletlenül a hatara fordul egyböl felebred es megy a nyöszörges...
A második vagyok és sajnálom, de ezek igenis rizikótényezõk, akármennyire is kardoskodik az, akinek esetleg ilyen babája van, hogy márpedig NEKIK épp semmi bajuk nincs. Örülni kell neki. Attól még a kutatási eredmények több ezer csecsemõ bevonásával akkor is ezeket a rizikótényezõket tárták fel. Ez a szakterületem, ha gondoljátok, olvashattok pl.angol nyelvû szakirodalmat ezügyben, ha valakit érdekel esetleg. A mesterséges táplálás (tápszer) egy a sok tényezõ közül, mert az anyatejjel táplált babák általában gyakrabban ébrednek, mivel az anyatej gyorsabban felszívódik, és hamarabb megéhezik az újszülött. Így kisebb az esélye az alvási apnoénak, hogy egy hosszabb szakaszba "belealszik" a baba és elfelejt levegõt venni. Tenném hozzá, nagyon ritka szerencsére, és persze hogy elõfordulnak olyan esetek, mikor látszólag minden magyarázat nélkül ér ilyen egy babát, de azért többségében a hajlamosító tényezõk miatt következik be. Ez olyan, mint a tüdõrák, hogy az esetek 90%.ban a dohányzás a fõ ok, de van 10% aki életében nem cigizett, és mégis kialakul nála...de ettõl még nem jelentjük ki, hogy óóó hát a dohányzásnak semmi hatása a tüdõre..:( Ja és nem azt mondtam most ezzel, hogy az ássa el magát, aki tápszert ad (mert itt ez egy hatalmas vita téma mindig és eszem ágában sincs ilyet gerjeszteni) mert ha valaki nem tud szoptatni, akkor persze nincs más választása.
Szió! Én oldalt fektettem úgy, hogy kitámasztottam a pici hátát. Azért, mert ha felbukja a tejcsit akkor nehogy megfulladjon tõle. Így oldalt a kis száján kicsorog... :) A hason alvás a bölcsõhalál. Ezt a pózt én se kedveltem így nem is altattam hason. Most már háton is alukál, imád elterülni! Úgy mint én :) )))
Szakértõnek: ÉN is azt írtam, hogy ezek rizikófaktorok, és nagyon jól tudom, hogy azok, de te a második hsz-ben azt írtad, több más tényezõnek is szerepelnie KELL: Ezért mondta, hogy ezek csak rizikók és nem kardoskodtam semm ellen, sõt pont azt mondtam, hogy mi is a veszélyeztetettek közt vagyunk ezért vettem légzésfigyelõt. Jó lenne ha értelmeznéd az olvasottakat, mielõtt a szakértelmeddel okoskodsz, mert pont hogy nem azt írtam amire reagáltál.
Az én babám is csak hason tud aludni.Az elsõ pectõl így altattuk (persze van légzésfigyelõ), mert nagyon hasfájós.
Az enyém csak hason tudott aludni.Hasfájós, búkos baba volt.már 21 hós, de még mindig imád hason aludni:)
2. válaszolót szeretném kérdezni, milyen mesterséges táplálásra gondolt a válaszában?
Az én babám csak hason tud aludni, mióta megszületett. Háton mindig sírt, nem tudott úgy elaludni. Elõször féltem nagyon, de már belenyugodtam, van légzésfigyelõ. 6 hónapos, semmi baja :)
Elvileg tenyleg a hason altatas a legveszelyesebb, mert belefurhatja a fejet a matracba. A fiam amikor meg pici volt legtobbszor oldalt aludt, ezt szerette a legjobban, vagy pedig haton, de akkor a fejet forditotta oldalra, igy ha bukott, akkor kifolyt a tej es nem maradt a torkan. Kb ot honapos koratol fordul magatol hasra almaban, addig egyebkent napkozben is utalt hason lenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Akkor az a lényeg, h a hason alvást kerûljük!? És mi a helyzet azzal, ha háton alszik és felbukja a tejet?Attól nem tud megfulladni?
Szia! Eleinte én is oldalán altattam.Kb.2 hós korától háton alszik.Addig ficergett, míg a támaszték kiment mellõle:)
Nem okoskodtam, direkt azért nem tettem be semmiféle honlapot ezzel kapcsolatban, hiszen nem mindenkit érdekel. Azért írtam a kérdezõnek, hogy több tényezõ, hogy megnyugodjon, hiszen ez az egy dolog, hogy hogyan teszi le a babáját aludni, nehogy eltúlzottan nagy aggodalmat okozzon neki (ha esetleg így jár mint én is meg oly sokan mások, hogy bármennyire is az lenne a jó, mégis csak hason marad meg a babája). Sajnálom, hogy félreértetted....

Hason, oldalt vagy háton kell altatni az újszülött babát?

Még csak 36 hetes terhes vagyok els? babás, de folyton ilyesmiken jár az agyam. Mindegyik módszerr?l hallottam pozitívat, negatívat, kíváncsi lennék a véleményetekre.

Legjobb válasz: Háton, kicsit oldalt, hogy ha büfizik álmában meg ne fulladjon. Sajnos történt ilyen a közelemben:(( Van erre egy sparkó szivacsból készült párna, elfordulásgátló párna: http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=bab.. (Én pont most akarom eladni az enyémet,(1000-f) 2 hóig használtuk, szebb mint az úl, keress meg ha érdekel)

Háton, kicsit oldalt, hogy ha büfizik álmában meg ne fulladjon. Sajnos történt ilyen a közelemben:(( Van erre egy sparkó szivacsból készült párna, elfordulásgátló párna: http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=bab.. (Én pont most akarom eladni az enyémet, (1000-f) 2 hóig használtuk, szebb mint az úl, keress meg ha érdekel)
szia. az én Lányom kezdettõl fogva csak háton aludt. hiába tettem hasra vagy fordítottam oldalra, az nem tetszett Neki. ha bukott szépen fordította a fejét oldalra, úgyhogy nem is erõltettem tovább. aztán kb 6 hós korában elkezdett oldalt aludni, mert rájött, hogy így is jó. most meg pár napja állandóan hasra fordul. szerintem ne aggódj. megpróbálod majd, ha megy hason akár úgy is és váltogatod. de úgyis jelzi majd a Kicsikéd, hogy Neki hogyan kényelmes :) könnyû szülést és sok oldogságot. 8, 5 hós Lányos Anyuka
Háton. Jönnek divatok, mennek divatok, de a legkényelmesebb és legbiztonságosabb ahogy magától is fekszik:háton.
Háton kell altatni, és párna nélkül. Ha mégis van párna akkor az legyen nagyon nagyon lapos, igazából nincs is rá szüksége a babának. De mindenképpen háton.
Háton szokták, de egy összetekert kisméretû plédet érdemes, mögé tenni, hogy egy kicsit oldalt legyen, ha büfizik, kifolyjon a szájából.
Azt mondják többen, hogy háton. Nekem az elejétõl a hasán tud aludni, háton csak a babakocsiban alszik. Most 3 hós.
Az én babám hason aludt végig, próbáltam háton, de nagyon nyugtalanul aludt. Mikor már négykézláb állt, akkor tettem hátra, mert álmában is a négykézlábazást gyakorolta, de rövid idõ múlva megfordult. A kórházban a koraszülött osztályon volt, ott is minden baba hason aludt. Mondjuk nekünk volt légzésfigyelõnk (kis súllyal született), így nem izgultam. Meg neki tényleg kényelmesebb volt.
Nálunk a kórházban is oldalt javasolták, én is úgy fektettem, minden alvásnál másik oldalára. Összetekert pléddel kitámasztottam, késõbb már ahogy ficánkolt, mindig hanyatt fordult, így elmaradt az oldaltfekvés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Majd akkor kitalálja a Kiscsaj, hogy lesz neki a legjobb. :)

Újszülött babát csak hátra szabad fektetni a kiságyban vagy lehet hasra is?

Legjobb válasz: Az én kisfiam amióta megszületett,csak hason képes elaludni,most 9hetes múlott.Semmi gond nem volt ezzel,sõt szerintem jobb,mert így nem nyeli vissza a bukást.

Az én kisfiam amióta megszületett, csak hason képes elaludni, most 9hetes múlott.Semmi gond nem volt ezzel, sõt szerintem jobb, mert így nem nyeli vissza a bukást.
Nekem még a kórházban azt mondták, hogy csak hasra fektessem, Sosem aludt háton, csak a babakocsiban, volt, hogy ott is hasr fordult :) Jót tesz a csípõjének, jót tesz a hátizmainak, és a fejformájának is :) Az én védõnõm azért aggódott, hogy nincsen légzésfigyelõnk, és ezért veszélyes a hason altatás. A gyemekorvos viszont kifejezetten azt javasolta, hogy hason altassuk.... úgyhogy nyugodtan!
Szia. Az új trend szerint csak háton szabad altatni, a bölcsöhalál elkerüle´se e´rdekében.az én babám nem is szeret hason lenni.Ö csak a háta´n alszik.A buka´soktól nem kell félni, mert kifolyik oldalt a szájából, ha egyáltalán elöfordul.Pl.növérem kisfia csak hason alszik mióta megszületett.te döntöd el, hogy hogyan altatod.vagyis a babádnak hogyan ke´nyelmesebb. 10 hetes baba anyikája.
Szerintem ahogy neki kényelmes, úgy tedd le. A bukást háton fekve sem tudja visszanyelni, mivel a fejét nem tudja még középen tartani. De õ jelzi majd, hogy hogy kényelmes neki. Az én fiam utál hason lenni, el sem aludna úgy. Most öt hónapos, egy ideje onnan tudom, hogy álmos, hogy beteszem az ágyba és ha az oldalára fordul, akkor tudom, hogy aludni akar.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A koraszülötteket nem javasolják hason, mert a bölcsõhalál kockázata náluk nagyobb. De az enyémek is hason alszanak kezdettõl, másképp nem megy nekik.
Szeritnem úgy alszik "kényelmesen", ahogy megszokja. Ha kezdettõl hason rakod le, nem fog akarni háton feküdni, de hamarabb megtanulja kinyomni magát, felemelni a fejét, és forgolódni. Odabenn nem kellett neki sima felületen kiterítve lennie, mindenképpen furcsa neki a kiságy a mama pocakja után, azt fogja megszokni ahogyan többet van lerakva. Ha háton altatod, akkor késõbb valószínüleg nehezen fogod hasratenni akár a földre, akár a kiságyába késõbb :) Ha tartasz a bölcsõhaláltól, akkor vegyél légzésfigyelõt. De szerintem hason érdemes altatni a piciket. nem csak az izmai fejlõdnek jobban, meg a csípõ izület van a helyén így, hanem hasfájósság is kikerülhetõ így.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!