Találatok a következő kifejezésre: Újszülött babának vizet adni (2 db)

Újszülött babának lehet vizet adni? Csak babavizet vagy jó a sima víz is felforralva?

Legjobb válasz: Jó a sima víz felforralva, de ha szopik, akkor úgysem fog kérni vízet:)

Jó a sima víz felforralva, de ha szopik, akkor úgysem fog kérni vízet:)
Most kapaszkodjon meg mindenki: én kéthetes (!) koromban már barackot ettem!! :D Kicsit folyékonnyá tették, gondolom, de barack volt. ;) Egyébként köszönöm, mindig is nagyon jó egészségnek örvendtem, és az én kicsim is fog kapni barackot, nemhogy teát meg vizet. Én is ajánlom a lazítást itt mindnekinek... :)
"Nekem is 1 hónapos babám, és semmi féle zavar nincs a szopiban attol hogy teáztatom. Sztem túl tudományosan nevelik a mostani kismamák a gyermekeiket.LAZÍTSATOK!!!!" Brrrr ezek szerint a benszülött asszony is túl tudományosan nevel mert a természetes szoptatást választja???? Hihetetlen! Az is mennyire nem is tudják akik ilyet írnak mit is beszélnek.
"Ha a babád a kiemelkedõen magas minõségû anyatajad ellenére is megbetegszik, és esetleg be is lázasodik (bármilyen meglepõ fordult már ilyen elõ) akkor nem kell küzdened a nagy mennyiségû folyadékpótlással , mert el fogja fogadni a teát infúzió helyett." Ez meg milyen szöveg. Azért teáztassam, hogy ne kelljen infúzió kapnia. Az én lányomat már mûtötték. Elõtte is, meg utána is csak anyatejet kapott, kap. A mûtét idejekor a kórházban nem ehetett, de az infúzió és a tea nem zárja ki egymást. És akkor simán megitta a teát, és milyen hihetetlen kapott infúziót is! Akkor rosszul teázott, vagy mia fene?! Onnantól kezdve, hogy ehetett, nem kapott több teát. A csuklásra meg az anyatej éppolyan jó, mint a forralt víz. Nem itélem el azokat akik teáztatnak, de ez a szöveg tényleg felháborít, ezek szerint neki még nem volt beteg a gyereke!
Az igaz, hogy a mi generációnk teázott és egészen más elvek szerint nevelkedtünk, DE akkor még nem volt ennyi autó, ilyen légszennyezés, génmanipulált termények, elvékonyodott ózonpajzs sorolhatnám.... Az allergiás emberek száma megsokszorozódott az elmúlt 20 évben. Amit tehetünk a gyerekeinkért ez ellen, hogy kizárólag igény szerint szoptatjuk 6 hónapos koráig, és ezt nem kockáztatjuk semmi egyéb adásával. sok gyereknél nem okoz gondot a cumisüveg sem, de sajnos nem tudhatjuk elõre, hogy a mi gyerekünknél okoz-e. Valamit helyre hozni sokkal nehezebb, mint eleve jól csinálni. Én így gondolom, remélem nem köveztek meg érte.
Én teljesen laza vagyok, attól, hogy kizárólagosan és igény szerint szoptatom a lányom. Én is teáztam, nem vagyok beteges, de ez is 1 dolog, amit tehetek a gyermekemért. Ezen ne múljon. Amúgy az anyatej bõven elég, és akkor áll be igazán a kereslet kínálat, ha nem adok mást. Én sosem fejek, nem kell pepecselnem a teával, minden tök egyszerû:)
Teljesen egyetértek a legutolsó hozzászólval.Én is és mind a 2 testvérem is teázott már csecsemõkorától és nem vagyunk betegesek egyálltalán.Nekem is 1 hónapos babám, és semmi féle zavar nincs a szopiban attol hogy teáztatom.Sztem túl tudományosan nevelik a mostani kismamák a gyermekeiket.LAZÍTSATOK!!!!Szép napot mindenkinek.
Én írtam azt a választ, hogy a babám olvasás helyett teázik. Én is kaptam gyerekkoromban, és még mindig élek. Tudom, hogy ezek a válaszok sokakat felbosszantanak, de szerintem ti is teáztatok nagy valószínûséggel, és mégis van immunrendszeretek. Sõt még a tápszeres babáknak is van. Amúgy a teáztatásnak van még egy pozitív hatása. Ha a babád a kiemelkedõen magas minõségû anyatajad ellenére is megbetegszik, és esetleg be is lázasodik (bármilyen meglepõ fordult már ilyen elõ) akkor nem kell küzdened a nagy mennyiségû folyadékpótlással , mert el fogja fogadni a teát infúzió helyett. Amúgy ez egy olyan oldal, ahol egymásnak megírjuk a tapasztalatainkat, és ilyenkor még örülök is hogy lehúzzátok a hozzászólásomat, mert legalább vitát indítok. Én nem szeretném könyvbõl nevelni, etetni a babám. Még homokozóban is lesz és nem fogok ordítani, hogy homokot eszik, mert az is erõsíti az immunrendszerét. Mindenkinek jó babázást!
Szai.Ha csuklik próbáld cicire rakni.Nálunk ez vált be.Az mrgnyugtatja õt is és a rekeszizmait is.Arról pedig hogy meddig ne igyon egy anyatejes baba annyit tudok mondani hogy a lányom 9 hónapos koráig nem fogadott el folyadékot a cicin kívül.Pedig volt közte egy nyár is.Én próbáltam de nem ivott meg semmit.Nem halt szomjan, csak többször raktam cicire , meg több gyümit kapott.
Kislányom 3 és fél hónapos, még egyszer sem adtam neki mást az anyatejen kívül. Én tuti nem mosom le a védõréteget a beleirõl. Most alapozom meg az egész életére az egészségét. Én megszoptatom, nem érdekel. Nekem fontosabb a kislányom, mint egy két hülye aki rossz szemmel néz rám emiatt. A normális emberek meg megértik. Az ókorban tisztelték a szoptató nõket:) A másik: a forralt vízbõl csak kicsapódik a zsduva, talán még rosszabb, mint a csapvíz. Baci úgysincs benne a sok klórtól, a rengeteg gyógyszert meg a forralás sem szünteti meg ami sajnos vízben van. Légzésfigyelõ helyett inkább víztisztítót vegyetek, több értelme van, és kb. egy árban vannak. És akkor nem azt a gyárat gazdagítjátok. Nyugodtan húzzátok le a válaszomat, de legalább gondolkodjatok el rajta!
Teljesen egyet ertek a kettovel elottem szoloval, vegre valaki ilyen velemenyt is irt!!! Konyorgom, nem lehet a 30 fokban sem fel orankent szoptatni a gyereket!!!!! Az en lanyom is 4 honapos, anyatejes..de en is azon elvetemult anyak koze tartozom, akik adnak teat es vizet is a gyereknek. Ha szomjas megissza, ha nem, akkor ugyse keri. Jo a szoptatas, de azert tulzasba se kell esni.
Természetesen rá tudnak szokni a babák a teára hiszen finom, de ettõl függetlenül nincs rá szükségük!!!!! A kizárólag anyatejjel táplált babáknak elegendõ az anyatej. Ahogy azt elõttem már leírták ilyenkor gyakran rövidebb ideig szopnak. Szerintem aki nem ért hozzá csak saját tapasztalatait tudja leírni az ne adjon tanácsot, hiszen nincs olyan ember aki mindent jól csinál és jól értelmez. Ha kétségeid vannak nyugodtan kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót el fogja neked mondani, hogy lenne a legjobb a babádnak, akár telefonon is szívesen segítenek. Boldog babázást kívánok!
Az én kislányom 4 hónapos, egy hónapos kora óta teázik, mert õ még nem tud olvasni, így nem tudja elolvasni a szakirodalmat, ami azt írja, hogy nem szomjas. Ma annyira nem volt szomjas 2, 5 deci kamillateát ivott, és tejet nem is akart, csak a tea után.
A csuklás ilyen kis korban nem zavarja a babákat. Én is csak sima vizet adok a lányomnak felforralva.
Persze, hogy nem ivott sokat, mert nem szomjas:) A víz szerintem is sokkal jobb:) Ha bármi kérdésed van, akkor írj nyugodtan privátba:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.Ha csuklik akkor adtam neki egy kis teát, de két kortynál többet nem kért és ennyi miatt fõzök naponta teát a többit boríthatom ki.Azért gondoltam a vízre.
Szerintem is nyugodjatok meg erõsen :) Semmi baja nem lesz a babának a teától vagy a víztõl. Az én fiam 9 hónapos, még sose volt beteg, pedig az elsõ naptól kap teát. És csak három hónapos koráig tudtam szoptatni. És mégis maga a megtestesült egészség. Ja, és két és fél hónaposan már almát evett, mert szerintem az a normális, hogy idejében elkezdi megszokni az ízeket. Régen jó volt, most miért mûködnének máshogy a babák?

Lehet adni újszülött vagy pár hónapos babának baba teát vagy vizet?

multkor volt nálam a véd?n? és azt mondta hogy 6 hónapos kortól adunk csak a babának teát meg vizet is.vagy nyáron a nagy melegbe.anyukám ett?l teljessen kiakadt hogy hogy lehet az hogy csak tejet lehet neki adni még akkor is ha szomjas.mert én mikor pici voltam akkor engem teáztatott.(26 éve)ti adtatok neki?mennyi id?s kortól.köszönöm.28 hetes kismam

Legjobb válasz: Régen nem igény szerint szoptattak a nõk, és azt sem tudták, hogy az anyatej szomjoltásra is nagyon jó, nem csak éhségre. Ha jól számolom, valamikor õsszel fogsz szülni, akkor nem hiszem, hogy szükség lesz folyadékpótlásra. Nyári babáknak sokan adnak vizet, én is adtam. A teával egyébként fõleg az a baj, hogy megtölti a gyomrot, és foglalja a helyet az értékes anyatej elõl. Az én anyukámat ezzel lehetett meggyõzni. :)

Lehet adni neki, csak nem tesz jót. 6 hónapos koráig anyatejen kívül nincs semmi más ételre vagy italra szüksége még melegben sem.
Régen nem igény szerint szoptattak a nõk, és azt sem tudták, hogy az anyatej szomjoltásra is nagyon jó, nem csak éhségre. Ha jól számolom, valamikor õsszel fogsz szülni, akkor nem hiszem, hogy szükség lesz folyadékpótlásra. Nyári babáknak sokan adnak vizet, én is adtam. A teával egyébként fõleg az a baj, hogy megtölti a gyomrot, és foglalja a helyet az értékes anyatej elõl. Az én anyukámat ezzel lehetett meggyõzni. :)
Amikor te pici voltál, nem igény szerint szoptatott a legtöbb mama, és a köztes idõkben teát adtak a babának. Ha a te kisbabád nyugodt víz és tea nélkül, és elegendõt is pisil, ne itasd külön. Ha viszont azt látod, hogy sír, de szopni nem akar, szerintem nyugodtan próbálj egy kis vizet adni neki. Ha ettõl megnyugszik, nyertél. Mikor az én gyerekeim voltak kicsik, nem volt divat cukrozott folyadékot adni, és cumisüveget használni, mert az utóbbi összezavarja a szopóreflexet (???), de én ismerek gyereket, aki cukros teát is kapott, mégis épek maradtak a fogai (nem lógott egész nap a szájában az üveg), és minden délelõtt cumisüvegbõl itta a lefejt tejet, mert az anyuka tanult, mégis egy éves koráig szopott. Ja, a most hatéves kisfiam már az újszülött osztályon kapott cukros vizet folyadékpótlásnak, és itthon is adtam volna neki, de a tejen kívül semmit nem fogadott el. Viszont októberben született, nem volt ilyen kánikula. 4-5 hónapos kortól ivott teát.
Én minden nap csinálok neki egy kis kamilla teát pár szem köménymaggal, de van Mecsek Baby tea, és más babateák is kaphatók. Elõször tiltakoztam, de aztán elfogadtam, hogy tényleg jó csuklásra, szomjoltónak, vagy egyszerûen csak néha jól esik neki, látom. Semmi baja nincs tõle, pedig egy pici cukrot is teszek bele, mert anélkül fintorog nagyon.
Kell a folyadék ha anyatejes ha nem.Ha tápszeres lenne az mellé meg pláne kell tea vagy víz.
Hasfájásra lehet teát adni, szomjoltásra nem ajánlják.
Igaza van anyukádnak! 2 hetesen adtam az enyémnek teát cukor nélkül, hasfájásra, igaz nem segített. A vizet is elég korán kínáltam neki, most 6, 5 hónapos és csak azt issza. Védõnõk.....
Az én anyukám is kérdezte, hogy nem adok neki teát?! Mondtam, hogy nem, tökéletes a víz is, nem kell a tea. Meglepõdött, mert amikor mi voltunk kicsik (30, 27, ill. 19 éve), akkor a védõnõk is nyomatták a teáztatást. Bár, akkor a hozzátáplálást is 3 hónaposan elkezdték, mert az volt az ajánlás. Én adok a babámnak vizet, elfogadja, kell is, mert ebben a nagy melegben kevesebbet eszik, így folyadékhoz is kevesebbhez jut. (tápszeres) Ha sok tejed lesz, akkor sûrûbben kell cicire tenni. :)
Késõbbiek folyamán meg a Pickwick gyerek teát, és a Hipp instant narancs teát ittuk.Elsõ voltam!
Szia én elsõ pillanattól fogva édeskömény teát fõztem neki, és semmi baja nem lett neki.Csuklás esetén meg jól jött mindig egy-két korty mert különben hányt, ha nem itattam meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!