Találatok a következő kifejezésre: Újszülött babának vizet (9 db)

Éjszaka is szoptattok? Újszülött babákra gondolok. Adtok teát, vagy vizet mellé?

Legjobb válasz: Ugyan mi kinõttünk már az újszülött korból, de igen, szoptattam õket éjjel is. Ha kellet többször is (pl. nagy melegben). Nem kaptak semmi más folyadékot kb. 6 hónapos korukig, késõbb kaptak az ágyba itatópoharat vízzel.

Ugyan mi kinõttünk már az újszülött korból, de igen, szoptattam õket éjjel is. Ha kellet többször is (pl. nagy melegben). Nem kaptak semmi más folyadékot kb. 6 hónapos korukig, késõbb kaptak az ágyba itatópoharat vízzel.
ejnye: kellet=kellett
Az én babám 6 hetesen koráig kért éjjel is enni. Azóta alszik éjjel, most 8 hónapos. Kb 1 hónapja kapott elõször vizet.
Ha felébred éjjel, akkor kap enni a kislányom. Napközben babavizet szokott kapni, ha nagy meleg van, de nem mindig igényli. Teát nem kap, mert a kórházban megszerette a cukros teát, azt pedig itthon nem kap.
Szoptattam-szoptatok, ha felébred, most 10 hetes. Õk még nagyon picik, annyiszor kell õket etetni, ahányszor kérnek, de azért max. 1, 5-2 óra teljen el az etetések között. Nappal adok neki vizet a szopizások között ha nagyon meleg van. De éjjel csak szopi.
Én is szoptattam éjszaka. Vizet/teát csak akkor adtam, ha nagyon meleg volt.
Csak szopi éjjel, ahányszor kéri. Ha belegondolsz neked is ez a legjobb, mert elõbb visszaalszik a baba mellen és te is elõbb fekhetsz vissza.
1 éves babám még mindig 3-4x szopik éjszaka. Kevés vizet vagy bébiteát iszik de csakis napközben. Akik szopiznak az iszik az elõtejjel.

A kórházakban miért adnak az újszülött babáknak cukros vizet?

ez nem egészségtelen?

Legjobb válasz: De, az. Tudod, "pénzhiány"... A cukros vizet addig adják a babának, amíg az anyukájának nem termelõdik elég teje, hogy aztán azzal táplálják. A cukornak nagyon nagy a kalóriatartalma, és bár szinte semmi vitamin, ásványi anyag nincs benne, végszükség esetén így is kihúzza a baba.

De, az. Tudod, "pénzhiány"... A cukros vizet addig adják a babának, amíg az anyukájának nem termelõdik elég teje, hogy aztán azzal táplálják. A cukornak nagyon nagy a kalóriatartalma, és bár szinte semmi vitamin, ásványi anyag nincs benne, végszükség esetén így is kihúzza a baba.
De az. Csak amikor ott van a csecsemõosztályon x ordító kisbaba, akkor így oldják meg a kérdést, mert attól némileg elhallgatnak/elalszanak. Van, ahol tápszereznek is. Mindkettõ rossz a tejbelövellés szempontjából... Ha bababarát kórházban szülsz, akkor ha teheted, tartsd magadnál folyamatosan, és akkor a tieddel ez nem történik meg...
Kislányomnak egyszer adták, de azt mondták, azért, mert nagyon fájt a hasa. Túl sokat szopizott az elsõ este (1 naposan 50 ml-t egy adagra), és meglett az eredménye. Nem tudom, hogy a cukros víz segített-e, de amíg nem adtak Neki, csak ordított a kezemben, utána kis idõ múltán megnyugodott.
Harmadik vagyok, ezek szerint Engem csak megetettek a hülye dumával, mert ha azért adják a cukros vizet, hogy megtöltse a pocit ideiglenesen, akkor minek adták az Én túlságosan is jóllakott babámnak?
igen, laktat.én nem vagyok benne biztos, hogy pénz hiány miatt csinálják, de valami ok miatt nem adják nekik oda a lefejt anyatejeket, gondolom bevizsgálják elõtte õket és az meg idõ lenne, és az lenne pénz.A poén az, hogy a saját tejedet se adhatod oda neki, ha netán nem akar valamiért szopni, mert ilyen is van.ismerõsöm gyerekét így rontották el, nem is szopott, hiába próbálkozott anyuka.megszokta hogy kap cukros vizet azért nem kellett küzdeni.nekem éjjel nappal velem volt, csak hogy minél többet cicire tudja tenni, hogy hamarabb beinduljon a tej.mikor jöttünk haza a korházból, már hízott is.
15:09-es nek, én is bababarát kórházban voltam, és ki volt téve a cukros víz, így eldönthetted, hogy adsz-e neki.
Ja, aztán belövelt a tejem és azt adtam, amit lefejtem, senki nem szólt, sõt örültek neki...És én is :-)
A cukros(glükózos)vizet azért érdemes adni, szopi után 1-2 kortyot(nem kell túlzásba vinni), mert ugye ilyenkor nincs v. csak kevés a tej így telít is, de meg is indítja az anyagcserét, ezért kevesebb az esélye, hogy besárgul a baba.A sárgulást, az okozza, hogy a bilirubin nem távozik a szervezetébõl, kakival (magzatszurok)ill.azt hiszem, hogy pisivel is távozik valamennyi. Nem kell félni tõle, az a pici, nem árt nekik.Amikor én benn voltam a csecsemõs mondta, hogy szopi után adjunk neki egy picit, nem helyette!
Nekem azt mondták azért adják, hogy amíg nincs teje az anyukának ne essen le a cukra a babának. Nem hiszem, hogy lesz tõle valami baja amúgy meg nem kötelezõ adni neki. Legalábbis nálunk úgy volt, hogy a babával együtt megkaptuk a cukros vizes cumisüveget de velünk volt a baba végig csak fürdeni vitték el. Aki nem akarja az ne adjon neki.
15:05-nek! Pont, hogy a cukros víztõl fáj a pici poci, csak nem törõdnek vele. Megtöltik és kész a kis gyomrukat. Egyébként a baba-mama barát kórházban nem hallottam ilyenrõl. Én ott szültem és a lányom kb 10 perc volt külön tõlem a 4 napig, míg levittek osztályra. (külön-külön) Amúgy tuti nagyon nagy balhét csaptam volna ezért, de mindenki maga tudja...
azért adják, hogy valamit adjanak, jobb helyeken pohárból, hogy a cumisüveg ne zavarjon be a szopiba. én császáros voltam, esélytelen volt, hogy szülés után rögtön cicire rakjam, ahogy az ideális lenne ugye.
A babáknak az elsõ napokban, pláne amíg nem szopik, ingatag a vércukra, azért is kapják....

Újszülött babának lehet vizet adni? Csak babavizet vagy jó a sima víz is felforralva?

Legjobb válasz: Jó a sima víz felforralva, de ha szopik, akkor úgysem fog kérni vízet:)

Jó a sima víz felforralva, de ha szopik, akkor úgysem fog kérni vízet:)
Most kapaszkodjon meg mindenki: én kéthetes (!) koromban már barackot ettem!! :D Kicsit folyékonnyá tették, gondolom, de barack volt. ;) Egyébként köszönöm, mindig is nagyon jó egészségnek örvendtem, és az én kicsim is fog kapni barackot, nemhogy teát meg vizet. Én is ajánlom a lazítást itt mindnekinek... :)
"Nekem is 1 hónapos babám, és semmi féle zavar nincs a szopiban attol hogy teáztatom. Sztem túl tudományosan nevelik a mostani kismamák a gyermekeiket.LAZÍTSATOK!!!!" Brrrr ezek szerint a benszülött asszony is túl tudományosan nevel mert a természetes szoptatást választja???? Hihetetlen! Az is mennyire nem is tudják akik ilyet írnak mit is beszélnek.
"Ha a babád a kiemelkedõen magas minõségû anyatajad ellenére is megbetegszik, és esetleg be is lázasodik (bármilyen meglepõ fordult már ilyen elõ) akkor nem kell küzdened a nagy mennyiségû folyadékpótlással , mert el fogja fogadni a teát infúzió helyett." Ez meg milyen szöveg. Azért teáztassam, hogy ne kelljen infúzió kapnia. Az én lányomat már mûtötték. Elõtte is, meg utána is csak anyatejet kapott, kap. A mûtét idejekor a kórházban nem ehetett, de az infúzió és a tea nem zárja ki egymást. És akkor simán megitta a teát, és milyen hihetetlen kapott infúziót is! Akkor rosszul teázott, vagy mia fene?! Onnantól kezdve, hogy ehetett, nem kapott több teát. A csuklásra meg az anyatej éppolyan jó, mint a forralt víz. Nem itélem el azokat akik teáztatnak, de ez a szöveg tényleg felháborít, ezek szerint neki még nem volt beteg a gyereke!
Az igaz, hogy a mi generációnk teázott és egészen más elvek szerint nevelkedtünk, DE akkor még nem volt ennyi autó, ilyen légszennyezés, génmanipulált termények, elvékonyodott ózonpajzs sorolhatnám.... Az allergiás emberek száma megsokszorozódott az elmúlt 20 évben. Amit tehetünk a gyerekeinkért ez ellen, hogy kizárólag igény szerint szoptatjuk 6 hónapos koráig, és ezt nem kockáztatjuk semmi egyéb adásával. sok gyereknél nem okoz gondot a cumisüveg sem, de sajnos nem tudhatjuk elõre, hogy a mi gyerekünknél okoz-e. Valamit helyre hozni sokkal nehezebb, mint eleve jól csinálni. Én így gondolom, remélem nem köveztek meg érte.
Én teljesen laza vagyok, attól, hogy kizárólagosan és igény szerint szoptatom a lányom. Én is teáztam, nem vagyok beteges, de ez is 1 dolog, amit tehetek a gyermekemért. Ezen ne múljon. Amúgy az anyatej bõven elég, és akkor áll be igazán a kereslet kínálat, ha nem adok mást. Én sosem fejek, nem kell pepecselnem a teával, minden tök egyszerû:)
Teljesen egyetértek a legutolsó hozzászólval.Én is és mind a 2 testvérem is teázott már csecsemõkorától és nem vagyunk betegesek egyálltalán.Nekem is 1 hónapos babám, és semmi féle zavar nincs a szopiban attol hogy teáztatom.Sztem túl tudományosan nevelik a mostani kismamák a gyermekeiket.LAZÍTSATOK!!!!Szép napot mindenkinek.
Én írtam azt a választ, hogy a babám olvasás helyett teázik. Én is kaptam gyerekkoromban, és még mindig élek. Tudom, hogy ezek a válaszok sokakat felbosszantanak, de szerintem ti is teáztatok nagy valószínûséggel, és mégis van immunrendszeretek. Sõt még a tápszeres babáknak is van. Amúgy a teáztatásnak van még egy pozitív hatása. Ha a babád a kiemelkedõen magas minõségû anyatajad ellenére is megbetegszik, és esetleg be is lázasodik (bármilyen meglepõ fordult már ilyen elõ) akkor nem kell küzdened a nagy mennyiségû folyadékpótlással , mert el fogja fogadni a teát infúzió helyett. Amúgy ez egy olyan oldal, ahol egymásnak megírjuk a tapasztalatainkat, és ilyenkor még örülök is hogy lehúzzátok a hozzászólásomat, mert legalább vitát indítok. Én nem szeretném könyvbõl nevelni, etetni a babám. Még homokozóban is lesz és nem fogok ordítani, hogy homokot eszik, mert az is erõsíti az immunrendszerét. Mindenkinek jó babázást!
Szai.Ha csuklik próbáld cicire rakni.Nálunk ez vált be.Az mrgnyugtatja õt is és a rekeszizmait is.Arról pedig hogy meddig ne igyon egy anyatejes baba annyit tudok mondani hogy a lányom 9 hónapos koráig nem fogadott el folyadékot a cicin kívül.Pedig volt közte egy nyár is.Én próbáltam de nem ivott meg semmit.Nem halt szomjan, csak többször raktam cicire , meg több gyümit kapott.
Kislányom 3 és fél hónapos, még egyszer sem adtam neki mást az anyatejen kívül. Én tuti nem mosom le a védõréteget a beleirõl. Most alapozom meg az egész életére az egészségét. Én megszoptatom, nem érdekel. Nekem fontosabb a kislányom, mint egy két hülye aki rossz szemmel néz rám emiatt. A normális emberek meg megértik. Az ókorban tisztelték a szoptató nõket:) A másik: a forralt vízbõl csak kicsapódik a zsduva, talán még rosszabb, mint a csapvíz. Baci úgysincs benne a sok klórtól, a rengeteg gyógyszert meg a forralás sem szünteti meg ami sajnos vízben van. Légzésfigyelõ helyett inkább víztisztítót vegyetek, több értelme van, és kb. egy árban vannak. És akkor nem azt a gyárat gazdagítjátok. Nyugodtan húzzátok le a válaszomat, de legalább gondolkodjatok el rajta!
Teljesen egyet ertek a kettovel elottem szoloval, vegre valaki ilyen velemenyt is irt!!! Konyorgom, nem lehet a 30 fokban sem fel orankent szoptatni a gyereket!!!!! Az en lanyom is 4 honapos, anyatejes..de en is azon elvetemult anyak koze tartozom, akik adnak teat es vizet is a gyereknek. Ha szomjas megissza, ha nem, akkor ugyse keri. Jo a szoptatas, de azert tulzasba se kell esni.
Természetesen rá tudnak szokni a babák a teára hiszen finom, de ettõl függetlenül nincs rá szükségük!!!!! A kizárólag anyatejjel táplált babáknak elegendõ az anyatej. Ahogy azt elõttem már leírták ilyenkor gyakran rövidebb ideig szopnak. Szerintem aki nem ért hozzá csak saját tapasztalatait tudja leírni az ne adjon tanácsot, hiszen nincs olyan ember aki mindent jól csinál és jól értelmez. Ha kétségeid vannak nyugodtan kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót el fogja neked mondani, hogy lenne a legjobb a babádnak, akár telefonon is szívesen segítenek. Boldog babázást kívánok!
Az én kislányom 4 hónapos, egy hónapos kora óta teázik, mert õ még nem tud olvasni, így nem tudja elolvasni a szakirodalmat, ami azt írja, hogy nem szomjas. Ma annyira nem volt szomjas 2, 5 deci kamillateát ivott, és tejet nem is akart, csak a tea után.
A csuklás ilyen kis korban nem zavarja a babákat. Én is csak sima vizet adok a lányomnak felforralva.
Persze, hogy nem ivott sokat, mert nem szomjas:) A víz szerintem is sokkal jobb:) Ha bármi kérdésed van, akkor írj nyugodtan privátba:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.Ha csuklik akkor adtam neki egy kis teát, de két kortynál többet nem kért és ennyi miatt fõzök naponta teát a többit boríthatom ki.Azért gondoltam a vízre.
Szerintem is nyugodjatok meg erõsen :) Semmi baja nem lesz a babának a teától vagy a víztõl. Az én fiam 9 hónapos, még sose volt beteg, pedig az elsõ naptól kap teát. És csak három hónapos koráig tudtam szoptatni. És mégis maga a megtestesült egészség. Ja, és két és fél hónaposan már almát evett, mert szerintem az a normális, hogy idejében elkezdi megszokni az ízeket. Régen jó volt, most miért mûködnének máshogy a babák?


Az újszülött babáknak beleérhet víz a fülében?

Legjobb válasz: Igen. Újszülöttet elég csak néhány percig fürdetni, inkább csak mosdatás, ráadásul a köldökét nem érheti víz, amíg le nem szárad rendesen. Ilyen körülmények között a füle nem nagyon ér a vízbe, ha mégis, akkor sem sok ideig. Ami bemegy ki is folyik, utána meg kitörlöd a törcsivel.

Igen. Újszülöttet elég csak néhány percig fürdetni, inkább csak mosdatás, ráadásul a köldökét nem érheti víz, amíg le nem szárad rendesen. Ilyen körülmények között a füle nem nagyon ér a vízbe, ha mégis, akkor sem sok ideig. Ami bemegy ki is folyik, utána meg kitörlöd a törcsivel.
Beleérhet. Figyelmedbe ajánlom az alábbi videót: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OPSAg..

Ujszülött babát naponta kb. hányszor kell megitatni vizzel? Vagy teával? Es milyen vizzel (forralt) vagy teával?

Legjobb válasz: Ha anyatejes nem kell.Ha tápszeres akkor sem kell, de azért megkinálhatod.

Ha anyatejes nem kell.Ha tápszeres akkor sem kell, de azért megkinálhatod.
Ha nincs 40 fokos kánikula, akkor nem kell, elég neki a tej, vagy táp. Melegben meg lehet két étkezés között, tudni fogja, hogy kér vagy nem kér. Elég a víz, az legyen forralt, lehûtött víz. A teával ráérsz késõbb is.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors välaszokat!
Én ezzel nem értek egyet, hogy ne adjon az ember neki semmit.Mi így úsztunk meg egy betegséget, h nagyobb baj legyen, ugyanis a kislányom semmi mást nem fogadott el teán kívül, amit egy hetes korátl kezdve kapott.Ha úgy látod jónak, adhatsz neki akár teát, forralt vizet, babavizet.
szerintem agyál neki inni akor is ha szoptatsz és akor is ha tápszert eszik ajálot az édes kömény tea mert atol nem fog fájni a pocija sem
mi még nem adtunk se teát se vízet a babonak 4 hónapos :9
Az én kislányom 6 hónapos és még soha sem ivott vizet vagy bármi mást. Ilyenkor télen a szopi fedezi a folyadékigényét is, persze csak akkor, ha igény szerint szopizik.Persze, ha te szeretnéd, megkínálhatod, legfeljebb nem fogadja el:) Ha itatni szeretnéd és szopizik, megpróbálhatod pohárból itatni. Nagyon ügyesen isznak kihajló szélû pohárból. Van olyan kórház, ahol a pótlást is így adják.

Az újszülött babának adhatok két szopi között vizet?

két szopi között kell kínálni vízzel(forralt,h?tött),vagy mikortól kell?nem lesz szomjas?teát nem akarok neki adni!

Legjobb válasz: Ha igény szerint szoptatod, nem kell neki se víz, se tea. Ha szomjas, az anyatej csillapítja a szomját is.

Ha igény szerint szoptatod, nem kell neki se víz, se tea. Ha szomjas, az anyatej csillapítja a szomját is.
Szia! Nem nincs szüksége szopi közt ivásra. Õ még nem úgy mûködik mint mi. amikor már majd hozzá táplálsz akkor lehet kínálni inni valóval. De akkor is csak olyankor amikor már pl 4x eszik fõzeléket, gyümölcsöt ilyesmit. Igazából ezekkel a elég híg beviszi a szükséges folyadékot. De igazából azt , hogy evéskor és evések közben inni is kell majd 1 évesen tanulja meg. Akkor már gyakorlatilag úgy eszik mint mi. Kánikulában sem kell a pici újszülöttet megkínálni plusz folyadékkal. Csak legfeljebb többször teszed mellre. Azzal nem ártasz neki.:) )) Ha majd itatni kezded 1 éves kor alatt fõleg vizet adj neki, vagy forralt és lehûtött csapvizet, vagy adhatsz babavizeket. Ezek fõleg olyankor hasznosak ha nincs lehetõséged forralni. Ilyen vizek: Szentkirályi mentes, van az Óbudainak babavize, ezek az olcsóbb fajták, aztán van a Humana babavíz, a Jana és végül a Hipp de ezek literje kb 200-300 Ft körül van. Míg a Szentkirályi , 1, 5l 115 Ft, és most láttam olcsón a Tesco az Óbudait 89 Ft 1, 5 l. De ez utóbbi is 100 Ft körül szokott lenni. Ha majd folyadékkal kínálod kínálhatod gyümölcs levekkel és vannak gyerekteák, de aszok ált cukrosak. Én inkább a vizet ajánlom ill a saját magad készített vagy épp a bolti baba gyümölcsleveket. Üdv! Kívánom legyen sok tejcsid és szoptass sokáig. Dietetikus
Kínáld meg vele nyugodtan, ha nem kell neki ki fogja köpni.Nálunk volt, h egy deci vizet is bevágott a nagy melegekben, pedig igény szerint szoptatom.Viszont, ha nem akarsz magaddal kicseszni, akkor kiskanálból itasd.2-3 kanálnál többet nem fog inni, de a cumisüveg megzavarhatja, mert ugye abból nagyon folyik a cicihez képest.Kicsit késõbb pedig a poharat is szeretni fogja, nagyon ügyesen tudnak belõle inni.
Megoszlik a vélemény, de én is adtam neki mindjárt itthon vizet. Én akkor adtam neki, ha nagy volt a kutacsa, és ha nagy meleg van. Ha nincs kánikula, nem mindig igényli. Nyugodtan adj neki, én sem akartam teát adni neki. Kiskanállal, mert a cumit sem pártolom

Mikor vigyem sétélni az ujszülött babámat (szeptemberi lessz elvileg), mit vigyek magammal (vizet, tejet ha szomjas lessz)?

Elsö baba és nem tudom mire lehet szükség egy séta alatt,légyszi segitsetek.

Legjobb válasz: Szia! Szeptemberben, ha hûvös lesz takarót! Gondolom nem akarod 2 - 3 órán keresztül sétáltatni? Elõször elég neki 15 - 20 perc levegõzés, amit majd növelhetsz. Szopi, büfi után menjetek a levegõre és a köv. szopizásig érj haza. Nem kell semmi viz neki, ha tudod szoptatni. A levegõ úgyis elnyomja és aludni fog.

Szia! Szeptemberben, ha hûvös lesz takarót! Gondolom nem akarod 2 - 3 órán keresztül sétáltatni? Elõször elég neki 15 - 20 perc levegõzés, amit majd növelhetsz. Szopi, büfi után menjetek a levegõre és a köv. szopizásig érj haza. Nem kell semmi viz neki, ha tudod szoptatni. A levegõ úgyis elnyomja és aludni fog.
Csak egy babakocsira.Eleinte úgyis szopi után fogod levinni, és nem maradtok sokáig.Legalább 2 héttel, de rossz idõ esetén, akár hárommal is szülés után.
Egy újszülöttel max 20-30 percet lehet az elején kint lenni, fõleg szeptemberben, amikor lehet, hogy már nem is annyira jó az idõ. Én mindig szopi után mentem sétálni, így biztos, hogy nem éhezik meg a baba a séta alatt, és még el is alszik. Szerintem nem kell semmi folyadékot vinni rövidebb sétákhoz. Ha majd 1-2 órát is kinnt lesztek akkor már érdemes cumisüvegben vizet vinni. De arra számíts, hogy az elsõ hetekben a babák szinte rögtön elalszanak, ahogy kiviszik õket sétálni. És még annyit, én márciusban szültem, és mi elõször 10 naposan mentünk ki, és az elsõ 2-3 napban csak 5-10 percre az erkélyre. Majd utána vittem ki az utcára a kicsit, és mindig egy kicsit hosszabb idõre. Néhány hét után már bármennyi idõt kint lehettek, ha az idõjárás is engedi, csak az elején figyelj a fokozatosságra.
Én is szeptember elejére várom a babámat. Az elsõ kislányomat januárban szültem, akkor 4 hétig csak az erkélyen levegõztünk az orvos tanácsára. Most úgy tervezem, hogy két hetesen már megyünk babakocsival sétálni. Szopi után fogom õt is, korábban is így csináltam. Azért én mindig vittem egy cumisüvegben vizet, nem tudom, minek, mikor soha életében nem ivott cumisüvegbõl :-) De azért megnyugtató volt. Plédet vigyél neki, zsepit, esetleg törlõkendõt. Azért elsõ néhány alkalommal ne menj túl messzire vele, amíg kitapasztalod, hogy viselkedik a babkocsiban.

Hogy használjátok a gyógyszertári fürdetőkrémet újszülött babátoknál? Mennyit használtok belőle 1-1 fürdésnél? Előre bekenitek a babát, vagy feloldható ez a krém vízben is?

Legjobb válasz: szia! én hetente-kéthetente kenem csak be a babát (ha szárazabbnak érzem a bõrét), egyébként a vízbe tesszük. úgy oldódik fel jól, ha lekened a kiskád alját, mielõtt ráengeded a vizet. Egy-két ujjnyit (mármint, amennyit ujjal meg lehet fogni) használunk.

szia! én hetente-kéthetente kenem csak be a babát (ha szárazabbnak érzem a bõrét), egyébként a vízbe tesszük. úgy oldódik fel jól, ha lekened a kiskád alját, mielõtt ráengeded a vizet. Egy-két ujjnyit (mármint, amennyit ujjal meg lehet fogni) használunk.
http://www.babazo.hu/9honap/20070514szulesfelkeszites.html nem tudom segit e, itt van video is, meg cikk is a temaban
Nekem most 5 hónapos és születése óta minden nap használom, még a szobájában a pelenkázón jó bekenem mindenhol, és mire a fürdõbe érünk, a nagyja már be is szívódott. Így nem fognak a vízben úszkálni a krémcsomók.
Ami nálunk bevált: kicsi szûrõbe tenni a mosdatót és azon keresztül engedni a vizet. Szépen föloldódik benne. Egy diónyit használunk belõle.
Szia, 9 hónapos kisfiamnál a köv.képpen használom: botmixerrel felhígitom vízzel és a gyógyszertári olajjal (kb. 1 tubushoz negyed üvegnyi olaj) és pumpás adagolóba töltöm. Sztem így a legegyszerûbb. Mikor pici volt mi is küszködtünk azzal a fránya krémmel, aztán a védõnõ ajánlotta, hogy így könnyebb lesz :) . És az adagolás is könnyebb így.
3-féle képppen használtuk eddig: 1. tenyeremben szérkentem, babát bedörzsöltem, ezt fõleg amikor még egész pici volt, mert nagyon száraz volt a bõre 2. feloldottuk egész pici vízben, hogy tesápoló sûrûségû legyen és egy pumpás adagolóba tettük, ez a legpraktikusabb, csak nehéz eltalálni a sûrûséget 3. befõttesüvegben feloldottuk forró vízben, kb 1:4 arányban (több víz) és beleöntöttük a vizébe
Szia! Mi sokféleképpen használtuk. Elõször használtuk úgy, hogy bekentük a gyereket és a nagyját leöblítettük. Az összeset soha nem sikerült leszedni róla, de mivel egy picit szárazabb bõrrel jöttünk haza a kórházból, ez megoldotta a testápolás kérdését is. Azt nem tudom, hogy így mennyit használtunk, nagyon gazdaságtalanul lehetett így használni, a fele úszkált a vízben. Amikor már nagyon nem bírtuk (minimum két felnõtt kellett egy gyerekfürdetéshez: egy mindig nyomta a tubusból a kencét), akkor azt csináltam, hogy egy kiürült pumpás flakonba belenyomtam a tubus krémet és langyos vízzel felhígítottam folyékonyszappan állagúra. Így már egy kézzel is lehet adagolni a kencét. Egy fürdésre 5-6 pumpálásnyi ment el. Mi kb. 3-4 tubussal használtunk el (kb. 3 hónapra volt elég) utána áttértünk a rendes babatusfürdõre.
Szia, mielõtt fürdetek kezetmosok, aztán a tenyerembe nyomok kb 4-5 cm hosszú krémet és "kezetmosok" a babakádban. Kicsit szoktam még pancsolni a vízben hogy habos legyen. Jó babázást 5 hós baba anyukája
Szia! Én nem spórolok vele, mert sajnos nagyon száraz a kisfiam bõre. Kb. 1-2 diónyi mennyiséget szoktam bemasszírozni a bõrébe. Csak vigyázz mert így elég csúszós lesz a kis poronty! :)
Én úgy használom, hogy a tégely oda van készítve a kiskádra: bevizezem a babát, bekenem a fürdetõvel és egybõl lemosom.
Én újszülöttként paraffin vagy búzacsíraolajjal kentem be fürdés elõtt, késõbb hidrophiles fürdetõvel.Azután a fölvizezett fürdetõt kevertem pici Gabi fürdetõvel(hogy illatos is legyen) a vízben.Most 13 hónapos és visszatértem a régi módszerre.Fürdés elõtt mindenhol bekenem a fürdetõvel(ez játéknak is jó, nagyon csiklandós) és utána megy a Gabis vízbe.Napközben mielõtt kiviszem a levegõre a fürdetõvel, mint egy arckrémmel bekenem a pofiját és nagyon szép a bõre tõle.

Lehet adni újszülött vagy pár hónapos babának baba teát vagy vizet?

multkor volt nálam a véd?n? és azt mondta hogy 6 hónapos kortól adunk csak a babának teát meg vizet is.vagy nyáron a nagy melegbe.anyukám ett?l teljessen kiakadt hogy hogy lehet az hogy csak tejet lehet neki adni még akkor is ha szomjas.mert én mikor pici voltam akkor engem teáztatott.(26 éve)ti adtatok neki?mennyi id?s kortól.köszönöm.28 hetes kismam

Legjobb válasz: Régen nem igény szerint szoptattak a nõk, és azt sem tudták, hogy az anyatej szomjoltásra is nagyon jó, nem csak éhségre. Ha jól számolom, valamikor õsszel fogsz szülni, akkor nem hiszem, hogy szükség lesz folyadékpótlásra. Nyári babáknak sokan adnak vizet, én is adtam. A teával egyébként fõleg az a baj, hogy megtölti a gyomrot, és foglalja a helyet az értékes anyatej elõl. Az én anyukámat ezzel lehetett meggyõzni. :)

Lehet adni neki, csak nem tesz jót. 6 hónapos koráig anyatejen kívül nincs semmi más ételre vagy italra szüksége még melegben sem.
Régen nem igény szerint szoptattak a nõk, és azt sem tudták, hogy az anyatej szomjoltásra is nagyon jó, nem csak éhségre. Ha jól számolom, valamikor õsszel fogsz szülni, akkor nem hiszem, hogy szükség lesz folyadékpótlásra. Nyári babáknak sokan adnak vizet, én is adtam. A teával egyébként fõleg az a baj, hogy megtölti a gyomrot, és foglalja a helyet az értékes anyatej elõl. Az én anyukámat ezzel lehetett meggyõzni. :)
Amikor te pici voltál, nem igény szerint szoptatott a legtöbb mama, és a köztes idõkben teát adtak a babának. Ha a te kisbabád nyugodt víz és tea nélkül, és elegendõt is pisil, ne itasd külön. Ha viszont azt látod, hogy sír, de szopni nem akar, szerintem nyugodtan próbálj egy kis vizet adni neki. Ha ettõl megnyugszik, nyertél. Mikor az én gyerekeim voltak kicsik, nem volt divat cukrozott folyadékot adni, és cumisüveget használni, mert az utóbbi összezavarja a szopóreflexet (???), de én ismerek gyereket, aki cukros teát is kapott, mégis épek maradtak a fogai (nem lógott egész nap a szájában az üveg), és minden délelõtt cumisüvegbõl itta a lefejt tejet, mert az anyuka tanult, mégis egy éves koráig szopott. Ja, a most hatéves kisfiam már az újszülött osztályon kapott cukros vizet folyadékpótlásnak, és itthon is adtam volna neki, de a tejen kívül semmit nem fogadott el. Viszont októberben született, nem volt ilyen kánikula. 4-5 hónapos kortól ivott teát.
Én minden nap csinálok neki egy kis kamilla teát pár szem köménymaggal, de van Mecsek Baby tea, és más babateák is kaphatók. Elõször tiltakoztam, de aztán elfogadtam, hogy tényleg jó csuklásra, szomjoltónak, vagy egyszerûen csak néha jól esik neki, látom. Semmi baja nincs tõle, pedig egy pici cukrot is teszek bele, mert anélkül fintorog nagyon.
Kell a folyadék ha anyatejes ha nem.Ha tápszeres lenne az mellé meg pláne kell tea vagy víz.
Hasfájásra lehet teát adni, szomjoltásra nem ajánlják.
Igaza van anyukádnak! 2 hetesen adtam az enyémnek teát cukor nélkül, hasfájásra, igaz nem segített. A vizet is elég korán kínáltam neki, most 6, 5 hónapos és csak azt issza. Védõnõk.....
Az én anyukám is kérdezte, hogy nem adok neki teát?! Mondtam, hogy nem, tökéletes a víz is, nem kell a tea. Meglepõdött, mert amikor mi voltunk kicsik (30, 27, ill. 19 éve), akkor a védõnõk is nyomatták a teáztatást. Bár, akkor a hozzátáplálást is 3 hónaposan elkezdték, mert az volt az ajánlás. Én adok a babámnak vizet, elfogadja, kell is, mert ebben a nagy melegben kevesebbet eszik, így folyadékhoz is kevesebbhez jut. (tápszeres) Ha sok tejed lesz, akkor sûrûbben kell cicire tenni. :)
Késõbbiek folyamán meg a Pickwick gyerek teát, és a Hipp instant narancs teát ittuk.Elsõ voltam!
Szia én elsõ pillanattól fogva édeskömény teát fõztem neki, és semmi baja nem lett neki.Csuklás esetén meg jól jött mindig egy-két korty mert különben hányt, ha nem itattam meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!