Találatok a következő kifejezésre: Újszülött babának van szüksége Miket (4 db)

Újszülött babának mire van szüksége? Miket kell megvásárolnunk a születése előtt?

Legjobb válasz: A szobabútort: kiságy, pelenkázó asztal, szekrény Ruha: body, rugi(hosszú újjú és újjatlan) újszülöttnek jó ha talpasat veszel, sapka, évszaknak megfelelõ overál, zokni, pulcsi + amit meglátsz és beleszeretsz :) de kis méretbõl nem éri meg sokat venni,mert nagyon hamar kinövi. Egyéb: textilpelenka, pelenka, popsitörlõ, vatta vagy géz a köldökéhez(de lehet még fülpiszkával is tisztítani) Amit a doki majd felír: alkohol(köldökéhez), hintõpor, popsikrém, mosdatókenõcs. Ami jó ha van,de lehet,hogy majd nem kell: cumisüveg, játszócumi, cumisüvegmosó kefe. Útra keléshez: babakocsi, babahordozó (esetleg utazóágy,ha ott is alszotok valahol)

A szobabútort: kiságy, pelenkázó asztal, szekrény Ruha: body, rugi(hosszú újjú és újjatlan) újszülöttnek jó ha talpasat veszel, sapka, évszaknak megfelelõ overál, zokni, pulcsi + amit meglátsz és beleszeretsz :) de kis méretbõl nem éri meg sokat venni, mert nagyon hamar kinövi. Egyéb: textilpelenka, pelenka, popsitörlõ, vatta vagy géz a köldökéhez(de lehet még fülpiszkával is tisztítani) Amit a doki majd felír: alkohol(köldökéhez), hintõpor, popsikrém, mosdatókenõcs. Ami jó ha van, de lehet, hogy majd nem kell: cumisüveg, játszócumi, cumisüvegmosó kefe. Útra keléshez: babakocsi, babahordozó (esetleg utazóágy, ha ott is alszotok valahol)
kiságy matrac gyerekpaplan 2 váltás ágynemû többfunkciós babakocsi (amiben feküdni is tud, és késõbb ültetni is lehet) kenguru vagy hordozókendõ (bár a kenguru majd 2-3 hónaposan lesz jó) bébihordozó (nem muszáj, csak autóba kell, bár otthon is jól jöhet) popsikrém (majd ha megszületett, felírja a gyerekorvos) 1 csomag újszülöttnek való pelus (több nem érdemes, mert kinövi) fürdetõkrém (ezt is felírja a gyerekorvos) vattakorong babaolaj popsitörlõ (ha spórolni akarsz, használhatod a popsitörlésre az olajos vattát minden alaklommal) puha kefe és fésû kisolló (szerintem ez alapból van minden háztartásban, tökéletesen megfelel a célnak) egy-két játszócumi 2-3 cumisüveg (ha szoptatsz, akkor is jól jöhet teához) sterilizáló folyadék vagy tablette egy nagy fazék kifõzéshez pelenkázó alátét (avagy pelenkázó komód alátéttel, ha van helyed/pénzed hozzá) 20-30 textilpelus RUHÁK: 4-5 body 5-6 rugi 1-2 kardigán 1 sapka 2-3 pár zokni bundazsák vagy overall (téli babáknak) célszerû nagyobb méretet venni, kb. 68-72-eset 1-2 hálózsák 1-2 kisnadrág (újszülöttnek még nem annyira muszáj) Most nagyjából ennyi jut eszembe. Ezek azok a dolgok, amik tényleg kellenek egy babának, ezeken kívül még rengeteg kényelmi kiegészítõ létezik, ruhából is lehet többet venni, ha nem akarsz olyan gyakran mosni-vasalni, de az újszülött méretet pikk-pakk kinövi. Bár szerintem minden újszülöttnek sok a ruhája, aztán ahogy az 50-56-os méretet kinövi, már nem lesz annyi gönce, mert mindig azt pótolod, ami éppen hiányzik. Remélem tudtam segíteni.
Egy újszülött babának szüksége van néhány dolgokra (ld: amit a többiek itt felsoroltak neked), azomban ne vidd túlzásba a vásárlást, mert a pici hamar nõvekszik. :)
Megcsináltam részletesen (a második válaszoló vagyok): http://anyaegyedul.blog.hu/2008/02/16/babakelengye_2

Mi az amire egy újszülött babának feltétlenül szüksége van?

Gondolok itt a babakelengye alapvet? dolgaira.

Legjobb válasz: Cumisüveg,pelenka,popsitörlõ,lázmérõ,hintõpor,ruha pelenka,nálunk a dokinéni hazajövetel után meglátogat,akkor írja fel az alkoholt,paraffin olajat,stb. amik még feltétlenül kellenek.

Cumisüveg, pelenka, popsitörlõ, lázmérõ, hintõpor, ruha pelenka, nálunk a dokinéni hazajövetel után meglátogat, akkor írja fel az alkoholt, paraffin olajat, stb. amik még feltétlenül kellenek.
Szia! Én ezt az oldalt javaslom: http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php Elég jól össze van szedve, hogy mire lehet szükséged. Én ez alapján fogok vásárolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Mikor van az a pont, amikor az újszülött babának tápszerre van szüksége? Meddig kell beindulnia a tejnek? Meddig tud "várni"

Legjobb válasz: ha nincs tejed akkor tápszerre van szükség.nekem volt tejem nagyon sok de a kislány nem fogadta el így tápszert kapott.de szerintem tudni fogod mert ha üvölt akkor éhes.amúgy nem mindenkinek egyszerre indul be a tejtermelõdése valakinek elõbb valakinek utóbb.

ha nincs tejed akkor tápszerre van szükség.nekem volt tejem nagyon sok de a kislány nem fogadta el így tápszert kapott.de szerintem tudni fogod mert ha üvölt akkor éhes.amúgy nem mindenkinek egyszerre indul be a tejtermelõdése valakinek elõbb valakinek utóbb.
Nekem a szülés után egy héttel indult be a tej rendesen, addig csak elõtej volt. Ehhez képest 18 hónapos koráig szoptattam a fiamat és soha nem kapott tápszert. Szóval nem szabad feladni ha csak késõbb indul be a tejtermelés.Sokat kell mellre tenni és fejni.
Nekm nem nagyon volt tejem es alig birtam ki a korhazi letet mert a kicsikem allandoan sirt az ehsegtol es igy ment ez nyolc napig, amig bent voltam csaszaros baba volt a korhazban nem adtak semmit!Csak elotejem volt.Aztan amikor haza kerultunk akkor sem volt eleg neki a tejem csak max egy oraig birta vele, ezert tapszert vettem Mi a NAN-t vettuk a nestletol es nagyon bevalt, allitolag az hasonlit a legjobban az anyatejhez nem gorcsolt es jol aludt ha adtam tapszert is, Eloszor szopizott aztan meg kapott egy kis tapszert es ez ment 4honapig azatn a tejem szepen elapadt ami volt meg az is, de a tapszert folytattuk igy is es meg egy eves koraban is itta csak akkor a junior valtozatot.Egeszseges es nagy gyerek:)
Na, pont az elõbb is ezt írtam, de most újra kell: szerintem ebben szakképzett tanácsadót kellene megkérdezned! Igaz, hogy én is sokszor adok itt a "saját szakállamra" tanácsokat, de ez pont egy olyan kérdés, amiben (én legalábbis) nem mernék neked konkrétat javasolni. Olyan esetben, amikor már van valamennyi tej és a baba egy kicsit nagyobb, általában én is azt mondanám, hogy csak szopi és nem kell tápszer. De egy újszülött esetében, ahol még ezek szerint tejbelövellés sem volt(?), már más a helyzet... Itt azért több a kockázat. Én nem szívesen játszanék egy picúr egészségével. Ha gondolod, ajánlhatok neked privátban egy tanácsadót!


Mire van feltétlen szüksége egy újszülött babának?

Sajnos a párom elveszítette a munkáját én meg már táppénzen vagyok, úgyhogy nagyon sz?kös lett a keret . Nem akarok semmi haszontalan dolgot meg venni.

Legjobb válasz: Szia.Az elõttem író nagyon jókat írt, de igen drágállom az árait.Én 100ft-os boltban vettem a kádunkat 1500ftért.És a textiloelus sokkal drágább mint az eldobható.Eldobhatóból tökéletes a tesco-s.2500ft-nyolcvan valahány barabos.(nem emlékszem pontosan)minimum 2csomag kell belõle kezdésnek.Én 20nap alatt használtunk el majdnem 200db.-ot.(újszülöttként).kell textil is de 4-6db elég.A többi nagyon jól le volt írva.

Szia.Az elõttem író nagyon jókat írt, de igen drágállom az árait.Én 100ft-os boltban vettem a kádunkat 1500ftért.És a textiloelus sokkal drágább mint az eldobható.Eldobhatóból tökéletes a tesco-s.2500ft-nyolcvan valahány barabos.(nem emlékszem pontosan)minimum 2csomag kell belõle kezdésnek.Én 20nap alatt használtunk el majdnem 200db.-ot.(újszülöttként).kell textil is de 4-6db elég.A többi nagyon jól le volt írva.
A tescoba nagyon sokmindenhez hozzájuthatsz olcsón.Kiságy 7-10ezer, belevaló szivacs 2000ft.Babakocsik és babaápolással kapcsolatos dolgok is viszonylag olcsón vannak.pl.popsitörlö, pelus, olló, cumi, cumisüveg, olaj, hintõpor, kád, stb.
Szia! Azt írom le, amit mi vettünk meg/bavált és kellett is: Kiságy - Az Ikeában 8000 Ft/ 120*60. Matrac - Az Auchanban vettük 3000-ért. A szivacsos is teljesen jó. Rácsvédõ - Ikea, fehér, teljesen körbeér a kiságyban/ 2500 Ft. Takaró - 2 db vékonyabb/ Tesco - 1700 Ft/db. 1 db vastag - valamennyivel drágább. Lepedõ - Pamut, matracra húzható 2 db/ a legolcsóbb 1000 Ft. Bébihordozó/autósülés - mi a Vaterán vettük, szinte új 5000 Ft. Babakocsi - nem vettünk elõre. Kiskád - én az Ikeában vettem 1300-ért van benne csúszásgátló is, így nem kellett külön venni. Nem valami nagy, de a célnak megfelel. Kivül az alján is van gumi, aminek köszönhetõen bárhova letehetem nem csúszkált el. Kifogó/törölközõ - tulajdonképpen lehet bármi csak puha legyen és jól mosható. Pelenka - textil, ebbõl 10 db-ot vettem kisegítõnek. Pelenkázásra eldobhatót. Erre a célra tökéletesen megfelel a DM-ben vagy a Rossmanban kapható pelus is. Én 1 csomag újszülöttet(2-5kg) vettem - ez mindössze 28 darabos, 1000 körül volt, és 1 csomag minit(3-6kg)- ez 68 darabos, a Ross.-ban 2200 Ft. Pelenkázó alátét/feltét/merevített - Kika 3200 Ft Merevítõ nélkül, asztalra tehetõ - Brendon 2000, Auchan 1640 Ft. Popsitörlõ - DM Babylove/ nagyon jó! Kisolló - én hagyományosat vettem. Lázmérõ - A Rossmanben 500 Ft, digitális. Orrszívó - nem vettem elõre meg, csak késõbb - porszívósat, 1500 Ft. Hajkefe - szerintem egyenlõre felesleges. Cumisüveg - 1 db elég elõre (mindenesetre), aztán ha kell veszel még. Popsikrém, fürdetõ - amit a doki kiír. Ruházat: az idõszaknak megfelelõ: body 3db 56-os, 3db 62-es rugdalozó 2 db 56-os, 3 db 62-es hálózsák 2 db 62-es kardigán 2 db 62-es 1 kissapka kisnadrág 2 db 62-es 2-3 pár zokni. Ezek közül sokminden használtan is beszerezhetõ vagy rokontól/baráttól... Ami neked kellhet a kórházban: (tudom nem kérdezted, de egyúttal ezt is leírom) Melltartóbetét kell - ezt is a Dm-ben vettem, megfelelt, 400 Ft/30db. Mellszívó - nem kötelezõ, ráér szülés után is, de csak ha kell. A kórházban vagy patikában ( a férjed is megveheti)van olcsón kézi mellszívó, tökéletesen megfelel. Melltartó - a szoptatós a legjobb, én 2500-ért vettem. Eldobható bugyi - patikában olcsó. Köntös, hálóing, papucs - megfelel az otthoni is, nem muszáj újat venni. Betét - bármilyen megfelel, csak jó nedvszívó legyen. Én Tennát vettem 2 csomaggal, 400 Ft/cs. és 1 csomag éjszakai Alwayst. Azt hiszem ez volt a mi listánk, mást nem vettünk meg elõre. Minden jót nektek!
Egy ötlet: a védõnõt is meg lehet kérdezni, tud-e segíteni, a múltkor én is vittem hozzá egy adag kinõtt babaruhát, hogy adja oda, ahol szükség van rá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!