Találatok a következő kifejezésre: Újszülött babának van (33 db)

Ha most vinnéd haza az újszülött babádat, van valami amit másképp csinálnál?

Én sokat "gyötröm" magam azon, hogy mennyivel okosabb is lehettem volna, és sok dolgot másképp,jobban csinálnék. Els? gyerek, és legjobb tudásom szerint igyekeztem ellátni,de sok dolgot szerintem nem jól csináltam.

Legjobb válasz: nagyon sok mindent, igen

nagyon sok mindent, igen
Nem jött idõben az orvos. Nem tágult ki a méhszáj és jöttek a tolófájások. Bennem tartották a babát még fél óráig, (méhszájmasszázs)ahelyett, hogy megcsászároztak volna... Két különbözõ (egymásnak ellentmondó) diagnózisunk van: 9940 laesio cerebri non progressiva, illetve 9980 laesio cerebri progressiva.
Mint, ahogy már elõttem is írták, nem hagyom, hogy beleszóljanak, abba hogy mi a jó a gyerekemnek. Persze az orvos és a védõnõ (nála azért voltak hajmeresztõ ötletek) kivétel ez alól. Így is tettem a másodikkal. Sokkal kiegyensúlyozottabb anya is lettem.
13 26-os mi történt a kislányoddal?
meg a jó k**** anyádat pontozzad le.
Én adnék pénzt az orvosnak. Akkor most egészséges lenne a lányom...
Talán annyi, hogy nem veszem magam mellé fáradság miatt. Mivel 4 hós korától köztünk van hajnaltól mert 7 hós koráig 2, 5-3 óránként ébredt enni. Nem bírtam. Most 20 hónapos, most már csak 1-2x ébred, de hajnaltól nem alszik vissza az ágyába, csak köztünk.De ez sem biztos:) Imádom, ahogy átkarol, meg reggel puszival ébreszt engem és az apukáját.
A kérdező hozzászólása: Látom még sokan írtatok. Én is másképp csinálnám pl. az altatást mindenképp, de sok egyéb apróságot is... Utolsónak: nagyon-nagyon sajnállak! :( Sok erõt kívánok!! És senkit nem pontoztam le! Üdv mindenkinek. Köszönöm a válaszokat!
A lányomat nagyon féltettem, mindég kézben volt, velem aludt, stb.A fiamat kicsit másként nevelem, nincs is vele annyi "gond".Imádom mind 2 gyermekem.A lányom 2, 5 a fiam most lesz 7 hónapos.
nem!
Én annyit csinálnék másképp, h nagyon féltettem, elesett, mindig babusgattam, el kell kényeztetve ebbõl a szempontból, most elmúlt két éves, és mindig siránkozik, kis bõgõmasina... Lazábbra venném, ha most lenne csecsemõ. Pluszban nem paráznék attól, h nem lesz tejem, és éhenhal, mert tényleg nagyon kevés tejem volt, végül írtak fel tápszert....
Igen, van egy pár dolog ami megkönnyítette volna a mindennapokat nekem és a kicsinek is.
Szia, én az elsõ babámat pl nem mertem-tudtam felöltözteni, még a korházba.Az egyik szobatársamat kértem, hogy segitsen:) nagyon béndzsa voltam.De a második már sitty.sutty ment:-)
igen! Az elsõ és legfontosabb: senkire sem hallgatnék, csakis az ösztöneimre! Még hogy méricskélni szopi elõtt/után a babát, hogy eleget evett-e? Mindenen aggódni állandóan, mert az egyik ezt mond, a másik azt...
Igen, Én is sok mindent másképp csinálnék, de pusztán a már meglévõ tapasztalatom miatt. Elsõ babára felkészülni nemigen lehet, hiába látnak el tanácsokkal, de a másodikkal már más lesz biztos, mert sok kérdésemre megvan a válasz azóta. Nem idegeskednék mindenen, nem aggódnám állandóan agyon magam, és bíznék a babám ösztöneiben sokkal jobban. :-)
Én nem hagytam volna, hogy anyós egy hétig éjszaka rázza a seggét... És máshogy altattam volna el nem ringatással... Remélem a másodiknál hatásos lesz az új módszer. 20 hónapos kisfiú anyukája és 36 hetes kismama
1.nem paráznék azon folyton, hogy jaj nincs elég tejem... 2.az éjszaka közepén nem tenném annyiszor tisztába az újszülöttet ahányszor szoptatom... 3.éjjel nem "terítenék" meg minden szoptatás után a kanapén az ellenkezõ oldalra (fekve szoptattam), h legközelebb a másik mellembõl kezdje a szopit. 4.megtanítanám a cumisüveg használatára asszem hirtelen ennyi
A szopizást én is másképp csinálnám. Remélem a következõ babának nem kell majd tápszeres pótlást kapnia.
A kérdező hozzászólása: De jó hogy ilyen sokan írtatok :) ! Köszi!!! És jó látni, hogy más is érez így, vagyis "bénázik" :) ! Utolsónak: sajnálom a babádat! :(
szia utolsó, nagyon sajnálom, ami veletek történt, próbáltam utánanézni annak, hogy mi is ez a dolog, de csak számomra többnyire érthetetlen leírásokat találtam, de lényeg a lényeg, agykárosodás, és ez szörnyû, remélem javul majd a babád állapota
Aranyos vagy. Én is reménykedek.
Igen, másképp csinálok több dolgot a következõvel. Például a szoptatást. Állandóan mellre teszem, amikor csak tudom, hogy legyen több tejem. Én nem tudtam mi az az igény szerinti szoptatás, a kórházban is 3 óránként hozták a babákat, és nem szopott addig semmit. A tesónál ezt másképp csinálom. Bátrabb leszek, merek cumit adni neki és nem attól félek, hogy megfullad tõle. Remélem hamar sikerül a kis tesó és jó anyának érezhetem magam a kórházban is és utána is, nem pedig egy béna, ügyetlen, éretlen senkinek, mint ahogy ott éreztették velem.

újszülött babát hogy rakjátok le aludni? Hason vagy háton biztonságosabb? A bölcsőhalált melyik fekvés idézi elő? Félek, nehogy rosszat tegyek- bár van légzésfigyelő, de akkor is.

Legjobb válasz: Azt mondják az okosok, hogy az újszülött babát háton vagy oldalt kell altatni éjjel, napközben pedig ha felügyeled, lehet hason is. A bölcsõhalál szempontjából hátra kell fektetni, vagy oldalt. Ugyanakkor pl. az én fiam bukós volt és iszonyat hasfájós. Csak és kizárólag a hasán aludt egészen 4 hós koráig, amikor megtanult megfordulni. Úgyhogy nekem mondhattak akármit, ha egyszerüen háton nem maradt meg.:/ A bölcsõhalálhoz egyébként elég sok más tényezõnek is szerepelnie kellene a kórelõzményben (koraszülés, adaptációs probléma a szüléskor/utána, túl meleg öltöztetés, párna, takaró,mesterséges táplálás stb.)

Azt mondják az okosok, hogy az újszülött babát háton vagy oldalt kell altatni éjjel, napközben pedig ha felügyeled, lehet hason is. A bölcsõhalál szempontjából hátra kell fektetni, vagy oldalt. Ugyanakkor pl. az én fiam bukós volt és iszonyat hasfájós. Csak és kizárólag a hasán aludt egészen 4 hós koráig, amikor megtanult megfordulni. Úgyhogy nekem mondhattak akármit, ha egyszerüen háton nem maradt meg.:/ A bölcsõhalálhoz egyébként elég sok más tényezõnek is szerepelnie kellene a kórelõzményben (koraszülés, adaptációs probléma a szüléskor/utána, túl meleg öltöztetés, párna, takaró, mesterséges táplálás stb.)
Az én babám hason alszik(nincs légzés figyelõ).Háton nem szeret lenni.
Aki a koraszülésrõl írt, meg a többi problémáról: Ezek csak rizikófaktorok, bölcsõhalál bármikor bárkivel elõfordulhat.Az én babám korababa, mesterségesen táplált, mégsem tudom máshogy, csak hason altatni, már az inkubátorban is csak azt szerette. Azért van a légzésfigyelõ, hogy ne kelljen egész nap félpercenként figyelni.Ha nincs légzésfigyelõ, inkább oldalt altatnám(Ha lehet) háton semmikép, mert a bukás gyakoribb mint a bölcsõhalál.
nalunk mindket gyerek, csak es kizarolag hason hajlando aludni. A kislany, amiota meg tud fordulni, ha ejszaka veletlenül a hatara fordul egyböl felebred es megy a nyöszörges...
A második vagyok és sajnálom, de ezek igenis rizikótényezõk, akármennyire is kardoskodik az, akinek esetleg ilyen babája van, hogy márpedig NEKIK épp semmi bajuk nincs. Örülni kell neki. Attól még a kutatási eredmények több ezer csecsemõ bevonásával akkor is ezeket a rizikótényezõket tárták fel. Ez a szakterületem, ha gondoljátok, olvashattok pl.angol nyelvû szakirodalmat ezügyben, ha valakit érdekel esetleg. A mesterséges táplálás (tápszer) egy a sok tényezõ közül, mert az anyatejjel táplált babák általában gyakrabban ébrednek, mivel az anyatej gyorsabban felszívódik, és hamarabb megéhezik az újszülött. Így kisebb az esélye az alvási apnoénak, hogy egy hosszabb szakaszba "belealszik" a baba és elfelejt levegõt venni. Tenném hozzá, nagyon ritka szerencsére, és persze hogy elõfordulnak olyan esetek, mikor látszólag minden magyarázat nélkül ér ilyen egy babát, de azért többségében a hajlamosító tényezõk miatt következik be. Ez olyan, mint a tüdõrák, hogy az esetek 90%.ban a dohányzás a fõ ok, de van 10% aki életében nem cigizett, és mégis kialakul nála...de ettõl még nem jelentjük ki, hogy óóó hát a dohányzásnak semmi hatása a tüdõre..:( Ja és nem azt mondtam most ezzel, hogy az ássa el magát, aki tápszert ad (mert itt ez egy hatalmas vita téma mindig és eszem ágában sincs ilyet gerjeszteni) mert ha valaki nem tud szoptatni, akkor persze nincs más választása.
Szió! Én oldalt fektettem úgy, hogy kitámasztottam a pici hátát. Azért, mert ha felbukja a tejcsit akkor nehogy megfulladjon tõle. Így oldalt a kis száján kicsorog... :) A hason alvás a bölcsõhalál. Ezt a pózt én se kedveltem így nem is altattam hason. Most már háton is alukál, imád elterülni! Úgy mint én :) )))
Szakértõnek: ÉN is azt írtam, hogy ezek rizikófaktorok, és nagyon jól tudom, hogy azok, de te a második hsz-ben azt írtad, több más tényezõnek is szerepelnie KELL: Ezért mondta, hogy ezek csak rizikók és nem kardoskodtam semm ellen, sõt pont azt mondtam, hogy mi is a veszélyeztetettek közt vagyunk ezért vettem légzésfigyelõt. Jó lenne ha értelmeznéd az olvasottakat, mielõtt a szakértelmeddel okoskodsz, mert pont hogy nem azt írtam amire reagáltál.
Az én babám is csak hason tud aludni.Az elsõ pectõl így altattuk (persze van légzésfigyelõ), mert nagyon hasfájós.
Az enyém csak hason tudott aludni.Hasfájós, búkos baba volt.már 21 hós, de még mindig imád hason aludni:)
2. válaszolót szeretném kérdezni, milyen mesterséges táplálásra gondolt a válaszában?
Az én babám csak hason tud aludni, mióta megszületett. Háton mindig sírt, nem tudott úgy elaludni. Elõször féltem nagyon, de már belenyugodtam, van légzésfigyelõ. 6 hónapos, semmi baja :)
Elvileg tenyleg a hason altatas a legveszelyesebb, mert belefurhatja a fejet a matracba. A fiam amikor meg pici volt legtobbszor oldalt aludt, ezt szerette a legjobban, vagy pedig haton, de akkor a fejet forditotta oldalra, igy ha bukott, akkor kifolyt a tej es nem maradt a torkan. Kb ot honapos koratol fordul magatol hasra almaban, addig egyebkent napkozben is utalt hason lenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Akkor az a lényeg, h a hason alvást kerûljük!? És mi a helyzet azzal, ha háton alszik és felbukja a tejet?Attól nem tud megfulladni?
Szia! Eleinte én is oldalán altattam.Kb.2 hós korától háton alszik.Addig ficergett, míg a támaszték kiment mellõle:)
Nem okoskodtam, direkt azért nem tettem be semmiféle honlapot ezzel kapcsolatban, hiszen nem mindenkit érdekel. Azért írtam a kérdezõnek, hogy több tényezõ, hogy megnyugodjon, hiszen ez az egy dolog, hogy hogyan teszi le a babáját aludni, nehogy eltúlzottan nagy aggodalmat okozzon neki (ha esetleg így jár mint én is meg oly sokan mások, hogy bármennyire is az lenne a jó, mégis csak hason marad meg a babája). Sajnálom, hogy félreértetted....

1 hetes újszülött babának hány milit kéne ennie egy evéskor? Az enyém van hogy megeszik 70-et is.

Legjobb válasz: Nem kellene ezen görcsölnöd, hogy "hány millit", és ne is méregesd folyton a babádat, mert ettõl csak ideges leszel, a végén a tejed is elapadhat... Nem véletlen, hogy az utóbbi idõkben egyre több anyuka akkor szoptat, amikor a kisbaba megéhezik, és annyit, amennyit a baba igényel : mindketten kiegyensúlyozottak és boldogok! A baba is szépen fog fejlõdni... Ha mindig azt nézed, mi van a könyvben, MENNYIT kellene ennie x-naposan és MIKOR kellene hasrafordulnia és MIKOR kellene kimondania az elsõ szót, ebbe be fogsz csavarodni (ráadásul a babáddal is elégedetlen leszel, amit a baba megérez!)... Az elsõ babánál sokunk beleesik ebbe a csapdába, de a második, harmadik gyereknél már rájövünk, hogy tökfölösleges magunkat és a babát stresszelni! Te spórold meg magadnak ezt a csapdát! :D

Nem kellene ezen görcsölnöd, hogy "hány millit", és ne is méregesd folyton a babádat, mert ettõl csak ideges leszel, a végén a tejed is elapadhat... Nem véletlen, hogy az utóbbi idõkben egyre több anyuka akkor szoptat, amikor a kisbaba megéhezik, és annyit, amennyit a baba igényel : mindketten kiegyensúlyozottak és boldogok! A baba is szépen fog fejlõdni... Ha mindig azt nézed, mi van a könyvben, MENNYIT kellene ennie x-naposan és MIKOR kellene hasrafordulnia és MIKOR kellene kimondania az elsõ szót, ebbe be fogsz csavarodni (ráadásul a babáddal is elégedetlen leszel, amit a baba megérez!)... Az elsõ babánál sokunk beleesik ebbe a csapdába, de a második, harmadik gyereknél már rájövünk, hogy tökfölösleges magunkat és a babát stresszelni! Te spórold meg magadnak ezt a csapdát! :D
Örülj neki ha annyit megeszik egy etetésre :) Én fiam a kórházban az 5.napra tudta megenni a 20 ml-t!!! mire nagy nehezen hazaengedtek (nagyon nehezen indult be a tejem) és azután is tsiztán emlékszem hogy 50-60 akat szopott otthon egy etetésre és akkor már nagyon boldog voltam :)
Hát 20-30-at , legalább :) Nagyon édes, biztos tetszik neki a hely :)
Szia Mi egy hétig voltunk kórházba csak ott lettek mérve az etetések 30-90 között evett
Szia! Osztom az elsõ véleményét. Annyit és akkor szoptass ahogy azt a baba igényli. Anyatejjel nem lehet túl etetni. Ha napi 4 pisis pelus meg van akkor biztos, hogy jól eszik a baba. Egyébként az enyém 1 hetesen 80-100 ml-t simán bevert egy evésre. Most 6 hetes és Hála Istennek még mindig szépen eszik, rengeteg tejem van (szopi mellett naponta egy 3 dl-s poharat tele tudok fejni) szépen gyarapszik.:) Nem kell folyton méregetni a babát, 2-3 hetente úgyis járni kell a védõnõhöz, ott meg így is úgy is lemérik. Minden jót! Jó babázást!


Újszülött babának mekkora a lába? Januári babám lesz és szeretnék neki Nike kiscipőt a babakocsiba. Van egyáltalán ilyen kicsi méret?

Legjobb válasz: nincs. újszülöttre ne cipõt adj, hanem lábas overált. tavaszra már vehetsz neki kocsicipõt, abból is van nike talán.

nincs. újszülöttre ne cipõt adj, hanem lábas overált. tavaszra már vehetsz neki kocsicipõt, abból is van nike talán.
kedves linkelõs anyuka! amit belinkeltél az 1 kalap szar. januári babára ilyet adni?! megáll az eszem. majd ha lilára fagy a gyerek lába, nem tudja majd az anyuka, h ugyan mitõl is??? majd tavaszra, mikor jó idõ van, ok, de télre?! király tanács volt! 1. voltam
Sajnos a Nike, Adidas is kínai gagyivá vált ... Egyébként mi kaptunk vagy öt kocsicipõt, egyszer adtam rá, de mindig lerúgta. 8 hónapos, ez volt az egyetlen alkalom, hogy cipõ volt a lábán. Ha veszel, akkor tavasszal tedd.
És akkor miért vennél, ha nem azért, hogy mutasson? Egyébként ugye te sem gondoltad, hogy egy újszülött téli babára "cipõt" adsz?
Igazat irtak az elöttem szólók, tényleg ne vegyél még cipõt a babádnak, ne nyomorgasd össze a lábát. Téli babának ott az overáll, bundazsák, tavasszal vehetsz neki kocsicipõt. Ráérsz akkor venni neki rendes cipõt, ha már elkezd togyogni. Lányomnak van nike cipõje, ajándékba kapta, de 21es méret, még nincs akkora lába, 18 hós.
Egyetértek, tavasszal vegyél kocsicipõnek nikeot, olyan pici számban talán nincs is, meg nem a legjobb egy ujszülöttnek télen.Egyébként én nem találtam sem nike sem adidast ujszülöttre, azt csak nagyobbaknak csinálnak, a nextben vettem egy newborn sportcipõt, nagyon édeske, de télen én sem adnám rá.
Januártól tavaszig bundazsák, abból semmi nem látszik ki, még a gyermeked sem. Majd 5-6 hónaposan vehetsz már neki ilyen kocsicipõt.
" De vegyél hozzá melegítõt is, mert az úgy mutat! " :DDDDDD teljesen igazad van!!!
De vegyél hozzá melegítõt is, mert az úgy mutat! Belegondoltál abba, hogy újszülöttre cipõt adj? A babáknak szerencsére kitalálták már a bundazsákot, mert az babaruha! Nem kell neki drága, flancos haszontalan cipõ! Öltöztesd évszaknak megfelelõen!
Off , de: egyáltalán mi értelme a kocsicipõneK? Akkora gyerekre minek adni, aki még nem jár, és nyilván az utcán nem veszed ki a babakocsiból kúszni, mászni. Sosem értettem. De talán jól néz ki és az anyuka villoghat vele a többiek elõtt? Én sosem adtam cipõt a gyerekre ennyi idõsen.
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/27942?storetype=s.. Ez 16-os mérettöl van.Ami igaz az igaz.Édesek ezekben a mini lábbelikben:) Viszont miutén januári baba lesz, legfeljebb kulcstartónak fogod használni.Ahogy irta valamelyikünk: a gyerek sem fog kilátszani a bundazsákból, nem hogy a lába.Tavasszal vegyetek, még akkor is pici lesz a lába és ugyan ilyen cuki lesz. A melegitöt is vegyél hozzá-hoz pedig csak annyit, hogy igazad van, MI vettünk hozzá!És?Ki ilyet, ki olyat vesz a gyerekének.Nem azt kell lehordani aki márkásban vagy habos-babosban akarja öltöztetni a gyerekét.Én ha úgy tetszik menöztem a gyerekemmel:) Nem azt mondom, hogy csak nike és adidas cuccai vannak, mert nem igaz.Sok dolgunk van kinai, török.De!Ma már némelyik márka és a némelyik kinai gagyi közt alig van árkülönbség. A másik pedig az, hogy jó lenne már megtanulni, azt, hogy a kérdésre válaszolunk. Tehát: "Van egyáltalán ilyen kicsi méret?"
tudod mit vegyél inkább! Bundazsák alatt is jól mutat, legalább Te tudod (ha más nem is) hogy Nike cipõ van rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, itt kaptam hideget meleget is. Azért a normálisabb válaszolóknak köszönöm a választ. És nem azért vennék Nike-ot hogy mutasson. De mindegy majd veszek neki késõbb HA NAGYOBB LESZ A LÁBA!! Mégegyszer köszi
16-17-es kocsicipõ lesz rá jó, de szerintem várd meg amíg megszületik, és majd meglátod hogy mekkora kell. Múltkor láttam valahol Nike kocsicipõt, nagyon aranyos volt! Azt hiszem Deichmann-ban.
"De vegyél hozzá melegítõt is, mert az úgy mutat! Nem kell neki drága, flancos haszontalan cipõ!" Ezzel nem gúnyolódtál, ugye? Még mindig nem a kérdésre válaszoltok!Igenis gondolom, hogy hasznosabb választ adtam, mint pl.te ezzel a gúnnyal. Amit cipöt linkeltem, egyébként nem keménytalpú, olyan mint bármelyik tutyi.Annyi köze van a cipöhöz kb.
HELLLLÓÓÓÓÓ!!! Tudtok olvasni okoskák? "Tavasszal vegyetek, még akkor is pici lesz a lába és ugyan ilyen cuki lesz." Irtam azt is, hogy bundazsák kell olyankor!Olvass, olvass, olvass és csak azután hord már le a másikat, oké?
2 vagyok! Kedves 13.50-es! A cipõ mellé kell ruha is a babára, azért írtam a melegítõt! Egyébként el tudsz képzeld egy újszülöttet -10 fokban cipõben meg melegítõben (esetleg rugiban) egy babakocsiban? A cipõ nem alkalmas téli viselet! Az újszülöttet minél bõrbarátabb ruhába élszerû öltöztetni, de sajnos manapság már nem divat! Sokan nem ismerik és használják a pólyát, pedig télen rettentõ jó! Nem divatos, nincs is olyan szép mint egy rugdalózó, de rettentõ kényelmes volt vele a szoptatás akár 30 percen keresztül is!
Ja, az én gyerekemnek is van Nike és Adidas, meg Lonsdales eggyütese is...és?Meg van 19es Adidas cipõje, de bevallom, az semmire nem jó.
Egy pici babának nem cipõ kell, fõleg nem télirem, hanem egy jó meleg overall és bundazsák. Amúgy Nike kiscipõt szerintem 19-es mérettõl gyártanak... Azt tudom tanácsolni, ha lekerül majd tavasszal a babádról a bundazsák, akkor is inkább egy kényelmes kis kocsicipõt vegyél neki ne sportcipõt, mert abban nagyon kényelmetlen lenne neki a babakocsiban feküdni.
Szerencsere ujszolott meretben nem gyartanak rendes cipot. Adj ra bundas mamuszt + bundazsak. Es kesobb sem ajanlom a Nike-t, mert nagyon kemeny a talpuk. Legalabbis azoknak, amikkel eddig talalkoztam. Fiam 10 honaposan kapta az elso cipojet, mert tel volt, es kapaszkodva mar jart. Addig jo nekik amig nincs cipo a labukon.
Hasra fektetve tedd rá a babát.
Bocsi hogy Off..., de miért vetted meg? babarészlegen volt? Akkora párnát mûtét után felnõttek használnak (pl nekem sérvmûtétnél volt). Szerintem vegyél picit. DM, Rossmann, mindkét helyen láttam már, ami nekünk van kettõ DM-es. Kis tenyérnyi, könnyû. Ha 1kg, akkor elég nagy, a bébi hogy feküdne rajta, meg szerintem nyomná is a hasát akkor is, ha rajta fekszik a saját súlyával.

Májusban születik a babám. Van olyan újszülött babakocsi (ami sport kocsi is), amihez nincs, vagy csak opció a mózeskosár? Az első gyerekemnél sem használtam egyszer sem.

Legjobb válasz: Szia! Van,én is ilyen szempontokat kerestem és találtam,nagyon meg vagyok vele elégedve.TOP RIDER BS 55.Mózessé is át lehet pár mozdulatból alakítani,és testvérfellépõ is van rajta.A kocsi nem drága és a felszereltség is jó hozzá ami az árába benne van:-lábzsák - esõvédõ -pelenkázó táska.

Szia! Van, én is ilyen szempontokat kerestem és találtam, nagyon meg vagyok vele elégedve.TOP RIDER BS 55.Mózessé is át lehet pár mozdulatból alakítani, és testvérfellépõ is van rajta.A kocsi nem drága és a felszereltség is jó hozzá ami az árába benne van:-lábzsák - esõvédõ -pelenkázó táska.
Szia, a Jane-nak van egy babakocsija a 3 kerekû amihez van mózeskosár, hordozó és sport rész, a sport rész viszont teljesen vízszintesbe fektethetõ, így ha nyári baba gyakorlatilag nem kell a mózes kosár, de rá lehet azt is rakni, én következõ babámnál tuti ilyet veszek!
Az átfordítható tolókarúak többsége olyanok. Pl. Peg Perego Venezia/Uno.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Mikor van az a pont, amikor az újszülött babának tápszerre van szüksége? Meddig kell beindulnia a tejnek? Meddig tud "várni"

Legjobb válasz: ha nincs tejed akkor tápszerre van szükség.nekem volt tejem nagyon sok de a kislány nem fogadta el így tápszert kapott.de szerintem tudni fogod mert ha üvölt akkor éhes.amúgy nem mindenkinek egyszerre indul be a tejtermelõdése valakinek elõbb valakinek utóbb.

ha nincs tejed akkor tápszerre van szükség.nekem volt tejem nagyon sok de a kislány nem fogadta el így tápszert kapott.de szerintem tudni fogod mert ha üvölt akkor éhes.amúgy nem mindenkinek egyszerre indul be a tejtermelõdése valakinek elõbb valakinek utóbb.
Nekem a szülés után egy héttel indult be a tej rendesen, addig csak elõtej volt. Ehhez képest 18 hónapos koráig szoptattam a fiamat és soha nem kapott tápszert. Szóval nem szabad feladni ha csak késõbb indul be a tejtermelés.Sokat kell mellre tenni és fejni.
Nekm nem nagyon volt tejem es alig birtam ki a korhazi letet mert a kicsikem allandoan sirt az ehsegtol es igy ment ez nyolc napig, amig bent voltam csaszaros baba volt a korhazban nem adtak semmit!Csak elotejem volt.Aztan amikor haza kerultunk akkor sem volt eleg neki a tejem csak max egy oraig birta vele, ezert tapszert vettem Mi a NAN-t vettuk a nestletol es nagyon bevalt, allitolag az hasonlit a legjobban az anyatejhez nem gorcsolt es jol aludt ha adtam tapszert is, Eloszor szopizott aztan meg kapott egy kis tapszert es ez ment 4honapig azatn a tejem szepen elapadt ami volt meg az is, de a tapszert folytattuk igy is es meg egy eves koraban is itta csak akkor a junior valtozatot.Egeszseges es nagy gyerek:)
Na, pont az elõbb is ezt írtam, de most újra kell: szerintem ebben szakképzett tanácsadót kellene megkérdezned! Igaz, hogy én is sokszor adok itt a "saját szakállamra" tanácsokat, de ez pont egy olyan kérdés, amiben (én legalábbis) nem mernék neked konkrétat javasolni. Olyan esetben, amikor már van valamennyi tej és a baba egy kicsit nagyobb, általában én is azt mondanám, hogy csak szopi és nem kell tápszer. De egy újszülött esetében, ahol még ezek szerint tejbelövellés sem volt(?), már más a helyzet... Itt azért több a kockázat. Én nem szívesen játszanék egy picúr egészségével. Ha gondolod, ajánlhatok neked privátban egy tanácsadót!

Ha belázasodik az ujszülött babám éjszaka akkor hova vigyem ügyeletre (Pécsen lakunk), vagy hivjam a körzeti orvosát vagy van ügyletes gyerekorvos?

Aki pécsen lakik és tud valamit erröl irjon,a dokival még csak egyszer beszéltem de sajnos ezt nem mondta.Irjatok cimet és vagy telefonszámot is ha tudtok!Köszi!

Legjobb válasz: Ha van ügyeletes gyerekorvos akkor az az elsõ ha nincs akkor a sima ügyeletes orvos v.kórház,de arra figyelj,hogy az orvosok szinte utálják ha berohansz a lázas gyerekkel.Nekem azt mondták az az elsõ,hogy megpróbáljam levinni a lázat,hûtõfürdõ,kúp,szirup...lázas gyerekkel ne induljak. Tehát ha nincs 39 fokos v.a feletti láza,akkor kibírja a gyerekorvosig is.Ha viszont tartósan van 39 körüli láza és nincs gy.orvos,akkor gyerekügyelet v.kórház-gyerekosztály. Központi Gyermekorvosi ügyelet helye: 7623 Pécs, József Attila u. 11. Tel.: (72) 535 974

Ha van ügyeletes gyerekorvos akkor az az elsõ ha nincs akkor a sima ügyeletes orvos v.kórház, de arra figyelj, hogy az orvosok szinte utálják ha berohansz a lázas gyerekkel.Nekem azt mondták az az elsõ, hogy megpróbáljam levinni a lázat, hûtõfürdõ, kúp, szirup...lázas gyerekkel ne induljak. Tehát ha nincs 39 fokos v.a feletti láza, akkor kibírja a gyerekorvosig is.Ha viszont tartósan van 39 körüli láza és nincs gy.orvos, akkor gyerekügyelet v.kórház-gyerekosztály. Központi Gyermekorvosi ügyelet helye: 7623 Pécs, József Attila u. 11. Tel.: (72) 535 974
Pécsi vagyok és az a megoldás ha bemész a gyerekklinikára. József A. utca, zsolnay-szobor alatt a pepsi-s háznál kel bekanyarodni. Ha szól a doki hoy minek hoztad be egy kis lázzal, nyugodtan mondd meg, hogy azért mert megijedtél, nem vagy orvos és nem szeretnéd félrekezelni. Az újszülöttet nem lehet hûtõfürdõzni, arra nagyon kellfigyelni. Sajnos tényleg úgy van mint az elsõ válaszoló írta, hogy nem örülnek, de õszintén mondom és elnézést ha durva, menjen a picsába az a doki aki ilyen, ha felemeli a hangját , emeld fel te is... Remélem azért nem lesz láz.
Sziasztok! Én is vittem már be az egy éves gyerekemet éjszaka az ügyeletre a klinikára 39, 1 fokos lázzal. Elõtte hûtõfürdõ, két féle lázcsillapító sem használt. Egy hülye picsát fogtunk ki mi is, gyanítom mérges volt, mert felkeltettük. Kiabált az egy éves, síró gyerekkel, hogy nyissa ki a száját, hogy bele tudjon nézni és velünk is úgy beszélt, mintha perfekt orvosi tudással kellene rendelkeznünk...Szóval igenis, talpraesettnek kell ott lenni és véletlenül sem tétovázni elõtte, hogy vigyem-vagy ne. Minél elõbb leviszik a magas lázat, annál jobb! És azért orvos, hogy segítsen!

Mire érzékenyek az ujszülött babák, ha velünk 1 szobában van nem zavarja a tv (este a fényei), öblitöt használhatok a ruháihoz, illatok nem zavarják?

U gy néz ki velünk 1 szobában fog aludni a babánk és mi sokáig szoktunk tv-t nézni,remélem azért tud aludni.A mossásal sincs sok tapasztalatom meg a kif?zés?

Legjobb válasz: A ruháit mosd külön a tie´tekétöl.Èn 60fokon szoktam a ruháit.Szerintem energia´d nem lessz sokaíg tv ni.Nekem sem volt.U`gy tegyézek az ágya´t,hogy ne lássa a tv-t.Ès halkan szóljon. Nagyon sok helyen van a szobában tv.Ezért bizti sokan le is hurrognak,de nálunk is van,mert a férjem tv nélkül nem bír aludni.Halkan megy,e´s a baba nem látja.

A ruháit mosd külön a tie´tekétöl.Èn 60fokon szoktam a ruháit.Szerintem energia´d nem lessz sokaíg tv ni.Nekem sem volt.U`gy tegyézek az ágya´t, hogy ne lássa a tv-t.Ès halkan szóljon. Nagyon sok helyen van a szobában tv.Ezért bizti sokan le is hurrognak, de nálunk is van, mert a férjem tv nélkül nem bír aludni.Halkan megy, e´s a baba nem látja.
Szerintem a tv nem zavarja õket, de azért nem kell nagyon hangosan tévét nézni vagy házimozizni amikor alszik.Ruha mosáshoz állítólag senitív mosóport és öblítõt érdemes használni mivel nekik érzékenyebb a bõrük, de szerintem teljesen mindegy mert ami sensitiv is ugyanolyan vegyszeres mint a nem sensitív mosópor.Az erõs parfümök viszont tényleg bántják a picik orrocskáját.
Szia! Mi is egy szobában vagyunk, sajnos, kényszerhelyzet, így nincs más. Mi is tv-zünk 10-11-ig, halkabbra vesszük, mint egyébként és én az ágy rácsára szoktam tenni egy pelenkát, hogy ne világítson be neki a fény. De jól alszik, semmi gond vele. Öblítõt ne használj, mosószerbõl is inkább a folyékonyt, mert a por belemehet a szálak közé és azok irritálhatják a bõrét. 11 hetes kislány anyukája.
Elõzõ válaszoló vagyok: kifõzés. Én mikrós sterilizálót vettem, bele kell tenni 2 deci vizet és 7 perc legnagyobb fokozaton és megvan. Az elsõ hónapban ajánlatos naponta 1x kifõzni a cuccait, utána már nem muszáj. Nekem a védõnõ így mondta. Szerintem nem érdemes venni drága sterilizáló gépeket, ez is bõven megteszi, vagy simán beletenni a felforralt vízbe. :)
Huu én még ezt nem hallottam , hogy a ruháit mikrós sterilizálóban sterilizáljuk, de a cumisüveget stb..azt tényleg jó ott. Mi rájöttünk , hogy a mi babánkat zavarja a csend..mondjuk én olyan munkakörben dolgoztam 31hetes koromig ahol zúgás volt neki, de most kint is hamar elalszik a tv mellett vagy zenén.CSendben nem akar.Sztem nem jó ha nagyon csendre szokatod a babát..akkor lesz rossz alvó. Én vettem a tescoban tescos sensitive folyékony mosószert-fehér dobozú 1.5liter 1000ft, és silan manduás sensitive öblítõt és tök jó illatuk van a ruciknak-enyhe és semmi baja a babámnak tõle.A coccolino öblítõ nem vált be.Ja de tényleg külön kell mosni õket és vasalni is kell egy darabig-ez is fertõtleníti õket.3.5hetes baba mamája
Nem a ruháit, hanem a cumisüvegeit. Én azt hittem azokra érti, mert nem egyértelmû. Ruháit nem szoktam kifõzni. :)

Hogyan öltözteted az újszülött babád sétához, ha kb.15 fok van kint?

Csak téli overálunk van, ha ez alá megy egy hosszú ujjú body meg egy rugi az nem túl meleg?

Legjobb válasz: Azt még ne add rá, nem kell. Vastagabb rugi, esetleg felé egy kis nadrág, + ha van kiskabátod akkor az. Úgyis betakarod, + felteheted a lábzsákot, mert nagy a szél. Az overál nem kell.

Azt még ne add rá, nem kell. Vastagabb rugi, esetleg felé egy kis nadrág, + ha van kiskabátod akkor az. Úgyis betakarod, + felteheted a lábzsákot, mert nagy a szél. Az overál nem kell.
Átmeneti overallt adtam rá tavaly ilyen idõben (body, rugi volt alatta). A téli overall még szerintem nagyon vastag lenne neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Mi tegnap voltunk elõször sétálni adtam rá egy harisnyát kisnacit hosszú ujjú bodyt meg egy kiskabátot, lábára kis pamutcipõcskét, plusz sapi a fejére.Egy polárpléddel takartam be és nagyon elvolt így. Kb 20 percet voltunk kint.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!