Találatok a következő kifejezésre: Új- és lehet-e (105 db)

Költözünk és az új házat a fiamra szeretnénk íratni aki 8 hónapos . Ilyenkor milyen illetéket kell fizetni? Mennyibe kerül és lehet-e?

Olcsóbb így mintha felnőtt nevére írjuk? Valóban a gyámügy előrizgetne így? és jelzáloggal nem lehet terhelni a házat a kiskorú nevén van? tudom hogy nem ide illik a téma de nem kapok választ és nagyon sürgős lenne....

Legjobb válasz: Az biztos, hogy jelzáloggal nem lehet terhelni. Ezen kívül eladni sem tudjátok majd 18 éves koráig csak a gyámügy engedélyével. Az illetéket nem tudom.

Az biztos, hogy jelzáloggal nem lehet terhelni. Ezen kívül eladni sem tudjátok majd 18 éves koráig csak a gyámügy engedélyével. Az illetéket nem tudom.
Háát.. én nem iratnék ilyen pici baba nevére ingatlant. Márcsak a gyámügy miatt sem, semmibõl nem fogod tudni kihagyni õket!
Mi is hasonló cipõben vagyunk, házat veszünk, de csak úgy tudjuk megoldani, ha a 7hós kislányunk nevére íratjuk. Sajnos az illetékeket én sem tudom, majd utána nézek.
Illetéket valószínüleg nem kell fizetni, vagy csak csekély mennyiséget. Viszont mi is most vettük meg a mellettünk lévõ telket, a lányom nevére akartuk íratni(14 hónapos), és az ügyvédnõ nem ajánlotta. Okai: gyámügy, illetve akkor majd ha negy lezs, és házat akar venni, akkor elesik az adókedvezménytõl, mert már kiskorában kihasználta.
Mi is a kisfiamra akartunk íratni egy portát kis házzal de nekem is az ügyvédnõ egyáltalán nem javasolta!nagyon macerás minden vele kapcsolatos ügyintézés mert a gyámügy jár el mindenben! Illetéket én sem tudom!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!mi is elvetettük az ötletet!Sokak javaslatára

Törpenyulat szülése után hány nappal lehet újra fedeztetni (a kicsik meghaltak, mert nem szoptatta őket) és lehet-e oroszlánfülüt nem oroszlánfülüvel?

Legjobb válasz: A kérdésedre nem tudom a választ, de egy darabig most nem próbálkoznék vele. Ha nem foglalkozott az utódaival, akkor még nem alakultak ki az anyai ösztönei, nem biztos, hogy megérett a "gyereknevelésre".

A kérdésedre nem tudom a választ, de egy darabig most nem próbálkoznék vele. Ha nem foglalkozott az utódaival, akkor még nem alakultak ki az anyai ösztönei, nem biztos, hogy megérett a "gyereknevelésre".
Gratulálok, hogy beálltál a sorba a felelõtlen szaporítók közé.És ne mond hogy nem vagy az, de aki nincs tisztában a nyulak fajtájával...Olyan nincs, hogy oroszlánfülû.Állofülû és kosorrú(lógófülû)van.Ha esetleg arra gondolsz, hogy õket lehet-e pároztatni, a válasz:NEM!Genetikailag rendellenes kicsik jöhetnek világra. Ne szaporítsd kérlek a nyulaidat.Ajánlom, hogy egyiküket ivartalanítsd(elõnyösebb a nõstényt, mert nyulaknál õ a dominánsabb)és így lesz két nyuszid, akik egymásnak is a pajtásai.
oroszlánfülû!!!XD:) :) am igen lehet más fajtával pároztatni csak kosorrúval nem ajánlatos mert a kicsik foghibásak lesznek!! de am lehet nekem pl sima házinyúllal lett fedeztetve a oroszlán fejû nyulam és a kicsik is megvannak. am fialás után kb 1-2hét után ha már nincsennek meg a kicsik mert elpusztultak akkor lehet próbálkozni
NEM NEM LEHET! Na gratulálok, még segítenek is neki. Aki nem tudja a fajta nevét, annak nyúl se nagyon való, nem hogy még pároztassa is, az a tenyésztõk dolga, akik értenek hozzá, pláne oroszlánfejûhöz, elég neked annyi nyúl amennyi most van, ne akarj már korcs kölyköket, ebbõl nem lehet megélni, taníts inkább trükköket nekik azzal jobban jársz. És ivartalaníttasd a nõstényt mielõbb, nehogy véletlenül még besikerüljön mégis egy alom.
A kérdező hozzászólása: Érdekes. Az állatorvos nem volt ennyire elutasító. Õ azt mondta, azonnal lehet. De azért köszönöm.
Az ország állatorvosainak kb 15%-a ért a nyulakhoz.Felelõtlenségedbõl kifolyólag gondolom nem egy olyanhoz vitted aki ért hozzá.És az állatorvosok amúgy is ellene szoktak lenni a szaporításnak(kutya, macska...)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért gondolod, hogy felelõtlen vagyok. Befogadtam egy nyulat, akinek 2 nap múlva gyerekei születtek. Azt se tudtam mit kell csinálni, de minden tõlem telhetõt megtettem.
A kérdező hozzászólása: Egyébként a kérdés lényege nem az volt, hogy kivel lehet pároztatni, hanem, hogy MIKOR.
Ne mentegesd magad, elírtad, a nevét, kétszer is és, nem vetted észre, tudjuk hogy létezik ez a fajta. És arról nem te tehetsz, hogy megellett a nyuszi, de arról már igen, hogy újra szeretnéd fedeztetni, a nyúl is érzõ lény, mibõl gondolod, hogy a következõ almot szoptatná, (embernél ezt szülés utáni depressziónak hívják) és egyáltalán, hogy nem viselte meg a szülés. Ha valakitõl azt hallottad, hogy a nyulat fedeztetni kell, különben megbolondul (ne megy embertõl hallottam), az nem ért hozzájuk. Utolsó voltam, (azt hiszem)

Új videokártyát szeretnék venni, szerintetek milyen az alábbi kártya és lehet-e baj a leírt dolog?

Na szóval Sapphire Radeon HD4670 lenne 1GB memóriával, DX10 támogatással és Shader Model 4.1-el.

Legjobb válasz: Hogy konkrétan mennyire erõs a kártya, és milyen játékokra lenne elég, azt így nem tudom megmondani, de magad is kiderítheted, ha végigböngészel egypár tesztet. Például ezt: http://prohardver.hu/teszt/kozepkat_amd_hd4670_vga/tesztek_i.. Az, hogy a grafikus chip hány nanométeres gyártástechnológiával készült, az teljesen mindegy.

Hogy konkrétan mennyire erõs a kártya, és milyen játékokra lenne elég, azt így nem tudom megmondani, de magad is kiderítheted, ha végigböngészel egypár tesztet. Például ezt: http://prohardver.hu/teszt/kozepkat_amd_hd4670_vga/tesztek_i.. Az, hogy a grafikus chip hány nanométeres gyártástechnológiával készült, az teljesen mindegy.
A kérdező hozzászólása: Kösz!
Elõtte is használtak óvszert. 'új gumit' húztak.
nem kell semmi, nem lesz terhes ne aggódj, pláne spermicides óvszerrel. nyugalom.
nem lehet terhes, viszont neked meg kellene tanulnod egy gumit tisztességesen felhúzni, mert máskor nem biztos hogy pukkani fog csak csendben kiszakad. az óvszerben nem lehet levegõ!
De épp ezaz ha már elõtte is mehetett elõnedv, akkor attól is lehet terhes, de nem biztos hogy az.
Ha jól értem akkor gumi nélkül csináltátok, aztán húztál gumit. Szerinted nem került bele elõnedv? Nagy az isten állatkertje...
bár tudnál rendesen fogalmazni...egyébként csekély rá az esély
Azért vegyetek postinort, ha még nem késõ.
Nehogy esemény utánit használjatok!!! A ciklus 10. napján, egy spermicides óvszer mellett talán elõnedvtõl. Semmi gond, nem lesz terhes hidd el nekem. Ezen az oldalon sokan meg vannak gyõzõdve róla, hogy aki megszakításos védekezés mellett nem lesz terhes, az biztosan beteg és ezért nem lett terhes. A sürgõsségi tabletta nagyon tönkreteheti a szervezetét. A hormonrendszerünk nagyon nagyon érzékeny, én ezért nem szedek tablettát, sokat tanultam róla, épp ezért hanyagolom. Hidd el nekem, az esemény utáni csak ártana, nem lesz terhes a barátnõd, nyugalom :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm !!!! Sokat segítettél!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget :$
Nah látod...nem lesz semmi baj! :) (én írkáltam azt a sok választ, hogy ne vegye be bnõd) :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A dr. ezt írta "Kicsi /nagyon kicsi/ és én nem tenném az Ön helyében, mert többet árthat vele, mint amennyit használhat."
gyerekek ne vicceljetek már...gondoljatok már bele mennyire kicsi az esély, és mennyit árt azzal ha beveszi azt a szar esemény utánit! szenvedhet vele hónapokig majd mert jól megkeveri vele a hormonháztartását...de aki ennyire fosik akkor vegye be...szerintem teljesen felesleges...de ha mégis aggódnátok kérdezzétek meg ezt az orvost: http://www.orvostudakozo.hu/index.php?menu=answers&id=81&p=1..
És ha õ lesz az az egyetlen 1 a millióból? Akkor nem fogja vigasztalni, hogy csak ekkora volt az esélye...
DE ABZZEG ELÖNEDVTÖL NEM LEHET TERHES!!1 a millió-hoz az ESÉLY!!!
Hormonbomba? És a terhesség, netán abortusz micsoda??? Amúgy mivel elõtte elélveztél, simán lehetett sperma az elõváladékodban, amitõl teherbe is lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!!!!
Igen az, nehogy magába tömje azt a hormonbombát mert többet ártotok vele mint használna. Tuti nem terhes.
A kérdező hozzászólása: kicsi rá akkor az esély?
Nehogy vegyetek esemény utánit!!!! Felesleges, máskor nagyon nagyon figyeljétek meg, hogy ne legyen benne levegõ!
A kérdező hozzászólása: Vény nélkül kapható?:O
A kérdező hozzászólása: akkor nem sok rá az esély?
A kérdező hozzászólása: nem jól olvastad...
Nagyon szívesen, csak nyugalom :) :) semmi baj :)

Új gépet akarok venni lehetõleg olyat hogy fussanak rajta az új játékok full grafikán és lehetõleg minél olcsóbban kijöjjek. Csináltam egy összeállítást jó-e így vagy valamit cseréljek ki?

Nem vagyok hozzá értõ ember úgy hogy lehet hogy nagyon rossz döntés lenne de itt vannak: AMD Fx-6300 processzor ~32000Ft Asus M5A97 alaplap ~24000Ft Asus Radeon EAH 7770 videókártya ~39000Ft Seagate 2TB, 64Mb, 7200rpm, sata3 st2000dm001 ~25000Ft FSP Raider 550W tápegység ~20000Ft Ram-nál nem tudtam dönteni és processzorhûtõnél se. Gépháznak pedig a Thermaltke Commander MS-I VN400A1W2N (13000FT) amit kinéztem mert szerintem jól néz ki :D Elõre is köszönöm a segítséget! :)

Legjobb válasz: Sajnos ez egyáltalán nem jó. Nem fognak futni fullon az új játékok.

Sajnos ez egyáltalán nem jó. Nem fognak futni fullon az új játékok.
A kérdező hozzászólása: Akkor esetleg valami ötlet?
mindenképp amd procit szeretnél?
A kérdező hozzászólása: Nem. Igazából bármibõl jöhet bármilyen ha az összeállításuk jó, futnak rajta az új játékok is rendesen és minél olcsóbban megúszom. :D

Igaz a hír hogy kanada tavasszal újra megnyitja a határjait és lehet menni ki? menekült, vagy valami más státuszban! Kérem valaki nézzem utánna és írja le hogy igaz e ez hogy tavasszal nyíllik újra kanada határa!

Legjobb válasz: Már most is nyitva van. Turistaként 6 hónapig vízummentes. Munkavállalóknak is szabad az út, csak a pontrendszerben el kell érni a megfelelõ pontokat, és 1-2 éven belül lehet is menni. A léhûtõ, segélyre ácsingózókra nincs szükség! A kérdésed alapján te is az vagy. Menekültként, idén áprilistól, magyar állampolgár, mint az EU teljes jogú tagja, nem kaphatsz menekült státuszt! Az EU-ból, így Magyarországról érkezõ kérelmeket, automatikusan, elbírálás nélkül elutasítják, és a kérelmezõt, az országból 45 napon belül kiutasítják!

Már most is nyitva van. Turistaként 6 hónapig vízummentes. Munkavállalóknak is szabad az út, csak a pontrendszerben el kell érni a megfelelõ pontokat, és 1-2 éven belül lehet is menni. A léhûtõ, segélyre ácsingózókra nincs szükség! A kérdésed alapján te is az vagy. Menekültként, idén áprilistól, magyar állampolgár, mint az EU teljes jogú tagja, nem kaphatsz menekült státuszt! Az EU-ból, így Magyarországról érkezõ kérelmeket, automatikusan, elbírálás nélkül elutasítják, és a kérelmezõt, az országból 45 napon belül kiutasítják!
Persze, hogy igaz! Azonnal kapsz egy kétszintes, kertes-medencés családi házat, egy Ferrarit, meg havi 10000 dollár segílykét, mert Magyarországon ugye akkora háborúk vannak, hogy innen menekülni kell...
> Az EU-ból, így Magyarországról érkezõ kérelmeket, automatikusan, elbírálás nélkül elutasítják, és a kérelmezõt, az országból 45 napon belül kiutasítják! Ezt már többen leírták itt és szerintem nem igaz. Mi a forrásotok?
Mi a forrásunk? A kanadai bevándorlási miniszter beszéde, ami fenn van a bevándorlási hivatal honlapján is, a menekültügyi rendszer reformjával kapcsolatban. Magyarország, ahogyan az összes EU tag, fenn van a biztonságos országok listáján, ahonnan a menedékkérelmeket elutasítják, vizsgálat nélkül!
Akkor linkeld légy szíves! Én http://www.cic.gc.ca/english/refugees/reform-safe.asp itt azt olvasom hogy Every eligible refugee claimant, including those from a designated country of origin, will continue to receive a hearing at the IRB.
A kérdező hozzászólása: nem léhûtõnek mennék! dolgozni mennék! de végleg kiszeretnék menni, nem csak 6 hónapra, és egy valakitõl aki torontoban lakik ezt mondta hogy tavasszal megnyílnak a határok, ezt úgy értem hogy végleg kilehet majd menni!
Régen sem fogadtak be senkit sem Mo-rol menekültként. Pár éve az ment, hogy amíg valaki menekült státuszra való jogosultságát elbírálták(ami hónapokba tellett), addig kaptak munkavállásit az emberek és mehettek segédmunkára bárhova. Ezt rengetegen kihasználták így ezt beszüntették. Mert ugye a menekült státuszt elutasították, de a munkavállalási megmaradt és ott maradtak az emberek. Menekültek vannak most a világban elég sokan. Siriából több tízezer ember menekült el, pl németország most vár a napokban 5000 menekültet. Akiknek lakást biztosít, nyelvtanulást, és integrációt. Ez azért rettenetesen megterhel egy országot. Mert persze szerintem naponta több száz egyéb menekült(pl egyiptom, libia, izrael....) kap helyet. Sokan csak az utcán lézengenek, munkát nem tudnak szerezni mert semmi végzetségük vagy tudásuk nincsen.
Figyelj komám, ha végleg akarsz menni dolgozni akkor miért üzengetsz nekem és nem olvasod amit linkeltem neked, minden ott van?
Itt egészen pontosan: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp igazán egyszerû... és igazán, teljesen, abszolút esélytelen.

Válás után lehet e új kapcsolatot létesíteni és mennyi idő alatt lehet kiheverni? ( mármint a válást )

Legjobb válasz: Miért ne lehetne új kapcsolatot létesiteni - a legtöbb elvált ember idövel ujra kapocsolatba lép valakivel. Kiheverni meg mindenkien más idö kell - van, aki már másnapra elfelejti, van, akinek több év kell hozzá.

Miért ne lehetne új kapcsolatot létesiteni - a legtöbb elvált ember idövel ujra kapocsolatba lép valakivel. Kiheverni meg mindenkien más idö kell - van, aki már másnapra elfelejti, van, akinek több év kell hozzá.
Nekem a válóper badását követõ hónapban már új kapcsolatom volt. Kiheverni nagyon nehéz, de az attól is függ, mennyi sérelem ért. A válás kimondása pedig egy nagy megkönnyebbülés.
attól függ, hogy mennyi ideje húzódik, ha frissek a sérelmek nehéz, ill. nem annyira jó egy új kapcsolatba ugrani, egyébként meg bármikor lehetsz kész rá
Lehet új kapcsolatod, természetesen. Hogy mennyi idõ alatt hevered ki? Ez csak tõled függ! Egyeseknél 1 hét, másoknál 1 év...
Nem, nem lehet. Jézusom, de hülye kérdés... -.-'
szerintem akkor heverted ki a válást és akkor vagy már érett az új kapcsolatra, ha nem azon jár az eszed, h a válaszotottaddal majd h húzod az exedet!

Írjon már valaki, aki ebben jártas, hogy a piacokon lehet-e olyan dolgokat értékesíteni amiben márkajelzés van és vadi újak? (ezek ruhaneműk)

Legjobb válasz: Persze, a jogtulajdonos hozzájárulásával mindenképpen lehet. Nézz utána, hogy szerzõi jogi védelem alatt áll-e, pl. itt: http://epub.hpo.hu/e-kutatas/?lang=HU

Persze, a jogtulajdonos hozzájárulásával mindenképpen lehet. Nézz utána, hogy szerzõi jogi védelem alatt áll-e, pl. itt: http://epub.hpo.hu/e-kutatas/?lang=HU
Milyen piacon? mennyit? Mert egy kirakodó vásáron 1-2 darab saját holmit nyugodtan eladhatsz. Még, ha hamisítvány is, de konténer számra már nem. ahhoz papírok kellenek.
#2 Mondd el, légy szíves, ez hol van leírva??? Szerintem ez nem igaz. #1 voltam

Tudna-e valaki segíteni? Németországban elvették a jogsim, ittas vezetésért. Magyarországon tudok-e attól vezetni, lehet-e igényleni újat és milyen büntetésre lehet számítani?

Legjobb válasz: Száradt volna le a kezed mikor ittasan vettél részt forgalomban embereket veszélyeztetve. Remélem jóidõre elveszik a jogsidat. Még le is csuknálak emberek veszélyeztetéséért.

Száradt volna le a kezed mikor ittasan vettél részt forgalomban embereket veszélyeztetve. Remélem jóidõre elveszik a jogsidat. Még le is csuknálak emberek veszélyeztetéséért.
Természetesen vezetni tudsz, ha nem bénultál meg. Hogy az nekünk örömteli-e, az nem biztos. Egészen bizonyos viszont, hogy jogsi nélkül nem szabad vezetned. A kis lapocska hiánya is számít, de az csak igazolja, hogy vezethetsz. De hát nem vezethetsz, mert eljárás folyik ellene, jelenleg el vagy tiltva a vezetéstõl. Újat nem igényelhetsz, mert nem lejárt, elveszett, hanem nem vagy jogosult a vezetésre. A kinti eljárás végeredményétõl függ a folytatás.
Fogsz kapni egy nagyobb összegû büntetést, valamint vezetéstõl való eltiltást egy bizonyos idõre. De ez tökmindegy hol történik. Akár Afrikában is indíthatnak eljárást, akkor is mindenhol ugyanaz vonatkozik rád.
nem tudsz mert kijelzia rendszer kulföldön elvete a rendõr....nem lopták el ilyenek..meg van és nem adnak ujjat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!