Találatok a következő kifejezésre: Új építésű ház (26 db)

Télen fatüzelésű kazánnal szeretném a 45 m2-es szabadon álló új építésű házamat befűteni. Mennyi fa elég november végétől április végéig?

Mások tapasztalatára vagyok kíváncsi. Mennyibe kerül a téli tüzel? hasonló paraméterekkel?

Legjobb válasz: A szüleimnek 90 nm-es 40 cm-es agyagfalú a házuk. Amíg vegyes tüzelésû kazánnal fûtöttek egy szezonban elfogyott 60 mázsa lengyel szén, és 10-15 mázsa fa, de hétköznap csak délután 3-tól fûtöttek kb. este 8 ig. Hétvégén reggel begyújtottak, délig leégett a szén, és délután 3 körül mégegyszer befûtöttek. Nem fáztunk, mert a régi háznak jó a hõtartása, bár reggelenként 17-18 fok volt csak a külsõ hõmérséklettõl függõen. Fából szerintem neked kell vagy 100 mázsa...

A szüleimnek 90 nm-es 40 cm-es agyagfalú a házuk. Amíg vegyes tüzelésû kazánnal fûtöttek egy szezonban elfogyott 60 mázsa lengyel szén, és 10-15 mázsa fa, de hétköznap csak délután 3-tól fûtöttek kb. este 8 ig. Hétvégén reggel begyújtottak, délig leégett a szén, és délután 3 körül mégegyszer befûtöttek. Nem fáztunk, mert a régi háznak jó a hõtartása, bár reggelenként 17-18 fok volt csak a külsõ hõmérséklettõl függõen. Fából szerintem neked kell vagy 100 mázsa...
A házad szigetelésétõl függ gyakorlatilag minden. Ezt nem ismerjük, csak hogy új építésû. Az én házamat alapul véve szerintem neked kb. 5m3 fa kell. Mondjuk 50q.
függ a szigeteléstõl, attól, hogy milyen meleg/hideg van, hõtárolós-e a kazánod...de inkább ajánlom neked a fabrikettet, mostanság még olcsóbb is, mint télen, be kell belõle spájzolni, tisztább, jobb az energiatartalma, kevesebb a hamu, kevesebbet kell cígölõdni vele
Eleve mit jelent az, hogy új építésû??? Favázas/könnyûszerkezetes, rönkház, Ytong, PTH, korszerû panel? Ha Könnyûszerkezetes, akkor sokba... Annak ugyanis semmi hõtároló képessége nincs, ami a hõszigetelés után a második legfontosabb tényezõ... Az ilyen házakatelég nehéz felfûteni..., és nagyon hamar kihülnek...
Szia! A mi házunk 90m2 és vályogból épült. Mi késõ õsztõl kora tavaszig 10m3 fát szoktunk eltüzelni úgy, hogy még éjszaka is rakunk a tûzre.
A kérdező hozzászólása: A ház paraméterei: 30-as Porotherm NF hõszigetelõ vakolattal 20 cm fafödém, hõszi-getelve, gipszkartonozva hõszigetelõ vakolás 10 cm vastagságban készül mediterrán tetõcserép Kömmerling 3 rétegû termo üvegezéssel U= 0, 7
Én 100nm-es házat fûtöttem fával. 25 éves ház, B30-as téglafal, nem hõszigetelõ vakolat, régi ablakok. Reggeltõl estig raktam fával, éjszakára elzártam a vegyes kazánt és ráállítottam a gázkazánt a rendszerre. Így éjszaka sem volt hideg. Reggel aztán megint elzártam a gázt és begyújtottam fával. Így fogyott egész szezonban 45-50 mázsa fa. Két adagban hozattam a fát. Elõször csak akácot hoztak, utána vegyes keményfát, fõleg tölgyet és égert, de volt benne bükk is. Akkor olyan 1200-1400Ft volt mázsája kiszállítással, de most láttam helyi hirdetõ újságokban, hogy 800-1000Ft-ért is hoznak.

Új építésű házra igényeltünk a megelőlegező szocpolt, de elváltunk, gyermek nem született, visszafizettük. Újra igényelhetem, ha szültem, és új lakást szeretnék venni?

Legjobb válasz: Igen, igényelheted. Ha újépítésû lakást vásárolsz, meglévõ gyermekre igénybe veheted ismét, de fontos, hogy az igénylés pillanatában nem lehet a neveden lakóingatlan, tehát el kell adni a meglévõt. Megelõlegezõt akkor kérhetsz megint, ha férjhez mész újra, és mind a ketten 40 év alatt vagytok.

Igen, igényelheted. Ha újépítésû lakást vásárolsz, meglévõ gyermekre igénybe veheted ismét, de fontos, hogy az igénylés pillanatában nem lehet a neveden lakóingatlan, tehát el kell adni a meglévõt. Megelõlegezõt akkor kérhetsz megint, ha férjhez mész újra, és mind a ketten 40 év alatt vagytok.
Tudok néhány jó lehetõséget (na jó, csak kettõt), akit érdekel küldjön privát e-mailt.
mi két éve vettünk fel hitelt ház építésre és nyolc éven belülre vállaltunk két gyermeket. És elõre megkaptuk a szocpolt.
A kérdező hozzászólása: Igen ez belevan kalkulálva inkább azt mint az albérletett az sem sokkal kevesebb kb 5-10 ezerrel
Szerintem ne akarjon sokat a szarka...Legyen már eszetek!Még ha nagy keservesen tudnátok is fizetni a törlesztõt, mibõl etetnétek a gyerkõcöket??Arról nem is beszélve hogy az még csak törlesztõ, és akkor hol van a rezsi!mert gondolom legalább 2 szobája van ennek a háznak, és télen ugyanannyit mint a törlesztõ számolj csak rá rezsiként, elvégre a gyerek nem fagyhat meg, meg melegvízben kell fürdetni? Jobban tennétek ha megelégednétek egy olcsóbb házzal. Mi is most akarunk venni, azzal a különbséggel, hogy 7 milliónk van, gyerek nincs, és én keresek csak kétszer annyit mint te, tõlem meg többet a párom.Mégsem veszünk ennyi pénzért kuckót.Ne legyetek felelõtlenek, ez már nem csak a ti életetek.
Nekünk is új építésû a házunk, mert magunk terveztük és építtettük 3 nagy szoba, tetõtér, 2 fürdõ, garázs, nagy kert. Kb fele ennyibe volt, igaz az sem mindegy hogy hol... de gondolkozzatok mielõtt ilyenbe vágtok, mert enni és öltöztetni is kell a gyerekeket, ami szintén nem olcsó.
tudnátok fizetni? alsóhangon 60-80e havonta, mert kb 10 millát kellene felvenni. egyébként ingatközvetítõs hitelügyintézõt érdemes megkérdezni...
A kérdező hozzászólása: Még azt hozzá tenném hogy a bejelentett munkabér nem ugyan annyi mint amit az ember általában keres jö neked ha te 180 ezere vagy bejelentve jó munka helyed van.
Ez az összeg szerintem is rengeteg a fizutokhoz képest. Igaz, hogy albiból akármikor kivághatnak, de itt is történhet olyan, hogy neadj isten elveszted az állásod , vagy a párod. Akkor pedig kopogtat a bank. Ne haragudj, nem kioktatni akarlak, természetes hogy saját otthonra vágysz, de elégedjetek meg egy olcsóbbal. Hidd el én már szakmámból adódóan nagyon sok ilyen szomorú esetet láttam, hogy jajj de jó ihajj, aztán mégsem:(
Az hogy nem veszel fel ekkora hitelt, hogy kisebb házat veszel, az nem az jelenti hogy nem lesz otthonod. Ezt kellene átértelmezned.Mindenki csak azt javasolja hogy olcsóbb házat lenne vásárolni a (körülményeitek..) DE a te életed, te döntesz, illetve nem csak a tiéd, szegény gyerekeidre akkor is gondolj ha majd nem tudjátok fizetni. 180.000
Szia, remélem segítek ha az ingatlan tényleg új építésû, elsõ tulajdonosai lesztek csak akkor jár a szocpol. Meg kell felelni bizonyos követelményeknek: min 1, 5 szoba max 4 szoba lehet, közösen kell vásárolni, nem lehet egyéb ingatlan tulajdon... Ha a hitel felvételekor egyik gyerek már megszületett akkor rá lehet igényelni a szocpolt, a másodikra megelõlegezõ kölcsönt. Összesen 2.400.000, - Ha még egyik sem születik meg a hiteig, akkor lehet mindkettõre megelõlegezõt kérni. Amúgy 5.000.000, - saját erõ + 2.400.000, - szocpollal tuti mûködni fog a hitel. Írj ha van még kérdésed.
A kérdező hozzászólása: Én 80 ra voltam bejelentve a de beteg állományban vagyok aztán gyesen a férjem 90 re van most be jelentve. Azt hallottam hogy változott a szocpol és még nem találtam semmit róla tudtok valamit?


Új építésű ház eladása után adófizetés? És ha utána vennék másik házat? Akkor is kell?

Legjobb válasz: Az igaz, régen volt ilyen szabály. De lehet beadni méltányossági kérelmet, hátha elengedik. Bár most mindenhol pénzbehajtás folyik...

Az igaz, régen volt ilyen szabály. De lehet beadni méltányossági kérelmet, hátha elengedik. Bár most mindenhol pénzbehajtás folyik...
Akkor kell személyi jövedelemadót fizetni a ház eladása után, ha keletkezik belõle adóköteles jövedelmed. Ez akkor van, ha többért adod el, mint amennyiért vetted. A kettõ különbözete lesz a számított összeg, amelyet aztán tovább lehet csökkenteni bizonyos százalékokkal, attól függ, hogy melyik évben "vetted" a házat, és melyik évben adtad el. Ha marad összeg, akkor annak a 16 %-a az adó mértéke. Az, hogy veszel-e az eladásból keletkezett plussz pénzbõl másik lakást, házat, az adókötelezettségedet a most hatályos jogszabályok szerint nem befolyásolja.

Új építésű házunk van de külterületen ezért csak fúrott kútból tudtuk megoldani a ház vízellátását.36 hetes kismama vagyok fürdethetem e majd a babát abban a vízben, illetve később milyen vízből készítsem el neki az ételt?

Most fürdéshez és f?zéshez is használjuk, de ásványvizet iszunk.

Legjobb válasz: Szia! A húgomnál ua. a helyzet. Vele is aláiratták a nyilatkozatot, hogy még forralt állapotban sem használja a vizet a picinek. Õ is csk fürdetni használja a vizet, és fõzésre. A kersztfiam 1 éves. Úgy oldja meg a kérdést, hogy szénsavmentes vizet használ, illetve a másik faluból kannákba hozza a "kútról" Boldog babavárást:)

Szia! A húgomnál ua. a helyzet. Vele is aláiratták a nyilatkozatot, hogy még forralt állapotban sem használja a vizet a picinek. Õ is csk fürdetni használja a vizet, és fõzésre. A kersztfiam 1 éves. Úgy oldja meg a kérdést, hogy szénsavmentes vizet használ, illetve a másik faluból kannákba hozza a "kútról" Boldog babavárást:)
Mi is házi vízmûvel oldjuk meg a vízellátást. Fürdetni fürdetem a picit a vízben inni Óbudai vizet veszünk neki azt forralom, viszont a fõzeléket megfõzöm a kút vizével. Inni szerintem semmi képen ne adj neki de fürödni nyugodtan fürödhet benne. Boldog Babavárást és babázást!
Nekem is fúrott kútból jön a víz. A baba miatt én nektek is javasolnám a víz bevizsgáltatását. ÁNTSZ vagy a helyi vízmû csinálja, akinél van labor. Huszon valahány ezer forint a teljes, a nitrit-nitrát vizsgálat itt ingyenes (volt), a védõnõ beutalószerûsége alapján. Ez Debrecen környékén volt, máshol az ÁNTSZ-t kérdezd meg. Azért ha teljesen jóra jön is ki az eredmény, inni akkor se engedd a babát (a fürdõvízbõl is iszik, megjegyzem), mert azért itthon a vízbázis védelme papíron létezik, nem a mindennapokban. Fõleg mezõgazdasági területen, szeméttelep, legális-illegális, kinti budik szabálytalansága, stb.
A védõnõt kell megkérdezni, hogy melyik hálózat vizét használhatjátok. Amikor terhes voltam, azt hiszem akkor volt, hogy én is kaptam papírt, hogy melyik vizet fogyaszthatom én is és a babám is, mert az nitrát és nitrit mentes. Na nem volt nagy kunszt, annyi volt ráírva a papírra, hogy Pécsi Vízmû. Szóval a pécsi vezetékes vizet lehet inni mindenkinek, végülis ezt jelentette. De ha valahol fúrt kút van, akkor azt a védõnõnek kell tudnia, hogy annak milyen a vízminõsége, mert errõl õ jelentést kap, hogy a kismama és a kisbaba melyiket fogyaszthatja.
A nõvérem is külterületen lakik, szivattyúval nyerik a vizet. Õ 2000-ben szült, és vele aláirattak egy nyilatkozatot (a védõnõ), hogy forralt állapotban sem itatja azzal a vízzel a babát, és nem fõz abból. A fürdetést nem korlátozták, abban fürdetett. (Ez mint említettem 2000-ben volt és õ Hajdú-Bihar megyében lakik.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod

Mennyi idő alatt szárad ki egy új építésű ház?

Szerintetek mennyi id? alatt szárad ki egy új építés? tégla ház fala, a bels? vakolat, festés? Falazás, vakolás, festés után mennyi id?vel nem lesz bent a házban túl párás a leveg?, amit?l penészednének a falak, vagy bármi olyan egészségre ártalmas folyamatok zajlanának le, ami egy újszülött kisbabának ártalmas lehet? El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Ez nagyon sok mindentõl függ ám!! Függ attól, hogy milyen fajta a vakolat (pl nálunk száraz)... így nem kell semminek kiszáradnia. Függ attól, h milyen fajta a festék.... Szerintem ezt kérdezzétek meg a kivitelezõtõl.

Ez nagyon sok mindentõl függ ám!! Függ attól, hogy milyen fajta a vakolat (pl nálunk száraz)... így nem kell semminek kiszáradnia. Függ attól, h milyen fajta a festék.... Szerintem ezt kérdezzétek meg a kivitelezõtõl.
A kérdező hozzászólása: Kivitelezõt kérdeztem már. Õ csak azt nézi, hogy mikor lehet a következõ fázisú munkát megcsinálni és szerinte költözzünk be nyugodtan. Amúgy sima kézzel kevert vakolat van. Azért érdekelne, hogy tudjam egy babával mikor lehet költözni.

Új építésű házat szeretnénk vásárolni, melynek értéke 18.5 M Ft. Van egy saját garzonunk, aminek a piaci értéke kb.7-8 M Ft. Igényelhetünk-e szocpolt, vagy megelőlegező szocpolt, ha már volt a feleségem nevén lakásunk?

Házasok vagyunk 5 hónapja.

Legjobb válasz: volt vagy van , nem mindegy. akkor vehettek fel megelölegezö szocpolt ha nincs neveteken ingatlan. ha volt már ingatlanotok az nem számít, csak mikor a szocpolt megkéritek ne legyen a neveteken semmi. szóval eladjátok a lakást és abbol kifizetitek az öneröt, és hitelt kértek egyben a szocpollal. ekkor már nincs neveteken semmi és a hitellel együt utalják a szocpolt. megelölegezöt 2 gyerekre vehetsz fel. ha van már egy gyerek akkor csak a meglévö után vehetsz fel szocpolt. a terheség nem számßit gyereknek. de 10 millios hitel igen sok. ha nincs még gyerek én nem mennék bele ebbe, inkább gyüjtögetnék és akkor lépnék ha meg van a gyerek. 10 millos hitel akkor érdemes felvenni ha a közös jövedelmetek minimum félmillió havonta. ha ez nincs meg bele fogtok rokkani a hiteltörlesztésbe.

volt vagy van , nem mindegy. akkor vehettek fel megelölegezö szocpolt ha nincs neveteken ingatlan. ha volt már ingatlanotok az nem számít, csak mikor a szocpolt megkéritek ne legyen a neveteken semmi. szóval eladjátok a lakást és abbol kifizetitek az öneröt, és hitelt kértek egyben a szocpollal. ekkor már nincs neveteken semmi és a hitellel együt utalják a szocpolt. megelölegezöt 2 gyerekre vehetsz fel. ha van már egy gyerek akkor csak a meglévö után vehetsz fel szocpolt. a terheség nem számßit gyereknek. de 10 millios hitel igen sok. ha nincs még gyerek én nem mennék bele ebbe, inkább gyüjtögetnék és akkor lépnék ha meg van a gyerek. 10 millos hitel akkor érdemes felvenni ha a közös jövedelmetek minimum félmillió havonta. ha ez nincs meg bele fogtok rokkani a hiteltörlesztésbe.
Azt hiszem, sajnos nem. De inkább nézd át ezt: http://www.cegexpo.hu/index.php?page=71
A kérdező hozzászólása: Sajna ez rossz hír. De köszönöm a választ!
Bocs csak egy kérdés hol szeretnétek lakást vagy házat vanni.csak azért kérdezem mert lehet hogy mi eladnánk a házunkat 20M-rõl indul Isaszegen van 78 nm új építésû 3 éves egy 4 lakásos társaház 4.lakása kedves szomszédokkal mi is felvettük ra a szocpolmegelõlegezõt eddig egy gyerek született meg de most lehet hogy el kell adni. ha érdekel írj erre az emailcímre [email protected] Andrea

Milyenek a Sedlák ingatlan új épitésű házai?

Legjobb válasz: Håt èn inkåbb nem minösitenèm,.....

Håt èn inkåbb nem minösitenèm, .....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!