Találatok a következő kifejezésre: Úgy tudom kb. 18 (4 db)

Nagycsaládosként kb.18 ezer Ft-ot kell fizetnünk a tankönyvekért. Úgy tudom, nagycsaládosoknál ez ingyenes. Hogy is van ez?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy 3 gyerekes családnál, akkor ha az illetõ gyámja nem a szülõ, és valamilyen súlyosabb betegség esetén ingyenes. Mondjuk, nálunk rá van írva a tankönyves papírra, hogy "Ingyenes tankönyvre jogosultak által fizetendõ: 1760 Ft" Tehát az ingyenes tankönyv sem ingyenes :D

Én úgy tudom, hogy 3 gyerekes családnál, akkor ha az illetõ gyámja nem a szülõ, és valamilyen súlyosabb betegség esetén ingyenes. Mondjuk, nálunk rá van írva a tankönyves papírra, hogy "Ingyenes tankönyvre jogosultak által fizetendõ: 1760 Ft" Tehát az ingyenes tankönyv sem ingyenes :D
3 vagy több gyerekes családban ingyenesen kell a tankönyvet biztosítani. Ez nem jelent feltétlenül új könyvet, használt, de jó állapotú, könyvtári állományban lévõ könyv is lehet. Ha nincs az ikolában ilyen, akkor az új könyvet kell ingyen biztosítania. Ingyenes tankönyvre jogosultaktól nem lehet tankönyvre pénzt kérni.
A kérdező hozzászólása: "Kedves" Második hozzászóló! Köszi jóindulatú és építõ jellegû hozzászólásodat! Ezért a rosszindulatú megjegyzésért kár volt gép elé ülnöd. A feszültségedet ne ilyen módon vezesd le, így is, úgy is fizetned kell a könyvekért, úgy, mint nekünk, csak nekünk úgy kell fizetni, hogy a törvény szerint nem kellene. Ez vigasztaljon. Tisztelettel: Egy 3 gyermekes, maga is fõiskolai hallgató szülõ. A többieknek köszönöm a hozzászólást, én is úgy tudom, minden nagycsaládosnak jár a kedvezmény.
Fizessetek! 2 gyerekesként 2x30 ezerbe kerül a könyv és nem sokkal nehezebb és drágább 3 gyereket nevelni!
Ingyen tankönyv, ami a legtöbb helyen azt jelenti, hogy használt könyvtári könyveket kapnak a gyerekek, amiket majd vissza kell adni... Legalábbis nálunk sokan inkább megvették, mert nem írhattak bele, vagy alapból használhatatlanok voltak.
Kedves 4-es! Használhatatlan könyvet nem lehet a gyereknek adni, viszont használtat igen. Az ingyen tankönyvnek az a lényege, hgy ne maradjon egy gyerek sem könyv nélkül azért, mert a szülõ nem tudja azt megvásárolni. Ha a szülõ inkább kifizet több tízezer forintot, csak új könyve legyen a gyereknek, akkor belátható, hogy az a gyerek nem is volt rászorulva az ingyenességre. Az a baj mostanság - ezt a megjegyzést nem személy szerint neked szánom -, hogy ami ingyen van és "jár", azt nem becsülik meg az emberek. Sem a felnõttek, sem pedig pont ezért a gyerekek.

Kb 2 éve cigizek. Anyám balhézott, amikor megtudta, de már úgy tudja, hogy nem cigizek. Mennyiben fog ez változni, ha elmúltam 18? 17l

Februárban leszek 18

Legjobb válasz: Utána is az anyukád marad,és aggódik az egészséged miatt.

Utána is az anyukád marad, és aggódik az egészséged miatt.
Nincs mentség a dohányzásra, de gondolom anyukád vagy keresztanyád a saját keresetét fordítja erre, és te? 18 év után sem lesz köteles erre anyád pénzt adni...
Igaza van anyukádnak, ne is változzon semmi. De a cigi, nemhogy káros, hanem drága is.Gondold el havonta, mennyi pénzt fújsz a levegõbe.
Most olvasom irtad azt mondta, lassan felnott vagy el tudod donteni mit akarsz. Hat nem ertek vele egyet, mert ha felnotte is valsz meg dontesz is, nem jelenti azt hogy helyesen dontesz.
Remelem tudod hogy a cigizes ront a fejlodesen, a borod allapotan, az egeszsegeden. Minek jo ez neked? Nem beszelve arrol hogy mindig budos vagy tole. Elegge ciki dolognak talalom a cigizest. Hagyd abba, hallgass anyadra. 26L
Semmiben... Neki Te akkor is a kislánya leszel, ha a 40. évedet fogod betölteni... Õ nem azért balhézik a cigi miatt, mert a törvényben 18 év van, hanem mert aggódik miattad!!! Max. annyi változás lesz, hogy akkor már mondhatod neki, hogy elmúltál 18, de amíg otthon laksz, ez sem áll meg... Mondjuk, ha elköltözöl, az egészséged miatt akkor is aggódni fog!!! :)
Szerinted, ha elmúltál 18, nem lesz káros a cigi?
Minek cigizel? Jó az valamire is? Anyukád cigizik?
Akkor leszel felnõtt, ha ezt megérted, és leteszed a cigit. És nem menõzésbõl szívod és azért, mert a többiek is...nem ér annyit. http://cigimentes.hu/meggyoz.php
A kérdező hozzászólása: Anyám, apám, keresztanyám cigizik... Mostanság anyám azzal a dumával jön, hogy 'már lassan felnõtt vagy, eltudod dönteni, mit akarsz'. Legalábbis valami hasonlót. De attól tartok, hogy az utóbbi mondat után is balhézna.
Ja, és ha már itt tartunk, akkor mutasd meg anyuéknak is, és együtt tegyétek le. Sokkal hatásosabb, mert "egészséges verseny" lesz belõle.
Ha cigizel ilyen fiatalon, akkor apádnak nincs igaza, nem tudod eldönteni még, hogy mi a jó neked.
Csak menõzésbõl csinálod, tehát ha el is múlsz 18 gyerek maradsz lélekben. Barátnõm is ilyen, ha kérdezem miért cigizik azt mondja hogy mert poén. Csak gratulálni tudok neki, és neked is. Majd 10 év múlva büszkén vigyorgok az összes menõzõ tini képébe, hogy õk 30 évesen 3x olyan ráncosak mint én. A lényeg az akaraton van. Ha le akarsz szokni, le tudsz. Ha nem akarsz, nem is tudsz.
Gondolj bele abba, hogy ha te lennél anyukád helyében, mit mondanál a lányodnak, ha megtudnád, hogy bagózik. Gondolom te se helyeselnéd.

Úgy tudom Tunéziában kb. 18 fok van januárban. Ilyenkor érdemes elutazni oda? Mit lehet csinálni ilyen időben?

Legjobb válasz: köszi aranyos vagy, az az igazság h.2 éve már voltam Tunéziában Hammametben ugyanebben a szállodában!csak most a szünetben gondolkodtunk rajta h.elmegyünk telelni,a jó árak miatt.de azzal nam számoltunk h.ennyire 'hideg' van ott is.ezért kérdeztem hátha van vkinek tapasztalata ilyen téren..semmi baj telelés egyelõre lefújva.mégegyszer köszi a választ.

köszi aranyos vagy, az az igazság h.2 éve már voltam Tunéziában Hammametben ugyanebben a szállodában!csak most a szünetben gondolkodtunk rajta h.elmegyünk telelni, a jó árak miatt.de azzal nam számoltunk h.ennyire 'hideg' van ott is.ezért kérdeztem hátha van vkinek tapasztalata ilyen téren..semmi baj telelés egyelõre lefújva.mégegyszer köszi a választ.
jO RÉG TETTED FEL A KÉRDÉST DE AZÉRT ÍROK. mi tavaly január 25.én mentünk elötte voltunk már szeptemberbe is. Szerintem nagyon jó volt annyi hogy a tengerbe nem lehetett fürcsizni mert hideg a víz, de napoztunk 22 fok volt de ott még ezt is melegnek éreztük, rövidbe jártunk bár az ottaniak nagykabát + sapi.Ilyenkor jó kimenni a sivatagba 2 napos tura nincs 50 fok baromi jó!!! Szerintem érdemes most is menni!
Szerintem igen, mivel elõtte menstruáltál a megszakításos után.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Meg hát akkor már az ultrahangon sokkal nagyobb lenne a baba. Az már kb 9 hetes terhesség lett volna. Olyankor pedig ahogy olvastam majdnem 30 mm es a CRL. (még most kezdek tanulmányozni, a végére okos leszek)
Remélem nem baj, kérdésed jelentettem, átteszik gyerekvállalós részbe, ott fognak tudni mondani neked okosat. szerelem, szex rovatban tinik vannak nagyrészt akik nem akarnak gyereket semmiképp Gratulálok a babához:)
A kérdező hozzászólása: Semmi gond... Azóta viszont nem érkezik rá válasz, és már nem is fog úgy gondolom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!