Találatok a következő kifejezésre: Úgy tudom Magyarországon egy (8 db)

Egyetértesz azzal, hogy a miniszterelnök-jelölti vita (elnöki, kancellári) egy ország demokratikus szintjének fokmérõje? Magyarországon mióta nincs miniszterelnök-jelölti vita? Úgy tudom sokáig volt. Melyik fél nem akar vagy fél a vitától?

Pl. Németországban USÁ-ban tematikus több fordulós szokott lenni a vita évek óta.

Legjobb válasz: Kéne, hogy legyen... Félfüllel azt hallottam, hogy Orbán nem akar vitázni senkivel sem. Azt viszont megértem ha egy politikus pl. a jobbikkal vagy a Thürmer Gyula féle kommunista párttal nem akar vitázni. Azok komolytalan pártok, és nem szabad úgy bánni velük, hogy nekik helyük lenne bárhol is...

Kéne, hogy legyen... Félfüllel azt hallottam, hogy Orbán nem akar vitázni senkivel sem. Azt viszont megértem ha egy politikus pl. a jobbikkal vagy a Thürmer Gyula féle kommunista párttal nem akar vitázni. Azok komolytalan pártok, és nem szabad úgy bánni velük, hogy nekik helyük lenne bárhol is...
Ha lenne vita, Mesterhazy milyen allaspontot kepviselne? Adorendszer pl? MSzP tobbkulcsosat akar, Liberalisok egykulcsosat. Hatarontuli magyarok? DK megvonna a szavazati jogukat, a tobbiek nem. Lehetne meg folytatni a sort, de a lenyeg az, hogy eloszor talan egymas kozt jussanak kozos nevezore, mert amig nincs kozos allaspontjuk addig mit akarnak kepviselni, indokolni, vedeni egy vitaban?
Orbán szerint azért nem lesz vita, mert az ellenzékben szerinte nincs egyetlen kormányzóképes jelölt se. Ezek szerint csak magát tartja annak. Milyen szerény egy ember. Az igazság azonban az, hogy fél. Gyurcsány 2006-ban feltörölte vele a padlót, veszített is a Fidesz, pedig akkor õk voltak ellenzékben, náluk volt az elõny, mégsem tudott Fletón fogást találni. Most viszont annyi ponton támadható az elmúlt az elmúlt négy éve, hogy a jóval agresszívabb fellépésû Vona, de még a viszonylag tapasztalatlan Mesterházy is könnyûszerrel a földbe döngölné.
Nagyon egyszerû, Viktor evvel csak veszíthet. Tegyük fel hogy a nép hülye, és beveszi a demagóg populista hazugságokat minden utána gondolás nélkül. Na valahogy így nyert Feri anno, szemrebbenés nélkül az hazudta amit az emberek hallani akartak, evvel Viki nem tudott vitázni. A nép igenis volt olyan hülye és bevette a dolgokat. Viki a nép hülyeségére már 2002ben és 2006ban is rápacsált, így õ úgy van vele hogy többlet szavazatot nem igen szerezhet, csak veszíthet de azt sokat. És még egyszer nem fog belemenni egy ilyen szituációba ahol évek munkája áll vagy bukik azon hogy a sok hülye vajon benyakalja a a hazugságokat vagy nem. Meg minek csinálják itt a cirkuszt feleslegesen, ennek a népnek az is elég ha odadobnak valami gumicsontot vagy segély emelést, azt már nyert ügyük van, minek kockáztassanak ilyen veszélyes dolgokkal mint a vita. Különben is a vita értelmes embereknek való, nem ennek a sok agy mosottnak, ezek csak annyit vennének észre belõle hogy ki tud szebben hazudni és arra szavaznak majd. Ezekre kár lenne ilyen kockázatot vállalni, elég annyi a sikerhez hogy "13+14. havi szabadságot a nyugdíjasoknak és segélyen élõknek !" Ha a szavazással bármit lehetne változtatni már betiltották volna, ugyan ez érvényes a vitára is. Hoppá ! Nincsen vita ! Na akkor gyorsan tessék elgondolkozni, tudom hogy nehéz lesz, de azért meg kéne próbálni!
A kérdező hozzászólása: Azért jó lenne ha lenne Vita! Egy szimbolikus eleme a demokráciának. Nem hiába 1998-ban Viktorunk kikövetelte magának Horntól. Változnak az idõk változnak a komcsik...
"Honnan veszel ilyen butaságot?" Ilyen közvélemény-kutatás izébõl.
Orbánnal Mogács Dániel is fölmosná a stúdiót. Hát hiányzik neki, hogy pl. Vona csinálja meg ezt vele?
" Ugyancsak a kormányoldal enyhe megingását jelzi a vezetõ politikusok népszerûségi rangsorának alakulása is: bár a rangsor elsõ felét továbbra is nagyrészt fideszes politikusok uralják, közülük többnek (Áder Jánosnak, Rogán Antalnak, Tarlós Istvánnak) három százalékpontnál is többet esett a népszerûsége az elmúlt hónapban. A tízes toplistában viszont Mesterházy Attila és Bajnai Gordon mellett (sõt, õket egy hajszállal megelõzve) most elõször Vona Gábor is helyet követelt magának. "
Honnan veszel ilyen butaságot?
"Még lehet, hogy Vona Gáborral kiáll. Elvégre a 2 legkomolyabb miniszterelnök-jelöltnek illene vitáznia." A két legnagyobb támogatottsággal rendelkezõ miniszterelnök-jelölt Orbán és Mesterházy.
Még lehet, hogy Vona Gáborral kiáll. Elvégre a 2 legkomolyabb miniszterelnök-jelöltnek illene vitáznia.
Én igen, de mindjárt jönnek a Fideszesek megmagyarázni a dolgot. Orbán Viktor fél tõle, ezért nincs.
Legyen miniszterelnök-jelölti vita és legyen a Jobbik a kormánypárt koalícióban a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal. Vona Gábor lenne a miniszterelnök és Mogács Dániel a helyettese. Most komolyra fordítva a szót: támogatnám a miniszterelnök-jelölti vitát és komolyan is támogatnám a Vona-kormány létrehozását is.
Debrecentõl 8 km-re, Vekeri tó néven
Ecséden és Gyékényesen is sokan búvárkodnak. Mind2 kavicsbányató és horgászni járok oda. Sokszor látok merülni ott embereket.
Hááát ha Bp-i vagy, akkor a feneketlen tóba is szoktak búvárkodni. Deeeee kivülrõl nem túl bíztató egy látvány :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Búvár vok ha kell vmi irj. Mi a csapatokkal Hegyeshalomra, Dorogra szoktunk menni ahol van vízalatti pálya. Hegyeshalmon nagyon szép a viz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, majd mindenképp írni fogok ;)

Szerintetek a magyarországi erdőkbe el lehet tévedni? Úgy értem ha mondjuk letérek a kijelölt ösvényről akkor el tudok tévedni, vagy előbb utóbb úgyis kilyukadok egy útra?

Legjobb válasz: Elõbb utóbb mindig kilyukadsz egy útra, még a Szaharában is :) Ha eltévedsz, és nem gáz, ha az erõdben kell éjszakázni, akkor megoldható, hogy mész elõre, de azért a legtöbb dombtetõrõl könnyen lehet látni egy várost, vagy legalább egy falut, ahonnan meg tudod kérdezni, merre tovább. Másrészt viszont nekem már sikerült eltévedni, bár csak egy +50km-es kitérõ volt, mire visszaértünk Gyöngyösre, meg éjszakai kiránduláskor is kellemetlen volt, amikor kiégett két zseblámpánk, és éjjel tízkor álltunk valahol a Mátrában :)

Elõbb utóbb mindig kilyukadsz egy útra, még a Szaharában is :) Ha eltévedsz, és nem gáz, ha az erõdben kell éjszakázni, akkor megoldható, hogy mész elõre, de azért a legtöbb dombtetõrõl könnyen lehet látni egy várost, vagy legalább egy falut, ahonnan meg tudod kérdezni, merre tovább. Másrészt viszont nekem már sikerült eltévedni, bár csak egy +50km-es kitérõ volt, mire visszaértünk Gyöngyösre, meg éjszakai kiránduláskor is kellemetlen volt, amikor kiégett két zseblámpánk, és éjjel tízkor álltunk valahol a Mátrában :)
Magyarország eléggé sûrûn lakott ország, legrosszabb esetben sem kell napokat gyalogolni, hogy a látómezõben ne láss bármi civilizációs vívmányt. Ha utat, vasutat, távvezetéket látsz, máris meg van oldva. Nappal jobban meglátod ezeket, éjszaka meg a települések fényeit. Lehet, hogy kifáradsz és éhes leszel a végén, de belehalni nem fogsz.
Szerintem simán el lehet tévedni. Én a Bakonyban lakom, bár tényleg sok a település azért vannak elég nagy kiterjedésû erdõségek(fõleg ha Pápa felé utazik az ember) de valószínûleg egy két óránál tovább nem kéne bolyonganod , sok a túraút.


Igen, kint is úgy van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Az adidas cipökböl mindig 1-2 számmal nagyobbat kell venni, igen szükek.

Angliában tartozkodom és éppen 25kWra van jogsim és szeretnék itt venni egy motort viszont nemtalálok olyan 400ast aminek 25kWra vannak papirjai. Kérdés: elvezethetem én azt Magyarországig ugy hogy nem veszik észre és ott át tudom-e iratni valahogy?

A jogsim hazai és egy Suzuki GSX-R 400 ra gondoltam

Legjobb válasz: Én csak Baselbõl hoztam haza egyet, nem kérték sehol a jogsimat! (kérhették volna, mert motorra nincs, csak "B"-m)

Én csak Baselbõl hoztam haza egyet, nem kérték sehol a jogsimat! (kérhették volna, mert motorra nincs, csak "B"-m)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt akkor batrabban indulok neki....

Van egy Nokia N97 telefonom, hogy tudok rá OVI térképet telepiteni, például Magyarországot és úgy általában keletEuropait?

Legjobb válasz: Menj fel a Nokia lapjára, azt tölthetsz le magadnak, amennyit akarsz.

Menj fel a Nokia lapjára, azt tölthetsz le magadnak, amennyit akarsz.
Az már nem Ovi és Nokia suite-al tehetsz rá térképet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!