Találatok a következő kifejezésre: Úgy tudom Magyarországon (30 db)

Szeretnék fajtatiszta amerikai pit bull terriert vásárolni tenyésztőtől, de ÉN úgy tudom Magyarországon erre nincs lehetőség. Külföldi kenneleket tudtok ajánlani?

Ja,és a papírmunka ára mennyibe lesz benne kb.?

Legjobb válasz: Nincs Magyarországon amerikai pit bull terrier kennel?

Nincs Magyarországon amerikai pit bull terrier kennel?
Én ismerek tenyésztõt!! itt.Facebookon keresd a neve: Nagy Szilvia-we are Lennox a borítóképen a felirat és pittbull van kirakva.
vannak magyar tenyésztõk, csak meg kell találni õket, a sok expresszes szaporító között. jó kutyák is vannak, kérdés, hogy milyen célra kell?
A kérdező hozzászólása: Sajnos elhunyt az amstaffom(12évet élt.)Eltelt egy év, és nem bírom társ nélkül.Tréningeznék vele, sok a szabadidõm és jóbarátra vágyom, ezért szeretnék egy ambull-t :) Köszönöm az információt?
Ambullt vagy pit bullt? Mert ez nem egy...

Ha külföldön (EU-n belül) dolgoztam és ezt az időt el szeretném ismertetni Magyarországon, mint biztosított időt (úgy tudom, hogyha eu-n belül van ilyen egyezmény), akkor azt hogy tehetem meg?

Megpróbáltam a neten keresgélni err?l, de nem találtam meg konkrétan sehol. Ha esetleg linket vagy infót tudnátok küldeni az is szuper lenne.

Legjobb válasz: Attól függ, melyik országban dolgoztál. Én Angliában voltam, és amikor hazaköltöztem, kitöltöttwm néhány nyomtatványt, azokat beküldtem a kinti adóhivatalhoz, majd õk visszaküldték nekem a szükséges dokumentumokat. Ezeket egyébként nem kell bemutatni sehol, csak és kizárólag olyan esetben lehet rá szükséged, ha pl. munkanélküli leszel, vagy pl. közalkalmazott. Ha jól tudom, a nyugdíjszámításnál pl. nincs jelentõsége, elvileg azt idõarányosan utalják... Bár ennek még nem néztem utána, csak másoktól hallottam. Amit még jó ha tudsz: itthon beszámítják ugyan a biztosított jogviszonyt, viszont ha pl. munkanélkülire/GYES-re mész, akkor minimálbér után számolják ki neked a juttatást. Jófejek, nem? Ez van!

Attól függ, melyik országban dolgoztál. Én Angliában voltam, és amikor hazaköltöztem, kitöltöttwm néhány nyomtatványt, azokat beküldtem a kinti adóhivatalhoz, majd õk visszaküldték nekem a szükséges dokumentumokat. Ezeket egyébként nem kell bemutatni sehol, csak és kizárólag olyan esetben lehet rá szükséged, ha pl. munkanélküli leszel, vagy pl. közalkalmazott. Ha jól tudom, a nyugdíjszámításnál pl. nincs jelentõsége, elvileg azt idõarányosan utalják... Bár ennek még nem néztem utána, csak másoktól hallottam. Amit még jó ha tudsz: itthon beszámítják ugyan a biztosított jogviszonyt, viszont ha pl. munkanélkülire/GYES-re mész, akkor minimálbér után számolják ki neked a juttatást. Jófejek, nem? Ez van!
Elõzõ vagyok: esetleg hívd fel az OEP-et, ott biztos meg tudják mondani, hogy az adott ország vonatkozásában milyen papírokat kell kitöltened!
Még azt hozzá teszem, hogy normális esetben a kinti biztosítónak értesítenie kellene az OEP-et a külföldi biztosításod megkötésérõl, de jobb ha az ember maga jelenti be, ki tudja, hogy a kinti biztosító intézi-e ezt...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Ha angliában nincs külön biztosítóm, csak NI-t fizetek, az is számít?
Angliában csak az NI-t kell fizetni, az olyan, mint itthon a TB. Az elõzõre reflektálva: én nem mondtam le itthon semmit, ezt a két biztosító elintézte egymás között. Remélem, azóta már megoldódott.

Egyetértesz azzal, hogy a miniszterelnök-jelölti vita (elnöki, kancellári) egy ország demokratikus szintjének fokmérõje? Magyarországon mióta nincs miniszterelnök-jelölti vita? Úgy tudom sokáig volt. Melyik fél nem akar vagy fél a vitától?

Pl. Németországban USÁ-ban tematikus több fordulós szokott lenni a vita évek óta.

Legjobb válasz: Kéne, hogy legyen... Félfüllel azt hallottam, hogy Orbán nem akar vitázni senkivel sem. Azt viszont megértem ha egy politikus pl. a jobbikkal vagy a Thürmer Gyula féle kommunista párttal nem akar vitázni. Azok komolytalan pártok, és nem szabad úgy bánni velük, hogy nekik helyük lenne bárhol is...

Kéne, hogy legyen... Félfüllel azt hallottam, hogy Orbán nem akar vitázni senkivel sem. Azt viszont megértem ha egy politikus pl. a jobbikkal vagy a Thürmer Gyula féle kommunista párttal nem akar vitázni. Azok komolytalan pártok, és nem szabad úgy bánni velük, hogy nekik helyük lenne bárhol is...
Ha lenne vita, Mesterhazy milyen allaspontot kepviselne? Adorendszer pl? MSzP tobbkulcsosat akar, Liberalisok egykulcsosat. Hatarontuli magyarok? DK megvonna a szavazati jogukat, a tobbiek nem. Lehetne meg folytatni a sort, de a lenyeg az, hogy eloszor talan egymas kozt jussanak kozos nevezore, mert amig nincs kozos allaspontjuk addig mit akarnak kepviselni, indokolni, vedeni egy vitaban?
Orbán szerint azért nem lesz vita, mert az ellenzékben szerinte nincs egyetlen kormányzóképes jelölt se. Ezek szerint csak magát tartja annak. Milyen szerény egy ember. Az igazság azonban az, hogy fél. Gyurcsány 2006-ban feltörölte vele a padlót, veszített is a Fidesz, pedig akkor õk voltak ellenzékben, náluk volt az elõny, mégsem tudott Fletón fogást találni. Most viszont annyi ponton támadható az elmúlt az elmúlt négy éve, hogy a jóval agresszívabb fellépésû Vona, de még a viszonylag tapasztalatlan Mesterházy is könnyûszerrel a földbe döngölné.
Nagyon egyszerû, Viktor evvel csak veszíthet. Tegyük fel hogy a nép hülye, és beveszi a demagóg populista hazugságokat minden utána gondolás nélkül. Na valahogy így nyert Feri anno, szemrebbenés nélkül az hazudta amit az emberek hallani akartak, evvel Viki nem tudott vitázni. A nép igenis volt olyan hülye és bevette a dolgokat. Viki a nép hülyeségére már 2002ben és 2006ban is rápacsált, így õ úgy van vele hogy többlet szavazatot nem igen szerezhet, csak veszíthet de azt sokat. És még egyszer nem fog belemenni egy ilyen szituációba ahol évek munkája áll vagy bukik azon hogy a sok hülye vajon benyakalja a a hazugságokat vagy nem. Meg minek csinálják itt a cirkuszt feleslegesen, ennek a népnek az is elég ha odadobnak valami gumicsontot vagy segély emelést, azt már nyert ügyük van, minek kockáztassanak ilyen veszélyes dolgokkal mint a vita. Különben is a vita értelmes embereknek való, nem ennek a sok agy mosottnak, ezek csak annyit vennének észre belõle hogy ki tud szebben hazudni és arra szavaznak majd. Ezekre kár lenne ilyen kockázatot vállalni, elég annyi a sikerhez hogy "13+14. havi szabadságot a nyugdíjasoknak és segélyen élõknek !" Ha a szavazással bármit lehetne változtatni már betiltották volna, ugyan ez érvényes a vitára is. Hoppá ! Nincsen vita ! Na akkor gyorsan tessék elgondolkozni, tudom hogy nehéz lesz, de azért meg kéne próbálni!
A kérdező hozzászólása: Azért jó lenne ha lenne Vita! Egy szimbolikus eleme a demokráciának. Nem hiába 1998-ban Viktorunk kikövetelte magának Horntól. Változnak az idõk változnak a komcsik...
"Honnan veszel ilyen butaságot?" Ilyen közvélemény-kutatás izébõl.
Orbánnal Mogács Dániel is fölmosná a stúdiót. Hát hiányzik neki, hogy pl. Vona csinálja meg ezt vele?
" Ugyancsak a kormányoldal enyhe megingását jelzi a vezetõ politikusok népszerûségi rangsorának alakulása is: bár a rangsor elsõ felét továbbra is nagyrészt fideszes politikusok uralják, közülük többnek (Áder Jánosnak, Rogán Antalnak, Tarlós Istvánnak) három százalékpontnál is többet esett a népszerûsége az elmúlt hónapban. A tízes toplistában viszont Mesterházy Attila és Bajnai Gordon mellett (sõt, õket egy hajszállal megelõzve) most elõször Vona Gábor is helyet követelt magának. "
Honnan veszel ilyen butaságot?
"Még lehet, hogy Vona Gáborral kiáll. Elvégre a 2 legkomolyabb miniszterelnök-jelöltnek illene vitáznia." A két legnagyobb támogatottsággal rendelkezõ miniszterelnök-jelölt Orbán és Mesterházy.
Még lehet, hogy Vona Gáborral kiáll. Elvégre a 2 legkomolyabb miniszterelnök-jelöltnek illene vitáznia.
Én igen, de mindjárt jönnek a Fideszesek megmagyarázni a dolgot. Orbán Viktor fél tõle, ezért nincs.
Legyen miniszterelnök-jelölti vita és legyen a Jobbik a kormánypárt koalícióban a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal. Vona Gábor lenne a miniszterelnök és Mogács Dániel a helyettese. Most komolyra fordítva a szót: támogatnám a miniszterelnök-jelölti vitát és komolyan is támogatnám a Vona-kormány létrehozását is.


Magyarországi internet elõfizetéssel az internetet külföldön is ugyan úgy tudom zavartalanul használni mint itthon?

Legjobb válasz: Nem! Meg kell rendelned egy roaming csomagot, ami független a magyar netedtõl és elég drága! Egyszerûbb ha külföldön wifi-n keresztül netezel, az ingyen is megoldható

Nem! Meg kell rendelned egy roaming csomagot, ami független a magyar netedtõl és elég drága! Egyszerûbb ha külföldön wifi-n keresztül netezel, az ingyen is megoldható
Nem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem, illetve nagyon drágán. Nézz utána, olvasd el pontosan, hogy milyen roaming csomagot tudsz venni. A legolcsóbb persze az, ha rá tudsz csatlakozni ingyenes vagy pár eurós BIZTONSÁGOS wifire, de egyáltalán nem biztos, hogy erre lesz lehettõség. Ha dual-simes a telód, vagy van valami készüléked, ami hotspotként tud mûködni, vagy egyszerûen csak egy készülék, amit a netezéshez tudsz használni, akkor - a wifin túl - a legolcsóbb az szokott lenni, ha külföldön veszel egy alap feltöltõkártyás (prepaid) netet. Pl. Németországban az egyik legolcsóbb, elég jól lefedett és könnyen megvásárolható, beüzemelhetõ az Aldinet. Az Aldi áruház saját nete, bármelyik Aldiban a pénztárnál megvásárolható (bõvebb: alditalk.de), és elég neten keresztül regisztrálni rá, nincs szerzõdés meg ilyenek. Ha laptoppal mész, nem tablettel vagy telóval, akkor szükséged lehet egy stick-re is, amibe a sim-kártyát teszed. Ha nem tudsz majd külföldön sehol ingyen vagy olcsón biztonságos wifire csatlakozni, akkor jó lehet, ha még otthon veszel egy legalapabb, legolcsóbb roaming csomagot a hazai elõfizetésedhez, hogy a külföldi netet be tudd majd üzemelni. Utazás elõtt nézz körül egy kicsit fórumokon, hogy a célországban milyen prepaid netcsomagok, szolgáltatók vannak.

Ha itthon szerzek diplomát, akkor azzal Amerikába is ugyan úgy tudok dolgozni, mint Magyarországon?

Legjobb válasz: Attól függ, mit végzel és az sem "mindegy", melyik egyetemen. Amerikába csak keresett hiányszakmával juthatsz ki. Nekem is nehéz volt ide kijutnom.

Attól függ, mit végzel és az sem "mindegy", melyik egyetemen. Amerikába csak keresett hiányszakmával juthatsz ki. Nekem is nehéz volt ide kijutnom.
Elszórtan elõfordulhat.
Arrafelé könnyen elõfordul. :) Végül is az is Magyarország még attól, hogy elrabolták tõlünk. Amit erõvel vesznek el azt jogosan a miénknek tekintjük. Volt olyan család, akinek két háza volt egymás közelében és ott lakott egyik és másik testvér. Egyik maradt magyar a másik lett külföldi. A medvék is így erõszakkal elraboltan de a mi magyar területünkön járnak ott ma is. :) Persze tudom, a mai Magyarország területére gondolt a kérdezõ, csak hát olyan jó elábrándozni, mi lett volna ha ki nem.., el nem rabolják Magyarországot..
Tegnap amikor vittem ki a szemetet láttam egyet...(Erdély)
Jeges vagy barna?
Még mackó farm is van Veresegyházán, érdemes ellátogatni oda! Egyébként erdõs részeken élnek medvék Magyarországon.
Néhány cikk errõl: [link] [link] [link] Itt még további találatok lesznek: [link]
Mint írták kóborló egyedek vannak csak.
Ha átjönnek akkor.
Vannak kóborló egyedek!
Barna, az egyik válaszadó kérdésére mondva.
lehet kapni is és csinálni VALAHOL. németó, anglia, amerika, (ebay)

Úgy tudom, hogy külföldi munkavállaláshoz 30 nap bejelentett magyarországi munka szükséges. Ez akkor is 30 nap marad, ha csak 4 órában vagyok bejelentve?

Legjobb válasz: Ilyen nincs, ez kizárt! Dolgoztam már külföldön, de soha senki még csak nem is kérdezte, hogy Mo-n mennyit dolgoztam.

Ilyen nincs, ez kizárt! Dolgoztam már külföldön, de soha senki még csak nem is kérdezte, hogy Mo-n mennyit dolgoztam.
rosszul tudod, ilyen biztosan nincs

Úgy tudom, külföldön nagyon sok országban nem szokás (ami Magyarországon) minden nap letusolni, fürdeni, hanem hetente csak 1, max 2 alkalommal. Állítólag tönkereszi a bőrt a mindennapos mosakodás. Ti mit tudtok erről, mi a helyes, az egészséges?

Legjobb válasz: Én is nem rég hallottam errõl :) Valószínû sok embernek azért van penetráns hullaszaga,mert gyakran fürdik XD Gondolj bele,ha napokig nem mosnád meg magad sehol akkor milyen "kellemes"érzés lenne.Szerintem valami okos azért találta ki,hogy kevesebb legyen a vízszámlája :D

Én is nem rég hallottam errõl :) Valószínû sok embernek azért van penetráns hullaszaga, mert gyakran fürdik XD Gondolj bele, ha napokig nem mosnád meg magad sehol akkor milyen "kellemes"érzés lenne.Szerintem valami okos azért találta ki, hogy kevesebb legyen a vízszámlája :D
Német barátom (férfi) heti egyszer fürdik. De tény, hogy áttörli magát törülközõvel minden este a már említett helyeken. Pár hétig lakott nálam, amikor itt volt M.o.-n, nem volt büdös.
Azt hogy nincs sfurdes/tusolas nem hallottam, nem tudom elkepzelni, egyebkent itt nincs ilyen gond. Amit hallhattal az, hogy nem hasznalnak szappant. Sokan testkremmel kenik be magukat, utana rogton zuhanyoznak, sokan szappannelkuli testfurdot hasznalnak, valaki csak vizet.
Én most voltam Angliában, õk sem fürödtek mindennap, sõt a gyerekeiket sem fürdették minden este, náluk "gyereknapnak" számított a fürdés, de tusfürdõt/habfürdõt meg csak kb. minden második, harmadik fürdésnél használnak. Nekem ez elég fura, nálam alapvetõ a napi min. 1 fürdés/tusolás.
Szerintem, ha naponta egyszer pár perc alatt lezuhanyzol, akkor nem lesz nagy baja a bõrödnek. Pláne, ha ph semleges tusfürdõt használsz. (Én a natúr Saba-ra esküszöm.)
Ez tényleg igaz.Most hallottad nem régen?Hm..fura lenne... Mikor kint éltem Németországban egy ideig, megkérdeztem a "családom", hogy miért nem fürdenek mindennap?Azt mondták, mert õk, velünk ellentétben gondolnak az unokáikra, hogy legyen víz stb. nekik is.Tény, a németek mindig is környezettudatosabb nemzet voltak mint mi.Megjegyzem én sem bírom ki fürdés nélkül.:)
Amikor voltak nálunk dán cserediákok megfürödtek akkor, amikor megérkeztek és mielõtt hazamentek. 9 napig voltak nálunk.
pedig egy idõ után már csak kopik, höhöhö
Én csak fürdés, vagy zuhanyzás után tudok elaludni, akkor is, ha éjjel 2 van. Nem mondanék le róla. Azt meg nem hinném, hogy szebb, egészségesebb bõrrel bírna az, aki kevesebbet áztatja magát!
A fürdés, tusolás, és mosdatlanság között sztem van átmenet. Amikor nem az egész testé mossa valaki, hanem a kényes pontokat. Alváz, hónalj. Bár én még nem hallottam errõl a dologról, de azért nem tartom elképzelhetõnek, hogy abszolút nem mosakodnak sehol egész héten. A bõrt ugyan tönkre vágja a víz és a szappan, de az intim testrészeket meg a baktériumok vágják haza. Annak kell a tisztálkodás.
Nem érdekel hogy egészségtelen a napi mosakodás akkor se fogok lemondani róla
En most vagyok angliaba, itt mindennap furdenek. A baratnom indiai csaladnal van, ott csak heti 2x. A franciak is inkabb parfummel "illatositanak". En otthon lattam az orvosi rendeloben, hogy eleg lenne minden masnap. En szeretek naponta, de csak azert, mert akkor pihenek, kieresztem a gozt. (szo szerint :) ) Ha faradt vagyok, vagy nincs kedvem, akkor azert nem halok bele, ha kihagyok egy napot. Ez heti 1x elofordul, szoval nalam a hetbol hat a nyero :D
Az, hogy nem fürdenek minden nap, nem azt jelenti, hogy büdösek és koszosak. Áttörlik magukat vmi kendõvel, vagy megmossák a kényesebb részeket. (Hónalj, nemi szerv, láb) Én is zuhanyzom minden nap, mert ezt szoktam meg. De akkor sem vagyok büdös, ha egyszer kimarad...
és a törlõkendõgyártás meg a keletkezõ sok szemét nem ugyanolyan környezetgyilkos mint a vízpazarlás?
Én csak minden másnap szoktam fürdeni, de nincs semmi szagom. Szóval a mindennapi fürdés szerintem túlzás (bár lehet, hogy valakinek szükséges). Nyáron mondjuk mindennap zuhanyzok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!