Találatok a következő kifejezésre: Úgy tudom, terhesség alatt nem (11 db)

Ha az apa a terhesség alatt nem vállalja a babát, akkor szülés után ő kérheti a dns vizsgálatot? Én ugy tudom hogy ezt az anya indithatja el!

Legjobb válasz: Minden ilyen baba rendezetlen családi jogállásúnak számít, az apaságot utólag a gyámhatóság rendezi. A gyámhatóság meghallgatja az anyát illetve a vélelmezett apát is. Az apa ilyenkor még elismerheti sajátjának a gyermeket, akkor nincs per és nincs DNS vizsgálat sem. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/szerzper/kulpol..

Minden ilyen baba rendezetlen családi jogállásúnak számít, az apaságot utólag a gyámhatóság rendezi. A gyámhatóság meghallgatja az anyát illetve a vélelmezett apát is. Az apa ilyenkor még elismerheti sajátjának a gyermeket, akkor nincs per és nincs DNS vizsgálat sem. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/szerzper/kulpol..
Bárki kérheti (én úgy tudom) amennyiben vállalja a borsos árat, de ez még nem azt jelenti hogy hajlandó is mindenki mintát adni. Minta kell az anyától, apától és az anya (törvényes gyám) beleegyezésével a gyermektõl. A bíróság is elrendelheti, akkor is ki kell fizetni így ez elég zavaros út, ha valaki nem akar mintát adni v nem akar fizetni.
A kérdező hozzászólása: NEM AKARJA ELISMERNI AZ APA, DE SZÜLÉS UTÁN DNS-T AKAR CSINÁLTATNI!VISZONT AZOK UTÁN HOGY ELHAGYOT TERHESEN ÉS SEMMIT NEM VETTA BABÁNAK ÉS MÉG ORVOSHOZ SEMJ ÖN, ÉS NEM IS ÉRDEKLI, NEM SZERETNÉM HA KÖZE LENNE HOZZÁ!HA NEM EGYEZEK BELE A VIZSGÁLATBA AKKOR NEM CSINLTATHATJA MEG AZAPA?
Ha nem egyezel bele a vizsgálatba, akkor csak bíróság kötelezhet rá (elég hosszadalmas procedúra, évekbe is telhet), de szerintem akkor is van "kibúvó", kérdezz meg egy jogászt, a családsegítõben ill. a védõnõnél biztosan van családjogi tanácsokat ingyen adó jogász elérhetõsége. A törvény az anyát és a gyermeket védi elsõsorban, nyugi, biztosan lesz megoldás!

Úgy tudom, hogy terhesség alatt nem ajánlott a hátonfekvés, azonban én többször is úgy ébredek, hogy így fekszem. Mennyire árthat ez a babának? 17 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A 20. hét után nem ajánlott a háton fekvés, de szerintem a baba jelezni fogja ha neki nem jó. Oldalt fekvésnél is a bal oldal az ajánlott, akkor a legjobb a vérellátása a picurnak, az én babám viszont addig mocorgott mindig amíg a jobb oldalamra nem feküdtem. 10 hetes kisfiú anyukája

A 20. hét után nem ajánlott a háton fekvés, de szerintem a baba jelezni fogja ha neki nem jó. Oldalt fekvésnél is a bal oldal az ajánlott, akkor a legjobb a vérellátása a picurnak, az én babám viszont addig mocorgott mindig amíg a jobb oldalamra nem feküdtem. 10 hetes kisfiú anyukája
Szia! Igen van olyan hogy nem ajánlják a háton fekvést de ez csak akkor van ha a baba nyomja a hasi artériát és így nem megfelelõ sem a te sem az õ vérellátása de ez a terhesség kb25.hetétõl lehetséges amikor a baba elkezd hízni és van "súlya".
Hogy vetted észre? Orvosnál is voltál?
Én nem tudtam eddig mi ez, ilyen apró szemölcsöm nekem is van 1 db. a páromnak elég sok, nem gondoltam hogy ez veszélyes lehet...20 hetes terhes vagyok. Milyen gondot okozhat egy ilyen pici szemölcs?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na, akkor kezdjük az alapoknál... :) Terhesség alatt lehet fürdeni és annyiszor zuhanyozhatsz, ahányszor jól esik. A nagyon forró vizet kell kerülni, mert vérbõséget okozhat az alhasban, ami vetéléshez vezetHET, de egészséges terhességnél igen ritka. Sokféle szemölcs van, van amelyik teljesen ártalmatlan (terhesség alatt sokmindenkin jelennek meg futószemölcsök, amik szülés után mindenféle kezelés nélkül maguktól eltûnnek) és van amelyiket kezelni kell, mert bajt okozhat. Ezt csak az orvos tudja megállapítani. A condylomat a hpv vírus okozza, többféleképpen el lehet kapni, bár sokan még úgy tudják, hogy csak nemi úton terjed. Viszont fertõz, sokáig lappang, tünetmentes és kezelés nélkül terjed, ami egyrészt kellemetlen (hüvelybe, hugycsõbe, végbélbe), másrészt a babára nézve is veszélyes lehet, a szülés kimenetelét befolyásolhatja (ha nincs kezelve akkor csak császárral lehet szülni, mert a baba megfertõzõdhet szülés közben). Terhesség alatt is lehet kezelni, többféle módja is van. A párod lehet tünetmentes, de hordozó. Úgyhogy az a legbiztosabb, ha megmutatod nõgyógyásznak, aki megállapítja, hogy mirõl is van szó egyáltalán és elmondja hogyan lehet kezelni (ha kell egyáltalán).
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló: úgy vettem észre, hogy kb 1 hete amikor tusoltam, éreztem valami nagyon fura dolgot, ami eddig sosem volt ott... aztán ahogy megnéztem a tükörben, láttam, hogy ilyen sok kis pincurka pöttyök vannak, és 1-2 ilyen függöny szerû alakot vett fel, de nagyon rövidek és picik... 2. válaszoló: Akkor hasonló cipõben jársz te is, bár a 20. hét is kb a közepe felé tart, de pontosan nem tudom ezeket :/ viszont nekem ha nagyon viszket körülötte, akkor nem tudom megvakarni, mert csíp, inkább összehúzom a fenekemet, de az sem segít túl sokat... sajnos emiatt alig tudok elaludni, mert sokáig szenvedek vele napközben is... az orvoshoz meg el fogok menni, mert nagyon félek, hogy nehogy nagyobb legyen, vagy nem tudom... 3. válaszoló: hát, igazság szerint ez az egészséges terhesség mit takar? mert én például nem eszem húst, mert vegetáriánus vagyok, és nem is tudom megenni... de viszont rengeteg zöldséget, meg gyümölcsöt eszem, meg sok tejet és folyadékot is fogyasztok... viszont az ilyen rizs, meg ilyen kaják nem maradnak meg bennem, mert visszaküldi a baba valamiért... viszont ez a condyloma úgy láttam, hogy a fenekembe is van, meg a hüvelynek az aljánál is van 1-2 "pötty"... gondolom ez már nem túl jó... mindenképpen elmegyek nõgyógyászhoz, mert már nagyon zavaró, és idegesítõ is, hogy ennyit csíp, meg fáj is. Köszönöm szépen a tanácsokat mindenkitõl :)
3. vagyok Az egészséges terhességet nem arra értik, hogy az anyuka milyen egészséges életet él, hanem, hogy maga a terhesség és a baba egészséges, tehát nincs vérzés, hematóma, erõs görcs, stb., tehát olyan körülmény, ami az átlagostól eltérõ. :) Egyébként a szemölcsök megjelenése az immunrendszer változásának is lehet az eredménye, hiszen ilyenkor a szervezet jobban terhelve van, kevésbé tud védekezni a kórokozók, vírusok ellen. Nem hiába, a terhesség "másállapot". A szemölcsöket mindenképpen mutasd meg dokinak. Használj intimbetétet, mosakodj akár többször is, hogy tisztán és szárazon tartsd azt a területet, mert nedves környezetben a gombák is jobban szaporodnak. Mást nem tudsz csinálni, mert a speciális krémeket a doki írja fel, õ tudja, hogy mit használhatsz terhesen, ami nem árt a babának és megfelelõ a bajodra.
A kérdező hozzászólása: azt olvastam, hogy ugye egyrészt tisztán kell tartani (amit be is tartok, naponta legalább 2-3szor tusolok és a törölközõt is sûrûn váltom, ami még jobb, bár eddig is ezt csináltam), másrészt meg hagyni kell "szabadon", hogy levegõhöz jusson... mert az intim betétnél meg úgymond "nem szellõzik elég jól"... nem tudom, mennyire biztos ez a dolog... ez viszont nagyon hasznos (köszönöm mégegyszer), hogy terhesség alatt másabb a szervezet is, mert terhelve van, és nehezen tud megbírkózni a kórokozóktól, stb... nem tudom, hogy mitõl jött ki, de lehet, hogy ettõl, bár még sosem volt ilyen kondilómám... :/ elég gyorsan próbál kinövekedni, ahogy észre vettem :(
Nekem nem a terhesség alatt jött kis. Pontosan nem tudom, de kb. 1-2 éve a nagyajkamnál de nagyon picike szinte alig látszik és nem is nõ. Van egy a hónom alatt az is nagyon apró kb mint egy gombostû hegye. Nem tudom hogy konkrétan az-e, mert vizsgálva nem volt, de gondolom páromtól kaphattam el, mert neki elég sok van.:( mi ma megyünk bõrgyógyászhoz remélem nem zavarnak el minket, hogy menjünk vissza idõponttal majd egy hónap múlva... :S
A kérdező hozzászólása: Hát, nagyon reménykedjünk, hogy sikerül elintézni a dokit, mert borzalmasak tudnak sokszor lenni... :S De ez elég borzalmas, hogy egyre több helyen jöhet ki :( mindenesetre, reménykedjünk a legjobbakban :) meg sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Mármint Neked értem, válaszoló, tudom, hogy m.o.-n milyenek az orvosok, sajnos...:S Itt hála az égnek megértõbbek :)
A kérdező hozzászólása: can = van. Bocs
Lehet festeni terhesen is, csak vigyázni kell, hogy ne lélegezd be! Esetleg fesd vissza barnára a melírozott tincseket!
Barna szinezövel befested a szõke tincseket.
ha melírod van az nem baj, azt csináltathatod tovább mert a melírnál a festék nem érintkezik a bõröddel (fejbör).De azért várd meg míg elmúlsz 12 hetes!Fodrász vagyok , sok melíros kismama vendégem volt már és nem volt semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Úgy tudom a terhesség alatt védve van a kismama, nem mondhatnak fel neki a munkahelyén. Határozatlan idejű a szerződésem és ha bejelentem, hogy terhes vagyok, onnantól védve vagyok. Ez valóban így van?

Legjobb válasz: Jól tudod. Annyi a kiegészítés, hogy a védelem nem a bejelentés idõpontjától függ. A teljes terhességre visszamenõleg is érvényes, magyarul az utolsó havi vérzés elsõ napjától érvényes.

Jól tudod. Annyi a kiegészítés, hogy a védelem nem a bejelentés idõpontjától függ. A teljes terhességre visszamenõleg is érvényes, magyarul az utolsó havi vérzés elsõ napjától érvényes.

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban be

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban belegondolok eddigi menstruációim 7-8 naposak voltak, mostanában illetve eddig 3x volt, mindig 3 napos volt esetleg utána volt még kevés barna színű. Lehetséges-e a terhesség vagy nem? Az együttlét után 2 héttel vettem tesztet (2db van benne), lett egy olyanom, amin a második csíkot lehet látni de nem erős, és a másikon is, de az nagyon halvány. Megijedtem, hisz nem tervezett baba volt, vettem még egy tesztet később, azon negatív volt. Aztán lassan elfelejtettem a gondolatot ugyanis megjött a havim, nem foglalkoztam vele, csak a rosszullétemre mondták páran, hogy nem lehet-e hogy terhes vagyok. Önnek mi a véleménye? Megbarátkoztam a gondolattal, nem lenne rossz, ha az lennék. Üdvözlettel: Edina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban be

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban belegondolok eddigi menstruációim 7-8 naposak voltak, mostanában illetve eddig 3x volt, mindig 3 napos volt esetleg utána volt még kevés barna színű. Lehetséges-e a terhesség vagy nem? Az együttlét után 2 héttel vettem tesztet (2db van benne), lett egy olyanom, amin a második csíkot lehet látni de nem erős, és a másikon is, de az nagyon halvány. Megijedtem, hisz nem tervezett baba volt, vettem még egy tesztet később, azon negatív volt. Aztán lassan elfelejtettem a gondolatot ugyanis megjött a havim, nem foglalkoztam vele, csak a rosszullétemre mondták páran, hogy nem lehet-e hogy terhes vagyok. Önnek mi a véleménye? Megbarátkoztam a gondolattal, nem lenne rossz, ha az lennék. Üdvözlettel: Edina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

14+3 hetes kismami vagyok. A lábamon kijöttek piros kiütések. Bőrdoki szerint helyi allergiás reakció. Ezt érzi a baba? Szteroidos krémet írt. Még nem használtam, úgy tudom hogy terhesség alatt tilos. Vélemények?

Legjobb válasz: A babád nem érzi, hisz rajtad vannak a kiütések :) . A krémrõl meg a következõ link elsõ kérdésében olvashatsz:http://www.babanet.hu/rendelo.php?group=1728

A babád nem érzi, hisz rajtad vannak a kiütések :) . A krémrõl meg a következõ link elsõ kérdésében olvashatsz:http://www.babanet.hu/rendelo.php?group=1728

Úgy tűnik, hogy a bölcsesség fogam pont a terhességem alatt adta meg magát, le is tört belőle egy darab. Nem fáj, de azért érzem. Szájvíz használatával el tudom kerülni, hogy tovább romoljon és kibírjam foghúzás nélkül a szülésig (6 hét)?

Úgy tudom,hogy terhesség alatt nem szabad kihúzni rossz fogat.

Legjobb válasz: en l dokihoz, és majd megmondja. nekem 8 éve bújik, és nem tud kijönni, néha nagyon begyullad, de még nem húzattam ki.( vagyis a 2 alsót már igen).

en l dokihoz, és majd megmondja. nekem 8 éve bújik, és nem tud kijönni, néha nagyon begyullad, de még nem húzattam ki.( vagyis a 2 alsót már igen).
ha akkor huztod ki, amikor nincs begyulladva, és nem fáj, akkor hamarabb elmúlik, és nem is szenvedsz annyit vele.5 év alatt tapasztaltam ki :)
szia! nekem is 34 hetesen húzták ki a bolcsessegfogamat. sajnos nagyon lukas volt ráadásul félig le is tört mar. a doki nem mondta hogy nem lehetne kihúzni...simán kirántotta, nem is fájt. és a szájvíz nem segít sajnos:( magamról tudom, elég rosszak a fogaim
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy már rég ki kellett volna húzatnom, mert idõnként megkeseríti az életemet, de mire nagy nehezen elszánom magam, hogy na akkor fogorvos, adigra elmúlika a fájdalom.Most meg annyira félek, hogy baj lesz belõle, mert ha a véráramab valami baci kerüla rossz fog miatt, akkor a babaára is veszélyes lehet.Ráadásula bölcsesség fog nem mindenkinek egyszerû történet, hallottam már oylat is, hogy vésni kellett.
énis mindig húztam..ess túl rajta bár nem könnyû tudom, ezzel teszel a legjobbat magadnak is. kitartás!!!
Szia. Én két hete jártam így, nekem nem fájt, de a fele letört. Nem nagyon akartam elmenni a fogorvoshoz, mert már egy éve igérgette, hogy kihúzza, de szerencsére még meg tudta menteni. Betömte csak, és azt mondta, szülésig ez még biztosan kitart. Akkor voltam 12 hetes. Szerintem, te sem halaszgasd, lehet neked is elég egy egyszerû tömés, és meg van oldva. De ha halasztgatod, tovább romolhat, és akkor már csak a foghúzás marad megoldásként. Szerintem, mihamarabb kersd fel a fogorvosod, és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Meggyõztetek, felhívtam a fogorvost, hétfõn megyek hozzzá.Mindenkinek köszönöm a választ.
Felesleges aggódni, fõleg, hogy a kifli sütve is volt, így biztosan semmilyen babára káros baktériumot nem ettél.
Csak a paszörizálás nélküli tejbõl készult sajt a veszélyes. Ilyen Magyarországon nincs. Csak a franciák gyártanak ilyet. És valóban a sütés is felér egy pasztörizálással. Szóval duplán ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!