Találatok a következő kifejezésre: Úgy tudom, terhesség (47 db)

Na oké, kicsit megnyugodtam (az elsõ vagyok) hogy nemcsak nekem furi, hogy a barátja a tesztelõ személyzet:) Úgy elképzeltem, ahogy a férjem egyszercsak megjegyzi, drágám olyan zárt a méhszájad:) )) Jaj booooocsi a kérdezõtõl, de ezt nem tudtam kihagyni:)
Ez egy tinik között terjedõ új õrület. A nõgyógyászok azért egy kicsit nagyobb profizmussal bírnak a témában, de egészen fiatal terhességet biztosra még õk sem tudnak kitapintani. Ahhoz jó pár hetes terhesség kell, hogy egy orvosnak tapintás alapján gyanús legyen a dolog. A méhszáj egyébként alapesetben mindig zárt, a peteéréskor illetve vérzéskor való nyitottsága sem azt jelenti, hogy centikra nyitva van.
:-DDD lehet nõgyógyi lesz a barátodból ha ilyen kedvvel kutat benned:-)
Tudom, hogy ujjal lehet érezni (egyébként köszi) de ilyen gyakorlott párja van? :) Bizti csak az irigység beszél belõlem, hogy az én férjem nem lenne rávehetõ ilyen profizmusra:) )
Mondjuk az ujjával, leginkább. Te is érezheted magadnak.
Érezheti, ha tudja mit kell érezni. Hiszen mi is érezzük magunknak. Nyitott csak peteérés idején szokott lenni egy pár napig, meg talán a mensi idején. Egyébként zárt.
És már elnézést, mivel érzi hogy zárt a méhszájad?
Én azért még annyit hozzátennék, hogy egyáltalán nem túl jó ötlet, hogy a méhszájat tapogatja. Fertõzésveszély!!!!!! Még magunknak sem ajánlott csinálni, nemhogy más tapogatja! A nõgyógyász ok de a pasid ne!!!!
a méhszáj mindig zárt. örülj neki hogy az. ha nem lenne zárt az összes baci és virus faszán feljutna és a végén kivennék a méhed. tehát a méhszáj mindig zárt ideális esetben szülés elõtt nyilik csak ki.
A kérdező hozzászólása: nem..de azt lehet érezni!!!!!!4
A barátod nõgyógyász?

Már biztos lehet a terhességem? Vagy korai az öröm? 3. napon a nemvárt után, csináltam tesztet poz. Lett. De a hasam fáj, mindha megakarna jönni. Úgy tudom az elején még elmehet a babi, de meddig. Vagy máris doki?

A h?m tegnap 36.4 ma 36.1 bár nem rögtön ébredés után mértem.

Legjobb válasz: Elvileg igen biztos lehet a terhesség.Nekem a nemvárt napján poz lett.Mostanra 8 hetesek vagyunk.Hogy meddig van kockázat erre nincs adat.Mindenesetre kíméld magad.Elvileg olyan 4 hetesek lehettek,én azt javasolnám ha tudsz várni akkor ne menj még orvoshoz.Várj vele.Sok mindent nem láthat még és mindenképpen visszahiv.Várj olyan 7 hetes korotokig akkor már lesz szivhang is ami egyértelmû bizonyítéka az élõ terhességnek!A megakar jönni érzés még továbbra is kísérni fog.Ehhez párosulhat petefészek körüli szurkáló érzés is!

Elvileg igen biztos lehet a terhesség.Nekem a nemvárt napján poz lett.Mostanra 8 hetesek vagyunk.Hogy meddig van kockázat erre nincs adat.Mindenesetre kíméld magad.Elvileg olyan 4 hetesek lehettek, én azt javasolnám ha tudsz várni akkor ne menj még orvoshoz.Várj vele.Sok mindent nem láthat még és mindenképpen visszahiv.Várj olyan 7 hetes korotokig akkor már lesz szivhang is ami egyértelmû bizonyítéka az élõ terhességnek!A megakar jönni érzés még továbbra is kísérni fog.Ehhez párosulhat petefészek körüli szurkáló érzés is!
A kérdező hozzászólása: Nektek jó babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: jaj köszi, de úgy fájdogál a hasam éjjel-nappal, de nem szúr.Még lehet, hogy megjön mégis?
Elvileg valóban babás vagy! A mindjárt megjön érzés normális mivel nõ a méhed és nyúlnak a méhszalagok! Ha most mennél dokihoz valószínûleg csak azt látná, hogy a méhnyak mennyire van megvastagodva! Az elsõ 12. hét a kritikus legalábbis itt a legnagyobb esély h elmehet a baba! Vigyázz magadra! 30 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, hogy már is írtatok! Én már is mennék a dokihoz, de hallottam már hogy még ilyenkor korai.
Szia! Elõször is gratulálok! Én 5 hetesen + 3 naposan mentem orvoshoz és már láttuk a petezsákot, benne az embrióval. De szívhang még nem volt. Ha ki bírod várni és nincs semmi különösebb baj (a mensis görcs és szúrka normális) várj kb. 7 hetes korotokig, akkor már sokkal biztosabbat láttok, hallotok. Az elsõ 12 hét a legkritikusabb, de ne gondolj rá! Boldog babavárást!
Szia Kismama! Gratuálok:-) Amikor én vártam babát nekem is többször volt alhasi fájdalmam, de a doki is megnyugatott, hogy tágul ilyenkor a méh és ez normális. JÓ babavárást:-)

Úgy tudom a terhesség alatt védve van a kismama, nem mondhatnak fel neki a munkahelyén. Határozatlan idejű a szerződésem és ha bejelentem, hogy terhes vagyok, onnantól védve vagyok. Ez valóban így van?

Legjobb válasz: Jól tudod. Annyi a kiegészítés, hogy a védelem nem a bejelentés idõpontjától függ. A teljes terhességre visszamenõleg is érvényes, magyarul az utolsó havi vérzés elsõ napjától érvényes.

Jól tudod. Annyi a kiegészítés, hogy a védelem nem a bejelentés idõpontjától függ. A teljes terhességre visszamenõleg is érvényes, magyarul az utolsó havi vérzés elsõ napjától érvényes.

Terhesség vagy a menstruáció jelei? Nem hiszem, hogy terhesség ilyen hamar, úgy tudom 10 héttol lehetnek ilyenek.

Most 20-án eggyutt voltunk a barátommal, de a gumi elszakadt és belém is élvezett. Viszont 24-én kellene azaz ma megjonni-e. Eddig semmi. De úgy kb. 2 napja már fáj a hasam, enyhe szúrások néha, és a derekam is megszokott fájdulni. Bevettem orvosságot és így átment. A hasam is felvan puffadva. Mostanra nagyon. Ezek ugye inkább a mensi jelei ? Koszonom nagyon szépen elore is a válaszokat!

Legjobb válasz: ja és néha hányiger, meg túúúl sokat eszem két napja. A szokottnál is tobbet !!! És mindig édességet ennék. Na meg eszek is. :D

A kérdező hozzászólása: ja és néha hányiger, meg túúúl sokat eszem két napja. A szokottnál is tobbet !!! És mindig édességet ennék. Na meg eszek is. :D
esemény utánit vettél be?
99%, hogy beképzeled a tüneteket. Ilyen korán nem valószínû. És jó eséllyel a stressz miatt késik. (bár ez még nem késés)
A kérdező hozzászólása: nem vettem be :/ mivel hétvéde volt és falun lakom nem tudtam megvenni semmiképp, habár jobb lett volna a biztonság kedvéért. És hát sokan mondták hogy beképzelem, de nem tudom nem gondolni arra, hogy mi ha mégis. Ez éven legtobbet 4 napot késett januárban a tobbi hónapban mindig 3 nappal jorábban jott meg, és a múlt hónapban egy héttel hamarébb jott meg. Egy hónapban 1-én megjott, aztán pedig 28-án. Megjohett 2x is egy hónaoban ?? Errol nem tudtam. De már most ideges vagyok, hogy miért nem jott meg már, pedig csak elso nap.
Szia! Nyugi! Meg fog jönni a menszeszed! Ha gondolod írj prívátba! 28N
Ha nincs meg a két éved, akkor csak 50%, ha megvan 60%.
Csak 16%-os Szja-t vonnak.
Ha járulék mentes akkor én holnaptól TP-re megyek :) Most komolyan az?Ez engem is érdekelne!
és SZJA és Nyugdíj járulékot sem kell fizetni?
És komolyan 70% jár? Mert nekem június 1-én lenne 2 év, így csak 50 %ot kapnék, de veszélyeztetett terhesként akkor 70%? Azért nem mindegy. Azért szenvedek a munkahelyemen mert attól tartottam hogy csakk 50%ot kapnék.
Járulékot nem fizet utána, hanem a táppénzhozzájárulást igen (1/3 rész)
Terhesség alatt nincs peteérés
Terhesség alatt nincs peteérés. Nem tudom, mit értesz "puha méh" alatt.
A kérdező hozzászólása: És a peteérés jele lehet átlátszó nyálkás valami?

Nagyon aggódom, mert most vagyok a 6. terhességi hétben és hirtelen az a kicsi hányingerem is elmúlt ami pár napig volt. A mellem sem feszül már szinte egyáltalán. Úgy tudom ezek a terhesség elhalásának jelei. Fölöslegesen aggódom?

3 napja voltam UH-n akkor még rendben láttak mindent 8mm-es volt a petezsák. Volt már spontán vetélésem 3 hónapja, akkor 7 hetesen 5 hetesnek látszott a terhesség, gondolom már az 5. hét után nem fejl?dött.A dokim most is írt föl utrogestan kupot, de csak 2x1-et naponta. Nem kevés ez? legközelebb csak két hét múlva kell mennem vizsgálatra, addig megbolondulok a várakozástól. Az el?z? terhességnél sem voltak tünetek és sajna rossz vége lett.

Legjobb válasz: Én is hasonló cipõben járok és túl vagyok már 2 vetélésen. Egyiknél sem voltakl tüneteim.Az elsõ 6 hetesen spontán, a második 9+5 hetesen halt el és missed ab lett a vége. Sztem menj el a legközelebbi klinikára, vagy sztkba egy UH-ra vagy próbáld meg a dokidat felhívni, h szeretnél hamarabb menni.Ha nem akar hamarabb fogadni egy kicsit hazudj neki.Pl. görcsölsz v vmi hasonló, akkor tuti behív. Fel a fejjel és sok sikert!

Én is hasonló cipõben járok és túl vagyok már 2 vetélésen. Egyiknél sem voltakl tüneteim.Az elsõ 6 hetesen spontán, a második 9+5 hetesen halt el és missed ab lett a vége. Sztem menj el a legközelebbi klinikára, vagy sztkba egy UH-ra vagy próbáld meg a dokidat felhívni, h szeretnél hamarabb menni.Ha nem akar hamarabb fogadni egy kicsit hazudj neki.Pl. görcsölsz v vmi hasonló, akkor tuti behív. Fel a fejjel és sok sikert!
hát nekem is elmult 8 hetes vok...ne paráz annál rosszabb nincs ha idegeskedsz...
Menj el egy soronkivüli uh-ra.
Szerintem is uh. De ha megnyugtat, egy terhesség elhalásánál nem azonnal csökken le a hormonszint annyira, hogy befolyásolná a tüneteket. Lehet, hogy szerencséd van, és most csak ennyi jutott a kellemetlenségekbõl. Azért drukkolok neked!
A terhesség nem a tünetek meglétén vagy nem létén múlik. sokaknak szerencséjük van és szinte vagy teljesen tünet mentesen viselik a terhessége (nekem egyiknél se volt pl. semmi: sem hányinger, se mellfeszülés, se semmi más...4 gyerekem van...). Ha a terhesség ne adj Isten el is hal, a hormonszint nem azonnal fog minimumra csökkenni. Ha megnyugtat, menj el uh-ra, hogy megnézzék, mi a helyzet odabent! De amiatt ne aggódj, hogy nem hánysz vagy nem émelyegsz... ezek nem feltétlen velejárói a terhességnek :) Minden jót!
Szerintem mindenképpen menj el egy soron kívüli uh-ra, én is ezt tenném a helyedben. Nekem is volt már 2 vetélésem. Mindkét esetben az elsõ uh vizsgálat alkalmával minden rendben volt majd 3 hét múlva megállt a pici szíve és képzeld megéreztem, olyan fura érzésem volt mintha nem lenne minden rendben odabent (pedig még a terhestüneteim is megvoltak) ezért kértem egy soron kívüli uh-t, ami kimutatta hogy elhalt a baba, missed ab lett a vége. Persze azért én szorítok Neked hogy minden rendben legyen, de tényleg nézesd meg magadat. Majd írd meg mit mondott a doki!
Szia! Nekem is volt egy missed ab-om, én is kaptam utrot és 12. hétig este 2õt szedtem. 8. hétig semmi tünetem nem volt, azóta meg folyamatosan hányok, szédülök.... Hidd el, nincs semmi baj, de ha aggódsz azzal többet árthatsz, 1 hét meg nem sok...én is paráztam de mindíg csak a jóra gondoltam. Az utrogestan meg tényleg jó. Mi ma vagyunk 16 hetesek és már mozog a baba :) Fel a fejjel, bár tudom hogy negatív elõzmény után nehéz...
Nekem is elmúlt, ill. 1-1 napra jobb lett a 6-8. hét körül, meg is ijedtem és fel is tettem kérdést róla, de szerencsére minden rendben volt. Most hányingerem van éppen, de vasárnap nem volt.

Meddig van jelentősége a folsavnak? Úgy tudom a terhesség elején, ez igaz?

Legjobb válasz: igen, a terhesség elõtt 1 hónappal jó ha már szeded,feltéve ha tervezitek a bébit. az elsõ 16 hétben szedtem, utána sima vasat írt fel a dokim. de a elsõ 12 hétben van jelentõsége a velõcsõzáródás miatt.

igen, a terhesség elõtt 1 hónappal jó ha már szeded, feltéve ha tervezitek a bébit. az elsõ 16 hétben szedtem, utána sima vasat írt fel a dokim. de a elsõ 12 hétben van jelentõsége a velõcsõzáródás miatt.
Én is szedem, a 11 hét végén vagyok. Nekem sokáig nem sikerült a baba, és egy itteni tanács sugallatára vettem és elkezdtem szedni. Terhes is lettem (tudom, nem ettõl:) ) és így azóta szedem. Én is úgy tudom, hogy az elején nagyon lényeges. Úgy tervezem, hogy még egy hónapig szedem majd.
Én csak az utolsó hónapban áltam le vele és a magnéziummal is. Nagyon jók voltak a vérképeim és mostmár egy 20 hetes egészséges Kislány boldog anyukája vagyok.
A 8. hétig mindenképp, mert akkor dõlnek el a velõcsõzáródási rendellenességek. De a legjobb az, ha minimum a 12. hétig szedi a kismama.
Azelso harom honapba fontos! En sajnos nem tudtam hogy szedni kell mivel kulfoldon voltam es 13 hetesen jottem haza vedonohoz, es doktorhoz aki azt mondta hogy mar mincs ertelme nekikezdeni, keso.12 hetig kell.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Mennyi lenne az esély a terhességre, ha egy adott nap hajnalban vagyunk együtt, egyáltalán nem védekeznénk, és másnap délután megjönne a menzeszem? Tudom h bármikor teherbe lehet esni, de ilyenkor ugy tudom nem sok esély van rá.

Legjobb válasz: 50-50%. Vagy terhes leszel, vagy nem, mivel tényleg bármikor teherbe eshet az ember és nem tudod van e éppen érett petesejted. Vagy van vagy nincs. Ismerek több olyan csajt is, aki menzesze elõtt, vagy után egy-két nappal szeretkezett a pasijával és láss csodát, jött a baba. Persze középidõben a legesélyesebb a baba, de aki nem védekezik, mindíg készüljön fel arra, hogy terhes marad. Szóval, ha nem szeretnél még gyereket, akkor jobb ha védekezel. Az esetek többségében pont olyankor jön össze a gyerek, amikor nem akarják, még mások évekig próbálkoznak és semmi. Okot nem tudom...

50-50%. Vagy terhes leszel, vagy nem, mivel tényleg bármikor teherbe eshet az ember és nem tudod van e éppen érett petesejted. Vagy van vagy nincs. Ismerek több olyan csajt is, aki menzesze elõtt, vagy után egy-két nappal szeretkezett a pasijával és láss csodát, jött a baba. Persze középidõben a legesélyesebb a baba, de aki nem védekezik, mindíg készüljön fel arra, hogy terhes marad. Szóval, ha nem szeretnél még gyereket, akkor jobb ha védekezel. Az esetek többségében pont olyankor jön össze a gyerek, amikor nem akarják, még mások évekig próbálkoznak és semmi. Okot nem tudom...
Leírom részletesen, mi történne a legrosszabb esetben (persze ha nem akartok babát, akkor a legrosszabb esetben). A vérzés elõtt - nevezzük a 0. napnak - szeretkeztek, sperma kerül a hüvelyeden és méheden át a petevezetékedbe. Itt 2-3 napig biztos életképes, de találtak már 8 nap elteltével is élõ hímivarsejtet a petevezetékben, és történt már fogantatás az aktus után egy héttel is: http://kiwu.winnirixi.de/gluckstreffer/1111.jpg (aktus a 9. napon, ovuláció a 16. napon, pozitív terhesteszt a 30. napon.) Szóval a hímivarsejtek ott vannak a petevezetékben, és várakoznak. Egy hetük van arra, hogy közben találkozzanak egy frissen kiszabadult petesejttel ugyanott. Ez pedig elõfordulhat: bármikor lehet ovulációd, elég hozzá egy jó orgazmus, de olyan is van, amikor egyszerûen csak korai ovuláció van, a petesejt a ciklus elején érik meg és szabadul ki, ennyi. tegyük fel, hogy neked az 5. napon van egy váratlan, spontn vagy korai tüszõrepedésed. A pete kiszabadult a tüszõbõl, megtermékenyült a petevezetékben, és még kb 5 napig itt várakozik, osztódik. Közben a visszamaradt tüszõ progeszteront termel, ez az a hormon, ami újból felépíti a méhnyálkahártyát és alkalmassá teszi az embrió befogadására. Mire a magzatkezdemény megérkezik a méhben, hogy a 7-12. nap között beágyazódjon, a vérzés már rég lezajlott, és a méhnyálkahártya ismét vastag és erõs. A magzatkezdemény beágyazódhat, és létrejöhet a terhesség. Az elõbb leírt folyamatnak persze nagyon pici az esélye, és sok mindennek kell egyszerre teljesülnie hozzá, de az esély rá korántsem nulla. Elég sok nõ esik teherbe így ahhoz, hogy kijelenthessük: ha nem akartok babát, mindig védekezni kell, akkor is, ha úgy gondoljátok, hogy most épp nem vagytok termékeny idõszakban. Ez a vérzés utáni idõszakra fokozottabban igaz!

Ha az apa a terhesség alatt nem vállalja a babát, akkor szülés után ő kérheti a dns vizsgálatot? Én ugy tudom hogy ezt az anya indithatja el!

Legjobb válasz: Minden ilyen baba rendezetlen családi jogállásúnak számít, az apaságot utólag a gyámhatóság rendezi. A gyámhatóság meghallgatja az anyát illetve a vélelmezett apát is. Az apa ilyenkor még elismerheti sajátjának a gyermeket, akkor nincs per és nincs DNS vizsgálat sem. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/szerzper/kulpol..

Minden ilyen baba rendezetlen családi jogállásúnak számít, az apaságot utólag a gyámhatóság rendezi. A gyámhatóság meghallgatja az anyát illetve a vélelmezett apát is. Az apa ilyenkor még elismerheti sajátjának a gyermeket, akkor nincs per és nincs DNS vizsgálat sem. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/szerzper/kulpol..
Bárki kérheti (én úgy tudom) amennyiben vállalja a borsos árat, de ez még nem azt jelenti hogy hajlandó is mindenki mintát adni. Minta kell az anyától, apától és az anya (törvényes gyám) beleegyezésével a gyermektõl. A bíróság is elrendelheti, akkor is ki kell fizetni így ez elég zavaros út, ha valaki nem akar mintát adni v nem akar fizetni.
A kérdező hozzászólása: NEM AKARJA ELISMERNI AZ APA, DE SZÜLÉS UTÁN DNS-T AKAR CSINÁLTATNI!VISZONT AZOK UTÁN HOGY ELHAGYOT TERHESEN ÉS SEMMIT NEM VETTA BABÁNAK ÉS MÉG ORVOSHOZ SEMJ ÖN, ÉS NEM IS ÉRDEKLI, NEM SZERETNÉM HA KÖZE LENNE HOZZÁ!HA NEM EGYEZEK BELE A VIZSGÁLATBA AKKOR NEM CSINLTATHATJA MEG AZAPA?
Ha nem egyezel bele a vizsgálatba, akkor csak bíróság kötelezhet rá (elég hosszadalmas procedúra, évekbe is telhet), de szerintem akkor is van "kibúvó", kérdezz meg egy jogászt, a családsegítõben ill. a védõnõnél biztosan van családjogi tanácsokat ingyen adó jogász elérhetõsége. A törvény az anyát és a gyermeket védi elsõsorban, nyugi, biztosan lesz megoldás!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!