Találatok a következő kifejezésre: Úgy tudom, a (4716 db)

Ismeri valaki Dr. Gonda Zoltán nőgyógyászt? Úgy tudom a Kistarcsai kórházban dolgozik/dolgozott?

Arra lennék kíváncsi mennyiért vállal egy szülést?

Legjobb válasz: Szia! Én ismerem de úgy tudom nem vállal szülést, csak szakrendelõben rendel, és már nem dolgozik Kistarcsán.... Ez nem 100% , de én így tudom... Én pont ezért járok most másik dokihoz. Csak nem Gyömrõiek vagytok? 26 hkm

Szia! Én ismerem de úgy tudom nem vállal szülést, csak szakrendelõben rendel, és már nem dolgozik Kistarcsán.... Ez nem 100% , de én így tudom... Én pont ezért járok most másik dokihoz. Csak nem Gyömrõiek vagytok? 26 hkm
A kérdező hozzászólása: Szia Andi! Nem Gyömrõ Sülysáp 2-szer voltam ennél a nõgyógyásznál és annyira figyelmes és jó szakembernek tartom hogy õt szívesen felfogadtam volna szülésre egyébként mást nem mert mindig rácsesztem ha fogadott doki volt.Igen sajna már nem dolgozik Kistarcsán csak rendelése van Medical Centerben és Gyömrõn. Ti merre vagytok?Kismama vagy?
A kérdező hozzászólása: Most látom 26hetes :D Bocsi Kihez jársz?
Szia! Nem vettem észre hogy válaszoltál.... :( Bocsi! Mi gyömrõiek vagyunk, 21 hétig én is hozzá jártam, de mivel állandó problémáim vannak, ezért kerestem olyan dokit aki végig felügyel és tudok nála szülni is. Megtaláltam a dokit akinél a nagy lányomat szültem. Oda is TB-re járok, és úgy jártam régen is, majd a szüléskor adunk neki valamennyit.. Nálatok is baba lesz? Mennyi idõs?
Jah, és X ker.-be Dr. Rákosi Miklós. A Bajcsyban fõorvos.

Ugy tudom a vatikanban oriznek a jezus verebol valamennyit. Miert nem vetik genetikai vizsgalat ala vagy apasagi tesztet miert nem vegeznek rajta? ez sok mindenre magyarazatot adna . NEMDE?

Legjobb válasz: Hát, én ilyenrõl még nem hallottam, de ezt nem tudom elképzelni, hogy ott legyen minta Jézus vérébõl? Ugyan hogy tudták volna eltárolni, tartósítani?

Egy ácsnak a vérével? Szerinted meglátszik, a vérbõl, hogy ki ács és ki kömûves? Mirõl beszélsz? Igen, emberi vére volt, milyen lett volna? Emberré lett értünk. Szerinted milyen vérének kellett volna lennie? Vizilóé? Ján1:14 "És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk"
Hát, én ilyenrõl még nem hallottam, de ezt nem tudom elképzelni, hogy ott legyen minta Jézus vérébõl? Ugyan hogy tudták volna eltárolni, tartósítani?
Szólni kell Istennek adjon egy kis dns mintát :D
Mégis mire adna magyarázatot?
Egyszerû a válasz, nem õriznek. Ami az egyház kezében van, legfeljebb a halotti lepelrõl származtatott vérminta, mely esetben egyáltalán nem bizonyítható még az sem, hogy Krisztus korából származik. Milyen apasági tesztre gondoltál, amúgy? Kiével vessék össze? A tieddel? :) )) Krisztus Dávid házából származott, és nem Krisztusból származtak ezek, vagy azok.
Én nem hallottam róla, hogy lenne ilyen vérminta. Nyilván ha van akkor nem kürtölik világgá, mert mindenki ezt követelné amit Te, persze jogosan, de ugye õk ezt kockáztatják. Fõleg, ha esetleg az eredmény számukra nem lenne kedvezõ. Ne törd az agyad ilyesmin. Ez megint olyan dolog amit mi sosem fogunk megtudni. Ha meg megtudnád, akkor szarabbul járnál. Egyébként szerintem ilyen várminta nincs. Vagy a Torinói lepelre gondolsz? Azt Torinóban õrzik. Analizálták a rajta lévõ foltokat, állítólag vér, vércsoport is megvan, meg minden de DNS tesztrõl nem szól a történet. Amúgy egy apasági teszthez az apától is kell DNS minta. Meg valami értékelhetõ mennyiségû DNS, mert azokat in vitro "fel kell szaporítani" mindenféle enzimekkel, és ehhez nem mindig elég egy icipici kis minta, mert rendkívül sérülékeny. Attól függ milyen a minta minõsége, meg honnan van, milyen sejtbõl. A hámsejt a legalkalmasabb asszem, de ebben nem vagyok biztos...
Ember, meséld már el, tételezzük fel, hogy megvan a vérminta, tudjuk Krisztus urunk vérének minden tulajdonságát, ez számodra miben háborítana fel, vagy mit bizonyítana neked? Mit kockáztatna vele a katolikus egyház?
Nem hallottam még errõl, de az apaságit te kiével hasonlítanád össze?
A kérdező hozzászólása: Szerintem az a verminta nem kellene eggyezzen egyetlen emberevel sem
Na akkor figyeljetek: 1. Torinói lepel: ennek eredete abból jött, hogy Veronika odamegy a keresztúton szenvedõ Jézushoz, és megtörli kendõvel az arcát. A kendõn maradt lenyomaton kivehetõ Jézus arcának nyoma. Ugye? Csakhogy: a SzentÍrásban NEM szerepel Veronika, és az sincs benne, hogy "valaki" megtörölte volna valamivel Jézus arcát. Ami Jézus külsejét illeti: a Bibliában semmi ilyet, vagy ehhez hasonlót nem olvasol: "Jézus magas volt, barna hajú, barna szemû, szakállt viselt, stb.". Nem! A SzentÍrás sehol sem említi Jézus külsejét. Említi ugyan a családfáját, de sokkal inkább a munkásságára, a küldetésére koncentrál. Ennyit a "torinói lepel"-rõl. :) 2. A Vatikánban õrzött vérrõl csak annyit, hogy ilyen jót már régen nevettem... ekkora ökörséget...!!
"Hat a halotti leplen allitolag verminta van......" A torinói leplen állítólag sincs vérminta. Megvizsgálták, kiderült, hogy festék.
Elõre leszögezem, nem vagyok vallásos. DE! Jézus (nevelõ) apjától is õriznek DNS mintát? Esetleg Istentõl (csak hogy biztos legyen, hogy õ az apa, és nem egy másik férfi)? Referenciaminta nélkül DNS vizsgálattal sem lehet kideríteni, hogy ki volt az apja.
"Hat emberre lett ertunk de Isteni termeszete megmaradt, es azt mondta egyetek a testemet es igyatok a veremet, O nem csak egyember volt de ezt sokan nem ertik meg, O testben is mas volt tehat nem lehetett olyan mint mi, es azt a vert osszevetnem egy ember verevel egy acseval vagy komuvesevel peldaul de ha ennyire ell kell magyaraznom mindent amit akarok es ennyit kell irni akkor inkabb haggyjuk ok?" Nem. Jézus isteni természete nem fizikailag nyilvánult meg, hanem természetfelettien. Más helyzet a feltámadással, amelyben az emberi teste megdicsõült, de az a feltámadás után volt.
Amúgy 20:31-nek igaza van, a lepel a középkorból származik valsz. Szóval pláne nem lettünk okosabbak. Amúgy kedves kérdezõ, Krisztus akár ember is lehetett, csak talán jobb képességû mint mi. Ennyi. Vagy azt hiszed ufo? :-D Mit szeretnél hinni?
A kérdező hozzászólása: Ki vagy te kedves valaszolo netan egy tudos? olyan dolgokrol beszelsz amihez lila gozod sincs , en egy olyan valaszt varok aki tud valaszolni hogy miert nem csinaltak eddig dns teszteket hogy kideruljon emberi ..vagyis megszokott emberi ver? es a tulajdonsagait osszehasonlitani a mi verunkel.
Azért gondolkozni kéne! Kétezer éves vér? Erre van a kémia és a biológia oktatás! A vászon a 12.századból való pld. Minek van a tudomány?
A kérdező hozzászólása: Hat emberre lett ertunk de Isteni termeszete megmaradt, es azt mondta egyetek a testemet es igyatok a veremet, O nem csak egyember volt de ezt sokan nem ertik meg, O testben is mas volt tehat nem lehetett olyan mint mi, es azt a vert osszevetnem egy ember verevel egy acseval vagy komuvesevel peldaul de ha ennyire ell kell magyaraznom mindent amit akarok es ennyit kell irni akkor inkabb haggyjuk ok?
A kérdező hozzászólása: Hat a halotti leplen allitolag verminta van...... es arra lennek kivancsi EMBERI?????? Ne cinikuskodjunk de osszelehetne vetni egy acsnak a verevel pl
Szerintem a veszekedés helyett állapítsuk meg, hogy ez nem egy TOP 10-es kérdés! Hogy a jó büdi életbe öriznének meg 2011 éves vért? GYorsan lecsapoltak a keresztre feszített Jézustól hátha majd jó lesz valamire? Vagy mi? És ha azt akarod megállapítani, hogy emberi vér-e akkor az nem apasági teszt hanem vérteszt. És igaz amit sokan mondtak! Jézus emberré lett értünk! (Csak hogy miért érdemeltük meg azt nem tudom...)

Úgy tudom, a legtöbb lány azért tudja megcsinálni a spárgát, mert nincs sok izomzatuk. De némely izmosabb fiú hogyan tudja megcsinálni?

Legjobb válasz: A lányok azért tudnak jól spárgázni, mert ugye a könyv is ott nyílik ki ahol a legtöbbet használják :)

A lányok azért tudnak jól spárgázni, mert ugye a könyv is ott nyílik ki ahol a legtöbbet használják :)
A kérdező hozzászólása: HAHA!! De most komolyan. Az izmosabb fiúk miért tudják megcsinálni?
Attól, hogy izmosabbak még simán képesek lehetnek rá, ha nem kötött az izomzatuk. Elegendõ és megfelelõ nyújtással szinte bárki képes lehet rá.
hát szerintem ez inkább hajlékonyságtól függ. a balettosok is meg tudják csináni, sõt. pedig azért ott kell izom, hogy emelgessék a másikat, meg megtartsák magukat.
mellesleg, szerintem elég kevés ember van (függetlenül, hogy fiú-e vagy lány), aki meg tudja csinálni. úgy mondod, mintha az egy kis semmiség lenne.
"Úgy tudom, a legtöbb lány azért tudja megcsinálni a spárgát, mert nincs sok izomzatuk.Úgy tudom, a legtöbb lány azért tudja megcsinálni a spárgát, mert nincs sok izomzatuk." NA ez az ami NEM IGAZ. Nálunk pl. heti 5 óra erõsítõ edzés van, de mellette rengeteget nyújtunk. 90%-ban a kitartáson múlik, de van akinek kötöttebb az izomzata, ezért nem megy le neki.
Az azért van, hogy nem gép irogat-e.
OLYAT.
Még jo hogy nem a helyes írást figyelik :)
Captcha a neve, és bõvebben itt olvashatsz róla: http://hu.wikipedia.org/wiki/Captcha

Úgy tudom, a tömény italokat meg lehet gyújtani, mert az alkohol éghető bennük. És úgy tudom, hogy szokás néha inni is így, gondolom a szájba érve a széndioxid kioltja. Mennyire veszélyes ez, valóban nem ég tovább a szájba kerülve?

És kb. mekkora alkoholtartalomnál éghető az ital?

Legjobb válasz: Rossz kategóriába raktad, de egye fene. Az, hogy hány %-osan ég, függ a többi oldott anyagtól és a kinti hõmérséklettõl is. kb. 37-60%-tól fölfele ég ezek függvényében. És természetesen lehet inni veszély nélkül, én már ittam is abszintot így (hamisítvány volt, de 80%-os révén éghetõ).

Rossz kategóriába raktad, de egye fene. Az, hogy hány %-osan ég, függ a többi oldott anyagtól és a kinti hõmérséklettõl is. kb. 37-60%-tól fölfele ég ezek függvényében. És természetesen lehet inni veszély nélkül, én már ittam is abszintot így (hamisítvány volt, de 80%-os révén éghetõ).

Az lehet, hogy ennyire " béna " vagyok? úgy tudom, a 26. hétben vagyok. ugye az utolsó menstruáció első napjától számolják a szülés várható időpontját.

nekem 2007.okt.05-én volt utoljára. a kiskönyvemben július van írva./ szülési kalkulátorok is júl.11re számolják/ fogadott orvosom viszont aug.04re írt ki.a véd?n? át is javította szépen a kiskönyvben az id?pontot.lehet , hogy valamiért nem októbert, hanem novembert mondtam a fogadott dokimnak?akkor a vizsgálatok id?pontjai sem stimmelnek.jöv?héten megyek a dokimhoz, mondjam neki?

Legjobb válasz: hát szerintem feltétlenül tisztázzátok az idõpontokat az eredetire. Mert lesz olyan vizsgálat amit idõben kell elvégezni pl.: 12. heti UH, AFP stb... Nem fognak letolni, hidd el. Inkább szólj, mint valami baj legyen belõle késõbb. 34 hetes kismama

hát szerintem feltétlenül tisztázzátok az idõpontokat az eredetire. Mert lesz olyan vizsgálat amit idõben kell elvégezni pl.: 12. heti UH, AFP stb... Nem fognak letolni, hidd el. Inkább szólj, mint valami baj legyen belõle késõbb. 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: na, majdnem mint nekem.akkor mindenképp szólok a dokinak. köszi mindenkinek.
nálam is van 1 hét eltérés. nekem is hosszabbak voltak a ciklusaim. így egy héttel késõbbi idõpontot mutat az uh, mint a védõnõ kalkulátora.
Szerintem nyugodtan kérdezd meg a dokit, hogy miért van ekkora eltérés. Ha esetleg elírt valamit, akkor legalább kiderül. Nekem egyébként okt. 8-án volt meg utoljára és júl. 15-re vagyok kiírva.
A kérdező hozzászólása: akkor ne foglalkozzak vele?vagy mondjam a dokinak? nagyon ciki :S
Nyugi, a szülési kalkulátor szerint 12 hetes vagyok, az orvos szerint viszont csak 10.
A kérdező hozzászólása: hát összevissza volt, igazából nagyon változó. én is gondoltam rá, hogy a méretek alapján csak észre vette volt az egy hónap eltérést.
28 napos ciklusaid voltak? mert csak akkor használható a szülési kalkulátor, ha 28 napos volt, és a 14. napon volt peteérésed. a doki lehet, hogy a magzat méretei alapján mondott idõpontot.
A kérdező hozzászólása: már megvoltak ezek a vizsgálatok!
mindenképpen kérdezz rá a dokira!

Mi a véleményetek erről a monitorról? Megéri megvenni? Nincs rajta HDMI csatlakozás de úgy tudom a DVI-D is ugyan úgy átviszi a HD jelet.

http://www.elektrooutlet.eu/samsung-t220-lcd-monitor-p1256.h..

Legjobb válasz: Ha nincs szükséged HDMI csatlakozási lehetõségre, akkor most olcsón hozzájuthatsz egy ilyen monitorhoz. :) A DVI-n full HD-nél is nagyobb felbontást lehet átvinni.

Ha nincs szükséged HDMI csatlakozási lehetõségre, akkor most olcsón hozzájuthatsz egy ilyen monitorhoz. :) A DVI-n full HD-nél is nagyobb felbontást lehet átvinni.

Hogyan tudok eljutni a Keleti Pályaudvarról a Pólus Centerig? Úgy tudom a Pólus buszt (273E) már megszüntették.

Legjobb válasz: Úgy emlékszem a 173, vagy 5-s busz megy újpalotáig ami a polus, és az ázsia center "között" tesz le. Onnan kell csak visszamenni a temetõ felé. Mehetsz Újpest felé is (2-es metró Deákig, átszállsz a 3-asra, majd utazol tovább) a 196-s letesz a Rákospalotai köztemetõnél, onnan pedig egybõl meglátod.

Úgy emlékszem a 173, vagy 5-s busz megy újpalotáig ami a polus, és az ázsia center "között" tesz le. Onnan kell csak visszamenni a temetõ felé. Mehetsz Újpest felé is (2-es metró Deákig, átszállsz a 3-asra, majd utazol tovább) a 196-s letesz a Rákospalotai köztemetõnél, onnan pedig egybõl meglátod.
Egy megállót mész metróval (M2) a Stadionokig és ott átszállsz a 130-as buszra, ami ott tesz le a Pólus elõtt.
Szerintem a 130-as nem éri meg a Keletibõl indulva: ugyan közelebb tesz le, mint a 173 vagy 173E, ám kerülõvel megy, plusz átszállást jelent és elég ritkán is jár. A 173-asok újpalotai végétõl 10 perc séta a Pólus.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!