Találatok a következő kifejezésre: Úgy tűnik lesz. Mik (8 db)

Mi lesz a táppénz, TGYÁS és GYED alapja, ha 1. gyermekünk februárban töltötte be a 3. évét, jelenleg a felhalmozódott szabadságaimat veszem ki, és úgy tűnik újra kisbabát várok?

Konkrétumok: 1. gyermek megszületése előtti bruttó bér: 210000 Ft 2009. aug-tól veszélyeztetett terhesként táppénzen voltam. 2010. febr.-ban született a gyermek, utána kezdtem a TGYÁST, majd GYED-en és 2012. februártól GYES-en voltam. A GYES lejárta után megkezdtem a felhalmozódott szabadságok kivételét (ápr. közepéig tart),de nagy valószínűséggel kisbabát várok, kb. november elején születik majd. Ha veszélyeztetett terhesként áprilisban táppénzre mennék, mi lenne a táppénz, TGYÁS és GYED alapja?

Legjobb válasz: Mivel szülésig meglesz a 180 bérezett napod, mivel most a szabikat töltöd, majd táppénzre mész, akkor a szerzõdésed szerinti bér lesz a tgyás alapja. A gyeded max. gyed lesz, mivel a bruttód több mint 198 ezer forint. Illetve, ha 2014-ben is megemelik a minimálbért, akkor annak a kétszereséhez fogják viszonyítani majd a gyeded bruttóját.

Mivel szülésig meglesz a 180 bérezett napod, mivel most a szabikat töltöd, majd táppénzre mész, akkor a szerzõdésed szerinti bér lesz a tgyás alapja. A gyeded max. gyed lesz, mivel a bruttód több mint 198 ezer forint. Illetve, ha 2014-ben is megemelik a minimálbért, akkor annak a kétszereséhez fogják viszonyítani majd a gyeded bruttóját.
Gyes, gyed, táppénz nem lehet tgyás és gyed alapja!!!
Kedves második! A gyest nem lehet alapul venni, mivel ellátás nem lehet egy másik ellátás alapja. A Kérdezõ novemberben fog szülni, így a gyedet 2014-ben igényli, így a 2013-as szerzõdés szerinti bért fogják nézni. A Kérdezõnek a munkaviszonya fennáll és bérezett napjai is vannak 2013-ban. Mivel meglesz neki a 180 bérezett nap, így kedvezményszabályt fogják alkalmazni nála, mivel a munkaviszony fennáll. A biztosítási ideje folyamatos. Ha gyes alatt szülne és több mint 180 napot van gyesen, akkor lenne a minimálbér az alapja, de jelenleg a szabadságát tölti és táppénzen lesz, vagyis olyan, mintha dolgozna. Így a szerzõdés szerinti bére lesz a tgyás alapja és nagyon valószínû, hogy a max. gyedet fogja kapni.
Igen, csak azt számoltad el, hogy 2014-ben fog szülni. Mert azt írja, hogy úgy tûnik terhes, akkor kb. november közepén fog szülni 2013-ban.!! Ezért a tavalyi évet nézik neki. Ami neki a gyeses év volt. Legalábbis én ebbõl indultam ki...
2014-ben nem szülhet, ha teszem azt, most 5 hetes terhes, akkor 1 hónapos, vagyis rászámolsz 8 hónapot, az 2013 novemberére jön ki. Tehát október-novemberben igényli a tgyást. 2014-ben a gyedet. Gyest nem vesznek alapul, mivel az egy segély! Nem lehet más ellátás alapja. Írtam, hogy mindenképp kell lennie 180 bérezett napnak, ez meg is lesz neki, ugye szabadságok és táppénz. De a táppénz szintén nem lehet egy ellátás alapja. Mindenképp ami a munkaszerzõdésében szerepel, amivel be van jelentve az lesz a gyed alapja.
Nem így van, ahogy az elsõ írja, az elõzõ évet nézik, és mivel azon fõként gyesen voltál, így nem fogsz szinte semmit sem kapni. max. 30-35 ezret.
A gyed alapjául szolgáló jövedelem meghatározása, ha  a szülõnek a gyed kezdõnapját közvetlenül megelõzõ naptári évben van 180 napi jövedelme Ha a gyed jogosultság kezdõ napját közvetlenül megelõzõ naptári évben a szülõnek volt 180 naptári napi jövedelme, akkor a gyed-et a gyed jogosultság kezdõ napját közvetlenül megelõzõ naptári évben elért jövedelem alapján kell megállapítani.  a szülõnek a gyed kezdõnapját közvetlenül megelõzõ naptári évben nincs 180 napi jövedelme Ha a gyed-re jogosult szülõnek a gyed jogosultság kezdõnapját közvetlenül megelõzõ évben nem volt 180 naptári napi jövedelme, akkor a gyedre való jogosultság kezdõ napját megelõzõ naptól visszafelé – maximum a jogosultság kezdõnapját megelõzõ naptári év elsõ napjáig – számított 180 naptári napi jövedelembõl kell a gyed összegét kiszámítani, ha a biztosítási idõ folyamatos. Ha a biztosítás megszakadt, a megszakítást megelõzõ jövedelmet nem veszik figyelembe a számításnál.  a szülõnek a gyed kezdõnapját közvetlenül megelõzõen nincs 180 napi jövedelme Ha a szülõnek a gyed-re jogosultság kezdõnapját megelõzõ évben, illetve azt közvetlenül megelõzõen sincs 180 naptári napi jövedelme, akkor a jogosultság kezdõ napján érvényes minimálbér lesz a gyed alapja (ha a gyed-re való jogosultság kezdõnapján fennálló szerzõdés szerinti vagy a tényleges jövedelem a minimálbért nem éri el, az a szerzõdés szerinti jövedelmet kell figyelembe venni, szerzõdés hiányában pedig a ténylegesen elért naptári napi jövedelembõl számítják a gyed-et). E szabály alól kivétel az, akinek azért nem volt meg a 180 napi keresete, mert táppénzben, terhességigyermekágyi segélyben vagy gyed-ben részesült.  a szülõ a gyed-re jogosultság kezdõnapját megelõzõ évben, illetve azt közvetlenül megelõzõen táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben vagy gyermekgondozási díjban részesült, és ezért nincs meg a 180 naptári napi keresete. Ha a szülõnek az irányadó idõszakban [a gyed-re jogosultság kezdõnapját megelõzõ évben, illetve azt közvetlenül megelõzõen] azért nem volt 180 naptári napi keresete, mert táppénzben, terhességigyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz összegét a korábban folyósított ellátás alapját képezõ összeg figyelembevételével kell megállapítani, feltéve, hogy ez kedvezõbb, mint a minimálbér. A kifizetõhely vagy az egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerv kérelemre tájékoztatást nyújt a megállapított ellátás összegének kiszámítása során figyelembe vett adatokról. Ez pedig a gyed, az OEP-tõl. Mivel 2014-ben igényli a gyedet a kérdezõ, így az igénylés napját megelõzõ évet fogják nézni, ahol is megvan a 180 bérezett nap! Mivel az igénylés elõtti évet nézik. 2013 október-novembertõl tgyást kap 168 napig, így az már 2014-ben fog lejárni, így a gyedet 2014-ben igényli, aminek a megelõzõ éve 2013!
a táppénzt a minimálbér alapján fogod kapni, ha nem lesz 180 bérrel ellátott napod.
10-es vagyok. (A GYES vége elõtti két hónap és a szülés között táppénzen leszek 9-es kóddal, mivel a méhlepénnyel van egy pici gond, és a dokim nem javasolja, hogy visszamenjek dolgozni.) A táppénzt a még fennálló szerzõdésem alapján kapom. A TGYÁS-t és GYED-et is ez alapján fogják kiszámolni. A kérdezõ és köztem a különbség az, hogy õ a szabadságai miatt pár hónapig kap munkabért, én nem. Kedves kérdezõ: szerintem a munkabéredet fogják alapul venni, de tisztább lett volna a helyzet, ha nem veszed ki a szabijaidat, hanem rögtön táppénzre mész (tudom, hogy ez nem mindig lehetséges)

Mit lehet tenni akkor ha 3 hónapja találkozgatunk hétvégente mostanában ugy tünt hogy talán komolyabb lesz a dolog de hirtelen ugy viselkedett mint aki le akar rázni? Nem akart megfektetni Nem is nyomult

Mit tegyek?én 19 vagyok ? 31 és szerintem ég nem volt komoly kapcsoloata

Legjobb válasz: Talán rájött, hogy egy érett nõre vágyik. Valakire az õ korosztályából. Én 31 évesen szégyellném magam, ha 19 éves lányokkal kezdenék ki. Jó, alkalmi, egy éjszakás az más...

Talán rájött, hogy egy érett nõre vágyik. Valakire az õ korosztályából. Én 31 évesen szégyellném magam, ha 19 éves lányokkal kezdenék ki. Jó, alkalmi, egy éjszakás az más...
Elõzõ vagyok.Úgy értettem, hogy ha még nem volt olyan kapcsolata, akivel legalább pár hónapot együtt volt és szerették egymást 31 évesen, cska mondjuk egyéjszakás kalandjai, akkor ott már valami bibi lehet.Nme feltétlenül debil, vagy kretén, ne haragudj ha igy értetted, nem erre gondoltam, csak lehet kicsit beszari, hogy csúnyán foglamazzak, ha eddig ugy tünt hogy tetszel neki szerintem nyiss felé most te.Lehet csak megrémült, fõleg ha tapasztalatlan nõk terén, egyszerüen megijedt hogy kapcsolata lesz.Ha te kezdeményezel ezután, és akkor is leráz, akkor felejtsd el, meggondolta magát, vagy ilyesmi.. Amúgy szerintem sem szégyen ez, te is felnõtt vagy és õ is, sokan vannak olyanok, akik között még ennél is több a korkülönbség mégis jól megvannak.Az meg a másik, hogy ha eddig nem volt normális kapcsolata, nemhiszem hogy azért "ráz" most le mert rájött hogy neki érettebb nõ kell, valoszinüleg õ is éretlen kicsit a korához képest.Hivd el valahova hátha csak bátortalan!
31 évesen ha még nem volt komoly kapcsolata, akkor én hagynám a fenébe..ott már valami bûzlik.
Bár kinek mi számit komoly kapcsolatnak.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg a kor nem számít! Komoly kapcsolatnak mi számít?hmm amikor már elég sok ideje együtt vagytok és jól megvagytok
A kérdező hozzászólása: Azt hogy értetted hogy valami bûzlik?? De akkor is, most mit tegyek? Én lépjek valamit vagy várjam h õ lépjen? És miért szégyen az hogy egy 19 évessl együtt lenne!Ez már egy más világ, nem olyan mint régen.... szerintem
én is bátortalan vok 30 évessen a nök területén !! 28 évesen még szüz voltam !! nekemm futó kapcsim sem volt !! a mostani egy éves kapcsiba is csak vergödök de leakarok horgonyozni már végre egy nönél !!! de nehezen alkalmaszkodok mindennapossak a vitáink , nem meggy a szex , de a szakitás sem !!
A kérdező hozzászólása: Kössz szépen! Furcs ha egy idõsebb férfi még szûz, de nem nézem le, sõt örülök hogy vannak még kicsit félénkebb fiuk is! Arra is gondoltam hogy csak azáéert van velem hogy lássák már nõvel. Meglátjuk mi lesz!
lehet, h szegénykém látens homokos... vagy aszexuális... vagy bármi más defektje van. pláne a leírtak alapján...
A kérdező hozzászólása: hát az akkor fsza :S

Úgy tűnik, hogy a férjemnek herevisszere, sőt herevisszér sérve van. Mi lesz velünk? Nagyon szeretnénk babát!

Az andrológus pár nap múlva hívta vissza spermavizsgálatra. Tudom, hogy ez az elváltozás nagyban, dönt? mértékben befolyásolja a férfi termékenységét.

Legjobb válasz: Szia!! A párom ugyan ez, õ nem tudott visszamenni a spermára és már nem is kellett mert emellett összejött! Sztem nincs miért izgulni a férfiak 90% nak van sõt 50% nem is tudja vagy nem foglalkozik vele.gyógyszer nincs rá krém nincs rá, csak a mûtét ha olyan nagy a gáz. Páromnak feszes alsót és kevés emelgetést javasoltak. A feszes alsó tutira bejött! Sok sikert!

Szia!! A párom ugyan ez, õ nem tudott visszamenni a spermára és már nem is kellett mert emellett összejött! Sztem nincs miért izgulni a férfiak 90% nak van sõt 50% nem is tudja vagy nem foglalkozik vele.gyógyszer nincs rá krém nincs rá, csak a mûtét ha olyan nagy a gáz. Páromnak feszes alsót és kevés emelgetést javasoltak. A feszes alsó tutira bejött! Sok sikert!
szia! egyik kedves ismerõsömnek volt ugyan ilyen problémája...a férj mûtéte után egy hónapon belül állapotos lett az anyuka!!!!!! Remélem nektek is sikeretek lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mi már 8 hónapja próbálkozunk, és nálam úgy tûnik minden rendben. A férjemnél ezt találta a doki, gyanítom, ez lehet az oka a sikertelenségnek. Persze mi is próbálkozunk ettõl függetlenül, szeptember közepén lesz a spermavizsgálat. Nem kell mennie, ha esetleg jövõ héten nem jelentkeznének a nehéz napok...
Szia! azóta sikerült a baba???
A kérdező hozzászólása: Igen sikerült a gyõri Kaáliban ICSI-vel... A legfõbb gond azonban valószínûleg nem a herevisszér volt, hanem hormonális problémák. A lényeg az, hogy a lombik 1-re sikerült:) Lassan a 24. hétbe lépünk:)
GRATULA! VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!


Ha valakinek az elején 16. héten azt mondjk hogy 99% h fiú, és a 20. -on is úgy tűnik akkor most lehet reménykedni, ha az utóbbi 2 uh-on nem mutatta meg hogy mi lesz?

Eléggé el vagyunk bizonytalanodva.

Legjobb válasz: Reménykedni mire? Arra hogy lány? VAgy hogy marad fiú? Általában a fiúkat nem tévesztik, gyakoribb hogy a lányokról derül ki hogy kisfiúk, mert elrejtették a "tartozékokat". Fordítva én kevés esetet hallottam. Ha kétszer azt mondták hogy kukis, akkor szerintem az az is. Boldog babavárást!!!

Reménykedni mire? Arra hogy lány? VAgy hogy marad fiú? Általában a fiúkat nem tévesztik, gyakoribb hogy a lányokról derül ki hogy kisfiúk, mert elrejtették a "tartozékokat". Fordítva én kevés esetet hallottam. Ha kétszer azt mondták hogy kukis, akkor szerintem az az is. Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: köszi- remélem hogy vagyis reméljük mert már szinte minden reméljük hogy kisfiú mert már nagyon beleéltük magunkat!
Szia!Én is így jártam kb a 16 hétben volt egy uh-om és ott az modnták, hogy fiú késöbb farfekvéses lett és már nem tusták megmondani a baba nemét!most a 28 héten járok és még most sem tudom, pedig már megfordult!de én azt mondom mindegy csak egészséges legyen!
A kérdező hozzászólása: nálunk sem akarja megmutatni, de már õ is befordult. az a lényeg, hogy egészséges legyen, csak már mindketten úgy beleéltük magukat és csupa fiús dolgokat vásároltunk, és most bánt a dolog ha mégsem az, de reménykedünk mert még mindig azt szeretnénk, csak egészség legyen . könnyû szülést mindenkinek és jó babázást!

Úgy tűnik baba lesz. Mik azok a dolgok, amikre feltétlenül oda kell figyeljek mostantól?

Gondolok itt olyanra, hogy kerüljem a papagájokat, macskákat, sport hogyan menjen, stb. Tudtok ebben segíteni? Vagy tudtok egy jó oldalt, ami mindezeket leírja? Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia. Probálj minnél több zöldséget, gyümölcsöt enni, ha probléma mentes a terhesség sportolni is lehet, persze azért lassítani kell a tempón. Kerüld az olyan sportokat amik el-ill. leeséssel járnak, pl bicikli. Amúgy ha minden rendben van a terhesség nem betegség mindent lehet ugyanúgy, csak kicsit lassabb tempóban. Kerüld a fürdõzést, válaszd a zuhanyt, és legalábbis az elsõ harmadban a strandolást is mellõzd a fertõzés veszélye miatt. Remélem kicsit tudtam segíteni.

Szia. Probálj minnél több zöldséget, gyümölcsöt enni, ha probléma mentes a terhesség sportolni is lehet, persze azért lassítani kell a tempón. Kerüld az olyan sportokat amik el-ill. leeséssel járnak, pl bicikli. Amúgy ha minden rendben van a terhesség nem betegség mindent lehet ugyanúgy, csak kicsit lassabb tempóban. Kerüld a fürdõzést, válaszd a zuhanyt, és legalábbis az elsõ harmadban a strandolást is mellõzd a fertõzés veszélye miatt. Remélem kicsit tudtam segíteni.
Szia ha megcsináltatod a toxoplazma vizsgálatot és az jó lesz akkor mehetsz pölö cicák közelébe.De nem ajánlatos.Az elsõ 3 hónapban a sportolást is felejtsd el és majd csak a második trimeszter felénél térj vissza hozzá.Természetessen ez nem igaz akkor ha esetleg veszélyeztett terhes vagy mert akkor kerülnöd kell a sportot.Én most vagyok 38.hetes de az elején volt egy haematomám és nekem még a sexet is kerülni kellett.:D De ha még vannak kérdéseid amikre nem kaptál választ akkor ott a babafalva.hu pölö.üdv és jó babavárást kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.
Az utolsó válasszal nem értek mindenben egyet. Miért ne ihatna az ember lánya terhesen colat, vagy kávét? Nekem direkt az orvos javasolta a napi egy kávét, mert nagyon alacsony a vérnyomásom, és jobb, mintha az ájulás környékezne egész nap, vagy a fejem fájdulna meg. A colat is lehet, persze nem mindennap, és nem több litert, de szerintem mértékkel mindent lehet, ami jól esik. Nem rosszabb a cola sem, mint a sok cukros lötty, amit gyümölcslé néven árulnak. A hason fekvésrõl meg annyit, hogy a terhesség korai szakában, abszolut semmi baj nem lehet belõle, késõbb meg már amúgy sem fog tudni így aludni. Bár én 24 hetes vagyok, és félig hason fekve tudok csak aludni, és a babámnak is így jó, mert ha nem tetszik neki valamilyik póz, heves rugdalózásokba kezd. Nem tölthetjük a terhesség 9 hónapját sterill körülmények között, és ha nincs rá orvosi indok, nem is kell. Mindenki érzi mennyit bír vállalni, nem kell túl aggódni mindent. A többi részével a válasznak egyet értek. Mindenkinek boldog babavárást!
Hát én sem értek egyet mert én pölö iszok kólát kávézni soha nem kávéztam ez van helyette.Semmi bajom nincsen.Meg a fürdést is lehet nyogodtan ugy értem ülve.Én veszélyeztett vagyok mégis lehet.viszont a biciklizéssel sokat ártasz.Jah és hason aludni is lehet a baba mindenért szól ha kell neki valami b vagy ha nem jó neki valami.Én pölö 1 kg-ot híztam mert én akkor ettem ha éhes voltam és a babám 32.héten volt 3kg most 39.hétben vagyok.
colat nem lehet inni. hmmmmmm valahol igaz, hisz terhes oldalakon olvasni erröl cikkeket. persze igyon mindenki nyugodtan, ha ugy érzi, ez jo. én mindenesetre ovnàm a babàt......

3 hónapos babám egyre jobban hurkásodik. Ugye nem lesz kövér? Mikor tűnnek el a hurkák? Tápszeres a baba

Legjobb válasz: Amint el kezd mászni, járni lemozogja a hurkákat is. Különben meg így hurkásan szépek.

Amint el kezd mászni, járni lemozogja a hurkákat is. Különben meg így hurkásan szépek.
Ugyan, ugyan! Az én lányomnak a combjait csodálták lépten nyomon! Nem túl szép, ha egy kisbaba vékony, sokkal szebb hurkásan! Ha mozog, már visszahúzódnak a hurkák.
Ha elkezd maszni, majd jarni a hurkak is lejjebb mennek. :o) Ne aggodj emiatt, teljesen normalis, hogy egy kisbaba hurkas.
Nem lesz kövér, ne aggódj. :) Hacsak nincs a családban fokozottan hajlam a kövérségre. Kisebbik lányom is dundi volt, mindenhol hurkák, most 4 éves és annak örülnék ha hízna egy kicsit. Védõnõ szerint a kisbabák azért kövérek, mert a szervezetük így védekezik, mivel az immunrendszer még nincs teljesen kifejlõdve, ez kb. 3 éves korukra erõsödik meg teljesen. A terhes nõknek is azért kell, hogy legyen rajtuk súlyfelesleg, mert ezek a zsírpárnák védik a magzatburkot és benne a babát.

9, 5 hós kisfiam bal lába rövidebb egy picsit (legalábbis nekem szemre úgy túnik) hétfőn megyünk ortopédiára. Ha tényleg rövidebb akkor mi lesz?

Nagyon aggódom, nem szeretném ha bármi baja lenne! Volt már ilyen gondja valakinek? Hogy gyógyitható ez a probléma?

Legjobb válasz: Ha az orvos megállapítja, hogy tényleg rövidebb, akkor is még több oka lehet, ettõl a függ a kezelés is. Ha a csípõje túl laza (csípõficamra hajlamos), akkor terpeszpelenkázást javasolnak, bár ez ekkora korban már nem tudom, elég-e. De az orvos majd megmondja. Ha a csont rövidebb, azt is lehet korrigálni, pl. húzatással, ezt is inkább az orvostól kérdezd, milyen. Én láttam már mindkét félét, de inkább nem írom le, mert rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában. Aztán meg ott a lehetõség, hogy nincs is semmi baja a lábának. Drukkolok. (Kisfiam csípõficam-hajlammal született, fél éves koráig terpeszpelenkát hordott, de teljesen rendbejött.)

Ha az orvos megállapítja, hogy tényleg rövidebb, akkor is még több oka lehet, ettõl a függ a kezelés is. Ha a csípõje túl laza (csípõficamra hajlamos), akkor terpeszpelenkázást javasolnak, bár ez ekkora korban már nem tudom, elég-e. De az orvos majd megmondja. Ha a csont rövidebb, azt is lehet korrigálni, pl. húzatással, ezt is inkább az orvostól kérdezd, milyen. Én láttam már mindkét félét, de inkább nem írom le, mert rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában. Aztán meg ott a lehetõség, hogy nincs is semmi baja a lábának. Drukkolok. (Kisfiam csípõficam-hajlammal született, fél éves koráig terpeszpelenkát hordott, de teljesen rendbejött.)
Tesómnak sajna megmaradt a különbség, 16 éves kora után mûtötték. 18cm-vel volt akkorra már rövidebb :( De az elsõ válaszolóval egyet értek, jól kérdezd majd ki a dokit!!!
A kérdező hozzászólása: 18 cm??? az nagyon sok rendbejött??

Valaki meg tudja mondani, hogy két napja miért csak reggel amikor felébredek úgy érzem, hogy leszakad a derekam és fáj a hasam alja. Holnapra nem várom. Ugye lehet menszi és babás tünet is, de miért csak reggel? Mi okozza?

Legjobb válasz: Lehet azét mert este lefekszel, nyugalmi állapotban vagy, reggel felkeléskor indul be a szervezeted a nyugalmi állapotból és ezért fájhat. de én valószinû babás vagyok és nekem is fáj reggelente meg néha napközben is .

Lehet azét mert este lefekszel, nyugalmi állapotban vagy, reggel felkeléskor indul be a szervezeted a nyugalmi állapotból és ezért fájhat. de én valószinû babás vagyok és nekem is fáj reggelente meg néha napközben is .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!