Találatok a következő kifejezésre: Úgy tűnik lesz (28 db)

Mi lesz a táppénz, TGYÁS és GYED alapja, ha 1. gyermekünk februárban töltötte be a 3. évét, jelenleg a felhalmozódott szabadságaimat veszem ki, és úgy tűnik újra kisbabát várok?

Konkrétumok: 1. gyermek megszületése előtti bruttó bér: 210000 Ft 2009. aug-tól veszélyeztetett terhesként táppénzen voltam. 2010. febr.-ban született a gyermek, utána kezdtem a TGYÁST, majd GYED-en és 2012. februártól GYES-en voltam. A GYES lejárta után megkezdtem a felhalmozódott szabadságok kivételét (ápr. közepéig tart),de nagy valószínűséggel kisbabát várok, kb. november elején születik majd. Ha veszélyeztetett terhesként áprilisban táppénzre mennék, mi lenne a táppénz, TGYÁS és GYED alapja?

Legjobb válasz: Mivel szülésig meglesz a 180 bérezett napod, mivel most a szabikat töltöd, majd táppénzre mész, akkor a szerzõdésed szerinti bér lesz a tgyás alapja. A gyeded max. gyed lesz, mivel a bruttód több mint 198 ezer forint. Illetve, ha 2014-ben is megemelik a minimálbért, akkor annak a kétszereséhez fogják viszonyítani majd a gyeded bruttóját.

Mivel szülésig meglesz a 180 bérezett napod, mivel most a szabikat töltöd, majd táppénzre mész, akkor a szerzõdésed szerinti bér lesz a tgyás alapja. A gyeded max. gyed lesz, mivel a bruttód több mint 198 ezer forint. Illetve, ha 2014-ben is megemelik a minimálbért, akkor annak a kétszereséhez fogják viszonyítani majd a gyeded bruttóját.
Gyes, gyed, táppénz nem lehet tgyás és gyed alapja!!!
Kedves második! A gyest nem lehet alapul venni, mivel ellátás nem lehet egy másik ellátás alapja. A Kérdezõ novemberben fog szülni, így a gyedet 2014-ben igényli, így a 2013-as szerzõdés szerinti bért fogják nézni. A Kérdezõnek a munkaviszonya fennáll és bérezett napjai is vannak 2013-ban. Mivel meglesz neki a 180 bérezett nap, így kedvezményszabályt fogják alkalmazni nála, mivel a munkaviszony fennáll. A biztosítási ideje folyamatos. Ha gyes alatt szülne és több mint 180 napot van gyesen, akkor lenne a minimálbér az alapja, de jelenleg a szabadságát tölti és táppénzen lesz, vagyis olyan, mintha dolgozna. Így a szerzõdés szerinti bére lesz a tgyás alapja és nagyon valószínû, hogy a max. gyedet fogja kapni.
Igen, csak azt számoltad el, hogy 2014-ben fog szülni. Mert azt írja, hogy úgy tûnik terhes, akkor kb. november közepén fog szülni 2013-ban.!! Ezért a tavalyi évet nézik neki. Ami neki a gyeses év volt. Legalábbis én ebbõl indultam ki...
2014-ben nem szülhet, ha teszem azt, most 5 hetes terhes, akkor 1 hónapos, vagyis rászámolsz 8 hónapot, az 2013 novemberére jön ki. Tehát október-novemberben igényli a tgyást. 2014-ben a gyedet. Gyest nem vesznek alapul, mivel az egy segély! Nem lehet más ellátás alapja. Írtam, hogy mindenképp kell lennie 180 bérezett napnak, ez meg is lesz neki, ugye szabadságok és táppénz. De a táppénz szintén nem lehet egy ellátás alapja. Mindenképp ami a munkaszerzõdésében szerepel, amivel be van jelentve az lesz a gyed alapja.
Nem így van, ahogy az elsõ írja, az elõzõ évet nézik, és mivel azon fõként gyesen voltál, így nem fogsz szinte semmit sem kapni. max. 30-35 ezret.
A gyed alapjául szolgáló jövedelem meghatározása, ha  a szülõnek a gyed kezdõnapját közvetlenül megelõzõ naptári évben van 180 napi jövedelme Ha a gyed jogosultság kezdõ napját közvetlenül megelõzõ naptári évben a szülõnek volt 180 naptári napi jövedelme, akkor a gyed-et a gyed jogosultság kezdõ napját közvetlenül megelõzõ naptári évben elért jövedelem alapján kell megállapítani.  a szülõnek a gyed kezdõnapját közvetlenül megelõzõ naptári évben nincs 180 napi jövedelme Ha a gyed-re jogosult szülõnek a gyed jogosultság kezdõnapját közvetlenül megelõzõ évben nem volt 180 naptári napi jövedelme, akkor a gyedre való jogosultság kezdõ napját megelõzõ naptól visszafelé – maximum a jogosultság kezdõnapját megelõzõ naptári év elsõ napjáig – számított 180 naptári napi jövedelembõl kell a gyed összegét kiszámítani, ha a biztosítási idõ folyamatos. Ha a biztosítás megszakadt, a megszakítást megelõzõ jövedelmet nem veszik figyelembe a számításnál.  a szülõnek a gyed kezdõnapját közvetlenül megelõzõen nincs 180 napi jövedelme Ha a szülõnek a gyed-re jogosultság kezdõnapját megelõzõ évben, illetve azt közvetlenül megelõzõen sincs 180 naptári napi jövedelme, akkor a jogosultság kezdõ napján érvényes minimálbér lesz a gyed alapja (ha a gyed-re való jogosultság kezdõnapján fennálló szerzõdés szerinti vagy a tényleges jövedelem a minimálbért nem éri el, az a szerzõdés szerinti jövedelmet kell figyelembe venni, szerzõdés hiányában pedig a ténylegesen elért naptári napi jövedelembõl számítják a gyed-et). E szabály alól kivétel az, akinek azért nem volt meg a 180 napi keresete, mert táppénzben, terhességigyermekágyi segélyben vagy gyed-ben részesült.  a szülõ a gyed-re jogosultság kezdõnapját megelõzõ évben, illetve azt közvetlenül megelõzõen táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben vagy gyermekgondozási díjban részesült, és ezért nincs meg a 180 naptári napi keresete. Ha a szülõnek az irányadó idõszakban [a gyed-re jogosultság kezdõnapját megelõzõ évben, illetve azt közvetlenül megelõzõen] azért nem volt 180 naptári napi keresete, mert táppénzben, terhességigyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz összegét a korábban folyósított ellátás alapját képezõ összeg figyelembevételével kell megállapítani, feltéve, hogy ez kedvezõbb, mint a minimálbér. A kifizetõhely vagy az egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerv kérelemre tájékoztatást nyújt a megállapított ellátás összegének kiszámítása során figyelembe vett adatokról. Ez pedig a gyed, az OEP-tõl. Mivel 2014-ben igényli a gyedet a kérdezõ, így az igénylés napját megelõzõ évet fogják nézni, ahol is megvan a 180 bérezett nap! Mivel az igénylés elõtti évet nézik. 2013 október-novembertõl tgyást kap 168 napig, így az már 2014-ben fog lejárni, így a gyedet 2014-ben igényli, aminek a megelõzõ éve 2013!
a táppénzt a minimálbér alapján fogod kapni, ha nem lesz 180 bérrel ellátott napod.
10-es vagyok. (A GYES vége elõtti két hónap és a szülés között táppénzen leszek 9-es kóddal, mivel a méhlepénnyel van egy pici gond, és a dokim nem javasolja, hogy visszamenjek dolgozni.) A táppénzt a még fennálló szerzõdésem alapján kapom. A TGYÁS-t és GYED-et is ez alapján fogják kiszámolni. A kérdezõ és köztem a különbség az, hogy õ a szabadságai miatt pár hónapig kap munkabért, én nem. Kedves kérdezõ: szerintem a munkabéredet fogják alapul venni, de tisztább lett volna a helyzet, ha nem veszed ki a szabijaidat, hanem rögtön táppénzre mész (tudom, hogy ez nem mindig lehetséges)

Ha megszorításoknak az lesz az eredménye hogy még kevesebb folyik be a költségvetésbe " úgy tűnik" akkor ismét megszorítások lesznek? Meddig lehet ezt csinálni?

Ma más sok és jobboldali közgázok is azt mondják hogy nem lesz tartható a költségvetés, a bevételek elmaradása miatt. De ha megszorítással akarnak válaszul élni, akkor még kevesebb lesz a bevétel. Nállunk nem kipukkan a lufi, hanem összeesik a tartalom " fogyasztás hiánya" miatt. Érthetettlen mit is akarnak valójában. Ahogy emelik az adókat stb, úgy csökken a versenyképességünk. Ha tönkre megy egy magyar cég az adók és a fogyasztás csökkenése miatt, egyb?l jön egy külföldi aki átveszi a piacát, és azt visszaszerezni nem lesz egyszer?! Vajon tényleg ezt akarja a Fidesz, ez van neki kiadva. "Mondjunk le a nyugat számára a fogyasztásun k egy részér?l és adjunk át újabb piacokat? "

Legjobb válasz: Biztos, fiatal vagy, azért nem érted. Szóval ebben az országban ez a politika folyik a 70-es évek vége óta kormánytól függetlenül. Ezt csinálta a Lázár-kormány, a Grósz-kormány, az Antall-kormány, a Horn-kormány, mindkét Orbán-kormány stb. Abban viszont szerintem is igazad van, hogy ebben az irányzatban már nincs igazán tartalék, és egyre gyorsabban vezet a középkoron át a kõkorszakba. Ha a nép nem lázad fel, akkor akármeddig csinálható, de közben megszûnik körülöttünk a civilizáció. Nem lesz eü. ellátás, nem járnak majd a vonatok, tömegek fagynak meg, halnak éhen. Az irány jól látszik az elmúlt 30 évbõl. Korábban még ment ez a húzd meg, ereszd meg politika. Néha, a választások elõtt különösen, a Kormányok fellazítottak, odalöktek egy kis nyugdíjemelést, pici adócsökkentést. Aztán ezt 1-2 év múlva kamatostul visszavették. Most annyi változott, hogy már nincs semmiféle fellazulás, a megszorítások követik egymást csomagban. Korábban egy-egy megszorítással megvoltunk 1-2 évig, ma már az Orbán-kormány negyedévente jelent be új megszorító csomagot. Az a baj, hogy ahogy írod is, ez nem csak hogy nem old meg semmit, de a megszorítás csak arra jó, hogy újabb megszorítást szüljön. Sajnos az érdemi problémát egyik kormány se oldotta meg, de még csak hozzá se kezdtek. Történelmi bûn volt a 90-es évek privatizációja abban a formában, ahogy ezt akkor elkövették. Az eredmény az lett, hogy Magyarországnak megszûnt a saját gazdasága, a külföldi multik telephelye lettünk kizárólagosan, nekik vagyunk kiszolgáltatva, és ráadásul õk is csak a hozzáadott értéket nem tartalmazó összeszerelõ üzemeket, áruházláncokat hozták ide, ahol éhbéren rabszolgákat (magyar munkaerõ) foglalkoztatnak. További tragédia, hogy a hülyén értelmezett EU-s normák és a korlátozó hazai jogszabályok folytán lényegében megszûnt, illetve ki sem alakult az önfoglalkoztatás, ami még a Horthy-korszakban is milliós tömegek megélhetését mozdította elõ, és más, hozzánk hasonló elmaradott országokban is általános. Miért nem nyithatok én pl. egy teraszt az utcán pár edénnyel, pohárral, és miért nem árulhatok kávét, pogácsát? Miért kell ehhez a HCCP normának, és még 500 baromságnak megfelelni, és 50 milliót beruházni, mikor 100 ezerbõl ki kéne jönni mindenestül? Válasz egyelõre nincs, a tragédia folytatódik...

Biztos, fiatal vagy, azért nem érted. Szóval ebben az országban ez a politika folyik a 70-es évek vége óta kormánytól függetlenül. Ezt csinálta a Lázár-kormány, a Grósz-kormány, az Antall-kormány, a Horn-kormány, mindkét Orbán-kormány stb. Abban viszont szerintem is igazad van, hogy ebben az irányzatban már nincs igazán tartalék, és egyre gyorsabban vezet a középkoron át a kõkorszakba. Ha a nép nem lázad fel, akkor akármeddig csinálható, de közben megszûnik körülöttünk a civilizáció. Nem lesz eü. ellátás, nem járnak majd a vonatok, tömegek fagynak meg, halnak éhen. Az irány jól látszik az elmúlt 30 évbõl. Korábban még ment ez a húzd meg, ereszd meg politika. Néha, a választások elõtt különösen, a Kormányok fellazítottak, odalöktek egy kis nyugdíjemelést, pici adócsökkentést. Aztán ezt 1-2 év múlva kamatostul visszavették. Most annyi változott, hogy már nincs semmiféle fellazulás, a megszorítások követik egymást csomagban. Korábban egy-egy megszorítással megvoltunk 1-2 évig, ma már az Orbán-kormány negyedévente jelent be új megszorító csomagot. Az a baj, hogy ahogy írod is, ez nem csak hogy nem old meg semmit, de a megszorítás csak arra jó, hogy újabb megszorítást szüljön. Sajnos az érdemi problémát egyik kormány se oldotta meg, de még csak hozzá se kezdtek. Történelmi bûn volt a 90-es évek privatizációja abban a formában, ahogy ezt akkor elkövették. Az eredmény az lett, hogy Magyarországnak megszûnt a saját gazdasága, a külföldi multik telephelye lettünk kizárólagosan, nekik vagyunk kiszolgáltatva, és ráadásul õk is csak a hozzáadott értéket nem tartalmazó összeszerelõ üzemeket, áruházláncokat hozták ide, ahol éhbéren rabszolgákat (magyar munkaerõ) foglalkoztatnak. További tragédia, hogy a hülyén értelmezett EU-s normák és a korlátozó hazai jogszabályok folytán lényegében megszûnt, illetve ki sem alakult az önfoglalkoztatás, ami még a Horthy-korszakban is milliós tömegek megélhetését mozdította elõ, és más, hozzánk hasonló elmaradott országokban is általános. Miért nem nyithatok én pl. egy teraszt az utcán pár edénnyel, pohárral, és miért nem árulhatok kávét, pogácsát? Miért kell ehhez a HCCP normának, és még 500 baromságnak megfelelni, és 50 milliót beruházni, mikor 100 ezerbõl ki kéne jönni mindenestül? Válasz egyelõre nincs, a tragédia folytatódik...
"Miért nem nyithatok én pl. egy teraszt az utcán pár edénnyel, pohárral, és miért nem árulhatok kávét, pogácsát? Miért kell ehhez a HCCP normának, és még 500 baromságnak megfelelni, és 50 milliót beruházni, mikor 100 ezerbõl ki kéne jönni mindenestül? " Mert az Eu feltételezi, hogy akkor nem a külföldi szenny búzából sütnéd azt a pogácsát, hanem hazai jó minõségû pogácsáid lennének, és nemcsak hogy a szennybúzát nem tudnák rádsózni, de még a rozzantpogácsa eladásuk is visszaesne.
Nézd, minél több a megszorítás annál kevesebb az állami bevétel, ehhez nem kell közgazdásznak lenni. Az adózást pedig egyáltalán nem magyar embernek találták ki. Ez az ország akkor virágozna a legjobban, ha eltörölnének minden adót és mondjuk kilencedet vagy tizedet szednének az állam fenntartására. Odafönt pedig megszorítanák magukat és kijönnének ebbõl. Az igaz, hogy így több minden lenne fizetõs, de akkor meggondolná az ember szüksége van -e az adott szolgáltatásra, és nem kéne adóznia olyasmikért is melyet sosem vesz igénybe.
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminõt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az aljas és mûveletlen." (Surányi Miklós: Egyedül vagyunk c. életrajzi regényébõl)
A megszorításokkal, mint például az áfa emeléssel, vagy a járulék emeléssel nem hogy kevesebb, több folyik be a költségvetésbe. Más kérdés, hogy a magas járulékterhek a foglalkoztatást, a áfa emelés pedig a fogyasztást csökkenti. Egyébként a gyurcsány féle konvergencia program hasonló elemeket tartalmazott mint a matolcsy által benyújtott terv. ÁFA-emelés, járulék emelés, és azt hiszem a jövedéki adót is emelték, de ebben nem vagyok biztos. Ehhez a három dologhoz szoktak hozzányúlni, ha a gazdasági rendszer struktúráját képtelenek megváltoztatni a hozzá nem értésük miatt. A versenyképesség önmagában az adónöveléstõl nem, de a kis adók bevezetésétõl, és az ad hoc intézkedésektõl csökken. Ma nem mernek beruházni Magyarországon bizonyos cégek, mert a kormány bármikor elõzetes bejelentés nélkül kivethet rájuk különadót.
"A megszorításokkal, mint például az áfa emeléssel, vagy a járulék emeléssel nem hogy kevesebb, több folyik be a költségvetésbe." Az elsõ mondatban leírsz egy hamis állítást, melyet aztán a másodikban rögtön meg is cáfolsz: "Más kérdés, hogy a magas járulékterhek a foglalkoztatást, a áfa emelés pedig a fogyasztást csökkenti." Ha ezek csökkennek a befolyt összegek is csökkennek.
Nem feltétlenül, ha az áfa és járulékemelésbõl több bevétel keletkezik, mint amennyi kiadást a fogyasztáscsökkenés generál, akkor nem cáfoltam meg magam. Gondolkodj el egy kicsit ezen. A járulékemelés nem is igazán a jelenlegi munkahelyeket, inkább a jövõbeli beruházásokat veszélyezteti, hiszem iszonyat drága itt foglalkoztatni valakit, inkább Romániában, vagy Szlovákiában fognak telephelyek létesülni. Egyébként nehéz megjósolni, hogy milyen makrogazdasági változások fognak bekövetkezni, hiszen még azt se tudjuk, hogy jövõre mekkora, és hány kulccsal adózunk.....
A napokban olvastam az Erste Bank vezérének a nyilatkozatát. Ebben azt mondta, hogy nincs szándékuk kivonulni az országból. A betétesek pénztét megõrzik.De a fejlesztésekre és beruházásokra szánt hiteleket nem Magyarországon, hanem a régió más országaiban folyósítják. Ott, ahol a feltételek jobbak. Ez elég világos, hogy mire számíthatunk a jövõben.

A srácot alig ismerem, korábban már láttam a suliban. Úgy tűnik szeretne barátnőjének. Az első randinkon nem fogott meg benne igazán semmi. Most lesz a második randi (közben msn-ezünk). Szerintetek kialakulhat még bennem valamiféle vonzalom?

Legjobb válasz: Hát ha egyáltalán nincs semmi ami tetszene benne, akkor kicsi rá az esély, hogy késõbb lesz! Ne hülyítsd a srácot, inkább még most közöld vele a helyzetet!

Hát ha egyáltalán nincs semmi ami tetszene benne, akkor kicsi rá az esély, hogy késõbb lesz! Ne hülyítsd a srácot, inkább még most közöld vele a helyzetet!


Úgy tűnik Condyloma fertőzése van. Van-e rá vmilyen gyógyszer vagy kenőcs? A babámnak nem lesz baja, nem árt neki ez a fertőzés?

22 hetes terhes vagyok és olvastam,hogy más kismamáknak is van Condyloma fert?zése.2hete vettem észre el?ször,rettent?en viszket f?leg ül?helyzetben és muszáj volt kistükörrel megnéznem ,hogy mit?l van.Sok nagyon apró szemölcsöt láttam és bekentem Canesten krémmel(ezt gombás fert?zésre használtam fél éve),gondoltam a krémt?l majd elmúlik de semmi jele.

Legjobb válasz: A dokid látta? Ez a fertõzés nem gomba, hanem inkább "herpesz" szerû, úgyhogy erre nem lesz jó a Canesten. Nekem anno ecseteléssel "szedték le", hetente egyszer kellett járnom a dokihoz, ha jól emlékszem 1 hónapig. Lehet, hogy a párodtól kaptad el, neki is mindenképp el kell mennie orvoshoz.

A dokid látta? Ez a fertõzés nem gomba, hanem inkább "herpesz" szerû, úgyhogy erre nem lesz jó a Canesten. Nekem anno ecseteléssel "szedték le", hetente egyszer kellett járnom a dokihoz, ha jól emlékszem 1 hónapig. Lehet, hogy a párodtól kaptad el, neki is mindenképp el kell mennie orvoshoz.
Mindenképpen mutasd meg a dokidnak mert a Condyloma egy szemölcs és ezt le kell kezelni ráadásul azt is meg kell nézetni hogy a hüvelyedben nincs-e.

Mit lehet tenni akkor ha 3 hónapja találkozgatunk hétvégente mostanában ugy tünt hogy talán komolyabb lesz a dolog de hirtelen ugy viselkedett mint aki le akar rázni? Nem akart megfektetni Nem is nyomult

Mit tegyek?én 19 vagyok ? 31 és szerintem ég nem volt komoly kapcsoloata

Legjobb válasz: Talán rájött, hogy egy érett nõre vágyik. Valakire az õ korosztályából. Én 31 évesen szégyellném magam, ha 19 éves lányokkal kezdenék ki. Jó, alkalmi, egy éjszakás az más...

Talán rájött, hogy egy érett nõre vágyik. Valakire az õ korosztályából. Én 31 évesen szégyellném magam, ha 19 éves lányokkal kezdenék ki. Jó, alkalmi, egy éjszakás az más...
Elõzõ vagyok.Úgy értettem, hogy ha még nem volt olyan kapcsolata, akivel legalább pár hónapot együtt volt és szerették egymást 31 évesen, cska mondjuk egyéjszakás kalandjai, akkor ott már valami bibi lehet.Nme feltétlenül debil, vagy kretén, ne haragudj ha igy értetted, nem erre gondoltam, csak lehet kicsit beszari, hogy csúnyán foglamazzak, ha eddig ugy tünt hogy tetszel neki szerintem nyiss felé most te.Lehet csak megrémült, fõleg ha tapasztalatlan nõk terén, egyszerüen megijedt hogy kapcsolata lesz.Ha te kezdeményezel ezután, és akkor is leráz, akkor felejtsd el, meggondolta magát, vagy ilyesmi.. Amúgy szerintem sem szégyen ez, te is felnõtt vagy és õ is, sokan vannak olyanok, akik között még ennél is több a korkülönbség mégis jól megvannak.Az meg a másik, hogy ha eddig nem volt normális kapcsolata, nemhiszem hogy azért "ráz" most le mert rájött hogy neki érettebb nõ kell, valoszinüleg õ is éretlen kicsit a korához képest.Hivd el valahova hátha csak bátortalan!
31 évesen ha még nem volt komoly kapcsolata, akkor én hagynám a fenébe..ott már valami bûzlik.
Bár kinek mi számit komoly kapcsolatnak.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg a kor nem számít! Komoly kapcsolatnak mi számít?hmm amikor már elég sok ideje együtt vagytok és jól megvagytok
A kérdező hozzászólása: Azt hogy értetted hogy valami bûzlik?? De akkor is, most mit tegyek? Én lépjek valamit vagy várjam h õ lépjen? És miért szégyen az hogy egy 19 évessl együtt lenne!Ez már egy más világ, nem olyan mint régen.... szerintem
én is bátortalan vok 30 évessen a nök területén !! 28 évesen még szüz voltam !! nekemm futó kapcsim sem volt !! a mostani egy éves kapcsiba is csak vergödök de leakarok horgonyozni már végre egy nönél !!! de nehezen alkalmaszkodok mindennapossak a vitáink , nem meggy a szex , de a szakitás sem !!
A kérdező hozzászólása: Kössz szépen! Furcs ha egy idõsebb férfi még szûz, de nem nézem le, sõt örülök hogy vannak még kicsit félénkebb fiuk is! Arra is gondoltam hogy csak azáéert van velem hogy lássák már nõvel. Meglátjuk mi lesz!
lehet, h szegénykém látens homokos... vagy aszexuális... vagy bármi más defektje van. pláne a leírtak alapján...
A kérdező hozzászólása: hát az akkor fsza :S

Úgy tűnik, hogy a férjemnek herevisszere, sőt herevisszér sérve van. Mi lesz velünk? Nagyon szeretnénk babát!

Az andrológus pár nap múlva hívta vissza spermavizsgálatra. Tudom, hogy ez az elváltozás nagyban, dönt? mértékben befolyásolja a férfi termékenységét.

Legjobb válasz: Szia!! A párom ugyan ez, õ nem tudott visszamenni a spermára és már nem is kellett mert emellett összejött! Sztem nincs miért izgulni a férfiak 90% nak van sõt 50% nem is tudja vagy nem foglalkozik vele.gyógyszer nincs rá krém nincs rá, csak a mûtét ha olyan nagy a gáz. Páromnak feszes alsót és kevés emelgetést javasoltak. A feszes alsó tutira bejött! Sok sikert!

Szia!! A párom ugyan ez, õ nem tudott visszamenni a spermára és már nem is kellett mert emellett összejött! Sztem nincs miért izgulni a férfiak 90% nak van sõt 50% nem is tudja vagy nem foglalkozik vele.gyógyszer nincs rá krém nincs rá, csak a mûtét ha olyan nagy a gáz. Páromnak feszes alsót és kevés emelgetést javasoltak. A feszes alsó tutira bejött! Sok sikert!
szia! egyik kedves ismerõsömnek volt ugyan ilyen problémája...a férj mûtéte után egy hónapon belül állapotos lett az anyuka!!!!!! Remélem nektek is sikeretek lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mi már 8 hónapja próbálkozunk, és nálam úgy tûnik minden rendben. A férjemnél ezt találta a doki, gyanítom, ez lehet az oka a sikertelenségnek. Persze mi is próbálkozunk ettõl függetlenül, szeptember közepén lesz a spermavizsgálat. Nem kell mennie, ha esetleg jövõ héten nem jelentkeznének a nehéz napok...
Szia! azóta sikerült a baba???
A kérdező hozzászólása: Igen sikerült a gyõri Kaáliban ICSI-vel... A legfõbb gond azonban valószínûleg nem a herevisszér volt, hanem hormonális problémák. A lényeg az, hogy a lombik 1-re sikerült:) Lassan a 24. hétbe lépünk:)
GRATULA! VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!

Nem lesz ettől baja az esetleges babának? Mára nem várom, nem is úgy tűnik, hogy meg akarna jönni.

Viszont sikerült egy eléggé szűk farmert húznom. Eddig nem szorított, lehet sokat ettem a hétvégén. Most nyomja kicsit a pocakom. Nem árt ez a babának, ugye?

Legjobb válasz: nem, ennyitõl semmi baja nem lehet

nem, ennyitõl semmi baja nem lehet
Ha meg is fogant és ott van, kb. mákszemnyi vagy annyi sem. Egyelõre nem gond a szûk farmer, bár ha babát szeretnétek, akkor én a kényelmesebb darabokat javaslom, jobb a vérkeringés.
Hát ettól még biztos nem :) Ha mára nem várod, akkor még olyan pirinyó a petezsák is, hogy a legjobb ultrahang sem venné észre. Nagyon drukkolok! :) Remélem pozitívat tesztelsz!
A szûk gatya csak Neked kényelmetlen, senki másnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors és értelmes válaszokat! Holnap, ha reggel fenn lesz még a hõm, akkor tesztelek egyet!
A kérdező hozzászólása: Ma pozitívat teszteltem!
:D
nagyszerû, gratulálok! jöhetnek a kényelmes farmerok :-)

Miért nem tudnak a magyarok a saját hazájukban boldogulni? Amióta az eszemet tudom itt soha nem volt jólét-megélhetés, és úgy tűnik nem is lesz soha.

Legjobb válasz: 1: Ezzel az a baj, hogy sokan otthon nem boldogultak, kimentek külföldre és ott bejött nekik... Ezt mivel lehet megmagyarázni?

1: Ezzel az a baj, hogy sokan otthon nem boldogultak, kimentek külföldre és ott bejött nekik... Ezt mivel lehet megmagyarázni?
Az, hogy vannak akik nem tudnak boldogulni, nem jelenti, hogy itthon nem lehet... Rengeteg embernek sikerül, sõt a többségnek... Egyszerûen a felfogás rossz, hányszor látni azt, hogy valaki lediplomázik, itthon nem hajlandó elmenni végezni valamilyen a diplomája értéke alatti munkát, úgyhogy kimegy külföldre mosogatni meg gyümölcsöt szedni... Ezek jobban megélnek? Tény, hogy kint magasabbak a fizetések, de a megélhetés is drágább. Volt olyan ismerõsöm, akinek a pasija küldte itthonról a cigit, mert arra már nem futotta kint... És ahogy már más megjegyezte: valóban tanulni és dolgozni kell rendesen, nem a semmitõl várni a jólétet.
mert ahhoz tanulni meg dolgozni kéne rendesen.
duma ...bla bla Azt hiszitek minél többet tanultok annál több pénzetek lesz? Nem igaz... Ezt csak régen próbálták bemesélni az embereknek
Ki mondja, hogy nem tudnak boldogulni? Nézd meg pl a politikusokat, milyen jól élnek...
Igy van a ár/bér egyensúly már felborúlt vagy 30éve De vigasztaljon hogy nyugaton is igy van ez.Sõt mást mondok. Onnan jött ez az egész kiegyensúlyozatlanság. Ott még nagyobb a szakadék árak bérek és szolgáltatás között. Emiatt Szegény és gazdag között is mélyebb a szakadék. Ki van ez a kapitalizmus találva. Odafigyelnek rád nehogy jól érezd magad.
Azért, mert ránk erõltették a nyugati árakat és balkáni béreket.
Lehet sokan boldogulnak itthon is (igaz kedves elõttem szóló?), de még többen nem:-)
Nagyon sokan boldogulnak itthon is, csak nyilván azok kiabálják tele a világot, akiknek nem sikerül, így sokkal többet hallod azt, hogy itthon képtelenség megélni.
hát igen reménykedjünk. Bár ez a generáció inkább már külföldet válassza.
Ez a szoc-komm redszer eredménye, ilyenné nevelte a társadalmat. Amíg ki nem döglik a maradvány, addig ez is lesz.A 90 után születettek gyerekei talán már valami rendet tudnak tenni...
Mert a huszadik bõrt lenyúzzák róluk holokauszt-kárpótlás és cigányintegráció jogcímen, azért! És folyton rassistázzák meg nácizzák a saját hazájában. Ilyen egyszerû.

Kicsit zavar úgy tűnik, hogy én senkinek nem vagyok, voltam és ki tudja hogy leszek-e a szerelme?

Szerintem engem lehet szeretni , hogy lehet hogy senki nem szerelmes belém ? Legalábbis tudtommal . Mindíg csak a hú de nagy szerelmekről beszélnek nekem , én meg senkinek nem voltam az . Lehet nem is gond , nem tudom csak nem esik jól . Nem tudom kiváltani azt az érzést ? Szeretném ,ha tennének értem dolgokat , gesztusokra vágyom amik mutatják ,hogy számítok . Volt pár férfi akinek tetszettem , de egyik sem volt szerelmes belém . :(

Legjobb válasz: De ez még fog változni :) igen, nagyon jó érzés, mikor így állnak hozzád, mikor érzed, hogy szeretve vagy. El fog jönni a te idõd is. Egyébként lehet, hogy volt már ilyen, csak nem tudsz róla :)

De ez még fog változni :) igen, nagyon jó érzés, mikor így állnak hozzád, mikor érzed, hogy szeretve vagy. El fog jönni a te idõd is. Egyébként lehet, hogy volt már ilyen, csak nem tudsz róla :)
A kérdező hozzászólása: No , no azért , hogy koslatok az erõs . Akit érdeklek és akivel úgy érzem , hogy ok azzal találkozok . Meg nem szoktam kezdeményezni . Azt én is gondoltam már hogy sokszor nem is igazán szerelemrõl van szó , hanem tetszik az a személy szexinek találják , mit tudom én . Na mindegy szerintem lehet túlontúl odaadó vagyok , meg önfejû egyes dolgokban , meg nem nagyon tudok egyes fixa ideáimtól megszabadulni . Sokszor az nem tetszik a pasiknak amit mondok , lehet túl egyenes vagyok , nem tudom . De én akkor sem akarok hazudozni csak , hogy más fényben tüntessem fel magam .
Fura dolog a szerelem. Elvileg amirõl hallottál, az már mind elmúlt, lecsengett, szakítottak, ugye? Szóval mégse lehetett olyan nagy... Szerintem az emberek sokszor elég fura dolgokat gondolnak a szerelemrõl. Te is biztosan képes vagy szerelmet kiváltani - de nem biztos, hogy képes vagy azt a fura álmot kiváltani, amit az adott pasi a szerelemmel azonosít.
ma 23:03 ...és milyen igaza van. A hölgyek legyenek boldogok és vidámak mert azzal vonzák a jo pasikat maguk köré. :) Azzal hogy koslatsz a pasik után csak nevettségessé teszed magad :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat , jöhetnek még . Prof.Shevy a te válaszod különössen jó . Én ilyen lökött bánkódós vagyok , tudom nem jó , úgy is voltam vele , hogy se ez se az nem gond , hogy nem úgy alakult , csak most megint hullámvölgybe kerültem . Majd lesz valahogy . Látom is , hogy nem lettünk volna jók egymásnak ezekkel az emberekkel , csak a magány sem jó . Volt itt egy lány , õ írta , hogy egy szakítás után nagyon ki volt pár hónapig aztán úgy döntött pozitívan fog hozzáálni az élethez , a dolgokhoz és nem is akart ismerkedni , hanem inkább építgette a maga kis életét , aztán lett is olyan párja akivel jó neki , de a lényeg , hogy ne mástól várjuk , hogy boldoggá tegyen hanem legyünk magunk boldogok és a többi majd jön .
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a csaj . :P
Akor biztos volt már olyan, csak te nem vetted észre a csajt. De hidd el ami késik nem múlik. :)
A kérdező hozzászólása: Majnem harminc . :( Lehet nem kellene ezt így megélnem , csak azzal szembesültem már nem egyszer , hogy az adott férfi engem nem szeret de hallgathatom , mennyire nagy szerelem volt ezzel vagy azzal a nõvel , ilyenkor az nekem nagyon fáj . Nem vagyok egy undok , beképzelt sárkány , kedvére teszek az embereknek , a párjaimnak is , de semmi sem elég ahhoz hogy szerelemmel szeressen valaki .
soha se sajnáld azokat a lehetöségeket amiket elszalasztottál. Az élet ugy van beállítva hogy semmi sem történik véletlenül. Ha te azoknak a pasiknak nem jöttél be akkor oka volt annak hogy nem jöttél be. Talán igy késziti elö neked a terpeet az élet egy mindent elsöprö szerelemre. hogy amikor kapcsoaltba lépsz akkro semmi és senki ne álljon az utatokba. :) Nézz pozitivan a világba és meglátod boldogabb leszel és egyszer majd eljön az az értelmes uriember aki téged szeretne és fog is boldoggá tenni.
Hány éves vagy?? lehet hogy még túl fiatal
Képet!
Csenge, nekem az Izabella és a Patrícia név tetszik.
Bianka.
nem vagyok azonos kezdõbetû párti, de a Juhász Janka tökéletes! épp azért mert mély hangrendû mindkét név, harmonikusabb mint Csengével, ráadásul a Csenge gyakoribb és ha bmit számít a Cs-vel gondjai lesznek külföldön.
Talan a ketto kozul a Janka. Dominika esetleg?
Szrem a Janka egyaltalan nem illik a vezeteknevhez. Nagyon mely... semmi csengese. Olyan durva hangzasu. Inkabb a Csenge. Reka, Lilla, Letticia, Nelli
A Csenge név nagyon szép. Nekem is Csengém van, 12 éves, és szereti a keresztnevét..
Én semmiképp nem adnám a Csengét, -nem akarok senkit megbántani-, persze ízlések és pofonok. A Jankáról meg egy 50 éves vidéki nagynéni jut eszembe elsõsorban, szintén nem adnám. Egyébként én vagyok a Biankás válaszoló, kár, hogy a férjed elveti, a vezetéknevetekkel nagyon kellemes csengése lenne. Ugyanígy kedves szerintem a Boglárka is esetleg. Felmerült bennem még a Diána is, nem olyan felkapott mostanság, és szépen hangzana a nevetekkel.
Juhász Lea
A Juhász Janka nekem kifejezetten tetszik. :) A Csengével nem hangzik ilyen jól. Csodaszép babavárást! :)
Inkább Janka, mint Csenge. Jobban hangzik a vezetéknévvel. Ami még eszembe jutott: Anna(bella), Barbara, Csilla, Daniella, Emese, Flóra, Fruzsina, Gabriella, Ildikó, Izabella, Jázmin, Júlia, Julianna, Kitti, Krisztina, Lilla, Lili, Melinda, Napsugár, Noémi, Odett, Petra, Réka, Rita, Tímea, Zita, Zsuzsanna, Zsófia...
A kérdező hozzászólása: Van egy 3 és egy 4 éves gyerkõcöm, akik már akkor Csengének emlegették a kistesót, amikor nem is tudtuk, hogy kislány. :-) Nekem nem tartozik a kedvenc neveim közé, de úgy érzem, kénytelen leszek elfogadni a gyerkõceim döntését. :-) Nekem nagyon tetszik a Luca, a Janka, Lora
Zoékról és Kirákról mindig ilyen chat-es buta nõk jutnak eszembe, gyakori nick név. A Viktória nagyon szép név, de iszonyatosan sok Vikit ismerek. Dalmáról, és Boglárkáról mindig egy szemüveges kövér nõ jut eszembe (bocsi). Nagyon sok szép név van. Szerintem írd ki a naptárból ami tetszik, a férjeddel húzasd ki, ami szóba sem jöhet nála, aztán kizárásos alapon szûkítsd a kört :)
Majd írd meg, hogy hogyan döntöttetek! Igaz 16 hetesen még van idõd, én 28 hetes vagyok, és mi is nehezen döntöttünk (kislányt várok én is amúgy).
8. vagyok: Még valami eszembe jutott, Viktória? Szép, klasszikus, elegáns név.
Jankát választanám, az szép, Csenge egyáltalán nem tetszik. Esetleg még Réka, Dalma, Luca.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat!Felmerült a Bianka név is, de apának nem tetszik :-( sõt, nálam a Dominika is szóba jöhetne, de a fiam Donát, Doninak becézzük, és mivel nagyon hasonló a Dominika becézésével, így ezt is elvetettük.Felmerült még a Zoé, de a vezetéknévvel együtt elég nehezen kimondható.Van még egy kislányom, õ Kinga.
Nekem kisfiam lesz, ha lány lenne Csenge vagy Bianka lenne :-) a vezetéknevünk Hoffer


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!