Találatok a következő kifejezésre: Úgy hallottam, az (336 db)

A barátom nem bírja a gumit, én viszont nem akarok tablettát szedni. A megszakításos módszert javasolta. Úgy hallottam, az előváladéktól is teherbe lehet esni. Igaz ez? Ajánlanátok esetleg más védekezési módszert?

Legjobb válasz: Igen, teherbe lehet esni úgy is, kb. fele akkora esélyed van a terhességre, mint ha nem védekeznétek. Másrészt a barátod egy ba.rom, akit nem érdekel, ha teherbe ejt, lesza.rja, hogy te milyen mellékhatásoknak teszed ki magad, és kb. a véleményedet is lesza.rja. Gondolom, õ is úgy van vele, hogy te esel teherbe, akkor védekezz te, õt ugyan nem érinti. Ennyi latexérzékeny ember a világon nincs, mint ahányan itt elírják, hogy a "barátom nem bírja a gumit". Latexmentes gumi is van. Az óvszer az EGYETLEN, ami nem csak a terhességtõl véd, de a nemi betegségektõl is. Se a tabletta, se semmi más nem véd meg a fertõzésektõl, és nem az AIDS az egyetlen, ami nemi betegség. Ha nem szokott óvszert használni, akkor kíváncsi lennék, mit szólna, ha kérnél tõle egy orvosi igazolást, hogy mindenféle fertõzésre negatív, és biztonságos vele a szex gumi nélkül is. Azt szokták mondani, hogy ott van pl. a hüvelygyûrû, de annyira biztonságos, hogy tegnap mutatta be a rokonságnak XY. a "kis balesetet". Sokkal többen esnek mellette teherbe az ismerõseim között, hogy azt ajánlani merném.

Igen, teherbe lehet esni úgy is, kb. fele akkora esélyed van a terhességre, mint ha nem védekeznétek. Másrészt a barátod egy ba.rom, akit nem érdekel, ha teherbe ejt, lesza.rja, hogy te milyen mellékhatásoknak teszed ki magad, és kb. a véleményedet is lesza.rja. Gondolom, õ is úgy van vele, hogy te esel teherbe, akkor védekezz te, õt ugyan nem érinti. Ennyi latexérzékeny ember a világon nincs, mint ahányan itt elírják, hogy a "barátom nem bírja a gumit". Latexmentes gumi is van. Az óvszer az EGYETLEN, ami nem csak a terhességtõl véd, de a nemi betegségektõl is. Se a tabletta, se semmi más nem véd meg a fertõzésektõl, és nem az AIDS az egyetlen, ami nemi betegség. Ha nem szokott óvszert használni, akkor kíváncsi lennék, mit szólna, ha kérnél tõle egy orvosi igazolást, hogy mindenféle fertõzésre negatív, és biztonságos vele a szex gumi nélkül is. Azt szokták mondani, hogy ott van pl. a hüvelygyûrû, de annyira biztonságos, hogy tegnap mutatta be a rokonságnak XY. a "kis balesetet". Sokkal többen esnek mellette teherbe az ismerõseim között, hogy azt ajánlani merném.
csak annyit fûznék hozzá hogy nagyszüleim egy életen át "védekeztek" megszakítással, egyetlen egy nemkívánt gyerekük sem született! és mamámat ismerve, nagyban nyomták az ipart... nem azt mondom hogy követendõ példa, de azért annyira nem rossz a helyzet mint sokan itt rémisztgetnek vele. biztos mind gumigyáros meg tablettagyáros, és elakarják adni... :P utolsó mondat persze vicc :)
Igaz.
life styles szûrke gumi(legvékonyabb) Írd be a google-be hogy fogamzásgátló és meglepõdhetsz hogy mennyi mindent kidob!!!!
Én is megszakításos módszert alkalmazunk.És mindig idõben ki tudok szállni, ezt nem hiszem el senkinek hogy nem érzik egyesek hogy mikor kell megállni.Ha véletlenül terhes lenne akkor sincs semmi mert megtartanánk de ez ilyen formában még nem fordult elõ.
Én 2 évig csináltam megszakítással, nem lett semmi bajom, DE.. ..a barátod elég nagy s*ggfej, hogy ezt javasolta. Mi azért csináltuk így, mert se õ, se ÉN nem szeretjük a gumit. Tehát én vállaltam a felelõsséget. Ha te nem vállalod a kockázatot, akkor találjatok valami más megoldást. Egyébként a pharmatex+megszakítás nem rossz dolog elvileg, bár én sose próbáltam.
Igen elég sokan. Gumi használata mellett is van aki belecsöppen abba a bizonyos 1%-ba. Megszakításos meg 50-50. Vagy bejön vagy nem. Ha már úgy vagytok együtt h nem gond a baba akkor lehet használni, amúgy meg olyan mintha a barátod lyukas gumit javasolt volna. Van még egy pár módszer, ha nem tablettát szednék azt hiszem én a pesszárium+spermicid mellett döntenék. Itt egy teszt ami esetleg segíthet mi neked a legideálisabb: http://www.gondtalanfogamzasgatlas.hu/
7/7 nek 100% igaza van. Én is megszakitásal csinálom és sosem volt még baj mert én érzem hogy mikor kezdenék elélvezni, hogy mikor indul meg bennem, de ugylátom sok férfi erre nem képes, nincsen érzésük.
A te felelõsséged, hogy mit vállalsz be és mit nem. A megszakításos módszer mellett egy év alatt 35% az esély a terhességre (védekezés nélkül 80%). Szóval BAROMI SOK! Ha neked megér ekkora kockázatot, akkor csináld. Csak aztán ne gyere sírni, hogy terhes vagy, a barátod meg esetleg lelépett. De van a gumin és a fogamzásgátló tablettán kívül is megoldás. Pl. a megszakítást kiegészíthetnétek spermiciddel, vagy spermicid és pesszárium együtt.

Szerintetek nyáron fel tudok készülni az augusztusi TELC német B2-re tanár nélkül? Igazából a TELC és a BME között vacilálok. Viszont a TELC nemzetközileg elfogadott, és a szóbelije nem tűnik vészesnek, de úgy hallottam, az írásbelije szivatós.

Ti melyiket ajánljátok?

Legjobb válasz: Velem tavaly ugyan ez volt.. ilyenkor álltam neki a németnek, de rendesen. Telc-re mentem, augusztusira. Igaz, csak az írásbelim lett meg, szóbeli csak az októberin. Simán össze tudod hozni!

Velem tavaly ugyan ez volt.. ilyenkor álltam neki a németnek, de rendesen. Telc-re mentem, augusztusira. Igaz, csak az írásbelim lett meg, szóbeli csak az októberin. Simán össze tudod hozni!
TELC-en voltam én is, mondjuk felsõfokon. Szerintem a javító tanárok, akik kint javítják az esszéket\leveleket\magnót nagyon rendesek. Fõleg a magnónál adtak nagyon sok fél pontot, így lett meg a 40% annál a résznél. :D Amúgy arra menj, amelyik szimpatikusabb, és könnyebbnek érzed. Ha viszont kettõbe csinálod meg a TELC-et, mert mondjuk nem sikerul az egyik része, akkor nemzetközileg elismert bizonyítványt nem fogsz kapni róla. Én se kaptam, mert az írásbeli csak márciusba lett meg.
Telcen harmadszor voltam írásbelizni, nem lett meg. szóbelim már van. én inkább másik nyelvvizsgára megyek szerintem.
Telc sokak szerint szivatós, szerintem messze a legkönnyebb. Nekem 2éve 90% lett, holnapután nekifutok az ECL C1-nek :D Na az neccesebb lesz..
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mindenkinek :)
Én is augusztusban szeretnék menni TELC-re, de már most parázok. A magnóhallgatás nagyon nem megy, de remélem a 40 %-ot csak összehozom, emellett a szóbelitõl is tartok kicsit, ugyanis folyékonyan nem tudok beszélni, sõt. Kérdezõ, te melyik városba mész nyelvvizsgázni?
A kérdező hozzászólása: Hát igen, a magnós résztõl én is tartok kicsit.Már megcsináltam egy pár hallásértést.Annyira azért nem vészes, pl: a hallásértés 3. része, kifejezetten könnyû.A szóbelin meg remélem nem a génmódosított élelmiszerekrõl szóló cikket kell elemezni.A témádból fel tudsz készülni, a szituáció meg könnyû szokott lenni(vmilyen kirándulást szervezni pl.)Egyébként sok sikert.:D Ja, és én Egerben nyelvvizsgázom.
Sok sikert neked is! :) Azt még megkérdezhetem, hogy te kidolgozod és megtanulod azokat a témákat, amik fent vannak a honlapon, vagy csak próbálsz otthon magadtól beszélni az egyes témákról?
A kérdező hozzászólása: Az öt téma közül kiválasztok egyet, ami szerintem a kedvenc filmem lesz.Ezenkívül még a párodnak kell kérdéseket feltenned a témájához kapcsolódóan.A vitára meg a Problemlösungra nem igazán tudok felkészülni; szerintem itt hasznos, ha beleteszel egy-két kifejezést, amit a vizsgáztatók szeretnek, pl: Meiner Meinung nach, Ich bin davon überzeugt..stb.Az a lényeg, hogy lássák, hogy magabiztos vagy, és hogy igenis akarod azt a nyelvvizsgát.Nem a tökéletes nyelvtan a lényeg, hanem hogy beszélj folyamatosan.

Úgy hallottam, az vezethet autót, aki elmúlt 18 éves, nincs jogsija, de ül mellette egy olyan ember, akinek van. Ez igaz?

Legjobb válasz: Nem,gépjármû vezetéséhez kell ( autónál) B kategóriás jogosítvány. Amit 17 évesen már letehetsz.

Nem, gépjármû vezetéséhez kell ( autónál) B kategóriás jogosítvány. Amit 17 évesen már letehetsz.
hát persze hogy nem! max ha anyud vagy apud oktató és a kocsi alkalmas rá!
Svédországban igaz, csak annyit pontosítanék, hogy már 16 éves kortól lehet
Igen a hír igaz. Én Airbust-t vezettem a héten, a jövõ héten pedig ûrhajót fogok - Farkas Berci fog mellettem ülni. ( A körhintán :) )
Jól hallotad az elejét, csak az kimaradt hogy oktatóautóban és oktató-jogsi kell. Egyébként a hír igaz.
Hát az Amerikában van így, ott például így tanulnak vezetni, általában a szülõk vagy valamilyen családtag tanítja a gyereket. Nálunk nincs így, kizárólag akkor vezethetsz jogsi nélkül, ha az oktatód ül melletted.
Én meg azt hallottam, mûthetek, ha mellettem áll egy sebész. Természetesen ez ugyanúgy nem igaz, ahogy a kérdés sem.
Ez hülyeség. Te tudsz vezetni attól, hogy pl.: a haverod tud? Nem. Neked is kell jogsi, vagy max. ha oktatóval mész.
Jogsi nélkül csak oktatóval, hivatalos tanfolyam keretében lehet vezetni. Olyan autóban, amely fel van szerelve az elõírtakkal.
Jol hallotad de nem otthon...... Canadaba igen...akinek 3 eve van jogsija az a sajat lakoteruleteden azt hiszem 3km korzetbe oktathat teged de csak automata auton..

Úgy hallottam, az abortusz 16 alatt ingyenes. Ez igaz?

Félreértés ne essék, felnőtt nő vagyok, egy 6 éves kisfiúval, csak ez lesokkolt ..

Legjobb válasz: Nem, nem ingyenes csak azért, mert vki 16 éves. Bizonyos helyzetekben olcsóbb, vagy ingyenes, de nem kortól függ.

Nem, nem ingyenes csak azért, mert vki 16 éves. Bizonyos helyzetekben olcsóbb, vagy ingyenes, de nem kortól függ.
nem ingyenes 16 évesen gyógyszer mellett estem teherbe és ugyan úgy az 1 abortusznál is fizetni kell 30 ezret, csak akkor nem ha kap vki szegénységi támogatást és akkor csak 10ezer..
Hogy lenne már ingyenes, ha gyógyszer mellett lesz vki terhes??? Azt nem lehet kimutatni, hogy szedte a gyógyszert de mégis terhes lett!!!...
én úgy tudtam, mindig ingyenes...
Nem igaz. Ugyanúgy kell érte fizetni.
én meg ugy tudom hogy ha gyogyszer melett marad terhes akkor ingyenes, megha beteg a baba.

Csökkentett módban szeretnék laptopozni (mert úgy hallottam az kevésbé rontja a szemet). Asus laptopom van, hol lehetne beállítani?

A gépen a monitor alatt vannak azok a beállító gombok, de a laptopon nincsenek...:/

Legjobb válasz: Újra inditod a rendszert F8 és csökkentet módba inditás. Viszont akkor egy csomó programot nem fogsz tudni használni és netezni sem tudsz így

Újra inditod a rendszert F8 és csökkentet módba inditás. Viszont akkor egy csomó programot nem fogsz tudni használni és netezni sem tudsz így
Ez hülyeség.
Ezen nem kell sokat gondolkodni, marhaság :) Viszont csinálhatsz olyan képernyõprofilokat, amit kényelmesebb bámulni. Pl. sötét háttér, világos betû és máris nem világít úgy a képedbe. A betûmérettel is érdemes eljátszani, stb.
A csökkentett mód az hiba javításra és egyéb rendszer karbantartásra szolgál és a háttérprogramok sem futnak csak a létszükségesek! Állítsd be a vezérlõ pultban a kijelzõd háttérvilágítását kisebbre vagy más szem kímélõ beállítást használj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket:)

Manapság a diploma nem sokat ér, úgy hallottam, az tud elhelyezkedni, aki szakmát tanul. Segitenétek?

Egy n? milyen szakmát tudna tanulni? Mire van nagy kereslet, ahol biztos el tudok helyezkedni? Ell?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha ennyire lehurrogják, próbálj abból erõt meríteni, hogy csakazértis megmutatod nekik :) Nekem már bevált ez a módszer :D

Ha ennyire lehurrogják, próbálj abból erõt meríteni, hogy csakazértis megmutatod nekik :) Nekem már bevált ez a módszer :D
Ma már a szakma se biztos. Jó diplomával el lehet helyezkedni külföldön jó pénzért. Jó szakma, ami külföldre is jó, fodrász, mûkörmös, szakács.
hajrá.
A kérdező hozzászólása: 16:44 Köszi!:) Igen, én a német nyelven gondolkodtam, amugy is abbol érettségiztem.Köszönöm a tippeket és a biztatást!:)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, nehogy feladd az álmaidat! Ha óvónéni szeretnél lenni légy az. Ha egy kis "extra" megélhetést szeretnél, szakosodj valamilyen nemzetiségi óvónéninek, így felsõfokú nyelvtudást is szerzel a diplomával. Ezzel akár vállalhatsz tanítványokat, de a nyelviskolák is elfogadják, ha ott akarsz oktatni, hiszen idegen nyelvi diplomád is lesz. Tarthatsz idegen nyelvi csoportos foglalkozást kicsiknek (ez manapság nagyon keresett!) Ez a képzés elvégezhetõ (1-2 éves) szakirányú továbbképzési diplomaként, szinte az összes óvónõképzõben. Hajrá! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, most egy kis lelket öntöttél belém. Tényleg nagyon kedves vagy!Köszönöm mégegyszer a válaszokat!:)
Tudom. Bár nem ismerem pontosan a helyzeted, de a rövid leírás alapján nagyjából hasonló helyzeten mentél, azaz mész keresztül, mint én. Szerintem ilyen helyzetben fontos, hogy legyen valaki, aki támogat, tartja az emberben a lelket. Nekem is volt, szerencsére :) Nélküle nem tudom, hol tartanék. Másrészt neked kell kitartónak lenned, ne hagyd, hogy bárki kedvedet szegje! Ez a TE életed, nem az övék, és TE fogsz tenni azért, hogy ez egy boldog élet lehessen :) Na és persze nyitott szemmel kell járni, nehogy az ember elszalasszon valami jó lehetõséget :P
A kérdező hozzászólása: Draug: Köszi:) Megpróbálom, csak néha már tényleg idegesitõ tud lenni a dolog.
A kérdező hozzászólása: Én most egyetemen óvónõnek tanulok, de a rokonságban mindenki lehurrogja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, fõleg a jó tanácsot!:) Most amugy is el vagyok kenõdve egy kicsit..
Vannak néhányan, akiket üldöz a szerencse, õk könnyen elhelyezkednek. Vannak, akiknek jók az ismertségei, és egy kis segítséggel megtalálják a nekik tetszõ pozíciót. De a munkakeresõk nagy részének ezek nem adattak meg. Ilyenkor igazából mindegy, hogy valakinek csak egy szakmája van, vagy több diplomája... ami számít, hogy talpraesett legyen az ember, hogy el tudja magát adni. A mai munkapiaci helyzetben sajnos kevesebb a munkahely, mint a munkakeresõ. Életrevalónak kell lenni, ezt viszont nem tanítják az iskolában. A fontos, hogy legyél magabiztos, kitartó, ne hátrálj meg az elsõ néhány kudarc után! Egy adag ügyességgel és kitartással bármilyen szakmával el lehet helyezkedni :)
egy nõ modjuk lehetne kovács kovácsnõ pardon kovácsné

Felraktam a GTA 4-et a gépemre és nagyon szaggat, pedig a gépigényekhez leírtak megvannak. úgy hallottam az ATI videokártya a baja. Mit csináljak most? , vegyek új videokártyát?

Legjobb válasz: Nincs normálisan optimizálva pc-n, lehet nem segít az új videokártya. Vegyél konzolt az árából inkább, nem kell ilyenekkel foglalkozni, és több játék van rá.

Nincs normálisan optimizálva pc-n, lehet nem segít az új videokártya. Vegyél konzolt az árából inkább, nem kell ilyenekkel foglalkozni, és több játék van rá.
A kérdező hozzászólása: oks kösszi az infot
A kérdező hozzászólása: Nos nem kaptam támogatást, viszont már diplomás vagyok és a körmös szakmám is megvan :-)
Ha munkanélküli lennél, akkor támogatja, de mivel nappalin tanulsz így úgy tudom, hogy nem!
ha nincs diplomád és ez az elsõ szakod akkor ingyenes

Mennyit kell kb. fizetni, ha feltörő programhoz szeretne valaki hozzáférni? Úgy hallottam, azon felül hogy büntetendő, még csinos kis összeget is ki kell fizetni érte.

Tudom,hogy nem legális,nem is szándékozom ilyesmivel foglalkozni,de az enyémet feltörték,és kíváncsi lennék arra,hogy ez mennyibe kerülhetett az illet?nek?

Legjobb válasz: nem ilyen alapon töri fel a géped. több verzió: 1. keylogger van a gépeden ami minden egyes leütött karaktert elment magának, és elküldi az emberkének aki feltörte a jelszavakat./valószínû/ 2. brute force technikával kipróbálja az összes variációt ami létezhet és 1x csak sikerül belépnie/nagyon idõigényes/ 3. komoly programozói ismeretekkel megáldva magát a szervert töri fel és onnan tudja meg az adatot/[email protected] valószínûtlen/

nem ilyen alapon töri fel a géped. több verzió: 1. keylogger van a gépeden ami minden egyes leütött karaktert elment magának, és elküldi az emberkének aki feltörte a jelszavakat./valószínû/ 2. brute force technikával kipróbálja az összes variációt ami létezhet és 1x csak sikerül belépnie/nagyon idõigényes/ 3. komoly programozói ismeretekkel megáldva magát a szervert töri fel és onnan tudja meg az adatot/[email protected] valószínûtlen/
mit törtek fel? amúgy meg nem program kell ide hanem alapos számítástechnikai ismeretek. Ettõl függetlenül lehet vannak ilyen programok azoknak a fogyatékosoknak akik, így akarnak nagyfiúnak tünni, de ha valaki már megveszi akkor az utána igen nagy valószínûséggel felteszi a netre, hogy mások is elérhessék ingyen. Ebbõl kiindulva max csak a villanyszámlába került az illetõnek amíg ment a gép.
Nem a programot fizted, hanem a hekkert aki kezeli. De elõnye, hogy télleg univerzális, sokmindent feltör neked;) Egyébként lehet van ilyen, a legtöbb progi ingyenes. Meg ugye, aki igazi hekker, nem csak valami botcsinálta cracker, az maga írja a progikat is amit használ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors és tartalmas válaszokat:) amúgy az e-mailemet, meg msn-emet törték fel..és szerintetek csak a csillagokat látja a jelszónál vagy konkrétan le is tudja olvasni, hogy mi a jelszó..például ha béla a jelszavam, akkor azt tudja hogy béla vagy csak csillagokat lát?mint például pofonvágás után..
A kérdező hozzászólása: De keyloggert csak akkor tehet a gépemre ha hozzáfér a gépemhez pár percre úgy tudom..ez pedig kizárt hisz nem járt nálam soha..vagy rosszul gondolom?
Kizárt. Csak akkor tudja felrakni, ha a gépedhez hozzáfér.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok!:)
Hm.. azért az internettel átitatott századunkban érdekest azt, hinni, hogy idegen ember csak akkor telepíthet valamit a gépedre, ha ott ül elõtte. (ebben az esetben a fél országokat megbénító vírusok szerzõinek jó pár helyre kellett volna beülnie...) Mókás belegondolni, hogy nézne ki egy "Hacker program" amit csak úgy kezelgetni tud bárki, mint egy jófajta winampot - szinte látom lelki szemeim elõtt: "Hack into xy's system, next / cancel :D

31 hetes vagyok. Meddig "lehet" szeretkezni? Úgy hallottam, az utolsó hetekben már nem javasolt.

Legjobb válasz: Addig szabad, amig zárt a méhszájad, igy akár végig is. Vagy amig az orvosod lenem tilt róla. még aktiv 35hetes babás

Addig szabad, amig zárt a méhszájad, igy akár végig is. Vagy amig az orvosod lenem tilt róla. még aktiv 35hetes babás
szia! amíg zárt a méhszájad, vagy nem keményedsz túl gyakran, nem okozhat gondot. Nyitott méhszáj mellett könnyen szállhatnak fel fertõzések, ekkor ezért nem ajánlott. A gyakori összehúzódások esetén, pedig azért nem, mert a szex fokozhatja õket, egyrészt azért mert az orgazmus maga is méhösszehúzódásokkal jár, másrészt mert a spermium oxitocint tartalmaz, ami szintén erõsítheti az összehúzódásokat. De ha gondot okozhat a szex az orvos úgy is mondani fogja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!