Találatok a következő kifejezésre: Úgy hallottam, aki (147 db)

Mikor érintkezik a felni és a fékpofa?
A kérdező hozzászólása: mikor fékezek és behúzom a féket?
Tárcsafékbe csak ilyet lehet kapni :)
A kérdező hozzászólása: igen igen, de én ilyenre gondoltam http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTlh1rcIyHL2IoN3t5CL..
Nem tudok róla. Ugye ez is úgy állít meg, hogy súrlódik valamihez. Ami ugye logikusan koptatja a festéket. Lehet, hogy léteznek, de bizonyára valami spéci anyagból készülnek és elég magas áron.
Szerintem nincs. A felni is elkopik egy idõ után a fékezéstõl, a festéknek esélye sincs. Esetleg szerelj egy festékes ecsetet a fékpofa mögé, akkor automatikusan újrafesti majd... :)
Ha álló helyzetben húzgálod a féket, akkor alig kopik a festék!

Úgy hallottam, akik e-learninges rendszerben végeznek képzést, azok a szóbeli vizsgán komoly hátrányban vannak. Erről mi a véleményetek?

Konkrétan marketing- és reklámügyintéz?i OKJ-s képzésr?l lenne szó. Én csak az esetleges személyes elbeszélgetések hiányát látom így hirtelen hátránynak. Van esetleg valakinek személyes tapasztalata ilyen téren?

Úgy hallottam, hogy a Hold felszíne olyan fekete, mint a szén, csak azért látjuk fehérnek, mert a Nap annyira rásüt. Ha fehér lenne a Hold felszíne, akkor mennyire lenne világos éjjel, amikor telihold van?

Legjobb válasz: Helló, ahogy az elõzõ válaszoló mondta, a Hold felszíne nem fekete, hanem szürke. Én azt hallottam, "ha a Hold felszínét bevonnánk a legfeketébb bársonnyal, akkor is úgy világítana éjfélkor az égen, mint egy ezüsttallér." Ennek pedig az az oka, hogy az emberi szem a fényerõ változását nagyjából logaritmikus skálán érzékeli, ezért egy százszor kisebb teljesítményû fényforrás fényét nem századrésznyinek, hanem annál erõsebbnek, mondjuk kb. negyedakkorának érzékeli. Éppen ezért, ha a Hold felszíne teljesen fehér lenne, a kb. 3-szoros teljesítmény növekedést nem sokkal látnánk fényesebbnek.

Helló, ahogy az elõzõ válaszoló mondta, a Hold felszíne nem fekete, hanem szürke. Én azt hallottam, "ha a Hold felszínét bevonnánk a legfeketébb bársonnyal, akkor is úgy világítana éjfélkor az égen, mint egy ezüsttallér." Ennek pedig az az oka, hogy az emberi szem a fényerõ változását nagyjából logaritmikus skálán érzékeli, ezért egy százszor kisebb teljesítményû fényforrás fényét nem századrésznyinek, hanem annál erõsebbnek, mondjuk kb. negyedakkorának érzékeli. Éppen ezért, ha a Hold felszíne teljesen fehér lenne, a kb. 3-szoros teljesítmény növekedést nem sokkal látnánk fényesebbnek.
Igen, szokták a Hold fényvisszaverõ képességét (albedoját) hasonlítgatni ehhez ahhoz. Én barna bársonnyal olvastam valahol. A Hold kb. 7%-ot ver vissza a rá esõ napfénybõl. (a Föld 39%-ot). http://hu.wikipedia.org/wiki/Albed%C3%B3 dellfil
Rosszul tudta, akitõl hallottad. A Hold felszínén lévõ pornak hasonló a színe a földi földutak porához!
Eleve nem értem a kérdés logikáját: "a Hold felszíne ... fekete..., csak azért fehér mert a Nap annyira rásüt." Bármely tárgy színét az határozza meg, hogy milyen színû fényt ver vissza, ill. a tökéletesen fekete nem ver vissza semmit, a fehér meg mindent. A fényerõnek itt nincs szerepe.

Úgy hallottam, hogyha az FC Barcelona jegyet vesz valaki, akkor amellé kap ajándékba Barca sálat, meg vmi csörgü izét. Nem tudom, hogy igaz-e, de ezt hallottam. Valaki tud ezzel kapcsolatban valamit?

Legjobb válasz: Ez így igaz, ahogy van. Persze nem egyszerû jegyrõl beszélünk, ami a fûre szól! VIP jegyrõl hallottam, hogy ha olyat veszel kapsz mellé lasztit és még valami ajándékot! By: Ismeretlen Ismerõs 13/F

Ez így igaz, ahogy van. Persze nem egyszerû jegyrõl beszélünk, ami a fûre szól! VIP jegyrõl hallottam, hogy ha olyat veszel kapsz mellé lasztit és még valami ajándékot! By: Ismeretlen Ismerõs 13/F
A kérdező hozzászólása: Hát.. csak azért kérdeztem, mert lehet a családdal kimegyünk pár napra megnézni egy Barca meccset, és oda a meccsre veszünk egy jegyet, és apa mondta, hogy neki mondta az egyik ismerõse, hogy a jegy mell kapott egy sálat, meg meg vmi ajándékot... vagy ha mi ilyen jegyet veszünk, amellé is jár ?

Fizetős-e a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola ha előtte már van egy OKJ-s szakmám? Úgy hallottam h az ilyen rendőri iskolákat támogatja az állam de hallottam is azt is, hogy mivel a 2-ik szakma ezért fizetős. Hogy is van ez akkor?

Legjobb válasz: Nem fizetõs bárhány szakmád van, mivel ez teljesen államilag finanszírozott, viszont nincs teljesen ingyen sem mivel ha elvégzed akkor a szerzõdés értelmében amit sulikezdéskor aláírsz szolgálatba kell állnod 2 évig, és ha ezt nem teszed meg, vagy esetleg nem sikerül elvégezni a szakmát,mert esetleg megbuksz akkor vissza kell fizetned az oktatásod költségeit mindennel együtt...(oktatás, kollégium,kaja, ruházat)Én is gondolkoztam a rendõr szakmán, viszont ha rám hallgatsz elõbb megcsinálsz egy másik szakmát, hiszen ha ez lenne az elsõ szakmád, akkor a második már fizetõs, ha mégsem jönne be a rendõrség, viszont ez fordítva nem igaz... Tehát érdemes a rendõrséget a listád végére rakni, ha nem vagy benn 100% ig biztos, hogy te mi is akarsz lenni!

Nem fizetõs bárhány szakmád van, mivel ez teljesen államilag finanszírozott, viszont nincs teljesen ingyen sem mivel ha elvégzed akkor a szerzõdés értelmében amit sulikezdéskor aláírsz szolgálatba kell állnod 2 évig, és ha ezt nem teszed meg, vagy esetleg nem sikerül elvégezni a szakmát, mert esetleg megbuksz akkor vissza kell fizetned az oktatásod költségeit mindennel együtt...(oktatás, kollégium, kaja, ruházat)Én is gondolkoztam a rendõr szakmán, viszont ha rám hallgatsz elõbb megcsinálsz egy másik szakmát, hiszen ha ez lenne az elsõ szakmád, akkor a második már fizetõs, ha mégsem jönne be a rendõrség, viszont ez fordítva nem igaz... Tehát érdemes a rendõrséget a listád végére rakni, ha nem vagy benn 100% ig biztos, hogy te mi is akarsz lenni!
A kérdező hozzászólása: dehogyisnem már régóta az akarok lenni:) és elvileg lesz ez pénzügy számviteles szakmám amit utálok és utána szeretnék menni rendõrnek
igen, ingyen van ha jól tudom, viszont ha nem végzed el, akkor fizetned kell.
rosszul hallottad, akkor nem kell itatni ha kizárólag anyatejet kap. tápszer, szilárd étel mellé itatni kell
Mindenképpen kínáld vízzel. Lehet, hogy nem fogja elfogadni, de próbálkozni kell.
Ha már eszik mást is, akkor kell neki adni, illetve a tápszer után is szokták ajánlani, mert abban nincs az a szomjoltó, mint az anyatejben. Akkor nem kell ( persze akkor is lehet) ha kizárólag szoptatod még.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm...próbálom, de nem nagyon kell neki sem a víz, sem a tea:(
Én is sokáig szenvedtem mire elfogadta. Próbáld meg, hogy egy kicsit megmelegíted neki. Meg ne csak evés után kínáld, hanem 2 evés között is, hátha addigra megszomjazik.

Hallottam olyat hogy ha nem is használom a webkamerát akkor is működhet, úgy értem akkor is láthat más a webkamerámon keresztül amikor én azt be se kapcsoltam?

pl: az természetes hogy msn-n vagy skypen , vagy hasonlón akkor lát más amikor én azt megengedem , de nem rég hallottam olyat hogy van olyan program amivel más akkor lát vkit amikor az nem is tud róla :S elég sz*r érzés xd ezért is fordítom el a webkamerám amikor azt nem használom , hát ha igaz .... na lécci írjatok ...

Legjobb válasz: Errõl már én is hallottam, de nem hiszem, hogy félned kellene tõle, talán nincs olyan széles körben elterjedve ez a módszer, amivel ez mûködhet.

Errõl már én is hallottam, de nem hiszem, hogy félned kellene tõle, talán nincs olyan széles körben elterjedve ez a módszer, amivel ez mûködhet.
ez ellen nem segít a vírusirtó.. hiszen neki teljesen természetes hogy bekapcsolódik a webkamerád.. amúgy én pl. tudnék írni egy program neveket.. de nem írok.. bizonyos okok miatt...
Mert nem tudsz?Az jó ok.
minek "reklámozná"? amúgy egyetlen megoldás van hogy ne nézegessenek, kihúzod a kamerát.. aztán ha kell, bedugod :) legjobb barátomnak is van ilyen progija, annyit mondott hogy egy képbe rakja a férget és átküldi valakinek, aztán nézheti ha akarja..
A kérdező hozzászólása: uhh k*rv*a élet xd ... köszi h irtál !!!
Ez egy Hoax de azért még vitatkozzatok rajta sokat..
Viszont olyan tróai valóban van ami percenként készít egy képet a kijelzõd tartalmáról print screennel és továbbítja emailben.
A kérdező hozzászólása: :O :S klassz kösz
ha van ílyen progi akk írjátok le a nevét (aki tuggya) remélem van közöttetek 1 csodahekker:d:D:p
A kérdező hozzászólása: na nem baj ... nem húzom ki csak falnak fordítom , xd ... de kösz :S:D (és ez ellen a vírus irtó nem segit :S??? )
Ilyen egy városi legenda.Sokan "tudják", hogy van ilyen program, vagy lehetõség, de valahogy mégsem tud írni senki egy program nevet, vagy konkrétumot.Csak a rejtélyes, mindentudó Nagy Fehér Csodahekker ismeri a titkot.
Nem arra mondtam, hogy maga a kamera bekapcsolása tart órákig, csak mondjuk van Magyarországon tippelek...800 000 webcam, akkor mire abból találnak a számukra megfelelõt, amit bekapcsolhatnak (csaj éppen vetkõzik, stb, az tart neki mondjuk egy óráig..
Sokan keresik, de nem tud senki használható programot, ez a tapasztalatom.Ha mûködik a webcam, akkor világít rajta a led, ha nem világít, nem mûködik, szerintem ennyi. /Nem is tudom.Van led minden kamerán? :) /
A kérdező hozzászólása: hmm, igen világit amikor használom ... szóval kösz szépen a válaszokat , de attól még elfordítva hagyom mikor épp nem használom :D .. aki többet tud írjon!!!
Na ez nagyon rossz vicc lenne, mert én rendszeresen meztelenül szoktam gépezni.
Tudom, láttam már.Leadhatnál egy picit. :D
Létezik ilyen, jellemzõen trójai programmal csinálják. Bár én sem hiszem, hogy olyan elterjedt lenne, mert mi a fenének ülne egy rosszakaró a gépe elõtt, hogy órákig keressen egy olyan webcam-et, amin valami izgalmasat lát? És persze egyszerû ezt kijátszani: ha nem használod a kamerát, húzd ki. :)
A kérdező hozzászólása: jah ... xD kösz ...
igen van ilyen program.. és ha hiszitek ha nem elég elterjedt.. csak mondjuk egy ebben a témában nem jártas ember hiszi azt hogy csak vicc.. nem vicc.. és hiába kapcsolod ki.. ha egy jó hacker-el van dolgod akkor õ visszakapcsolja míg monnyuk átöltözöl... fel dobja a netre.. ne adj isten barátaid megtalálják.. rögtön pletyka tárgya vagy... ez ellne a legegyszerübb ha kihúzod mikor nem használod..
elõzõ vagyok jah és nem kell órákig a gép elött ülnie hogy izgalmasat lásson.. ami másoknak órákig, napokig tart.. õk azt a fejükben fél perc alatt lejátszák és megvalósítják... brilliáns elméjük van..
nem olyan nehéz megcsinálni egy ilyen programot, persze nem úgy értem, hogy bárki 5perc alatt megcsinálja, de pl egy programozó aki 10-20éve csinálja az ipart, sztem 2-3napon belül megcsinálna egy ilyet.. semmi extra nem kell hozzá, csak annyit megoldani, hogy ne kelljen a másik fél beleegyezése pl msnen keresztül, és ne a közös ablakba nyíljon meg a kamera, hanem a külön programban... úgyhogy, VAN iylen program, de elhihetitek, ha valaki csinál iylet nem fogja csak úgy feldobni netre :)

16 éves vagyok és le szeretnénk feküdni a barátommal, anyukám mindig mondja hogy ha úgy gondoljuk hogy megértünk a dologra akkor szóljak neki és elmegyünk egy orvoshoz, de én úgy hallottam hogy a szűzeket végbélen keresztül vizsgálják igaz ez?

Nem lehet azt a vizsgálatot valahogy elkerülni? Muszály az els? együttlét el?tt n?gyógyászhoz menni? Nem elég az dolog után menni?

Legjobb válasz: Szia! én 18 vagyok és szûz,de már voltam orvosnál,mert fertõzést kaptam el.jobb ha elmész Az elõtt,mert felír fogamzásgátlót amit szedned kell ha nem akarsz gyereket,mert gondolom nem úgy akarsz ballagni hogy egy gyerekkel a hátadon!!:P:Pna jó ez csak poén akart lenni remélem nem sértõdtél meg!! engem nem végbelen keresztül vizsgált meg.ez az torvostól függ.van ahol ott is van ahol nem.mindenképp menj el orvoshoz mert jobb ha te is védekezel.amugy én mondtam a dokinak hogy nem voltam még senkivel igy csak 1 ujját használta,de nem is éreztem.nagyon paráztam meg kicsit szégyenlõs voltam de nem kell félni.nyugi!!nem fáj.én 17 voltam akkor.na remélem segitettem. akkor ne parázz semmi az egész

Orvosa válogatja. Ebngem is végbélen keresztül vizsgáltak meg, tehát egyátalán nem baromság.Mivel onnan is ki tudja tapintani a belsõ szerveidet, ezért onnan csinálja h ne okozzon feleslegesen nagy fájdalmat. De mint mondtam, orvostól is függ.
Szia! én 18 vagyok és szûz, de már voltam orvosnál, mert fertõzést kaptam el.jobb ha elmész Az elõtt, mert felír fogamzásgátlót amit szedned kell ha nem akarsz gyereket, mert gondolom nem úgy akarsz ballagni hogy egy gyerekkel a hátadon!!:P:Pna jó ez csak poén akart lenni remélem nem sértõdtél meg!! engem nem végbelen keresztül vizsgált meg.ez az torvostól függ.van ahol ott is van ahol nem.mindenképp menj el orvoshoz mert jobb ha te is védekezel.amugy én mondtam a dokinak hogy nem voltam még senkivel igy csak 1 ujját használta, de nem is éreztem.nagyon paráztam meg kicsit szégyenlõs voltam de nem kell félni.nyugi!!nem fáj.én 17 voltam akkor.na remélem segitettem. akkor ne parázz semmi az egész
Igen, úgy vizsgál meg az orvos, ha úgy látja jobbnak, és szerintem nem muszály vizsgálatra elmenned elõtte. Engem sem vizsgált meg, mikor elõször felírattam a tabit.
nekem 14 éves koromban volt egy kis gondom...megkérdezte az orvos, hogy szûz vagyok e még, s mivel az voltam még, kutya kötelessége volt ebben az esetben nem rendesen vizsgálni, így engem is végbélen keresztül vizsgált:S ez van!
Igen, valóban a szüzeket végbélen keresztül vizsgálják (de ahogy ismerem az itt lévõ válaszadók többségét, van aki azt fogja mondani, hogy nem igaz, meg, hogy mit érezhet ott az orvos...de könyörgöm, nem õk végeztek orvosi egyetemet..! És nekem ezt egy nõgyógyász mondta, amikor egészségre nevelés keretében pár felvilágosító órát adott.) Amúgy én nem mentem el az elsõ együttlétem elõtt nõgyógyászhoz, nem lett bajom...de hidd el, ha anyukád azt mondja, akkor örülj, hogy törõdik veled, és nem lehet olyan gáz:) Hja, és ártani sem fog.
Attól mert szûz vagy megvizsgál rendesen, max sokkal óvatosabban csinálja meg több idõ kell hozzá...
Totál hülyeség h az orvos végbélen keresztül vizsgál meg. Egy nõgyógyásznak nem az a dolga h a fenekedbe matasson, hanem ami elötte van "lyuk" oda kell nyúlkálnia. Amúgy teljesen mindegy hogy elmész-e nõdokihoz. Én is elmentem, barátommal együtt akartam bemenni, de õt kizavarta és amikor elkezdtem mondani hogy leszeretnék vele feküdni és h milyen védekezést ajánl annyit mondott h keressek vmit a neten, úgyis biztos egész nap azt bújom.. De remélem nincs több ilyen aljas orvos! Amúgy nem fontos elmenni elötte. A lényeg h ha õszinte akarsz lenni anyukádhoz mond meg neki h a közeljövõben biztos tervezitek és ha bármi baj van tõle megtudod kérdezni és fog segíteni és nem fogsz úgy odaállni elé, h jaaaj de ciki elmondani h már nem vok szûz.. A lényeg h a legelsõnél VÉDEKEZZETEK!!! A legbiztonságosabb a gyógyszer + gumi, de gondolom bogyót még nem akarsz szedni.
Na ezt sem tudtam, hogy szegények szûzek így járnak:) Én pár nappal azután, hogy elvesztettem a szüzességem elmentem dokihoz és nem volt semmi gáz..megvizsgált, csinált rákszûrést, felírt fogamzásgátlót stb. Szóval szerintem mondd meg anyukádnak, hogy majd azután elmész, hogy már megtörtént a dolog, akkor amikor megtörténik pedig GUMIVAL!! fogtok védekezni.
Én akkor mentem el elõször, amikor elõször elszakadt a gumi. Így már nem volt tétje a dolognak :) Kérdeztem tõle a végbélen vizsgálást, és azt mondta, hogy szokták, de sok értelme nincs. A legtöbb nõgyógyász amúgy is fakezû, nem éreznek semmit se, hátha még plusz tíz centi szövet van a keze meg a méh, petefészkek között. Õ speciel baromi jól kitapint mindent, mert félig-meddig vak is, de másokról tudja, hogy nem ilyenek.
9es: 10 centi szövet???:O lapozz már fel egy anatómiai atlaszt, kérlek szépen.
Majd én megvizsgálom a végbeledet!:)

Üdv! Az Új Földtörvénnyel kapcsolatban szeretnék érdeklődni . Úgy hallottam, hogy jövőre aki nem rendelkezik szakmával, vagy nem dolgozott több évet mezőgazdaságba az nem juthat földhöz?

Jómagam sertés tartással foglalkozom, de ez csak egyelőre hobbi sajnos . Nincs mezőgazdasági szakmám, de szeretnék Termőföldet vásárolni, bérelni. Ha én kőműves vagyok akkor nem lehet soha földem? A segítséget megköszönném! Gott.

Legjobb válasz: Még nem hallottam róla, de szerintem ez csak az állami területekre vonatkozik, magánemberektõl vehetsz, bérelhetsz mezõgazdasági területet.

Még nem hallottam róla, de szerintem ez csak az állami területekre vonatkozik, magánemberektõl vehetsz, bérelhetsz mezõgazdasági területet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!