Találatok a következő kifejezésre: Úgy hallottam, a napi (30 db)

Úgy hallottam h napi 1200-1500 kalória bevétel mellett heti 3-4kilótól meg lehet szabadulni. Segíthet nekem a fogyásban?

Kb. 5 kilót szeretnék leadni. Esetleg tapasztalatotok van róla?

Legjobb válasz: Még 1500 kalória is kevesebb, mint a napi minimum bevitelenk kéne lenni, ez kb 1800, de ilyenkor télen a szervezet több kalóriát használ fûtésre, így ilyenkor több kell. A gond, hogyha nem viszel be elég kalóriát, akkor elõször az izomok épülnek le. Ha neked így is jó, vagyis kevesebb izon kb ugyanannyi zsír, akkor oké. Ha nem, akkor valami edzés kell mellé. egyébként az izom nehezeb mint a zsír, szóval azzal könnyebb fogyni.

Még 1500 kalória is kevesebb, mint a napi minimum bevitelenk kéne lenni, ez kb 1800, de ilyenkor télen a szervezet több kalóriát használ fûtésre, így ilyenkor több kell. A gond, hogyha nem viszel be elég kalóriát, akkor elõször az izomok épülnek le. Ha neked így is jó, vagyis kevesebb izon kb ugyanannyi zsír, akkor oké. Ha nem, akkor valami edzés kell mellé. egyébként az izom nehezeb mint a zsír, szóval azzal könnyebb fogyni.
Van elõváladék, és veszélyes is lehet egy nem kivánt terhesség esetén!!
Nem gondolom, hanem tudom, hogy van elõváladék, ami tartalmazhat és szokott is spermiumot, és hogy a terhességek 1/4-e megszakításos védekezésnél következik be.
az én párom is azt mondta, hogy igy nem lehet teherbe esni, mert az elõváladékban nincs sperma. Hát nem jött be, mert 33 hetes terhes vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Igen :) Köszönöm :) akkor legalább megmutathatom neki is a kommenteket és talán nem erõlteti annyira. Oké...mérem a hõmét..és egy-két nap eltéréssel tudom is mi a veszélyes szakasz, de akkor sem akarok terhes lenni :) Nem biztos a hõmérõs módszer sem :)
Hát lehet, hogy nem érzi, de akkor is elõfordúlhat bármikor, és akkor ....ez egy szerencsejátékos védekezési módszer, és ismerjük a szerencsejátékot?!Legtöbbször nem az történik, amire számítunk.
Én a ciklusom 9. napján estem teherbe, elõváladéktól!!! (óvszert használtunk, csak az "elején" még nem tettük fel)Tuti, mert utána csak a 26. napon voltunk együtt, de a 287. napon végzett tesztem pozitív volt!
Igazából az elõváladék is egyénfüggõ, mint annyi minden. Volt férjemnek egyáltalán nem volt, 4 évig "védekeztünk" kizárólag megszakítással, nem lettem terhes. Jelenlegi barátomnak viszont rengeteg van, ha eléggé fel van izgulva, kb 2-3 percenként kibiggyan egy-egy csepp... Na, vele gumit használunk :D
1-2 ??? ház az r.hadt kevés...! nekem 20-30 szál kb.. ne vasald és akkor nem töredezik.
A kérdező hozzászólása: waxtól vagy hajlakktól nem hullhat ?
számolod hogy mennyi esik ki? amugy az nem sok... de nyugodtan használd a waxot (maximum késõbb nem lesz mire ha egyenként kihullik a hajad)

Úgy hallottam, hogy a szülési szabadságot jobb, ha a baba születésétől kérem, mintha szülés előtt 28 nappal kérném. Miért?

Legjobb válasz: én errõl még nem hallottam, de 2 dolog jut eszembe: a baba születése után kezdõdik el az a pár hónap, amíg jár és ha szülés elõtt szabin vagy, akkor több pénzhez jutsz. a táppénz meg a szülési szabi között anyagilag pedig úgy tudom, nincs (nagy) különbség.

én errõl még nem hallottam, de 2 dolog jut eszembe: a baba születése után kezdõdik el az a pár hónap, amíg jár és ha szülés elõtt szabin vagy, akkor több pénzhez jutsz. a táppénz meg a szülési szabi között anyagilag pedig úgy tudom, nincs (nagy) különbség.
A szülési szabi alatt jár a terhességi gyermekágyi segély, ami fizetésed 70 %-a. A thgys 24 hétig jár, ha ebbõl 4 hetet kiveszel a szülés várható idõpontja elõtt, elvesztesz egy havi táppénzt (ami ugye hasonló összeg, tehát nem éri meg elkezdeni) és a gyereked fiatalabb korában indul meg a GYED, ami viszont már maximálva van (br. 96.000 Ft körül).
rosszul hallottad, akkor nem kell itatni ha kizárólag anyatejet kap. tápszer, szilárd étel mellé itatni kell
Mindenképpen kínáld vízzel. Lehet, hogy nem fogja elfogadni, de próbálkozni kell.
Ha már eszik mást is, akkor kell neki adni, illetve a tápszer után is szokták ajánlani, mert abban nincs az a szomjoltó, mint az anyatejben. Akkor nem kell ( persze akkor is lehet) ha kizárólag szoptatod még.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm...próbálom, de nem nagyon kell neki sem a víz, sem a tea:(
Én is sokáig szenvedtem mire elfogadta. Próbáld meg, hogy egy kicsit megmelegíted neki. Meg ne csak evés után kínáld, hanem 2 evés között is, hátha addigra megszomjazik.

Úgy hallottam, hogy a Hold felszíne olyan fekete, mint a szén, csak azért látjuk fehérnek, mert a Nap annyira rásüt. Ha fehér lenne a Hold felszíne, akkor mennyire lenne világos éjjel, amikor telihold van?

Legjobb válasz: Helló, ahogy az elõzõ válaszoló mondta, a Hold felszíne nem fekete, hanem szürke. Én azt hallottam, "ha a Hold felszínét bevonnánk a legfeketébb bársonnyal, akkor is úgy világítana éjfélkor az égen, mint egy ezüsttallér." Ennek pedig az az oka, hogy az emberi szem a fényerõ változását nagyjából logaritmikus skálán érzékeli, ezért egy százszor kisebb teljesítményû fényforrás fényét nem századrésznyinek, hanem annál erõsebbnek, mondjuk kb. negyedakkorának érzékeli. Éppen ezért, ha a Hold felszíne teljesen fehér lenne, a kb. 3-szoros teljesítmény növekedést nem sokkal látnánk fényesebbnek.

Helló, ahogy az elõzõ válaszoló mondta, a Hold felszíne nem fekete, hanem szürke. Én azt hallottam, "ha a Hold felszínét bevonnánk a legfeketébb bársonnyal, akkor is úgy világítana éjfélkor az égen, mint egy ezüsttallér." Ennek pedig az az oka, hogy az emberi szem a fényerõ változását nagyjából logaritmikus skálán érzékeli, ezért egy százszor kisebb teljesítményû fényforrás fényét nem századrésznyinek, hanem annál erõsebbnek, mondjuk kb. negyedakkorának érzékeli. Éppen ezért, ha a Hold felszíne teljesen fehér lenne, a kb. 3-szoros teljesítmény növekedést nem sokkal látnánk fényesebbnek.
Igen, szokták a Hold fényvisszaverõ képességét (albedoját) hasonlítgatni ehhez ahhoz. Én barna bársonnyal olvastam valahol. A Hold kb. 7%-ot ver vissza a rá esõ napfénybõl. (a Föld 39%-ot). http://hu.wikipedia.org/wiki/Albed%C3%B3 dellfil
Rosszul tudta, akitõl hallottad. A Hold felszínén lévõ pornak hasonló a színe a földi földutak porához!
Eleve nem értem a kérdés logikáját: "a Hold felszíne ... fekete..., csak azért fehér mert a Nap annyira rásüt." Bármely tárgy színét az határozza meg, hogy milyen színû fényt ver vissza, ill. a tökéletesen fekete nem ver vissza semmit, a fehér meg mindent. A fényerõnek itt nincs szerepe.

Úgy hallottam, hogy a napi protein vagy keményítő szénhidrát vagy gyümölcsből annyit lehet enni amennyit az ember akar, csak nem szabad keverni. Ez igaz?

Legjobb válasz: Azért ez nem teljesen így van! Fehérje, keményítõ ill. szénhidrát napon az elõírt adag 20 dkg minden étkezésre. Gyümölcsnapra viszont igaz, hogy annyit eszel, amennyit akarsz.

Azért ez nem teljesen így van! Fehérje, keményítõ ill. szénhidrát napon az elõírt adag 20 dkg minden étkezésre. Gyümölcsnapra viszont igaz, hogy annyit eszel, amennyit akarsz.
ha ez igaz lenne, akkor én soha nem híztam volna meg, mert én állandóan szénhidrátokat zabáltam. pár napig csináltam egybk a 90 napost szóval nincs róla sok tapasztalatom, de gondolom nem véletlenül van beosztva 3 étkezésre.

Mekkora az esélye ennek? Úgy hallottam, hogy ha a zsebben hordod a telefonodat a telefon sugárzása impotensé tesz. Mekkora az esélye ennek? Mongyuk ha napi 10órát van a zsebedben?

Legjobb válasz: Hát igen én is hallottam már ezt, de ha tényleg így lenne, akkor hamarosan állati sok impotens férfi szaladgálna a világban.

Hát igen én is hallottam már ezt, de ha tényleg így lenne, akkor hamarosan állati sok impotens férfi szaladgálna a világban.
Háháháháhááá há hááá há!!! Nemáll a fütyije és a mobilrafogja XDDDD
megoszlanak a vélemények a mobil tömeges elterjedése úgy 12 éves, még nincs errõl releváns információ, mit is okoz ugyanakkor az ivarszervek érzékenyek a sugárzásra ezt már biztosan tudjuk
Háháháháháhá :D kis impotens :D A mobilra könnyû fogni mi? Nem meri bevallani hogy nem áll fel neki :D :D SZÍVÁS :D
A kérdező hozzászólása: Nekem ilyen balyom nincs csak hallottam valahol.

Babát tervezünk. Úgy hallottam, hogy egy pár napig célszerü szeretkezés mentesen tölteni a napokat, hogy a férjemnek megfelelő mennyiségü spermája legyen. Ti is vártatok pár napot a babaprojekt előtt?

Legjobb válasz: Én nem mertem hátha lecsúszok róla, így középidõben 2 naponta szexeltünk mindig. Naponta mi se csináltuk, nehogy túl híg legyen apuka része...

Én nem mertem hátha lecsúszok róla, így középidõben 2 naponta szexeltünk mindig. Naponta mi se csináltuk, nehogy túl híg legyen apuka része...
A dokim azt mondta, hogy 2 naponta kell együtt lenni. Mi egész ciklus alatt így csináltuk. Mondjuk baba nem lett belõle, de ez már egy másik történet
Én ebben a hónapban egy héttel elõtte apócát megvontam minden jótól :-) hogy minél jobb minõségû legyen. De sajnos most teszteltem negát :-( Majd legközelebb......
Nem, egyik gyereknel sem vartunk. Az elso baba ugy fogant, hogy epp nagyon aktiv korszakunk volt, naponta ketszer minimum egyutt voltunk es 4-5. ilyen aktiv napon volt peteeresem, teherbe is estem. Epp nagyon kivantuk egymast, babat is terveztunk, de nem pont a baba miatt voiltunk ennyit egyutt. A masodik babat tervezve hadznaltam ovutesztet, peteeres kornyeken naponta egyszer-ketszer voltunk egyutt. Es az elso honapban megfogant a baba. Szerintem ha egeszseges a parod, akkor csak emiatt nem kell turtoztetnetek magatokat. De en nem orvos vagok, "csak" tapasztalatbol beszelek.
Én is hülyeségnek tartom a megvonást.Szerintem a 2 naponta az ideális, és minél többször. A legelsõ és legfontosabb dolog a babért, szerintem a sûrû szex.
Egy huzamban kb. 10 percet szabad telefonálni. Napi 2 óránál többet pedig már nem jó.
A kérdező hozzászólása: És mobilon játszani, netezni.azt mennyit szabad?
youtube: elektrosokkk

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!