Találatok a következő kifejezésre: Úgy fáj alul mintha (16 db)

Ugy fájnak a comb ill. csipö csontjaim, hogy alig birok járni. Mostmár ez lesz? Olyan mintha vasbol lennék, és csak akkor lenne jobb, ha beolajoznám. Normális, hogy elviselhetetlenül fáj?

Sokat sétálok,mozgok,de nem lesz jobb.Föleg éjszaka olyan mintha szét akarna szakadni mindenem. 31 hetes vagyok,és elég nagy a baba is 2.2 kg. Ennyire szélesednék kifele most már?

Legjobb válasz: Szia!! Én ugyan ezzel a problémával küzdök...nekem is éjjel a legrosszabb...mintha valaki ki akarná törni a csontomat a helyérõl... Lehet h a szélesedéstõl van, nem tom. Gondolom te is csak az oldaladon tudsz aludni, mert én igen, és az is lehet h attól van. Kitartás 32 hetes kismama

Szia!! Én ugyan ezzel a problémával küzdök...nekem is éjjel a legrosszabb...mintha valaki ki akarná törni a csontomat a helyérõl... Lehet h a szélesedéstõl van, nem tom. Gondolom te is csak az oldaladon tudsz aludni, mert én igen, és az is lehet h attól van. Kitartás 32 hetes kismama
Én egy hete szabályosan nem tudok ráállni a jobb lábamra , úgy érzem hogy szilánkokra van törve a csipöcsontom , a doki megnyugtatott, hogy ez a csontok helyezkedésétöl van és lehet nyom egy idegszálat a babóca- szülés után el fog múlni.Úgyhogy kitartás mindenkinek akinek hasonló panaszai vannak.- 27 hetes kismama
Szia! Én 16 hetes vagyok, és kb. nekem 3 hete ilyen érzésem van. Ez a második terhességem, és olyan, mintha "kötött" lenne a csípõm, és csak kis bejáratás után lazul, ráadásul a combtövem, és az ágyékrésznél is mintha izomlázam lenne. Szörnyû. Valószínû a tágulás az oka.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok igy ezzel, de aludni egyáltalán nem tudok töle, mert ugy érzem szétszakadok :(
Szia! Bár én nem nõbõl vagyok, de nõvérem és néhány barát(nõm)is küzdött hasonló problémákkal, így tudok pár kipróbált megoldást mondani ilyen esetekre. A probléma abból a két okból ered, hogy nem vagy "bejáratva" a nagy terhelésre, és a túl gyors növekedés miatt a bõröd túlságosan megnyúlik. A nagyobb problémák általában az alvás és a járás. Alvásra: A hátadon aludj, lehetõleg úgy, hogy a fejed alá minél kevesebb párnát rakj - (nem esküszöm meg rá, hogy kemény ágyon jól fogsz aludni, de a túl puha ágyban sem kifejezetten jó aludni) -, ez azért fontos, mert ezzel jobban ellazul a derék tája, a bõrös sem feszül majd olyan mértékben, így a derekadra mért terhelés is kisebb. Járásra és alvásra (jól bevált módszer mindenkinek): Menj el a háziorvosodhoz és irass fel Reuma-Kenõcsöt. Tudom hülyén hangzik, de hatóanyagában hasonlít a Vietnámi Balzsam-hoz (nem tudom ma hányan ismerik vagy hallottak arról a kenõcsrõl, de az mindenre jó volt). Kend be vele ott ahol fáj (bemasszírozás jobb), hamar felszívódik, szinte azonnal (3-5 perc múlva) hat, serkenti a bõr sejtjeinek regenerálódását [ez nagyon "dokis" volt, bocsi - a szerz.], ellazítja az izmokat, és nem utolsó sorban a legolcsóbb gyógyszer amit megvehetsz (csak receptre kapható), 260Ft. Remélem azoknál is beválnak ezek a módszerek, akik csak nézik ezt az oldalt és nem jeleznek vissza. ezúton is gratulálok mindenkinek a gyerek/ekhez. :)
FFI/NÕ Kor? Hólyaghurut.
A kérdező hozzászólása: nõ(mivel a nõk egészsége rovatba írtam:) 19 éves vagyok. ezt így egybõl megállapítottad?
A kérdező hozzászólása: megnéztem, és a hólyaghurut tünetei nincsenek meg nálam. egyszerûen csak reggelre azt érzem, hogy majd bepisilek, és a bal oldalam, mintha be lenne szorulva a levegõ, úgy fáj, egyáltalán nem birok olyankor nagy levegõt venni.
Menj el orvoshoz Sürgösen!!

39 hetes terhes vagyok napok óta a szemérem és a keresztcsontom úgy fáj mintha előzőnap jól elvertek volna ráadásul a keresztcsontom minden lépésnél szúr alig bírok menni ez normális?

Legjobb válasz: szia! én 38 hetes vagyok, és szerintem normális. Már valószínûleg jól be van illeszkedve a baba, és nyom. Nekem akkor fáj különösen, amikor fekvésbõl felkelek és el akarok indulni. Kitartás, már nem sok van, néhány nap és kezünkben tarthatjuk a babánkat.

szia! én 38 hetes vagyok, és szerintem normális. Már valószínûleg jól be van illeszkedve a baba, és nyom. Nekem akkor fáj különösen, amikor fekvésbõl felkelek és el akarok indulni. Kitartás, már nem sok van, néhány nap és kezünkben tarthatjuk a babánkat.
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de nekem már 3 hete fáj a szeméremcsontom, és még mindig 2in1-ben vagyunk a babával, 1 hetes túlhordással. Szerintem ez teljesen természetes fájdalom, de nem a szülés közelségét jelzi. Könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm válaszotokat hát elég fájdalmas de a lényeg hogy "normális" terhességi "vele járó". Nektek is könnyû szülést és boldog babázást.

Úgy fáj a hasam alja, alig birok menni. Néha plusz szúrkál a bal oldalam. Teljes teltségérzet, mintha ki akarnék pukkadni. Jövő héten nem kéne megjönni. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Nekem hasonló tüneteim vannak.A méhemnél éreztem erõsebb szúrkálásokat a menzi elõtt egy héttel olyan négy napig, nem állandó jelleggel, csak néha-néha.Most 3 napos késésnél tartok, menzi napján teszteltem, de az még negatív lett, ugyhogy még várok és reménykedem, hogy babás vagyok :-))

Nekem hasonló tüneteim vannak.A méhemnél éreztem erõsebb szúrkálásokat a menzi elõtt egy héttel olyan négy napig, nem állandó jelleggel, csak néha-néha.Most 3 napos késésnél tartok, menzi napján teszteltem, de az még negatív lett, ugyhogy még várok és reménykedem, hogy babás vagyok :-))

Úgy fáj ott alul mintha egy megtelet tampon akarna kijönni. De nem egyfolytában, hanem inkább mikor hajulok vagy hirtelen felkelek. Mitől lehet ez? Úgye nem fog elmenni, vagy más miatt lehet ez? 6 hetes

Legjobb válasz: Csak a csontok tágulása és a méhszalaghúzódások miatt érezheted. Nyugodj meg nem megy sehova, legalábbis ez nem annak a jele..de minden ilyen aggodalmad beszéld meg a dokival, vagy a védõnõvel, mert a fájdalom gyakorisága és erõssége is fontos lehet.

Csak a csontok tágulása és a méhszalaghúzódások miatt érezheted. Nyugodj meg nem megy sehova, legalábbis ez nem annak a jele..de minden ilyen aggodalmad beszéld meg a dokival, vagy a védõnõvel, mert a fájdalom gyakorisága és erõssége is fontos lehet.

Mi lehet ez? Ma vagyok a ciklus 16-ik napján, picit barnázok és úgy fáj a hasam alja, mintha meg akarna jönni. Elég gyengének érzem magam.

Peteérés, vagy esetleg az korábban volt és most ágyazódhat be? Vagy valami más? Járt már valaki így?

Legjobb válasz: erre én is kiváncsi vagyok.Én a 20 dik napon járok,és 14 napon volt pé-em,ma sok nyullos nyákot töröltem,ami ezelött nem volt,és megjön érzésem van,szurkál a hasam. görbéd van?

erre én is kiváncsi vagyok.Én a 20 dik napon járok, és 14 napon volt pé-em, ma sok nyullos nyákot töröltem, ami ezelött nem volt, és megjön érzésem van, szurkál a hasam. görbéd van?
A kérdező hozzászólása: Van görbém, csak nem tudom, hogyan kell felrakni.
a diagrammod alatt ha megnyitod akkor ott egy hosszu link, azt kell átmásolni ide.
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7ef79448c1d59d4ee889e2.. KÖSZÖNÖM!!!
szerintem beágyazódás, ha sikerül befészkelni magát.
A kérdező hozzászólása: Remélem mindkettõnknek szerencséje lesz. Nem túl korai ez a tünet? Szinte még másfél hetem van a következõ mensiig. És a görbe is elég hamar behúzta a peteérést. Éppen hogy elmúlt az elõzõ havi.
Nem korai a tünet, van aki érzékeny a "jelekre", bár minden anya így érezné:) Nagyon szép a görbéd és a hõ felugrás beágyazódásra is utalhat.Reméljük manóka fészkeli be magát:D!!! Szép napot!

Normális az hogy pár napja fáj a szeméremcsontom úgy hogy alig tudok menni, mintha izomlázam lenne ott. Mitől van ez? Valami gond lehet?

Ma nagyon megijesztettek a boltban hogy eléggé lent van a hasam mintha hamarosan szülnék. Aggódom!

Legjobb válasz: 30. hétben járunk

A kérdező hozzászólása: 30. hétben járunk
Igen teljesen természetes, nekem is fáj már hetek óta, de ez attól van, hogy tágul a medencéd. Készül a szervezeted a szülésre, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön szülni fogsz. Nyugodj meg, ha itt az idõ azt úgy is érezni fogod. Boldog babavárást! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: kösz a segítséget! boldog babavárást nektek is!
Én a 26-30 hét között éreztem ezt, izomláz-szerû érzet, zsibbadás "alul", én sem nagyon tudtam menni. A nõgyógyászom (professzor) megnyugtatott, hogy teljesen normális jelenségrõl van szó, ne izgulj Te sem! 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

16+2 napos terhes vok! Mostanába eléggé szokott fájni a pocim, egészen alul! Főleg éjszaka! Olyan mintha tele lenne a húgy-holyagom, mert pisilnem kell és fáj! Ugye ez nem baj?

Legjobb válasz: Nem baj, lesz ez még rosszabb is. Amikor beszélgettem emberekkel és kérdezték milyen a fájdalom, amit érzek, úgy tudtam megfogalmazni, mintha tele lenne folyadékkal (vicces, tele is van) és mint egy vízzel teli lufi feszülne. Érintésre is érzékeny volt, sõt, a mai napig elõfordul. Ott vannak a belek is, azok is szeretettel nyomnak mindent.

Nem baj, lesz ez még rosszabb is. Amikor beszélgettem emberekkel és kérdezték milyen a fájdalom, amit érzek, úgy tudtam megfogalmazni, mintha tele lenne folyadékkal (vicces, tele is van) és mint egy vízzel teli lufi feszülne. Érintésre is érzékeny volt, sõt, a mai napig elõfordul. Ott vannak a belek is, azok is szeretettel nyomnak mindent.
Szia! Én is 16 hetes vagyok, és mostanában nekem is eléggé fáj az alhasam (fájdalmasan feszül), sokszor akár fél óráig is egyfolytában. De én már semmin nem lepõdök meg. A negyedik babámat várom, és szerintem nincs olyan terhestünet, amit én még ne produkáltam volna... :-) Kitartás!
"felfázás" vagyis húgyúti fertõzés, irány a doki
Szerintem nincs köze ahhoz, hogy megvártad a reklámot, mindössze véletlen egybeesés lehet :=). Én is húgyúti fertõzésre tippelek, menj mielõbb urológushoz.
biztosan húgyúti fertõzés. ismerem már jól a tüneteket. sajnos számtalanszor elõ fog jönni, de attól dokihoz el kell menni. Én is voltam ezzel urológusnál, kivizsgált, és kiderült, már babszemnyi nagyságú bevérzéseim voltak a hugyhólyagban. azt mondta, gyakran az a kiváltó ok, ha rendszeresen vissza kell tartani a pisilést, ilyenkor ugyanis a bacik elszaporodnak. ha jelen esetben az átlagnál kevesebb folyadékot fogyasztod, azzal csak rontasz a helyzeten. ugyanis sokszori pisiléssel távoznak leginkább a bacik. valószínûleg kapsz egy antibiotikumos kezelést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. :-) Nem nagyon szoktam visszatartani, kb. óránként járok wc-re, mert elég sokat szoktam inni. Ez most egy kivételes eset volt. Még sosem voltam ilyen vizsgálaton, mit fognak ott csinálni?
A kérdező hozzászólása: Ja, és mégvalami. Még 1 hónapja sincs, hogy a fogamat gyökérkezelték és antibiotikumos kezelést is kellett alkalmazni. Én úgy tudtam, hogy az antibiotikum végig megy a szervezeten és minden gyulladást lehúz. Ha mégis azt kéne alkalmazni, nem fog ártani ennyi kezelés? Mitõl alakulhat ki ilyen fertõzés? Vigyázni szoktam, hogy ne üljek le hideg helyre és a derekeam is mindig be van takarva. Mégsem vigyáztam eléggé?
Az urológusnál mindenképp említsd meg az antibiotikumut. Õ tudni fogja, hogy ez mennyiben befolyásolja a dolgokat. Addig derítsd ki, hogy pontosan milyet szedtél.

Mit jelenthet ha ugy érzem mintha megjönne és fáj a bal oldalon a hasam alja? De nincsen semi mit csináljak? Ja és egyre többet eszek egy nap kb fél oránként mit jelenthet ez?

Legjobb válasz: Ha esetleg a ciklusod közepén jársz akkor gondolom peteérést..Egyik hónapban bal oldalon fáj, másikban jobb oldalon. Nekem így szokott lenni. Kérdezz meg mást is azért.. 16/L

Ha esetleg a ciklusod közepén jársz akkor gondolom peteérést..Egyik hónapban bal oldalon fáj, másikban jobb oldalon. Nekem így szokott lenni. Kérdezz meg mást is azért.. 16/L
Egyetértek az elõttem szólóval! :) Bár én nem mindig érzem szerencsére :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!