Találatok a következő kifejezésre: Úgy érzem, nagyon (682 db)

Úgy érzem nagyon rámászok azokra, akikkel össze akarok haverkodni. Honnan számít igazából rámászásnak?

Milyen jelei vannak, ha a másik is így gondolja?

Legjobb válasz:
ha valakit megismersz és onnantól kezdve úgy viselkedsz vele,mintha rég nagyon jó barátok lennétek, ha öntöd rá a bizalmas dolgaidat,minden apróságot elmesélve, ha folyamatosan szervezel-tervezel vele és a tudtára is adod Nekem kb ezek a jelei,amúgy simán lehet,hogy valakivel így lesztek a legjobb barátok egyszer,de ha mindenkivel így indítasz,akkor észreveszed,hogy gyorsan cserélõdnek az emberek körülötted. A másik meg attól függõen,hogy mennyire tolerálja ezt általában hárít,halogat veled szemben,pl nem hív ,nem keres,lemond programokat... Én ilyesmire gondoltam. Amúgy nem ronts ajtóstól a házba,mert nagyon fárasztó tud lenni az ilyen viselkedés. Van egy kolléganõm,(üzletben dolgozunk)úgy viselkedik a vevõkkel,mintha régi cimborák lennének,közben nem veszi észre,hogy már kellemetlen.Nõ létére férfi vevõvel tárgyalja a vetélését... Én meg állok ott elképedve.Mindig az barátnõjével megy mindenhová (akinek még a nevét sem tudjuk)tizen...éve dolgozunk együtt(ezért furcsa)soha senki nem hívja ,nem köszönti és akit csak ismerek mindenki szánakozik rajta,aztán ha kiismerik inkább elkerülik.Ne akarj ilyen lenni. Próbáld meg önállóan is elfoglalni magad és örülj,ha van társaságod,ne riaszd el az embereket magadtól.Várd meg,hogy más is keresse a tiédet. Tõlem ennyi telt,remélem segítettem és tényleg nem az észt akarom neked osztani,szia

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ha valakit megismersz és onnantól kezdve úgy viselkedsz vele, mintha rég nagyon jó barátok lennétek, ha öntöd rá a bizalmas dolgaidat, minden apróságot elmesélve, ha folyamatosan szervezel-tervezel vele és a tudtára is adod Nekem kb ezek a jelei, amúgy simán lehet, hogy valakivel így lesztek a legjobb barátok egyszer, de ha mindenkivel így indítasz, akkor észreveszed, hogy gyorsan cserélõdnek az emberek körülötted. A másik meg attól függõen, hogy mennyire tolerálja ezt általában hárít, halogat veled szemben, pl nem hív , nem keres, lemond programokat... Én ilyesmire gondoltam. Amúgy nem ronts ajtóstól a házba, mert nagyon fárasztó tud lenni az ilyen viselkedés. Van egy kolléganõm, (üzletben dolgozunk)úgy viselkedik a vevõkkel, mintha régi cimborák lennének, közben nem veszi észre, hogy már kellemetlen.Nõ létére férfi vevõvel tárgyalja a vetélését... Én meg állok ott elképedve.Mindig az barátnõjével megy mindenhová (akinek még a nevét sem tudjuk)tizen...éve dolgozunk együtt(ezért furcsa)soha senki nem hívja , nem köszönti és akit csak ismerek mindenki szánakozik rajta, aztán ha kiismerik inkább elkerülik.Ne akarj ilyen lenni. Próbáld meg önállóan is elfoglalni magad és örülj, ha van társaságod, ne riaszd el az embereket magadtól.Várd meg, hogy más is keresse a tiédet. Tõlem ennyi telt, remélem segítettem és tényleg nem az észt akarom neked osztani, szia
Talan hormonvaltozasok okozzak, klimax kezdete.
VAltoztatasra van szukseged pl. Ne mindig a ferjedet figyeld, hogy mit csinal, s kivel beszelget, inkabb talalj valami hobbit, ami lekot teged.
Klimax. Hobbitok, mi a hobbitok?
Önértékelési problémák.

Én heti 3x tornázok, egy alkalom: szervezett kismama torna, egy- egy otthoni torna: Rubint Réka, Kállai Ildikó kismama torna (vagy ahogy sikerül). Régebben kevesebbet mozogtam, most úgy érzem, nagyon jól esik. Ez elég kordában tartani a testem?

Ez alatt a terhestornát és esetleg egyéb mozgásformákat értek. Kíváncsi lennék, ti mennyit tornáztok (vagy hogy tornáztok-e egyáltalán) és kinek mi a tapasztalata. Én heti 3x tornázok, egy alkalom: szervezett kismama torna, egy- egy otthoni torna: Rubint Réka, Kállai Ildikó kismama torna (vagy ahogy sikerül). Régebben kevesebbet mozogtam, most úgy érzem, nagyon jól esik. Szerintetek ez elég kordában tartani a testem? 17 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Én kétnaponta tornázom Rékával és a 22. hétig heti 2× kocogtam. Az most már nem megy, inkább úszni megyek, már megbeszéltem a dokival. Szerintem annyit mozogj, amennyi jól esik! Te érzed mennyit bírsz! Nekem van, hogy jobban megy, van hogy csak tornázGATOK. Jó egészséget, boldog babavárást! 25 hetes kismama

Szia! Én kétnaponta tornázom Rékával és a 22. hétig heti 2× kocogtam. Az most már nem megy, inkább úszni megyek, már megbeszéltem a dokival. Szerintem annyit mozogj, amennyi jól esik! Te érzed mennyit bírsz! Nekem van, hogy jobban megy, van hogy csak tornázGATOK. Jó egészséget, boldog babavárást! 25 hetes kismama
En sajnos tul lusta vagyok barmihez, nagyon ritkan akkor is keveset szobabiciklizek es taposok(taposogep), de amit mindenkepp betartok az a mindennapi seta!16 hetes kismama
A tornázás attól függ hogy érzed magad. Nekem sok a magzatvizem ezért nagyon feszül a hasam sokszor és a légszomj is gyakoribb. Én is úgy gondoltam, hogy majd tornázgatok rendszeresen, de most úgy látom inkább ártanék vele.
Szia!Én terhességem elött tonáztam Rékával, és most is csak amikor lustabb napom van akkor tornázok Kálai Ildikóval.Hetente 4szer szoktam 50percet, plusz a napi 30-40perc séta.Nagyon jól esik, remélem késöbb is majd.:-) 30hetes kismama Boldog babavárást és jó tornázást!
Szia! Én minden nap taposok min. 30 percet, ritkán hagyom ki. ha bírom, pár guggolás, néha R.Réka vagy magamtól pár Rékás gyakorlat. Eddig 2 kg-ot híztam, a 22. hetet kezdtem meg. Az utcán még megnéznek, pedig már nagy a pocakom. Ha jóéesik, és többet mozogsz, mint a bébi elõtt, valamint nem tömöd magad szénhidráttal, biztos nagyon szép kismama maradsz. sok sikert!
Én is Rubint Rékáztam, és félidõsen kinyílt a külsõ méhszájam. Az orvos eltiltott a tornától és szigorú fekvésre utasított. 36 hetes k.mami
Sziasztok, Az lenne a kérdesem, hogy Réka tornáját mind a hármat egyyszerre végig lehet csinálni.Pár hetes ksimama vok.Ugye azt mondja, hogy ha már túl avgy az elsõn vagy a második szakaszon akkor az elõzõt ne csináld! de elõre csinálhatod?

Mit tegyek? 16 éves lány vagyok, és úgy érzem nagyon kell nagy wc-znem. Voltam is, de nagyon kemény a székletem és csak 1-2 bogyó jött, ki. Nemtudok wc-zni, pedig kellene, de megrekedt, továbbá a székletem is nagyon kemény

Mit tegyek, hogy fellazuljon, hogy végre kijöjjön? Úgy hallottam a meleg víz a segít, de nemtudom....

Legjobb válasz: igyál sok sok sok tejet vagy uborkalevet vagy melegvizes beöntés(bár magadnak nehézkes eset)

igyál sok sok sok tejet vagy uborkalevet vagy melegvizes beöntés(bár magadnak nehézkes eset)
Nem kell megijedned, ha nincs mindennap székleted. Nem kóros az sem, ha csak két-háromnaponta van. Igyál sok vizet és egyél rostos ételeket: gyümölcsöt, teljes kiõrlésû kenyeret. Házilag ne próbálkozz beöntéssel, sérülést is okozhatsz magadnak. Esetleg menj be a gyógyszertárba, mondd el õszintén a gyógyszerésznek a problémádat, nem fog kinevetni, és kérj tõle valami kúpot.
Néha nekem is szokott lenni ilyen, de a sok tej /minimum 1 liter/ meghajt gyorsan.
A kérdező hozzászólása: köszi azóta megoldódott, még aznap:D Ittam egy kis melegvizet, és attól jobb lett:D
A nehéz székelést az egészséges táplálkozás és mozgás megoldja. Ha egy folyamatban lévõ székrekedést kell megoldanod, akkor a patikában kérj tanácsot, hogy melyik hashajtó ségít a leggyorsabban.A továbbiakban pedig igyal sok folyadékot, mert az évek során az ilyesmi bélgyulladást de fõleg aranyeret okozhat.

Ti hogyan készültetek fel a szülésre? Testileg és lelkileg is érdekelne. Még van kb.7 hetem, de úgy érzem nagyon nem vagyok készen rá. Hogyan készüljek fel?

Legjobb válasz: Hello! Megértelek, nekem 8 hét van hátra kb.!!!! Én úgy "készültem" lelkileg, hogy megnéztem 5-6 részt a Szülõszoba sorozatból, én nem láttam belõle eddig egyet sem. És sok új dolog leesett a szüléssel és az újszülött kinézetével kapcsolatban. Meg beszélgettem szült nõkkel a szülésrõl, vajúdásról, szülési fájdalomról. A lelki felkészülés egyik eleme volt, mikor megkérdezte egyikük, hogy mennyire szokott erõs lenni a mensis görcsöm. Mondtam, hogy bizony már kamasz koromban is olyan méhösszehúzódásaim voltak sokszor, hogy a falat kapartam, és amíg a görcs ki nem ment, pár órán át, sétáltam körbe körbe a szobában, és nem mentem suliba se akár pl. És akkor azt mondta nekem, hogy neked akkor a vajúdás nem is lesz olyan megterhelõ, mert az egy ilyen érzés a végén. Na hátha ezzel te is megnyugszol.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Segítettek.
Hello! Megértelek, nekem 8 hét van hátra kb.!!!! Én úgy "készültem" lelkileg, hogy megnéztem 5-6 részt a Szülõszoba sorozatból, én nem láttam belõle eddig egyet sem. És sok új dolog leesett a szüléssel és az újszülött kinézetével kapcsolatban. Meg beszélgettem szült nõkkel a szülésrõl, vajúdásról, szülési fájdalomról. A lelki felkészülés egyik eleme volt, mikor megkérdezte egyikük, hogy mennyire szokott erõs lenni a mensis görcsöm. Mondtam, hogy bizony már kamasz koromban is olyan méhösszehúzódásaim voltak sokszor, hogy a falat kapartam, és amíg a görcs ki nem ment, pár órán át, sétáltam körbe körbe a szobában, és nem mentem suliba se akár pl. És akkor azt mondta nekem, hogy neked akkor a vajúdás nem is lesz olyan megterhelõ, mert az egy ilyen érzés a végén. Na hátha ezzel te is megnyugszol.
Szia! 1 jótanács csak, ami elsõ szülésnél nehéz lesz, de "agyban" készülj rá. Nem azért, mert a vajúdás közben ordító nõket kívánom lehúzni, szó nincs errõl; de ha lehet ne kiabálj, még ha olyan is a temperamentumod...csak a babára és magadra koncentrálj! sokkal több nergia veszik el a kiabálásban, jajjgatásban- az mind a szülsére fordítható, h ne annyira fájjon, gyorsabb legyen stb! Ja és még egy! Most megijedtél gondolom, h kiabáló nõkrõl írok. De hidd el a szülés egy "más" fájdalom. Szenvedsz, szenvedsz, de tudod h van értelme; nem tudom semmihez se hasonlítani, fáj, de akkor inkább szülök még 2 gyereket, minthogy 1x még begyulladjon a fogam....Na kb. így tudom a fájdalom jellegét röviden leírni.
2. válaszoló vagyok. Bocsi, készültem: összepakoltam a 30.héten a kórházi pakkomat és a kicsinek a babakelengyét beszereztem. Mind 3 szülésemnél így volt. No para, a dolgok jönnek maguktól, ahogy történniük kell.
Én nem készültem sehogy.Hihetetlen de izgulni sem izgultam amikor mentünk a kórházba.Csak azt vártam, hogy túl legyek rajta és vgére babázhassak.
Ja, elõzõ vagyok. Testileg meg úgy, hogy én bizony csinálom a terhes-gátizom tornát kb napi szinten dvd-rõl. Nem csak a szülés miatt, hanem mert a torna a terhességi cukromnak is jót tesz. Más készülés: kórházi csomag összepakolása lesz. De azért egy valamit ne feledj: erre totál nem lehet felkészülni, mert minden szülés más és más, nem tudhatod mi fog történni.
sehogy
:DDD az utolsó válaszolóval együtt érzek, velem ugyanígy volt az elsõnél, és félek most is így lesz... :p
Szia! Homeopátiás bogyókkal, málnalevél teával, nagyon hittem bennük ill. minden reggel és este elképzeltem, hogy halad át a babám minden probléma nélkül a szülõcsatornán, jó gyorsan. ill. szülés közben mindig azt mondogattam, hogy még nem kiabálok mer ennél csak jobban fog fájni, aztán egyszer csak megszültem és nem is kiabáltam.( A második babánál, az elsõnél végig beszéltem.)
Vasárnap reggelenként a Life networkon egy Miamiban lévõ szülõ otthonban felvett szüléseket nézhetsz, csodásak. 37 fokos vízben szülnek az anyukák egy 30 éves tapasztalattal bíró szülésznõ vezeti a szülést.A kistesók is ott vannak, és az apukák a vízben az anyákkal. A kitolásnál az anyuka emeli ki a babáját. És valami felemelõ boldogság az egész.
Én még csak a felénél vagyok a várandósságomnak, de már a fogantatás elõtt készültem a szülésre. Régóta tudom hogyan és hol szeretnék szülni, tájékozódtam a beavatkozásokkal kapcsolatban, az esetlegesen elõforduló kockázatokról stb. Elolvastam Ina May Gaskin két könyvét és megvettem és olvasgatom Noll Andrea Nandutól a Vajúdástámogatás mindenkinek címû könyvet. Részt vettünk a párommal egy egyhetes szülésfelkészítõ tanfolyamon. Nagyon fontosnak tartom, hogy tájékozott legyek, mert ez megkönnyítheti a szülést, hiszen mentesít a szorongástól. Az viszont, hogy ne kiabálj, nem mindig jó tanács, inkább azt kellene megtanulni, hogy ne feszítsd a torkod. Mert ha laza a torkod, szád, akkor a méhszáj is laza, ez a záróizmok törvénye, Ina May Gaskin fedezte fel. Sok anyuka a laza torkot, szájat pedig "tehénbõgés"-szerû hang kiadásával tudja elérni, ami ösztönös. És legvégül: pozitív szüléstörténeteket olvasok, mert az mindig megnyugtat: tudunk szülni, hiszen nõk vagyunk, erre lett kitalálva a testünk. Itt nagyon sokat találsz: http://tortenetek.szules.hu/ Jó szülést! :)
sehogy. még szülés elõtti órákban sem voltam felkészülve rá, legszivesebben kiszaladtam volna a kórházból.

Ugy erzem nagy a fejem. Semmi onbizalmam nincs. Mit tehetnek?

Legjobb válasz: Nem értem mi bajod a nagy fejjel. Hajjal lehet takarni oldalról, frufruval homlokot is, máris kisebbnek látszik.

Nem értem mi bajod a nagy fejjel. Hajjal lehet takarni oldalról, frufruval homlokot is, máris kisebbnek látszik.
Fotó?
ha fiú vagy kezdj el gyúrni
Légy felkészülve mindenre, mert ez a hõhullám kiválthatja a szülést.
én ezt érzem már kb. a 33. hét óta, mégis, holnap töltöm a 39.-et. sokszor éreztem mindjrt kipottyan, de nem...vannak rosszabb napok mikor járni alig bírok, meg van hogy egyáltalán nem érzem. mondtam az orvosnak, mi ez, õ azt mondta szte ne érdemes vele törõdni, csak rossz helyen nyom épp. amúgy nekem a méhynak is meg van rövidülve szintén a 32-33. hét óta, már vagy 1 hónapja nyílik a méhszáj (2, 5 hete volt 2111 az érték), és mégi mindig egyben vagyok....szóval sztem pihenj amennyit tudsz, de nem kell rémeket látni. én szedtem magnéziumot is. ha nagyon aggódsz , akkor érdemes megkérdezni az orvost.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, mert amúgy tegnap óta még pisilnem is egyfolytában, kell! Vagyis csak úgy érzem, mert amúgy nem jön semmi! Egyébként veszélyeztetett terhes vagyok, a baba súlyának elmaradása miatt, és minden kis apróságon megijedek! Nagyon félek a szüléstõl, de már nagyon várom a fiam érkezését! Szóval azt mondjátok, ne aggódjak, de amúgy bármikor kibújhat, legyek felkészülve rá?
2. vagyok. könnyû mondani, h ne aggódj, min aggódjon az ember ha nem ezen?....inkjább azt mondom, próbálj meg pozitívan hozzáállni, mindig kis célokat kitûzni, nálam mindig a betöltött hét volt az, ahol megdicsértem magunkat, hogy na egy újabb hét...amúgy 37. héttõl nem számít koraszülésnek, persze ha el van maradva a súlya, akkor nem tudom hogy van, azt lehet tudni, mi miatt van? mondjuk placenta alulmûködés? vagy van esetleg diabéteszed? nekem az elsõ babám idõre, 40+2re született, de csak 2650 grammal, nekem volt terhességi cukrom, diétáznom kellett, meg vsz a placenta is alulmûködött. de vele érdekes ódon nem voltak ilyen fájdalmak, szurklások.
A kérdező hozzászólása: Hát azt nem tudom mitõl van elmaradva! Az orvos, csak annyit mond, nem sokkal van lemaradva, és szépen hízik! 2 hetente járok UH-ra, a legutóbbi másfél hete volt, 34 hetes 3 napos voltam, akkor volt a baba súlya 2045 g! Azt mondják ne aggódjak e miatt, mert én sem vagyok egy nagydarab! 155, cm vagyok és 45 kg-mal kezdtem a terhességet! Most vagyok 51 kg! AZ a baj, hogy vérszegény is vagyok, kevés folyadékot iszom, és ráadásul cigiztem is amitõl elkezdett érni a lepényem! Eldobtam a cigit, elkezdtem többet inni, de még mindig kevés napi 1 liter folyadék! Ahhoz képest nem megy le több hiába is erõltetem! Csak rosszul leszek, még a víztõl is! Szedem a MagneB6-ot de szinte semmit sem használ!
Szerintem megfordult, nálammindíg ez lett a vége neki.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, hogy megfordult-e mert 2 hetente mindig más van a papíromon, egyszer fejvégû, egyszer medence, de ilyet még nem éreztem, csak most! Lehet, hogy csak hirtelen megnõtt és mocorog próbál helyet csinálni magának! Már nem tudom, mit higgyek! Hétfõn kiderül az UH-n :)
Igen, miért ne?
Találkozzatok, hívd el talira. Amúgy ilyenkor én inkább annak örülnék ha azt írná a fiú, hogy megkedvelt, az elég.
Szerintem rajtad kivül vannak még jó páran, hasonló korúak :) A lány kora? Azért fontos mert egy bizonyos életkor alatt, szinte szokásosnak számít. :)
A kérdező hozzászólása: én a fiú vagyok. kort nem írok nem szeretném ha felismerné.
hány évesek vagytok? te vagy a lány?
ne tedmózbizd meg.. :D inkább kérdezd meg tõle, h nem találkozna-e veled.
Mondjad, várom a leveledet :)
Attól biztosnem fog megriadni, hogy ezt elmondod neki. Nekem is írtak már ilyet, és inkább pozitív hatása volt, nagyon örültem neki, hogy ilyen hatással tudtam lenni valakire, akivel nem is találkoztam még.
A kérdező hozzászólása: Félek, hogy elriasztanám azzal ha megmondanám neki azt, hogy szeretem.
Vezetsd fel pl h "Te hogy viszonyulsz a távkapcsolathoz?"
Szerintem igen. Miért titkolnád? Nincs értelme. :)
7-es ez jó volt

Tanácstalan vagyok, úgy érzem nagyon elrontok valamit kisbabám etetésénél. Hogyan változtassak a hosszú etetésen? Normális ez így?

Kisbabám 5 hetes. 3 hetes koráig kizárólag anyatejet kapott, de sajnos tejem mennyisége nagyon lecsökkent. A bogyóktól, teákig a non-stop szoptatásig mindent próbáltam, hogy növeljem a mennyiséget sajnos sikertelenül, ezért tápszeres pótlást kell kapjon. Mindkét mellbõl szoptatom kb. 15-15 percet aztán büfiztetem, megmérem, elkészítem a tápszert. Elfogadja, de néhány korty után sírni kezd, mintha fájna a pocija, aztán szépen szívja tovább, többször is félrenyel. Az etetések így sokszor 2 órán át tartanak általában és be is kakil evés közben. Nem túl hosszú idõ ez? Normális, hogy közben bekakil? Ki kellene köpnie a cumit, ha már jóllakott? Babám nem köpi ki, néha úgy érzem, hogy annyit enne amennyit csak adok neki, vagy csak már megemésztõdik az anyatej ennyi idõ alatt és valóban éhes? Idõnként nyugodtan elalszik a hosszú evés után idõnként nagyon sír és nyûgös és tömi az öklét a szájába mintha még éhes lenne. Sokat pukizik, ez lehet a tápszertõl?

Legjobb válasz: Amit próbáltál, annak elvileg jónak kell lennie, csak valamiért mégsem mûködött. Mondjuk lehet, hogy tovább kellene még próbálni, de persze, ha a babád fogy, az mindig jelzésértékû! Szóval azt kéne kideríteni, hogy miért nem nõ meg a tejed mennyisége... Iszol elég folyadékot? Pihenés? A 3 óránként 15 perc még így is kicsit kevés szerintem, én ennél még pótlással együtt is gyakrabban próbálkoznék. Olyat csináltál már, hogy lassan csökkented a pótlás mértékét és közben gyakrabban szoptatsz? Hátha akkor jobban tudná követni a tejed a változást. Ez is egy lehetõség, ha a folyamatos szopi nem válik be.

Amit próbáltál, annak elvileg jónak kell lennie, csak valamiért mégsem mûködött. Mondjuk lehet, hogy tovább kellene még próbálni, de persze, ha a babád fogy, az mindig jelzésértékû! Szóval azt kéne kideríteni, hogy miért nem nõ meg a tejed mennyisége... Iszol elég folyadékot? Pihenés? A 3 óránként 15 perc még így is kicsit kevés szerintem, én ennél még pótlással együtt is gyakrabban próbálkoznék. Olyat csináltál már, hogy lassan csökkented a pótlás mértékét és közben gyakrabban szoptatsz? Hátha akkor jobban tudná követni a tejed a változást. Ez is egy lehetõség, ha a folyamatos szopi nem válik be.
Mit értesz azon, hogy a non-stop szopival se nõtt eléggé a tejed? 2 hetesen is van egy növekedési ugrás, de ha ilyenkor nem szoptatsz többet, hanem pótolni kezdesz, akkor nem fog kellõen megnõni a tejed, nem tud újra beállni az egyensúly. Márcsak azért is lenne érdemes szerintem újra megpróbálkozni a sok szopival, mert macerás nektek a tápszerezés. De az is felmerült bennem, hogy nem lehet, hogy nem is kevés a tejed, azért nem akar a babád üvegbõl enni?
Szopiból a 15-15 perc nagyon kevés idõ. Legalábbis az én babám a rosszabbik cicibõl van, hogy 35-40 percig szívja, mire kifogy. A másikkal végez 20 perc alatt, így mi egy órán át szopizunk. De meg is van az eredménye, szépen megy a súlya. Ha csak 15-15 percet szoptattam volna, már õ is tápszeren élne. 2 hónapos baba anyukája
Lehet, hogy túl kevés a tejed, és sok levegõt is nyel mellette. Én is 2 hónapig tudtam csak a lányom szoptatni, de már a kezdetektõl tápszerrel is ki kellett egészítenem, mert nem volt elég. A "vegyes" táplálást nagyon megszenvedte a pocija, el sem tudnád képzelni mennyit éjszakáztam vele, mert folyton sírt. A doktornéninkkel 3 féle tápszert is kipróbáltunk, hogy melyik az, amitõl nem fáj a hasa. Majd végül inkább teljesen el is apadt a tejem, és utána az anyatej gyûjtõbõl kaptunk még fél évig tejet, és attól semmi baja nem volt. Sose tudtuk meg miért, de valószínûleg az én tejemtõl voltak a hasfájásai, így akár ez is lehet a probléma.
A kérdező hozzászólása: A non-stop szoptatást a védõnõ javasolta tejszaporításra, mert hosszú szoptatási idõ alatt is a két mellembõl összesen 60 grammot tudott enni, fejéssel sem jött több és nem hízott a gyerkõc. Ez úgy nézett ki, hogy gyakorlatilag beköltöztem a gyerekszobába. Egy keddi napon kezdtük reggel mindkét mellembõl 20-20 percig szoptattam, büfiztettem, letettem a kiságyába, sírt, mert nem lakott jól, ezért újra mellre tettem újabb 20-20 perc mindkét mellen, megmértem összesen evett a két "etap" alatt 60 grammot pedig szívta, mint a kis õrült, jó a technikája. A védõnõ tanácsa szerint újra mellre tettem, szívta a cicit, majd a fáradtságtól bealudt kb. 30 percet. Ezt csináltuk 3 napon keresztül. Kimerültünk mind a ketten és a picur fogyott annak ellenére, hogy tényleg egész nap mellen volt. A melleim üresen csüngtek. Felhívtam a gyerekorvosunkat aki azt tanácsolta adjak neki pótlást, ne éheztessem, mert abból nagyobb baj lehet, mint a tápszertõl. A pótlástól jól lakott, aludt 3 órát egyhuzamban, velem együtt. Utána még egy napig csináltuk tovább ezt a non-stop szoptatást, majd végül elfogadtam, hogy nincs mese muszáj tápival pótolnom. A doktor tanácsára szoptatom kb 15-15 percet mindkét mellbõl 3 óránként, mindig azzal kezdve amibõl utoljára szopott és így általában két cicibõl 80 gramm is összejön ehhez pótolok, mert láthatóan éhes marad még. Ha hosszabb ideig szoptatom akkor sem jön több össze. 4125 grammos a kisfiam. Evés után 1-1, 5 órát alszik és akkor etetem amikor kéri. Nem nézem az órát. Ismersz kedves xStefix, egy jobb módszert?
A kérdező hozzászólása: Igen, próbáltam úgy, hogy megszoptattam két mellbõl, legalább egy órán keresztül szopizott, aztán bealudt, elfáradt a nagy munkába, sajnos csak 60 grammot tudott enni, aztán 1 óra múlva keltettem, újra mellre tettem, még kevesebbet tudott enni. Ezt egy hétig csináltam a non-stop szopi elõtt.
Hmmm... Na itt mondanám akkor azt, hogy szoptatási tanácsadó, mert ha ezek az egyszerû elvek nem mûködnek, akkor szerintem alaposabb kikérdezésre lehet szükség, hogy kiderüljön, mi és hol lehet a bibi. Tanácsadókat a http://www.lll.hu, szaktanácsadókat a http://www.ibclc.hu oldalon keresztül érhetsz el. Ha gondolod, írd majd meg, hogy alakultak a dolgok, kíváncsi lennék!

Észrevettem magamon, hogy függõ vagyok. A netezéshez kötõdik, de többrõl van szó. Úgy érzem, nagyon közel vagyok ahhoz, hogy bekattanjak. Mit tanácsoltok?

Egy mérnöki szakon tanulok, albérletben lakom, saját szobában. A társasági életemrõl annyit, hogy nemrég rájöttem, új ismerõsökre nincs szükségem, mert semmi kedvem -akár a szaktársaimmal- szocializálódni. A barátaimmal igen, de õk vagy másik városban vannak, vagy ritkán érnek rá (ez sem zavar különösebben). Tehát nem vagyok társasági ember, és ez független attól, hogy van valamennyi szociális fóbiám is. Ha érdekel egy téma, néha -és most különösen- úgy érzem, túlzottan beleásom magam. Ez a hajlam mindig is megvolt bennem, de az utóbbi pár hétben eléggé felerõsödött. Magamhoz képest is keveset kommunikálok másokkal, gyakorlatilag a teljes szabadidõmet a gép elõtt töltöm, vagy agyalok valamin. Ezek a általában olyan kérdések, amiknek van valamilyen tétje (pl. szociológiával, politikával, vagy a világgazdasággal kapcsolatos dolgok), tehát nem érdektelenek. De olyan is volt már, hogy egy régebbi hobbimmal kapcsolatos anyagokat gyûjtöttem és rendszereztem. Pl. ezeknek viszont nem volt túl nagy jelentõségük. Mindig jellemzõ egy érzelmi hullámvölgy, aszerint, hogy mennyire látom át az adott témát (az említett hobbi esetén ezt inkább az helyettesítette, hogy minél több adatot -pdf-könyvek, stb.- be kell gyûjtenem). Soha nem elégszem meg az egyik oldal megértésével, mindig át akarom látni az összes fél szempontját és véleményét, továbbá a közöttük lévõ kommunikációt, vagy hogy ez hol csúszik el. Ha nem találok konklúziót, mindig bennem van egy kínzó, kényszeres érzés, hogy rá kell jönnöm az igazságra, különben hiába foglalkoztam vele. Amúgy egyre jobban tudom szûrni a forrásokat aszerint, hogy ki a hitelesebb, kinek a véleménye autentikusabb. De nem is feltétlenül olyan témába ások bele, amiben egy nagy vita van, és egy dilemma, hogy kinek van igaza. Lehet csak egy összehasonlítás (pl. hogy tudjam, miben különbözik két hasonló dolog), vagy egy konkrét dolog ismertetése. Vitáknál egyébként jellemzõ, hogy nem maga a párbeszéd érdekel (mondjuk egy fórumon - az esetek többségében ezek durván kontra-produktívak, úgy vettem észre), hanem a nézõpontok (vagy motivációk) külön-külön megértése, amiket én magamban összevethetek. Hogy példákat is hozzak: Jelenleg is 3 lap van nyitva a böngészõmben az anarcho-kapitalizmusról. Hajnalban a feminizmusról olvastam, hogy mi a válaszuk egyes MRA-s vádakra. (Igyekszem mindig objektív maradni, és érzelmileg nem elkötelezõdni.) Olvastam az utóbbi idõben vallástörténetrõl, tudományfilozófiáról, csoportdinamikáról, érvelési hibákról, meditációról, és valamire már nem is emlékszem. Az egyik "projekt" most pl. átlátni a teljes politikai spektrumot (hogy "meta-szinten" hogyan lehet besorolni a különbözõ ideológiákat). Ebben pl. nagy segítségemre van a political compass "koordinátarendszere", sokkal jobb a hagyományos bal-jobboldal felosztásnál. Az utóbbi pár napom így telt: Most éjjel nem aludtam, tegnap de. 11-kor keltem 11 óra alvás után, azelõtt nem aludtam, azelõtt 14.30-kor keltem kb. 14 óra alvás után, azelõtt pedig szintén nem aludtam éjszaka. Teljesen egybefolynak a napok, az óráimat van, hogy kihagyom, mert nem tudnék figyelni. Szóval eléggé elkapott a gépszíj. Van egy listám, hogy miknek "kell" még utánanéznem. Nemcsak internetfüggésrõl van szó, mert máskor is agyalok valamin állandóan. Ezek egyébként nem random ötletek, hogy "most ennek nézek utána", hanem fontos témáknak a láncszemei, amik valahol mindenkit érintenek. Úgy érzem, lényeges dolgokról maradok le, ha ezeket nem vesézem ki. Ha nem folytatom az olvasást, vagy a "fejtegetést", erõs ûrt érzek, így meg egyre inkább elszakadok a valóságtól, olyan, mintha semmi nem lenne igazi. Ez szerintetek milyen függõség? Vagy kényszerbetegség? Esetleg valami más? És mit lehet ellene tenni? 22/F

Legjobb válasz: Jó hosszú lett, de fontosnak tartottam részletesen leírni. Nyugodtan kérdezzetek, ha valami nem tiszta.

A kérdező hozzászólása: Jó hosszú lett, de fontosnak tartottam részletesen leírni. Nyugodtan kérdezzetek, ha valami nem tiszta.
Igen, ez szerintem függõség.. Addiktológus mondta: a net függõség kezelése nehéz, mint az alkohol. Az nagyon jó, hogy látod, hogy itt probléma van -ezért ez gyógyítható kategória. Miért függõség? Mert gyorsan ad egy illúziót - valami jó történik - és az megragadja "feldobja" a tudatot. Ha megszûnik a hatása, "leesik".. Noha ez nem fizikai, de ezt a kifejezésrendszert viszem tovább: magasabbról nagyobbat esik, jobban sérül.. Akkor nagyon rosszul érzi magát és (ez kényszer jellegû) igyekszik vissza - ahol is "olyan jó volt". Persze a hatásnak egyre nagyobbnak kell lenni, mert a megszokás itt is mûködik. Az, hogy azt hiszed, így okosabb lehetsz: tévedés. Nagy probléma, hogy (a technika fejlõdésének egyik káros vonása) a bölcsességet lecserélték informáltságra. Ez elég bonyolult, most nem is tudok belemenni. De gondolj arra: amikor száguldasz a témák közt, a tudatod kis része dolgozik, a többi passzívan senyved. Sõt: az ember test-lélek-szellem : ebbõl a szellemi résznek a racionális része dolgozik. Csakhogy, ahogy a számoknál is vannak irracionális számok, amelyek vadak, mint az oroszlán (egy matematikus megfogalmazása szerint:) az embernek a racionális tudat kis része az egésznek. Amit nem használunk, annak megszûnik mûködõképessége! Ha valaki - betegség miatt nem tudja használni a kezét fél évig - azt a gyógytornász keserves munkával tudja rehabilitálni. * Mit lehetne tenni? 1. nagyon fontos: ritmust kell az éltünkbe vinni. Újra nem tudom itt röviden kifejteni, (egyik témám) de a világ sokkal egységesebb, mint ahogy azt a modern ember elképzeli, Régen, az archaikus ember együtt -egy testként- élt a kozmosszal. A csillagok (Nap, bolygók, Hold) határozták meg a ritmusaikat, ünnepeiket. Ezt nem lehet ma már tartani. De tudatosan nekünk kell belevinni az életünkbe! Legyen ritmusa hét napra: a felkelésnek, és a lepihenésnek. Min. 6 órát kell aludni! (szintén fontos, és nem tudom röviden) 2. Annak a témának, amely érdekel: könyvtárban néz utána és vegyél ki könyvet. A gép elõtti idõt elsõ lépésben ezzel csökkenteném. 3. A kommunikáció nagyon fontos!! A témával kapcsolatban hívjál érdeklõdõket, üljetek be a kávéházba (ahol csend van) és beszéljétek át. Hallasd meg mindenkinek a véleményét, te is ismertesd és arra figyelj, maradjatok a témánál. 4. mérnöknek készülsz.. a képzelõerõdre, a képalkotó képességedre szükség van (annak is, aki utcaseprõ) Teljesen el van nyomva. Mindig kész képet kap az ember a tv-bõl, netrõl...Meg fog szûnni. Ha ez érdekel privben, emailben bõvebben. anonimanna
A BME-tõl könnyen bekattan az ember.. :D Egyébként szerintem az introveltság nem probléma, én is hasonló vagyok, mint te, még az érdeklõdésben is, ami a probléma lehet, az a kényszeresség, és hogy emiatt elhanyagolod a kötelességeidet is (órákra bejárás, tanulás, stb). Én a helyedben pszichológust keresnék fel a probléma megoldásához, talán õ tud segíteni, de gyógyszert ne fogadj el.
És ezek a dolgok neked szenvedést okoznak bármilyen szinten? Vagy esetleg inkább szórakoztatnak? Mert ha az utóbbi, akkor semmi szükséged pszichiátriai diagnózisra. Nagy tudást gyûjtesz össze számodra érdekes témákról (melyek másoknak sem érdektelenek, szóval ha egyszer rájönnél, hogy mégis vágysz szocializálódni, könnyen találhatnál közös témát hasonló érdeklõdésûekkel/intellektusúakkal), hozzá tudsz szólni vitákhoz... A kényszeresség nem jó, neked kell megtalálni azt a pontot, ahol úgy érzed, elég, és ez általában az a pont, amikor a függõséged tárgya már inkább károsnak tûnik számodra, mint jónak. Akkor ott mondhatod azt, hogy oké, bezárhatod a böngészõt és megnézhetsz egy filmet, mondjuk, valami szórakoztatót és könnyen befogadhatót, hogy leállítsd az agyalást. De amíg csak szórakoztat, még ha az átlagnál megszállottabban is (a megszállottság bizonyos szintig sosem baj :D), addig szerintem ez rendben van.
A kérdező hozzászólása: # 5: Kösz a tanácsokat! "És ezek a dolgok neked szenvedést okoznak bármilyen szinten? Vagy esetleg inkább szórakoztatnak?" Alapvetõen szórakoztatnak. Két esetben szokott már zavaró lenni: Amikor már annyira azzal foglalkozok csak, hogy mindig az adott dolgon jár az eszem, a másik pedig, hogy néha nem, vagy nagyon nehéz rájönni, hogy melyik álláspont áll közelebb a valósághoz egy adott témában. Fõleg a nagyobb indulatokat kiváltó témáknál fordul ez elõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!