Találatok a következő kifejezésre: Úgy érzem, keményedik a hasam, (14 db)

36 hetes vagyok, tegnaptól nem szedem a magnéziumot az orvosom tanácsára. Ma mondjuk elég sokat pörögtem és úgy érzem keményedik a hasam, kicsit fájdogál is. Ez normális velejáró ilyen idősen?

Csak mert el?tte nem éreztem ilyet.

Legjobb válasz: Szia! Én sem szedtem már ilyen idõsen a magnéziumot. Azért kell abbahagyni, mert gátolhatja a fájások természetes megindulását, a méhösszehúzódásokat (a simaizmok mozgását), amivel majd világra segítheted a babádat. Biztos, hogy annak a hiányát érzed. Szerintem nincs semmi baj, de ha keményedik a hasad, inkább pihenj! A babának az a jó, ha tovább a pociban marad, de azért innentõl nem kell szedni a magnéziumot, mert ilyenkor már bármikor úgy dönthet, hogy kibújik! Könnyû szülést!

Szia! Én sem szedtem már ilyen idõsen a magnéziumot. Azért kell abbahagyni, mert gátolhatja a fájások természetes megindulását, a méhösszehúzódásokat (a simaizmok mozgását), amivel majd világra segítheted a babádat. Biztos, hogy annak a hiányát érzed. Szerintem nincs semmi baj, de ha keményedik a hasad, inkább pihenj! A babának az a jó, ha tovább a pociban marad, de azért innentõl nem kell szedni a magnéziumot, mert ilyenkor már bármikor úgy dönthet, hogy kibújik! Könnyû szülést!
Azt mondta a dokim, hogy ha egy nap 8-nál többször keményedik, az már baj, mert könnyen szülés lehet belõle, ha csak 1-2x az nem baj - pihenj sokat Azt is hozzátette, hogy a 36. héttõl már nem számít koraszülésnek, úgyhogy ha ki akarna bújni a baba, akkor nem tartanák vissza a szülést. De azért inákbb pihenj, ezt a pár hetet már valahogy ki lehet bírni:)
Szia, én 37, 5 vagyok, még most is szedem, mert kell, de egyre több a keményedésem. Amikor keményedik vagy fáj kicsit, pihenj le ha tudsz, most így a végén már fontos hogy tudjál sokat pihenni, mert ha kibújik, nem lesz lehetõséged rá :)

2 napja voltam magzatvízvételen, utána mit kell szedni? Úgy érzem keményedik a hasam, de nem görcsöl.

Mennyi ideig kell pihenni, és mit nem szabad csinálni? Mennyi id? a kritikus a mintavétel után?

Legjobb válasz: Szia!Én két hete voltam.Négy napig szinte csak feküdtem és pihentem.Én is éreztem,hogy a pocimnak is így jó.Most sem merek emelni semmit,és egy darabig nem is hajolgatok még.Vigyázz magadra.Szerintem négy hétig teljes kímélet.És a szex sem engedett min. másfél hétig.22hetes km.

Szia!Én két hete voltam.Négy napig szinte csak feküdtem és pihentem.Én is éreztem, hogy a pocimnak is így jó.Most sem merek emelni semmit, és egy darabig nem is hajolgatok még.Vigyázz magadra.Szerintem négy hétig teljes kímélet.És a szex sem engedett min. másfél hétig.22hetes km.
az elõzõ kérdésnél én írtam a választ Még annyi kimaradt, hogy utána másfél héttel már mentem dolgozni, egészen a 34. hétig dolgoztam.
Szia! Én 3 napig szinte csak wc-re keltem fel az ágyból, utána már csináltam ezt-azt. Persze nem megerõltetõ munkákat. Ne hajolgass és ne emelj, és ne hasizomból ülj fel! Nekem azt mondták egy pár napig szedjem a Magne B6-ot (4x2), hogy ne görcsöljön a hasam. Az elsõ nap a kritikus, utána már nem szokott gond lenni, de azért vigyázz magadra, még ha úgy érzed, hogy teljesen jól vagy, akkor is! Egy darabig kíméld magad!
Szia! Én is 2 napja voltam Debrecenben amnión. A fentebb bemásolt kérdést én tettem fel. Ma még fekszem én is, de teljesen tanácstalan voltam. A lányok sokat segítettek a válaszaikkal.

Mitől van az 26 hetesen hogy úgy érzem többet keményedik a hasam, vagy a babó csinálja magának a helyet? Olyankor keményebbnek érzem a hasam.

Legjobb válasz: Szia. Ha a hasad keményedik, akkor az egész bekeményedik, ha a baba feszegetí magát, akkor csak bizonyos részeken kemény a hasad, ha pedig a méhed, akkor úgy összeugrik egy kockába. Bocs nem tudom máshogy megfogalmazni. Remélem azért így is érthetõ. Minden jót!

Szia. Ha a hasad keményedik, akkor az egész bekeményedik, ha a baba feszegetí magát, akkor csak bizonyos részeken kemény a hasad, ha pedig a méhed, akkor úgy összeugrik egy kockába. Bocs nem tudom máshogy megfogalmazni. Remélem azért így is érthetõ. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: de ugye a babának nem lehet baja ettõl? mitõl van ez? magne b6-ot vettem be rá
A kérdező hozzászólása: a napokban egy kicsit többet dolgoztam mint lehet hogy kellett volna- lehet hogy ettõl érzem ezt, megpróbálok többet pihenni mostmár.
Figyelmeztet a szervezeted, hogy ideje pihenni. Én úgy tudom, napi 10 keményedés még belefér, de ha annál több van, szólni kell az orvosnak. Én magnesii citricit szedek, 3x2-t az orvos írta fel, jobb, mint a sima magne b6, szerintem irasd fel, a körzeti is felírja nem kell elmenned a nõgyógyászhoz.


32 hetes kismama vagyok keményedik a hasam ez rosszat jelent? És ha egész nap mocorog az azt jelenti jól érzi magát ugye?

Legjobb válasz: a keményedés a méh készülõdése a szülésre. ha nagyon sûrûn keményedik, akkor Mane B6ot érdemes szedni, nehogy túl hamar akarjon kijönni. a sok mocorgás engem megnyugtat, mert tudom, hogy jól van. idõvel egyre kevésbé fog elférni, így kevesebbet is mozog majd. 35 hetes k.m.

a keményedés a méh készülõdése a szülésre. ha nagyon sûrûn keményedik, akkor Mane B6ot érdemes szedni, nehogy túl hamar akarjon kijönni. a sok mocorgás engem megnyugtat, mert tudom, hogy jól van. idõvel egyre kevésbé fog elférni, így kevesebbet is mozog majd. 35 hetes k.m.
A kérdező hozzászólása: És ez nem korai még????
Nekem három fiam van a középsõvel már 20 hetesen keményedett a hasam, ami korainak számít.A dokim pihenést és magne B6-ot ajánlott.Szerencsére minden ok volt, 10 nappal született meg hamarabb.Szerintem a 32.héten már nem olyan "korai", de mindenképpen említsd meg az orvosodnak!
nekem is 30 hét óta keményedik, barátnõmnek már 20 héttõl. nem korai, de azért pihenj, amennyit lehet!
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm!!!!!! Lehet akkor már nem kellene dolgoznom!!!
30 hetes vagyok, egy hete keményedik jobban, én pénteken tettem le a stafétabotot. Szerintem ne dolgozz már, ha teheted...nekem a Magne B6 mindig segít. Beveszem és kb. 20 perc múlva múlik a keményedés. Nekem is sokat mocorog még, és én úgy vagyok vele, ez azt jelenti: jól van. Egy hete órákon át rugdosott. Vigyi magadra és kitartás, pihenj többet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm pihenek majd akkor amennyit tudok!!!!!! :-)

32 hetes 5 napos kismama vagyok. Múlt héten voltam dokinál, zárt volt a méhszáj, de már két napja úgy érzem hogy keményedik a hasam, meg nehéz, feszes. Az igaz, hogy a baba is állandóan nyom, lehet ettől. Kinyílhat a méhszáj pár nap alatt?

Kérlek benneteket válaszoljatok,mert els? babás vagyok és félek a koraszülést?l nagyon.

Legjobb válasz: Én 33 hetesen 5 perces keményedéssekkel mentem orvoshoz.Szednem kellett magnéziumot,és pihenésre utasított.Zárt maradtam.36. héten már nem kellett szednem. 39 h

Én 33 hetesen 5 perces keményedéssekkel mentem orvoshoz.Szednem kellett magnéziumot, és pihenésre utasított.Zárt maradtam.36. héten már nem kellett szednem. 39 h
A 3x2 az nagyon durva, de nem sokat segít.Én is azt szedtem, és nem volt jó.Nekem is a magnézium segített. 36hetes km
1. vagyok. Nem durva, sokan szedik már így.Én reggel 1 magne b6, este 1 pharmavit pezsgõtabi
én szépen fokozatosan nyiltam a 32. héttõl fogva-ekkor 1100 volt a méhszájam, és 34 hetesen is.ma meg mikor mentem a dokihoz vizsgálatra akkor meg már teljesen ki voltam nyilva, pedig szinte végig feküdtem, ültem.szoval pihiztem.de ez még nem biztos hogy nálad is igy lesz.meg nekem a doki azt mondta hogy nagyon lenn a feje a 32 hetes uh-n. nyugodj meg mert az idegeskedés még rosszabb. 36+4 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi.A magne b6-ot szedem 3X2-t.

Keményedik a hasam? 20+6hetes vagyok. Néha olyan fura érzés, mintha keményedne a pocim. Csak gondolom, hogy ez az lehet. Érzem is, és ilyenkor kitapinthatóan kemény a méhem. Mitől lehet? Dokihoz csak két hét múlva kell mennem. Ugye nem lesz baj?

Legjobb válasz: Nem lesz, edzõdnek a méhizmok, egyre erõteljesebbek a méhösszehúzódások és a baba mozgására is gyakran keményedéssel reagál a méhizomzat. Szólj a dokidnak, gondolom kapsz magnéziumot, esetleg megnézi a méhszájat, nyugi! 18 hetes

Nem lesz, edzõdnek a méhizmok, egyre erõteljesebbek a méhösszehúzódások és a baba mozgására is gyakran keményedéssel reagál a méhizomzat. Szólj a dokidnak, gondolom kapsz magnéziumot, esetleg megnézi a méhszájat, nyugi! 18 hetes
Keményedik a hasad vagy csak a babó nyomja ki magát? Csak azért, mert nekem még egyszer sem keményedett a hasam, nem is tudom, milyen érzés. De azt már tapasztalatm, hogy néha pár mp-ig egy kis területen kemény lesz a pocim, s láthatóan torzul is. Biztos a kis poóját vagy a fejét érzem olyankor:-) 26 hetes kismama

Úgy érzem kevesebbet keményedik a hasam amióta iszom a málnalevél teát ( 2dl/nap). Elnyújthatja ez a szülést? Ráhúzhatunk emiatt a kiírt időpontra?

Legjobb válasz: Az nem gond, ha kevesebbet keményedsz, emiatt nem fog elhúzódni a vajúdás. Barátnõmnek 3 gyereke van, egyikkel se keményedett egyszer sem, viszont rekordidõ alatt szülte a babákat. :) A málnalevél tea a tágulás folyamatát gyorsítja meg. :) Sok sikert!!!

Az nem gond, ha kevesebbet keményedsz, emiatt nem fog elhúzódni a vajúdás. Barátnõmnek 3 gyereke van, egyikkel se keményedett egyszer sem, viszont rekordidõ alatt szülte a babákat. :) A málnalevél tea a tágulás folyamatát gyorsítja meg. :) Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: múlt héten kezdtem csütörtökön, aznap töltöttük a 37. hetet. köszi a választ

Úgy érzem, hogy keményedik a hasam, főleg oldalt, néha a jobb oldalt jobban. Komolyan félek, mert még ilyet nem éreztem. Mitől van? Baj van?

14 hetes és 1 napos kismama vagyok. Eddig semmi bajom nem volt. Se émelygés, se hányinger, semmi. Vagy 2-3 napja görcsölget a hasam, nyílalik és keményedik. Nem mindig csak szakaszosan. Most vettem egy doboz Magne B6-ot. Ugye nem lesz komolyabb baj? Írjon, aki már volt így, köszönöm.

Legjobb válasz: Ne aggódj, nem lesz baj, ez természetes ilyenkor. Nõ a méhed, nyúlnak a tartóizmok, elõfordulnak méhösszehúzódások. Pihenj sokat és legközelebb említsd meg az orvosodnak. A Magne B6 jót fog tenni. Minden rendben lesz, jó babavárást!

Ne aggódj, nem lesz baj, ez természetes ilyenkor. Nõ a méhed, nyúlnak a tartóizmok, elõfordulnak méhösszehúzódások. Pihenj sokat és legközelebb említsd meg az orvosodnak. A Magne B6 jót fog tenni. Minden rendben lesz, jó babavárást!
NORMÁLISNAK NORMÁLIS DE AZÉRT NEM ÁRTANA ELKEZDENI A PIHENGETÉST.

36 hetes vagyok és furán érzem a hasam. Ez normális vagy azért csomagoljam össze a cuccom? A derekam fáj, és a hasam alja úgy fáj, mint mikor meghúzza az ember, olyan húzó érzés. Néha be is görcsöl és keményedik.

Ugye még van id? a szülésig? Vagy kell aggódnom? Egyre többször van jóslóm, ami már a 30. hétt?l van. Elég er?sek is ilyenkor a görcsök, van hogy éjjel is felébredek rájuk.

Legjobb válasz: Mindenképp pakolj össze :) Az a tuti. Barátnõm épp 2 napja ment be szülni, 36 hetesen pedig elõtte volt dokinál, semmi jel nem utalt arra hogy indulni készülne a baba. Szegény ott kapkodott a cuccokkal, meg a férjét küldte haza szülés után összeszedni a holmikat :) Elsõ baba, nem gondolta hogy ilyen hamar meglesz. Én mondjuk ilyen tünetekkel még hetekig húztam és 41.hétre szültem meg, de nálad lehet másképp!! Amúgy a 36 hetesnek megszületett kisfiú eskü jobban vette az akadályokat mint anno az én kisfiam :) egybõl ügyesen szopizott, az anyukának is beindult a teje, és 300 gramm pluszal jöttek haza!!! Mi meg még régebben a fiammal jól megszenvedtünk, kezdve a fogyástól, a sárgulásig mindennel :) Tehát maradhat még a babád, de ha már jönne az se nagy baj!!!

Mindenképp pakolj össze :) Az a tuti. Barátnõm épp 2 napja ment be szülni, 36 hetesen pedig elõtte volt dokinál, semmi jel nem utalt arra hogy indulni készülne a baba. Szegény ott kapkodott a cuccokkal, meg a férjét küldte haza szülés után összeszedni a holmikat :) Elsõ baba, nem gondolta hogy ilyen hamar meglesz. Én mondjuk ilyen tünetekkel még hetekig húztam és 41.hétre szültem meg, de nálad lehet másképp!! Amúgy a 36 hetesnek megszületett kisfiú eskü jobban vette az akadályokat mint anno az én kisfiam :) egybõl ügyesen szopizott, az anyukának is beindult a teje, és 300 gramm pluszal jöttek haza!!! Mi meg még régebben a fiammal jól megszenvedtünk, kezdve a fogyástól, a sárgulásig mindennel :) Tehát maradhat még a babád, de ha már jönne az se nagy baj!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Akkor azért inkább beteszem a táskába a cuccokat. Remélem még pár hétig bent marad a babám. Elsõ válaszoló, neked is majd könnyû szülést kívánok!
szia én 35 hetes vagyok és szintén ezek a tüneteim vannak , nekem már össze van pakolva korházi csomag de azért még jó lenne ha bennt maradna a babó 1picit.Könnyü szülést kivánok neked!
Szia, szerintem is pakolj össze! A bnõm 34hetesen megszült. Nem tudom mi van a levegõben, de sokan szülnek elöbb. Könnyû szülést és boldog babázást kivánok. 35 hetes km.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!