Találatok a következő kifejezésre: Úgy érzem, keményedik a (18 db)

36 hetes vagyok, tegnaptól nem szedem a magnéziumot az orvosom tanácsára. Ma mondjuk elég sokat pörögtem és úgy érzem keményedik a hasam, kicsit fájdogál is. Ez normális velejáró ilyen idősen?

Csak mert el?tte nem éreztem ilyet.

Legjobb válasz: Szia! Én sem szedtem már ilyen idõsen a magnéziumot. Azért kell abbahagyni, mert gátolhatja a fájások természetes megindulását, a méhösszehúzódásokat (a simaizmok mozgását), amivel majd világra segítheted a babádat. Biztos, hogy annak a hiányát érzed. Szerintem nincs semmi baj, de ha keményedik a hasad, inkább pihenj! A babának az a jó, ha tovább a pociban marad, de azért innentõl nem kell szedni a magnéziumot, mert ilyenkor már bármikor úgy dönthet, hogy kibújik! Könnyû szülést!

Szia! Én sem szedtem már ilyen idõsen a magnéziumot. Azért kell abbahagyni, mert gátolhatja a fájások természetes megindulását, a méhösszehúzódásokat (a simaizmok mozgását), amivel majd világra segítheted a babádat. Biztos, hogy annak a hiányát érzed. Szerintem nincs semmi baj, de ha keményedik a hasad, inkább pihenj! A babának az a jó, ha tovább a pociban marad, de azért innentõl nem kell szedni a magnéziumot, mert ilyenkor már bármikor úgy dönthet, hogy kibújik! Könnyû szülést!
Azt mondta a dokim, hogy ha egy nap 8-nál többször keményedik, az már baj, mert könnyen szülés lehet belõle, ha csak 1-2x az nem baj - pihenj sokat Azt is hozzátette, hogy a 36. héttõl már nem számít koraszülésnek, úgyhogy ha ki akarna bújni a baba, akkor nem tartanák vissza a szülést. De azért inákbb pihenj, ezt a pár hetet már valahogy ki lehet bírni:)
Szia, én 37, 5 vagyok, még most is szedem, mert kell, de egyre több a keményedésem. Amikor keményedik vagy fáj kicsit, pihenj le ha tudsz, most így a végén már fontos hogy tudjál sokat pihenni, mert ha kibújik, nem lesz lehetõséged rá :)

2 napja voltam magzatvízvételen, utána mit kell szedni? Úgy érzem keményedik a hasam, de nem görcsöl.

Mennyi ideig kell pihenni, és mit nem szabad csinálni? Mennyi id? a kritikus a mintavétel után?

Legjobb válasz: Szia!Én két hete voltam.Négy napig szinte csak feküdtem és pihentem.Én is éreztem,hogy a pocimnak is így jó.Most sem merek emelni semmit,és egy darabig nem is hajolgatok még.Vigyázz magadra.Szerintem négy hétig teljes kímélet.És a szex sem engedett min. másfél hétig.22hetes km.

Szia!Én két hete voltam.Négy napig szinte csak feküdtem és pihentem.Én is éreztem, hogy a pocimnak is így jó.Most sem merek emelni semmit, és egy darabig nem is hajolgatok még.Vigyázz magadra.Szerintem négy hétig teljes kímélet.És a szex sem engedett min. másfél hétig.22hetes km.
az elõzõ kérdésnél én írtam a választ Még annyi kimaradt, hogy utána másfél héttel már mentem dolgozni, egészen a 34. hétig dolgoztam.
Szia! Én 3 napig szinte csak wc-re keltem fel az ágyból, utána már csináltam ezt-azt. Persze nem megerõltetõ munkákat. Ne hajolgass és ne emelj, és ne hasizomból ülj fel! Nekem azt mondták egy pár napig szedjem a Magne B6-ot (4x2), hogy ne görcsöljön a hasam. Az elsõ nap a kritikus, utána már nem szokott gond lenni, de azért vigyázz magadra, még ha úgy érzed, hogy teljesen jól vagy, akkor is! Egy darabig kíméld magad!
Szia! Én is 2 napja voltam Debrecenben amnión. A fentebb bemásolt kérdést én tettem fel. Ma még fekszem én is, de teljesen tanácstalan voltam. A lányok sokat segítettek a válaszaikkal.

Mitől van az 26 hetesen hogy úgy érzem többet keményedik a hasam, vagy a babó csinálja magának a helyet? Olyankor keményebbnek érzem a hasam.

Legjobb válasz: Szia. Ha a hasad keményedik, akkor az egész bekeményedik, ha a baba feszegetí magát, akkor csak bizonyos részeken kemény a hasad, ha pedig a méhed, akkor úgy összeugrik egy kockába. Bocs nem tudom máshogy megfogalmazni. Remélem azért így is érthetõ. Minden jót!

Szia. Ha a hasad keményedik, akkor az egész bekeményedik, ha a baba feszegetí magát, akkor csak bizonyos részeken kemény a hasad, ha pedig a méhed, akkor úgy összeugrik egy kockába. Bocs nem tudom máshogy megfogalmazni. Remélem azért így is érthetõ. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: de ugye a babának nem lehet baja ettõl? mitõl van ez? magne b6-ot vettem be rá
A kérdező hozzászólása: a napokban egy kicsit többet dolgoztam mint lehet hogy kellett volna- lehet hogy ettõl érzem ezt, megpróbálok többet pihenni mostmár.
Figyelmeztet a szervezeted, hogy ideje pihenni. Én úgy tudom, napi 10 keményedés még belefér, de ha annál több van, szólni kell az orvosnak. Én magnesii citricit szedek, 3x2-t az orvos írta fel, jobb, mint a sima magne b6, szerintem irasd fel, a körzeti is felírja nem kell elmenned a nõgyógyászhoz.


32 hetes kismama vagyok keményedik a hasam ez rosszat jelent? És ha egész nap mocorog az azt jelenti jól érzi magát ugye?

Legjobb válasz: a keményedés a méh készülõdése a szülésre. ha nagyon sûrûn keményedik, akkor Mane B6ot érdemes szedni, nehogy túl hamar akarjon kijönni. a sok mocorgás engem megnyugtat, mert tudom, hogy jól van. idõvel egyre kevésbé fog elférni, így kevesebbet is mozog majd. 35 hetes k.m.

a keményedés a méh készülõdése a szülésre. ha nagyon sûrûn keményedik, akkor Mane B6ot érdemes szedni, nehogy túl hamar akarjon kijönni. a sok mocorgás engem megnyugtat, mert tudom, hogy jól van. idõvel egyre kevésbé fog elférni, így kevesebbet is mozog majd. 35 hetes k.m.
A kérdező hozzászólása: És ez nem korai még????
Nekem három fiam van a középsõvel már 20 hetesen keményedett a hasam, ami korainak számít.A dokim pihenést és magne B6-ot ajánlott.Szerencsére minden ok volt, 10 nappal született meg hamarabb.Szerintem a 32.héten már nem olyan "korai", de mindenképpen említsd meg az orvosodnak!
nekem is 30 hét óta keményedik, barátnõmnek már 20 héttõl. nem korai, de azért pihenj, amennyit lehet!
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm!!!!!! Lehet akkor már nem kellene dolgoznom!!!
30 hetes vagyok, egy hete keményedik jobban, én pénteken tettem le a stafétabotot. Szerintem ne dolgozz már, ha teheted...nekem a Magne B6 mindig segít. Beveszem és kb. 20 perc múlva múlik a keményedés. Nekem is sokat mocorog még, és én úgy vagyok vele, ez azt jelenti: jól van. Egy hete órákon át rugdosott. Vigyi magadra és kitartás, pihenj többet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm pihenek majd akkor amennyit tudok!!!!!! :-)
NORMÁLISNAK NORMÁLIS DE AZÉRT NEM ÁRTANA ELKEZDENI A PIHENGETÉST.

Másnak is naponta többször kinyomja magát a babátok? Annyira, hogy úgy érzem szétszakad az alhasam, derekam és eléggé fáj. De még egyáltalán nem keményedik.38+2 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Utolsó vagyok! Én augusztus 24-re vagyok kiírva és Esztergomban szülök!Bár a 4d szerint 13-a vagyok kiírva......:)Ma én is nagyon nem vagyok jól:( reméljük már babázhatunk lassan!Könnyû szülést kívánok

Utolsó vagyok! Én augusztus 24-re vagyok kiírva és Esztergomban szülök!Bár a 4d szerint 13-a vagyok kiírva......:) Ma én is nagyon nem vagyok jól:( reméljük már babázhatunk lassan!Könnyû szülést kívánok
10:34-es vagyok. én aug 22-re vagyok kiirva, és Keszthelyen fogok szülni.érdekes, mer miota lejjebb ereszkedett a pocakom és beékelõdött a fiam feje azóta könnyebben vagyok, már a savam sem kinoz, a mozgás(ágyba megfordulás, felkelés)is könnyebb, csak ez az eszeveszett hát és derékfájás, pocakkeményedés ne kínozna folyamatosan, no meg nagyon rosszul alszok már pár napja.
Ez már csak ilyen... :D Helyezkedne a kis drága csak már helye nem nagyon van! Nekem is idõnként hihetetlen formákat vett fel a hasam, a párom rosszul volt a látványtól! :) A haskeményedés is fog jönni, ne aggódj! Boldog pocakosodást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Bízom benne, hogy jönni fog, mert már úgy mennék szülni, hogy végre a karomban tarthassam a kisfiamat.Jöv.vasárnap pedig mindjárt itt van, és még semmi jele, hogy kiszeretne jönni...vígan mocorog:) )
nekem is ugy kiszokta magát nyomni a kisfiam, hogy azt hiszem kiugrik a pocakomon ott ahol épp nyom.a derekam szinte fojamatosan le akar szakadni, és tegnap, valószínû az idõváltozás miatt, egész délután és este olyan volt a pocakom mint a kõszikla, de semmi fájás nem volt.pedig nagyon reménykedtem hogy majd a hidegfront meginditja a szülést, de az én drágám olyan jol érzi magát odabenn hogy néha azt hiszem h ki sem akar jönni :) .tegnap voltam uh-n és azt mondta a doki h nagyon lenn van a prücsök, és a héten meglesz a fiam.na majd kiderül.a nyákdugóm már egy hete elment és azóta egy joslom volt, pedig elötte napi szinten volt, de azóta semmi a keményedésen kívül. könnyû szülést. 38+3 hetes
Sziasztok!Nálunk is ugyanez a helyzet:) )))Mondjuk ma úgy ébredtem, hogy fáj a hasam.....azóta is, remélem már lesz valami:) ))Nekem sokat keményedik a hasam, fõleg éjjel meg hajnalban!Mikorra vagytok kiírva?És hol szültök? 38+3 km
A kérdező hozzászólása: Nekem most a szeméremcsontom kezdett el fájni, fõleg ha megyek, vagy "hirtelen"fordulok, mozdulok.A derekam és az alhasam reggel óta egyfolytában fájdogál, de nem keményedik.Fájásmérésre pénteken kell mennem, de nagyon örülnék, ha addig történne már valami:) Én aug.23-ra vagyok kiírva és Kiskunfélegyházán fogok szülni.Te?
bocs 10:37 és nem 10:34. ma mindent félre irok :)

29 hetes kismama vagyok és ma mensi szerü fájdalamt érzek a pocimban keményedek émelygek. Ugye ezek nem a szülés jelei?

Aggódok mert a picinek még 10 hetet bent kéne maradni!

Legjobb válasz: Szerintem ez még nem az lesz!! Itt egy kis olvasnivaló, remélem ez megnyugtat.:) http://www.kismama.hu/babavaras/szules_csalhatatlan_jelei/29..

Szerintem ez még nem az lesz!! Itt egy kis olvasnivaló, remélem ez megnyugtat.:) http://www.kismama.hu/babavaras/szules_csalhatatlan_jelei/29..
Szia! én még csak 23 hetes vagyok, de néha én is érzem ezeket a tüneteket. Úgy vettem észre, akkor erõsebbek, mikor teljesen átfordul a baba. Azért szerintem feküdj le egy picit és lazíts, de fõleg ne idegeskedj! A nagynénémnek is múlt héten fordult fejjel lefelé a baba, hát õ be is ment, hogy szülni fog, de csak a forgás volt fájdalmas. Kitartás még pár hétig!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszaitokat!azota pihenek és már nem fáj a hasam se!következõnek ha lesz ilyen fájdalmam akkor már nem pánikolok be!csak hát félek a koraszüléstõl mint mindenki! boldog babavárást

32 hetes 5 napos kismama vagyok. Múlt héten voltam dokinál, zárt volt a méhszáj, de már két napja úgy érzem hogy keményedik a hasam, meg nehéz, feszes. Az igaz, hogy a baba is állandóan nyom, lehet ettől. Kinyílhat a méhszáj pár nap alatt?

Kérlek benneteket válaszoljatok,mert els? babás vagyok és félek a koraszülést?l nagyon.

Legjobb válasz: Én 33 hetesen 5 perces keményedéssekkel mentem orvoshoz.Szednem kellett magnéziumot,és pihenésre utasított.Zárt maradtam.36. héten már nem kellett szednem. 39 h

Én 33 hetesen 5 perces keményedéssekkel mentem orvoshoz.Szednem kellett magnéziumot, és pihenésre utasított.Zárt maradtam.36. héten már nem kellett szednem. 39 h
A 3x2 az nagyon durva, de nem sokat segít.Én is azt szedtem, és nem volt jó.Nekem is a magnézium segített. 36hetes km
1. vagyok. Nem durva, sokan szedik már így.Én reggel 1 magne b6, este 1 pharmavit pezsgõtabi
én szépen fokozatosan nyiltam a 32. héttõl fogva-ekkor 1100 volt a méhszájam, és 34 hetesen is.ma meg mikor mentem a dokihoz vizsgálatra akkor meg már teljesen ki voltam nyilva, pedig szinte végig feküdtem, ültem.szoval pihiztem.de ez még nem biztos hogy nálad is igy lesz.meg nekem a doki azt mondta hogy nagyon lenn a feje a 32 hetes uh-n. nyugodj meg mert az idegeskedés még rosszabb. 36+4 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi.A magne b6-ot szedem 3X2-t.

33 hetes km vagyok, ma egész nap keményedik a pocim, figyeltem de nem rendszeresen. Szúró érzést érzek a hüvelyemben, hányingerem is van. Ugye nem szülök még?

33 hetes km vagyok, ma egész nap keményedik a pocim, figyeltem de nem rendszeresen, Szúró érzést érzek a hüvelyemben, hányingerem is van. A méhszáj 2100 már 3 hete, pihenek, szedek magnéziumot, nem tudom mit tehetek még, nem szeretném h koraszülött legyen a babóm. Lehet csak túlreagálom a dolgokat, de els? baba és nincs még tapasztalatom. Anyát akármior?l kérdezem sajna ? nem sok mindenre emlékszik már vagy nem tapasztalt olyat. Hívjam a véd?n?t, vagy menjek dokihoz? Nincs fogadott orvosom. Kérlek, adjatok valami tanácsot!

Legjobb válasz: csak akkor menj dokihoz ha a fájások rendszerezõdnek 10 percesekkel elég attól függ milyen messze vagy a kórháztól.

csak akkor menj dokihoz ha a fájások rendszerezõdnek 10 percesekkel elég attól függ milyen messze vagy a kórháztól.
A pihenést ne hagyd abba, és próbálj megnyugodni. Bár nem vagyok orvos és Õk se szeretnek távolból diagnosztizálni, de 3 szor szültem. A keményedés normális ilyenkor, és a szóró érzés is. A keményedés azért van, mert a méhed készül a szülésre (edzés), a szúró érzés, pedig azért, mert a baba egyre lejjebb kerül és nyomja az idegeket. A valódi fájások rendszeresek (nekem legutóbb 12 percesekkel kezdõdött) és a fájdalom nem csak a hasfalon, hanem a deréktájon, hátul is érezhetõ. Ha továbbra is aggaszt a dolog, menyj be holnap a korházba, a szülészetre. Inkább menyj fölöslegesen mint késõn. Ha van valami segítenek, ha nincs akkor legalább megnyugodhatsz. Én a harmadiknál is bizonytalan voltam, sokszor gondoltam, hogy kezdõdik, pedig nem volt semmi. Nem Te lennél az elsõ, aki vaklárma miatt megy be. Szóval ezen ne aggódj! Csak nyugi, tudni fogod mit kell tenned!

37+2 kismama vagyok. Úgy érzem sosem fog eltelni ez a 3 hét. Elég sokszor keményedek és ez már fájdalmas is, legtöbbet éjszaka. Nem lehet következtetni ebből hogy mikor szülök, igaz?

Legjobb válasz: Sziasztok! Én 39. héten szültem tavaly novemberben. Az utolsó 3 hét nekem is nehézkes volt. Sokat fájt a derekam és már nagyon vártam, hogy megérkezzen a baba. Én a 32. héttõl 3 hétig bent voltam visszatartáson, de aztán elég jól kivárta az idejét a manó.

Sziasztok! Én 39. héten szültem tavaly novemberben. Az utolsó 3 hét nekem is nehézkes volt. Sokat fájt a derekam és már nagyon vártam, hogy megérkezzen a baba. Én a 32. héttõl 3 hétig bent voltam visszatartáson, de aztán elég jól kivárta az idejét a manó.
3-4 héten belül szülsz :) Én 37+3 hetes vagyok, nem igazán keményedek szerencsére. Kis hányingerem van néha, ahogy a pocakom nyomja a gyomromat. Nagyon várom már, hogy megszülessen, nagyon nagyon türelmetlen vagyok... Kitartást magunknak :)
A 36. hét óta keményedek, a méhösszehúzódások onnantól kezdve egyre sûrûbbek és erõsebbek lettek. Aztán pár hete fáj már a lágyékom, néha mensi-szerû fájásokat is érzek, fáj a derekam és még mindig bent van a baba! Szóval nagyon-nagyon nem lehet tudni, hogy mikor is akar jönni a Kiscsibe... 40 hetes kismama
én is 37+3 hetes vagyok, kb 5 perc séta után már keményedik is a hasam, de ha ülök akkor is simán...5 napja kb minden éjjel 3kor felkelek, mert menzi szerû görcsöm van, ami mert néhány percig, aztán elmúlik.Babuskám elõszeretettel rugdossa a bordám és a gyomrom.De amúgy minden rendben:) kíváncsi vagyok mikor szülök:) könnyû szülést nektek:)
A 32. héttõl nyitva voltam, a dokim bármikor szülhetünk jelszóval engedett haza. Ezzel szemben a kiírt napon szültem, és még élénken emlékszem az utolsó hetekre. minden bajom volt, itt fájt, ott fájt, és nagyon hisztis voltam. Most erre már nincs idõ. :) Pihenjetek lányok, amennyit csak lehet, mert pár hét, és nem lesz rá lehetõség! Olvasni, filmet nézni, és ami nekem elmaradt: Boltba menni, és mindenbõl jól feltankolni, mert amióta a férjem vásárol...hát... :D:D:D Könnyû szülést mindenkinek! 5 hetes Törp anyukája
Az elsõ kisfiam pont 37+2re született :) . A másodiknál már 36 hetesen tûkön ültem, hogy mikor jön, azt hittem sose lesz vége a terhességnek, õ 4 nappal a kiírt idõ elõtt született, most meg már 8 hetes lesz a héten. Türelem, mert aztán úgy repülnek a hetek, hogy észre sem veszed.
Szia! Én 40+4 naposan szültem! Keményedésre szedj magnéziumot este és reggel, ha napközben is keményedsz akkor napközben is bevehetsz egyet.
Szia! Én sosem éreztem jóslófájásokat, de egy 5-6 nappal szülés elõtt már fájdogált a derekam, szúrt a méhszájam, és hamarosan megszültem.Szóval ne aggódj, a te babád is megszületik hamarosan, bár van aki hetekkel elõtte érez már görcsöket, de én vagyok rá a példa, hogy jelezheti a szülés közeledtét napokkal elõtte is akár. Magnéziumot viszont már ne szedj, mert ellazítja a méhizomzatot és mivel te már túl vagy a 36. héten, bármikor szülhetsz, a magnézium viszont késleltei a dolgokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!