Találatok a következő kifejezésre: Úgy érzem, a méhem csak (7 db)

Úgy érzem, mintha a méhem csak felfelé növekedne, (tolja a gyomrom) és nem "terebélyesedik". Normális ez?

25 hetes vagyok. Mikor fog már igazán n?ni?

Legjobb válasz: Hát van akinek így nõ a pocija és egyáltalán nem lesz nagy hasa a terhesség végére sem. Ahogy nõ a babócád és ahogy van neki hely, meg persze ahogy csinálja magának úgy fog alakulni a pocid. Ha vékony a derekad, akkor felfelé jobban tud tágulni, mit oldalra. Eddig az én pocim is hasonlóan nõ, de én örülök neki, mert így szép, kerek, gömbölyû pocakom lesz, nem hegyes vagy széles.

Hát van akinek így nõ a pocija és egyáltalán nem lesz nagy hasa a terhesség végére sem. Ahogy nõ a babócád és ahogy van neki hely, meg persze ahogy csinálja magának úgy fog alakulni a pocid. Ha vékony a derekad, akkor felfelé jobban tud tágulni, mit oldalra. Eddig az én pocim is hasonlóan nõ, de én örülök neki, mert így szép, kerek, gömbölyû pocakom lesz, nem hegyes vagy széles.
Nekem is így nõtt és tényleg nem volt nagy a pocim a terhesség végére, de ennek ellenére teljesen átlagos méretekkel született meg a babám, õ megkereste a helyet magának így is odabent.
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak elég kellemetlen néha. Olyan érzés (fõleg fekve) mintha a gyomromban rúgdosna. Ma reggel is erre ébredtem és hirtelen erõs hányingerem lett.

Normális hogy ha eszem, nem túl sokat akkor is azt érzem hogy rögtön szétdurranok. Nem kapok levegőt, pedig annyit ettem mit szoktam csak későn. Nem elöszőr furdul elő. A babának ugye nem lesz baja? A méh nem nyomható össze?

Jah és a hasam nem olyan nagy még, vagy is ha mondom hogy most léptem a 6-ik hóba csodáloznak.

Legjobb válasz: Helló, én a 30-hétbe léptem,8-kg szedtem fel pocakom nekem is pici,csak oldalról látni , ja meg a menésemen....A baba méretei tokéletesek,minden rendben van,ne izgulj ezen..Ami a kajálást ill. tobbszor egyél kevesebbet, sokszor én is úgy érzem mintha szét akarnék durrani,belsoszerveid ossze vannak nyomva ahogy nol a pici ez is normális, ne idegeskedj ezen,boldog babó várást..

Helló, én a 30-hétbe léptem, 8-kg szedtem fel pocakom nekem is pici, csak oldalról látni , ja meg a menésemen....A baba méretei tokéletesek, minden rendben van, ne izgulj ezen..Ami a kajálást ill. tobbszor egyél kevesebbet, sokszor én is úgy érzem mintha szét akarnék durrani, belsoszerveid ossze vannak nyomva ahogy nol a pici ez is normális, ne idegeskedj ezen, boldog babó várást..
A kérdező hozzászólása: Nem tudom van-e köze hozzá de a babó már pár napja megmozdult.
Igen, a méhed, illetve a baba is "kinyomódik" néha :)
Szia! Igen, valószínûleg a méhed tágul, mert mocorog és növekszik a babád.

18 hetes terhes vagyok, ha úgy érzem, mintha kidurranna a hasam úgy feszül (ez ált. étkezések után van) ez a méh keményedés, vagy csak túl eszem magam úgyhogy észre se veszem?

Legjobb válasz: Én azt mondanám, egyik sem, inkább puffadás. A keményedést könnyen el tudod különíteni, fogdosd meg a pocid, és kemény.-) Próbálj többször keveset enni, sok rostosat és igyál sokat. Ha kellemetlen az érzés, Espumisant vehetsz be:-)

Én azt mondanám, egyik sem, inkább puffadás. A keményedést könnyen el tudod különíteni, fogdosd meg a pocid, és kemény.-) Próbálj többször keveset enni, sok rostosat és igyál sokat. Ha kellemetlen az érzés, Espumisant vehetsz be:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, nem érzem, hogy kemény lenne, majd módjával étkezem:D
Azért, mert egyre kisebb hely van a gyomornak, nõ a méh, és ha még rájön egy kis pufi, akkor ezt érezheted.Nekem még az is gond, hogy a sok vastól nem tudok wc-ni rendesen, ha ilyen problémád is van, pláne.Többbször keveset, ez a legjobb amit tehetünk.
A kérdező hozzászólása: köszi, szerencsére a wc minden reggel megy :)

Ugy erzem mintha szetfeszulne a mehem, nem gorcsol csak olyan nyomo feszito erzes, normalis ez? 13 hetes kismama

Legjobb válasz: Ez inkább korai. beszélj a dokival és szedj Magne B6-ot az segít. Max mennyiség napi 3x2.

Ez inkább korai. beszélj a dokival és szedj Magne B6-ot az segít. Max mennyiség napi 3x2.
Szerintem a méh feszülése lehet a méhed növekedésétõl, ugyanis ilyenkor a méh tartóizmai is folyamatosan feszülnek. Nekem is elõfordul néha, bár teljesen kibírható. Ha viszont nagyon elviselhetetlennek érzed, konzultálj az orvosoddal! 12 hetes kismama
Nekem is van ilyen, én úgy gondolom, hogy a méhem nõ, nem igazán foglalkozok vele, mert nem zavaró, meg nem fáj!!! 13+1hkm.
Én most 22hkm vagyok és a mai napig szokott feszülni a méhem, a hasfalam. Sõt, nekem a 20. hétig még menstruáció szerû enyhe fájdalmaim is voltak. Voltam dokinál, mindent rendben talált, azt mondta a méh növekedése miatt érzek ilyen feszítõ érzést, és ezt teljesen normális. Ha a válaszok nem nyugtatnak meg akkor konzultálj a dokiddal vagy a védõnõddel. Boldog babavárást:)
Nekem is feszül :) de úgy örülök neki, hogy már látszik a hasam :) 16+6 km
Dettó ugyanezek vannak nálam is, azt mondta a doki, hogy ez normális ilyenkor, rendezõdnek át a dolgok odabenn, a görcsölõ fájdalom az a nem jó .

Keményedik a hasam? 20+6hetes vagyok. Néha olyan fura érzés, mintha keményedne a pocim. Csak gondolom, hogy ez az lehet. Érzem is, és ilyenkor kitapinthatóan kemény a méhem. Mitől lehet? Dokihoz csak két hét múlva kell mennem. Ugye nem lesz baj?

Legjobb válasz: Nem lesz, edzõdnek a méhizmok, egyre erõteljesebbek a méhösszehúzódások és a baba mozgására is gyakran keményedéssel reagál a méhizomzat. Szólj a dokidnak, gondolom kapsz magnéziumot, esetleg megnézi a méhszájat, nyugi! 18 hetes

Nem lesz, edzõdnek a méhizmok, egyre erõteljesebbek a méhösszehúzódások és a baba mozgására is gyakran keményedéssel reagál a méhizomzat. Szólj a dokidnak, gondolom kapsz magnéziumot, esetleg megnézi a méhszájat, nyugi! 18 hetes
Keményedik a hasad vagy csak a babó nyomja ki magát? Csak azért, mert nekem még egyszer sem keményedett a hasam, nem is tudom, milyen érzés. De azt már tapasztalatm, hogy néha pár mp-ig egy kis területen kemény lesz a pocim, s láthatóan torzul is. Biztos a kis poóját vagy a fejét érzem olyankor:-) 26 hetes kismama
Szerintem csak felfázás lehet, de ha nagyon zavar, akkor menj el dokihoz!
Menj orvoshoz. Biztosan valami gyulladás, de lehet a veséd a húgyhólyagod a petefészked akármi, vagy felfáztál vagy összeszedtél valamilyen vírust. Viszont nem jó ezzel játszani, mert fõleg ha valamilyen fertõzés végül nagyon fog fájni és szörnyen ki leszel, lázas nem vagy?
A kérdező hozzászólása: ma délután elmegyek orvoshoz biztos ami biztos. nem vagyok lázas. köszönöm a válaszokat :)
Szinte biztos, hogy csak felfázás. Igyál sok kamillateát, takarózz be jól és öltözz fel rendesen. El fog múlni.
Petefészek gyulladásra gondolok. Mindenképp lásson orvos, mert ez nem vicc, ne otthon gyógyítgasd magad, orvos!
A kérdező hozzászólása: voltm orvosnál és azt mondták, hogy vagy vesekõvem vagy vesehomokom van. Néztek vízelet mintát is .Ezek szerint a méhen kívüli terhesség kizárható?
Igen nyugodj meg, gondolom ultrahanggal is megnézték meg tudják különböztetni az egyes szerveidet.
A kérdező hozzászólása: csak vízeletet néztek néztek. Ultrahangra meg csak május közepe felén tudnak fogadni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!