Találatok a következő kifejezésre: Özvegyi nyugdíj lehet (4 db)

Lehet-e dolgozni árvaellátás és özvegyi nyugdíj mellett?

Jöv? áprilisban jár le az anyaságim,3 gyermekem van,árvaellátást kapnak,csal.pótlékot,én 12ezer ft özvegyit.Regisztráltatni szeretném magam a Munkaügyiben,csak nem tudom milyen a törvénye,mert hiába a gyerekek kapják a járandóságokat egy kalap alá veszik,és ha a létminimumot meghaladja az összeg,amit ?k kapnak,attól engem alkalmaznak?Esetleg közmunkán?Egyébként könyvel? vagyok,de itt nincs munka,csak ilyen formában.Szükség van a pénzre.Van aki tud segíteni?Mi a teend??

Legjobb válasz: Az árvaellátás nem zárja ki azt, hogy dolgozhass. Az özvegyi nyugdíjat meg 1 évig vagy a legkisebb gyerek másfél éves koráig kapod. Tehát nem lesz akadálya annak , hogy dolgozhass.

Az árvaellátás nem zárja ki azt, hogy dolgozhass. Az özvegyi nyugdíjat meg 1 évig vagy a legkisebb gyerek másfél éves koráig kapod. Tehát nem lesz akadálya annak , hogy dolgozhass.
Azt hogy érted, hogy áprilisban jár le az anyasági? Az anyasági pótlékot egyszer adják, szülés után.
gondolom 3 gyereke van
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen 3 gyerekem van és GYES-en vagyok velük áprilisig! Az özvegyi nyugdíjat nem másfél évig kapom, 2005-ben halt meg a férjem, azóta kapom, addig jár amíg az árva ellátás! Az özv-i 12ezer, az árva ellátás 26 ezer gyerekenként és ehhez jön a családi pótlék+GYES!És azt nem tudom, ha a létminimumot meghaladja nem e kötnek bele?
Szia! Igen, jól tudod: az özvegyi nyugdíjat addig kapod, ameddig a gyerekek tanulnak és addig kapják õk is az árvaellátást. Én 24 vagyok, én is kapom még az árvaságit (még tanulok), anyukám pedig az özvegyit, pedig dolgozik!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hasznos a válaszod.

Özvegyi nyugdíj mellett lehet 8 órás munkaviszonyom? Csökkentett bért kapok, vagy teljeset?

Legjobb válasz: Úgy tudom özvegyi nyugdíj csak nyugdíjasnak jár 62 éves kortól,amennyiben a házastárs 10 éven belül távozott.Az én édesanyám ezért már nem kap mert apu 96-ban ment el

Úgy tudom özvegyi nyugdíj csak nyugdíjasnak jár 62 éves kortól, amennyiben a házastárs 10 éven belül távozott.Az én édesanyám ezért már nem kap mert apu 96-ban ment el
ÉN MEG ÚGY TUDOM, HOGY ÖZVEGYI NYUGDÍJ NEM CSAK NYUGDÍJASOKNAK JÁR. EGY MUNKATÁRSAM IS MÉG AKTÍV DOLGOZÓ KORÁBAN KAPOTT ÖZVEGYI NYUGDÍJAT VOLT FÉRJE UTÁN AMIT ÕIS TELJESEN VÉLETLENÜL TUDOTT MEG.

Hallottam róla hogy esetenként lehet nyugdij kiegészitést kérni. Milyen jogcimen tudnék utána nézni? 77 éves anyósom özvegyi nyugdijat és házastársi pótlékot kap, neki kérnénk.

Legjobb válasz: Hát szinte biztos, hogy ilyet csak az öregségi nyugdíjminimum környéki nyugdíjjal rendelkezõk kapnak: ez most 28.500.- Egyébként önkormányzat szociális és családügyi osztálya.

Hát szinte biztos, hogy ilyet csak az öregségi nyugdíjminimum környéki nyugdíjjal rendelkezõk kapnak: ez most 28.500.- Egyébként önkormányzat szociális és családügyi osztálya.
Méltányossági nyugdíjemelés van, de szerintem özvegyire nem nagyon adnak, csak sajátjogú nyugdíjra. (Nyugdíjbiztosítónál kérheti) Van még egyszeri segély, ha átmenetileg olyan élethelyzetbe kerül. (NYUFIG-nál igényelhetõ)
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!