Találatok a következő kifejezésre: Öt kiskoru van (5 db)

Öt kiskoru gyermekem van. A férjem kettöre igényt tart. Szét választhatják a testvéreket?

Legjobb válasz: Érdekelne mi alapján választja ki ezt a kettõt. Az is fontos lenne, hogy miért akarja õket? Váltok? Vagy nem tudod eltartani õket?Pusztán anyagi okok miatt nem lehet õket szétválasztani. HA azért emelik ki a gyerekeket a csaldból mert ott nem fejlõdhetnek egészségesen akkor is szem elõtt tartják, h lehetõleg együtt maradhassanak, de sajnos ez nem mindig megoldható. Többet kéne tudni az esetedrõl

Érdekelne mi alapján választja ki ezt a kettõt. Az is fontos lenne, hogy miért akarja õket? Váltok? Vagy nem tudod eltartani õket?Pusztán anyagi okok miatt nem lehet õket szétválasztani. HA azért emelik ki a gyerekeket a csaldból mert ott nem fejlõdhetnek egészségesen akkor is szem elõtt tartják, h lehetõleg együtt maradhassanak, de sajnos ez nem mindig megoldható. Többet kéne tudni az esetedrõl
Kirendelnek majd valószínûleg szakértõt ( gyermekpszichológust) aki meghallgatja a gyerekeket, hogy akarnak e apuval élni vagy nem és miért nem. Ügyvédre lesz majd szükséged, aki ügyesen beépíti a perbeszédbe, hogy a gyerektartást akarja a férjed elsumákolni ( mellesleg ha két kislányt magának akar az sokkal többe kerül majd, mintha gyerektartást vonnának tõle, ha már arról van szó) De nyugodj meg, nem, emiatt nem fogja elvenni tõled a bíróság õket.
Egyetértek az elõttem szólóval, a bíróság nagyon körültekintõen jár el ilyen ügyekben.Szakértõket von be, környezettanulmányt kér, de azér, hogy ne kelljen annyi gyerektartást fizetni, nem fogják tõled elvenni õket biztos lehetsz benne.
A kérdező hozzászólása: A férjem nem akar annyi gyerektartást fizetni.Én eltudnám tartani öket.A válásunk folyamatban van.Két lányt szeretne.(5-7évesek)És egyik sem akar vele lakni.

Kiskoruak nem mehetnek be kiserövel sem dohanyvoltba - ennek mi ertelme szerintetek? Elelmiszerboltba sem mehetnek be, ha ott dohanytermek is van?

Miota van ez egyebkent?

Legjobb válasz: Amióta csak Nemzeti dohányboltokban kapni cigarettát tehát Július 1 óta. Amikor még az élelmiszer boltokban is árultak akkor ez a törvény még nem létezett, de most gyereknek akár felnõttel van akár nem nem léphet be a nemzeti dohányboltba hanem az ajtónál kell kívül várakoznia. Ez van ez a törvény és be is tartatják velük mert hatalmas nagy bírságot szabnak ki a bolt vezetõre ha lebuknak. Nálunk is a szembelévõ háztömbbe a legalsó szinten régen egy egyszerû vegyesbolt mûködött az tavaly ilyen tájt be is zárt és most ott nyílt meg a nemzeti dohánybolt ugyanott. A bolt tulajé volt a hely amit átadott a szomszédjának aki nyert pályázatot és õ nyitotta meg a dohányboltját. Arról nem is beszélve hogy ebbe a kisvárosba a környéken az az egyetlen ilyen trafik mert a következõ innen kb 1 km-re van, és naponta látom munkából hazajövet hogy kisgyerekek a bolt elõtt kb vigyázzban állnak ameddig az anyjuk vagy apjuk végez a vásárlással. És volt amikor én is bementem oda barátnõmnek dohányért és egy fiatal szülõ vitte be oda a pár hónapos babáját hordozóba és a pénztáros nem vette észre mert elvolt foglalva mással de a bolt vezetõje is ottvolt éppen és mondta a pénztárosnak hogy stop addig senkit nem szolgál ki ameddig a kisgyerek a boltban tartózkodik és ott olyan szinten összeveszett a sráccal hogy kb 5 percig ment a marakodás, ami mindkét fél részérõl jogos volt mert a tulaj nem akart büntetést mert õ nagy mázlival kapott jogot mivel nem fideszes így nem csoda hogy parázott nem véletlen járnak sokan oda még azok is akik a város másik részén laknak mert inkább olyan ember zsebét tömik mint a kormányét vagy annak haverjáét, és az apukának is igaza volt hogy most tegye le a gyereket az ajtó elé ameddig bemegy és sorban áll. Ez tényleg elég durva volt, de sajnos ez a törvény nem jól átgondolt, mert mondjuk egy pár hónapos vagy 3-4 éves korú gyermeket még nyugodtan belehetne oda engedni mert úgysem tudja miaz, de sajnos a törvény az törvény. Meg nem egyszer volt már hogy tõlem is elkérték a személyit abba a városba ahol dolgozom mert ott is vannak dohányboltok én odajárok munka után mert bevásárolni is ottszoktam a Tesco-ba és mellette van dohánybolt is, és mindig letudom egy füst alatt a dolgokat, és ott is volt hogy bementem és tõlem elkérték a személyit, én gond nélkül odaadtam de addig senkit nem szolgált ki, mert én a sor végén álltam és 5-6 ember volt utánam még a sorba. Meg egyszer ugyanott szintén egy másik pénztáros, tõlem meg elõttem álló fiatal csaj személyijét és egy 28 éves nõtõl is elkérte aki alacsony volt ugyan de rohadtul kinézett már 25 évesnek is. Elég furcsa ez a rendszer, és baromira nem értek vele egyet, és a logikáját sem látom de sajnos ez van :(

Amióta csak Nemzeti dohányboltokban kapni cigarettát tehát Július 1 óta. Amikor még az élelmiszer boltokban is árultak akkor ez a törvény még nem létezett, de most gyereknek akár felnõttel van akár nem nem léphet be a nemzeti dohányboltba hanem az ajtónál kell kívül várakoznia. Ez van ez a törvény és be is tartatják velük mert hatalmas nagy bírságot szabnak ki a bolt vezetõre ha lebuknak. Nálunk is a szembelévõ háztömbbe a legalsó szinten régen egy egyszerû vegyesbolt mûködött az tavaly ilyen tájt be is zárt és most ott nyílt meg a nemzeti dohánybolt ugyanott. A bolt tulajé volt a hely amit átadott a szomszédjának aki nyert pályázatot és õ nyitotta meg a dohányboltját. Arról nem is beszélve hogy ebbe a kisvárosba a környéken az az egyetlen ilyen trafik mert a következõ innen kb 1 km-re van, és naponta látom munkából hazajövet hogy kisgyerekek a bolt elõtt kb vigyázzban állnak ameddig az anyjuk vagy apjuk végez a vásárlással. És volt amikor én is bementem oda barátnõmnek dohányért és egy fiatal szülõ vitte be oda a pár hónapos babáját hordozóba és a pénztáros nem vette észre mert elvolt foglalva mással de a bolt vezetõje is ottvolt éppen és mondta a pénztárosnak hogy stop addig senkit nem szolgál ki ameddig a kisgyerek a boltban tartózkodik és ott olyan szinten összeveszett a sráccal hogy kb 5 percig ment a marakodás, ami mindkét fél részérõl jogos volt mert a tulaj nem akart büntetést mert õ nagy mázlival kapott jogot mivel nem fideszes így nem csoda hogy parázott nem véletlen járnak sokan oda még azok is akik a város másik részén laknak mert inkább olyan ember zsebét tömik mint a kormányét vagy annak haverjáét, és az apukának is igaza volt hogy most tegye le a gyereket az ajtó elé ameddig bemegy és sorban áll. Ez tényleg elég durva volt, de sajnos ez a törvény nem jól átgondolt, mert mondjuk egy pár hónapos vagy 3-4 éves korú gyermeket még nyugodtan belehetne oda engedni mert úgysem tudja miaz, de sajnos a törvény az törvény. Meg nem egyszer volt már hogy tõlem is elkérték a személyit abba a városba ahol dolgozom mert ott is vannak dohányboltok én odajárok munka után mert bevásárolni is ottszoktam a Tesco-ba és mellette van dohánybolt is, és mindig letudom egy füst alatt a dolgokat, és ott is volt hogy bementem és tõlem elkérték a személyit, én gond nélkül odaadtam de addig senkit nem szolgált ki, mert én a sor végén álltam és 5-6 ember volt utánam még a sorba. Meg egyszer ugyanott szintén egy másik pénztáros, tõlem meg elõttem álló fiatal csaj személyijét és egy 28 éves nõtõl is elkérte aki alacsony volt ugyan de rohadtul kinézett már 25 évesnek is. Elég furcsa ez a rendszer, és baromira nem értek vele egyet, és a logikáját sem látom de sajnos ez van :(
Nem foglalkoznak vele, mit vált ki! A fideszeseknek kellett a dohány monopólium! Ennyi...
Nem téved, tényleg nincs, csak trafikban lehet legálisan cigit kapni július 15. óta
Élelmiszer boltban nincs cigaretta, kizárólag nemzeti dohányboltban kapható cigaretta.
Ez azért van, ha egy apuka, vagy anyuka megy a boltba, akkor kint kell hagyja a 4-5 éves gyermekét! Így sokkal könnyebb elrabolni a gyereket, sokkal több lesz a baleset. Az alkoholt, a hipót, a mosószert, a gyógyszereket már nem féltik ennyire! A benzinkúton annyi bezint vehetsz, amennyivel felgyújthatsz, felrobbanthatsz egész iskolát! Abban nincsen "trafik-mutyi" érdekeltség!
Ami bent van, az nem gyereknek való látvány! Plusz: ha nem viheti be a papamama, akkor nem tud cigit venni. Akkor kevesebbet dohányzik, egészségesebb társadalom, kevesebb kórház, mindenki heppiszánsájn.
Tévedés, élelmiszer boltban lehet cigarettát árulni, ha a település lakóinak száma nem több 2000-nél, ott megengedett az árusítás, ha nyert a pályázaton.Oda bemehet kiskorú is, viszont a dohányárú egy elkülönített helyen kell elhelyezni, amit a boltba belépve nem látható.Természetesen vásárolni cigit azt itt sem lehet.
Ha holnap zöld szín, akkor az azt jelenti, hogy lehet belõle profitálni!
Azért látsz, mert a kettõnek semmi köze egymáshoz. Ha holnap törvényt hozunk - mert megtehetjük - hogy a zöld szín üldözendõ, attól még semmi nem fog változni. Hacsak az nem, hogy a törvényhozót kicsivel többen nézik dilettánsnak.
Én azt nem értem ezzel kapcsolatban, hogy miért látok még mindig ugyanannyi 18 éven alulit ugyanúgy dohányozni, mint a trafikok megszületése elõtt, ha ennyire szabályozva van.
Kérdezõ te túl naiv vagy. A dohányreklámokat mindenütt betiltották, még a nagy hatalmú Forma 1 sem reklámozhat. Viktorunknak ez nem jó, mert növelni kéne a bevételt. Áthágja hát a nemzetközi reklámtörvényt, csak trafiktörvénynek nevezi. Vidáman felhívja a figyelmet, hol lehet venni (reklámszakemberek tudják, ez a barna az, amelyre az ember leginkább ráfigyel), a 18 éven felülieknek szöveg ingerli a fiatalokat, alig várják, hogy õk is vehessenek (a beszerzés amúgy nem gond, mindig akad ezer haver). A sejtelmes üvegajtó, ablak a peep show-t idézi, ami sejtelmes az izgat. Ami a törvény egyéb részeit illeti, az már senkit sem érdekelt, legkevésbé az, hogy mûködõképes legyen. Kizárólag a reklámnak kell jónak lennie.
Nemzeti szexshop is lehetne ennyi erõvel.
A kérdező hozzászólása: "A fideszeseknek kellett a dohány monopólium" - milyen monopolium vagy miröl van szo?? En meg arra gondoltam, esetleg a szegeny alkalmazottakkal akarnak bünteteseket fizettetni, mert ez is plusz penz a kormanynak. (Amit az adohatosag is csinal sztem, mint a nyugtaadas elmaradasa, sehol nincs ilyen csipcsup ügyekböl azonnali büntetes, mint Magyaro-on.)
A szexbe nem szólnak bele. Eddig legalábbis nem tették! Abból sokkal nagyobb problémák vannak ám, mint a cigiben! Orbán Viktor hogyan fogja ezt alkotmányosítani?
"Élelmiszer boltban nincs cigaretta" Tévedsz.
Természetesen kiskorúnak nem lehet vásárolni.
18alatt tudni kell a szülõknek is, szal ki fog bukni. Mondja el.
Ha nem szol minel hamarabb akkor kifut az idobol es nem fogjak mar elvenni! Hany hetes? Es igen kell a szulo jelenlte!
En nekem hiaba tudtak a terhesseget a szulok kiakadt a doki hogy nem jottek velem. Mert az elso vizsgalatnal is mondta, hogy szulo jojjon (de dolgoznak a szuleim) es nem volt eleg nekik hogy a nagykoru parom velem volt.
Nõgyógyászhoz elmehet szülõ nélkül is, õt köti is az orvosi titoktartás. Viszont az abortuszhoz kell egy nyilatkozat a szülõtõl is, hogy hozzájárul, anélkül kiskorú esetében nem lehet.
A kérdező hozzászólása: nem én lettem terhes szóval nem kell rögtön letámadni,
Szerintem te lettél terhes kérdezõ. Ugye? Nah mindegy, ahogyan írták is, anyuciék meg tudják mindenképp, szal mondd eo nekik. A veréstõl félsz? Az elmúlik. Lesz ami viszont örökre nyomot hagy benned. Az rosszabb lesz mint két anyai pofon.
Jól írták elõttem, ha elég nagy volt a szexhez, legyen elég nagy ahhoz is, hogy a szülei elé áll. Mivel 18 év alatti, kell a szülõi beleegyezés. Egyáltalán, tisztában van a barátnõd az abortusz menetével? Meg kell jelennie a védõnõnél, kb. 30 000 Ft az egész, és, ha nincs komplikáció, két nap kórház, mivel még nem szült. Ezt hogyan sumákolná el? Szépen a szülõk elé állni és minél gyorsabban, ha nem akarja megtartani a babát, mert csak a 12. hétig veszik el.
Ki fog derülni. ha elég nagylány volt a szexhez akkor ahhoz is legyen felnõtt hogy a szülei elé álljon, és mondja el hogy meg akarja ölni a gyerekét.
A szuloknek igy is uygis tudniuk kell. Nagy levego. Kiakadnak de utana segitenek megoldast talalni (en is feltem elmondani)
A nõgyógyásznal nem kell ott lennie, azt viszont nem art tudni, hogy az orvos hivatalból jelenti a kiskoru terhességet. Az abortusz hoz szuloi beleegyezés kell. Ha a szulo nem engedne, akkor a gyamhibpvatalhoz kell a kislánynak fordulnia, ok engedélyezik a szulo akarata ellenére is.
Meg kiskoru, kell a szulo hozza. Ilyen az, amikor ugy szexelnek az eretlen kiskamaszok, hogy szinte semmit sem tudnak, de labat szettenni mar megy. Orok tanulsag lesz neki!
Az aortusz is mûtét. Minden mûtéthez kell beleegyezés, fiatalkorúnàl szülõi.
nem fogják megverni, mert terhes nõt nem ver senki értelmes és gondolom a szülõk azok. szóval ettõl ne féljen.

Ha egy munkahelyen mindenki jól dolgozik, leépítésre kerül a sor, számít e, hogy valaki 16 éve ott dolgozik és két kiskorú gyermeke van?

Egyetemi klinikán leépítés, egészségügyi dolgozókról van szó.

Legjobb válasz: ez attól is függhet mennyire családcentrikus hely.Mert egy kisgyerekes többször hiányozhat(bár lehet,hogy már nem olyan kicsik a gyerekeid)Így lehet elõnyben részesítik a gyermekteleneket,vagy akiknek már nagyobbak a gyerekek.Az a tapasztalatom sokszor nem elõny a gyermek a munkahelyeken

ez attól is függhet mennyire családcentrikus hely.Mert egy kisgyerekes többször hiányozhat(bár lehet, hogy már nem olyan kicsik a gyerekeid)Így lehet elõnyben részesítik a gyermekteleneket, vagy akiknek már nagyobbak a gyerekek.Az a tapasztalatom sokszor nem elõny a gyermek a munkahelyeken
Én építõiparban dolgozom (mérnök), nálunk nem számított. 3 kisgyerekes koleganõt rúgtak ki (persze mellettük másokat is), kettõ éppen visszajött gyesrõl, egyikük pedig egyedül nevelte a gyerekeket, így sokat volt táppénzen mert amikor õk betegek voltak, otthon kellett maradnia. Én éppen gyed-en vagyok, várom a második babámat, és tanfolyamot fogok végezni hogy ha kirúgnak akkor más lehetõségem is legyen mert az építõipar halott. Ja és a háromból ketten 12-13 éve dolgoztak ott. Drukkolok hogy nálatok humánusabbak legyenek!
Mindenképpen számit (, hogy + vagy - ?) már a fönökségtöl függ.
Nálam, amennyiben létszámleépítés szükségeltetik, elõször a külsõs, bedolgozós emberek lesznek elküldve. Ha még mindig kell elküldeni, akkor olyan küldök el, aki nem régóta van a cégnél, illetve azt is figyelembe veszem, hogy a családban van-e másik keresõ személy. A gyerekesek nem élveznek elõnyt, de hátrányt sem, legalábbis nálam.
Nem. Inkább az számít rokona-e az igazgatónak.
Ez csak a fõnöktõl függ. Van aki azokat tartja meg, aki régóta ott van, és van, aki azokat küldi el, akik a legtöbb fizetést kapják, hogy minél többet spóroljon. Ezek gyakran pont a régóta ott dolgozók.
Persze, hogy kell. Sõt még ha beleegyezik akkor a láthatásokat is neked kell fizetned az apának.
Ne kabits 8 honap nyaralas tuti uj baratod utan szaladsz kulfoldre. Igen kell az apa beleegyezese ha elhagyod morszagot akar 2hetre is.
8 hónapra nyaralni? Beleegyezés kell. Viszont azt nem tudom hogy Neked kell-e fizetni hogy az apa láthassa a gyereket!Mivel ha alá irja a beleegyezö nyilatkozatot (amit ügyvéd állit ki) akkor aláirja azt is hogy addig nem látja a gyereket.Barátnömnek azért nem kellett ilyen mert az apa lemondott a kislányról.nem fizet gyerektartást sem igy nem köteles a barátnöm engedélyezni a találkozást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!