Találatok a következő kifejezésre: Öt hetes óta (1231 db)

Hét hetes babám öt hetes kora óta gyakorlatilag végigsírja az ébrenléti szakaszait. Kizárólag a cici nyugtatja meg, de nem bírom és nem is akarom órákon keresztül szoptatni. Mit tegyek, hogy ne akarjon folyton cicizni?

Más baba ilyenkor már kis id?re leköti magát, ?nála ez nagyon ritkán fordul el?. Már nagyon aggódom, hogy valami baja van...

Legjobb válasz: Szia! Lehet hogy tényleg fáj a poci és az a baj. Nálunk is volt hasfájás, de nem hinném hogy hagynod kéne sírni a kiságyában, mert rád van szüksége, nem a magányra. Légy türelmes, dudorássz neki, én 10 hónapja énekelek, mióta megszületett a kislányom, és mindig megnyugszik, ha énekelek. Sokszor napközben együtt aludtam vele, amikor végre belealudt a szopizásba. Ha a kezemben aludt el, és ébredt amikor a kiságy ba tettem, felvettem, és beültem vele egy kényelmes fotelba vagy kinyújtóztam a kanapén, betakartam egy jó meleg takaróval a hátát,és próbáltam lazítani. Így elöl-hátul melegség veszi körül, és jót tud durmolni. Az elsõ válaszolónak: 7 hetesen még nem rafinált egy kisbaba, sajnálom ha így gondolod. Igazából még most hogy 10 hónapos a kislányom sem vettem észre hogy "kihasználna", pedig a te véleményed sterint már ki kellett volna idegelnie...

Szia! Lehet hogy tényleg fáj a poci és az a baj. Nálunk is volt hasfájás, de nem hinném hogy hagynod kéne sírni a kiságyában, mert rád van szüksége, nem a magányra. Légy türelmes, dudorássz neki, én 10 hónapja énekelek, mióta megszületett a kislányom, és mindig megnyugszik, ha énekelek. Sokszor napközben együtt aludtam vele, amikor végre belealudt a szopizásba. Ha a kezemben aludt el, és ébredt amikor a kiságy ba tettem, felvettem, és beültem vele egy kényelmes fotelba vagy kinyújtóztam a kanapén, betakartam egy jó meleg takaróval a hátát, és próbáltam lazítani. Így elöl-hátul melegség veszi körül, és jót tud durmolni. Az elsõ válaszolónak: 7 hetesen még nem rafinált egy kisbaba, sajnálom ha így gondolod. Igazából még most hogy 10 hónapos a kislányom sem vettem észre hogy "kihasználna", pedig a te véleményed sterint már ki kellett volna idegelnie...
Az enyém is ezt csinálta, de nekem hasfájós volt azért.Ha úgy gondolod, hogy eleget evett tedd le, ha mellette maradsz akkor a hasára és hagyd, hogy sírjon.Hason jobb a hasfájósnak és majd amikor elfárad elalszik.Másképp nem tanulja meg, kihasználja a helyzetet, sírással eléri, hogy felvedd.Vagy adj neki néha egy kis kamilla teát, nyugtató és jó a pocinak.Ha nem vagy elég erõs és megsajnálod, kinyír idegileg.Õk már rafináltak:-)
Én nem mondanám egy pár hetes picire, hogy kinyír idegileg... a sírás sok minden lehet, ne feledd, õ így kér segítséget! Nekem bevált, amikor nyugtalan volt a lányom, hogy levendula illóolajat öntöttem a mécsestartóba, azt párologtattam a szobában. Nagyon jól nyugtat és nagyot alszik tõle a picur. Csak ne lepõdj meg, ha te is!:-)
A kérdező hozzászólása: Csakhogy engem valóban kinyír idegileg. Amíg alszik, felszívom magam, hogy türelmes legyek vele. De gyakorlatilag ébredés és értelemszerûen a cicizés után kb. 10 percet tudom lekötni, utána kisebb megszakításokkal egyfolytában sír a következõ alvásig... Hogy lehet ezt átvészelni? Fél óra sírás után már tiszta kész vagyok. Naponta ez több óra üvöltést jelent.
Nem lehet, hogy eleve te vagy ideges és azt érzi, átveszi a kisbabád? Nagyon érzékenyek ám minden rezdülésünkre! Ha már eleve szinte várod, hogy na mindjárt üvölteni fog, akkor fog is. Próbáld meg elõször fejben megoldani a dolgot. Hidd el, mûködik! Az én lányom egy idõben este rendszeresen sírt 8-tól 10-ig. Már eleve úgy mentem neki az estének, hogy na mindjárt sírni fog. Aztán elkezdtem szuggerálni magamat, hogy ne is gondoljak ilyesmire. Picit elõrébb hoztam a fürdetést is, utána szopi, csupa pozitív gondolattal, és láss csodát: egyik napról a másikra megtanult 8-kor elaludni, sírás nélkül.
Szerintem is hasfájástól lehet, mert mindig dolgoznia kell a pocakjának, hisz az elõzõ etetésnél bevitt táplálékot sem sikerült még megemésztenie.A mi védõnõnk azt tanácsolta, próbáljuk kihúzni a 2 órát az evések között, akár cumival is, ha a kicsi elfogadja.Remélem segíthettem.?

20 hetes kismama vagyok, tegnap óta fáj ott lent, meg a kismedencénél. Nem tudom ez normális e, volt e másnak is így? Elég kellemetlen érzés. Nincs dokim, de ha nem javul mindenképp megyek vizsgálatra!

Legjobb válasz: Én 15 hetes vagyok, folyamatosan fáj a medencém. Elmentem dokihoz és azt mondta, persze, hogy fáj, hiszen a medencecsontnak is tágulnia kell terhesség alatt. Ezt érezheted fenn a derekadnál vagy lenn a csípõdnél is. Remélem segítettem :-)

Én 15 hetes vagyok, folyamatosan fáj a medencém. Elmentem dokihoz és azt mondta, persze, hogy fáj, hiszen a medencecsontnak is tágulnia kell terhesség alatt. Ezt érezheted fenn a derekadnál vagy lenn a csípõdnél is. Remélem segítettem :-)
A kérdező hozzászólása: akkor ne haragudj, azt hittem megint valami fiatal anyuka, akinek ez a legnagyobb baja! tényleg bocsi! ne aggódj, hátha te szerencsés leszel! :)
Kedves Kérdezõ, nem rád értettem, hanem azokra, akik genetikailag olyan alkatúak, hogy teljesen kiszélesednek. Sajnos én is ilyen alkat vagyok. Látnád a nõi felmenõimet, értenéd, hogy miért aggódok, de "nem így állok a terhességhez".
A kérdező hozzászólása: miért lennél az??? nem értem akik így állnak a terhességhez.... nekem második baba, elsõ babámmal sose fájt sehol, ezért tettem fel a kérdést! de én sem voltam se széles se tehén.csak odafigyelés kérdése! most 54kilóról kezdtem ezt a terhességet, tök vékonyan!
Az a szörnyû, hogy ilyenkor szélesedik a csípõ, és szülés után nem fog visszamenni, hanem kitellik zsírral. Mégcsak a 7. hétben járok, de már rettegek attól, hogy nagyseg*û kistehén leszek. :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy írtál te is! nekem azért fura, mert második baba és elsõvel abszulut semmi ilyet nem éreztem. de védõnõvel is beszéltem, õ is ezt mondta tágulnak a medencecsontok, meg ugy minden és ezzel jár :) meg is nyugodtam.
Utolsó vagyok, most 23 hetes.
Nekem is ugyan ez volt a 19.-20. héten és egyre többször van kisebb-nagyobb szurkálás, nyilalás itt-ott azóta is. Teljesen normális, de persze én is aggódtam emiatt. Az én dokim is mondta, hogy ezek természetes dolgok, dolgozik a természet. :)
A kérdező hozzászólása: köszi, igen segítettél, megnyugtató azért hogy másnak is van így :)
Reméljük a legjobbakat!! :) Boldog babavárást!!

Mennetek vendegsegbe ot hetes babavsl ebben a nathas influenzas idoszakban? (bovebben)

Aposomnak lesz a szuletesnapja es anyosom szeretne ha elmennenk.. En annyira nem erzem ezt most jonak.. de nagy rajtam a nyomas, nem tudom mit tegyek... feltem meg a gyereket es az se tetszik hogy felorulna a napirendje... amivel meg mindig kinlodok hogy hogyan kellene kialakitani... elso gyerek... ti mit csinalnatok a helyembrn?

Legjobb válasz: 4. vagyok.. ja, azt elfelejtettem írni, hogy 5 hetes babának még nem nagyon van kialakult napirendje :) Alszik mikor álmos és eszik mikor éhes (az hogy hol van, nem zavarja, anya legyen ott, az a lényeg, és lehetõleg meleg hely legyen) :)

4. vagyok.. ja, azt elfelejtettem írni, hogy 5 hetes babának még nem nagyon van kialakult napirendje :) Alszik mikor álmos és eszik mikor éhes (az hogy hol van, nem zavarja, anya legyen ott, az a lényeg, és lehetõleg meleg hely legyen) :)
Nem mennék, de gondolkodj el azon, hogy most az apóséknak akarsz megfelelni, vagy a kicsi babádnak, aki tõled függ.A párod beszéljen az apjával, biztosan megérti.
Felesleges elmenned, úgyis csak a babával kellene foglalkoznod. Ez az idõszak ebbõl áll. Szoptatás, ringatás, peluscsere. Én nem szívesen tenném a nagycsalád elõtt.
A kérdező hozzászólása: 4-es van kedvemenni viszont tele vagyok mindenfele aggodalommal ( amiket elsoroltam. Feltem a gyereket. )
A lányom kb 3 hetes volt, amikor tavaly ilyenkor mentünk tesómékhoz unokaöcsém névnapjára. A kislányom jóformán végig aludt. Pedig én is aggódtam. De a férjem is azt mondta, hogy ha nagyon nem érzi jól magát a kicsi, akkor hazajövünk és kész. De mondom, feleslegesen aggódtam, jól érezte magát. De ha neked nincs kedved menni, akkor ne menj.
4-es vagyok. Nézd, az összes betûd arról szól, hogy neked nincs kedved elmenni erre az eseményre. Nincs ezzel semmi baj, akkor ne menjetek. Én vágytam már el itthonról egy kicsit, mikor 4 hetes lett a gyerek... nem vagyunk egyformák. Az enyém is sírt sokat, mikor ilyen pici volt, csak akkor volt csend, ha aludt, vagy cici volt a szájában, vagy ha épp friss levegõn voltunk, autóztunk.. de speciel a baráti társaságot szinte végigaludta :) Ha nincs kedved, ne menjetek, mert kínlódás lesz az egész. Én úgy álltam hozzá, hogy kedvem is volt, pozitív is voltam, a gyerek is szuperül bírta. De ha te eleve rossz passzban indulsz, a gyerek is rossz passzban lesz.
A kérdező hozzászólása: Most is itt van a gyerek mellettem. Negyed hat ota nem aludt meg egy tisztessegeset. Mar megetettem 2x tiszaba tettem mrgfurdettem es em alszik. Amig cicin van nincs orditas, tehat nem a jasa faj mielott valaki mrgtippelne.. egyszeruen csak nem alszik
A kérdező hozzászólása: Kifejezetten rosszul erzem magam miatta... mert bar szeretrm oket de megis MUSZAJNAK elem meg a dolgot.. Mintha valami visszautasithatatlan esemeny lenne... Mert hogy akkor mit szolnak a tpbbiek es mellette sok mindent koszonhetunk nekik... De a francba is... Ha a sajat kozvetlen csaladomat is nehezen latom most vendegul )( a szuleim voltam masfel orat multheten...) akkor miert gondolja a ferjem hogy szivesen feloltozom es elruccanok gyerekestul 3-4 orat?? Jsxpersze... Azt nem irtam hogy az etetes kb egy ora...utana meg egy orat fenn van, jo ha eyorat alszik es akkor kezdodik elolrol... Es akkor igy menjunk pda 3-4 orat...
Bár attól is függ kocsi van-e? Akkor ki lehet bírni, max. nem maradtok sokáig. De tömegközlekedéssel én nem hurcolnám a kicsit, arra soha nem gondol senki, hogy az egy dolog, hogy ott vagytok egy kicsit, de elõtte meg utána mennyi macera itt átszállni, ott felmászni, pelenkázni kéne stb.
Én 4 hetesen vittem elõször a gyerekemet "társaságba", és ez januárban volt, szintén taknyos-náthás idõszak.. Én odatelefonáltam a barátnõmékhez és megkérdeztem, van (lesz) e a társaságban beteg, taknyos, köhögõs személy, mert ha igen, akkor nem megyünk. Mivel nem volt, így elmentünk. Kb. 4 órát voltunk ott, és hazajöttünk.
En nem mennek. Ki tudja hanyan lesznek ott es milyen virust hurcolnak magukban. Lanyom most ment at egy hanyasos, hasmeneses viruson, ra 2 napra mi is. Pedig itthon vagyok meg vele, nem jar kozossegbe, csak uzletbe voltunk. Meg nagyszulok is tavol vannak es baratok is. 5 hetes gyereket ez korhazba juttatna tuti. Legy hatarozott, a kicsi az elso. Ne menj! Oersze ez fugg a parodtol is, hogy mennyire kotelez. En merek neki ilyenben nemet mondani, ha ugy erzem muszaly es nincs harag belole.
Ha csak vendégségbe mennénk pár órára, akkor elmennék, ha messzire kéne menni és több napra, akkor nem.
Nem. És tudod miért nem? Mert semmi kedvem nem lett volna ekkor, egy állandóan bõgõ babával kimozdulni, akit alig ismertem, nem tudtam miért sír...Nem mentem volna, és nem is mentem. Nem volt sértõdés. Elmondtam, február van, influeza kellõs közepe, ott lesznek vagy 20-an, mind a gyereket akarná buzerálni, nem megyünk és kész. Nem kell magyarázkodni, így döntöttél, így látod jónak, ez nektek a legjobb. Pont. Aztán volt olyan ekkor már pár hónapos volt, hogy elmentünk szintén rokonnak a szülinapjára, ott voltunk 2 órát, remek volt, mehettünk haza. Ha van kedved menj, ha nncs kedved vagy macerának érzed, esetleg félsz a fertõzésektõl evidens, hogy ne menj:-)


Én 28 hetes vagyok! és amultkori súly mérésem ota 2kg ot fogytam ez árthet a babának?

Legjobb válasz: Nem árt neki, õ "elveszi", ami kell neki :-) Én 19 hetesen fogytam sokat, nem volt étvágyam. Aztán utána jöttek a kilók..

Nem árt neki, õ "elveszi", ami kell neki :-) Én 19 hetesen fogytam sokat, nem volt étvágyam. Aztán utána jöttek a kilók..
Az attól függ, hogy miért fogytál. Ha megvontad magadtól a kaját (gondolom, nem ez történt), akkor lehet a babának baja. Ha ugyanúgy táplálkoztál, mint eddig, akkor semmi gond. A baba egy kicsit többet vett el, te nem érezted, nem is fogod. :) A kezdõ súlyod sem mindegy, túlsúlyosoknál még örülnek is fogyásnak, de ha nagyon karcsú vagy, akkor lehet, hogy növelni kell a bevitt kaját (joghurt, tej, gyümölcs, keksz stb.)Kétszer ebédelni azért nem kell, ha lemegy, legfeljebb picit többet enni.

Öt hetes terhesség óta rosszul voltam, szinte minden nap hánytam. Holnap leszek kilenc hetes, és úgy érzem jobban vagyok. Vége a hányós időszaknak? Örülhetek?

A héten már nem voltam annyira rosszul, pár napja már nincs er?s hányingerem, nem hányok. A melleim továbbra is érzékenyek, néha fáj a derekam, más gond nics. Minden rendben?Nem baj, hogy nem vagyok rosszul a 12. hétig?Mert nem akarok:-)

Legjobb válasz: Szia!Ebben az idõszakban nekem is volt egy tünetmentes hetem!Örültem is,mondván vége!Egy hét után újra jelentkezetk a tünetek!Csak akkor már nem volt egésznap hányingerem,csak hirtelen kijött minden,majd jobban éreztem magam!Persze ez mindenkinél változó,lehet nálad elmúlt!:)

Szia!Ebben az idõszakban nekem is volt egy tünetmentes hetem!Örültem is, mondván vége!Egy hét után újra jelentkezetk a tünetek!Csak akkor már nem volt egésznap hányingerem, csak hirtelen kijött minden, majd jobban éreztem magam!Persze ez mindenkinél változó, lehet nálad elmúlt!:)
Nyugodj meg, nincs semmi baj, ahogy írták elõttem lehet neked végleg elmúlt.Ne aggódj jön más.:-)) Gratulálok a picihez!

Öt hetes terhesen volt valakinek enyhe hányinger mellett sok a sava?

Legjobb válasz: Igen,ill.6 hetesen.De a gyógyszertárban vettem egy csomag Rennie-t (szopogatós gyomorsav lekötõt) és elmúlt.Most 8 hetes vagyok.

Igen, ill.6 hetesen.De a gyógyszertárban vettem egy csomag Rennie-t (szopogatós gyomorsav lekötõt) és elmúlt.Most 8 hetes vagyok.
ha hánytam általában a sav jött ki... nekem nem nagyon segített semmi, max a hideg tej. de túl lehet élni, kibírható, igaz akkor nehéz

Az lehetséges, hogy már öt hetesen látszik a pici?

én voltam a tegnapi két halovány csikos beszéltem az orvossal és azt mondta hogy a jöv?hét pénteken menjek vissza ultrahangra mert akkor leszek öthetes és akkor már látni fog valamit!

Legjobb válasz: Szia nekem 5-6 hetesen, csak a petezsákot látta a doki, majd 2 hét múlva visszarendelt akkor látszott már a szívcsõ pulzálása, azt mutatta meg a monitoron. Boldog babavárást (16. hetes kismama)

Szia nekem 5-6 hetesen, csak a petezsákot látta a doki, majd 2 hét múlva visszarendelt akkor látszott már a szívcsõ pulzálása, azt mutatta meg a monitoron. Boldog babavárást (16. hetes kismama)
Nekem 4 hetesen már látszott..
Változó, szinte mindenkinél más. De ha szerencséje van a dokinak, meg jó a gép akkor a petezsákot már láthatja.
Mi 4 hetesen és 5 naposan voltunk elõször UH-on, ahol látták a petezsákot, ami kb. 13 mm volt benne a babát, aki kb. 3 mm volt.:) Akkor még a szívhangot nem látták, cazt két héttel késõbb hallhattuk elõször.
Nekem az elsõ uhon 5 hetes 3 napos terhességet állapítottak meg. A petezsák látszott, a "baba" még csak egy pötty volt, amit a cursor el is takart:-) De már pulzált, bár ez még nem szívdobogás volt. Amúgy sokaknál még 7 hetesen sem látják, tényleg változó... Türelem és sok sikert:-)
Én 5 hetesen mentem el orvoshoz aki ultrahang alapján már látta, sõt nekem meg is mutatta. Igaz, hogy még nagyon pici, de már látszik hogy ott van :-)

Az öt hetes babátok mennyit eszik, alszik? Hány kiló? Mi tápszeresek vagyunk.

Legjobb válasz: A mi 5 hetes babánk anyatejes, sokat és sokszor szopizik, van úgy, hogy éjjel 5-6szor felkel enni. Ezt leszámítva este 9-tõl reggel 6-ig alszik, napközben pedig 2-3 alkalommal alszik kb. 2 órákat. 3200 g-mal született, 2900-ra esett, most 3900 g. Kellemes Húsvétot!

A mi 5 hetes babánk anyatejes, sokat és sokszor szopizik, van úgy, hogy éjjel 5-6szor felkel enni. Ezt leszámítva este 9-tõl reggel 6-ig alszik, napközben pedig 2-3 alkalommal alszik kb. 2 órákat. 3200 g-mal született, 2900-ra esett, most 3900 g. Kellemes Húsvétot!

Hat hetes a babám. Kb. öt hetes koráig nagyjából rendben ment minden, jól tűrtem, hogy egész nap a cici lógna. De mostanában szinte egyáltalán nem alszik napközben, ennyit nem bírok szoptatni, mit tegyek?

Megpróbáltam, hogy csak két óránként kapjon enni, az üvöltések lekerülésére beszereztem cumit. A cumit nem fogadja el, csak üvölt. Szinte csak kétszer fél órát alszik naponta. Már hagyom sírni, mert nem bírom. Éjszaka a kétszeri ébredés helyett minden kétórában ébreszt ciciért, reggel felé óránként. Ma már négy óra után is csak üvöltött... Szerintem nem fáj semmilye. Mi lehet ez? Kezdek meg?rülni...

Legjobb válasz: Csak vele törõdj,próbálj meg többet pihenni vele együtt és minden etetés elõtt igyál meg 2-3 dl folyadékot,(tiszta víz vagy szoptatós tea).Az állandó cicin lógással próbálja serkenteni a tejmennyiségedet,ha több tejed lesz tovább fogja bírni cici nélkül,ha emiatt ideges és feszült vagy Õ ezt megérzi és nyûgösebb lesz.

Csak vele törõdj, próbálj meg többet pihenni vele együtt és minden etetés elõtt igyál meg 2-3 dl folyadékot, (tiszta víz vagy szoptatós tea).Az állandó cicin lógással próbálja serkenteni a tejmennyiségedet, ha több tejed lesz tovább fogja bírni cici nélkül, ha emiatt ideges és feszült vagy Õ ezt megérzi és nyûgösebb lesz.
Mi ugyanezt játszottuk 5-6 hetes korától, borzalmas volt. Mindent megtettem, de az állandó idegeskedés és kialvatlanság megtette a hatását és elment a tjem, hiába szoptattam kétóránként akár, ha nem úgy jött ahogy õ akarta ( csökkent a mennyisége így nehezebb volt kiszívni ) nem volt hajlandó szopni se, csak üvöltött alvásról ne is beszéljünk. Egy darabig fejtem úgy kapta aztán szép lassan elfogyott... 3 hónapos kora óta tápszeres, most lesz 5 hónapos és kb. 5-6 hete kezdtek rendbe jönni a dolgok, most meg jön a foga. Ha már nem bírod add le egy kicsit rázza más a fenekét, te meg pihenj sokat, egyél-igyál rendesen, remélhetõleg az idõ mindent megold...
Ja aztán 3 hósan kiderült hogy középfülgyulladása van, 5 napot voltunk a Madarászban, már ki volt fakadva. Nem tudom ez okozta e a problémánkat, de a te helyedben azért megnézetném dokival is, a babáknak nagyon érzékeny a fülük. 2. válaszoló vagyok.
Növekedési ugrása van, nagyobb az étvágya, mint amennyi tejet meg tudsz termelni, és az idegeskedés is ront a helyzeten. Nagyon sok praktika van a tej növelésére, de ahhoz szakember segítsége kellene. Én az LLL.hu-n kértem tanácsot, amikor ebbe a helyzetbe kerültem. Keress rá a neten! Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!