Találatok a következő kifejezésre: Öt hónapos kisfiam, akit (13 db)

Mi történt a kisfiammal, aki eddig 4 hónapos kora óta rendre átaludta az éjszakát?

Eddig este 9-től reggel 7-ig nyikkanás nélkül aludt. 3.alkalom hogy éjszaka felébred,visszaringatom,elalszik az ölemben,majd ahogy a kiságyba kerül nyöszörög,sírdogál,nem tud visszaaludni.Tegnap 1 órát dekkoltam az ágya felett. Végül bevittem az ágyunkba,amit nagyon nem akartam,de már kivoltam idegileg!ott elaludt kb 5 perc alatt. 8 hónapos egyébként,most jön a foga(6.).Lehet hogy a mozgásfejlődése zavarja meg?Mászik,most próbálkozik a felállással.Vagy szeparációs szorongás?Mi lehet?Érdekes hogy az ölemben visszaalszik 1 perc alatt.Segítsetek!Mit csináljak?

Legjobb válasz: Üdv a klubban! Az én fiam 4-6 hónapos kora között gyönyörûen, pisszenés nélkül aludt reggelig. Aztán jött a mozgásfejlõdés, a szeparációs szorongás, a fogzás, és négy hónapja nincs egy átaludt éjszakánk sem. :( Nem tudsz mit tenni, mint felkelni hozzá, és visszaaltatni, örülj, hogy az öledben visszaalszik, én volt, hogy 2 és fél órát sétálgattam vele, mire visszaaludt. Legyél nagyon türelmes, szeresd és add meg neki, amire vágyik: magadat. Hidd el, ennél jobbat nem tehetsz neki!

Üdv a klubban! Az én fiam 4-6 hónapos kora között gyönyörûen, pisszenés nélkül aludt reggelig. Aztán jött a mozgásfejlõdés, a szeparációs szorongás, a fogzás, és négy hónapja nincs egy átaludt éjszakánk sem. :( Nem tudsz mit tenni, mint felkelni hozzá, és visszaaltatni, örülj, hogy az öledben visszaalszik, én volt, hogy 2 és fél órát sétálgattam vele, mire visszaaludt. Legyél nagyon türelmes, szeresd és add meg neki, amire vágyik: magadat. Hidd el, ennél jobbat nem tehetsz neki!
Ezen a "problémán" nincs mit kezelni. Ez a korral együtt jár, majd elmúlik. Amiket írtál mind lehet. Mozgásfejlõdés, szepa, a fogai.
A kérdező hozzászólása: Hát ez "szuper"hír.visszaalszik ölben, de ahogy beteszem az ágyba felébred, és képes lenne lemászni a maratont!Az ölemben meg ájulásig alszik, tátott szájjal.Nem akarom közénk bevinni, ma is keresztbe aludt, kb 2-3 órát ha aludhattam, a férjem még annyit se, ma pedig ment levezetni 300km-t.Ezt így nem lehet...Egyébként türelmes vagyok vele, csak jó lenne ezt a dolgot megoldani, nem akarok hónapokig bohóckodni vele éjszaka.Az övé minden szeretetem, de jó lenne valahogy kezelni a problémát.
Jól összejött minden. Megértem, hogy nem szeretnéd férjed miatt, köztetek aludjon. Esetleg úgy, hogy te mennél mellé? Vagy úgy a nagyágyba tenni, hogy ne középen legyen, hanem csak melletted?
Nekem már anno szülés után mondta egy gyerekorvos ismerõs, hogy a gyerek alvási szokásai kb. egy-másfél éves korra alakul ki általában. Tehát közel sem tuti, hogy az a baba, aki 4 hónaposan alszik, az 7 hónaposan is fog és fordítva! Az enyém 6 hónaposan "bolondult" meg! Most lesz 15 hónapos és most kezd ismét normálisan aludni éjjel! :)
Nálunk ugyanez volt. 6 hónapos koráig végig aludta az éjszakát 7-8 körül kelt. Mióta kúszik, mászik, áll azóta minden éjszaka 1 körül felkel, betesszük a nagyágyba és alszik tovább. Szinte biztos hogy a mozgásfejlõdésük miatt van. legalábbis én annak tudom be. Csak az a baj, mire kinõné, addigra odaszokik mellénk. Ez megy kb. 3 hónapja. 10 hónapos kisfiú anyukája
Persze, hogy változik. Ez így lesz mindig. Mozog, jön a foga, természetes.

Miért ébred fel éjszaka ismét a hat hónapos kisfiam? Már három hónapos kora óta átaludta az éjszakákat, de most pár hete ismét felkell éjszaka cicizni. Mit adjak akkor neki vacsorára?

Este vacsira tápszert kap, mert a tejem már nem volt elég neki! Így aludt két éjszaka, de mindhiába, mert ismét felébred két-három óra tájt! Miért?

Legjobb válasz: Az én fiam onnantól aludt újra, amikor tartalmasabb vacsorát kapott, a tej nem volt elég, mert nem telíti a pocakját (a tápszer sem annyira). Adtam neki pépet, azóta megint nyugodtan alszik.

Az én fiam onnantól aludt újra, amikor tartalmasabb vacsorát kapott, a tej nem volt elég, mert nem telíti a pocakját (a tápszer sem annyira). Adtam neki pépet, azóta megint nyugodtan alszik.
Az éjszakai alvás nincs összefüggésben az este elfogyasztott táplálékkal. A gyerekek ahogy a fogacskák kezedenek elõbújkálni, vagy fejlõdési ugrásuk van bizony ismét fel kelnek éjjel idõrõl idõre. Így vannak programozva. Nekem van egy 3, 5 évesem, és egy 1, 5 de 2 kezemen meg tudom számolni, hogy hány éjszakát aludtak végig.
Nekünk 7 hóanpos korától 10 hónapos koráig volt egy ilyen idõszak. Alaposan utánnaolvastam és ez teljesen természetes. Ilyenkor más okosodnak a babák, és fokozottan kötõdnek az anyai jelenléthez. Úgymond éjjel is "ellenõrzik" hogy ott vagy-e.
Amit feljebb is írtak: fejlõdési ugrás, fogzás, fokozódó kötõdés, hozzátáplálás kezdete, bujkáló betegség stb. Az ugráshoz még annyit, hogy ennek csak egyik "tünete" a nagyobb étvágy, de nem ez az egyetlen!!! Ezekben az idõszakokban az idegrendszer is drámai, ugrásszerû fejlõdésen megy keresztül, aminek simán lehet a következménye éjjeli ébredés. Egyébként is tudjuk, hogy a napközben bejutó különbözõ ingerek, információk az éjjeli pihenés alatt dolgozódnak fel - az agyunk éjjel tulképp sokkal aktívabban mûködik, mint nappal! Az ugrások idején bejutó és feldolgozásra kerülõ "többlet"-információk pedig értelemszerûen nagyobb kapacitást, fejlettebb "mûszert" igényelnek. Amíg viszont az idegrendszer át nem áll erre az új, magasabb szintû agyi mûködésre, átmenetileg újra elõjöhet az éjjeli felébredés. (Ha még mélyebbre megyünk, akkor ez a "sajátos" agymûködés és az alvási szakaszok (pl. REM-alvás) összefüggései magyarázzák a jelenséget.) Bocsánat, ha túl száraz lett. :) Megjegyzés: ha éjjel is megszoptatnád, pár nap múlva a tejed is több lenne valószínûleg...
biztos jönn a kisfogácskája vagy büfögnie kell miután cicil megszoktad büfiztetni vagy a cicin alszik vissza?
Nálunk volt kapcsolat az ébredés és az evés közt, a gyerkõc minden éjjel 3 és 5 között ébredt enni. Amikor elõször adtam neki tejpépet, reggelig aludt. Másnap nem kapott pépet, csak szopizott, kelt fél 5-kor enni. Többször próbáltuk, mindig így volt. A fogzás más, amikor jön a foga, akkor gyakran ébred, de enni nem kér. ҝ

5 hónapos kisfiam az elmúlt héten 4 dkg-ot fogyott. Van valaki, akinek ilyen gondja volt? Mit csináltatok? Mi volt az oka?

Legjobb válasz: Ilyen nálunk is volt, de azt mondta a védõnõ, hogy nem gond, vannak ilyen idõszakok a babáknál. Majd következõ héten hízik. A lényeg, hogy havi hízást kell nézni. Ilyen korban pedig már le is dolgoznak sokat, lassabban híznak. Tehát ne aggódj! 4 és fél hónapos kislány anyukája

Ilyen nálunk is volt, de azt mondta a védõnõ, hogy nem gond, vannak ilyen idõszakok a babáknál. Majd következõ héten hízik. A lényeg, hogy havi hízást kell nézni. Ilyen korban pedig már le is dolgoznak sokat, lassabban híznak. Tehát ne aggódj! 4 és fél hónapos kislány anyukája

Sajnos nincs tejem így a 2 hónapos kisfiam születése óta csak tápszert eszik. Van olyan aki szintén így járt? Betegesebb a gyerkõc ez miatt?

Legjobb válasz: Az én fiam minimális ideig kapott anyatejet, de az kb a semmivel volt egyenlõ, nem is hízott. Szóval elég korán tápszeres lett. Nem igazán beteges. 15 hónap alatt kétszer volt beteg, de akkor is mi hoztunk haza valami vírust.

Az én fiam minimális ideig kapott anyatejet, de az kb a semmivel volt egyenlõ, nem is hízott. Szóval elég korán tápszeres lett. Nem igazán beteges. 15 hónap alatt kétszer volt beteg, de akkor is mi hoztunk haza valami vírust.
Kérdezõ! A furcsán nézõkre nézz vissza nyugodtan furcsán. Vagy kérdezd meg, hogy az normális lenne-e szerintük, ha inkább éhezne a baba. Mindkét gyerekem születésétõl fogva kapott tápszeres pótlást, mert akármit csináltam nem volt elég a tej, aztán pár hetes koruktól csak tápszeresek lettek. Elsõnél még bántott, ha valaki beszólt vagy furán nézett, másodiknál már magasról tettem a sok bunkóra. Az a lényeg, hogy szeretettel ellátod a gyermeked, s a legjobbat akarod neki. Ha ez így van, akkor semmi okod, hogy rosszul érezd magad!
Az én kislányom 11 hónapos.Késõbb indult meg a tejem ezért kapott tápszert. Aztán nem is akarta elfogadni az anyatejet. Eddig 1x volt beteg.
Nekem 10 hónapos a kisfiam, az elsõ hónapban vegyesen kapta a tápszert anyatejjel, de még sosem volt semmi baja.
Az én 15 hónapos kislányom is születésétõl fogva tápszert kap. Eddig 1-szer volt lázas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam.Sajnos sokan furcsán néznek az emberre, ha nincs teje és tápszerezik....
2 éves a fiam, 3 hetes kora óta teljesen tápszeres. Eddig háromszor volt náthás, de csak kis orrfolyás és köhögés volt az egész, az antibiotikumot szerencsére hírbõl sem ismeri. Butaság, hogy a tápszeres gyerekek betegesebbek.
Kisfiam 5.-én lesz 4hós és már másodszor náthás, pedig születése óta kizárólag anyatejes... (mondjuk nálunk a Bátyus ovis, és elég sok betegséget hazahoz:( Szóval szerintem nincs összefüggés a kettõ között...
Mindkét gyerekem picike kora óta tápszeres volt. Egyik már 4, 5 éves a másik 10 hós, de nagyon ritkán betegek.
Nekem a császáros szülésem után (trauma ért) nem indult be a tejem, semmi ne, volt, így maradt a tápszer, most 2, 5 éves nagyon ritkán beteg, nem veszem észre hogy hátrány érte volna e miatt, a bátyjával tudom összehasonlítani aki anyatejes volt...
Mind a két gyermekemnél kellett tápszeres pótlás, mert nagyon kevés tejem volt, az is elapadt, nem betegesek, a fiam 2éves koráig 2szer volt beteg, majd ovikezdéskor többször, kislányom sem beteges, bár hamarabb elkapja a bátyótól, barátnõm 3 gyereke kizárólag anyatejes volt, még nyáron is állandóan betegek, nemhogy télen.
szia! nekem sajnos 2 hétig volt tejcim és azota tápszeres a babám most 4, 5 hos egyszer volt beteg . nagy hülyeségnek tartom hogy a tápszeres babák hamar lesznek betegebbek

Elesett a 16 hónapos kisfiam és kitört az első foga! Mit lehet ilyenkor tenni? Tudom, hogy tejfog, de akkor is! Egész nap sírok miatta, mert ott álltam mellette, de még is elesett, ráadásul pont a lépcső aljához! Nagyon lelkiismeret furdalásom van!

fogorvos megnézte, de semmit nem csinált! Az egész korona letört!

Legjobb válasz: ha a fogorvos megnézte, és nem csinált semmit, akk vszeg rendjén van így. menj vissza, és kérd meg, hogy vmivel egészítse ki, ha zavar

ha a fogorvos megnézte, és nem csinált semmit, akk vszeg rendjén van így. menj vissza, és kérd meg, hogy vmivel egészítse ki, ha zavar
Nagyon sajnálom a balesetet, de tényleg nem tudsz mit tenni.Ha a fogorvos látta és nem tett semmit, biztos, hogy nincs baj.Nyugodj meg, az ilyen esések akkor is megtörténnek, ha ott vagy mellette és ne hidd, hogy gondatlan vagy.Ha meg azt mondja valaki akkor én is az vagyok, mert úgy rántotta magára a lányom az ebédlõszéket, hogy apa és én ott álltunk mellette.Hidd el ki fog nõni a másik foga(persze idõvel majd)és elbûvölõ mosolyú kisfiad lesz.Ne keseredj el és ne is hibáztasd magad, nincs értelme.Ha éhem halna , na az gáz lenne és a te hibád, de ez biztos hogy nem.Fel a fejjel.
ne okold magad! a családban hasonló történt, totyogó kisfiú épp úgy esett, hogy kitört az egyik felsõ foga, "gyökerestõl" elvitték orvoshoz, nem tudott neki mit csinálni, azt mondta, hogy amikor cserélõdni fognak a fogai, akkor majd ez a hiányzó fog helyén hamarabb kinõ a maradandó fog nem így történt, de utána kinõtt szépen most megy harmadik osztályba, gyönyörû fogai vannak :)
Az én kisfiam 18hónapos és pont tegnap esett el a kismotorjával a dédi mamájánál!Felrepedt a szája, hatalmas seb a felsö ajkán és lezuzta a kicsi állát is!:-( Gondolhatod hogy éreztem magam én is csak sírni tudtam kinomban!Elhiheted én is alig voltam 2méterre töle! Ne hibáztasd magad nem te tehetsz róla!
A én fiamnak egy éves korában tört ketté az egyik elsõ foga. Azóta varrták már a kezét és kétszer repedt fel a fején a bõr. Most 9 éves és ezek szerint az anyjára ütött :-))

Szoptatom a kisfiamat, aki öt hónapos. De mivel nehezen estem teherbe így nem szedek antybabyt. Szoptatás alatt lehetek terhes? Mennyi az esélye?

Legjobb válasz: Szia, nekem annak idején azt mondta a védõnõm, hogy ugyanannyi az esélye, mintha nem szoptatnék, és sokan esnek teherbe szoptatás alatt. Ha még nem akartok második babát, érdemes óvszert használni. Egyébként, lehet, hogy elsõre nehezen estél teherben, de ha most még nem szeretnél, akkor tuti, hamar összejönne!!! :-))

Szia, nekem annak idején azt mondta a védõnõm, hogy ugyanannyi az esélye, mintha nem szoptatnék, és sokan esnek teherbe szoptatás alatt. Ha még nem akartok második babát, érdemes óvszert használni. Egyébként, lehet, hogy elsõre nehezen estél teherben, de ha most még nem szeretnél, akkor tuti, hamar összejönne!!! :-))
Van olyan ismerõsöm, akinek az elsõ babája lombik baby, a második meg egyszercsak megfogant:) Tehát nem kell aggódni, lehet könnyebben fog menni.!
Kisebb az esélye, de eshetsz teherbe. Én más okból, de szintén nem akartam gyógyszert szedni, mi úgy döntöttünk, amíg szoptatok (még ha több évig is), kibírjuk, hogy óvszert használunk.
szia, Nekünk is nehezen jött össze a csajszi. Úgy tudom (sokaktól hallottam így), ha az elsõ nehezen fogant, akkor a következõ(k) pikk-pakk megfogannak. Igaz, hogy nincs mensi egy darabig szopi alatt, de peteérés attól még van. Tehát simán tehetrbe eshetsz. A védekezés módja rátok van bízva, de mindenképpen kell, ha még nem szeretnétek kistesót.

Öt hónapos a kisfiam, akit szoptatok. Meddig fog ennyire hullani a hajam?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is a szülés utáni 5-dik hónapban kezdett el hullani a hajam és másfél hónapig hullott intenzíven. A fenékig érõ hajkoronám teljesen megcsunyult, le kellett vállig érõre vágni. Ha rövid a hajad akkor kevesebb ideig ( 2-3 hétig ) hullhat.

Szia! Nekem is a szülés utáni 5-dik hónapban kezdett el hullani a hajam és másfél hónapig hullott intenzíven. A fenékig érõ hajkoronám teljesen megcsunyult, le kellett vállig érõre vágni. Ha rövid a hajad akkor kevesebb ideig ( 2-3 hétig ) hullhat.
Velem is megtörtént, a fodrászom szerint szoptatási idõszakban a baba 6 hónapos koráig fog eltartani az ilyen erõs hajhullás, ezt követõen már nem annyira, vagyis helyreáll a megszokott kerékvágásba.Ne aggódj, ez természetes dolog!!!!De ha ezek után is még mindig erõsen hullik a hajad, akkor valószínûleg vitamin-, illetve vashiányod van, érdemes ebben az ügyben felkeresni az orvost!Kellemes szoptatást!

8 hónapos kisfiamat gasztroenterológushoz kell vinnem. Akik már jártak ilyennél, vagy ilyesmi probléma volt, írnának? Mi történik ott?

Szóltam a dokinéninknek, hogy kisfiam sokszor bukik még mindig. Kisebb korában is sokat bukott. A darabosabb ételekt?l abba kellett volna maradnia, de nem. Vagyis nem is bukik, hanem már több mint 1 órával evés után kijön a kaja, és félig megemésztett, hányás szaga is van. De nem öklendezik, meg ilyenek. Gyarapszik is rendesen.

Legjobb válasz: Mi voltunk gasztroenterológusnál,kért vérvételt és uh-t, a vérvétel gáz, de túlélhetõ.Megállapította hogy semmi baja, tök egészséges.

Mi voltunk gasztroenterológusnál, kért vérvételt és uh-t, a vérvétel gáz, de túlélhetõ.Megállapította hogy semmi baja, tök egészséges.
Az én fiam is sokáig bukott, de azt mondta egy gasztroenerológus (nem emiatt járunk hozzá), hogy amíg szépen gyarapszik, és nem zavarja az alvásban, addig semmi probléma, Én is mondtam Neki, hogy meg kellene uh-ozni, de azt mondta, hogy felesleges. Szóval valószínû, hogy Nálatok sem lesz semmi probléma. Egyébként elvileg UH lesz.
Én is elvittem a kisfiaimat. De nem csinált ultrahangot, csak megvizsgálta õket. Arra szerintem készülj fel, hogy sokat fog kérdezni a doki. Igaz, mi 13 hónaposan mentünk, olyanokat kérdezett, hogy mióta buknak, gyümölcsöt/glutént/tejterméket mikor vezettem be. Ülve gyakrabban bukik-e, a pépestõl is annyira, stb. Hirtelen alig tudtam válaszolni :) Azt mondta, ha szépen gyarapszik a súlyuk, nem kell vele foglalkozni. Ma 1, 5 évesek, de tényleg elmúltak a bukások, de hozzáteszem õk nagyon mohók, rengeteget tudnak enni meg inni.

Akinek későn indult el a babája, hány hónapos volt? Kisfiam 13 hónapos, de nem akar menni. Lép párat aztán meglát valamit ami persze jobban érdekli és már mászik is. Járunk gyógytornára, ott is azt mondják tudna menni ha akarna, de még nem érdekli.

Legjobb válasz: Miért gondolják ma azt sokan, hogy a 13 hónap már késõ? Régen mindent sokkal korábban adtak a gyerekeknek, korábban biliztették õket, de például az nem zavart senkit, hogy a férjem is és én is 16 hónaposan indultunk el a 70-es évek közepén. A fiam 16-án volt 14 hónapos, 3-4 lépést megy egyedül, a fal mellet egyik szobából a másikba megy, de ha haladni akar, azonnal négykézláb vágja magát. Nem jártunk gyógytornára, én egyáltalán nem izgatom magam emiatt.

Miért gondolják ma azt sokan, hogy a 13 hónap már késõ? Régen mindent sokkal korábban adtak a gyerekeknek, korábban biliztették õket, de például az nem zavart senkit, hogy a férjem is és én is 16 hónaposan indultunk el a 70-es évek közepén. A fiam 16-án volt 14 hónapos, 3-4 lépést megy egyedül, a fal mellet egyik szobából a másikba megy, de ha haladni akar, azonnal négykézláb vágja magát. Nem jártunk gyógytornára, én egyáltalán nem izgatom magam emiatt.
3 gyerekembõl kettõ 14 hónaposan indult el, semmirõl sem késtetek le! A harmadik még csak 8 hónapos, de ha csak késõbb kezdi az önálló járást sem marad le semmirõl. Nem verseny, hogy ki kezd elõbb ezt azt csinálni, mikor megérik rá a teste-lelke-idegrendszere akkor többé visszafogni sem tudod. :) )
Az én fiam 16 hósan indult el!Nem maradt le semmirõl.
Kislányom 16 hónapos, még csak kézen fogva megy. Nem tudom, mikor lesz ebbõl egyedül járás...
Pár napja tettem fel hasonló kérdést, mert 14 hónapos kisfiam is a nap 80%-ban mászott, pedig, ha akart, akkor 1 métert is ment egyedül. Azóta ez annyit változott, hogy 2 napja már elég sokat megy, mindenféle kapaszkodás nélkül, van, hogy körbesétálja már a lakást. Napról-napra többet megy. Én azt mondom, nincsen semmirõl lekésve, majd fog õ még menni eleget. Türelem
14 hónaposan indult el. Pont azon a napon, amikor betöltötte.
Kisfiam 15, 5 hónapos, kb. 2 hónapja tud már járni, ennek ellenére csak mászni hajlandó, max. pár lépést tesz egyedül és inkább tovább mászik. Egy ujjunkba kapaszkodva nyugodtan sétál, de egyedül fél, sírni kezd és inkább térdre rogy :) )) Én már meguntam, hogy mindig cipelnem kell, így kapott kinti cipõt és kézen fogva sétálunk :)
Szia! Én megkéreztem a védõnõtõl, aki azt mondta, 16-18 hónaposan kell elindulni a babának. Az enyém 14 hónapos, és még csak kapaszkodva tud menni. Minden jót!
Az én fiam 16 hónapos, szintén csak kézenfogva jár. 13 hónaposan még egyáltalán nincs késõ!!
Nem fog. Kisfiam 7 éves és mindig ott van még neki
Bármi is legyen, és sûrgõsen megmutatnám ortpéd orvosnak
Elsõ vagyok. Ortopéd orvos azt mondta, hogy nem lehet vele mit kezdeni, ilyen a gyermek testfelépítése

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!