Találatok a következő kifejezésre: Öt hónapos kisfiam, (127 db)

öt hónapos kisfiam egyedül még nem ül magától, gyógytornász szerint az ültetés erőltetése egészségtelen . A szilárd étel bevezetését, hozzátáplálást milyen pózban célszerű elkezdeni?

Legjobb válasz: "1. “Nem szabad ültetni a babát, amíg nem ül fel magától…” - megtámasztás nélkül nem szabad ültetni a babát, amíg nem ül fel magától. Megtámasztva 150 fokban már 3 hónapos kortól lehet ültetni, amikor pedig már a kezére támaszkodva képes ülni (6 hónapos kor körül), akkor 120 fokban is fel lehet ültetni megtámasztva, csak derékszögben nem." tehát etetheted pihenõszékben, hordozóban, de akár az öledben is, az a fontos, hogy ne õ tartsa a gerincét.

"1. “Nem szabad ültetni a babát, amíg nem ül fel magától…” - megtámasztás nélkül nem szabad ültetni a babát, amíg nem ül fel magától. Megtámasztva 150 fokban már 3 hónapos kortól lehet ültetni, amikor pedig már a kezére támaszkodva képes ülni (6 hónapos kor körül), akkor 120 fokban is fel lehet ültetni megtámasztva, csak derékszögben nem." tehát etetheted pihenõszékben, hordozóban, de akár az öledben is, az a fontos, hogy ne õ tartsa a gerincét.
Tedd bele addig a hordozóba, amíg eteted! ez nem hosszú idõ, így nem okoz semmi gondot, hogy abban van.
Semmilyen mozgást nemszabad erõltetni.A baba tudja, hogy már mire képes, azt csinálja.Ültesd az öledbe vagy a hordozóba.
Én pihenõszékben etettem.
Az enyém csak a felállással egyidõben majd 10 hósan kezdett ülni, addig hordozóban etettem. És isten ments, h erõltesd...az ülés még a felnõtt gerincnek sem a legegészségesebb
Az én lányom 6 hónapos még nem igazán tud ülni.Eddig hordozóban etettem de holnap megyek olyan etetõszéket venni ami dönthetõ
Én is hordozóban etettem, amíg nem ült. 5 hónaposan még nem elég erõs a háta az üléshez, ne is erõltesd, mert a gerince sínyli meg. Egyet értek a gyógytornásszal. konduktor-anya
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én dönthetõ háttámlájú etetõszékben etetem. Az olyan mint a hordozó.

Öt hónapos kisfiam 200 ml tejpépet eszik majd ezt követően még cicizik. Kb.3, van amikor 3.5 dl is eszik. Nem sok ez egy ilyen korú babának? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: AZ én 4és fél hónaposom is 200 mili tejpépet eszik és rá cicizik, igaz õ csak kb 100 mili tejcit iszik rá, de szerintem ez is durva. jó evõk:-)

AZ én 4és fél hónaposom is 200 mili tejpépet eszik és rá cicizik, igaz õ csak kb 100 mili tejcit iszik rá, de szerintem ez is durva. jó evõk:-)
Ez bizony sok, dehát õk tudják :) Nálunk is volt ilyen pókhas idõszak :D
Hát kis falánk babó!!!! Én 1 éves lányom nem eszik ennyit!!
Azt nem tudom túl sok-e de azért meglepõdtem. Komoly mennyiség. Ejha. Mi sokkal kevesebbet eszünk 11 hónaposan. Pedig nem eszünk rosszul.
Hát ha neki ennyi az igénye, had egyen. Az én 15 hónaposom sem eszik ennyit. Igaz õ sokszor eszik keveset. Lehet a tiéd kevesebbszer eszik, de többet.
az enyém mindig is sokat evett, de 1 évesen csak 150ml pépet eszik. 5 hónaposan még nem is adtam neki pépet.Szerintem adjál neki kevesebbet és egy kicsit gyakrabban. Így elhízott felnõtt lesz.
Szia! Nem lesz elhizott felnött, majd lemozogja ha elindul:) . A z én kisfiam 11 hetes, és tápszeres napi 5-6szor 165ml-t eszik.
szia, az en fiam 5 honapos, 260 mili tejpepet eszik meg. mindig is falank baba volt, de az egyik baratunk babaja 8 hetesen evett 210-et tapbol :) szoval minden baba mas. Amugy amikor en baba voltam egy eves voltam maikor eloszor megettem egy deci tejet :) szoval tenyleg minden baba mas...ne aggodj, a babak tudjak mennyi kell nekik...ha nem jo neki ugyis visszabukja, vagy jelzi neked, hogy sok. Tovabbi sok boldogsagot.
szia! az enyim 8 hos és ugyan annyit eszik mint a tied! :) ) kis hurka gyurka! :) )) üdv!

Az igaz, hogy azért kel fel hajnalban kétóránként az öt hónapos kisfiam, mert nem elég már neki csak az anyatej?

Kb. két hete csinálja, hogy éjfélt?l kezdve két óránként felébred, és csak a cici nyugtatja meg, de igazából csak párat szippant bele és már alszik is tovább.

Legjobb válasz: Sz én 5 hónapos kislányom is már egy ideje szépen átaludta az éjszakát, igaz, este csak elég késõn (11 óra körül) tudott elaludni, de egy hete kb. 3 óránként kel éjjel és nappal is 2,5-3 óránként már csak evéssel lehet megnyugtatni. De nekem éjjel szívja is rendesen a cicit, úgyhogy szerintem éhes. Igazad van, hogy az hosszú idõ, míg egy étkezést ki tudsz váltani, mert mi elkezdtük a gyümölcsözést, de a nappali szopik száma is ugyanúgy megmaradt egyenlõre. Majd ha növekszik az adagja, akkor talán. Azért várj egy kicsit, aztán ha úgy érzed, méresd le és meglátjátok, hogy kell-e neki már valami kiegészítés!

Sz én 5 hónapos kislányom is már egy ideje szépen átaludta az éjszakát, igaz, este csak elég késõn (11 óra körül) tudott elaludni, de egy hete kb. 3 óránként kel éjjel és nappal is 2, 5-3 óránként már csak evéssel lehet megnyugtatni. De nekem éjjel szívja is rendesen a cicit, úgyhogy szerintem éhes. Igazad van, hogy az hosszú idõ, míg egy étkezést ki tudsz váltani, mert mi elkezdtük a gyümölcsözést, de a nappali szopik száma is ugyanúgy megmaradt egyenlõre. Majd ha növekszik az adagja, akkor talán. Azért várj egy kicsit, aztán ha úgy érzed, méresd le és meglátjátok, hogy kell-e neki már valami kiegészítés!
Lehet, hogy éhes.... Az alma még tényleg nem változtatna sokat, fõleg, hogy nem is vacsira adnád, meg ahogy írtad keveset is. Próbálj kombinálni a tejecskével, (lefejed, este adod a reggelit, stb), ha nem megy és nem változik a helyzet akkor esetleg tejpép vagy valami laktató vacsira?
Ha nem szopik, akkor nem éhes, csak megnyugtatja magát. Lányom is ilyen volt. Aztán most volt egy idõ, mikor az agyamat is kiszívta éjjel 2-kor, 4-kor és 6-kor is. A dokinéni mondta, hogy vacsira adjak fõzit, de mire ide jutottunk, visszaállt a rend, és csak reggel szopik. Légy türelmes, valamiért a cici nyugtatja meg. A hozzátáplálást még ráérsz kicsit elkezdeni, hisz igazad van abban, hogy még idõ, mire egy étkezést ki tudsz váltani.
Nem lehet, hogy jön a fogacskája? Az én kisfiam azóta csinálja ezt mióta beindult a fogzás. Õ már 9 hónapos múlt, napközben 4* eszik gyümit, fözit, vacsorára tejpépet, éjjel mégis felkel 1-2 óránként és csak cicivel alszik vissza, nem hinném, hogy éhes lenne, mert õ is csak párat szív és már alszik is.
Szia! Nalunk most ugyanez a helyzet (en is az ehsegre gyanakszom), orulnek neki, ha megirnad, hogy veletek idokozben hogyan alakult az ejjeli eves - nemalvas kerdese..


Öt hónapos kisfiamnak eddig igazából a hangját se lehetett hallani, két hete viszont éjjelente óránként kell hozzá kelni. Mit csináljak?

Viburcol kúppal már próbálkoztunk 3 éjjel, de a helyzet nem változott.

Legjobb válasz: Nálunk ugyan ez a helyzet, 5 hós kislányom 4 hetes kora óta át aludta az éjszakát, most 1 hónapja óránként fönt van.Már kétszer azt csináltam hogy ha fök ébredt adtam neki vízet inni forraltat persze, és utána be kentem dentinoxal az ínyét, mert mindent rág, de ugy mint egy kiskutya, rendesen idegbõl. Úgyhogy kétszer már alkalmaztam idáig be vállt.De ha valakinek van más módszere akkor az engem is érdekelne.

Nálunk ugyan ez a helyzet, 5 hós kislányom 4 hetes kora óta át aludta az éjszakát, most 1 hónapja óránként fönt van.Már kétszer azt csináltam hogy ha fök ébredt adtam neki vízet inni forraltat persze, és utána be kentem dentinoxal az ínyét, mert mindent rág, de ugy mint egy kiskutya, rendesen idegbõl. Úgyhogy kétszer már alkalmaztam idáig be vállt.De ha valakinek van más módszere akkor az engem is érdekelne.

Az öt hónapos kisfiam tegnap délután óta nagyon nyűgös. Lehet, hogy ez már a fogacska lesz?

Nem volt sem éhes, sem szomjas, semmi nem volt a pelusban és mégis sírt keservesen, akkor is, ha ölbe vettem. Éjszaka is felébredt (pedig már egy hónapos kora óta átalussza az éjszakát), nagyon nehéz volt visszaaltatni, el-elszenderedett, de egyik percr?l a másikra felébredt és sírni kezdett. Az utolsó adag tápszeréb?l meghagyott kb. 100 milit, pedig mindig meg szokta enni az egészet. Láza nincs. Lehet, hogy mostmár tényleg jön a foga?

Legjobb válasz: Ilyen korban szoktak kibújni az elsõ fogacskák,úgyhogy valószínûleg az lesz. Kitartás!

Ilyen korban szoktak kibújni az elsõ fogacskák, úgyhogy valószínûleg az lesz. Kitartás!
Szerintem is fog készülõdik, nálunk sajnos akár 2-3 hétig is eltart a nyûgös idõszak, mire kibújuka fog, úgyhogy kitartás! Ha nagyon rosszul érzi amgát, angyon sír, kaphat alkalomszerûen pici panadolt éjjelre.

Ismerősöm öt hónapos kisfia nagyon a szivemhez nőtt. Szinte ki sem tenném a kezemből. Nem lesz ebből baj? Nem fog hozzám kötődni?

Legjobb válasz: Hát ne haragudj, de ez már túl sok és beteges. Az anyja helyében nem engedném. Nyilván jóban vagytok, és nem akar megbántani, de gondolj már bele! Szedd kicsit össze magad, és állj le, különben tuti, hogy az anya kénytelen lesz drasztikusan leállítani téged.

Hát ne haragudj, de ez már túl sok és beteges. Az anyja helyében nem engedném. Nyilván jóban vagytok, és nem akar megbántani, de gondolj már bele! Szedd kicsit össze magad, és állj le, különben tuti, hogy az anya kénytelen lesz drasztikusan leállítani téged.
Ennyitõl nem fog kötõdni, de jobb lenne, ha nem puszilgatnád.
Mikor vagy vele és mennyit?
Nem a gyerek kötõdésébõl lehet a baj, hanem abból, hogy az anyja ezt meddig tûri.
Mióta csinálod ezt? Lehet egy idõ múlva totál ki fog bukni az anyja. Én nem bírnám sokáig.
szerintem az anyjának már elege lehet belõled
Ha nõ vagy, lehet a végén a gyerek téged fog elcsábítani nagyobb korában és Õ lesz a férjed.
Milyen ironikus, hogy attól félsz, a gyerek fog hozzád kötõdni, nem pedig attól, ami a jelen, hogy te kötõdsz a gyerekhez.
Ugye, tudod, hogy nem te vagy az anyja? Késõbb, ha nem lát nem is fog rád emlékezni. Vannak szülei, te nem vagy neki fontos. Még baba, õ nem tudja mirõl van szó. Ha idõsebb lenne és többet lenne veled, akkor kötõdhetne, de így nem. Ne kelts magadban ilyen illúziókat. Keress magadnak egy párt akivel lehet közös gyereketek, de ne másét akard kisajátítani.
A kérdező hozzászólása: Nem is az a célom, hogy az anyjának tekintsen. Attól, hogy ti nem engednétek más kezébe a gyereket az õ anyukája még megteheti.
De nyilván az illetõ anyukát meg nem zavarja, mert akkor vagy szólna, vagy pedig nem menne a kérdezõ felé és nem adná direkt a kezébe. Vagy ti ilyenek vagytok, akik nem mernek szólni másoknak, ha valami nem tetszik, csak magatokban puffogtok? Nekem amúgy fura, mert én sosem tudnék "idegen" gyereket így ajnározni, de ettõl nem fog téged az anyjának tekinteni, vagy ilyesmi...
Miért lennénk irigyek és beképzeltek?
A kérdező hozzászólása: Mert valószínûleg irígyek és beképzeltek vagytok.
Biztos, hogy nem vagy normális.
beteg
Azért számít a korod, mert ez egy eléggé infantilis viselkedés. Egy 23 éves embernek akár saját gyereke is lehetne. Én nem örülnék ha a gyerekemet valaki állandóan ölelgetné, meg puszilgatná a családján kívül.
Szerintem titkon pontosan azt várod, hogy kötõdjön hozzád. Egyébként ha már felmerül benned a kérdés, hogy ez probléma-e, akkor gondolhatod, hogy ez nem normális dolog. Ha gyerekmániás vagy, ha nem, túlzás napi másfél órát töltened más gyerekével, puszilgatni, imádni, ez elsõsorban a szûkebb család dolga. Egy idõ után az anya vagy megelégeli, vagy pedig ellenkezõleg: a nyakadbavarrja, és lehet, hogy ennek még eleinte nagyon örülnél, de késõbb neked is csak károd származna belõle.
A kérdező hozzászólása: 23 vagyok. De ez miért számít?
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Imádom a kicsit.
A kérdező hozzászólása: De miért baj, hogy szeretem a kicsit? Tegnap mikor mentem a munkábol haza akkor is kihozta a babát, hogy fogjam egy kicsit. Szóval nem zavarja.
A kérdező hozzászólása: Este mindig a mi házunk elõtt mennek haza akkor megállnak beszélgetni én kiveszem a babakocsiból az én drágámat és fogom, puszilgatom. Ez kb 1-1, 5 óra.
Nem. Ne aggódj. Akkor fog hozzád erõsebben kötõdni, ha a kötõdése egyébként el van szúrva (ezt csakis az anyja teheti tönkre!). Ha az anyjához jól kötõdik, akkor te csak egy kedves idegen leszel az életében. A személyiségébe beépülhet a tiédbõl olyan vonás (vagy vonások összessége), amire neki szüksége van, de az nem kötõdés és máshol van más funkciója.
Érdemes kikérni orvos /védõnõ tanácsát, hátha vitaminhiány.Minden babának más az alvásigénye:) Nekem kissé soknak tûnik
A kérdező hozzászólása: :) Ez nagyon aranyos.:)
Szia! 7-es vagyok! Szerintem is inkább örüljünk, hogy ilyen a babánk. Ha beszégetek más anyukákkal, csak ámulok. Nálunk még a körömnyírás is 2 perc maximum. Már nem is merem mondani a többieknek, hogy milyen jó dolgom van. Ilyen jó babája a környéken csak nekem van. Nekem õ az elsõ baba, kicsit félek ha lesz esetleg másik, majd leshetek, hogyha nem lesz ilyen jó baba. meg is szoktam kapni, hogy megtudnám ha így meg ugy lenne. De tudom most sokan azt gondolják, hogy várjak csak meg 5 hónapos és ezután jön a neheze. Hát remélem ezután sem lesz nagyon nehéz dolgom!!
Üdv. a mázlista anyukák körében :D, semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nagyon örülhetsz, hogy ilyen babád van. Akkor nem csak az enyém alszik sokat. Hasonlók, Õ sem sír, csak, ha fáj valamije. Két alsó fogacska kijött már, az azért megviselte, de nem annyira vészesen, csak többször keltett éjjel és a cici megnyugtatta. Szép nagy babád van, mint az enyém.:)
Szia! Mintha én írtam volna a kérdést! az én fiam is 5 hónapos és sokat alszik napközben is, most is csucsul. Éjszaka is , kétszer kel szopizni de leteszem és rögtön alszik is. Nálunk nincsen semmi gond. Most voltunk suly mérésen, 8 kiló a drágám. Az enyém nagyon nyugodt baba szinte sosem sír. Még a fog miatt sem sírt.
Használd ki, nem sokáig fog tartani ez az állapot.:)
A kérdező hozzászólása: Védõnömet inkább hanyagolnám, annyi okosságot tud, hogy inkább tartsa magában. Köszi a válaszokat. nem aggódom inkább, erõs, egészséges baba, nincs az égvilágon semmi baja, egyszerûen neki szerintem ennyi az alvásigénye. Vannak ám napok, amikor valami miatt nem tud aludni, csak mondjuk 45 percet kétszer, de akkor tiszta nyügi egész nap.
Én is megkérdezném a védõnõt, de szerintem oké. Szívesen cserélnék veled, a kislányom 4 hónapos, napközben 2-3 alkalommal alszik 20-30 percet, és éjjel is ébred többször. A kisfiam ennyi idõsen átaludta ugyan az éjjelt (késõbb aztán nem, de mindegy), viszont volt, hogy napközben egy percet sem aludt, el ne hidd, hogy az jobb volt. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, jó, hogy mindent el tudok végezni és amikor ébren van csak vele tudok foglalkozni. Amúgy nagyon erõs, eleven baba. 7800 gramm, 72 cm. Mondjuk jobban örülnék, ha éjszaka hagyna inkább pihenni, de ez van.:)
Szerintem szerencsés vagy. Nem baj. :)
A kérdező hozzászólása: Azóta megfordult a világ. kicserélték a babámat. Nappal fél órát képes aludni kb, de éjjel sem hagy sokat pihenni. Remélem visszaáll a régi rend.

Öt hónapos kisfiamnak mit ajánlotok hurutos köhögésre?

Kisfiam doktorbácsija síelni van, felhívni nem tudom. Kisfiam viszont náthás kicsit, és hurutosan köhög 2 napja, h?emelkedése volt. A kedve viszont jó, enni is eszik. A köhögése viszont nagyon zavar, bár nem állandó, de ha elkezdi, többször köhög egymás után, hallani is benne a váladékot. Szerdán jön a havi látogatásra a doktorbácsi, de addig is szeretnék neki venni valami nem vényköteles terméket a köhögésére. Mit ajánlotok?

Legjobb válasz: Kakukkfûszirup.

Kakukkfûszirup.
sinupret szirup. sajnos nálunk ugyanez van, a fiam szintén 5 hónapos és beteg :( sajnos neki is szörcsög már nem csak az orra, hanem lejjebb csúszott a váladék. ezért antibiotikumot kapott. és egy vényköteles szirupot. remélem hamar kikupálódnak a srácaink!
STODAL szirup, nagyon jó, száraz és hurutos köhögésre és ami a lényeg: homeopátiás!!!Mi mindig ezt használjuk.
rinatiol. nézd meg a pirulapatika.hu-n a betegtájékoztatóját, és döntsd el, hogy ilyesmire gondoltál-e.
a kislányom 5, 5 hónapos, csütörtökön látta az orvos , ugyanilyen hurutos köhögés, szegény a váladéktól majd megfullad. Fenistil cseppet írt, illetve Luuf balzsamot ajánlott ami segíti a levegõvételt, illóolajok vannak benne a hátukra kell kenni, direkt babáknak.

Öt hónapos kisfiamnak mit adhatok már enni a gyümölcsökön kívül? 9400 gramm, a tápszer és a gyümölcsök szerintem már kevesek neki. Pl. Rizst leturmixolva szabad már adni, babakekszet, stb?

Legjobb válasz: Adhatsz rizst nyugodtan illetve olyan babakekszet ami 4 hós kortól való (igaz ilyet én még csak a Brendonban láttam). Ezenkívül adhatsz már neki tejpépet és a zöldségeket: krumpli, sárgarépa, sütõtök, cékla, saláta, paradicsom.

Adhatsz rizst nyugodtan illetve olyan babakekszet ami 4 hós kortól való (igaz ilyet én még csak a Brendonban láttam). Ezenkívül adhatsz már neki tejpépet és a zöldségeket: krumpli, sárgarépa, sütõtök, cékla, saláta, paradicsom.
Ezeket mind adhatod elvileg amit az elsõ válaszoló írt, de én a helyedben kicsit kalóriaszegényebben etetném.A nem kívánatos zsírpárnák már ilyen kicsi korban sem jók.Persze nagyon édesek a kis hurkácskák, de vigyázz, mert nem egészségesek.Nagy súllyal született a babád?Én a fiammal voltam így, hogy nagyon hízott, õ átlag paraméterekkel született, de odafigyeltem nagyon a táplálkozására, és nem lett kövér gyerek szerencsére.Vigyázz, ha úgy látod hajlamos a hízásra, mert csak a szülõk örömködnek , hogy a picibabájuk mennyire szép nagy baba, de a gyereknek ez ha így marad nem lesz a késõbbiekben nagy öröm.Gondolj csak bele, mi is minél karcsúbbak szeretnénk lenni, legalábbis a nagytöbbség. Minden jót, jó egészséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!A kisfiam nem kövér, hanem hatalmas (az apukája is az, és az én apukám is, mégsem túlsúlyosak), olyan, mintha egy éves lenne.Nem tudom, hogyan lehet öt hónapos gyereket energiaszegényebben táplálni, mit kéne tõle elvonni.Cukrot semmibe nem kap, a gyümölcs és a tápszer még kell neki, és vizet iszik szomjoltónak.

Öt hónapos kisfiam részére hol találok jó babarecepteket? Babapiskótát vagy valamilyen kekszfélét adhatok már neki gyümölcspürébe reszelve?

Legjobb válasz: Babapiskóta: hát, ha a védõnõt kérdezed, az azt mondja, hogy 1 éves koráig ne, mert tojás van benne. Sok anyuka ad neki, ha nem tojásérzékeny, nem is okoz panaszt. Én azért ennyi idõsen csak babakekszet reszeltem, biztos ami biztos alapon. Itt keresgélhetsz: http://www.babaszoba.hu/services/recipe?BXID=EA7B2AA8-2FD471.. http://babakaja.gportal.hu/ http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=18583486

Babapiskóta: hát, ha a védõnõt kérdezed, az azt mondja, hogy 1 éves koráig ne, mert tojás van benne. Sok anyuka ad neki, ha nem tojásérzékeny, nem is okoz panaszt. Én azért ennyi idõsen csak babakekszet reszeltem, biztos ami biztos alapon. Itt keresgélhetsz: http://www.babaszoba.hu/services/recipe?BXID=EA7B2AA8-2FD471.. http://babakaja.gportal.hu/ http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=18583486


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!