Találatok a következő kifejezésre: Öt és hónapos babát még (21 db)

Öt és fél hónapos babát még lehet vinni babaúszásra?

Nem túl id?s hozzá, hogy elkezdjük? Amíg hideg volt, nem akartam vinni, de már jó az id?. Amúgy mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Mi 6 hónaposan kezdtük és már egy éve imádjuk :) Hogy mi kell hozzá, helyileg változó, érdeklõdj ott, ahová vinni szeretnéd! Kellemes lubickolást kívánok!

Mi 6 hónaposan kezdtük és már egy éve imádjuk :) Hogy mi kell hozzá, helyileg változó, érdeklõdj ott, ahová vinni szeretnéd! Kellemes lubickolást kívánok!
nem túl késõ, vidd nyugodtan. (szerintem sosem túl késõ)
Mi 8 hónaposan kezdtük, az már határeset volt, de még megvolt a búvárreflexe. Általában kell úszónadrág, nálunk az úszópelust enm fogadták el, csak egy speckó kisnadrágot. Kell orvosi igazolás, illetve fel kell készíteni a babát úgy, hogy a fürdõvizét fokozatosan lecsökkented (kérdezd meg, hány fokos vízben fürdenek ott!), vagyis elõször hidegebb vízben fürdik, aztán engedsz még hozzá meleget. Találj ki egy szót, ami kötõdik a vízhez, és máskor nem használod (locsipocsi vagy hasonló), és minden fürcsinél mondd ki a szót, aztán locsold le az arcát vízzel. Legjobb ezt fektetve csinálni, hogy teljesen érje, ne csak pár csöpp. Ez kiváltja a búvárreflexet.
Szia! Ha jól tudom 2 éves korig van babaúszás, legalábbis Oroszlányon.

El kellene vinnem orvoshoz? 7 hónapos babám meg van fázva, egy hete. Nem lázas, nyűgős, eszik rendesen. Viszont folyik az orra, és tegnap óta csipásodik a szeme.

Takarítom neki kamillával, rendszeresen szívom az orrát, kap orrcseppet. Ez elég, vagy nézessem meg orvossal?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is most ez a helyzet. Egy hete elvittem orvoshoz, csak szemcseppet írt fel és adjak neki c vitamint, meg szívjam az orrát. Ma visszaviszem , mert nagyon köhög és szörcsög, nem hiszem hogy a c vitamin képes segíteni. Szerintem vidd el te is, inkább nézze meg.

Szia! Nekem is most ez a helyzet. Egy hete elvittem orvoshoz, csak szemcseppet írt fel és adjak neki c vitamint, meg szívjam az orrát. Ma visszaviszem , mert nagyon köhög és szörcsög, nem hiszem hogy a c vitamin képes segíteni. Szerintem vidd el te is, inkább nézze meg.
Ugyanez a helyzet nálunk is már több mint egy hete. Háromszor voltam vele dokinál, végül azt mondta nem tudok semmit tenni, csak hogy szívom az orrát, és C vitamin(adok még neki stodal szirupot a köhögésre). Azt is mondta hogy a babáknál az ilyen nátha hetekig is elhúzódhat:(hát én már teljesen ki vagyok:(
Nekünk is ezeket tanácsolta a doki, többször volt náthás, folyt az orra, néha köhögöt, de nem volt lázas. Kezelgette, kezelgette, de nem javult az orr folyás, odáig fajult, hogy elvittem fül-orr-gégészhez, pénteken szükséges egy arc üreg tisztítás.Ja és szegénykém csak 11 hónapos.
az bizony fogacska :)
Az lesz az, ezt egy borzasztóan fogzó, 13 fogú 18 hónapos naaagyon tapasztalt anyukája írja neked! :)
Szintén: fogacska! 8 hónaposan jött ki az elsõ és 16 hónaposan 12 kint van.....nem egyszerû....
Elsõ vagyok, 7 hós a fiam, és máris 8 foga van, szóval mi is átéltünk pár kellemetlen napot, és fogunk is :) Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Nagyon kedvesek vagytok :) És az nem gond hogy ott alul oldalt jön és nem középen? Mert úgy tudom ott szokott elõször kibújni.


AZ én kisfiam most kapott 18 hónaposan egyet.E.
Sok oltásnál úgy van, hogy minél fiatalabb korban kapja, annál többet kell belõle beadni, mire védettsége lesz. Úgy tudom, ha egy évesen kapja, már elég lenne egyszeri adag. Kérdezd meg a gyerekorvost, hogy õ - az ovis nagytesót figyelembe véve - mikor javasolja.
Az én fiam is 1 éves kor után kapta meg, és akkor már csak 1 kell. Szerintem is kérdezd meg a dokit, de én még nem adatnám be, kap elég oltást 1 éves kor alatt...
nyugodtan, mi is kértük, és igen, 2 oltás minél elõbb szerintem, ha tesó ovis, tudod, ettõl max hõemelkedése lesz, ha viszont netán elkapná...
A kérdező hozzászólása: köszönöm, a doktor néni már javasolta mert van tesó.
igen, ma kapta meg a kisfiam, 4 hós, szintén tesó miatt ajánlották aki ovis. csúnya dolgokat tud mûvelni a meningitis, én nem kockáztatnék
Mi ugyan a menjugate-et, de ugyanaz, de beadattuk.
Mi is beadattuk, 3hónaposan kapta az elsõt, most januárban fogja kapni a 2.adagot, akkor lesz 5hónapos.

6 és félhós babám hasról hátra nem tud még forogni. Hátáról már 4 hónapos kora óta forog. Kúszni próbál, de csak "repcsizik" a kezével, olyan mintha nem tudná használni, pedig a mozdulat jó. Mit tegyek? Nagy a baj?

Legjobb válasz: Az én 7 és fél hónapos babám sem forog hasról-hátra. Tud, mert játék közben néha hátra fordul, de nagyon utál a hátán lenni. Ha leteszem rögtön hasra vágja magát, már úgy is alszik. Azt szokták mondani, hogy ha egyszer már megcsinálta akkor nincs semmi baj.Próbáld ki hogy valami játékot emelsz a feje fölé és akkor hátha motíválod a forgásban. A repcsizés is nagyon jó, próbálgatja magát, nincs vele semmi baj!

Az én 7 és fél hónapos babám sem forog hasról-hátra. Tud, mert játék közben néha hátra fordul, de nagyon utál a hátán lenni. Ha leteszem rögtön hasra vágja magát, már úgy is alszik. Azt szokták mondani, hogy ha egyszer már megcsinálta akkor nincs semmi baj.Próbáld ki hogy valami játékot emelsz a feje fölé és akkor hátha motíválod a forgásban. A repcsizés is nagyon jó, próbálgatja magát, nincs vele semmi baj!
fIam is repcsizett hat hósan, 7 hósan kezdett kúszni, 10 hós, most néha mászik, de valamiért kúszni jobban szeret. Fog kúszni hamarosan a babád, csak legyen sokat szõnyegen.
Szia! Nálunk ugyan ez van. Kicsim 6 hónapos 1 hetes, és szintén 4 hósan fordult hátról hasra, fordítva pedig nem megy, de nem is érdekli különösebben a dolog, nem próbálgatja. A kúszásal ugyan ez a helyzet nálunk is. :-)) Ami moostanában mozgásban számomra új az, hogy az egyik lábát felhúzza és ezáltal feltolja féloldalt a popsiját, aztán vissza kinyújtja. Nem tudom ez minek az "elõszele", remélem a kúszásnak.
A kérdező hozzászólása: Igen-igen, nálunk is ez a helyzet, szinte oldalra dõl annyira felhúzza a popsiját. Hát kíváncsi vagyok :-)

A 3 hónapos babám amikor a bal mellre teszem, 6 perc után, mocorog, végül sir, igy atteszem a jobb mellre, ott meg sem moccan, és szivja még 15 percig. Akkor ezek szerint el fog apadni a fej a bal ciciből? Hogy tudnám serkenteni ujra a tejtermelést?

Legjobb válasz: Nem apad el a tejed csak a babád szerintem büfi bántja vagy puki az én klányom is pont ezt csinálta én szopi közben olyankor megbüfiztetem és megtornáztatom egy picit a lábát amitõl pukizik és utána ujra szopik tovább.De lehet azért is mert lusta már szívni a melled ugyanis az elején ugye könnyebben jön majd jobban kell neki szívni csak mivel rögtön átteszed a másikra így félõ hogy õ mindíg a hígabb vizesebb tejet eszi meg nem jut hozzá a dúsabb zsírosabb tejhez.Szerintem mérd le szopi elõtt és után majd erõltesd neki a balt hogy kiderítsd tud-e enni belõle mert mondjuk az is elõfordulhat hogy a bal melledben kevesebb tejed termelõdik és azért sír.Próbálj rájönni mi a baja.

Nem apad el a tejed csak a babád szerintem büfi bántja vagy puki az én klányom is pont ezt csinálta én szopi közben olyankor megbüfiztetem és megtornáztatom egy picit a lábát amitõl pukizik és utána ujra szopik tovább.De lehet azért is mert lusta már szívni a melled ugyanis az elején ugye könnyebben jön majd jobban kell neki szívni csak mivel rögtön átteszed a másikra így félõ hogy õ mindíg a hígabb vizesebb tejet eszi meg nem jut hozzá a dúsabb zsírosabb tejhez.Szerintem mérd le szopi elõtt és után majd erõltesd neki a balt hogy kiderítsd tud-e enni belõle mert mondjuk az is elõfordulhat hogy a bal melledben kevesebb tejed termelõdik és azért sír.Próbálj rájönni mi a baja.
Nekünk is volt ilyen néhány napig és mindig csak a "nemszeretem" mellnél. Ne add fel! Egy idõ után elmúlik! Továbbra is váltott mellbõl szoptass, meg kell szoknia, hogy a két mell nem egyforma! Hidd el, néhány nap alatt megszokja, ne hagyd elapadni a tejet ebbõl a mellbõl! A 6 perc is valami!

Egy 6, 5 hónapos babának hogy kell kinéznie az étrendjének? (5 hónapos kora óta már eszik bébiételt, és még mindig Anyatejes)

Legjobb válasz: Egy ennyi idõs baba 3-4 óránként eszik, 1x fõzelék vagy gyümölcs legyen a menüben. Igazából ilyen elõírás nincs, te-ti alakítjátok ki a menetrendet.

Egy ennyi idõs baba 3-4 óránként eszik, 1x fõzelék vagy gyümölcs legyen a menüben. Igazából ilyen elõírás nincs, te-ti alakítjátok ki a menetrendet.
Szintén 6, 5 hós a fiam, nálunk így van: fél 7: szopi (van, hogy hajnal 4-kor is, de nem minden nap) 10: szopi 12:fõzelék (kb. 100 gr) 14: szopi 17: szopi 18:30: tejpép gyümölccsel 20: szopi (minimális mennyiség, ezen be is alszik)

6 és fél hónapos babám hasról háta fordul hetek óta, de vissza még nem. Le van maradva, vagy ez még "belefér"?

Hátról oldalra fordul nagyon szépen. Meg, ha hason van, szépen halad körbe-körbe, mint az óramutató. :)

Legjobb válasz: Egyetértek a harmadikkal. Mi is elmentünk egy Dévényeshez, aki három hónapig kezelte a hipotón és törzyi-vágtagi asszimetriában szenvedõ fiamat, hogy ne maradjon ki a mozgásfejlõdésébõl a kúszás-mászás, ami fontos agyi folyamatokat, összeköttetéseket erõsít. nem jó, ha kimarad. Szerintem ez még belefér, fõleg a körbe-körbe forgás, annak most van itt az ideje, de én nem vagyok gyógytornász. Én inkább megmutatnám.

Egyetértek a harmadikkal. Mi is elmentünk egy Dévényeshez, aki három hónapig kezelte a hipotón és törzyi-vágtagi asszimetriában szenvedõ fiamat, hogy ne maradjon ki a mozgásfejlõdésébõl a kúszás-mászás, ami fontos agyi folyamatokat, összeköttetéseket erõsít. nem jó, ha kimarad. Szerintem ez még belefér, fõleg a körbe-körbe forgás, annak most van itt az ideje, de én nem vagyok gyógytornász. Én inkább megmutatnám.
Mi "késõn" vittük, ha bizonytalan vagy, inkább vidd el, mutasd meg gyógytornásznak vagy dévényesnek!
Ez még simán belefér szerintem.
az enyém 8 hónaposan fordult elõször. ha úgy érzed, le van maradva kicsit, vidd el neurológushoz.A lányom izomzata erõsen hypoton volt, ezért mentünk korai fejlesztésre a petõ intézetbe.
tudom, hogy nagyon sokan nem fognak velem egyetérteni, de én elvittem 5 hónaposan dévény tornászhoz, mert ugyanennyit csinált a babám és kiderült, hogy jól tettem, mert enyhe hipotóniája volt. Valószínûleg elõbb-utóbb mindent csinált volna, de inkább utóbb, lehet, hogy kimaradt volna nála pl. a mászás, ami nagyon -nagyon fontos. Így mindent behozott, 15 hónapos korára járt (és nem 10 hónapos korára a mászás kihagyásával, mert az nem jó!). rengeteget mászott. most 2 éves, folyékonyan, mondatokban beszél, az átlagot lepipálja beszédben, nagyon ügyes a mozgása is, az egyensúlya is. Szóval én azt mondom, hogy megérte. Egy kivizsgálás nem árt, nem teszel vele rosszat.
Segíts neki, mutasd, hogyan tud hátról hasra fordulni! Hamar belejön, ne izgulj! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!

Hogy vezessem be a darabos ételt a babámnak? 10 honapos és öklendezik töle, meg köhög és sir hogy nem akarja megenni, pedig már 8hos kora ota probálom, kiflit már szopogat, meg kicsi barack, sajt darabokat néha megeszik de a fözit nem.

Legjobb válasz: én eleinte majdnem teljesen pépesre turmixoltam, kicsi apró darabok voltak benne, abból is kevés. aztán fokozatosan kevésbé turmixoltam, amíg meg nem szokta.

én eleinte majdnem teljesen pépesre turmixoltam, kicsi apró darabok voltak benne, abból is kevés. aztán fokozatosan kevésbé turmixoltam, amíg meg nem szokta.
En is ugy csinaltam, ahogy az elozo valaszolo irta, es megszokta, nem volt gond. :)

2 hónapos babám csak akkor alszik nappal ha sétálunk vele és ringatjuk, ha elaludt, akkor meg a terdünkön kell ringatni tovább mig kialussza magát. Hogyan lehetne az ágyába szoktatni, éjszaka mindig ott alszik magától?

Legjobb válasz: én azt csináltam és ez sajnos hetekig tartott, hogy kicsit ringattam, mikor kicsit elbágyadt betettem az ágyba hasra (hason aludt) és püfölgettem óvatosan a pelusát, ez olyan kis ringatásszerû nekik és ettõl elaludt, de kellett hozzá sokszor fél óra is.

én azt csináltam és ez sajnos hetekig tartott, hogy kicsit ringattam, mikor kicsit elbágyadt betettem az ágyba hasra (hason aludt) és püfölgettem óvatosan a pelusát, ez olyan kis ringatásszerû nekik és ettõl elaludt, de kellett hozzá sokszor fél óra is.
Én a Tracy Hogg féle könyvek alapján tanítottam meg egyedül elaludni a fiam. A suttogó mindent megold-ban részletezve is van korra lebontva. Kemény 2 hét volt, de bevált!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!