Találatok a következő kifejezésre: Öt és hónapos babát (66 db)

4 hónapos babámnak a szemfogánál van dudor az ínyén. És pér napja nagyon nyúgös, kevesebbet is eszik. A foga jonne ott?

Legjobb válasz: Az én babámnak 8 hetes kora óta fel van dúzzadva az ínye az összes szemfogánál. %hónaposan kibújt az elsõ foga. nem a szemfoga volt. Sok ídõ mire kibújik a szemfog. Lehet, hogy máshol is dolgozik a kis foga csak még nem látszik. Nekük az alsó középsõ bújt ki és semmi nem látszott elötte rajta.

Az én babámnak 8 hetes kora óta fel van dúzzadva az ínye az összes szemfogánál. %hónaposan kibújt az elsõ foga. nem a szemfoga volt. Sok ídõ mire kibújik a szemfog. Lehet, hogy máshol is dolgozik a kis foga csak még nem látszik. Nekük az alsó középsõ bújt ki és semmi nem látszott elötte rajta.
Szinte kizárt, de azért nem lehetetlen. Az alsók jönnek ki ált. elõször, középen, a ztán a felsõk, aztán a szemfogak kimaradnak és az utánuk következõ és csak azután jönnek a szemfogak. De kinél hogy.
Igen a foga jön. Nálunk is alul jött ki az elsõ kettõ de akkor már fel volt dagadva felül. pont ma reggelre jött ki a 3dikfoga alul felül még semmi. De már közel az idõ mert nagyon nyügös és nem akar aludni a fiam.
AZ én kisfiam most kapott 18 hónaposan egyet.E.
Sok oltásnál úgy van, hogy minél fiatalabb korban kapja, annál többet kell belõle beadni, mire védettsége lesz. Úgy tudom, ha egy évesen kapja, már elég lenne egyszeri adag. Kérdezd meg a gyerekorvost, hogy õ - az ovis nagytesót figyelembe véve - mikor javasolja.
Az én fiam is 1 éves kor után kapta meg, és akkor már csak 1 kell. Szerintem is kérdezd meg a dokit, de én még nem adatnám be, kap elég oltást 1 éves kor alatt...
nyugodtan, mi is kértük, és igen, 2 oltás minél elõbb szerintem, ha tesó ovis, tudod, ettõl max hõemelkedése lesz, ha viszont netán elkapná...
A kérdező hozzászólása: köszönöm, a doktor néni már javasolta mert van tesó.
igen, ma kapta meg a kisfiam, 4 hós, szintén tesó miatt ajánlották aki ovis. csúnya dolgokat tud mûvelni a meningitis, én nem kockáztatnék
Mi ugyan a menjugate-et, de ugyanaz, de beadattuk.
Mi is beadattuk, 3hónaposan kapta az elsõt, most januárban fogja kapni a 2.adagot, akkor lesz 5hónapos.

Két hónapos babám annyit eszik és nő, mint egy öt hónapos. Két hónaposan léteznek ilyen adatok?

5x200 ml-t eszik és már 61 cm. A súlya most 5,5 kg. 3650 grammal és 51 cm-rel született. Megnyugtatást várok, hogy másnak a babája is ilyen rohamosan fejl?dik és nincs ezzel semmi baj.:)

Legjobb válasz: szia, a lányom 3720 és 50 cm volt mikor született. a két hós oltáson kérdezte a dokinéni, hogy ugye most három hós? akkor volt 5510 gr és 58cm. szóval ne aggódj nem vagy egyedül, én örülök, hogy ilyen jól eszik és gyarapszik heti kb 25dgk-ot. jó babázást mi most vagyunk 10hetesek

szia, a lányom 3720 és 50 cm volt mikor született. a két hós oltáson kérdezte a dokinéni, hogy ugye most három hós? akkor volt 5510 gr és 58cm. szóval ne aggódj nem vagy egyedül, én örülök, hogy ilyen jól eszik és gyarapszik heti kb 25dgk-ot. jó babázást mi most vagyunk 10hetesek
A hosszúság megmérése egyáltalán nem biztos , hogy pontos.Elég ha a kicsi jobban megfeszíti magát, már más lesz az eredmény mint rendesen.Az is lehet, hogy az elõzõ mért adat volt rossz, de az is hogy a mostani.Ha nem látsz rajta vagy a viselkedésén furcsát akkor csak örülj a szép eredményeknek!
Az én kislányom még nincs 2 hónapos, de 2710 grammal született, a kórházból 2640 grammal jöttünk haza és 4 hét múlva a tanácsadáson 4120-at mértek.A dr-nõ szerint ez 2 havinak felel meg :) Szerintem mi is hasonló súlyben leszünk a 2 hónapos tanácsadáson.Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Engem nem is a súlya aggaszt, mert az szerintem normál tartományban van, de a 200 ml tápszer és a két hét alatt öt centis növés...???
A 200ml tápszert szerintem beszéld meg a védõnõvel.A súlygyarapodás és a növekedés nem lesz mindig ilyen intenzív.A negyedik hó környékén kezd lelassulni egy picit.
Hi! Szerintem sem kell aggódnod, sõt! Egyetértek az elõttem szólóval, a hosszmérés egyáltalán nem pontos!!! Az én babám ugyan anyatejes, de 5 hetesen 180 ml-t szopott többször is egy nap (7x szopik még mindig egy nap). Mindenki csak nézett. :-) A lányom 3 kg-val született és most 3 hós, 6, 20 kg. Minden anyuka ismerõsöm azt mondta eddig, hogy 3-4 hó körül lelassul a fejlõdés (mármint a gyarapodás, nem a szellemi.)
Fúúú, megnyugodtam!!! Pont ma beszéltem a védõnõmmel, hogy 200ml-t eszik 5ször a fiam, és mi 7 hetesek vagyunk. Azt mondta, hogy ha nem fáj tõle a hasa, akkor egyen ennyit. Mondjuk kicsit félek a következö "adagemeléstõl". Anyatejes, vagy tápis?


6 és félhós babám hasról hátra nem tud még forogni. Hátáról már 4 hónapos kora óta forog. Kúszni próbál, de csak "repcsizik" a kezével, olyan mintha nem tudná használni, pedig a mozdulat jó. Mit tegyek? Nagy a baj?

Legjobb válasz: Az én 7 és fél hónapos babám sem forog hasról-hátra. Tud, mert játék közben néha hátra fordul, de nagyon utál a hátán lenni. Ha leteszem rögtön hasra vágja magát, már úgy is alszik. Azt szokták mondani, hogy ha egyszer már megcsinálta akkor nincs semmi baj.Próbáld ki hogy valami játékot emelsz a feje fölé és akkor hátha motíválod a forgásban. A repcsizés is nagyon jó, próbálgatja magát, nincs vele semmi baj!

Az én 7 és fél hónapos babám sem forog hasról-hátra. Tud, mert játék közben néha hátra fordul, de nagyon utál a hátán lenni. Ha leteszem rögtön hasra vágja magát, már úgy is alszik. Azt szokták mondani, hogy ha egyszer már megcsinálta akkor nincs semmi baj.Próbáld ki hogy valami játékot emelsz a feje fölé és akkor hátha motíválod a forgásban. A repcsizés is nagyon jó, próbálgatja magát, nincs vele semmi baj!
fIam is repcsizett hat hósan, 7 hósan kezdett kúszni, 10 hós, most néha mászik, de valamiért kúszni jobban szeret. Fog kúszni hamarosan a babád, csak legyen sokat szõnyegen.
Szia! Nálunk ugyan ez van. Kicsim 6 hónapos 1 hetes, és szintén 4 hósan fordult hátról hasra, fordítva pedig nem megy, de nem is érdekli különösebben a dolog, nem próbálgatja. A kúszásal ugyan ez a helyzet nálunk is. :-)) Ami moostanában mozgásban számomra új az, hogy az egyik lábát felhúzza és ezáltal feltolja féloldalt a popsiját, aztán vissza kinyújtja. Nem tudom ez minek az "elõszele", remélem a kúszásnak.
A kérdező hozzászólása: Igen-igen, nálunk is ez a helyzet, szinte oldalra dõl annyira felhúzza a popsiját. Hát kíváncsi vagyok :-)

3 és fél hónapos babám 2 hete nem hajlandó aludni este. Nem kell neki se víz, se több tápszer, nem pisis a pelus, nem fáj a hasa, de ha este a kiságyba kerül, visítani kezd. Nappal semmi gond, elalszik ott is. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt, rettentõen sírt, ha beletettük a kiságyba. Sokat próbálkoztunk, de nem maradt meg, úgyhogy most már a kanapéján alszik. Ott viszont nagyon szeret. Közeben kiderült, hogy a foga is jött. Valaki azt is mondta, hogy lehet, hogy a kiságy fölötti baldahintól félt, de nálunk ez sem jött be. A védõnõnk azt mondta, hogy fejlõdési ugrás miatt van és ha visszagondolok akkor kezdett el forogni. Remélem tudtam segíteni 5 hónapos kislány anyukája

Nálunk is ez volt, rettentõen sírt, ha beletettük a kiságyba. Sokat próbálkoztunk, de nem maradt meg, úgyhogy most már a kanapéján alszik. Ott viszont nagyon szeret. Közeben kiderült, hogy a foga is jött. Valaki azt is mondta, hogy lehet, hogy a kiságy fölötti baldahintól félt, de nálunk ez sem jött be. A védõnõnk azt mondta, hogy fejlõdési ugrás miatt van és ha visszagondolok akkor kezdett el forogni. Remélem tudtam segíteni 5 hónapos kislány anyukája
Az én kisfiam is 3, 5 hónapos és õ is elkezdett éjjelente kelni. Elõször csak 3-4 óránként enni, de 1 hete már szinte óránként ébred. Próbálom az etetést addig húzni, amíg lehet, mert ha visszaadom a cumiját alszik tovább. Ha utána is nyafis, akkor etetem. De kezdek hulla lenni, hogy kb. éjféltõl kelek óránként. Én arra gondolok, h jön a foga, mert nyálzik és a kezét tuszkolja a szájába. Nappal viszont minta baba, akkor nincs gond az alvással.

Öt és fél hónapos babát még lehet vinni babaúszásra?

Nem túl id?s hozzá, hogy elkezdjük? Amíg hideg volt, nem akartam vinni, de már jó az id?. Amúgy mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Mi 6 hónaposan kezdtük és már egy éve imádjuk :) Hogy mi kell hozzá, helyileg változó, érdeklõdj ott, ahová vinni szeretnéd! Kellemes lubickolást kívánok!

Mi 6 hónaposan kezdtük és már egy éve imádjuk :) Hogy mi kell hozzá, helyileg változó, érdeklõdj ott, ahová vinni szeretnéd! Kellemes lubickolást kívánok!
nem túl késõ, vidd nyugodtan. (szerintem sosem túl késõ)
Mi 8 hónaposan kezdtük, az már határeset volt, de még megvolt a búvárreflexe. Általában kell úszónadrág, nálunk az úszópelust enm fogadták el, csak egy speckó kisnadrágot. Kell orvosi igazolás, illetve fel kell készíteni a babát úgy, hogy a fürdõvizét fokozatosan lecsökkented (kérdezd meg, hány fokos vízben fürdenek ott!), vagyis elõször hidegebb vízben fürdik, aztán engedsz még hozzá meleget. Találj ki egy szót, ami kötõdik a vízhez, és máskor nem használod (locsipocsi vagy hasonló), és minden fürcsinél mondd ki a szót, aztán locsold le az arcát vízzel. Legjobb ezt fektetve csinálni, hogy teljesen érje, ne csak pár csöpp. Ez kiváltja a búvárreflexet.
Szia! Ha jól tudom 2 éves korig van babaúszás, legalábbis Oroszlányon.

Babám öt és fél hónapos és vissza kell mennem dolgozni. A nagymama is elmehet GYES-re?

Azt olvastam, hogy nagyszül? csak a baba egy éves kora jogosult gyes-t felvenni.

Legjobb válasz: Én is úgy tudom, hogy a nagymama csak egy éves kortól mehet gyes-re. Ha a nagymama még nem nyugdíjas, akkor nem biztos, hogy megéri, mert a késõbbi nyugdíja nagyon megcsappanhat ez miatt. Én a helyedben akkor már inkább a bölcsit próbálnám meg, te mellette kapod a gyest és mellette 8 órában dolgozhatsz is. A keresztlányomat elõbb felvették a bölcsibe, mert a sógornõmnek el kellett menni dolgozni, így nem kellett kivárni a sort. De persze 5 és fél hónaposan szerintem még korai. Én biztosan várnék minimum 1 éves koráig.

Én is úgy tudom, hogy a nagymama csak egy éves kortól mehet gyes-re. Ha a nagymama még nem nyugdíjas, akkor nem biztos, hogy megéri, mert a késõbbi nyugdíja nagyon megcsappanhat ez miatt. Én a helyedben akkor már inkább a bölcsit próbálnám meg, te mellette kapod a gyest és mellette 8 órában dolgozhatsz is. A keresztlányomat elõbb felvették a bölcsibe, mert a sógornõmnek el kellett menni dolgozni, így nem kellett kivárni a sort. De persze 5 és fél hónaposan szerintem még korai. Én biztosan várnék minimum 1 éves koráig.
szia! miért kell visszamenned? nagymama is mehet gyesre, de te is melo mellett 1 évig kaphatod a gyest, amennyiben a bölcsit meg tudod oldani, mert gondolom azért kellene a nagyinak gyesre mennie, h vigyázzni tudjon a picura.
Én úgy tudom, hogy a nagymama is mehet GYES-re, azt sajnos nem tudom, hogy már ilyen korán is, de azt tudom, hogy GYES mellett dolgozni csak a baba 1 éves kora után lehet neked.
Igen, nagyszülõ csak a baba 1 éves korától mehet.Addig ki kell húznod vhogy.

Hogy szoktassam a mindjárt 5 hónapos babám a kiságyba? Nem akar ott aludni. Vagy hogy ellegyen ott? Ha leteszem akkor elkezd ordítani és abba sem hagyja amíg ki nem veszem.

Legjobb válasz: Tegyél be neki játékokat és játszál te is vele, fokozatosan nyújtsd az ott töltött játékidõt, majd lassan 1-2 percre hagyd magára. Megszokja hamar.

Tegyél be neki játékokat és játszál te is vele, fokozatosan nyújtsd az ott töltött játékidõt, majd lassan 1-2 percre hagyd magára. Megszokja hamar.

Két hónapos babám hátán úgy nevezett vér anyajegy van. Mitöl jöhetett ki neki? Már ott van két hete és én úgy látom hogy nöl. Mit tudnék vele kezdeni hogy eltünjön vagy leglább is ne legyen nagyobb?

Legjobb válasz: szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.

szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.
Rajtam is jött ki véranyajegy, születésem után néhány hónappal a hónaljamnál, egyre nõtt, ezért a dokik úgy döntöttek lemûtik.Ez pontosan a második születésnapomon történt. Azt mondták a heg elfog tûnni, azóta is megvan. Most 23 éves vagyok, terhes, és a terhességem elején megjelent egy újabb véranyajegy a combomon, ami aztán kezdett felszívódni, majd újra feltöltõdött, most megint leapadóban van, de nagyobb lett.Doki szerint normális, majd eltûnik.Engem nagyon zavar, mert csúnya, és ijesztõ, remélem hamar eltûnik.

Hogyan kell adagolni a Chamomilla vulgaris ch15-öt, a 5, 5 hónapos babámnak? Miben oldjam fel, és hányszor adjam?

Jön a foga és nagyon nyugtalanul alszik.

Legjobb válasz: Az adagot a patikában kérdezd meg.Amúgy tejcsiben,vízben,teában fel lehet oldani.Mi más homeopátiás szert adtunk a babánknak,de õ elszopogatta,bár õ akkor már 9 hónapos volt.

Az adagot a patikában kérdezd meg.Amúgy tejcsiben, vízben, teában fel lehet oldani.Mi más homeopátiás szert adtunk a babánknak, de õ elszopogatta, bár õ akkor már 9 hónapos volt.
5bogyot kell egy kis vizben, teába feloldani.Bármennyit adhatsz neki, mert ez homeopátiás szer igy baja nem lesz töle.
Szia! Mûanyag pohárba tegyél egy kanálnyi vizet, abba 5 golyót, kb. fél óra, amíg feloldódik. Én a Nurofen szirup fecskendõjébe szívtam fel és úgy itattam meg a kicsivel, így egy csepp sem ment félre. Ha a pohárból próbáltam, akkor mindig melléfolyt. Amúgy nekünk a C30-as jobban bevált, mint a C15-ös, de azt 2-3x szabad csak egy nap, a 15-öst meg akár 15 percenként is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!