Találatok a következő kifejezésre: Öt és hónapos (291 db)

Öt és fél hónapos babát még lehet vinni babaúszásra?

Nem túl id?s hozzá, hogy elkezdjük? Amíg hideg volt, nem akartam vinni, de már jó az id?. Amúgy mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Mi 6 hónaposan kezdtük és már egy éve imádjuk :) Hogy mi kell hozzá, helyileg változó, érdeklõdj ott, ahová vinni szeretnéd! Kellemes lubickolást kívánok!

Mi 6 hónaposan kezdtük és már egy éve imádjuk :) Hogy mi kell hozzá, helyileg változó, érdeklõdj ott, ahová vinni szeretnéd! Kellemes lubickolást kívánok!
nem túl késõ, vidd nyugodtan. (szerintem sosem túl késõ)
Mi 8 hónaposan kezdtük, az már határeset volt, de még megvolt a búvárreflexe. Általában kell úszónadrág, nálunk az úszópelust enm fogadták el, csak egy speckó kisnadrágot. Kell orvosi igazolás, illetve fel kell készíteni a babát úgy, hogy a fürdõvizét fokozatosan lecsökkented (kérdezd meg, hány fokos vízben fürdenek ott!), vagyis elõször hidegebb vízben fürdik, aztán engedsz még hozzá meleget. Találj ki egy szót, ami kötõdik a vízhez, és máskor nem használod (locsipocsi vagy hasonló), és minden fürcsinél mondd ki a szót, aztán locsold le az arcát vízzel. Legjobb ezt fektetve csinálni, hogy teljesen érje, ne csak pár csöpp. Ez kiváltja a búvárreflexet.
Szia! Ha jól tudom 2 éves korig van babaúszás, legalábbis Oroszlányon.
Szia.Szerintem lehet. 16, 5 hósom van de ha túl sokat eszik akkor nagyon rosszul alszik.
Attól szerintem nem, mert az alapétkezése még a szopás, abból pedig túl sok nem lehet. Ennyi idõsen még elég jól mûködik, hogy a babák annyit esznek csak, amennyi kell. De persze az lehet, hogy fáj a hasa, csak mástól. Lehet, hogy még nem jó neki a zöldség, vagy a gyümölcs, amit kap. Lehet, hogy az anyatejben van valami, amitõl görcsöl a pocija. Próbálj ki valami ellenszert, amit a védõnõ/orvos ajánl, pl. Espumisan vagy Infacol, vagy valamit, amiben megbízol.

Babám öt és fél hónapos és vissza kell mennem dolgozni. A nagymama is elmehet GYES-re?

Azt olvastam, hogy nagyszül? csak a baba egy éves kora jogosult gyes-t felvenni.

Legjobb válasz: Én is úgy tudom, hogy a nagymama csak egy éves kortól mehet gyes-re. Ha a nagymama még nem nyugdíjas, akkor nem biztos, hogy megéri, mert a késõbbi nyugdíja nagyon megcsappanhat ez miatt. Én a helyedben akkor már inkább a bölcsit próbálnám meg, te mellette kapod a gyest és mellette 8 órában dolgozhatsz is. A keresztlányomat elõbb felvették a bölcsibe, mert a sógornõmnek el kellett menni dolgozni, így nem kellett kivárni a sort. De persze 5 és fél hónaposan szerintem még korai. Én biztosan várnék minimum 1 éves koráig.

Én is úgy tudom, hogy a nagymama csak egy éves kortól mehet gyes-re. Ha a nagymama még nem nyugdíjas, akkor nem biztos, hogy megéri, mert a késõbbi nyugdíja nagyon megcsappanhat ez miatt. Én a helyedben akkor már inkább a bölcsit próbálnám meg, te mellette kapod a gyest és mellette 8 órában dolgozhatsz is. A keresztlányomat elõbb felvették a bölcsibe, mert a sógornõmnek el kellett menni dolgozni, így nem kellett kivárni a sort. De persze 5 és fél hónaposan szerintem még korai. Én biztosan várnék minimum 1 éves koráig.
szia! miért kell visszamenned? nagymama is mehet gyesre, de te is melo mellett 1 évig kaphatod a gyest, amennyiben a bölcsit meg tudod oldani, mert gondolom azért kellene a nagyinak gyesre mennie, h vigyázzni tudjon a picura.
Én úgy tudom, hogy a nagymama is mehet GYES-re, azt sajnos nem tudom, hogy már ilyen korán is, de azt tudom, hogy GYES mellett dolgozni csak a baba 1 éves kora után lehet neked.
Igen, nagyszülõ csak a baba 1 éves korától mehet.Addig ki kell húznod vhogy.


Hogy kell autoba váltani le fel? Nem naon vezetem eddig És ha elkezdem ebbe az évbe töltöm a 16 ot és 16, 5 honaposan elkezdema jogsit az kb mikor lesz a kezembeAz autos jogsi?

Legjobb válasz: xD Pont azért kezded a jogsit h megtanítsák! Majd ott megtudod! Az idõ pedig attól függ mennyi idõd van neked és az oktatódnak, sikerülnek e a vizsgák stb.

Milyen, meglesz, egyébként pedig a mondatot nagy kezdõbetûvel írjuk. Nos, minimális matematikai képességekkel ki lehet számolni, hogy ha 16, 5 évesen kezded, nem lesz meg jelentõsen hamarabb, mintha 17 évesen kezded, mert sokat kell várni a korhatárok elérésére. Elsõ autónak pedig valami nagyon olcsó, nagyon kicsi szerkezetet javaslok, amiért nem kár, ha összetöröd (Suzuki Maruti, Polski FIAT 126p, FIAT Panda).
xD Pont azért kezded a jogsit h megtanítsák! Majd ott megtudod! Az idõ pedig attól függ mennyi idõd van neked és az oktatódnak, sikerülnek e a vizsgák stb.
Nem ártana végre pontosan megtanulni a korhatárokat... Elkezdheted 16, 5 évesen, de elméleti vizsgát 16 év 9 hónap után tehetsz. Ezek után elkezdheted a rutint, de nem vizsgázhatsz belõle 17 éves korodig. Egyébként pedig váltani egyszerû: a fokozatok egy H betû szárai mentén vannak, ezek közt kell mozgatni a kart kinyomott kuplung mellett.
"kb ojan 300ezer ft ig" uff ojan :D igy nehéz lesz jogsit szerezni
Csodálkozok, hogy eddig senki sem írta, hogy tanulj meg írni. Hát ehhez már kódfejtõ kell, hogy el tudjam olvasni. Amúgy meg az oktató dolga, hogy megtanítson vezetni.
Elmondanám, hogy a jogsi feltétele az írni-olvasni tudás. Úgyhogy elõször ezt tanulnám meg. Anélkül még a tanfolyamra sem iratkozhatsz be.
A kérdező hozzászólása: 8 általános a feltétetel az már megvan abba be ne van a olvasás és az írás és netten nem naon érdekel a helyesírás
xDDDDDD
1. Az oktató elmagyarázza, azzal kezditek. De egyébként benyomod a kuplungot (bal elsõ pedál) és váltasz le-fel. :D 2. 17 éves korodra (ha nem buksz meg és ha folyamatosan csinálod) meglesz.
Ja és 300.000 forintig vegyél egyes vagy kettes golfot. :) DÍZELT
A kérdező hozzászólása: Én egy Lada 2107 vagy 2105 re gondoltam vagy opel omega A ra szerintetek és kb ojan 2 évig használnám vagy amig nem lesz egy jobb autora több pénzem
Olyan autót vegyél amit ha netán összetörsz ne vágjon padlóra anyagilag. Az autó árán kívül a fenntartásra is kell pénz, biztosítás, benzin, 2 évente mûszakiztatás, és persze a javíttatás/alkatrészek, ugyanis egy 2-300 ezer Ftos kocsinak már elég sok baja lehet, hisz más is használta. Úgyhogy ne csak az élvezetre/vezetgetünk/, hanem a kiadásokra is készülj fel.A legolcsóbban Fenntartás/érték/megbízhatóság/ terén egy régi suzukit mondanék, de ennek viszont a karosszériája nem az erõssége a balesetek szempontjából.
na mindent csinalsz szepen sorban es megvan elsore minden, akkor kb 3 honap. valtani ugykell, hogy benyomod a kuplungot, es a joystickot mozgatod, aztan lassan vissza kuplung
A kérdező hozzászólása: Akkor mien autot ajánlatok elsõ autonak? ha már meg lesz a jogsim
A kérdező hozzászólása: ja ez lmearat mien autot ajánlatok elsõ autonak kb ojan 300ezer ft ig
A kérdező hozzászólása: Köszia egitséget felfele tok váltani lefele h kell meg hol vanak a sebeségek meg az üres és ha elkezdem 16, 5 évesen akkor hamarab meglesz mintha 17 évesen kezdeném el?
rutint nem kezdhetsz 17 alatt :) szal hiába van meg a kresz meg az elsõsegély most, várnod kell mig 17 leszel h elkezdhesd tanulni a vezetést is és attól számitva kb egyhónap. Legjobb esetben is 17 éved után egy-két hónapra rá lesz meg :)
Elsõ autónak az ajánlatom egy B corsa lenne:) Könnyen kezelhetõ, amint beleülsz már érzed is. Kb max 200, 000 Ft ért már lehet kapni pöpeceket, azt a maradék 100, 000 -et pedig ráfordítod a javításra, esetleg egy új hifi berendezésre.:)

13 Hónapos fiamat étrend táblázat alapján etetem. Ott olvastam hogy 8-10 hónap között ehet fahéjat! Tegnap evet fahéjas tejbe rizst. De az egész teste tele lett piros foltokkal. Mit csináltok ti ilyenkor? Én adtam neki calcimusc-ot és most múlót el.

Legjobb válasz: Adj neki abból,amit ti is esztek. Felesleges étrend táblázat alapján etetni egy gyereket. Soha nem fog késõbb rendes kaját enni. A piros foltok lehettek a nagy melegtõl is.

Adj neki abból, amit ti is esztek. Felesleges étrend táblázat alapján etetni egy gyereket. Soha nem fog késõbb rendes kaját enni. A piros foltok lehettek a nagy melegtõl is.
A kérdező hozzászólása: Már mindent eszik! Talán 2-3 dolgot nem.A fûszereket viszont nagyon meg néztem.Azok is vannak sajnos a melegtõl.de ez olyan volt mint mikor én tojást eszek...Sajnos én allergiás vagyok rá...Ezért gondoltam hogy a fahéj..ami új bejött..
Fiam a sima, nem ha-s tápitól lett pöttyös, és a pöttyök kb. fél óra alatt elmúltak. Mi azt csináltuk, hogy vártunk pár hónapot, míg újra kapott és addigra már nem lettek pöttyei.
Jó, hogy pukizik, nem baj, sõt jó!
Én kisfiam két éves lesz és babakorától egy kis puki király :) Akkorákat durrogtat mint egy felnõtt :)

Mit tegyek, hogy néha a lány is fusson utánnam? Akármikor összeveszünk, mindig nekem kell keresnem őt, még akkor is ha ő a hibás. Mindig én keresem őt és én kezdeményezem a talit! (8 hónapos kapcsolat)

Legjobb válasz: Ez jó! Végre egy pasi, aki fut a lány után... Én " futottam " eddig mindig a pasi után, mikor meguntam nem mentem, szakítottam vele ( meg volt az okom rá ), utána már futott õ is. De nekem akkor már nem kellett. :) Ha nem keres, azt jelenti, hogy kényelmes, tudja, hogy Te úgy is keresni fogod. Persze, ha Te vagy a hibás, akkor keresd. De ha õ a hibás akkor jöjjön rá, és ne rohanj akkor utána... Akkor Neki kell!!!

Ez jó! Végre egy pasi, aki fut a lány után... Én " futottam " eddig mindig a pasi után, mikor meguntam nem mentem, szakítottam vele ( meg volt az okom rá ), utána már futott õ is. De nekem akkor már nem kellett. :) Ha nem keres, azt jelenti, hogy kényelmes, tudja, hogy Te úgy is keresni fogod. Persze, ha Te vagy a hibás, akkor keresd. De ha õ a hibás akkor jöjjön rá, és ne rohanj akkor utána... Akkor Neki kell!!!
Ha Õ a hibás miért futsz utána? Hagyd akkor, mintha nem érdekelne, ha érdekled és akar téged akkor keres, ha nem én a helyedbe szakítanék vele..:S
Ha õ a ludas, akkor ne menj utána!
Egyetértek az utolsóval. Ha õ a hibás, ne Te keresd. ha fontos vagy neki, és látja, hogy nem lépsz, akkor õ biztos fog. Ha meg nem, akkor nem éri meg veszõdni vele.
szerintem meg azért nõ, hogy fuss utána! kicsit régimódi, de igaz...

Öt és fél hónapos a fiam és még nem forog, meddig várjak még mielőtt szak-segítséget kérek?

Nagyon akar forogni, f?leg hátról hasra, de nem sikerül neki már hónapok óta, Csak kitekeredik C alakban, és megfeszül.

Legjobb válasz: Szerintem segíts neki. Igazgasd be a végtagjait, add meg a kezdõ lökést. Tornáztasd, masszírozd. Igen, lehet, hogy csak lusta, nem egyforma ütemben fejlõnek a gyerekek. De én elvinném pár hét múlva, ha a torna és a segítség ellenére sem változik a helyzet.

Az én kicsim is nehezen kezdett el forogni, már én is aggódtam. Õ is mindig felvette a C alakot és onnan megállt a tudomány :) aztán egyszercsak rájött hogy is kell csinálni aztán onnantól kezdve nincs megállás. Tuti nincs gond a fiadnál ha már kúszni tud, csak egyszerûen nem jött még rá hogyan is csinálja. Én sokat hempergõztettem plédben, állítólag ez sokat segít.
Szerintem segíts neki. Igazgasd be a végtagjait, add meg a kezdõ lökést. Tornáztasd, masszírozd. Igen, lehet, hogy csak lusta, nem egyforma ütemben fejlõnek a gyerekek. De én elvinném pár hét múlva, ha a torna és a segítség ellenére sem változik a helyzet.
2. vagyok, most olvastam, hogy kúszik, szóval biztos nem kell aggódnod, ahogy az elsõ is írta. pl. az én lányom is 1 napig mászott, aztán ment. Egyszerûen nem akart mászni, a tiéd meg nem akar forogni. Van ilyen :)
A kérdező hozzászólása: Azóta elmúlt 6 hónapos és még mindig nem csinálja. Pedig gyakoroljuk. Jól "elvan" a hátán, úgy tûnik nem érdekli a dolog. :-(
Az én fiam 6 hónapos, és 1 hetes volt mikor végre hasra fordult. Õ sem kapkodta el, de a védõnõ, és a dokinéni szerint is teljesen "normális" idõben tette ezt. Azóta egyfolytában gurul, keresztül-kasul a szobán. :) Ne aggódj, semmirõl nincs elkésve!
Szia, forgásnál a súlypontját kell "megéreznie". Hátról hasra úgy tudsz neki segíteni, hogy aláteszel egy vékony pelenkát, vagy törölközõt, és óvatosan emeled. Nekem egyszer kellett megcsinálnom, és ment magától. Hasról hátra sokkal nehezebb volt. Ott úgy csináltam (konduktor mutatta), hogy hason van, az egyik kezét "felnyomod" a füle mellé, és a fejét abba az irányba lenyomod. Mindkét irányba sokat kell vele gyakorolni.
Tudom sokszor hallottad már de minden gyerek más ütemben fejlõdik.. Az enyém elõbb tanult meg járni mint mászni. Még nincs itt az ideje az aggódásnak.
Az én 4 évesem nem kúszott, nem gurult semelyik oldaláról semelyikre, 11 hónaposan kezdett mászni, kb. 15 hónaposan biztonsággal járni. Tökéletesen egészséges. Ne aggódj!!!
Az én kislányom 6hós elmúlt mire egyáltalán megfordult hasról hátra. Az hogy véletlen...lehet, hogy véletlen, de pont jól rakta a lábait-kezeit és átlökte magát :) Meg kúszik...biztos nincs baj. Nem kell aggódnod!
Szia! hogy van a nagyfiú? Megy már Neki a forgás, mászás :) Remélem, minden rendben vele :)

Kibírja-e egy 2 hónapos kiscica a telet a szabadban? A munkahelyemen etetem őt és az anyját. Napközben beengedem őket, de műszak végén menniük kell és nincs más hely ahova bemehetnek melegedni.

Legjobb válasz: Én cicám augusztus végén született, de kint telelt már az elsõ télen is. Eleinte beengedtük még éjjelre, de utána kint aludt, igaz van kutya és összebújtak, és van hely is bõven, ahova behúzódhat. Szerintem fogj legrosszabb esetben egy kartondobozt, vegyél bele egy 200 ft-os díszpárnát a boltban, vagy egy régi ruhát tegyél bele, és tedd ki neki valahova a közelbe egy zugba. Tedd bele, mutasd meg neki, és oda akkor el fog tudni bújni.

Én cicám augusztus végén született, de kint telelt már az elsõ télen is. Eleinte beengedtük még éjjelre, de utána kint aludt, igaz van kutya és összebújtak, és van hely is bõven, ahova behúzódhat. Szerintem fogj legrosszabb esetben egy kartondobozt, vegyél bele egy 200 ft-os díszpárnát a boltban, vagy egy régi ruhát tegyél bele, és tedd ki neki valahova a közelbe egy zugba. Tedd bele, mutasd meg neki, és oda akkor el fog tudni bújni.
Igen, ne aggódj, az anyacica meg fogja oldani. Fog találni helyet, ahol télen alhatnak, és õ melegíti a kicsit. De ha valahol pl pince vagy munkahely alagsor ilyesmi helyen tudsz helyet csinálni nekik, tedd meg.
Szerintem is kibírják majd kinn a cicák, de egy doboz puha párnával vagy már nem használt törölközõvel kibélelve nagy segítség lenne nekik!Olyan helyre tedd, ahol nem ázhat el! Jó lenne, ha tudnátok etetni a cicákat, mert az elraktározott tápanyagok zsírszövet formájában nagyban megnövelnék a túlélési esélyeiket! Szép dolog tõled, hogy így aggódsz értük, vigyázz rájuk!:)
A macskák okos állatok, a szervezetük meg eleve nem szobacicáskodásra van kitalálva, találnak maguknak mindig búvóhelyet. Éjszakára mi is mindig kitesszük a cicákat. Csináltunk nekik a garázsban meleg kuckót, de eszük ágában sincs használni, reggelente a szomszéd kertekbõl szoktak elõjönni, mindegyik máshonnan. Az egyikrõl biztosan tudjuk, hogy az egyik szomszéd néni fáskamráját szereti, a többi meg ki tudja, hol bújik el. A macskák találékonyak, és sokkal nagyobb körzetben mozognak, mint azt képzelné az ember. Ha úgy gondolod, hogy végképp semmi búvóhelyet nem találhat a közelben, akkor tegyél neki egy dobozba valami prémeset vagy kiselejtezett bélelt kabátot. Az egyik pici cicám pl. az apukám elhasznált irhakucsmájában imádott aludni.
Én viszont az elsõ válaszolóval értek egyet. Nálunk macskák soha nem mehetnek be a házba, mindig, akár a -20-ban is kint laknak. nagyon jól megvannak, bemásznak a padlásra, fészerbe, stb. Van, hogy a tetõre fekszenek a kémény mellé, de ha megjövünk kocsival, akkor a motorháztetõ melgét élvezik. Szóval jól elvannak. Ha az anya cica nem szobamacska volt eddig sem, akkor fel fogja találni magát. És nem csak azért, hogy a kicsit melegítse, hanem azért is, hogy kici által magát melegen tartsa, összebújnak majd.
a kérdeõ nem azt mondta, hogy nincs búvóhely, hanem azt h a melúhelyre nem tudja beengedni estére. A macska simán talál magának búvóhelyet, ha meg olyan fogyatékos, hogy nem, akkor meg paff kinyiffan, de erre semmi esély. Nyugi semmi baja sem lesz, de 1 kartondobot vmi rongydarbbal ha kiraksz akkor még el is lesz kényeztetve:)
2 válaszadoval egyet értek, én nekem is vannak macskáim, söt benne vagyok a helyi menhelyes dolgokban is nagyon, 2 honaposnak kicsin az esélye, probálj neki valamit keresni ahol befogadják, vagy ha debreceni vagy tudok megoldást, de ennek kicsi az esélye. 2 honapos nagyon kicsi még, de ha van a munkahelyeden valami ami buvóhelyet ad akkor meguszná ! Örülök, hogy vannak ilyen emberek akik igy törödnek cicusokkal. Azért ird majd meg mi lett vele.
Sajnos kicsi az esély, hogy túléli. A kiscicákkal az anyamacska nincs egész életükön át velük. Kb. ekkor indulnak útnak a cicák, nagyon kevés az esélye, hogy -menedék nélkül- túléli a telet. Ha talál valami vackot, akkor talán, de egy ilyen fiatal cica nem sok mindent tud magával kezdeni. Nem hiába tél elején mentem én is a legtöbb macskát, mert még a felnõtt cicák is megfagyhatnak a hideg minuszokban, nemhogy ilyen kicsik!
Utolsó válaszoló.. Elég furcsán véleményeztél. Ütik egymást a mondataid. A kérdés tul.képpen az volt, hogy búvóhely nélkül túléli-e egy két hónapos (!!) kismacska a szörnyû minuszokat. És itt azon van a lényeg, hogy nem tud elbújni sehova sem a kismacska. Amirõl te beszéltél, hogy nálatok a macskák nagy része túl éli, az azért van, mert el tudnak bújni a hideg elõl, és mivel gyanítom többen vannak, össze is tudnak bújni. Viszont ahogy nézem a helyzetet, ez a kismacska egyedül van, csak az anyjával, akitõl mostanság fog "elbúcsúzni" (8-10 hetes korban kezdenek önellásodni), önelló életet kezdeni. De a kérdezõ kiemelte, hogy nincs hely, ahol melegethetnek éjszaka. Na, ez a nagy gond, ami miatt kicsi az esély a túlélésre. De mint tudjuk, semmi sem lehetetlen.
Nekem van egy cicàm, else tudnàm képzelni hogy kinnt teleljen. Szerintem a legjobb ha gazdikat keresel nekik, esetleg egy menhelyre beviszed öket. Az anya cica nem hagyja el még öket, viszont élelemszerzés miatt még elmehet néhàny oràra, és az elég is, hogy kihüljön a pici cica. Ahol dolgozol, ott bennt nem lehetne megoldani valami pince vagy kazàn, stb? Esetleg utolso sorban egy jol kibélelt kucko.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Természetesen etetem õket, a mamicicát már 1, 5 éve, minden nap, kivéve a hétvégét. És van nekik helyük is, egy trafóház alagsora ami nyitott ugyan de nem áznak és a szél se éri õket. Bemenni nem tudok, de dobtam be 2 pufajkát, azon alszanak. Napközben pedig az irodámban :-) Hazahozni azért nem tudom mert itthon is van cica és a bérházban egy elég.
na, ha van alagsor, akkor semmi baja nem lesz annak a macseknak. fõleg ha kap rendesen enni. anyuci is melegíti.
Ha megfagynának télen, nem lenne itt a környékünkön cirka 20-30 db rühes tetves undorito kóbormacska..félreértés ne essék, nekem is van cicám, kutyám, imádom az állatokat, de ez a sok kóbormacska szétrángatja a szemetet, a bolhákat összeszedik utánuk az én állataim..Az összes csipás, rohad a fejük, mert a környéken lakók b*sznak az ivartalanitásra..na bocsánat a kis kitérõmért, szóval a cicák mindig találnak valami búvóhelyet maguknak:) ne aggódj jól meglesznek az alagsorban

Anyatejes öt és fél hónapos babának adtok folyadékot vagy elég ami az anyatejben van?

Egyel?re nem tapasztaltam, hogy szomjas lenne (legalábbis ha volt vmi bánata, mindig meglett az oka) de pár hete már próbálkozom azzal, hogy napközben szopizás el?tt kap néhány kanál gyümölcsöt (alma, banán, szilva stb...) és most azon gondolkodom, hogy meg kellene-e kínálni bizonyos id?közönként vízzel? Ti hogyan csináljátok?

Legjobb válasz: én is most kezdtem a kóstoltatást a 6 hós babámnál és nekem is csak anyatejes volt, még nem kínáltam semmilyen folyadékkal, nem látom, hogy kéne neki, szerintem majd ha már kiváltunk egy étkezést akkor majd adok neki vizet:)

én is most kezdtem a kóstoltatást a 6 hós babámnál és nekem is csak anyatejes volt, még nem kínáltam semmilyen folyadékkal, nem látom, hogy kéne neki, szerintem majd ha már kiváltunk egy étkezést akkor majd adok neki vizet:)
Ha van bõven anyatej, akkor felesleges más folyadék. Én is csak anyatejet adtam a babámnak, 6 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást. Én 8 hónaposan kezdtem elõször vízzel próbálkozni, addigra jutottunk el odáig, hogy már elég mennyiségû fõzeléket evett és jött a nyári hõség. Elõtte csak szopizott evés után, az volt neki a folyadék. Egyébként mikor megkapta elõször a vizet, akkor nagyon fintorgott, szóval ne add fel, ha ilyet tapasztalsz. Elvégre az is új "íz" a számukra, hozzá kell szokni. Elõbb csak 1-2 kortyot volt hajlandó inni, kb. két hét kellett mire kb. 1 dl-t megivott. Ja, és a cumisüveggel nem tudott mit kezdeni, pohárból hipp-hopp megtanult inni! :)
Az én fiam majdnem 7 hónapos volt amikor elkezdett kóstolgatni, és egy bõ hónap múlva ivott elõször, konkrétan elkérte az apjától a poharat. De mennyiségnek nem mondanám, inkább csak az új élmény miatt, meg hogy kocogtatta a fogait a pohár szélén. Talán amikor rendes adagokat kezdett enni (kb egy évesen), azóta iszik értelmes mennyiséget (14 hónapos korában apadt el a tejem, szóval addig onnan is jött folyadék). De nem egy nagy ivó, másfél évesen a napi adag talán 3, néha 4 deci...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!