Találatok a következő kifejezésre: Össze van két gép (13 db)

Lan összekötés segítség kellene! Van két gépen össze szeretném kötni hogy lehessen lan-on játszani, ehhez csak azt kel hogy utp kábellel össze kötöm a két gépet? Vagy van nekem egy swits-em is azzal könnyebb lenne?

Legjobb válasz: Switch nélkül egy cros-link kábel kell, switchel pedig, két link kábel. Ha lenne egy routered akkor lenne a legegyszerûbb dolgod, de így is megoldható. Elõször is ha összekötötted a két gépet mindegy, hogy melyik módszerrel, IP címeket kell adj a gépeknek. http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-xp/help/networkin.. innen az IP beállításokra van szükséged. Egyik gép címe legyen 192.168.1.1 a másik 192.168.1.2 a hálózati maszk mind kéz gépnél 255.255.255.0 DNS illetve átjáró beállítására nincs szükség.

Switch nélkül egy cros-link kábel kell, switchel pedig, két link kábel. Ha lenne egy routered akkor lenne a legegyszerûbb dolgod, de így is megoldható. Elõször is ha összekötötted a két gépet mindegy, hogy melyik módszerrel, IP címeket kell adj a gépeknek. http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-xp/help/networkin.. innen az IP beállításokra van szükséged. Egyik gép címe legyen 192.168.1.1 a másik 192.168.1.2 a hálózati maszk mind kéz gépnél 255.255.255.0 DNS illetve átjáró beállítására nincs szükség.
A leírás alapvetõen jó, csak egy apróság: "switchel pedig, két link kábel." Nem, azt patch kábelnek hívják. De amúgy manapság a hálókártyák többsége automatikusan felismeri a kábelt és úgy állítja magát, ahogy kell. Azaz valószínûleg bármilyen UTP-vel (cross vagy patch) menni.
Hozz létre "Otthoni hálózatot" a két gép között. Hátha sikerül!
A kérdező hozzászólása: Azzal próbáltam, sajna nem ment:(
Milyen játékon akartok lanozni?
A kérdező hozzászólása: F1 2011
Elméletileg egyeznie kell a munka csoport névnek a rendszerben
A kérdező hozzászólása: Otthoni munkacsoportot hoztam létre, de úgy sem sikerült:(

Van kettő modemem mind a kettő UPC . Az egyiken van szolgáltatás a másikon nincsen. A kérdésem az hogy meg e lehet csinálni azt hogy össze kötöm a két gépet bármilyen vezeték nélkül?

Vezeték nélkül össze lehet kötni két gépet fájl megosztás céljából?Ha igen akkor írjátok le.pls El?re is kösz.

Legjobb válasz: Nagyon messze van a két gép? Én tuti, hogy USB-vel oldanám meg.

Nagyon messze van a két gép? Én tuti, hogy USB-vel oldanám meg.
UPC modemnek nem tudom mi a köze a file megosztáshoz az egy modem nem switch, hub, vagy router hiába is tudnád beledugni nem történne semmi. Vezeték nélkül meg max egy pendrival tudod megoldani, végülis az is vezeték nélkül megy :) Sose értettem ha van egy bevált mûködõ egyszerû technológia akkor miért kell bágerolni majd én kitalálom a tutit. Ha mindenáron madzag nélkül akarod legalább egyikbe egy wifi kártya meg veszel egy routert már relatív olcson meg lehet kapni az egyszerûbbeket a másikat meg összekötöd kábellel így egy wifi kártyát megspóroltál, de ha belefér mind a kettöbe egy egy wifi a routert egyszerûen és megbízhatóan manageli a hálózatot azt kész, és net is lesz rajtuk egyböl. Ha meg tényleg szûkös a keret akkor kábel bemész boltba megmondod kell X méter CrossLink kabel és legyártják neked valoszinü ott helyben, az ugyan az mint az utp csak fordítva van rajta a csatlakozó, bedugod a gépekbe és hajrá. Tök fölösleges túl bonyolítani....
Hozzál létre helyi hálózatot http://netpedia.hu/windows7-helyi-halozat-letrehozasa és jobb klikkel oszd meg amit megakarsz-ennyi.
A két gép elég valoszinü jelenleg független egymástól, a leírtak alapján legalábbis, ebben az esetben nem tudom mit segítene "helyi hálózatot létrehozni" ha meg fizikailag egy hálózaton vannak akkor tényleg se füle se farka a kérdésnek és mit akar a két upc modemmel.
A nem pontos kérdezés miatt van.Az én olvasatomban adott egy modem ami be van kötve és két gép ami(gondolom)csatlakozik a modemre és mindkettõn van internet.Ebben az esetben van létjogosultsága a hálózatnak.Hogy a második modemmel mit akar?nem is lényeges mert badarság.Ha nincs csatlakozva csak 1 gép akkor nyílván ez nem lehetséges.Hogy a kérdésre is válaszoljak" meg e lehet csinálni azt hogy össze kötöm a két gépet bármilyen vezeték nélkül?" azt mondom meg e lehet.Szükséges hozzá egy wifi router és egy wifi stick. Ha mindkettõ csatlakozik a routerhez HÁLÓZAT.
Mint kiderült adott egy upc modem meg két gép az egyik lan kábelen kapcsolódik rá a másik usb porton a modemre, elvileg mind a két gépen van net ?! Viszont neki az kéne lássa egymást a két gép "belsõ hálón" is hogy át tudjon másolni egyikrõl a másikra. Szerintem ez nem igazán megoldható legfeljebb tákolva ftp server és neten visszacsatlakozva, bár a portokat érdekesen fogja lehet kezelni, de ha van valakinek ötlete csak bátran. Hálózati varázslósdi nem hiszem hogy jó ötlet lenne még mielõtt....szerintem
kicsit belegondolva....usb-n upc modemre még nem nagyon láttam felcsatlakozni így fogalmam sincs az hogy csinálja de gondolom az is valahogy ip alapján teszi, ha így van akkor tán megoldható mert mind a két gépnek kell lennie valami ip címének de nem tudom usb-n hogy megy, ebben valakinek tapasztalata esetleg ? De az adatcsomagok címzését hogy kezeli majd le az a "modem" mondjuk lövésem sincs még ha így mûködne is..
Usb-n keresztûl még én sem hallottam max egy külsõ vinyó vagy egy pendrive mint közös adattárolóa hálózat számára igaz ezt is egy routerbe kötve.Ha igaz hogy van net mindkét gépen mi sem egyszerûbb mint ez http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-vista/Setting-up-..


Össze van kötve két gép routeren keresztül. Cd-t szeretnék írni a másik gép írójával erről a gépről. Lehetséges ez?

Legjobb válasz: Az íróval rendelkezõ gépen indítod a progit, és a másikról kijelölöd az írandó fájlokat. Az író program meg letárolja azokat valamelyik temp könyvtárba, és onnan fogja kiírni! Majdnem ugyanaz, mintha átmásolnád az egészet az írós gépre, és simán kiíratnád!

Az íróval rendelkezõ gépen indítod a progit, és a másikról kijelölöd az írandó fájlokat. Az író program meg letárolja azokat valamelyik temp könyvtárba, és onnan fogja kiírni! Majdnem ugyanaz, mintha átmásolnád az egészet az írós gépre, és simán kiíratnád!
Másold át és utána írd ki. Mert arra nincs garancia, hogy az író a hálózatról elõbb tempeli, sokkal inkább bufferbe tölti. Viszont ha a hálózat leakad és a buffer kiürül, van egy rossz cd-d.
én meg a másik gép veideókártyáját szeretném használni hogy gyorsabban fusson a krájzisz. baromság
MIÉRT NE LEHETNE? HA MIND A KÉTGÉPEDBEN VAN CD-DVD IRÓ AKKOR ARROL A GÉPRÕL IRSZ AMETYIKRÓL AKARSZ

Két gépet össze akarok kapcsolni egy routeren van de az egyik wifis de nem látják egymást a gépek, ötletek?

Legjobb válasz: a laptop ugye wifin van az asztali gép pedig , lan kábelen

A kérdező hozzászólása: a laptop ugye wifin van az asztali gép pedig , lan kábelen
LAN kábelen?
Hozz létre egy otthoni hálózatot valamelyik gépen majd a másik gépen is és csatlakozz az elsõ hálózathoz a jelszavával.Ezután ha jobb klikkel bármit megosztasz látni fogjátok.
Tûzfal beállítások?
A kérdező hozzászólása: sikerült köszi mindenkinek

Két gép össze van kapcsolva, de nem látják egymást! Miért?

Szóval, van egy laptopom,és egy asztali gépem, a gépembe router-bõl megy lan kábel, a laptop pedig wifin fogja a netet, szóval egy hálózaton van a 2 gép, de a hálózatok-nál csak saját magukat látják! Próbáltam lan kábellel a kettõt összekötni, de úgy sem lett jó, úgy is csak magukat látják! A két gép neve ugyan az nemtudom, az lehet-e a baj! Ha igen akkor valahogyan meg lehet változtatni? Aki tud segítsen, köszönöm!

Legjobb válasz: Lefuttattad a hálózatvarázslót?

Lefuttattad a hálózatvarázslót?

Van két működő régi alaplapom és össze kellene raknom egy gépet belőlük. Melyik alaplap jobb? Asus A7A 266, vagy Asus P4PE2-x?

Legjobb válasz: Majd' h nem mind1. Egyformán gyöngécske mind2. Az egyik AMD procival döcög, a másik intellel. Talán az intelbe gyorsabb memóriák mennek. Az AMD viszont 3GB RAM-ot tud fogadni szemben a másikkal, amelyik csak 2GB-t.

Majd' h nem mind1. Egyformán gyöngécske mind2. Az egyik AMD procival döcög, a másik intellel. Talán az intelbe gyorsabb memóriák mennek. Az AMD viszont 3GB RAM-ot tud fogadni szemben a másikkal, amelyik csak 2GB-t.
röviden:igen
A kérdező hozzászólása: és hogyan lehetne?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!