Találatok a következő kifejezésre: Össze van két (109 db)

Lan összekötés segítség kellene! Van két gépen össze szeretném kötni hogy lehessen lan-on játszani, ehhez csak azt kel hogy utp kábellel össze kötöm a két gépet? Vagy van nekem egy swits-em is azzal könnyebb lenne?

Legjobb válasz: Switch nélkül egy cros-link kábel kell, switchel pedig, két link kábel. Ha lenne egy routered akkor lenne a legegyszerûbb dolgod, de így is megoldható. Elõször is ha összekötötted a két gépet mindegy, hogy melyik módszerrel, IP címeket kell adj a gépeknek. http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-xp/help/networkin.. innen az IP beállításokra van szükséged. Egyik gép címe legyen 192.168.1.1 a másik 192.168.1.2 a hálózati maszk mind kéz gépnél 255.255.255.0 DNS illetve átjáró beállítására nincs szükség.

Switch nélkül egy cros-link kábel kell, switchel pedig, két link kábel. Ha lenne egy routered akkor lenne a legegyszerûbb dolgod, de így is megoldható. Elõször is ha összekötötted a két gépet mindegy, hogy melyik módszerrel, IP címeket kell adj a gépeknek. http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-xp/help/networkin.. innen az IP beállításokra van szükséged. Egyik gép címe legyen 192.168.1.1 a másik 192.168.1.2 a hálózati maszk mind kéz gépnél 255.255.255.0 DNS illetve átjáró beállítására nincs szükség.
A leírás alapvetõen jó, csak egy apróság: "switchel pedig, két link kábel." Nem, azt patch kábelnek hívják. De amúgy manapság a hálókártyák többsége automatikusan felismeri a kábelt és úgy állítja magát, ahogy kell. Azaz valószínûleg bármilyen UTP-vel (cross vagy patch) menni.
Hozz létre "Otthoni hálózatot" a két gép között. Hátha sikerül!
A kérdező hozzászólása: Azzal próbáltam, sajna nem ment:(
Milyen játékon akartok lanozni?
A kérdező hozzászólása: F1 2011
Elméletileg egyeznie kell a munka csoport névnek a rendszerben
A kérdező hozzászólása: Otthoni munkacsoportot hoztam létre, de úgy sem sikerült:(

Van két lány törpehörcsögöm egy ketrecben. Hogy nem verekedtek még össze?

nem szeretném ha megtörténne de azt mondják és olvastam hogy a területért halálosan össze verekednek... én egy fiút és egy lányt akartam de az eladó még a nemüket sem nézte meg pedig tudnia kellene hogy harcolhatnak.. lehet részben a mi hibánk is? lehet hogy összeszoktak a kisállatkereskedésben mert ott voltak egy helyen vagy 7-en :(( segítsetek!! rakjam őket külön!???

Legjobb válasz: Esetleg közös alomból származnak,vagy az is lehet,amit te mondtál.Egyébként a hímek között nagyobb a rivalizálás,úgyhogy még jó,hogy nem két fiút adott.:)A barátomnak van 2 dzsungija,nõstények.Együtt alszanak,esznek,meg sem lennének egymás nélkül.De persze ez nem minden hörire igaz,úgyhogy tarsd megfigyelés alatt õket.Ha bármi nagyobb verekedést észlelsz,akkor válaszd szét õket,vagy rakj be két rácsot egymás mellé úgy,hogy nmin.5 cm távolság legyen közöttük.Ha megint vágynak egymásra (pl.egymáshoz minnél közelebb próbálnak aluni,vagy ilyesmi),akkor kezd el fokozatosan összeszoktatni õket.De lehet,hogy jobb nekik külön,:(

Esetleg közös alomból származnak, vagy az is lehet, amit te mondtál.Egyébként a hímek között nagyobb a rivalizálás, úgyhogy még jó, hogy nem két fiút adott.:) A barátomnak van 2 dzsungija, nõstények.Együtt alszanak, esznek, meg sem lennének egymás nélkül.De persze ez nem minden hörire igaz, úgyhogy tarsd megfigyelés alatt õket.Ha bármi nagyobb verekedést észlelsz, akkor válaszd szét õket, vagy rakj be két rácsot egymás mellé úgy, hogy nmin.5 cm távolság legyen közöttük.Ha megint vágynak egymásra (pl.egymáshoz minnél közelebb próbálnak aluni, vagy ilyesmi), akkor kezd el fokozatosan összeszoktatni õket.De lehet, hogy jobb nekik külön, :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Akkor megfigyelés alatt tartom õket ;) szerencsére még nagyobb vita nem volt köztük
Az a baj hogy hiába tartod megfigyelés alatt mivel éjszakai állatok, akkor nyírják ki majd egymást mikor te alszol. Mert nyilván te rájuk nézel azt látod de cukin szaladgálnak egymás után, biztos játszanak, közbe meg az egyik az életéért fut éppen. Honnan tudhatnád... A hörcsögök nem szeretik egymást, max néhány elviseli a másikat, de attól még nem jó nekik együtt, nem társas állatok. Ha te két hörit akarsz akkor legyen két ketreced is. Fiút és lányt akartál? Azok épp ugyanúgy utálják egymást. Nem emberek hogy párban éljenek, õk csak szaporodni járnak össze, aztán ennyi. Lett volna egy csomó kishörid amit szintén nem tudnál hova tenni. Még szerencse hogy egynemûeket kaptál. Rakd õket külön minél hamarabb.


Van két bébi nimfám, és, hogy vehetek e hozzá rozellát mert nagyon szeretnék! Sajnos nem tudom h bántanának e egymást. Össze lehetne őket szoktatni?

Legjobb válasz: Nem! A rozellák nem férnek össze más fajokkal. És a rozellák röpdemadarak mert nem nagyon lehet õket megszelídíteni és nagy a mozgásigényük.

Nem! A rozellák nem férnek össze más fajokkal. És a rozellák röpdemadarak mert nem nagyon lehet õket megszelídíteni és nagy a mozgásigényük.
Az én rozellám szobamadár volt, igazi házikedvenc. Jellemre inkább a kutyához húzott, mint a madárhoz, szóval elvileg lehet belõle jó kedvenc, de irtó sokat kell foglalkozni vele, és persze sokat számít, milyen a madár egyedi temperamentuma. De a konkrét kérdésre: a rozellák nem férnek meg más madarakkal. Nagyon agresszívek, sõt, akár meg is ölhetik a náluk kisebb madarakat.
mezei vagy erdei ninfa? a Rhooselhenalamertis (rozellának becézik aki nem tuná) Nem túl barátságos lény! a ninfák inkább kerülik, öszeszokatni nem lehet, mert öszönös félelmük van egymástól, de bántani nem merik egymást, csak rhadt hangosan sipítoznak egész nap, meg morognak egymásra, nem kellemes hang, nem ájánlom
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm a válaszokat.. és esetleg milyen papagájokat ajánlotok? Milyen papagájjal lehet õket összeengedni?
Egy röpdében akarod õket tartani vagy külön kalitkába lenne és csak kiengedéskor lennének egybe?
Ez megint jó kérdés. Ha külön kalitkára gondoltál, akkor jóformán bármilyen fajtát választhatsz, akár rozellát is, legfeljebb külön engeded ki õket. Én is így csináltam, a rozellák együtt voltak kint, a nimfák, kecskék, hullámosok pedig külön. Ha röpdében tartod õket, akkor választhatsz melléjük hullámost, kecskét, törpepapagájokat, neophema fajokat, barrabandot, ... most hirtelen ennyi jutott eszembe.
A törpepapagájokat nem ajánlom. Nagyon agresszívek még egymást is bánthatják, megölhetik.
A kérdező hozzászólása: egy kalitkába akartam ügye két nimfát meg mondjuk egy kecske papagáj vagy hullámos.. de ez gondolom akkor nem aktuális ha így baszogatják egymást..:S akkor marad ez a kettõ..:) még egyszer köszönöm a válaszokat!;)

Van 2 TP-link-es routerem, mind a 2 wifis és lan-os is, össze szeretném õket kötni kábellel hogy wifin osszanak netet, de hiba van, mit kellene csinálni? Többi lent

Nézegettem már interneten hogy hogyan kellene , de a következõ a probléma :

Legjobb válasz: 1. router: WAN-modem LAN1-2.router dhcp-be router ip-192.168.0.1 ssid-(hálózatod neve) csatorna-(keress egy szabad csatornát) jelszó(válassz megfelelõ erõsségû jelszót, wpa2-aes) 2.router: 1. router kábelét bedugod a lan1-be (semmiképp se a wanba!!) dhcp-ki router ip-192.168.0.2 ssid (megegyezõ) jelszó(megegyezõ) csatorna-(az elsõtõl eltérõ)

1. router: WAN-modem LAN1-2.router dhcp-be router ip-192.168.0.1 ssid-(hálózatod neve) csatorna-(keress egy szabad csatornát) jelszó(válassz megfelelõ erõsségû jelszót, wpa2-aes) 2.router: 1. router kábelét bedugod a lan1-be (semmiképp se a wanba!!) dhcp-ki router ip-192.168.0.2 ssid (megegyezõ) jelszó(megegyezõ) csatorna-(az elsõtõl eltérõ)

Van két shar-pei kutyusom csak egyszer ragadtak össze. Elég a vemhességhez ha egyszer ragadnak össze? Honnan tudom majd hogy vemhes? Kérlek minél hamarabb írjatok vissza.

Legjobb válasz: Még csak az sem szükséges a vemhességhez, hogy összeragadjanak. Kb. a 20 naptól az állatorvos meg tudja nézni ultrahanggal, hogy vannak-e kölykök a szukában. Ekkor még mindig nem késõ ivartalanítani.

Még csak az sem szükséges a vemhességhez, hogy összeragadjanak. Kb. a 20 naptól az állatorvos meg tudja nézni ultrahanggal, hogy vannak-e kölykök a szukában. Ekkor még mindig nem késõ ivartalanítani.

Ha két tantárgy össze van vonva, és az egyikből 1, 77-re állok, a másikból 3, 17-re, akkor megbuktathatnak?

Szóval, nálunk a tánc és dráma nev? tantárgy és az irodalom össze van vonva. Két külön tanár tanítja, külön kapjuk a jegyeket is, csak év végén vonják össze a kett?t, és egy év végi osztályzatot kapunk rá.

Legjobb válasz: átlagolod a kettõt és megkapod az eredményt.nekünk szakmunkásba úgy volt hogy irodalomból és nyelvtanból külön kaptuk a jegyeket,mint ti,és a bizonyítványba magyar került a kettõnek az átlagából.

átlagolod a kettõt és megkapod az eredményt.nekünk szakmunkásba úgy volt hogy irodalomból és nyelvtanból külön kaptuk a jegyeket, mint ti, és a bizonyítványba magyar került a kettõnek az átlagából.
A kérdező hozzászólása: Szóval nem, mert 2, 47. Csak hallottam olyanokat, hogy ha az egyikbõl bukásra állsz, akkor a másikból is buksz, szóval hiába vagy az egyikbõl színötös, ha a másik tantárgyból nem éred el a kettest..
hát 1, 77-re már meg lehet adni a kettest :)
1 és 3 vok akkor jársz a legjobban ha megkérdezed a tanárodat h mi a szitu akkor.mert ha nem adja meg 1, 77-re kettest, annak csúnya vége lesz.valóban úgy van ahogy írtad akkor az átlag 1-es.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy meg kéne adniuk, de hát kb a tanárok 95 százaléka adja meg ennyire a kettest..

Van két szifó hímem és két szifó nőstényem. A hímek nem udvarolnak a nőstényeknek, ezért semmi kapcsolat és semmi kishal nincs. Hogyan "hozhatnám össze" őket? (a rossz megfogalmazásért bocsi)

Legjobb válasz: Lehet, hogy még fiatalok, vagy esetleg a víz minõségével van gond.A vízfrissítés, a változatos étrend, a dús növényzet és az ideális hõmérséklet, serkentõen hat a szaporodásra.Az még fontos lehet, hogy mekkora helyük van és milyen halakkal vannak együtt.

Lehet, hogy még fiatalok, vagy esetleg a víz minõségével van gond.A vízfrissítés, a változatos étrend, a dús növényzet és az ideális hõmérséklet, serkentõen hat a szaporodásra.Az még fontos lehet, hogy mekkora helyük van és milyen halakkal vannak együtt.
A kérdező hozzászólása: csak az a helyzet hogy nekem van egy idõsebb szifóm aki már udvarolt a két nõsténynek, de mindenki mást is zaklatott. egy darabig különtettem, aztán vissza, és azóta a plattijaim sem adnak semmi jelet a szaporodásra. és most ez a helyzet majd talán különteszem a fiaztatómba õket és akkor talán lesz kishal, de ha vki írna még azt megköszönném. Kösz, a kommot!
Bocs, hogy megint én írok, de így már érthetõ a viselkedésük.A hím nem agresszív csak szeretne minden halat távol tartani a nõsténytõl, és ez a halüldözés minden idejét leköti.Valószínûleg kicsi a hely és több hal van a kelleténél.Ha teheted akkor a két lányt és az öreg hímet kellene külön tenni.Amelyiket jobban hajtja, azzal maradjon egy két hétig, utána a másik lánnyal is próbát tehetsz.5-6 hét után várható a szülés.Vigyázni kell mert megehetik az ivadékot.Tartás 20-25 fok az ivadéknak 25-26 fok.

A cumi miatt nem ér össze a két fogsora? Ha elveszem a cumit, visszaáll neki? Vagy nem is a cumi miatt van? Később, ha kijönnek a maradandó fogai, akkor hogyan lehet szabályozni a fogsorát? Egyáltalán lehet?

Kislányunk 21 hónapos, kis kora óta cumizik. Nem régen vettem észre, hogy nem ér össze a két fogsora. Azt nem tudom, hogy korábban összeért-e. Nem is tud rendesen harapni.

Legjobb válasz: Sajnos kerdesedre nem tudok valaszolni, csak azt szeretnem elmondani, hogy 27 eves vagyok, nekem sem er ossze a fogsorom, es soha nem cumiztam. Anyukam azt mondta, hogy 6 honapos koromig probalkozott a cumival, de nem akartam elfogadni.

Sajnos kerdesedre nem tudok valaszolni, csak azt szeretnem elmondani, hogy 27 eves vagyok, nekem sem er ossze a fogsorom, es soha nem cumiztam. Anyukam azt mondta, hogy 6 honapos koromig probalkozott a cumival, de nem akartam elfogadni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Rosszul fogalmaztam, neki is csak elõl nem záródik, szóval rágni õ is tud, csak harapni nem. Úgyhogy ugyanaz a helyzet, mint a kisfiúnál. Leszoktatási praktikákat sokat lehet olvasni, vannak elég humánusak is. Én inkább attól félek, mint a második válaszoló esetében, hogy esetleg nem is attól van (bár logikus, hogy a cumitól legyen), vagy attól, hogy rászokik az ujjára, amivel még jobban elõre húzhatja valamelyik állkapcsát... Második válaszolótól: Gyermekkorodban nem gondolkodtak a szüleid állszabályzásban? Tudsz rendesen harapni? (Csak azért kérdezem, hogy mi várható késõbb, ha esetleg így marad...)
Nekem sem ér össze és sose cumiztam. Nem hátráltat a rágásban. Szerintem ez nem csak ettõl függ. Ajánlották a fogszabályzót, de ahhoz ki kellet volna húzni két egészséges fogamat, így inkább nem vállaltam be.
Nem tudom, meg soha nem kerdeztem toluk, hogy nem gondolkodtak-e rajta. Igen, rendesen tudok harapni, csak a magvak megtoresevel van gondom, ugyanis nem tudom a fogammal megtorni pl.a napraforgo magot :) Egyebkent ragas, harapas OK!
2. es 5.vagyok. Egyebkent a tejfogaim is es a maradando fogaim is igy allnak.

Van két vadászgörényünk (az egyik elég harapós, a másik teljesen szelíd). Most úgy néz ki, hogy hozzánk kerül két kiscica, mi a teendő velük, össze tudom szokatni a négyfős társaságot? Mire kell vigyázni?

Legjobb válasz: Ha van egy másik szoba ,ahol nincs senki ,rakd oda a vadászgörényeket ,aztán nem bántják a cicák vagy úgy minden nap megmutatod nekik( cicáknak) a görényeket és lehet megbarátkoznak :)) Sok szerencsét !

Ha van egy másik szoba , ahol nincs senki , rakd oda a vadászgörényeket , aztán nem bántják a cicák vagy úgy minden nap megmutatod nekik( cicáknak) a görényeket és lehet megbarátkoznak :) ) Sok szerencsét !
A kérdező hozzászólása: A görények szabadon vannak a lakásban, a cicák maximum udvari állatok lesznek, de mégis jó lenne, ha barátkoznának. A cicák még picik lesznek, szóval inkább õket féltem a harapós görénytõl, a másik már próbált játszani a szomszéd macskával is, remélem azzal nem lesz gond. Egyáltalán melyik kell jobban félteni a másiktól, a cicát vagy a görényt?
A cicát kell félteni, hisz még kicsi, de én nem próbálkoznék az összeszoktatással, fõleg nem ilyen kicsiknél, ismim görije is megölte a kismacskájukat, úgyhogy vigyázz, de persze ez nem mindegyik görire vonatkozik, jobb lenne ha elõször hordozón keresztül ismerkednének, ha a göri tépi a rácsot és mozgatja a farkát akkor ne engedd össze õket, sokszor még a makogás se jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!