Találatok a következő kifejezésre: Össze lehet-e egy NEM (11 db)

Létezik olyan kapacitív érintőképernyő, mely kb. olyan vékony, mint a laptopokban lévő (LED és nem nagyobb 15, 6 inch-nél), és VGA-val és/vagy HDMI-vel PC-hez lehet kapcsolni? Vagy össze lehet-e rakni egyet házilag?

Csak azért érdekelne, mert ezzel bárhol és bármikor képes lennék használni a netbookomat.

Legjobb válasz: Nos... elõször is a Touch screennek semmi köze nincs sem a VGA -hoz, sem a HDMI -hez. Beviteli -és nem megjelenítõ eszköz. Házilag nem igazán gyártható és a hordozónak is elég merevnek kell lennie, hogy tartsa a síkot, tehát a tized mm-es kilõve. Legalábbis utólag beépíthetõ típusoknál. Netbooknál pedig azért felejtõs, nert valahol el kell helyezni az interface-t és a csatlakozót is.

Nos... elõször is a Touch screennek semmi köze nincs sem a VGA -hoz, sem a HDMI -hez. Beviteli -és nem megjelenítõ eszköz. Házilag nem igazán gyártható és a hordozónak is elég merevnek kell lennie, hogy tartsa a síkot, tehát a tized mm-es kilõve. Legalábbis utólag beépíthetõ típusoknál. Netbooknál pedig azért felejtõs, nert valahol el kell helyezni az interface-t és a csatlakozót is.
IBMnek volt hasonló, ami laptop volt, persze nem vékony:D
A kérdező hozzászólása: Rendben, a képernyõ nem megoldható. Én igazából olyanra gondoltam, hogy a képet is megjelenítõ érintõ felületet a netbook hátuljára erõsítve használnám. A leginkább megfelelõ kifejezés erre inkább az érintõképernyõs monitor, nem a képernyõ, valóban. És úgy gondoltam, hogy ezt a monitort kapcsolnám a géphez VGA porton keresztül. Elképzelésem szerint úgy nézne ki, mint egy tablet a vastagságot és arányokat tekintve. Lehet, hogy kicsit el vagyok szállva a gondolataimmal, de így módosítva a kérdést lehetséges ennek valamiféle kivitelezése?
Egyszerûbb és olcsóbb, ha veszel egy 10" os tabletet.

Össze lehet-e szoktatni egy NEM fiatal cicát és egy féléves kiskutyát?

Legjobb válasz: Szerintem próbálkozz.Kitartással és türelemmel biztosan sikerülni fog.

Szerintem próbálkozz.Kitartással és türelemmel biztosan sikerülni fog.
Szerintem simán mivel a macska elöbb tulajdonába vette a területet a kutya viszont erõsebb úgyhogy nem lehetgond. Majd meg látd õk lesznek a legjobb barátok.Csak arra fi- gyelj, hogy minda kettõ kapjon elég élelmet. SOK SOK kitartást!!!!!!
Mennyi idõs az nj?
Az a véleményem hogy a kutya karakterétõl és nevelésétõl függ hogy õrzi-e a házat és mennyire nem a nemétõl. A kan kutya is kiszökhet tüzeléskor, szenvedhet miatt, vagy rákot kaphat, szóval semmivel sem egyszerûbb tartani. Amúgy ha a német juhász jó helyrõl van akkor nem hinném hogy olyan nagy esélyjel lesz beteg. Az összeszoktatás úgy a legegyszerûbb hogy még azelõtt megneveled az elsõ kutyát mielõtt a második jön. Aztán pedig figyeled ki áll feljebb a rangsorban és aszerint foglalkozol velük.
A kérdező hozzászólása: A németjuhász még csak terv, de mindenképpen 8-10 hetes kölyök lesz, csak kérdeztem az epilepsziáról mert itt olvastam hogy idõs korára azzá válhat.Az õrzés és keménység miatt kant szeretnék csak féltem a boxert, bár jellemébõl adódóan be fog hódolni.-szerintem- Más kutyákkal nem harcol, játszik mindennel mindenkivel- Azt nem értem hogyan oldjam meg hogy addig foglalkozzak vele amíg meg nem érkezik a németjuhász? Jelenleg semmi gond nincs vele, hallgat szóra, engedelmes. Sokan írják hogy állandó harcok várhatóak 2 kan kutya esetén, ezt szeretném megelõzni, no és az ivartalanítást is szeretném elkerülni ha a Nj. szuka lenne. Köszönöm a segítséget, tapasztalatokat elõre is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket. Ivartalanítás? a gondom a sajnálat a kutya iránt, illetve nem szeretném ha emiatt a fajta tulajdonságainak, felhasználhatóságának jellemzõkbõl vesztene. A szomszédban kan kutya van (keverék nagyobb testû puli forma) így mindenképpen a szukát kellene ivartalanítanom, ha amellett döntök. A döntés azonban még nem született meg, mert a dominanciája miatt a kan NJ. mellett állunk, de a boxert is féltjük. Nagy dilemma, attól függetlenül hogy régóta kutyázunk, régebben kiállítás, tenyésztés szintjén is de csak egyes kutyánk volt. NJ. is volt a családban még a boxerezés elõtt, de õ is egyedül volt tartva, viszont jelenleg a házõrzés funkciót a boxi nem látja el, neki sem ártana egy társ aki "buzdítja-tanítja" Ezért a dilemma, kan-kan vagy kan-szuka, de a fegyelmezettség és a határozottság is kritérium lenne, és mivel szuka NJ. nem volt sohasem, nem tudom milyen vérmérsékletû illetve mennyire simulékonyabb mind a családdal, mind az idegenekkel. Természetesen kutyasuli lesz-neki mindenképp! Köszönöm természetesen minden hozzáértõ, és minden tapasztalattal rendelkezõ véleményét.


Lenne egykérdésem! Motort raknék össze csak vmit nem tudok mien motort vegyek bele láttam már olyat hogy egy erősebb fűkasza motorbol csinálták lehet-e ilyet v nem?

Legjobb válasz: ha értesz hozzá, tudsz hegeszteni, képes vagy tartó elemeket készíteni, meg tudod oldani a meghajtást, akkor mindent lehet, de ha ezt kérdezned kell, akkor valószínûleg nem.

ha értesz hozzá, tudsz hegeszteni, képes vagy tartó elemeket készíteni, meg tudod oldani a meghajtást, akkor mindent lehet, de ha ezt kérdezned kell, akkor valószínûleg nem.
A kérdező hozzászólása: kössz tudom hogy kell csak nem tutam hogy lhet-e ilyet

Megéri osztálytárssal összejönni? Mármint lehet hogy e miatt nem jön össze egy kapcsolat?

Ráhajtottam egy lányra és nem akart többet egy csóknál, megtudtam hogy attól tart hogy oszt.társak vagyunk és mi van ha igent mond és utána szakítunk. Szerintetek most mit csináljak? Hagyjam az egészet?

Legjobb válasz: Én osztálytársammal járok már több mint egy éve! :) Nem is tudom hogy alakult ez ki, abban biztos vagyok, hogy eleinte nagyon paráztam én is attól, hogy mi lesz ha vége lesz, és minden nap "mellette" kell ülnöm. Ezt úgy oldottuk meg, hogy tavaly amikor összejöttünk, igyekeztünk titokban tartani az egészet. Már igazán nem hiányoztak a pletykák, a kérdések... Tehát suliban nem nagyon beszéltünk továbbra sem, csak mint elõtte, hétvégente vagy délutánonként találkoztunk egymásnál, és ennyi, de így is nagyon jól megvoltunk, bár nagyon sokszor kibukott már belõlem majdnem az osztálybéli barátnõk elõtt, de tudtam hogy ha nekik elmondom, akkor két hét, és mindenki tudni fog róla... Szóval ennyi. Aztán nyáron összefutottunk osztálytársakkal, évzárón megosztottam a barátnõkkel, hogy mi is van, aztán szeptemberben már nem titkoltuk tovább. Jöttek az "úristen én hogy meglepõdtem..." és az "úristen de jól titkoltátok..." kezdetû mondatok. Májusban érettségi, nem hinném hogy addig szakítanánk, én örülök neki, hogy anno belementem, már csak azért is, mert így közösen összetudunk dobni szinte minden házit! :) Nem lógunk egész délelõtt egymás nyakán, és így teljesen jól elvagyunk! Ami engem anno észhez térített az az volt, hogy több ismerõsöm is azt mondta, hogy ha már most azon agyalok mi lesz ha vége lesz, az már régen rossz, menjek bele aztán lesz ahogy lesz... Egyáltalán nem bántam meg! :)

Én osztálytársammal járok már több mint egy éve! :) Nem is tudom hogy alakult ez ki, abban biztos vagyok, hogy eleinte nagyon paráztam én is attól, hogy mi lesz ha vége lesz, és minden nap "mellette" kell ülnöm. Ezt úgy oldottuk meg, hogy tavaly amikor összejöttünk, igyekeztünk titokban tartani az egészet. Már igazán nem hiányoztak a pletykák, a kérdések... Tehát suliban nem nagyon beszéltünk továbbra sem, csak mint elõtte, hétvégente vagy délutánonként találkoztunk egymásnál, és ennyi, de így is nagyon jól megvoltunk, bár nagyon sokszor kibukott már belõlem majdnem az osztálybéli barátnõk elõtt, de tudtam hogy ha nekik elmondom, akkor két hét, és mindenki tudni fog róla... Szóval ennyi. Aztán nyáron összefutottunk osztálytársakkal, évzárón megosztottam a barátnõkkel, hogy mi is van, aztán szeptemberben már nem titkoltuk tovább. Jöttek az "úristen én hogy meglepõdtem..." és az "úristen de jól titkoltátok..." kezdetû mondatok. Májusban érettségi, nem hinném hogy addig szakítanánk, én örülök neki, hogy anno belementem, már csak azért is, mert így közösen összetudunk dobni szinte minden házit! :) Nem lógunk egész délelõtt egymás nyakán, és így teljesen jól elvagyunk! Ami engem anno észhez térített az az volt, hogy több ismerõsöm is azt mondta, hogy ha már most azon agyalok mi lesz ha vége lesz, az már régen rossz, menjek bele aztán lesz ahogy lesz... Egyáltalán nem bántam meg! :)
Most énis így vagyok ezzel, h oszttárs.. Amúgy sztem próbálkozz csak nyugodtan, ha összejön és szakítanátok akk békésen tegyétek, elvégre lehet úgy is.
nekem is volt osztálytársam a pasim.. sztem semmi különös nincs benne jó volt h délelött együtt lehettünk mert ö nem ott lakott ahol a suli volt.. sztem tök okés ha osztálytársak vagytok :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat :) . Akkor ezek szerint megéri belemenni.
Megítéléstõl függ. Én ha akarnék se tudnék összejönni egy osztálytársnõmmel, mert semmi tekintélyem az osztályomban. Szerencsére 2 hónap, és elballagok ebbõl az önbecsülésromboló szarrakásból, amit szakközépiskolának titulálnak.
De, hogy egy történettel is szolgáljak, azokról, akiknek már sikerült ebben a közegben összejönniük. Másodikban együtt volt két osztálytársam, pár hónapig. Mióta szakítottak, nem beszélnek egymással. Szóval nem hiszem, hogy megéri az egész.
Jut is eszembe, hogy jobbat mondjak, vannak olyan ismerõseim, akik általános iskola 3. osztályában jöttek össze, most 28 évesek, házasok! :) Nagyon nagyon boldogok együtt, és ez messzirõl látszik a kapcsolatukon! :) Persze azért van ennek hátulütõje is, volt a mi osztályunkban másik pár is, õk két hónapig bírták egymás mellett, aztán szakítottak nem túl békésen. Tavalyi tanévben elkerülték egymást, de idén már egész jókat beszélgetnek. A lényeg annyi, hogy ha osztálytársaddal jössz össze, akkor különösen tapintatosnak kell lenni, és amit lehet megtennél egy kapcsolatban, azt még véletlenül sem egy osztálytárssal. Gondolok itt pl megcsalásra, mert azt minden ember nehezen viseli el, és ha pont osztálytársad az, akit megcsalsz, akkor könnyen tönkreteheted a hátralevõ két évét. Ha békésen váltok el, akkor nagy baj nincs... szerintem! :) (Elsõ voltam)

Van egy kb 10 éves negatív filmem, mivel még akkor nem volt digitális fényképezõgépünk, azt akarom tudni hogy lehet-e kezdeni vele valamit? Mivel 2 kép össze van mosodva szerintem elakadt a kép . Akkor nem volt még fontos de mára az lenne

Legjobb válasz: gugli: "negatív film digitalizálás" pl. http://www.digitalmaster.hu/digitalizalas.php?resz=foto_dia http://digitalizalok.hu/content/dia-film-%C3%A9s-fot%C3%B3-n.. vagy http://www.argep.hu/trend/FILM/Film-digitalizalo.html

De igen. Vagy csak régen dugtatok, majd megint hozzászoksz a bránerhez.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!:DD
Hát pl. a gyümölcsleves nem illik össze a töltött káposztával egy menüben.., gondolom igy érted.
Amit az elsõ is írt, általában édes-édessel nem illik össze, vagy egy kiadós leves után elég valami édes tészta, pl, gulyásleves után bukta, fánk, palacsinta, szóval ne egy kiadós második fogás legyen. vagy az alapanyagok, hogy mondjuk egy korhelyleves után ne káposztás tészta legyen a második.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek:)
Még egy szempont:ha a leves piros , akkor a második étel ne legyen az.Pl.gulyásleves után ne legyen pörkölt, vagy paprikásan berántott fõzelék.
Kézifékkel próbáltál rásegíteni?
esõbe simán ótómatával https://www.youtube.com/watch?v=sG5gG9frqAA
Egyrészt nem valami nyomatékos az a motor (520i), másrészt sperr nélkül elég trükkös a dolog, inkább lediferálnak a kerekek, vagy kipördülsz vele. Inkább ne erõltesd.
hát körbe-körbe autózva biztos nem, legfeljebb talán vizes úton... rásegíteni nem csak kézifékkel lehet, úgy is rá tudsz segíteni, ha "belengeted" az autót, vagyis úgy mész, mint ahogy egy körforgalomba mész be, jobb kanyar, majd hirtelen éles bal padlógázzal magas fordulaton, akkor talán kidobja a hátulját...
A kérdező hozzászólása: köszönöm. kézifekem nem fog annyit h blokkolja a kereket.. lehet csak spanolnom kene rajta amugy manuális
Tedd le az autót, és gyalogolj! 60 lóerõs gyári ladának elég erõs a motorja hozzá.

Volt majd egy évig egy szerelmem. Most másik városba költözött. Érdemes e azzal nyugtatni magam, hogy lehet jobb is, hogy nem jöttünk össze mert talán nem is jöttünk volna ki egymásal vagy lett volna valami kifogasunk egymasba?

És hogy talán mégse ő az igazi...

Legjobb válasz: Ha nektek a távolság probléma, akkor nem õ volt az igazi... Amennyiben tényleg szerelem volt, akkor egy ilyen légypiszok méretû országban ez miért okoz problémát? :) Még ha Amerikában lenne, vagy valami...

Ha nektek a távolság probléma, akkor nem õ volt az igazi... Amennyiben tényleg szerelem volt, akkor egy ilyen légypiszok méretû országban ez miért okoz problémát? :) Még ha Amerikában lenne, vagy valami...
Ja, én is ezzel próbálom magam nyugtatni, h jobb is h nem jött össze a csaj mert tényleg vannak furcsa dolgai. Meg hogy így próbált engem a sors megóvni, de valljuk be, ez csak ilyen szánalmas önnyugtatgatás saját kudarcunk könnyebb feldolgozása végett :D 26F
Elsõ, soha nem jártak! Az illetõ valószínûleg nem is tud róla, hogy a kérdezõ belezúgott..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!