Találatok a következő kifejezésre: Össze lehet-e egy (33 db)

1. össze lehet-e szoktatni a kutyámat egy kölyök macskával? 2. milyen macskát lehet kint tartani?

Van egy kutyám, egy németjuhász keverék (3 éves) és szeretnék egy macskát. Két kérdésem lenne

Legjobb válasz: 1. Természetesen össze lehet õket szoktatni. Ha a kutya volt elõbb, és a kiskutya barátkozós típus, semmi gond. Idõs, tapasztalt macska is befogad kutyát, ha az nem idegesíti és bosszantja õt állandóan. Az ijedõs, félõs macsek el fog bújni, amíg nem nyilvánította a kutyát barátságosnak. 2. Ha az udvar nagy, a cica kicsi, lehet, hogy még az udvaron belül is fog maradni. Ha az udvar kicsi, a macska nagy vagy meg kell azt osztania egy másik állattal, ki fog menni minimum az utcába. Ha sok a macska, a kutya benti, a cicák elvannak odakint, a nagyobbak jönnek-mennek a környéken, a kisebben kiülnek a kapu elé, átmennek a szomszédba vagy vadásznak az üres telkeken. A picik pedig nem nagyon mozognak, ha mozognak is, a kerten belül maradnak (akár egy kutyaházban vagy cipõs dobozban is elvannak, ha az anyamacskával is lehetnek, szophatnak, stb.) :)

1. Természetesen össze lehet õket szoktatni. Ha a kutya volt elõbb, és a kiskutya barátkozós típus, semmi gond. Idõs, tapasztalt macska is befogad kutyát, ha az nem idegesíti és bosszantja õt állandóan. Az ijedõs, félõs macsek el fog bújni, amíg nem nyilvánította a kutyát barátságosnak. 2. Ha az udvar nagy, a cica kicsi, lehet, hogy még az udvaron belül is fog maradni. Ha az udvar kicsi, a macska nagy vagy meg kell azt osztania egy másik állattal, ki fog menni minimum az utcába. Ha sok a macska, a kutya benti, a cicák elvannak odakint, a nagyobbak jönnek-mennek a környéken, a kisebben kiülnek a kapu elé, átmennek a szomszédba vagy vadásznak az üres telkeken. A picik pedig nem nagyon mozognak, ha mozognak is, a kerten belül maradnak (akár egy kutyaházban vagy cipõs dobozban is elvannak, ha az anyamacskával is lehetnek, szophatnak, stb.) :)

Ps2-öt össze lehet-e valahogy kötni működő képesen egy laptop monitorjával? Ha igen milyen kábelek, átalakítok szükségesek hozzá?

Legjobb válasz: Laptop kijelzõjére kötni? Szerintem nem. Persze ha ügyes vagy, házilag összedrótozhatod. Még normál monitorra sem igazán lehet rákötni, amin VGA (D-Sub) vagy DVI bemenet van. Nagyon drága az ilyen átalakító és ráadásul az eredmény is elég siralmas. Nem érdemes vele foglalkozni. Inkább vegyél egy olcsó kis színes tévét 15.000-ért.

Laptop kijelzõjére kötni? Szerintem nem. Persze ha ügyes vagy, házilag összedrótozhatod. Még normál monitorra sem igazán lehet rákötni, amin VGA (D-Sub) vagy DVI bemenet van. Nagyon drága az ilyen átalakító és ráadásul az eredmény is elég siralmas. Nem érdemes vele foglalkozni. Inkább vegyél egy olcsó kis színes tévét 15.000-ért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! sajnos sejtettem hogy ilyesmi választ kapok... monitorra is igen macerás rákötni, de gondoltam hátha, van valami kiskapu...


Össze lehet e rakni egy Japán Táncoló egeret egy háziegérrel?

Nemsokára kapok egy házi egeret is ezért lenne fontos

Legjobb válasz: Ne tedd ha lehet... a táncoló egérnek nagyon sok az energiája... sajna a haveromnál ez avval vágzõdött hogy állandó támadásnak volt kitéve a háziegere és belepusztult a "menekülésbe" ...

Ne tedd ha lehet... a táncoló egérnek nagyon sok az energiája... sajna a haveromnál ez avval vágzõdött hogy állandó támadásnak volt kitéve a háziegere és belepusztult a "menekülésbe" ...
A kérdező hozzászólása: Oké köszi. Ugyse kaptam meg az egeret a végén:(

HDMI kimenetes beltérit össze lehet-e kötni egy Dvi bemenetes monitorral?

Legjobb válasz: Én egy UPC-s HD-s set-top-boxot simán használok egy DVI-bemenetes fullHD monitorral. Ráadásul egy HDMI-switch-csel kapcsolgatok a gép és a stb között. Valamelyik nap egy emberkének nem sikerült összehoznia egy DVB-vevõt a moitorral, pedig neki is digitális DVI volt a monitorán, igaz az nem fullHD volt, de 720p-t tudott a kütyüje. Szóval elvileg igen, gyakorlatilag meg ki kell próbálni.

Én egy UPC-s HD-s set-top-boxot simán használok egy DVI-bemenetes fullHD monitorral. Ráadásul egy HDMI-switch-csel kapcsolgatok a gép és a stb között. Valamelyik nap egy emberkének nem sikerült összehoznia egy DVB-vevõt a moitorral, pedig neki is digitális DVI volt a monitorán, igaz az nem fullHD volt, de 720p-t tudott a kütyüje. Szóval elvileg igen, gyakorlatilag meg ki kell próbálni.
A kérdező hozzászólása: oké kösz majd rápróbálok :D

Össze lehet-e kapcsolni egy AMILO GRAPHICBOOSTERT egy ASUS laptoppal?

Legjobb válasz: Csak egy módon derülhet ki. Ha a csatlakozók stimmelnek akkor nagy valószínûséggel igen. Nekem pl: a Fujitsu-s Win Vista van fent egy HP laptopon és mûködik.

Csak egy módon derülhet ki. Ha a csatlakozók stimmelnek akkor nagy valószínûséggel igen. Nekem pl: a Fujitsu-s Win Vista van fent egy HP laptopon és mûködik.
De amúgy nem valószínû. Ezt direkt 1 típusú laptophoz gyártották nem hiszem hogy kompatibilis lenne vele. De ott a google rákeresel és minden cikket elolvasol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, már láttam 1-2 videót, de nem tudtam eldönteni, hogy kompatibilis-e mert ott egy acer gép volt, de szaküzletben meg azt mondták, hogy nem kompatibilis.
Ott szerintem tudhatják.

Létezik olyan kapacitív érintőképernyő, mely kb. olyan vékony, mint a laptopokban lévő (LED és nem nagyobb 15, 6 inch-nél), és VGA-val és/vagy HDMI-vel PC-hez lehet kapcsolni? Vagy össze lehet-e rakni egyet házilag?

Csak azért érdekelne, mert ezzel bárhol és bármikor képes lennék használni a netbookomat.

Legjobb válasz: Nos... elõször is a Touch screennek semmi köze nincs sem a VGA -hoz, sem a HDMI -hez. Beviteli -és nem megjelenítõ eszköz. Házilag nem igazán gyártható és a hordozónak is elég merevnek kell lennie, hogy tartsa a síkot, tehát a tized mm-es kilõve. Legalábbis utólag beépíthetõ típusoknál. Netbooknál pedig azért felejtõs, nert valahol el kell helyezni az interface-t és a csatlakozót is.

Nos... elõször is a Touch screennek semmi köze nincs sem a VGA -hoz, sem a HDMI -hez. Beviteli -és nem megjelenítõ eszköz. Házilag nem igazán gyártható és a hordozónak is elég merevnek kell lennie, hogy tartsa a síkot, tehát a tized mm-es kilõve. Legalábbis utólag beépíthetõ típusoknál. Netbooknál pedig azért felejtõs, nert valahol el kell helyezni az interface-t és a csatlakozót is.
IBMnek volt hasonló, ami laptop volt, persze nem vékony:D
A kérdező hozzászólása: Rendben, a képernyõ nem megoldható. Én igazából olyanra gondoltam, hogy a képet is megjelenítõ érintõ felületet a netbook hátuljára erõsítve használnám. A leginkább megfelelõ kifejezés erre inkább az érintõképernyõs monitor, nem a képernyõ, valóban. És úgy gondoltam, hogy ezt a monitort kapcsolnám a géphez VGA porton keresztül. Elképzelésem szerint úgy nézne ki, mint egy tablet a vastagságot és arányokat tekintve. Lehet, hogy kicsit el vagyok szállva a gondolataimmal, de így módosítva a kérdést lehetséges ennek valamiféle kivitelezése?
Egyszerûbb és olcsóbb, ha veszel egy 10" os tabletet.
Mindent meg lehet oldani.
Pofon egyszerû. Mind a kettõ laptopon kell lennie legalább VGA csatlakozónak, vagy HDMI interfésznek. A lényeg, hogy mindkettõn egyforma legyen további "balesetek" elkerülése végett. Kösd össze õket megfelelõ kábellel, majd ha a gazdagépen Windows 7 van, akkor a Windows+P gombok kombinációjával már tudod is terjeszteni kifelé az asztalod. Ha ez nem jönne be, akkor a videokártya saját illesztõprogramjában kell megkeresned, ami grafikus kártyánként változó. Remélem, hogy tudtam segíteni.
Mind a kettõbe VGA tûs (apacsatlakozót) dugsz. Mindkettõ gépet elindítod és be is lépsz, mivel máshogy nem ad képet. Amelyik lesz a kiterjesztett asztal, az nem a gazdagép lesz. A gazdagépnek meg lesz a maga teljes asztala Start menüstõl mindenestõl, a "szolga" gépnek meg csak háttere lesz, más nem. A gazda gépen nyomsz egy Windows+P és Kiterjesztés módnál megállítod és enter nyomsz, aztán elvileg ki lesz terjesztve. Elrontani nem tudod sehogy.
Igen megoldható, de macerás. Egyszerûbb ha egy monitort használsz erre a célra.
A kérdező hozzászólása: az a helyzet, hogy nincs monitorom, mert akkor nyilván azt kötném rá másodlagos monitornak. sejtetem, hogy minden megoldható, kérdés az, hogy hogyan? Tehát ha adnátok valami gyakorlati tanácsot(mit, milyen csatlakozóval összekötni stb. ...)roppant hálás volnék érte! Nem szeretnék emiatt az átmeneti idõszak miatt monitort venni, viszont kellene e kiterjesztet képernyõ! Köszi még egyszer :)
A kérdező hozzászólása: @18:02 -es válaszoló. Köszönöm a segítséged, valami ilyesmire gondoltam én is! Most már csak azt nem vágom teljesen, hogy ugye a gépen egy ilyen http://kepfeltoltes.hu/view/110904/cs-db15-90-vga_www.kepfel.. VGA csati van. Na most fogok egy kábelt, amelyiknek mindkét? vége tüskés, összedugom, bekapcsolom mind két gépet, bejelentkezek mindkettõbe rendszergazda ként, és amelyiket gazda gépnek akarom használni, ott állítom be a kiterjesztést??? nem fogja esetleg valamelyik gépet haza vágni? Nem volna jó dolog.... :) még egyszer köszi a segítséget :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! Ma megveszem a kábelt, és kipróbálom. Ami még nem volt világos, hogy hogyan tudom befolyásolni, melyik legyen a gazdagép, mert a leírásodból, úgy értelmezem, hogy már az összedugás után azonnal eldõl, melyik a gazda gép, és melyik a szolga. és csak utána terjesztem ki a képernyõt a gazdagéprõl. Na de végül is mindegy, majd kikísérletezem! Ami lényeg volt, hogy egy ilyen összedugással, nem vágom haza egyik gépet sem! :) Ezt szeretem volna elkerülni! Köszönöm a segítséget, szép napot. Ment a pozitív értékelés! ;)
Te döntöd el, hogy melyik gép lesz a gazdagép. Amelyiken dolgozni szeretnél, az lesz a gazdagép, amelyik meg csak kiterjesztett monitorként fog mûködni, az lesz a szolgagép. Semmiképpen sem fogod hazavágni a gépeket.
próbáld ki, de lehet csak a harcos halaidat nem kell etetned.
Igen, össze lehet. 3 nõstényhez már mehet egy hím is, el fog oszlani a figyelme a 3 nõstényre. Tehetsz melléjük vörös neonhalakat, vagy valamilyen melegebb vizet igénylõ kisebb pontylazac csapatot. De csak egyet, mert 70 liter nem sok. És legyen sok növény az akváriumban.

Össze lehet-e szoktatni egy NEM fiatal cicát és egy féléves kiskutyát?

Legjobb válasz: Szerintem próbálkozz.Kitartással és türelemmel biztosan sikerülni fog.

Szerintem próbálkozz.Kitartással és türelemmel biztosan sikerülni fog.
Szerintem simán mivel a macska elöbb tulajdonába vette a területet a kutya viszont erõsebb úgyhogy nem lehetgond. Majd meg látd õk lesznek a legjobb barátok.Csak arra fi- gyelj, hogy minda kettõ kapjon elég élelmet. SOK SOK kitartást!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!