Találatok a következő kifejezésre: Örülsz, hogy születtél (5 db)

Örülsz, hogy magyarnak születtél?

Legjobb válasz: Én annak,örülök,hogy ebbe a családba születtem,és annak,hogy nem kell annyit szenvedni,mint némelyik más országban.Lehetne jobb is,de tõlünk sokkal rosszabb dolguk is van embereknek.

Én annak, örülök, hogy ebbe a családba születtem, és annak, hogy nem kell annyit szenvedni, mint némelyik más országban.Lehetne jobb is, de tõlünk sokkal rosszabb dolguk is van embereknek.
Igen, mert rosszabb helyre is születhettem volna.
Igen. Nagyon.
nem.de nem is vagyok emiatt szomorú.ez van.
hát, annak örülök, hogy magyar vagyok, de lehet jobban örülnék ha másik családba születtem volna....ez rémes :S
örülök h megadatott egy ilyen életszínvonal imádom a városomat (Gyõr) de az országból már kezd elegem lenni
Nem örülök, mert ami ebben az országban folyik, az elviselhetetlen. Magyarországot Etiópia szintjére húzzák, a magyar népet pedig a kibeb*szott cigányok miatt utálják a külföldiek, mert ha egy külföldi turista ide mer jönni, akkor kb. 70% annak az esélye, hogy valamijét ellopják a tetves cigányok. A magyarok különben különleges nép, az egyik legkiemelkedõbb mind közül, de az a probléma, hogy a sok elfajult háború, a más népekkel való összetûzések folytán már nem sok idõ, amíg eltûnik a történelem süllyesztõjében.
Hát, nem nagyon. Vagyis úgy értem hogy lehettem volna olyan kicsit barna bõrû származású, és külföldi.bár nem cigányra gondolok.
nem igazán. repülhetett volna még párezer kilométert a gólya, mielõtt kinyitotta a csõrét.
Igen , örülök!
Nem.
Nem igazán. Ha az emberek mások lennének, értelemszerûen igen. Lennék svéd, mert ott sok az ateista. Vagy angol, mert ott szép az idõ. Esetleg kanadai, mert ott toleránsak. A legfõbb ok, amiért úgy érzem, rossz helyre születtem, mert innen nehéz eljutni máshova. (Nincsenek rokonaim sehol.) Nem mélázok a múlton, én Schumacher-re is büszke voltam minden VB címénél, pedig német. Nem érdekel a nemzetiség, csak boldog akarok lenni. Amit itt nem lehet.
Én semmiképpen sem egyszerûen utálom remélem majd sikerül letegadni ha külföldre költözök
Összességében igen. Van mire büszke legyek, csak sajnos az már többségében történelem.
Hát nem, sajnálom h nem finnek, svájcinak, vagy legalább angol anyanyelvûnek születtem!
igen mert ha nem kell éheznem, mérgespókok és vadállatok közt laknom, mint az afrikai embereknek, nem kell beavatási ceremóniáknak eleget tennem, nem pusztít az AIDS és különféle járványok, vannak kórházak, és nem kell csadort hordanom, mint az ázsiaiaknak, és háremben élnem, van rendes lakásunk, fûtés, víz, gáz, internet... Szerintem nem azt kéne nézni, hogy mink NINCS, ahnem hogy mink VAN, és akkor nem kéne egész nap azon idegeskedni, hogy mekkora sz*r ez az ország meg a politikusok így meg úgy, mikor emberek milliói (akiknek ivóvíz is alig jut) adnák a fél életüket, hogy úgy élhessenek, mint mi. Arról nem is beszélve, hogy Magyarország természetileg is jó helyen van, ne puszítanak tornádók, földrengések, vulkánkitörések...
A kérdező hozzászólása: Utolsó szívembõl szóltál. :)
13:05 Igazad van.Ez olyan magyar tulajdonság, hogy azzal foglalkozunk, hogy mink nincs ahelyett, hogy azzal foglalkoznánk mink van és mit hagyunk veszendõbe menni. Az illetõ nem örül annak, hogy magyar ezért él az usában. Akkor minek látogad magyar oldalaka?? Soakn mondják, hogy jobb lett volna az USA-ba, Kanadába, Skandináviába, stb születni. Na de kérem, melyik országokank adják el a hazánkat?Kik vásárolnak fel minekt meg szomszédos országokat? Azok ahova születni szerettetek volna. -Ikea-vágják a román erõségeket hozánk meg jön az árvíz -Kanada-keresnek, kuttank a bányáinkban, eladják a magyar gázt az ukránoknak mi meg visszavesszük az ami amúgy a miénk-(mocskos politkusok) romániában is õk akarnak aranyat bányászni8Verespatak)aztán majd jön magint a cián, mert minek foglakozzanak annyit a biztonsággal nem otthon vannak, kanadában. Igaz, hogy az azbeszt mérgezõ mégi az egyik legtnagyobb kitermelõje és eladja indiának. (egyébként Kanada szerintem is élhetõ ország) -Ausztrália-azt hiszem õk is megkezdték a Mecsekben a kutatást az urán után. -Usa-kit nem akar gusztustalanul kihasználni és megvenni a saját céljaira. Eu-ne termeljünk húst, bort, gabonát nagy mennyiségben csak vegyük meg a régi tagállamoktól-õk is kahsználnak minek így vagy úgy. Odavagytok ezekért az országokért miközben õk használnak ki minket És szerintem is eladják a mocskos politikusok mind jobbról mind balról az országot. A fejünk fölül a tetõt a lábunk alól az anyaföldte amiért eleink elég sok vért áldoztak. De mi is hibásak vagyunk, mert mindíg olyanokat juttatunk a parlamentbe (jobbról-balról) akik csak a saját jövõjükkel foglalkoznak miközben eladják, kihasználják az országot. Az állampolgárok fejében is rendet kellene rakni. Mi nem becsüljül meg megunkat, az országot, a hagyományainkat, a kultúránkat. Nekünk mindíg másé kellett.Azt többre tartottuk aztán kiderül, hogy a miénk is ér annyit. Erõsíteni kellen a magyarság tudatunkat, az identitásunkat. Ezt miért nem tudjuk ellesni az Usa-tól.Ott megy a hazafiasság. De nálunk vannak aki [email protected] a magyarságukra meg vannak a gárdisták akik megint csar rosszul értelmeznek valamit. A helyes út a kettõ között lenne és akkor valószínû elõrébb tartanánk . Mert a magyar káromkodás helyette már megy a "madafak". Még a nyelvünk sem becsüljük eléggé. Akik ennyire lenézik a hazájukat azok szégyeljék magukat. Én örülök annak, hogy MAGYAR VAGYOK(ugyan nem csak magyar vér folyik az ereimben), szerintem szép országba születtem még ha történelem meg is tépett minket renedesen és se tengerünk se hegyeink, de szép ország és szeressük amink van.Gazdálkodjunk vele.
IGEN!
Furcsa kérdés. Viszonyítva, hogyha etiópnak születtem volna, nagyon örülnék. Ha meg angolnak akkor nem hinném! Így magyarként pedig teljesen semleges.
Igen!
Igen, nagyon. De azért jobban örülnék, ha a magyar határon belül születtem volna :( Amúgy nehogy azt higgyétek h ez a kizsákmányolás csak Magyarországon van, egész Kelet-Európában ez megy, ahogy a cigánykodás is. Az USAhoz hasonlítani az országot meg kissé merész dolog, ahogy Észak-Koreához is :) A térségünkön belül, ha megnézitek, azért nem vagyunk mi olyan rossz helyen.
nem, ezert elek az usa-ba
A kérdező hozzászólása: Milyen irányba? :)
hogy egy népmesei motívummal éljek: egyik szemem sír, a másik nevet... sír azért, amit most látok, és nevet a csodálatos kultúrális örökség miatt, ami múltunkból ránk maradt
bármilyen irányba, Nepálban is jól érezném magam a hegyekben, de ha bírja, akkor repülhetett volna igazán Közép-Amerikáig. igazából Afrika is oké, csak ne Európa legyen, és ne a sarkok.
õszintén szólva nem inkább az Usa ban születtem volna meg de MO jobb hely mint pl etiópia
Ha Árpád Vezérünkre gondolok, Szent Istvánra vagy Széchenyire, akkor örülök, hogy én is magyarnak születtem. Rengeteg feltalálót adtunk a világnak és a magyar nyelv szépsége az egész világon híres és elismert. Ha viszont arra gondolok, hogy õseink ezer éven keresztül a saját vérükkel védték az országot, amit most a 21. század maroknyi politikusa szépen lassan elad a külföldieknek... akkor aligha van mire büszkének lenni. Amit a világ ezer éven át nem tudott elvenni Õseinktõl, azt most megveszik dollárért. Kilóra! EZ a magyarok szégyene!
A kérdező hozzászólása: 17:59 Érdekes vélemény, és szerintem te sem gondolod komolyan. Szívesebben élnél, teszem azt, Észak-Koreában, mint Franciaországban?
én Londonban születtem, az apám angol, visszajöttünk MO-ra, aztán mikor a szüleim elváltak, az apám elhagyta ezt az országot és én azóta nem látogatom Angliát. nagyon bánom, hogy nem vitt magával és ebben a mocskos országban kell élnem a sok proli között. szerencsére jobban érzem magam angolnak, mint magyarnak, ezért nem is süllyedek le a magyarok szintjére. ez van:D
Észak-Koreában öngyilkos lennék, nem bírom a k*csög kommunistákat. Kínában is, bár õk váltig állítják, hogy csak szocik, de attól még hullarablók. viszont a Franciáktól detto menekülnék, Európa nem nekem való, egy Európai országot se tudok mondani, ahol szívesen laknék.
Szívesebben születtem volna valahol Észak-Európában, de itt is jó nekem.
Nem. Szó se róla, vannak rosszabb országok is. De ha én döntöttem volna, akkor Nagy-Britanniában, Kanadában vagy a skandináv országok egyikében születtem volna. A mai magyar valóság ugyanis egy rossz vicc. És a magam részérõl az egyetem után (vagy ha lehetõségem adódik rá, alatta) lehetõleg eltûnök innen. Nem várom meg még a [email protected]ágók (elnézést) a parlamentben eladják az utolsó darab földet is a lábam alól és hogy tönkretegyenek anyagilag.
Határozott igen.
Annyiban igen, hogy magyar nyelven beszélhetek, mert szerintem nekünk van a legszebb nyelvünk. De amúgy lehetne rosszabb is, jobb is. Úgy a középmezõny Magyarország:D
Annak örülök, hogy magyar vagyok, és az országnak is, hiszen földrajzilag jó helyen vagyunk (ahogy azt már elõttem is említették), mert nincs vulkán, se cunami, se hurrikán, se földrengés (max. enyhe, és az is ritkán). Jó kis hely ez a Kárpát-medence. Viszont a politika ellen lenne kifogásom, de ezzel nyilván nem vagyok egyedül. Aki meg nyavalyog, annak azt üzenem, hogy nem egy ország van, ahol sokkal rosszabb a helyzet.

Örülsz, hogy oda születtél ahova?

Ezt ugy értem, hogy örülsz-e annak,hogy ilyen családod van amilyen, hogy van amiket nélkülözni kell mer nincs rá?? Mer én post példának veszem vanak oylan adók ahol a sztárok gyerekeit mutatják, hogy miket csinálnak, hogy élnek mit meg nem kapnak. Jó én már nem féltékenykedek rájuk, de régen igen, de monduk meg az is idegesít?, hogy a mama pénzével bármit elérnek, aki meg nem olyan családba n?l föl, annak meg küzdeni kell ha el akar valamit érni. Erre értem, remélem értelmes. :D

Legjobb válasz: Szia Ez sztem összetett kérdés,én sajnos nem örülök,de nem csak az anyagiak miatt,sok a családi vita stb... Viszont annak örülök hogy nem vagyok elkényeztetve,sajnos volt "szerencsém" megtapasztalni az élet jó és rossz oldalát is,az ilyen agyonkényeztett gyerekektõl,emberektõl pedig felfordul a gyomrom...akik hisztiznek,ha nem kapják meg mástól azon nyomban azt amit kívánnak és õk csak ülnek és várják hogy a szájukba szálljon a sült galamb... De sajnos ilyen mindig is volt,mindig is lesz,már csak ilyen az élet :D

Szia Ez sztem összetett kérdés, én sajnos nem örülök, de nem csak az anyagiak miatt, sok a családi vita stb... Viszont annak örülök hogy nem vagyok elkényeztetve, sajnos volt "szerencsém" megtapasztalni az élet jó és rossz oldalát is, az ilyen agyonkényeztett gyerekektõl, emberektõl pedig felfordul a gyomrom...akik hisztiznek, ha nem kapják meg mástól azon nyomban azt amit kívánnak és õk csak ülnek és várják hogy a szájukba szálljon a sült galamb... De sajnos ilyen mindig is volt, mindig is lesz, már csak ilyen az élet :D
Igen, senkivel sem cserélnék!!A sors úgy írta meg, hogy egy csodálatos családba születtem, igaz egy véletlen folytán. Voltak nehéz idõszakok, válás, elõtte veszekedések...de panaszra nincs okom. Az elkényeztetésrõl csak annyit, hogy a családomba én vagyok az egyetlen gyermek és egyetlen unoka egyik oldalról.Elkényeztettek rendesen, de nem érzem, hogy ebbõl hátrányom lenne...ahogy felnõttem megtanultam, hogy nem lehet másokon élõsködni...csak addig számítok a segítségükre míg el nem végzem a sulit. Egyszó, mint száz, örülök, hogy ide születtem.
Én is rengetegszer gondolkoztam már el ezen... Az elõttem szólókkal értek egyet.Nem élnék soha elkényeztett gyerekként.Én megbecsülöm a pénzt, mert volt idõm megtanulni, hogy menyi munka árán jut hozzá az ember(nem élünk luxus körülmények között, sokszor kell megszorítkoznunk..)És vannak/ voltak /lesznek viták is persze a családban...túl szép lenne az élet, ha nem.Én megvagyok elégedve az élettemmel és tudom, h a család barátok többet érnek, mint a pénz...Örülök, hogy ideszülettem a szüleimhez!
nem
Igen orulok azert is mert jo csaladom van es az anyagiak miatt is!
A családnak nem, de magammal meg avgyok elégedve!A barátommal is egészen múlthét szombatig...
Örülök.
hát... én mindig tengerparton akartam élni, ez a gondom, de a családom OK, lehetne sokkal rosszabb is... és végülis csórók se vagyunk. sztárgyerek meg nem akarok lenni, folyton fényképeznék ahogy pisilek és örökké csak az anyá m árnyékában élhetnék. sztem a boldogság nem az anyagiakon múlik, de lehet h ezt csak azért írom ezt mert ezzel sosem volt gondd.
szia, én az elkényeztetettségre reagálok. dolgoztam au-pair-ként egy angol családnál (kb 4 éve)áz a család olyan gazdag volt hogy belsö medence volt a házban és maga a ház is oriási volt 8 hálószoba volt két nappali... minden évben hónapokat töltöttek akár ausztráliában vagy éppen orlandóban. szóval iszonyat gazdagok voltak. a nagyobbik fiu 17 éves volt és minden héten 2 délutánt egy nagy üzletben kisegítöként dolgozott. pénzt akart keresni, hogy ne anyucitol kérjen ajándékra. egy nagyon vagány gyerek volt állandóan más csajokkal jött haza, de nem szégyenlte hogy dolgozik, volt hogy senki nem tudott érte menni este és taxival kellett jönnie ami többe került mint a napi bére, de mnet és ment. nem volt autója anyuka meg is mondta nem kap amíg nem érzi hogy elég jól vezetne. (3 merci volt az udvarban) a nagyobbik lány 15 éves volt és azon hisztizett hogy ö miért nem dolgozhat még (törvény). volt mindenük meg volt az összes video játék minden szobába plama tv.... de még is dolgozott. na otthon pont az nem dolgozik akinek a pénzre lenne szüksége.
Örülök, hogy oda születtem, ahova. De nem azért, mert hû, de szerettek, hanem azért, mert sosem figyeltek rám, emiatt megszülhettem a fiamat 15 évesen. A régi "családom" elhagyott, de lett helyettük új, igazi. Imádom a fiamat és az apukáját is. Talán, ha máshova kerültem volna, mindez nem történhetett volna meg velem.
Nem örülök hogy ide születtem, szüleim alkoholisták, mióta eszemet tudom veszekednek minden 1es nap, ordibálnak 1mással, és szidják 1mást. Van egy 2 évvel idõsebb (18 éves) nõvérem, és nem tudunk mit csinálni. Nem vagyunk gazdagok se, sok az adósság is. Tehat kaptam 1 nagy kihivast az elettol. És próbálok túlélni.
Nem is tudom. Jobban örülök, hogy kijártak azok a keménységek, hogy megtanuljak élni, mert azt tanulni kell. 12 évesen már párnákat, kutyafekhelyeket varrogattam, hogy megdolgozzam a zsebpénzemért. Amikor betöltöttem a 16. életévemet diákmunkába álltam. De nem bántam meg, hogy suli mellett dolgoztam is. Nagyon sok mindent tudnék írni, hogy min mentem keresztül de egy a lényeg: örülök, hogy megtanultam becsülni, tisztelni. A családom nem tökéletes, de elfogadtam õket. Néhányan elítéltek, de megtanultam bocsájtani, szeretni õszintén.
nem örülök :) kis pesszimista állat vagyok :) Svájcba születtem volna ott minden olyan nyugodt :)
igen azt hiszem
ja
Hat talan. Nagyon el vagyok kenyeztetve de nem vagyok elragattatva az anyagiakal. Es csak anyit sajnalok hogy nem Amerikaba szulettem!!!Azert en lennek ojan ahol a mama penzebol mindent el lehet erni :D
Igen, mert nagyon sok szeretetet kaptam, s kapok most is. Ennél fontosabb dolog aligha van számomra.
Az ember a családját nem választhatja meg, csak a barátait. De én szíven szerint nem ide szerettem volna születni, ahol most vagyok, de ide sikerütl.
Én is nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ennyire jó családom van!
Elegedett vagyok magammal es a csaladommal is szerintem ennyi eleg a boldogsaghoz.
Nem örülök annak hogy ide születtem, és nem azért mert nem vagyunk milliárdosak.Akkor se lenne jobb a helyzet ebben a családban, ha gazdagok lennék, ugyanis úgy érzem, hogy nálunk hiányzik az összetartás, mindneki a másikat utálja, valamint hiányzik a szeretet, az "elfogadom a gyerekemet olyannak amilyen" effektus nálunk nem létezik. Pedig mások szerint is én olyan normálisan szoktam viselkedni a szülõkkel hogy szinte én vagyok a mintagyerek, és mégis rosszul bánnak velem.Nem járok diszkóba, nem cigizek, nem drogozok, stb...És mégis... Ennek köszönhetõen inkább kerülöm a szüleimet, fõleg apámat, de rokonok még rosszabbak.Nem is tudom hogy bírtam ki velük lakni:-(.
A kérdező hozzászólása: Az már igaz. :)
Igen! Szerintem ez így a szép. Kicsit küzdeni kell. Meg kell ízlelni az is, hogy milyen a nem a leggazdagabb családban élni. A családomat is szeretem még a viták ellenére is. Tudom, hogy fontosak az anyagiak, de egy szeretõ családi környezet mégis csak felbecsülhetetlen:)
Részben igen, részben nem. A szüleim lehetnének sokkal érettebbek, nagyon különbözöm tõlük lelki felépítésben és ezt nehezen tudják kezelni/ segíteni a problémáim megoldásában. Anyagilag örülök hogy sosem kellett nélkülöznünk és általában jutott arra amit szerettünk volna (ruhák, elektronika, nyaralás). Lehet hogy ezt majd azért bánni fogom ha már egyedül élek, de egyenlõre nem tudom megítélni :)
Bizonyos szempontból örülök, más szempontból nem. Örülök annak, hogy józan értékítéletem alakult ki az idõk során, hogy a saját bõrömön tapasztaltam meg a gazdagságot és a szegénységet, azt, mikor én irigykedem és mikor más irigykedik rám. Sajnos túl sok fájdalommal járt mindez, túl sokat szenvedtem emiatt túl fiatalon, de legalább profitáltam belõle annyit, hogy szellemileg sokkal idõsebb vagyok, mint a kortársaim többsége. És most már nem irigykedek senkire. Aki pedig irigy, annak elmesélem az életem történetét egy üveg bor mellett, mire az általában koppan, és többé õ sem irigykedik... :P Szólva végsõ soron örülök mindennek. :)
Azt a helyet, ahova születtem, nem szeretem. Sok a cigó, meg az erõszakos ember, nincs rend és biztonság, pedig arra vágyok a legjobban. Viszont akik közé születtem, nagyon imádom. A családom (nem csak a szûk, hanem a tág családi köröm is) fantasztikus emberekbõl áll, mindig támogatnak, és számíthatok rájuk. A barátaim is fantasztikusak, és a szerelmem is. Szóval, ha tehetném, emgfognám a rokonaimat, a szerelmemet és mindenkit, aki fontos nekem, és elvinném õket egy élhetõbb helyre, ahol nem kell nélkülözni, és félni.

örülsz hogy nőnek, illetve férfinak születtél?

mik az el?nyei, és hátrányai számodra?

Legjobb válasz: Én nõ vagyok, rengeteg elõnye van örülök neki, de párszor lettem volna férfi.

Én nõ vagyok, rengeteg elõnye van örülök neki, de párszor lettem volna férfi.
Ffi vagyok és azt gondolom, nem normális dolog ilyeneken gondolkodni: mi lett volna ha?.. mert nem lett! :) Fogadja el az ember úgy magát "aki" és éljen teljes életet! Azért is értelmetlen a kérdés, mert képtelenség másnemûként gondolkodni....
Szeretek nõ lenni. Az egyetlen, amit irigylek a fiúktól, az az állva pisilés képessége :)
Örülök, bár nem sok elõnyét látom. Sokan azt hiszik nekünk nõknek könnyebb, biztos igazuk is van, de én még nem vettem észre. Fiatal nõ vagyok és a 40 körüli férfiak tetszenek. Jóformán lehetetlen olyat találni, aki még nem foglalt és egyébként rendben van. Nem olyan könnyû ez, de egyébként sikeres nõ vagyok, gazdag érzelemvilággal, jó humorral és ésszel.
"hátránya : nekünk kell szülni, menstruálni, fõzni, mosni, háztartást vezetni, gyereket nevelni, stb stb..." Ebbõl a szülés meg a menstruáció oké, de a többi nem kötelezõen CSAK a nõ dolga.
Én sokkal szívesebben lennék férfi. Sokkal könnyebb nekik élni, munkát találni, bulizni, ruhát venni, hajat viselni. Ha lefekszenek egy csomó csajjak, akkor õket nem titulálják ribancnak. stb stb. Szívás csajnak lenni
Én kiskoromban fiúnak képzeltem magam, a bátyámat utánoztam mindenben. Máig úgy érzem, klassz lenne pasiként élni, persze úgy, hogy pasikkal is szexelnék továbbra is, mivel a nõktõl undorodom. :)
Én nem örülök annak sem, hogy megszülettem, - nemhogy ilyesmin filozofáltam volna.
tény h a férfinak könnyebb lenni.. :D (ne kelljen sorolnom), ettõl függetlenül nem bánom h nõnek születtem
Nekem ebbõl az egészbõl az jött le, hogy a nõi lét elõnye csak a gyermek megszülése. Hogy ez milyen csodálatos és ezt férfi nem élheti át. DE! Csak ennyi az egész? Ennyi az elõnye? Nincs több? Mert a hátrányokat mindenki serényen sorolta... Tényleg csak ennyit ér nõnek lenni?...
akinek van pénze az mindegy h nõ vagy férfi nekik jó az más kérdés h a férfiak a gazdagabbak általában, a gyerekeknek ott van a dada ha megtudod fizetni, takarítónõ és a nõknek nemkell ezeket csinálni de egy mindkét nemben vannak szegények
Nem csak gondolom, hanem tudom is, hogy egy férfi épp úgy képes a gyerekkel foglalkozni, mint egy nõ. Az meg szerintem nem konstans állapot, hogy az apuka dolgozik, anyuka meg otthon van, és gyerekezik, házimunkázik. Egy idõ után csak visszamegy dolgozni, nem? Nem tudom, máshol hogy van, de mifelénk a munkamegosztás dívik. Vagy ha ez nem általános jelenség, akkor én hatalmas mázlista vagyok.
A kérdező hozzászólása: ti is megtudtok bántani minket de ezen inkább ne kezdjünk el vitázni :) de azért köszi hogy leírtad a véleményed
én örülök hogy férfi vagyok de viszont a nõknek megvan az az elõnyük hogy a fiúk udvariasak velük még ha nem is szépek de a csajok érzés nélkül képesek úgy megbántani minket és ez nem jó én utálom.
A kérdező hozzászólása: persze a gyereknevelés nem feltétlen a nõ dolga de hát tudjuk hogy : a férfi dolgozik látástul mikulásig a nõ meg végzi a háztartást, meg a gyerkõcnevelést. gondolod ha apa hazajön 3 mûszakból leül játszani a gyerekével? tuti nem.. tisztelet a kivételnek, persze nem én rólam van szó de sok az ilyen !
Ezen még így nem gondolkodtam, hogy örülök, hogy nõ vagyok, vagy nem örülök. Nõ vagyok, tehát aszerint élek. Aszerint viselkedek, aszerint öltözködök...És mivel nõ vagyok, így szeretek is nõies lenni. Viszont régebben nem igen foglalkoztam, hogy nõies legyek. Szeretem a kényelmes viseletet, kényelmes, laza viselkedést, ha úgy ülhetek ahogy épp jól esik. Mára rájöttem, hogy ez nem szép egy nõnél, tehát ebben írígylem a férfiakat. Meg persze abban, hogy nem kell melltartót hordaniuk!!!
A kérdező hozzászólása: sziasztok köszi a válaszokat :) én örülök abból a szempontól hogy NÕNEK születtem elõnye : hogy megélhettem az anyaság örömét. csodálatos volt terhesnek lenni. ezt egy pasi nem élheti meg 16 hónapos a kislányom és õ a mindenem. hátránya : nekünk kell szülni, menstruálni, fõzni, mosni, háztartást vezetni, gyereket nevelni, stb stb...
Én szeretek nõnek lenni, de vannak esetek, mikor sokkal nehezebb egy nõnek. Például a nõ hordja ki a gyereket, neki vannak fájdalmai, stb. Eközben a férfi csak élvezi a szexet. Nem mondom, a merevedés is gáz, ha olyan helyen jön rá a pasira... :D
Férfi vagyok. + nincsenek nõi bajok, nem kell túlzásba vinni a külsõvel való foglalkozást, ha ráhajtok valakire, nem adja ki magát hülyén (mert ugye egy nõ sokak szerint nem kezdeményezhet), nem sürgõs a házasság és a gyerek - elvárt viselkedés: a társadalmi kodifikáció a nemi szerepekre osztva nem teszi lehetõvé, hogy valaki, ha mélyebb érzésû és még férfi is, akkor azt kifejezésre juttathassa, elvárások abban is, hogy a férfinak húde erõsnek és stabilnak kell lennie lelkileg és anyagilag egyaránt,

Örülsz neki, hogy Magyarországra születtél vagy nem? Ha nem, legszívesebben milyen országokba születtél volna, és milyenekbe biztos, hogy nem?

Ócsárlók, káromkodók, hazaárulózók kíméljenek! Normális, civilizált válaszokat várok! Én nem örülök, legszívesebben: 1.Ausztrália 2.USA 3.Japán Biztos, hogy nem: 1.Észak-Korea 2.Szomália 3.Afganisztán

Legjobb válasz: én már nem örülök neki, hogy magyar vagyok, mert már a legkisebb összetartás is hiányzik az emberekbõl. Inkább lennék japán. Bár Ausztrália se lehet olyan rossz. Afganisztánba és Szomáliába tuti nem mennék, akkor inkább é-korea.

én már nem örülök neki, hogy magyar vagyok, mert már a legkisebb összetartás is hiányzik az emberekbõl. Inkább lennék japán. Bár Ausztrália se lehet olyan rossz. Afganisztánba és Szomáliába tuti nem mennék, akkor inkább é-korea.
Örülök neki, mert magyarnak lenni szinte kiváltság. Büszke vagyok nemzetünk nagyjaira, történelmünk dicsõ részeire. Ennek ellenére nem a múltban élek. Érdekes, hogy a világon csak mi tudunk magyarul. Érdekes, hogy a mi eredetünket nem képes senki biztosra megmondani. Szerintem nem véletlenül születtünk magyarnak, biztos vagyok benne hogy küldetésünk van magyarként is. Éppen ezért bátran nézek szembe a jelenkor problémáival, tudva hogy mi magyarok már sokkal rosszabb helyzetben is többször voltunk. És a világért sem fogok elmenni.
Igen, örülök. Kevés jobb hely van a világon. Talán néhány észak- és nyugat-európai ország jobb: Franciaország, Anglia, Dánia stb. Az USA-t nem tartom jó helynek, Japánt nem tudom megítélni, Ausztrália valóban kellemes lehet.
A komcsi országokat nagy ívben elkerülni!
A kérdező hozzászólása: Ha valakinek csak a személyisége és életstílusa alapján el van rendelve, hogy vagy bárhol megtud élni, vagy sehol, akkor hogy lehet, hogy ugyanazzal az életstílussal nálunk a cigányok nem virágozva, de azért nem is olyan szarul megélnek, Finnországban meg legálisan lelõtték õket?
Arra sincs tudományos bizonyíték, hogy TE létezel, és nem csak egy spamrobot írogat itt egy ember nevében. A tapasztalat számít, és aki a jég hátán is megél, az bárhol sikeres lehet. De szerintem menj Japánba, és teszteld az elméletet.
A kérdező hozzászólása: "Aki nehéz körülmények között boldogul, az mindenhol boldogul. Aki nehéz körülmények között elbukik, az máshol sem lesz sikeres." Ez egy idealista, valóságalap nélküli ál-logikus, ál-tudományos mondás, vagy van rá tudományos bizonyíték, hogy az emberi természet így mûködik?
Aki nehéz körülmények között boldogul, az mindenhol boldogul. Aki nehéz körülmények között elbukik, az máshol sem lesz sikeres. Ide születtem. Vannak buktatók, de hol nem? Ha XY országba születek, akkor automatikusan jó nekem? Frászt. Mindenhol harcolni kell a jó megélhetésért, nem csak a szegény országokban. Szóval lehet, hogy pl Japánba születsz, és mégis meggebedsz ott, pláne, hogy ott összehasonlíthatatlanul többet követelnek meg az embertõl már az iskolában is.
Én örülök neki.
A kérdező hozzászólása: Én azért írtam Ausztráliát, mert nemigazán szeretem Európát, még a háború után 60 évvel is túl nagyok itt az ellentétek meg a középkori nemzeti konfliktusok, fõleg most a válság idején, Ausztrália viszont egy békésebb "másik bolygó". USA se lenne rossz, bár az már közelebb van a "háborús övezethez". Afganisztánt meg Szomáliát azért írtam második, harmadik helyre, mert ezekben az országokban lehet, hogy szar élni, de ráadásnak legalább nem nézi a kormány minden lépésedet, mint Észak-Koreában.
1. Japán 2. USA 3. Ausztrália (4. Dél-Korea) Ahol nem élnék 1. Európa (mint kontinens) 2. Közel-Kelet 3. Afrika (4. Kína)

Örülsz neki vagy nem, hogy európainak születtél? Miért? Ha nem, akkor hova születtél volna szívesebben?

Olyan válaszokat nem fogadok el, hogy "nem európai vagyok, hanem magyar", mivel Magyarország kulturálisan és földrajzilag Európa része, akár tetszik, akár nem tetszik a mai európai vagy EU-s politika.

Legjobb válasz: gyerekek :) ne térjünk el a témától... :) örülök kedvezõ éghajlat van víz és nem önt el a tenger ha úgy alakul na de most a kárpátmedencérõl beszélek én is nem is az eu ról :D

gyerekek :) ne térjünk el a témától... :) örülök kedvezõ éghajlat van víz és nem önt el a tenger ha úgy alakul na de most a kárpátmedencérõl beszélek én is nem is az eu ról :D
szerinted az ázsiai mit mondana ilyenkor? vagy a amerikai? európai kultúra? az milyen? beengedjük a sok afrót aztán nesze neked európai kultúra na mindegy :) én is annak örülök hogy magyar vagyok :D
kérdezõ akár azt is kérdezhetted valna örülsz e hogy a földre születtél.... amúgy csatlakozok az elõttem szólókhoz én is annak örülök hogy magyar vagyok
én is Európába sok nép él (és van sok akik nem ide valók) büszke vagyok hogy magyarnak születtem és szeretem a hazámat
örülök hogy magyarnak születtem :)
én annak örülök hogy nem izraelinek születtem :DDD paaafff :)
" én annak örülök hogy nem izraelinek születtem :DDD paaafff :) " :DD na mondjuk ennek én is ürülök nem szeretném ha vér tapadna a kezemhez...
Örülök, és büszke vagyok rá, hogy egy kultúra teremtõ fajta fia vagyok. Sajnálattal látom, hogy most hanyatlik több ezer év munkája.
"turbómagyarok" én nem pontozok le senkit :) de ez dicséret bóknak veszem :) éljen Magyarország :)
Úgy nézem a turbómagyarok mindenkit lepontoztak aki nem azt írta, hogy "örülök, hogy magyar vagyok", aminek persze semmi köze az eredeti kérdésre.
"lehet lepontozni" magatokat közösítitek ki...
büszke vagyok hogy magyar vagyok :) aki meg nem az az nem is tudom forduljon fel :D
Én nem -.-" lehet lepontozni
én örülök neki hogy a történelmileg legõsibb földrészre születtem legalább nem vagyok önzõ amcsi, dél-amerikai drogbáró, afrikai tömeggyilkos diktátor nem élek a kelet-ázsiai tömegnyomorban ha nem ide születtem volna, akkor még ausztráliát tudnám elképzelni, ott elég nyugis az élet, vagy annak látszik
"persze aki igazi magyar az marad szépen itt a fenekén és szidja tovább a politikát, a rendszert meg nemtudom még mit'" ki szidja? mszp eltûnik a sok korrupciótól szdsz nincs fidesz talán helyreteszi a dolgokat és van egy jobbik is :) ami képviseli a magyarokat neked meg jó utat :) csak ne hogy felgyújtsák az autódat (ha lesz) a négerek ha elkezdenek tüntetni
örülök hogy magyar vagyok :)
Azért jó, hogy magyarok vagyunk, meg minden... Én pl örülök hogy magyar vagyok, de mondjuk anno egy skandináv, egy kanadai, egy ausztrál, vagy egy olasz ellen sem tiltakoztam volna, ha lehetett volna választani...
Én nagyon örülök hogy itt, Magyarországon vagyok, hogy magyar vagyok, hogy európai vagyok!! :D
Én örülök, hogy Európába születtem. A világtörténelem során mindig is ez a kontinens volt a középpontban, és ez határozta meg a világ fejlõdésének irányát (bár a vh.-k után ez megváltozott), de nincs még egy kulturálisan ennyire gazdag és sokszínû kontinens a Földön.
Legjobb hely, természetileg, ha megnézed nincsenek nagyobb tornádók, árvizek sem sûrûn és nem nagy térségben!
Örülök, hogy európai vagyok (messze ez a legjobb földrész), de nem vagyok rá büszke (mivel ez nem érdem). Magyarország egyébként az egyik legjobb ország Európán belül, ennek is lehet örülni (de erre sem vagyok büszke, mert ez sem érdem).
Dubaj, vagy valami trópusi ország, az idõjárás, meg az építészet miatt, de én is szeretem a Hazámat. És tudom, hogy azok is szeretik a hazájukat ahol, , mérgeskígyók, meg pókok élnek, ott van más szép, jó dolog.
ha választhatnék, hogy hol éljek, csak Németország jöhetne szóba.
Néha elgondolkozom ezen, hogy örülök-e neki, hogy egy nagyrészt zsidók áltál megvett földrészen élek. De azért örülök neki, hogy ide születtem. Hogy miért? Mert a mai kultúra és tudományok nagy része europábol indultak ki. Pl. amerika felfedezése, benépesítése stb... örülök annak is, hogy europában sikerült létrehozni egy olyan gazdasági és politikai uniot, ami képes versenyt tartani gazdaságilag és valutailag is az Usával
"ki szidja?" én nemtudom, akármikor belebotlok valamilyen politikai témájú akármibe (cikk, beszélgetés) csak a szidás meg az elégedetlenkedés megy. de örülök ha nem így van. /off vége.
szerintem azokat pontozzák le akik büszkék hogy magyarok érdekes... sok hazátlan bunkó :) )
úgylátom a "nagy magyarok" mindenkit lefelé pontoznak aki mást mer írni :) ))))
neharagudj, nem regisztráltam újra:) az elõzõ válaszokat el sem olvastam, tehát nem tudom mirõl van szó. nincs hazám, és? a hazámnak a lakásomat tekintem, és az lényegében mindegy melyik országban van, amíg jól érzem ott magam. egyébként a "talán el is mehetnél innen"-re a válaszom: ez úgy kb egy éven belül meg is fog történni (franciaország a cél). más nyelveket beszélnek máshol? jaigen, beszélek angolul, franciául, olaszul pedig nemsokára kezdek el tanulni, utána pedig folytatom a japánt. persze aki igazi magyar az marad szépen itt a fenekén és szidja tovább a politikát, a rendszert meg nemtudom még mit...(hozzáteszem nem politikai okai vannak az elköltözésemnek:)
csak magyar :)
A kérdező hozzászólása: "kérdezõ akár azt is kérdezhetted valna örülsz e hogy a földre születtél...." Nemigazán, mert pl. az amerikai, afrikai, kelet-ázsaiai stb.. kultúra, éghajlat, világnézet, környezet lényegesen más mint az európai.
A kérdező hozzászólása: " európai kultúra? az milyen?" Ha neked Európára gondolva nem jelennek meg a fejedben olyan kulturális elemek amik az európai országok nagyrészében közösek, és adnak Európának egy olyan egyedülálló, de minden országban fellelhetõ hangulatot, mint amikor mondjuk Amerikára vagy Ázsiára gondolsz, akkor gondolom a kérdésbõl sokat nem értettél meg.
kérdezõ ezt így nem lehet behatárolni :) szerintem de örülök én is hogy magyar vagyok :P
"Ha neked Európára gondolva nem jelennek meg a fejedben olyan kulturális elemek amik az európai országok nagyrészében közösek" hogy ne jelennek meg csak az a baj hogy ezeket a 2. vh val elvesztettük és jött ez a fene nagy liberalizmus aminek most fogjuk inni a levét
mondasz valamit a helytelen politizálás eredménye már mutatkozik
az a baj hogy európát amerikanizálták legalábbis ezt szeretnék/szerették volna ez megbosszulja magát majd
Inkább lettem volna angol vagy amerikai
igen elpuhultunk és meg esznek minket vacsorára más népek ha hagyjuk de szerintem már elindult egy folyamat ott van Németország Angale Merker brutálisan sokat vesztett népszerûségébõl talán a németek felébrednek és lehúzzák a vc n a liberalizmus bilincsét
igen mert itt nincs madárpók meg mérgeskígyó meg malária meg monszun meg aszály meg sivatag meg örök jég meg na... itt normális éghajlat van meg kevés az állat
annak örülök hogy európainak születtem. az hogy ezen belül milyen országba, az teljesen hidegen hagy. nem is tartom magam magyarnak, európai vagyok.
"az teljesen hidegen hagy. nem is tartom magam magyarnak, európai vagyok. " hát talán el is mehetnél akkor innen nem? ja csak hogy máshol nem azt e nyelvet beszélik :S tudod mi a baj az ilyen kis világ polgárokkal 66? vagy szólítsalak 45 nek? mert te vagy az csak újra regisztráltál :D na szóval az a baj hogy nincs hazád a világ 2/3 [email protected] 1/3 meg nem fogad be :)
"66" is hamar 0 zott :)
örülök
A kérdező hozzászólása: Én is világpolgár vagyok, de én nem szeretem Európát. USÁ-t, Japánt, Ausztráliát szeretem.
" "66" is hamar 0 zott :) " ilyen mentalitással?:D én nem csodálkoznék...
igen, de szívesebben születtem volna valamelyik skandináv országba a lehetõségek miatt.
én meg csak magyarnak :)
A kérdező hozzászólása: Itt most konkrétan arról kérdeztem, hogy örülsz-e neki, hogy az európai kultúrába, földrajzi helyre, politikai, vallási környezetbe születtél. Nem konkrétan arra, hogy örülsz-e neki, hogy magyar, román, szerb stb... vagy

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!