Találatok a következő kifejezésre: Örökölheti a az (34 db)

Örökölhető a vetélési hajlam? Megemlítsem az orvosnak?

Anyukám 3x vetélt el és egyszer pedig egy életképtelen babát kellett világra hoznia a 22. héten mielőtt én teljesen egészségesen megszülettem. Akkoriban (23éve) pontos magyarázatot nem tudtak erre adni. Örökölhető a hajlam? Márciusban tervezek orvoshoz menni,mert most hagyom abba a fogamzásgátlót,augusztustól próbálkoznánk a babával. Megemlítsem az orvosnak anyukám történetét? Érdemes?

Legjobb válasz: persze, hogy érdemes! ártani nem fog:) sok sikert!

persze, hogy érdemes! ártani nem fog:) sok sikert!
igen örökölhetõ sajnos!!! mindenképpen beszéld ezt meg a dokival..h mit javasol.
Megemlítheted, bár nálunk meg fordított a helyzet, anyukámnak egyszer sem volt vetélése, úgy tudom az õ anyukájának sem, nekem meg elment az elsõ baba.
Mindenképpen említsd meg. Nem akarlak riogatni, de nálunk, anyai ágon mindenki elvetélt az elsõ babával, én sajnos háromszor, mire egészségesen és probléma mentesen megszületett a lányom.

Örökölheti a kiskorú fiam az elhunyt apja hitelét?

Már több éve elváltunk. A fiam apja balesetben elhunyt. A volt anyósom azt állítja, hogy több banknak is tartozott a volt férjem és hogy mondjak le az örökségr?l, mert így azt fogja örökölni. De én még semmilyen papírt nem kaptam senkit?l. Örökölhet a fiam úgy hitel, hogy arról papírt nem kapunk?

Legjobb válasz: Az örökös az örökség értékéig felel csak a tartozásért.

Az örökös az örökség értékéig felel csak a tartozásért.
Hagyatéki tárgyalás nem volt? Nehezen hihetõ anyósod sztorija mivel fiatalkorú örökös esetén a gyámhatóság azonnal ráteszi a kezét mindenre és csak a jóváhagyásukkal tehetnek bármit az örökséggel. A biztosításban ki a kedvezményezett? Én a te helyedben utánajárnék, hogy miért nem kaptatok valamilyen értesítõt az örökségrõl(nehogy kiderüljön, hogy anyós kavart a dolgokba). Hasonló helyzetben voltam, nekem kb. 1 hónap után kiküldtek minden értesítõt.
Szerintem a tartozást a bank felé elõször lerendezik, és nem várják meg vele míg nagykorú lesz a fiad. Igen gyanús a mama!
Az nem számít, hogy mikor váltatok le. Ügyvéddel beszélj, ne az anyóssal.
Az anyós szerintem kavar. Nem mondj le az örökségrõl. Nem tudjuk mekkora összegekrõl van szó +/-, de az örökös csak az örökség mértékéig felel a tartozásokért, tehát legrosszabb esetben 0-ra jöttök ki.
A hitel a hitelfelvevõ halála után nem nõhet!
tudom, hogy mindig mindenki szidja az anyósokat, de amit írsz, elég logikusnak és hihetõnek hangzik. Azét persze kérdezz utána, hogy mi is van, meg hogy, biztosan kaptok majd papírt, csak amilyen lassan megy az MO-on...
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy hagyatéki eljárás nem lesz, mert az anyósom azt mondta a hivatalban, hogy semmi nincs a nevén. Így csak a gyerek 18 éves korában tudom meg hogy mennyit örökölt és ebbõl mennyit kell hitelbe fizetni???? Addig nekem (neki) nem szól senki semmit??? Vagy ez a biztosítás addigra el is tûnik? A kisfiam még csak 8 éves....
"az anyósom azt mondta a hivatalban, hogy semmi nincs a nevén." Anyósod ne lepõdjön meg ha NAV érdeklõdni fog utána. Egyébként ez nem bemondásos alapon mûködik. A bank nem fog várni ebben biztos lehetsz. Keress egy ügyvédet, majd õ elmondja mit kell tenned.
A közjegyzõ készít egy hagyatéki leltárt, amiben szerepelnie kell mindennek, ami meg nem azt póthagyatéki eljárásban rendezik. A hagyatéki tárgyalásra az érintetteket meg kell hívnia a közjegyzõnek, ahol ismerteti a hagyatéki leltárat, illetve hogy az elhunyt rendelkezett-e végrendelettel. A közjegyzõnél nyilatkozni kell az örökösöknek a hagyaték elfogadásáról vagy elutasításáról. Kiskorú esetén a gyámhatóságot is értesíteni kell.
Menj be te a hagyatéki hivatalba, ugyanis az nem úgy megy, hogy valaki "bemondja", hogy milyen örökség van.
Ez nevetséges, a hagyatéki tárgyalás nem megkerülhetõ es az örökség felértékelése nem bemondasra megy.
A kérdező hozzászólása: Hát ennél az önkormányzatnál úgy látszik úgy megy. Megkérdezték volt e autó, ház stb. a nevén és mivel az nem volt, csak ez a biztosítás, így ezt nem mondta az "anyósom". Amikor én odatelefonáltam a hivatalba azt mondta a nõ, hogy õ nem mondhatja az anyósnak, hogy úgy hallotta van valami mégis, csak akkor tehet valamit, ha az anyós bemegy és odaadja a hivatalos papírokat. Amit õ nem tesz meg, mert lusta, meg mert nem akarja....
el kéne menni a közjegyzõhöz. elmondani, hogy a kiskorú gyerek apja meghalt. utána tud-e nézni, hogy volt-e hagyatéki tárgyalás. ha volt, és kihagyták a gyereket, akkor tartson póthagyatékit. Meg lehet-e tudni, hogy mi az örökség tárgya, mit javasol hitel öröklésénél. Arról nem lehet kategórikusan nyilatkozni, hogy a nagyinak nem jár az életbiztosítás. Mert ha õ volt megjelölve kedvezményezettként, akkor õ kapja. - Akkor viszont nem értem a kavarását, hogy mondjál le az örökségrõl. Nincs logika anyós érvelésében 8azon kívül, hogyha a gyereknek járna, és le lehetne mondani róla, akkor õ kapná-de ez meg csak önzõség részérõl) én nem bíznék anyósban, és megkérdezném a közjegyzõt. anniyba nem kerülhet, hogy ne érné meg ahhoz képest, amit veszthet a gyerek. Anélkül, hogy tudnág, mi az örökség, le ne mondjatok (gyámhivatal úgysem fogja hagyni) Lehet, hogy gondolsz egy hitellel terhelt házra, aztán meg megnyerte a lottót, csak te nem tudsz róla ... Anyóssal azt is közölném, hogy halálkor zárolják a betétszámlákat, ha letagadja, meg dugdossa a takarékkönyvet, akkor sem fog tudni késõbb hozzájutni!
1. A volt férjed lakóhelye szerinti illetékes helyen utána kérdeznék a hagyatéki tárgyalásnak, mert arról neked kellett volna értesitést kapni, mivel a férjed halála után a gyereke (esetleg több gyerek, ha volt neki másik is) örököl. 2. Ha a gyerek örököl, akkor adóságot csak a pozitiv vagyon erejéig örökölhet, azaz olyan nincs, hogy plusz adóság marad. 3. Az életbiztositást alapesetben az örökösnek kell kifizetni, kivéve, ha akötvényben valaki más van kedvezményezettként megadva - de ebben az esetben független az örökléstöl.
Én is úgy tudom, hogy ilyenkor a szülõ nem mondhat le örökségrõl a gyerek nevében, szép is lenne. Ne hallgass az a anyósra, ez nem így mûködik, ahogy õ mondja.
Az öröklési jog szerint elsõsorban a lemenõ ver szerinti rokonok örökösnek, tehát a gyerek, nem a szülõ. Lesz egy hagyatéki tárgyalás, ahol elmondják, hogy mi az örökség. Ha kiskorú az örökös, a gyamhivatali is bevonják, ilyenkor a hivatal beleegyezése kell az örökség elfogadásához, illetve lemondásahoz, mert a gyermek érdekeit nézik. Anyós maradjon a fenekén. A gyerek negatívumokat nem tud orokolni semmiképpen.
Én úgy tudom, hogy ha az elhunytnak van kiskorú gyermeke, akkor mindent a gyerek örököl.A szülõ, tehát anyósod semmit.A biztosítás is a gyereké, meg a hitel is.A gyámhivatal azonnal lép ilyenkor, te nem mondhatsz le semmirõl, hiszen nem a tied. Félév nem túl sok.Apám halála után 11 hónappal volt hagyatéki tárgyalás.Lassan mûködnek a hivatalok. Ügyvédet kérdeznék a helyedben.A mama kavar valamit, õ biztosan nem örököl a fia után semmit sem..Kérj tõle hivatalos papírt arról, amit mond.
Ezenkívül ha a gyerek kiskorú, akkor te nem mondhatsz le az örökségrõl, mindenben a gyámhivatallal kell egyeztetni.
A kérdező hozzászólása: Hát tényleg elég lassan, ugyanis a volt férjem már egy fél éve elhunyt és én még se hitelrõl, se személyi biztosításról nem kaptam senkitõl semmi hivatalosat (és nem hivatalosat sem!)
A kérdező hozzászólása: Az egész sztori úgy szól, hogy ma a volt anyósom idejött, hogy a volt férjemnek kötöttek egy lakásbiztosítással egybekötött személyi biztosítást. Ezt most neki kifizetnék, ha én lemondanék az örökségrõl. Azért akarja, hogy lemondjak, mert akkor ebbõl a pénzbõl õ kifizetné a hiteleket ami marad, azt pedig ideadná.....És azért nem akarja hogy késõbb legyen kifizetve, mert mire a fiam nagykorú lesz, annyira sok lesz a hitel és a kamatok, hogy az örökség nem fedezné.....
A kérdező hozzászólása: És ha lenne hitel, akkor errõl nem kapunk valami értesítést?
Akkor marad az ügyvéd.

Örökölheti-e az elhunyt házastárs adósságait a másik fél? Az illető adóssága még a házasságkötés előtt keletkezett.

Legjobb válasz: A vagyon érték arányában örökölhetõ az adósság is... vagyis ha van 5 millió forint értékben vagyonod akkor 5 millióig öröklöd az adósságot is..de le lehet mondani az örökségrõl,így az adósság öröklésérõl is lemondasz..

Ha lemondasz a vagyon öröklésérõl akkor az adósságot se öröklöd
ma 12:29 vagyok. Mint írtam az örökség értékéig öröklöd az adósságot.Ha nem örökölsz semmit mert nincs mit, akkor nincs mibõl levonni az adósságot.(tudom, mert mi ezen már végig mentünk) Ezért nem árt tisztában lenni, hogy az elhunytnak mennyi a vagyon értéke.Ide beleszámít az ingó, ingatlan vagyon, az autó, telek, ha van akkor a pénze is..Ha több az örökség az adósságnál akkor örökölöd az adósságot is..Ha kevesebb akkor arányosan öröklöd az adósságot..
A vagyon érték arányában örökölhetõ az adósság is... vagyis ha van 5 millió forint értékben vagyonod akkor 5 millióig öröklöd az adósságot is..de le lehet mondani az örökségrõl, így az adósság öröklésérõl is lemondasz..
Sógorom 3 hónapja halt meg és minden adósságát egy 16 hónapos gyerek örökölt. Most volt a hagyatéki
És ha az elhunytnak nincs tulajdona, csak adóssága???
Ki kell pontosan számolni, hogy jössz ki jobban. Mennyi az adósság és mennyi az örökség. Az örökség fedezi-e az adósságot? Mert ha nem, akkor az örökséget vissza lehet utasítani. Ilyenkor az államra száll az adósság is és az esetleges ingó, ingatlanok is a halott után.
csak adósságot örökölni nem lehet!
igen
ha nincs gyerek akkor igen, (úgy tudom, h egyébként a gyerekek öröklik..)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat.Egy ügyvéd azt mondta, hogy örökölhetõ, de közben sok helyen olvastam hogy nem.Az illetõnek semmi vagyona nincs, semmi nincs a nevén, viszont jó sok tartozása van, a felesége pedig retteg...közös gyerek sincsen.
Ha örökölhet is, tök mindegy, mert a feleség lemondhat az örökségrõl. Ilyen egyszerû a dolog, nem kell ezen rettegni!

Ki mit szól ahhoz, hogy az új Polgári törvénykönyv szerint a házastárs halála esetén az elhunyt szülei is jelentős összegeket örökölhetnek, nemcsak az életben maradt házastárs? Hallottatok már érdekes esetekről?

"Az új Ptk. öröklésre jogosult leszármazó hiányában bevezeti a szülők és túlélő házastárs együttes öröklését akként, hogy kizárólag az özvegy örökli az örökhagyóval közösen lakott lakást és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakat, míg az ezen felüli vagyont a házastárs és a szülő(k) örököklik fele-fele részben."

Legjobb válasz: 1. válaszolónak. Ennek nincs köze az örökséghez. Elméletileg te örököltél volna, ha lett volna ingatlan nagyapád nevén. Ugyanis ha az örökhagyó gyermeke meghal, akkor annak leszármazója örököl, és nem a felesége (õ a haszonélvezetet örökli a régi Ptk szerint)

Ez most a házasság után szerzett javakra is vonatkozik? Mert ha mondjuk egy házaspár vesz egy kocsit közös pénzbõl, amiért õk ketten dolgoztak meg, mondjuk a férj nevére íratják, a férj meghal, akkor kicsit furcsának tartom, hogy a szülõk örökölnek. Szerintem nem kellett volna megbonyolítani. De ha valaki máshogy akarja, maximum elõrelátó és végrendelkezik, eddig is volt ilyen lehetõség. Úgyhogy túl sokat nem szólok hozzá.
1. válaszolónak. Ennek nincs köze az örökséghez. Elméletileg te örököltél volna, ha lett volna ingatlan nagyapád nevén. Ugyanis ha az örökhagyó gyermeke meghal, akkor annak leszármazója örököl, és nem a felesége (õ a haszonélvezetet örökli a régi Ptk szerint)
Felváltotta a tulajdonjog. És az a gáz, hogy teljesen nem tudod kitiltani, végrendelettel sem, mert van még a köteles rész. A köteles rész az örökölhetõ rész 1/3-a. Ennyivel tudod csökkenteni, ha végrendelkezel.
Ha nem tetszik, másként is végrendelkezhettek. Engem inkább az zavar, hogy ha van gyereked, és meghalsz, akkor a házastársad is örököl utánad 1 gyerekrésznyi vagyont az új Ptk. szerint, nem csak a gyermeked. Ez sokkal nagyobb gond szerintem. Tegyük fel, hogy van egy házad, egy házastársad, egy gyereked. Meghalsz. Fele házat a gyereked, fele házat a házastársad örökli. Ezután az újra megnõsül/újra férjhez megy. Születik gyerekük. Az exházastársad is meghal. Akkor utána már örököl az új gyerek, az új házastárs is. Magyarul a haláloddal a házastársad új partnerének okoztál plusz jövedelmet. Na, ez a gáz. Miért nem volt elég a haszonélvezet? Úgyhogy lehet végrendelkezni.
A 4-es válaszadó elgondolkodtatott. Ha tegyük fel, hogy a házat közösen vásároltuk, akkor fele alapból az enyém. Ha a párommal baj történne, akkor még egy negyedet én kapnék és csak negyed lenne a gyerkõcé? Tehát 1/4 és 3/4 az arány fele-fele helyett. És persze fordítva is igaz. Ez fura. Szerintem is bõven elég volt a haszonélvezeti jog. Azzal most mi lesz a jövõben? Marad még, vagy felváltotta a tulajdonjog?
Kedves elsö! A válaszodnak semmi köze ahhoz, amit a kèrdezö írt. A nagyapád után kellett volna (neked is) örökölnöd. Hacsak nagyapád nem ruházta át a vagyonát a nöre. Arròl meg csak ö tehet, nem a törvény. Szóval a különvagyona nem jàrt volna a feleségnek, és csak ö tudott arròl tenni, hogy te ne kapj, csak a nö. Ami a kérdèst illeti, van benne logika, hiszn ha èletèben már nem tud a szülökröl gondoskodni, legalább így...
1-es válaszoló! Elhiszem, hogy rossz, de te nem apád után nem kaptál semmit (mert nem az övé volt a ház), hanem a nagyapád után. Akinek meg szíve joga volt megnõsülni. Valószínûleg õ dolgozott meg azért a házért, nem hiszem, hogy jogos a felháborodásod, hogy a felesége kapta meg.
# 3 Te pedig nem közvetlenül a dunába kulázol, de mégiscsak ott köt ki közvetetten az a víz amit lehúzol a wc-n. Vagyis egyrészt az ingatlan apámé lett volna, ha nem õ hal meg elõbb tehát teljesen jogos a felháborodásom.Egyébként is jogos a felháborodásom mivel egy idegen emberé lett a családi vagyon és nem érdekel, hogy szerinted mi a jogos meg mi nem, mert ez tény.
Engem csak az zavar, hogy kizsákmányoltak a törvények miatt mivel apám elõbb halt meg mint nagyapám és csak nagyapámnak volt lakása, de õ meg feleségül vett egy nõt és mikor meghalt a nõ vitt mindent én meg semmit nem kaptam így apám után.
Szerintem a szülõi örökség nem lesz túl gyakori eset. 1. Ha nagyon fiatalon hal meg, még nincs se felesége, se vagyona, akkor a szülõknek nincs mit örökölniük. 2. Ha fiatalon hal meg, de már van felesége (gyerkõc még nincs), akkor olyan elképesztõen nagy vagyont még nem volt ideje felhalmozni a házon kívül. Így esetleg az autó és némi félretett pénz felezõdik. 3. Ha korábban meghal mint a szülei, és van gyereke, akkor pedig tárgytalan.
hát én pl olyan házastársat választottam akirõl eszembe se jutna ilyet feltételezni hogy a közös gyerekeinket kiforgatná, dehát kinek mi
17-es. A gond ott van, ha én halok meg elõbb, nem tudhatom, hogy a házastárs lemond-e a gyerekek javára.
ha örökölsz a házastársad után, de azt akarod, hogy az a gyereketeké legyen, akkor lemondasz az örökségedrõl a gyerek javára, vége a történetnek. nem tudom min problémáztok...
#15 - mivel van leszármazó (gyerekek), így a szülõk nem játszanak a képletben. A szülõk abban az esetben örökölnek, ha nincs gyerek.
Hát ez nem túl szimpi ötlet. Engem apám kirakott otthonról 19 évesen, a ruháimat és a tankönyveimet vihettem el egyedül otthonról. Azóta nekem családom van, a 0-ról indulva lakásunk, autónk. Ha uram bocsáss meg találnék halni, akkor rohadt pipa lennék, ha az a semmirekellõ fél forintot is kapna utánam. Van nekem két gyönyörû, okos gyerekem, én mindent rájuk hagyok! (párom ezek szerint nem is játszik a dologban, mert "csak" élettársak vagyunk)
Nem tudom, hogy melyik eszemínusz nullázott le, de kár volt. Jogvégzett vagyok, szakvizsgával, nagyon is tudom, hogy mit írok. Nagyon jellezõ, hogy ide olyan emberek jönnek, úgy látszik, akik az eszük helyett a zsigereikkel gondolkodnak. 15: Nem csak érdemtelenség létezik, olvasd el a jogszabályt.
9-es: nem igaz. Vannak a törvényben taxatíve felsorolt kitagadási okok. Ki lehet tagadni a szülõket, ilyenkor a kötelesrész SEM jár. Értsd: 1. Ha a szülõ normális volt, akkor úgysem fogja a meghalt gyermeke házastársát kisemmizni. 2. Ha pedig nem, akkor mindig van valós ok arra, hogy ki lehessen tagadni, és ez az ok BÁRMELY bíróság elõtt megáll. Nem kell félni. Ilyen aljas és embertelen szabályokkal SEM lehet egy embert arra kényszeríteni, hogy szüljön oda, ahol önmaga sem képes magát fenntartani, nemhogy a gyerekeit.
13. válaszolónak. A kitagadást érdemtelenségre hivatkozva tudod megtenni. Sajnos a magyar törvények az érdemtelenséget elég ritkán engedik kimondani. 7:6. § [Érdemtelenség] (1) Érdemtelen az öröklésre, a) aki az örökhagyó életére tört; b) aki szándékos eljárásával az örökhagyó végakaratának szabad nyilvánítását megakadályozta, a végakarat érvényesítését meghiúsította vagy ezek valamelyikét megkísérelte; c) aki a hagyatékban való részesülés céljából az örökhagyó után törvényes öröklésre jogosult vagy az örökhagyó végintézkedésében részesített személy életére tört. (2) Az érdemtelenség nem vehetõ figyelembe, ha az érdemtelenségre vezetõ magatartást - bárki ellen irányult - az örökhagyó vagy az, aki ellen irányult, megbocsátotta. (3) Az érdemtelenségre az hivatkozhat, aki az érdemtelen személy kiesése folytán maga örökölne, vagy a végintézkedéssel reá rótt kötelezettségtõl vagy más tehertõl mentesülne. (4) Aki érdemtelenség miatt kiesik az öröklésbõl, nem jogosult törvényes képviselõként a helyébe lépõ személy örökségének kezelésére. Az ilyen vagyon kezelésére a szülõi vagyonkezelésbõl kivont vagyon kezelésére vonatkozó szabályokat kell megfelelõen alkalmazni. Tehát végrendelkezéssel csökkenteni tudod az örökrészét a szüleidnek, de a köteles részük akkor is megmarad (jelenleg az örökségük fele, jövõben 1/3-a)
19-es, igen, neked sem, neki sem, nekem sem. De, ha meghalsz, a párod egyszer újra megnõsül. Fele ház a gyereké lesz, fele ház a párodé. Mármint ha neked van saját tulajdonod. Aztán meghal a párod is. Új asszonykáé lesz a párod tulajdonának a fele. Anélkül, hogy kiforgatná.

A kishhörik örökölhetik annyuktól az agresszivitást (törpehörcs)?

Legjobb válasz: Igen, pláne ha ezt látják a szülõtõl. De minden nevelés kérdése. Bár a hörcsög nem valami intelligens állat, de szerintem meg lehet tanítani neki is, hogy az agresszivitás rossz.

Igen, pláne ha ezt látják a szülõtõl. De minden nevelés kérdése. Bár a hörcsög nem valami intelligens állat, de szerintem meg lehet tanítani neki is, hogy az agresszivitás rossz.
Inkább tanulják, mint öröklik, de ja, elõfordulhat. Az állatok is az anyuktól tanulnak, és ha az retteg az embertõl, vagy automatikusan megharapja, akkor õk is ezt a viselkedésmintát fogják követni.

Ha a jövendőbeli anyuka diszlexiás volt, csak kinőtte, sőt az ő édesapja is gyanús, hogy az lehetett anno, akkor ezt majd örökölheti a baba?

Diszlexia (ha esetleg valaki nem tudja pontosan, de csak saját szavakkal): olyan "betegség", mellyel az ember nem tud rendesen megtanulni olvasni, helyesen írni. Az idegen nyelvekkel is jobban kínlódik, állítólag képtelen le nyelv vizsgázni is.

Legjobb válasz: Ki az aki ilyen körökben dolgozik és ellene van a korai fejlesztésnek. Egyébként a diszlexiának is vannak fajtáji és nem mindegy ,hogy milyen módon alakult ki. Kinõni valóban nem lehet azonban.

Ki az aki ilyen körökben dolgozik és ellene van a korai fejlesztésnek. Egyébként a diszlexiának is vannak fajtáji és nem mindegy , hogy milyen módon alakult ki. Kinõni valóban nem lehet azonban.
A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy szerencsére a férjemnek nincsenek ilyen gondjai.

Örökölheti a gyerek az anyjától a kancsalságot?

Babát várok és szépséghibám, hogy kissé kancsal vagyok, ezt örökölheti a babám? SZülethet kancsalként? Tudok valamit tenni? A szemem amúgy jó, nem kell szemüveg.

Legjobb válasz: Nem feltétlenül örökli. Sõt, én nem is hiszem, hiszen nálunk édesapámnak van szemtengelyferdülése, és az éntekintetem mégis teljesen szép. Nyugi, szépen fognak állni a babád szemei! :)

Nem feltétlenül örökli. Sõt, én nem is hiszem, hiszen nálunk édesapámnak van szemtengelyferdülése, és az éntekintetem mégis teljesen szép. Nyugi, szépen fognak állni a babád szemei! :)
Lehet örökölni egyébként. Az én anyumnak sem tökéletes a szeme, kicsit kancsal, de én viszont nem örököltem. Szerintem erre kevés az esély, ne aggódj.
Igen, láttam már ilyet.de lehet hogy csak egy kcisit vagy kancsal a szemformád miatt.
Úgy tudom, hogy a kancsalság recesszíven öröklõdik, vagyis akkor, ha mindkét szülõ hordozza a rendellenességért felelõs gént. Tehát ha a férjed családjában senki sem kancsal, a gyerekeitek se lesznek azok.

Akár az unokák is örökölhetik a hiteltartozást? ! Ez olyan mintha visszamennénk az időben, mondjuk a földesurak korába.

Így is eléggé meghatározza egy ember életét a családi háttér, de ezzel a "lehet?séggel" nagyon nagyon igazságtalan szituációba kerülhetnek akár olyanok is, akik még meg sem születtek! Én biztosan nem fizetném a szüleim tartozását, na nem azért mert hibáztatnám ?ket, de akkor már inkább lelépnék egy olyan országba, ahol a "magyar" bankoknak és hatóságoknak nincsen hatásköre:) Ekkora igazságtalanságot nem tudnék elviselni! Most komolyan, semmi közöm nem lenne hozzá, nem is értem, hogy lehetséges ez?!

Legjobb válasz: Egy unoka pl. is csak dologi adós, azaz a hagyaték erejéig örököl, azaz megörökli a hitellel terhelt házat, mivel részletet nem tud fizetni, akkor elvész az ingatlan. A részleteket azonban a bank nem kérheti tõle, hisz adósként a hitelszerzõdésben nem szerepelt. Hajléktalan lesz, de mást nem követelhetnek tõle, nem kell visszafizetnie a jelzálog alapú kölcsönt.

Egy unoka pl. is csak dologi adós, azaz a hagyaték erejéig örököl, azaz megörökli a hitellel terhelt házat, mivel részletet nem tud fizetni, akkor elvész az ingatlan. A részleteket azonban a bank nem kérheti tõle, hisz adósként a hitelszerzõdésben nem szerepelt. Hajléktalan lesz, de mást nem követelhetnek tõle, nem kell visszafizetnie a jelzálog alapú kölcsönt.
Tartozást továbbra is csak az örökség erejéig lehet. Ha a tartozás nagyobb, akkor tulajdonképpen nem örökölsz semmit, de a fennmaradó tartozást sem.
19:28 kiegészítés Ha vki ma adósként nem tud fizetni, a büntetés, hogy a háza elvész. Ekkor a bank elárverezteti, de elõbb elviszik az összes ingóságot. Az árverezés után befolyó összeget levonják a tartozásból. Ha marad még tartozás, tehát abból az összegbõl amit annak idején a banktól felvett, akkor az adóstól azt is továbbra is kérik részletenként. Amit nem tudok az csak annyi, hogy egy chf alapú hitelnél árverezés után is ingadozik-e a részlet, de szerintem igen, továbbra is emelkedhet vagy csökkenhet. Hajléktalan lesz és még adós is marad a maradék pénz erejéig.
Örökölni csak akkor lehet, ha hivatalos nyilatkozatoddal beleegyezel az öröklésbe. Ez lehet tartozás és jószág is.
A kérdező hozzászólása: http://tv2.hu/tenyek/video/orokolheto-a-devizahitel-tartozas..
A hagyatékot egészében visszautasíthatod, akkor nem örökölsz semmit: se passzívát, se aktívát. Ha nem utasítod vissza, terhet akkor is csak a hagyaték erejéig örökölsz, tehát legrosszabb esetben 0-ra jön ki. (Ugyanakkor nagyszülõtõ esetében az öröklési sorrendben elõször a gyerekei állnak, tehát a te valamelyik szülõd, és az õ testvérei. Unoka akkor lép a helyükre, ha õk meghaltak.)
Én így tudom, jól érted. A hagyatékba belekerül negatívum és pozitívum és ha marad pozitívum, akkor jól jár az örökös, mondjuk unoka. Hagytékban jártas közjegyzõtõl kérdezd meg, hogy elárverezett ingatlanból fennmaradó törlesztõrészletet valóban beszámítják-e a hagyatékba. Hiszen a hagyatékba bekerülhet ingatlan is, szóval, mivel nem azon volt a hitel, akkor furcsa lenne, ha az is elveszne. Szerintem csak az ingóság vész el.
A kérdező hozzászólása: Kedves 20:25, tehát ha én tartozom és nem tudok fizetni, elveszítem a lakást, ami ha nem fedezi a tartozásomat, akkor továbbra is törlesztenem kell, pl. letiltathatnak a fizetésembõl mondjuk a nettóm 50%-áig. Viszont, ha tegyük fel nem veszítem el a lakást, végig tudom fizetni a törlesztõm, de mondjuk meghalok (mivel 40 évre nõtt a futamidõ...), akkor a gyerekem örökölheti a hitelezett lakásomat és fizetheti tovább, amit ha nem tesz meg, akkor elveszíti a lakást, viszont tõle már nem tilthatnak le pénzt, hiszen nem is szerepelt a hitelszerzõdésben. Jól értem legalább nagyjából?:)
A kérdező hozzászólása: 19:23, "válaszod" tökéletesen haszontalan, nem a kérdésre adott, és még rosszindulatú is. Itt a hangsúly nem azon van, hogy én mit fizetnék vissza (amúgy nem vagyok ilyen helyzetben szerencsére mi nem kaptunk lakáshitelt, így most 40-ért fizetek albit - ma már nem bánom). Hanem azon, hogy ha a szüleimnek lenne devizatartozása, akkor én úgy gondolom, hogy ahhoz nekem semmi közöm! Az õ döntéseikért hogyan lehetek én felelõs? Illetve nem világos az sem, hogy akár a fizetésembõl is tilthatnának adott esetben, ha tegyük fel a lakást már elvették volna és a szüleim már nem élnének?
Szóval járkáltam az interneten: http://www.ingatlanjog.hu/index.php?adv=&action=60&tema=17 A hagyatékba bekerül pozitívum és negatívum. A hitellel terhelt ház is pl., aztán gondolom arról kérdeztél, hogy árverezés után mi lesz. A fennmaradó tartozás is a hagyatékba kerül. Azt olvastam, hogy elvileg a hitelezõ az elsõ és nem az örökös, tehát ami neki kell, akár másik ingatlan is ha jól értem, azt mind elveheti. Az örökséget viszont nem kell átvenni.

Örökölheti az ínhüvelygyulladást a baba?

Nincs még úton, csak tervben van. Viszont nekem az egyik kézfejemen ínhüvelygyulladásom lett, sajnos a mai napig nem múlt el. Arra vagyok kíváncsi, hogy ez örökölhet? vagy nem? L

Legjobb válasz: Az alkatodat örökölheti, de hogy kap-e ínhüvelygyulladást, az attól függ, mivel és hogyan terheli magát. Az ínhüvelygyulladásnak mindig valamilyen életformával és túlzott leterheléssel (rossz tartással) összefüggõ oka. Továbbá a stressz és szorongás is számít. Akinek egyszer volt, annak bármikor lehet újra (nekem is volt), ismerni kell a test jeleit, és változtatni az életmódon, akkor tud tünetmentessé válni az ember.

Az alkatodat örökölheti, de hogy kap-e ínhüvelygyulladást, az attól függ, mivel és hogyan terheli magát. Az ínhüvelygyulladásnak mindig valamilyen életformával és túlzott leterheléssel (rossz tartással) összefüggõ oka. Továbbá a stressz és szorongás is számít. Akinek egyszer volt, annak bármikor lehet újra (nekem is volt), ismerni kell a test jeleit, és változtatni az életmódon, akkor tud tünetmentessé válni az ember.
A hajlamot örökölheti.

Üdv! A sclerosis multiplex örökölhető? Fiú vagyok és szülés közben anyukámnak kijött ez a betegség. Vajon én is az leszek?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy pont fiú örökölheti. Egyik ismerõsöm volt igy, sajnos Õ is ilyen beteg volt, és a nagyobbik fia örökölte. A gyereken kb 25 éves korában jött ki ez a betegség. Nem tudom Te mennyi vagy, de szerintem esélyed van rá, de arra is , hogy ne örököld. És kivánom Neked, hogy valóban ne legyen ilyen betegséged!

Szia! Én úgy tudom, hogy pont fiú örökölheti. Egyik ismerõsöm volt igy, sajnos Õ is ilyen beteg volt, és a nagyobbik fia örökölte. A gyereken kb 25 éves korában jött ki ez a betegség. Nem tudom Te mennyi vagy, de szerintem esélyed van rá, de arra is , hogy ne örököld. És kivánom Neked, hogy valóban ne legyen ilyen betegséged!
szülésnél van egy hormon, ami sajnos elõhozhatja, ha hajlama van rá valakinek. Nálad még nem jött elõ és nem is biztos, hogy elõ fog jönni! Inkább majd ha lesz lányod, õt vidd el genetikai szûrésre. anyukád dokiját is meg lehetne errõl kérdezni, látja-e okát, hogy kivizsgáljon téged.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sejtettem hogy örökölhetõ...:S Akkor egy genetikai vizsgálaton kiderülne?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!