Találatok a következő kifejezésre: Örökölhető a a (145 db)

Örökölhető a kancsalság?

5 ÉS FÉL HÓNAPOS A KISLÁNYUNK,ÉS MIND A KETTEN SZEMÜVEGESEK VAGYUNK A PÁROMMAL.ÖRÖKÖLHETI-E A BABÁNK A PÁROM KANCSALSÁGÁG?

Legjobb válasz: Igen örökölheti. Egyik ismerõs családnál, ahol az anya volt kancsal, mind a három gyerek is az lett.

Igen örökölheti. Egyik ismerõs családnál, ahol az anya volt kancsal, mind a három gyerek is az lett.
Sajnos igen, örökölhetõ. Ezt nekem szemész orvos mondta, mikor a koraszülött kislányomat vizsgálta, mert én kancsal vagyok. De szerencsére egyik gyermekemen sem látszik remélem késõbb sem fog. Tehát nem 100%-kos hogy örökli, csak benne van a pakliban.
Sajnos, igen. :(
Szia! Seózerintem igen..de nem tudom igazán. Majd egy okosabb ember megmondja:) Gratula a picihez:) 18 hetes kismama:)
vagyis szerintem na:D bocsiii..:D
A kancsalság akkor is örökölhetõ, ha valaki nem úgy születik, hanem baleset miatt lesz az?

Örökölheti a gyerekem hogy visszahúzódó, félénk legyen?

Én gyerekként nagyon csendes, visszahúzódó voltam. Soha nem voltak igaz barátaim. Az anyám mindig piszkált ezért, mindig felemlegette, hogy nem tudok barátokat szerezni. De ezt az érettségi után már kin?ttem. Majd megismerkedtem a párommal, és mintha minden más lett volna. A párom más ? sokkal könyebben nyit mások felé. Lehet hogy a gyerekem is visszahúzódó lesz, ez meg történhet.

Legjobb válasz: Nem hiszem, minden gyereke nyitott 2-3 éves koráig, a szülõk nevelési módszerei teszik õket zárkózottá. Ha férjed barátságos, akkor tõle örökölheti ezt a gyerek, ha te megfelelõen neveled, akkor a gyerek nem zárkózik majd be. Vidd sokat közösségbe, klubbokba, gyerkeprogramokra. stb. stb.

Nem hiszem, minden gyereke nyitott 2-3 éves koráig, a szülõk nevelési módszerei teszik õket zárkózottá. Ha férjed barátságos, akkor tõle örökölheti ezt a gyerek, ha te megfelelõen neveled, akkor a gyerek nem zárkózik majd be. Vidd sokat közösségbe, klubbokba, gyerkeprogramokra. stb. stb.
örökölheti igen.
nem a szülõk nevelési módszerei teszik õket zárkózottá. a tulajdonságainkat örököljük.
A gyerekek nyitottak mindenre és mindenki felé. Ha rajtad azt látja, hogy te visszahúzódó vagy, akkor õ eltanulhatja tõled ezt a viselkedést.
Nem örökli, de ilyenné nevelheted. Neveld magabiztossá, nyitottá.
Magabiztossá csak hiteles magabiztos ember nevelhet. Ajánlom keressetek rá a neveléstörténetre!
Én világ életemben nagyon félénk, csendes, szégyenlõs és visszahúzódó voltam/vagyok. A férjem se sokkal karakánabb.. A fiank 6 éves, nagyon kevés bíztatás kell neki és megnyílik. Nagy szájú, beszólós, magabiztos. Idõnként rájön a visszafogottság, de meggyõzéssel leküzdhetõ (pl. ha kíváncsi valamire, nyugodtan menjen oda idegen környezetben megkérdezni, mondjuk tegnap volt erre példa, nem merte megkérni a nagy break-es fiúkat, hogy mutassanak neki valamit). De a kedvétõl függ, legtöbbször ilyenekkel sincs gondja. Szóval örökölheti, megtanulhatja, de egyáltalán nem törvényszerû.

Aki farkastorokkal született, annak a gyereke is tovább örökölheti ezt a hajlamot? Õszinte válaszokat várok!

34 éves férfi vagyok,farkastorokkal születtem teljesen nyitott szájpaddal.Nyolc műtétem volt idáig,de a beszédem nem a legjobb.Igaz,ha valaki megszokja az meg is érti,és enyhén dadogok is.Szerencsére már kilenc éve van egy élettársam,nagyon szeretjük egymást.Régóta akarunk egy kisbabát de mi van akkor ha az én velemszületett rendellenességet örökli?Mert nagyon nem szeretném vele azt átélni ,ami velem átélt az édesanyám.Nem is beszélve arról,hogy egy halom pénzt adott oda az orvosoknak a műtéteim alatt,sajnos hiába!Na meg persze a vakációk egy részét a kórházakban töltöttem,nehogy egy évet is kimaradjak.Tudom,sokan mondták a mai modern műtéti technikákat,de rajtam se tudtak segíteni ezért ez nem nyugtat meg.Szóval van így értelme a gyerekvállalásnak?

Legjobb válasz: Még a babavállalás elõtt el lehet menni genetikai tanácsadásra, ahol meg tudják mondani, hogy örökölheti-e a ezt a rendellenességet. Érdemes megpróbálni.

Még a babavállalás elõtt el lehet menni genetikai tanácsadásra, ahol meg tudják mondani, hogy örökölheti-e a ezt a rendellenességet. Érdemes megpróbálni.
A farkastorkot lehet örökölni, de kialakulhat teljesen független hormonhatás miatt is. A statisztikák szerint, ha az egyik szülõ érintett, akkor az utód hajlama 3.5%-os lesz. Ez szerencsére nem nagy kockázat, legalábbis szerintem annyira semmiképp, hogy ne merjetek belevágni :)
szia! az én párom is farkastorokkal született, a kisfiunk 11 hós és nem örökölte! Ez ne tartson vissza! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
Szia! Nekem nyúlajakkal születtem és két gyönyörû, egészséges gyerekem van! Persze nagyobb az esély nálatok is, hogy a baba is farkastorokkal szülessen, de szerintem annyira nem kell beparázni. Azért esetleg érdemes genetikussal beszélni, hogy megnyugodjatok. Én nem tettem, mert szinte biztos, hogy azért születtem így, mert anyukám 40 fokos lázas beteg volt a terhesség alatt...

Ilyen esetben örökölhetnek a gyerekek?

Ma találtam egy érdekes kérdést:a gyerek apja nemrég meghalt pár héttel ezelőtt. A gyerek szülei 15 éve elváltak, a gyerekek az apjukkal semmilyen kapcsolatot nem tartottak, de miután az apa meghalt, egyből kellett a 3 gyereknek az apa lakása, már 4 nappal a temetés után ezen veszekedtek, pedig az örökösök közé még az apa nővére is beletartozik, ennek ellenére a 3 gyerek követeli a lakást

Legjobb válasz: Nem csak örökölhetnek, örökölni is fognak, ha nincs végrendelet, vagy nem volt valakivel eltartási szerzõdése az apának. Undorító dolognak tartom ezt, de egy közeli ismerõsömnél is ilyesmi volt. Váratlanul halt meg, a már halott felesége után a háza egy része a gyerekeié volt úgy, hogy 20-30 éve feléjük sem néztek. Hiába íratta õ át az utolsó pillanatban az õ részét az élettársa nevére, a gyerekek így is hõbörögtek és addig harcoltak, hogy elérték, hogy szerencsétlen néni inkább kiköltözött a házból, amit 15 évig gyakorlatilag együtt építgettek, szépítgettek az élettárásával, a gyerekek meg feléjük sem hederítettek. Eladták a házat és a néni semmit nem látott az árából. Mondtuk neki, hogy ne hagyja annyiban, de azt mondta idõs õ már ahhoz, hogy pereskedni kezdjen, tehát még meg is ússza...

Nem csak örökölhetnek, örökölni is fognak, ha nincs végrendelet, vagy nem volt valakivel eltartási szerzõdése az apának. Undorító dolognak tartom ezt, de egy közeli ismerõsömnél is ilyesmi volt. Váratlanul halt meg, a már halott felesége után a háza egy része a gyerekeié volt úgy, hogy 20-30 éve feléjük sem néztek. Hiába íratta õ át az utolsó pillanatban az õ részét az élettársa nevére, a gyerekek így is hõbörögtek és addig harcoltak, hogy elérték, hogy szerencsétlen néni inkább kiköltözött a házból, amit 15 évig gyakorlatilag együtt építgettek, szépítgettek az élettárásával, a gyerekek meg feléjük sem hederítettek. Eladták a házat és a néni semmit nem látott az árából. Mondtuk neki, hogy ne hagyja annyiban, de azt mondta idõs õ már ahhoz, hogy pereskedni kezdjen, tehát még meg is ússza...
örökölhetnek. Hacsak nincs az apának végrendelete, amiben érdemtelenségük miatt kizárja õket az öröklésbõl. Ekkor csak a köteles részt kaphatják meg.
Orokolnek, igen.
De miert mocskos dolog, magyarazd mar meg? Annak, ha nincs kapcsolat a gyerek meg a szulo kozott mindig ket oldala van am. Nem csak a gyerek kotelessege a szulot keresni, sot. A szulo dolga a gyerekkel torodni.
Miert is undorito? Ne haragudj, de itt van pl az en apam. 6 eves voltam, amikor elvaltak a szuleim, apamnak "nem futotta" tartasdijra, de a nojere, akit kesobb elvett, arra igen. Hetente latogattuk, mert neki nehez lett volna eljonni -ja, nekunk nem. Csak kritizalni tudott, semmi nem volt jo neki. Ugyan meg nem halt meg es nem is kivanom a halalat, de ha oda kerul a sor, igen, en is kovetelni fogom az orokseget. Hogy miert? Baxott rank, amikor gyerekek voltunk, nem erdekelte, hogy van e mit enni. Hat minimum az elmaradt tartasdijat igenis megerdemeljuk.
Igy van, amíg a gyerek kicsi az apa kötelessége lenen törõdni a gyerekével-gyerekeivel.Aztán az a gerek ha megnõl akkor apunak lehetnek elvárásai.de ha egész életébe le se carja a gyereket, akkor az a legkevesebb valamit örököl utána.Ezzel nincs potólva, hogy nem tudta mi az apa, de nem õ csinálta az apját...
Nem érdekel semmiféle öröklés, marakodjanak a koncon azok akik igy lettek nevelve. Undorító az egész öröklésért lihegõ cirkusz.
Igen örököl, de szerintem esetek válogatja ezt is. Ismerõsöm elvált egy szatyron kívül semmit nem hozott el a lakásból minden otthagyott a volt feleségének és a gyereknek. Újra házasodott és a második gyerekkel eltartási szerzõdést kötött, nem azért hogy kisemmizze az elsõ gyerekét hanem azért mert azt mondta a másodiknak is jár annyi mint az elsõnek. Szerintem pedig így teljesen jogos.
Ha valaki meghal, akkor a gyerekei öröklik a vagyonát, illetve ha közös szerzemeny a feleséggel, akkor fele a feleségé, a másik felét meg a meghalt valaki ÖSSZES gyereke - akár házasságon belüli, akár egyéjszakás kapcsolatból született - EGYENLÖ arányban örökli. Ez alól csak az a kivétel, ha eltartási szerzödést kötött valakivel, mert akkor nem örököl senki más, csak a szerzödésben szereplö személy. Ha a meghalt végrendeletet ir, a gyerekeinek akkor is jár a köteles rész, ez a végrendelet nélküli örökség fele. Ha a meghalt halála elött elajándékozta a vagyonát, az ajándékozástól számitott 15 éven belül semmissé lehet nyilvánittatni, és a törvényes örökösödés lép életbe. Tehát a gyerekeknek JÁR az apa vagyonából az örökség, viszont az apa növérének csak végrendelet esetén, amennyiben ö a kedvezményezett.
Linkeld be légyszíves ezt a kérdést, érdekelne. Egyébként én lemondanék a részrõl, mondván hogy ha eddig nem találkoztam vele, nincs mire föl követelnem a vagyonát.
A kérdező hozzászólása: a gyerek maga bevallotta az egyik hozzászólásában, hogy nem akart találkozni az apjával, mert az anyja ellene nevelte
A kérdező hozzászólása: na itt is egy hónappal elõtte az apa átíratta az anyjára, mocskos egy dolog a gyerekek részérõl temetés után pár nappal ilyet csinálni
A kérdező hozzászólása: szlovák oldalon olvastam, nem itt

Most akkor örökölhetem a kopaszodást?

Apám kopasz lett már így 42évesre. kb 20 évesen kezdett hullani a haja. De anyám apja nem volt kopasz egyáltalán és olvastam hogy ez anyai ágon öröklõdik. 18/f

Legjobb válasz: Ez attól függ te kire hasonlítasz inkább,de öröklõdhet.

Ez attól függ te kire hasonlítasz inkább, de öröklõdhet.
Nálam apai ágon öröklõdött.

Örökölhető a vetélési hajlam? Megemlítsem az orvosnak?

Anyukám 3x vetélt el és egyszer pedig egy életképtelen babát kellett világra hoznia a 22. héten mielőtt én teljesen egészségesen megszülettem. Akkoriban (23éve) pontos magyarázatot nem tudtak erre adni. Örökölhető a hajlam? Márciusban tervezek orvoshoz menni,mert most hagyom abba a fogamzásgátlót,augusztustól próbálkoznánk a babával. Megemlítsem az orvosnak anyukám történetét? Érdemes?

Legjobb válasz: persze, hogy érdemes! ártani nem fog:) sok sikert!

persze, hogy érdemes! ártani nem fog:) sok sikert!
igen örökölhetõ sajnos!!! mindenképpen beszéld ezt meg a dokival..h mit javasol.
Megemlítheted, bár nálunk meg fordított a helyzet, anyukámnak egyszer sem volt vetélése, úgy tudom az õ anyukájának sem, nekem meg elment az elsõ baba.
Mindenképpen említsd meg. Nem akarlak riogatni, de nálunk, anyai ágon mindenki elvetélt az elsõ babával, én sajnos háromszor, mire egészségesen és probléma mentesen megszületett a lányom.

Ki örökölheti a különvagyont?

Házasságunk megromlott, gyermekünk nincs.A tulajdonunkban lév? két ingatlan közülegy közös, és a másik az én különvagyonom.Ha a válás lezajlása el?tt hirtelen elhaláloznék, a végrendeletben megjelölt kedvezményezett megkaphatja-e a különvagyonként megjelölt ingatlant? Ha a férjem megtámadná avégrendeletet, a fenti esetben megítélnék-e neki a szokásos részt?

Örökölhető a vetélési hajlam?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Az én családomban senkinek nem volt, én mégis két babával vetéltem el.

Szerintem nem. Az én családomban senkinek nem volt, én mégis két babával vetéltem el.
Szia! Nálunk a családban minden 2-ik generációnál elment az elsõ baba, így nálam is sajnos. Mindenkinél a 20-22héten történt. Nem tudom, hogy miért van így, de így van. A következõ baba azonban egészségesen megszületik. Érdekes.

Örökölheti majd a gyerekem?

Én születtem egy rendellenességgel, a szüleim teljesen egészségesek. Nem tudom, hogy ezt örökíthetem-e tovább. Ha a génjeimben van akkor gondolom igen, de ha magzat koromban alakult ki nálam fejl?dési rendellenesség különböz? tényez?k hatására Pl: vitaminhiány, küls? behatások, vagy a szül?k dohányzása esetleg alkohol fogyasztása esetén akkor nem biztos. Ha valaki tudna nekem segíteni ezzel kapcsolatban akkor azt megköszönném. Fontos lenne. Szeretnék majd egyszer gyereket, de azt akarom, hogy ? teljesen egészséges legyen.

Párom aortaszükületes. Örökölheti a pocaklakó?

Párom tünetmentes. Mondtam a dokinak, és azt mondta, hogy a legelején kellett volna szólni, most már mindegy. Ekkor voltam 12 hetes. Most 23 hetes vagyok, és picit félek, mert sehol nem találok infót, hogy a baba örökölheti e?

Legjobb válasz: nekem is az volt gyermekkoromban (állítólag kinõttem) és egyik gyerekem sem örökölte. Szerintem ez nem genetikai betegség.

nekem is az volt gyermekkoromban (állítólag kinõttem) és egyik gyerekem sem örökölte. Szerintem ez nem genetikai betegség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Reméltem, csak nem tudtam! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!