Találatok a következő kifejezésre: Õsztől az üzembentartója (1 db)

Õsztől az autónk üzembentartója a párom lesz, a tulajdonos én maradok. Mi ennek a pontos folyamata, és milyen költségekkel jár?

Legjobb válasz: Kell egy üzembetartói szerzõdést kötnötök,amivel a párod elmegy az okmányirodába,és megcsinálák az új forgalmit,ami kb.:6000 Ft,új biztosítást kell kötni a párod nevére.asszem ennyi.

Kell egy üzembetartói szerzõdést kötnötök, amivel a párod elmegy az okmányirodába, és megcsinálák az új forgalmit, ami kb.:6000 Ft, új biztosítást kell kötni a párod nevére.asszem ennyi.
Erre létezik egy fomanyomtatvány, ezt honnét lehet beszerezni?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Debrecennél véletlenül felmentem az M35-ös autópályára, kb.1 Km-re tehát a következő lejárónál jöttem le, ez díjmentes vagy valami büntetésre számíthatok?

2

KGFB-nél a kötvényszám azonos-e a szerződés azonosítóval?

Csak a kötvény van jelenleg nálam, azon nincs konkrét kötvényszám, hanem csak szerződés azonosító! Egyébként a befizett csekken is ez a szerződés azonosító szerepel. Ez lenne akkor a kötvényszám?
A KGFB felmondásához lenne szükségem a kötvényszámra, de az meg otthon van a forgalmiban :(
Egyébként AEGON biztosító.

2

Azonos háztartásban élők között lehet adásvételi szerződést kötni?

Az autónkat szeretnénk átiratni, családi okok miatt édesanyám nevére. Viszont továbbra is közös háztartásban élünk édesapámmal. Ha így írnak egy adásvételi szerződést, (ugye a cím ugyanaz lesz) akkor azzal lehet új biztosítást is kötni!? mert a régi megszűnt díjnemfizetés miatt 3 napja.
Nincs ismerős, illetve más címmel rendelkező egyén akire rá mernénk íratni a kocsit.
Szóval akkor így legálisan, és hitelesen megoldható a kötelező biztosításos dolog is? (lehetőleg online, mert 7 végére kellene a kocsi)

8

Miért nekem kell kifizetnem az önrészen felül, (10%) a 100000. -forintot?

Az én kocsimmal más okozott balesetet! Cascós a kocsi, fizetett a biztosító de nekem kellett kifizetnem pluszba 100000.-forintot a szerelőnek, holott megkapta a javítási költségét!

4

Elég csak a forgalmiba bejegyeztetni, ha igen mibe kerül ez?

A cégem nevére szeretném az autót megvásárolni.. hogy müködik ez? Elég bemenni az okmányirodába és bejegyeztetni.. vagy ugyanúgy kell fizetni vagyonosodási illetéket is? Eredetvizsga új forgalmi új törzskönyv?

Egyik ismerösömnek csak a forgalmi aljába be van jegyezve és a közlekedési hatóság 2 pecsétje látható.. érdekelne , hogyan csinálhatta?

1

A jogosítványon a 13. as rublika mit jelöl? Ilyen szürke anyag van rajta. De nincs ráírva.

Mindegyik le van írva, de az nem. Az mit jelöl? És baj, ha felkarcolódott? Most nézem, és egy kis csík lekopott belőle. Az baj? :D

3

Segédmotorra (50cm3) mennyi a kötelező biztosítás plusz az adásvételi?

6

Üzembentartotol hogyan veszikel az autot ha nem értesitik hogy a tulajdonos tartozása miatt lefoglalják?

Én vagyok az üzembentartó de semmilyen értesítést nem kaptam hogy lefoglalják az autót. Igazából tartjuk a kapcsolatot de gondolom van olyan helyzet is hogy nem tudja a tulajdonos értesíteni az üzembentartót hogy ne használja azt.Van e valami esélyem hogy ne vegyék el?

2

Hogyha kereskedőnél veszek használt autót réyzletre, akkor elhozhatom rögtön?

Gondolok itt arra, hogyha 0%tól elvihető, akkor a hitelre a papírmunkát ott helyben megcsinálják? És akkor 2órán belül mondjuk elhozhatom?

4

Németországban kötelező a mopedek regisztrálása?

Ha kell egyszer vagy pedig évente kell müszakira vinni és leregisztrálni? Mennyibe kerül kb.?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!