Találatok a következő kifejezésre: Õsztől az üzembentartója (1 db)

Õsztől az autónk üzembentartója a párom lesz, a tulajdonos én maradok. Mi ennek a pontos folyamata, és milyen költségekkel jár?

Legjobb válasz: Kell egy üzembetartói szerzõdést kötnötök,amivel a párod elmegy az okmányirodába,és megcsinálák az új forgalmit,ami kb.:6000 Ft,új biztosítást kell kötni a párod nevére.asszem ennyi.

Kell egy üzembetartói szerzõdést kötnötök, amivel a párod elmegy az okmányirodába, és megcsinálák az új forgalmit, ami kb.:6000 Ft, új biztosítást kell kötni a párod nevére.asszem ennyi.
Erre létezik egy fomanyomtatvány, ezt honnét lehet beszerezni?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha egyéni vállakozóként felveszem a "Használt egyéb gépjármű kiskereskedelme"-t, akkor mi kell ahhoz, hogy átírási mentességet kapjak?

"a gépjármű, pótkocsi tulajdonjogának olyan vállalkozó általi megszerzése, melynek előző adóévi nettó árbevételének legalább 50 százaléka gépjárművek és pótkocsik értékesítéséből származott (gépjármű-forgalmazó)"
Ez a hivatalos leírás amit találtam, de ugye friss egyéni vállalkozó is megkapja a mentességet?

0

Kaptam egy 5 ezer forintos helyszíni birságot. A papír másik oldalán azt írják hogyha nem fizeti be valaki akkor közmunka vagy leüli.5000 Ft egy napi szabálysértési elzárásnak felel meg. Ez mit takar? Egy nap fogda?

4

Szombathelyen lehet valahol bérelni P rendszámot?

Pár napra kellene vagy esetleg valaki tudna adni kölcsön?

1

Ha egy motort úgy árulnak, hogy "Okmányok nélkül", akkor azzal lehet valamit kezdeni?

Érdekelne, hogy mi a hivatalos menete ennek. Tudok valahogy forgalmit szerezni rá, meg műszakiztatni? Az eladó azt mondja, hogy "P rendszámmal forgalomban is használható". Hogyan lehet ilyen P rendszámot igényelni? Mennyibe kerül? Mennyire megoldás?

Egy 1000 ccm-es gyorsasági motorról beszélünk.

Köszi szépen!

5

Érvényes a biztosítás?

Nagyapám befizette egész évre egy 50 ccm robogó után a kötelezőt, a biztosítás az ő nevén volt. Időközben sajnos elhunyt. A motort nagymamám nekem adta, és állítja, hogy nekem nem kell új biztosítást kötnöm. Szerintem ez hülyeség, mert a szerződő fél halálával a biztosítás is megszűnt.

Ha nem így van, akkor valaki cáfolja meg, köszönöm.

Amire én gondoltam: adásvételi szerződéssel 1 ft-ért megveszem a motort mamámtól, így ez kb felér egy ajándékozással, és papír szerint is a tulajdonomba kerül a jármű. Ezután saját névre kötök egy új biztosítást.

1

Mennyi most a visszterhes üzembentartói költsége?

Esküszöm megszerettem volna találni, de ahány forrás annyi változat. van ahol 50%-ot írnak, van ahol 25%-ot, van ahol "nem terheli illeték". stb...

Tehát: ha jelképes összeg fejében átadom az üzembentartói jogot egy ismerősömnek, akkor az új forgalmin kívül mit kell fizetni?

8

50ccm-es motorra kell rendszám? Milyen papírok kellenek hozzá, amikor úton vagyok vele?

Szeretnék a nyáron egy kis melóból egy Simson S50 (vagy hasonló) típusú motort venni, és érdeklődni szeretnék. Azt tudom, hogy ezeket az 50-eseket 'B' kategóriással is lehet vezetni, de ha vásárlok egyet, akkor milyen papírok kellenek hozzá?
Névátíratás kell, ha valaki mástól veszem meg (és ugyan úgy 50E HUF, mint személygépkocsiknál?), műszakiztatni kell? Rendszám kell hozzá? Vagy csak forgalmi engedély kell hozzá a neveddel?
Ha tegyük fel egy ilyen motor, használtan 30ezer forint, akkor mennyiből jönnék ki végeredményként, ha teljesen magaménak szeretném tudni?
Ha nincs meg hozzá semmi irat, és még mindig nem az én nevemen van, hanem másén, úgy is kiszámolná nekem valaki? Vagy olyankor mit lehet tenni, hogyan adnak rá új okmányt? (főleg, hogy 3 különböző motortípusból lett összeeszkábálva a váz, a motorblokk etc. :D).

Előre is köszönöm a válaszokat!

4

Angliában ha lecserélem az autóm, hogyan váltok biztosítást?

Ha le cserélem a járgányomat, gondolom kalkulálok egy biztit az újra, aztán joccakát. De a mostani autómra előre egy évre kifizettem a teljes díjat, és még 9 hónap hátra van. Miként kapom vissza a kifizetett összeget, a bonusz kategóriáról hogyan kapok igazolást (2 év már megvan, de erről a 3 hónapról mit kapok?) vagy most nem is válthatok biztosítót, és még 9 hónapig ennél a cégnél kell biztosítanom az új autót, kerül amibe kerül?
Várom a tanácsokat, mert otthon sosem volt autóm, itt pedig még csak egy.

0

Most komolyan, büntettek már meg valakit azért mert jogosítvány kérelemmel vezetett amíg nem jött meg a plasztik kártya?

Tudom, szabály szerint tilos ezzel közlekedni. De volt valaha erre precedens hogy büntetést és eltiltást is kapott az illető? Nem "jóskának a szobatársától" sztorikra vagyok kíváncsi, hanem személyesen megtörténtekről.

Én személy szerint ki tudom várni azt a pár hetet, mert nem kell használnom az autót sürgősen.

4

Üdvözletem! Pályakezdő tgk vezető vagyok. Menetlevélről szeretnék most érdeklődni, későbbiekben fuvar és szállító levélről is. Ha vki esetleg tud nekem elküldeni ezekből egy kitöltött példányt azt megköszönném?

Kérdésem pedig: nyerges szerelvényről van szó (merci axor), teherbíráshoz gondolom 24 t kell írni honnan hová tisztasor (pl, fülöp-bag) kezdete egyértelmű, (indulási érkezési óra perc) km álláshoz az indulót kell írni v az érkezésit?
ha nem szállítok semmit a tömeget és az áru megnevezését ki kell hagyni? üzemben tartó neve címe számát gondolom tölteni kell alulra az összeshez: rakott kmhez azt kell írni amit ténylegesen rakottan megtettem, tehát munka végén ezt ki kell számolni? árutonna km: na az meg mi? km gondolom az aznap megtett összes km tömeg:az aznap szállított összes tömeg segítségeteket köszönöm fuvarlevél és szállító levélben is várom a segítségeteket

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!