Találatok a következő kifejezésre: Õ gyerek vagy én veszem (10 db)

1. Ha visszamegyek dolgozni GYED alatt és megbetegszik a gyerek, (vagy én) akkor ki vesz fel betegállományba minket (a munkahelyemen van üzemorvos is)? Lenti kérdés is.

2. GYED alatt visszamegyek dolgozni, akkor a GYES+családi pótlék még jár, ugye? A munkáltatónál kell kérnem papírokat a lemondáshoz?

Legjobb válasz: El kell szomorítsalak,gyed alatt nem lehet dolgozni.Ha visszamész dolgozni és még a gyed járna,kötelezõ lemondanod és gyes+ csp.kapsz ahogy írtad és természetesen a fizetésed,amiért megdolgozol. A háziorvos vesz fel betegállományba,de nagyon kevés a tp. ha gyest is kapsz.Ezért szokták,hogy az apa igényli a gyest és akkor ha beteg a gyerkõc,akkor rendes összegû tp.-t kap az anya aki otthon van a gyerekkel. A lemondáshoz,úgy tudom,az Oep honlapján van nyomtatvány,kivéve,ha munkahelyed tb.kifizetõhely,mert akkor náluk.

El kell szomorítsalak, gyed alatt nem lehet dolgozni.Ha visszamész dolgozni és még a gyed járna, kötelezõ lemondanod és gyes+ csp.kapsz ahogy írtad és természetesen a fizetésed, amiért megdolgozol. A háziorvos vesz fel betegállományba, de nagyon kevés a tp. ha gyest is kapsz.Ezért szokták, hogy az apa igényli a gyest és akkor ha beteg a gyerkõc, akkor rendes összegû tp.-t kap az anya aki otthon van a gyerekkel. A lemondáshoz, úgy tudom, az Oep honlapján van nyomtatvány, kivéve, ha munkahelyed tb.kifizetõhely, mert akkor náluk.
Viszont azt jó ha tudod, hogyha apa igényli a gyest akkor már nem leszel védett.
A kérdező hozzászólása: Az mit jelen, hogy nem leszek védett??? Ha a gyerek beteg, õt írja ki az orvos, ha én, engem?
Ha gyest te kapod , akkor nem rúghat ki a céged ha dolgozol a gyerek 3 éves koráig.Viszont ha apa igényli a gyest akkor te már nem leszel védett így kirúghat a céged.Ennek ebben a formában nincs köze a tp.-hez. Ha beteg a gyerek elmehetsz táppénzre, csak én úgy tudom, az összege más ha gyesen is vagy ill. ha nem vagy.Hívd fel az Oep-et, ott tudnak ilyen ügyben segíteni.

Õ gyerek még vagy én veszem komolyan a dolgot?

16 éves vagyok és 4 hónapja járok együtt a barátommal...

Legjobb válasz: Háth a fiúk alapból késöbb komolyodnak mint a lányok azok ha szerelmesek egybõl azt szeretnék ,hogy éjjel nappal vele legyen a párjuk a pasiknak még ilyenkor bõven a bulik haverok stb..de sztem ez sok..ülj le vele mond meg neki ,hogy neked ez így nemjó... és ha megy bulizni vigyen magával téged..ha tényleg szeret akkor elvisz magával vagy nem megy csak ritkábban és akkor a haverokkal...

Háth a fiúk alapból késöbb komolyodnak mint a lányok azok ha szerelmesek egybõl azt szeretnék , hogy éjjel nappal vele legyen a párjuk a pasiknak még ilyenkor bõven a bulik haverok stb..de sztem ez sok..ülj le vele mond meg neki , hogy neked ez így nemjó... és ha megy bulizni vigyen magával téged..ha tényleg szeret akkor elvisz magával vagy nem megy csak ritkábban és akkor a haverokkal...
Itt nem a gyerekességrõl van szó. Te pontosan jól fogod fel, nem vagy hülye. Õ az aki nem szeret téged. Ha szeretne tudna veled úgy bánni h érezd id h törõdik veled. Egyszerûen lehet h õ még nem akar komoly kapcsolatot. Õ úgy fogja fel így a leírtak alapján h vagy neki és kész. Semmi több. Szerintem mondd meg neki ha nem változik és nem fog veled többet foglalkozni akkor elhagyod. Vagy "megkomolyodik" vagy nem! Adj neki 1 hetet gondolkozni. Ha akkor sem változott hagyd ott! Ez lesz nektek a legjobb. Te keresel egy "komolyabb" megértõbb, törõdõbb pasit õ meg jár éjjel-nappal bulizni meg haverokkal csavarogni. Tudom h nehéz, de szerintem ez a legjobb megoldás :( cukorfalat
Én fiú létemre osztom az elöttem szóló véleményét. Én is mikor barátnõm lett megtaláltam az egyensúlyt a barátok és a párom között. Õt is egy ideig rövid pórázon tartották, ezért kevesebb buliba mentem, és õt látogattam meg inkább.
Szerintem teljesen normális vagy és a sráccal van gond. Mondd a szemébe hogy neked ez így nagyon nem jó, és nem az van, hogy nem szereted, de szerinted nem elég az az idõ, amennyit veled van. Nem azt mondod neki, hogy ne bulizzon, csak hogy picit többet legyen veled. Ha nem érti meg, akkor csak egy megoldás van: Keress magadnak egy megértõbb fiút! Több helyen látom ugyanezt: A fiú eljár bulizgatni, haverokkal van és ívesen letojja a barátnõjét. Van, és kész. Majd elmegy hozzá, ha akar valamit. Ez nem megy így, emberek...
A kérdező hozzászólása: már rengetegszer mondtam neki és beszéltünk is errõl h én ezt érzem...de annyi volt a válasza mindíg h ez nem így van én vagyok neki a legfontosabb...a bulizásról meg annyit h engem itthon elég rövid pórázon tartanak..szal nem igen mehetek :S...ígyhát azt se tudom h ott mi van..én tõle azt hallom vissza h folyton azt mondogatta h kár h nem vagyok ott...nah de honnan tudjam h igaz-e...(jójó tudom bízni kell benne, és bízom is...csakhát az ígéreteit sem tartja be elég sûrûn:S szal nem tudom)

Aki most Gyed-en van az első gyerekkel (9 hónapos) és már lehet van második, az a második gyerek születésekor megkapja az elsőkor kapott munkabérből számított GYÁS, GYed-et vagy ezeket veszik bérnek és így számolják?

Legjobb válasz: Nekem a 2 gyerkõc közt 25 hónap van, tehát mikor lejárt a lánykámmal a gyed,utána megigényeltem a gyest, amit kaptam 1 hónapig.Mikor megszületett a kisfiam ugyanolyan összegû tgyást kaptam, mint a lányommal.A gyed most szintén annyi(lenne) mint akkor a lányom után kaptam.Persze a kormány új törvényeinek köszönhetõen kevesebb, de egyébként ugyanannyi lenne.Tehát igen azt fogod kapni, amit az elsõ után kaptál, persze ha addig valami újabb törvényt nem alkotnak ezzel kapcsolatban....

Nekem a 2 gyerkõc közt 25 hónap van, tehát mikor lejárt a lánykámmal a gyed, utána megigényeltem a gyest, amit kaptam 1 hónapig.Mikor megszületett a kisfiam ugyanolyan összegû tgyást kaptam, mint a lányommal.A gyed most szintén annyi(lenne) mint akkor a lányom után kaptam.Persze a kormány új törvényeinek köszönhetõen kevesebb, de egyébként ugyanannyi lenne.Tehát igen azt fogod kapni, amit az elsõ után kaptál, persze ha addig valami újabb törvényt nem alkotnak ezzel kapcsolatban....
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nem kapod meg, én sem kaptam meg, mert nem mentem vissza két gyerek között dolgozni. Kellett volna legalább 180 nap munkában eltöltött nap, vagy 365 nem is tudom már, de a lényeg, hogy most max gyedet kapok, de a tgyás is annyi volt mint a gyed. Ezt valamikor 2012 augusztusában vezették be, elõtte megkaptad azt amit az elsõ után.


Lányok! Szerintetek mennyi esélyem van vagy mennyire vesz komolyan a csaj? Pár napja megismerkedtem neten egy lánnyal.30 éves van egy gyereke és egyedülálló. én 26 éves vagyok nincs gyerekem és egyedülálló vagyok. A

amikor megismerkedtünk els? beszélgetésnél már megadta a számát és én is az enyémet.igaz neten keveset beszélgettünk,mert nem sok ideje volt.de amikor fent volt neten és én nem akkor mindig írt,hogy jövök e beszélgetni?.amikor felléptem

Legjobb válasz: Játsza az agyát, mert élvezi, hogy bejön Neked.

Játsza az agyát, mert élvezi, hogy bejön Neked.
Azért ebbõl még ne vonj le messzemenõ következtetéseket és ne keseredj így el :) !Nem tudjuk miért viselkedik így!Találkozz vele! Elsõvoltam. 26/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.odafigyelek akkor.már bizony isten félek csajozni mert az van bennem, hogy minden nõ le akar húzni anyagilag.nincs egy normális nõ vagy én még nem találkoztam olyannal aki nem a pénzre menne.szimpatikus a csaj és abba voltam, hogy van egy gyereke és talán õ már nem olyan, hogy kalandokat keres.de ezek szerint tévedtem.
Találkozz vele, aztán meglátod. Lehet, csak dugni akar. Mindenesetre lehetõleg ne szeress belé.
A kérdező hozzászólása: még annyi, hogy ha van itt debreceni akkor privibe letudom írni, hogy kirõl is lenne szó pontosabban.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.nekem is volt egy ilyen gondolatom, hogy szórakozik.ezek után biztos nem fogok vele annyira foglalkozni.köszönöm a válaszokat.sokat segítettetek.
Elsõ vagyok : én nem mondom, h ezentúl ne foglalkozz vele, mert ki tudja mit miért csinál ( lehet, h Õ maga sem), de mindenesetre kezeld fenntartásokkal ezt a nõt..
Lehet azért nem ismerkedik már a városban, mert fölösleges lenne úgy is mindenki ismeri, hiszen már a fél város keresztül , ment rajta!De gondolkodj már egy kicsit szerinted ez normális, mert szerintem nem az!!! (19l)
A kérdező hozzászólása: akkor nem érdemes vele foglalkozni komolyan?!szinte éreztem, hogy csak szórakozik.de azt nem értem, hogy akkor miért irogat sms-t.mindig õ kezd el írogatni.
A kérdező hozzászólása: Rendben.köszönöm.aranyos vagy :)

Ha Gyeden vagyok és a férjem szeretné a második gyerekre (még magzat) is igényelni a családi adókedvezményt, akkor nekem kinél kell leigazoltatnom, hogy nem én veszem igénybe az adókedvezményt?

A gyedemet folyósító OEP-nél vagy a munkáltatómnál, akinél ugye fiz nélküli szabin vagyok szülés óta?

Legjobb válasz: Nálunk is a férjem veszi igénybe és nekem be kellett vinnem a papírt a munkahelyemre aláíratni és lepecsételtetni és utána vitte be a munkahelyére.

Nálunk is a férjem veszi igénybe és nekem be kellett vinnem a papírt a munkahelyemre aláíratni és lepecsételtetni és utána vitte be a munkahelyére.

2007. 05. 05-én szültem.35 éves vagyok 2 gyerekkel, és csak 1 gyerek után veszem ki a pótszabit. A 2007. december havi bérpapírom szerint arról az évről maradt 2 napom, akkor a mostani visszatérésemkor hágy napot kell majd kiadnia a cégemnek?

Legjobb válasz: Szia! 2007-rõl van 2 napod. 2008: akkor 34 éves voltál, alap szabi 24 nap, egy gyerekre a pótszabi 2 nap. (a másik gyerekekre apa vette ki a pótszabit?) Ezek a felgyûlt szabadságok, amiket kötelezõ kiadnia a munkáltatódnak. Mivel szabadság csak a szülési szabadság (tgyás) idejére és a fizetés nélküli szabadság (gyed) elsõ évére jár, így 2009-es szabid csak idõarányosan lesz, attól függõen, hogy mikor mész vissza dolgozni.

Szia! 2007-rõl van 2 napod. 2008: akkor 34 éves voltál, alap szabi 24 nap, egy gyerekre a pótszabi 2 nap. (a másik gyerekekre apa vette ki a pótszabit?) Ezek a felgyûlt szabadságok, amiket kötelezõ kiadnia a munkáltatódnak. Mivel szabadság csak a szülési szabadság (tgyás) idejére és a fizetés nélküli szabadság (gyed) elsõ évére jár, így 2009-es szabid csak idõarányosan lesz, attól függõen, hogy mikor mész vissza dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Igen, a mások pótnapot apa veszi ki. Köszönöm szépen a választ.

Van párom, a gyerek apja, a nevére is veszi, de nem vagyunk házasok és az állandó lakcímünk is máshol van, tehát élettársak sem vagyunk. Most én egyedülállónak számítok, vagy nem?

Van párom,a gyerek apja,a nevére is veszi,de nem vagyunk házasok és az állandó lakcímünk is máshol van,tehát élettársak sem vagyunk. (élettársaknak egyezni kell a lakcimeknek ugye?)

Legjobb válasz: egyedülállónak számítasz így mindenbõl kapod a magasabbat

egyedülállónak számítasz így mindenbõl kapod a magasabbat
Mi külön lakcímre vagyunk bejelentve, de együtt élünk. A lányom születése elõtt azt mondta a védõnõ, hogy ha egyedülállóként kéri valaki a családit, azt jobban ellenõrzik és ha rájönnek, hogy együtt élünk, megbüntetnek. Most akkor ez nem igaz? Mert akkor én is a magasabbat kérném, logikusan...
Szerintem nem vagy egyedülálló.Én is így vagyok a párommal és nem kapok emelet családit stb.
nekem ismerõsöm uaígy van külön lakcím s emeltet kap...
Mi is külön lakcímen vagyunk bejelentve, de együtt élünk. Nem emelt családit kapok. Úgy gondoltam 1500 Ft-ért nem kockáztatok. Olyan könnyû ellenõrizni...
A törvény szerint egyedülállónak számítasz, de az emelt ellátást külön kérni kell.
Szia! 5 hete szültem, ugyan ezzel a "családi" helyzettel.Párom bejelentett lakcíme és az én bejelentett lakcímem között 140 km van, mikor intéztem a családit, a t-gyást, az ügyintézõ megkérdezte, hogy együtt élünk-e.Mondtam, hogy igen, bár akkor nem tudtam, hogy ez miért számit, az ügyintézõ mondta el, hogy ha egyedül álló lennék, akkor kapnám a "több" pénzt.Tényleg könnyû ellenõrizni, annyit nem ér...

Elvált nő vagyok gyermekeim vannak már. Mostani kapcsolatomból lesz a harmadik gyerek. Kapcsolatunk jó. Tervezetük is a babát csak az esküvőt nem tartja fontosnak, én igen. Azt mondta feleségül vesz ha akarom. Így már nem is tudom. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Lehet hogy "maradi a felfogásom",de valahogy házassági párti vagyok.A páromtól azt vártam volna el hogy Õ magától tegye meg ezt a lépést.Neki jó az együttélés ,de szerintem a házasság az hivatalosan azt jelenti hogy egy család leszünk.

A kérdező hozzászólása: Lehet hogy "maradi a felfogásom", de valahogy házassági párti vagyok.A páromtól azt vártam volna el hogy Õ magától tegye meg ezt a lépést.Neki jó az együttélés , de szerintem a házasság az hivatalosan azt jelenti hogy egy család leszünk.
A kérdező hozzászólása: Igen volt már egy házasságom.De élettársam sosem volt nem szokásom össze és szétköltözni senkivel.A házasság komoly dolog és nem egy-két évig tartott közös megegyezéssel váltunk el.Nincs rossz véleményem még így sem a házasságról.Bárhova mentem /mentünk/ügyet intézni hivatalos helyen elég volt csak a személyi ig. és esetleg a házassági anyakönyvi kivonat felmutatása.Jobb érzés kimondani a páromról Õ a férjem és nem a barátom.Igenis vállalja fel a kapcsolatot hivatalosan is, csak egy aláírás az egész még ceremónia sem kell.Ha az a papír semmit nem jelent akkor miért kell annyit beszélni arról mikor csak az aláírásról és az IGEN kimondásáról van szó???!
Szia, talan a parod a herce-hurcatol fel, az eskuvoi ugyintezesektol. Nem azert nem akar elvenni mert nem akar veled egyutt elni, hanem igy sokkal egyszerubb neki. Tehat kenyelmi szempontbol. En erre gondoltam, de aztan lehet hogy masra gondol a parod, nem tudom, ezt inkabb te erzed. Most koncentralj a babara, es ha megszuletik akkor is, barmikor is az oltar ele allhattok. Viszont az tenyleg igaz, hogy nem a papir a fontos, hanem az, hogy kitartsatok egymas mellett joban-rosszban egyarant. Ugy, hogy csak azert visz oltar ele, mert te mar nyuzod ezzel az eskuvovel, szerintem nem jo. Akkor inkabb egyutt elni csak elettarsakkent.
Azért nem értelek, mert Te már voltál házas, és mivel elváltál, tudnod kellene, hogy nem attól lesz család a család, hogy a szülõk házasságban élnek. Ha szeret, és minden oké, szerintem hagyd a csudába ezt az esküvõs mizériát.
Mar volt egy hazassagod, szoval minek akarsz megint hazasodni?? Ha par ev mulva megromlik ez a kapcsolatod( remelem nem) akkor megint vallni fogsz es majd ujra hazasodni??? Nekem ugy tunik hogy nem nagyon veszek komolyan a hazassag szabalyait.. szerinted hanyszor elfogadott hazasodni??? Legtobben ugy kezelik a hazassagot mint egy kapcsolatot, ha megunjak elvallnak majd ujra hazsodnak! szerintem ez nem egeszseges es a gyerekeknek sem kedvezo...
Okos kompromisszum: házasság, de nem nagy felhajtással, néhány barát, és esetleg csak polgári szertartás. Ha netán anyagi megfontolásai vannak a szerelmednek, javasold, hogy írjatok házassági szerzõdést. Szorítok nagyon Nektek : ) ❤❤❤❤❤❤❤

Gyes-en vagyok és vissza szeretnék menni dolgozni a munkahelyemre de a munkáltatóm azt mondta hogy a gyerek 3 éves koráig nem vesz vissza mit tehetek?

Kisfiam most töltötte be a 2.életévét. Határozott idej? kinevezésem volt, a helyemre vettek fel egy kollégan?t akit szintén határozatlan id?re neveztek ki. Lehetséges ez?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyos vagy, sokat segítettél.

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyos vagy, sokat segítettél.

Ha 18 gyereket vesznek fel egy adott szakra, de én 38. vagyok, akkor még van esélyem?

Kihullanak, nem els?nek jelölték meg az iskolát, visszalépnek...

Legjobb válasz: Érdekes, hogy mindenki ebben bízik... :D

Érdekes, hogy mindenki ebben bízik... :D
van esélyed :)
Bízni bízhatsz, esélyed is van még egy kevés..de azért már izgulhatsz, h. lehet, hogy nem vesznek fel:S
hát attól függ mennyire erõs osztály. szóval egy kéttannyelvû osztályban max 2-3 esik ki, mivel annál nagyon ritkán lehet jobb szakot találni.(legalábbis nálunk így van) DE ha te most mondjuk egy teljesen átlagos gimis vagy átlagos(netán gyenge) szakközepes osztályról beszélsz akkor simán bejutsz :) mert van jobb amit be lehet jelölni, és akik elõl vannak szinte biztos bejelöltek vmi jobbat is amúgy én asszem 56. voltam az ideiglenesen(kéttanos osztály) és engem fellebezésel vettek fel a 33 közé(vagyis már velem együtt 33) remélem érthetõ volt a magyarázatom, általában elég gyatrán fogaslmazok : S:)
A kérdező hozzászólása: Ez biológia tagozat, a Teleki Blankában...
Esély van rá, de lássuk be ehhez 20 gyereknek kell elõtted "kihullani". Hát hajrá!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!