Találatok a következő kifejezésre: Õ az nem találkoztam (211 db)

Én tuti otthagytam volna! Aznap nem feküdnék le vele! 19/L
Emancipálódni tetszettek naccsád, szóval csak ne olyan öntelten ha nincsen alapja...miért ne viccelhetne ezzel bárki is? A férfiknak sem tesztek szívességet azzal, hogy megd.gatjátok magatokat. Ez nem egy hierarchiaharc. Ha pedig az akkor már amugy is mindegy.
Ezt az önérzetet... és ha a nõ kéreti magát ?! Hihetetlen hogy egyeseknek ez is becsületharc. Tessék leszállni a rózsaszín csillámpóniról.
egyik se. hagynám a francba. van olyan, hogy az embernek nincs kedve, de akkor minek kezdi el? van rajta kívül is férfi a világon.
másszon a franc...nehogy már azt higyje, szívességet tesz azzal, hogy megdug...
Én nem csak aznap, hanem valószínûleg örökre otthagynám. Csinálja ezt azzal mókából, akivel az elmúlt 1 hónapban is csinálta...mókából...
Az ilyet minden nõ vérkomolyan veszi. Kevesebb önérzetet! Provokáció. Azt jelenti hogy másszál rá.
Ha csak mókásan viccelõdik, és nem azért csinálja, hogy kicsesszen veled azzal miért lenne baj? Max mondanám neki, hogy ezért most büntit kap aztán...... :D
Ha látnám h viccel, akkor mondanám, h oké, hátat fordítanék és félpercen belül már tuti Õ mászna. :)

Van egy srác akivel 3 hónapja levelezek és a legutobbi e-mailbe azt kérdezte hogy van -e rá esély hogy mi összejöhetnénk én nemtudom milyen korrekt választ adhatnék neki mivel személyessen még nem találkoztam vele. Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Szerintem mond meg neki hogy találkozzatok személyesen és akkor megbeszélitek. Ha találkoztok akkor megismered személyesen és majd akkor eldöntöd hogy szeretnéd-e.

Szerintem mond meg neki hogy találkozzatok személyesen és akkor megbeszélitek. Ha találkoztok akkor megismered személyesen és majd akkor eldöntöd hogy szeretnéd-e.
Sztem is találkozz vele, meg egyébként is élõben úgyis másmilyen mint mikor levélben beszélgettek.

Szerintetek ha egy kereszteny hazassagban a ferjem egyaltalan nem gondoskodik bibliai ertelemben rolam (gyerek meg nincs), sot vagy 2 honapja nem talalkoztunk, egyszercsak mar nem keresett tobbet, ez eleg ok-e az elvalasra?

A problemak mar evekkel ezelott kezdodtek, hullamvasutast jatszik, hol fent, hol lent. A piara ujra raszokott, a gyulekezetbe csak a baratok nmiatt jar neha. Ugy erzem, engem ezzel bortonben tart, mert nem tudunk elore lepni, hatra meg nem lehet. Van valakinek tapasztalata ilyen teren?

Legjobb válasz: Mit értesz azon,hogy bibliai értelemben nem gondoskodik rólad? Ilyen nincs a bibliában. Ha nem jár el a gyülekezetbe,azért miért baj? Valószínûleg már nem érdekli. Az viszont,hogy iszik és nem otthon van,máshol tölti az idejét,komoly baj egy házasságban. Ha ezen nem tudtok változtatni,akkor váljatok el. Feltéve,ha a vallásod megengedi a válást. Ez ugyanis ellenkezik a házasságkor tett eskütökkel: Jóban,rosszban, betegségben-egészségben.

Mit értesz azon, hogy bibliai értelemben nem gondoskodik rólad? Ilyen nincs a bibliában. Ha nem jár el a gyülekezetbe, azért miért baj? Valószínûleg már nem érdekli. Az viszont, hogy iszik és nem otthon van, máshol tölti az idejét, komoly baj egy házasságban. Ha ezen nem tudtok változtatni, akkor váljatok el. Feltéve, ha a vallásod megengedi a válást. Ez ugyanis ellenkezik a házasságkor tett eskütökkel: Jóban, rosszban, betegségben-egészségben.
Most akkor elkötelezett keresztény vagy sem?? Mert ha igen akkor eszedbe sem szabadna jutni a "válóper" szónak. Ahogy az elsõ írta.Isten elõtt esküdtél JÓBAN-ROSSZBAN.. Ha meg mindenáron válni akarsz akkor ne gyere azzal, hogy mennyire híve vagy a kereszténységnek, mert akkor csak képmutatás az egész.
Hoppá, akkor te fogalomzavarban szenvedsz. Házasságnak nevezel valamit a saját szótárad szerint. Ugyanis minden világi törvény, amely nem Isten ellen megy, az érvényes mindenkire Isten elõtt is (Róma levél:13:1). Tehát ha törvény elõtt nem esküdtetek meg, akkor nem vagytok házasok Isten elõtt. Paráznaságot folytattatok, amin nincs Isten áldása. Nem jósolok jövõt, hacsak meg nem tértek ebbõl, és el nem kötelezitek magatokat hivatalosan egymás felé. Igaz, hogy a házasság valójában a szívben van, de ha az ember nem akarja ezt megpecsételni, az bizonyság, hogy nincs a szívében házasság. A tiéd nem házasság, ha annak hívod is, ha a szívedben az van, akkor mondd meg a "párodnak" is.
Elég ok, arra, hogy átgondold. Keresztényen is, meg nem keresztényen is probléma az ivás, meg az, hogy haza se jár. Ne fogjon vissza, hogy keresztény vagy. Gondolom nem akarsz egy alkoholistát gondozni a továbbiakban!
Ez sokkal bonyolultabb. Meg vannak írva a férj, és feleség kötelességei is. Ha valamelyik fél ezt nem teljesíti, azzal maga szegi meg az esküjét (úgy szeressétek feleségeiteket, ahogy Krisztus szerette az egyházat). Ha ebbõl nem akar megtérni, azzal maga fordít hátat a saját házasságának. Nem a papíron van a házasság, hanem a szívben. A papír ennek a pecsétje. Férjed ezt nem veszi komolyan. Add Istennek az egészet, és kérj bölcsességet. Jómagam elvált vagyok. Én komolyan vettem, hogy mindhalálig szeretni, de exem nem. Esküjét felrúgva lecserélt egy refkó papra. Így belementem a közös megegyezésbe, mert õ már eldöntötte, és ha nem írok alá, sokkal hosszabb, és macerásabb az egész. Ezután Istennek adtam a dolgokat, és új menyasszonyt kaptam, aki valóban komoly, ha sírig tartó hûségrõl van szó.
Egy keresztény házasságban tudtommal Isten elõtt megesküdtél, hogy jóban-ROSSZBAN vele leszel. Szóval ha egyszerû, hétköznapi ember szemébõl nézzük, igen, elég ok, de ha egy vallásos keresztény szemébõl, akkor nem... felelõtlenül ne ígérgess Istennek!
Egyetértek 11:38-al. Sztem is kérj bölcsességet Istentõl, beszélj olyan hívõkkel, akik tényleg ismerik a kapcsolatotokat, és kérd Istent, h mutassa meg az utat.
"(úgy szeressétek feleségeiteket, ahogy Krisztus szerette az egyházat" Jézus idejében még nem is volt egyház, vagy max zsidó egyház, ami ellen ugye õ meg lázadott...
Imádkozz érte, beszélj vele és próbálj továbbra is kedves lenni vele. Próbálj a jó tulajdonságaira gondolni vagy a közös jó emlékeitekre. Kérd ehhez is Jézus segítségét. A házasság nem oldható fel azért mert valaki piál vagy azért mert ritkábban jár gyülekezetbe. Gondolj erre úgy mint egy próbatételre. Egyébként ha összeházasodtatok akkor miért éltek külön? Van egy imacsoport ahol kimondottan alkoholistákért imádkoznak, az imájuk közbenjárására az unokatestvérem most már egyáltalán nem iszik. Nézd meg ezt: http://www.kaszlelkikozpont.hu/index2.php?o=2&t=kasz/KASZkez..
A kérdező hozzászólása: Az ominozus eset regebben tortent, ebbol megtert, nem erre apellalva kerdes szamomra h el lehetne-e valni, ha esetleg ugy akarnek.
A kérdező hozzászólása: en punkosdi karizmatikus gyulibe jarok
"Jézus utalt rá, hogy csak paráznaság miatt lehet elválni." A paráznaság nem csak azt jelenti, h vki szexuális értelembe rosszat tesz, ennyibe nem merül ki a paráznaság fogalma, mivel ez 1 több értelmû szó!
A kérdező hozzászólása: koszi :) (akkor tanulmanyozd kicsit melyebben a Bibliat)
Mindig a férfinak van igaza, mivel õt teremtette elõbb Isten. Te csak egy kellék vagy, és alá vagy rendelve az uradnak, a tulajdona vagy.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a biztatast, igen, nagyjabol ez afelallas, amit kedves 2-vel Elottem Szolo irt. Hazassagtores nem tortent tudomasom szerint, igy "csak" a "nem gondoskodik haza neperol" vad hozhato fel ellene. Kedves elottem szolo: igy van, mindketto igevers Istentol van, csakhogy a ketto most egymas ellen harcol (az en fejemben is).
2 alapelv jutott hirtelen eszembe: - Aki nem gondoskodik a háznépérõl a hitet megtagadta és rosszabb a hitetlennél. - Jézus utalt rá, hogy csak paráznaság miatt lehet elválni. Minden más Isten elõtt elfogadhatatlan. Valahol a Malakiásban Isten ki is jelenti, hogy gyûlöli a válást. Sajnos nem jut eszembe a két bibliavers ezzel kapcsolatban :(
A házasságot emberek találták ki, a saját biztonságuk, és a másik ember birtoklása érdekében.Akkor is, ha a Bibliában szerepel róla leírás.Az Úr nem vár el az embertõl olyat, amirõl tudja, hogy sok esetben nem fogja tudni betartani-semmi sem garantálja, még a Biblia sem, hogy az egyik fél el fogja tudni viselni a másik embert, vagy, hogy együtt fognak tudni élni életük végéig.a kényszerházasság pedig tönkreteszi az embert, Isten pedig nem akar ilyet, mert szeret minket.bizonytalan fogadkozásnak pedig mi lenne az értelme, és értéke Isten szemében?(házassági fogadalom) De tudom, hogy úgysem hiszel nekem.Ezért csak annyit kívánok, hogy minél elõbb sikerrel meg tudd oldani ezt a problémát, és megszabadulj a lelki terhedtõl.
A kérdező hozzászólása: Ha csak polgarit kotottunk volna, akkor az Ur szemeben nem lenne hazassag. Az Urnak kell igeretet tennunk, nem az anyakonyvvezeto neninek. Nem, regen nem volt templomi eskuvo sem, amit igy nem fogadott el az allam. Mert senkit nem erdekelt. Tobb ezer evvel ezelottre gondolok, Oszovetsegre. Konkretan a ferfi bevitte a satraba a lanyt, onnantol hazasok voltak. Nem azert mert ceremonian mentek keresztul. Hosszu hogy miert csak egyhazi eskuvo volt, maradjunk annyiban, hogy nem volt tulsagosan megszervezve, de attol meg megvolt.
Régen sem volt házasságkötõ és anyakönyvvezetõ, viszont a templomban megkötött házasságot elismerte az állam. És ez a nagy különbség! Nem is értem, hogyan szervezhettétek meg úgy az esküvõt, hogy a polgárinak nem volt kitûzve idõpontja? És igazán nem szeretnék személyeskedni, de miféle gyülekezet az, ahol áldásukat adják az ilyenre??? Szóval ez sajnos nem házasság. Ha csak polgárit kötöttetek volna, az lenne.
A kérdező hozzászólása: Persze, ahogy a kedves hozzaszolo is irta, nem ilyen egyszeru. Bonyolult h miert, de csak az Ur elott vagyunk hazasok, a torveny elott nem. A ferjemmel (mar) nem elunk egyutt, habar barmikor talalkozhatnank, de megsem talalkozunk. Igy hetek ota egyaltalan nem is lattam, nem is hallottam felole. En igen, elkotelezett kereszteny vagyok, es amit az Ur elott megigertem, ugy is gondolom. (Az Ur miatt akkor is ugy gondolom, ha amugy az erzelmeim mast sugnanak.) O viszont rendszeresen maskepp gondolja, igy szinte csak hasznal engem. Ha joban van az Urral, m velem is joban van, ha pedig szabadsagra vagyik, hat nalam es az Urnal is szabadsagot vesz ki. Ez tarthat akar fel evig is nala. Legalabbis a gyakorlat eddig ezt mutatta. Aztan tortenik vele valami, ujra jon. Belolem pedig mar minden erzelmet kiolt. (ez problema is kettonk kozott mar)
Miután jogilag nem vagytok házasok, sõt gyakorlatilag sem ha õ nem tartja be amit megígért, nyugodtan.

Hogyha olthatatlan vágyat érzek arra, hogy valakivel kapcsolatba lépjek, akivel már 3 éve nem találkoztam, nem is vagyok már vele kapcsolatba, akkor az sorsszerû lehet?

Vagy csak hiányzik nekem az illetõ, és egyszerû álmodozásról van szó? Szkeptikusok kíméljenek a válaszoktól!

Legjobb válasz: Mit szeretnél hallani(olvasni)?

Mit szeretnél hallani(olvasni)?
Foglalkozom az ezotériával és hiszek a spiritualitásban. Semmiképpen nem tartom sorsszerûnek. Vágyódni valaki után, a hiánya miatt, nem sorsszerû dolog. Lehet sorsszerû egy találkozás, egy kapcsolat... Azonban pontos válaszhoz kellene tudni 1-2 körülményt. Pl.: milyen kapcsolatban álltál az illetõvel?miért nem tartjátok a kapcsolatot?milyen célból akarod újra felvenni vele?De ha önmagában csak a kérdésre vársz objektív választ, akkor a válasz:nem!
Ember te olyan elvakult vagy és ostoba, hogy a kérdezõsdit sem érted "Hogyha olthatatlan vágyat érzek arra, hogy valakivel kapcsolatba lépjek, akivel már 3 éve nem találkoztam, nem is vagyok már vele kapcsolatba, akkor az sorsszerû lehet?" annyi az egész, hogy hiányzik neked. Nem sorsszerû nem hiszek ezekben a kérdéseddel kapcsolatban annyit, hogy neked el kellet volna fogadni a válaszokat nem lepontozni azokat, mert a kérdésedre a válasz igen vagy nem. Én már direkt is hozzá szólok, mert ez nem bólogatos fórum.
Foglalkoztam ezoteriával sokáig, mára szkeptikusa vagyok, tudom kérted, h kíméljelek, de nem foglak...csak hiányzik neked az illetõ, és egyszerû álmodozásról van szó..., de ha vágyat érzel...ezoteriától függetlenül is felkeresheted hátha vágyad szerint alakulnak a dolgok.
>Az ezotériával komoly szinten foglalkozók õszinte és objektív válaszát! >ezotéria >objektív Ez valami olyasmi, mint a nullával osztás :D
de a nyúlak nem bátrak
Ez nem hit kérdése, hanem a bátorságé. Ha ennyire hiányzik, akkor vedd fel vele a kapcsolatot. Késõbb lehet, hogy már késõ lesz és bánni fogod, hogy nem léptél.
lehet nem "hallani olvasni" szeretné hanem vizuálisan élõben
A kérdező hozzászólása: "Mit szeretnél hallani(olvasni)?" Az ezotériával komoly szinten foglalkozók õszinte és objektív válaszát!
Utolsó vagyok.Karmikus feladat viszont lehet. Ha nem vagy képes megoldani egy élethelyzetet, (márpedig 3 év túl hosszú idõ)a következõ életedben is ilyen helyzetbe fogsz sodródni. Meg kell találni a megoldást, tudni kell továbblépni, elengedni, átgondolni miért úgy történtek a dolgok ahogy. Mi számodra a tanúság.A válaszokat neked kell tudnod. Minden okkal történik, nem hiába nincs már kapcsolat.

A neten (facebook) milyen uruggyel irjak ra egy lanyra aki tetszik, de meg soha nem talalkoztunk? (nem latott) nem is az en falumban lakik

komolyan gondoltam

Legjobb válasz: Szia! Mizu? Gondoltam rádírok, mert nagyon bejössz és találkozhatnánk, ha te is úgy gondolod. Kb ennyi, mondd meg a frankót, azt csípik a csajok.

Szia! Mizu? Gondoltam rádírok, mert nagyon bejössz és találkozhatnánk, ha te is úgy gondolod. Kb ennyi, mondd meg a frankót, azt csípik a csajok.
Nem ürüggyel kell. Legyél konkrét :)
A kérdező hozzászólása: a szerintem ennek a csjnak nm jon be a nagy nyomulas csak lassan fokozatosan
Én nem írnék rá olyanra aki nem falubelim O.o
A kérdező hozzászólása: nem mondanad el hogy miert?
Tehát még nem láttad, de tetszik?
A kérdező hozzászólása: amugy egyszer lattam de nem vett eszre, egybol megtetszett, de kepen lattam tobbszor
Miért nézne? Eszébe jutottál és megköszönöd neki ezt, érdeklõdsz a hogy léte felõl.

Normormális az ha valakivel már több mint 1 éve ismerjük egymást neten, de még nem találkoztunk és azt írja hogy szeret meg imád?

Legjobb válasz: szia ismertem egy csajt fél évig voltunk eggyütt netkapcsi majd mikor azt hittem h meglepem h elmegyek hozzá majdnem az utván kötöttem ki... NEM NORMÁLIS.... fõleg ha Londonban van

szia ismertem egy csajt fél évig voltunk eggyütt netkapcsi majd mikor azt hittem h meglepem h elmegyek hozzá majdnem az utván kötöttem ki... NEM NORMÁLIS.... fõleg ha Londonban van
A kérdező hozzászólása: miért kötöttél ki majdnem az utcán? de õ velem majd talizik :)
Nem, mert férfi-nõ kapcsolat testiség nélkül semmit sem ér.
beteges...
ha fiatalok vagytok még mindketten, akkor ez afféle szerelmi illúzió lehet, felnõttebb ember ezt már nem így csinálja. Ha nem is akar veled találkozni, vagy csak mondja, de nincs semmi elõrelépés, pláne ha mindig "közbejön" neki valami, akkor valójában ez így nagyon is jó neki. Vagy a való életben nem képes párkapcsolatot kialakítani és a neten éli ki magát, vagy pedig nagyon is képes rá, és a netszerelem mellett van egy igazi élete, akár barátnõje is. Kivétel: ha nagyon messze vagytok, pl. õ más országban, és anyagi vagy egyéb komoly akadálya volt a személyes találkozásnak eddig. Szóval ha ezt egy felnõtt ember írja, akkor ne vedd azért teljesen komolyan, mert még ha jól meg is értitek egymást a neten és ez megadja a szerelem illúzióját, a valódi szerelemhez fizikai jelenlét kell. (Én is neten keresztül ismertem meg a párom, úgyhogy tapasztalatból tudom, az ilyesmi nem tekinthetõ igazinak, amíg nem találkoztok valósan is.)
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem tekinthetõ annak, de fogunk találkozni, az a baj hogy nagyon tervez elõre :S

Volt már olyan az életetekben, aki nagyon tetszett nektek, de elszalasztottátok és érzitek, hogy soha nem találkoztok többet, mert már nagyon messze van, de mégis szinte minden nap eszetekbe jut?

Mert én így jártam és ahányszor eszembe jut elszomorodom, még így, sok év múltán is. Hogy juthatnék már túl ezen, esetleg valakinek tipp?

Legjobb válasz: igen, van ilyen. nem tudom mással elképzelni az életemet. viszont nem lehetek vele. már barátnõje is van.. és én amúgy sem lennék elég jó neki.. és ez nem csak egy kis fellángolás, 5 éve ismerem. én sajnos még nem tudtam túljutni ezen. de mindegy, amúgy is meg akartam ölni magam, eggyel több vagy kevesebb indok nem számít. 18/L

igen, van ilyen. nem tudom mással elképzelni az életemet. viszont nem lehetek vele. már barátnõje is van.. és én amúgy sem lennék elég jó neki.. és ez nem csak egy kis fellángolás, 5 éve ismerem. én sajnos még nem tudtam túljutni ezen. de mindegy, amúgy is meg akartam ölni magam, eggyel több vagy kevesebb indok nem számít. 18/L
Inkább, h mif*.sznak áldoztam 7évet egy [email protected]#Q-..ra.o.O' De hamar túl lettem rajta szerencsére, igaz jó régen volt! Azóta megtaláltam azt, aki számomra legfontosabb ember lett, legeslegjobb mindenben, minden téren, tisztel, szeret, elfogad olyannak, amilyen vagyok, másik felem, Párom/Társam, Szeretõm, Barátom, nagyon Szeretem s viszont. Sose bánd ami elmúlt, még ha azt hiszed, h ez az volt, pedig, ahogy telik az idõ rájöhetsz felesleges, olyan miatt bánkódni, aki meg sem érdemli! Persze lehet ehhez az kéne, rálelj arra, aki mind felülírja, mint esetemben, pedig én sem és Õ sem ma kezdtük, túl vagyunk pár kapcsin. 2éve együtt és együtt is élünk. 35/nõ, Párom 25/férfi. Hidd el semmi sem történik ok nélkül!
A kérdező hozzászólása: És õk is évek óta minden nap eszedbe jutnak utolsó? Mert, ha nem, akkor nem igazán a kérdésre válaszoltál...
Naponta vagy minimum 30-40 csajt látok aki nagyon tetszik amikor végigmegyek a városon, csak õk persze szarnak a fejemre magasról, és ebbe többnyire átlagos csajok tartoznak bele.Szóval teljesen mindegy nekem ki tetszik vagy ki nem, esély 0.
A kérdező hozzászólása: A pornó miben segítene? Nem látom az összefüggést.:)
A kérdező hozzászólása: Milyen pénz, meg vagyonka? Te jól vagy??? Jesszus.-.-'
2 És hagytad elmenni, vagy fontosabb volt számodra a vagyonka? és a pénz?
Persze, hogy volt. Nézz több pornót :D
A kérdező hozzászólása: 1-esnek szólt az elõbbi. 2-es és nem is szoktatok találkozni? Mert én látni sem szoktam sosem.:S
Miért szalasztottad el?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, azért azt ne tedd, kérlek, nem hinném, hogy ez lenne a legjobb megoldás!
Igen. De Õ nem csak tetszett, hanem a világon mindenkinél jobban szerettem és szeretem is a mai napig. 7 éve már, hogy közünk volt egymáshoz és még a mai napig nem tudok mást szeretni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális válaszokat.:) Tudom, hogy semmi nem történik ok nélkül, erre pont ennek az illetõnek a kapcsán jöttem rá, már régebben, ugyanis, ha sikeresen végzek azzal, amibe miatta kezdtem bele (fõsuli), már megérte és sokat köszönhetek neki, persze közvetve, még akkor is, ha nem is tudja, hogy õ inspirált.:)

Nemrég kérvényeztem az ESTA engedélyt, mert hamarosan az USA-ba utazom. Utólag merült fel bennem, hogy talán ki kellett volna nyomtatnom? Csak mert nem találkoztam ilyen lépéssel a kérelmezési folyamat során.

Keresgéltem a konzuli hivatal honlapján a választ, és ha jól értelmeztem, már teljesen papírmunka-mentes az utazás ESTA-val, de jó lenne, ha megerősítene ebben valaki, aki szintén mostanában kért engedélyt és már esetleg megkezdte vele az utazást.

Legjobb válasz: Én ugyan kinyomtattam, de a tiszt rá se nézett, csak az útlevelemet nézte meg, húzta le. Valószínûleg az alapján látta hogy igényeltem, és van érvényes ESTA-m arra az idõszakra amikor mentem ki.

Én ugyan kinyomtattam, de a tiszt rá se nézett, csak az útlevelemet nézte meg, húzta le. Valószínûleg az alapján látta hogy igényeltem, és van érvényes ESTA-m arra az idõszakra amikor mentem ki.
Nem rizikós. Hülyeség. Random NEM vesznek ki a sorból az az egyik nem "kiszemelés" alapján megy hogy kit ellenõríznek, kit nem. Mindenkit sorban ellenõriznek. Elõtte csak egy két ember van aki a sorba állít, mondja melyik ablakhoz menj. Második, a tiszt csak úgy nem fogja rosszkedvében azt mondani hogy nem utazhatsz be. Csak ha valami oka van rá (pl gyanúsan viselkedsz, úgy ítéli meg hogy ott maradnál USA-ban ESTA érvényességén túl) Az a "sok" ember akit visszafordítanak kb 0.2%. NEM fog olyat kérdezni hogy hol az engedély. Elkéri az útlevelet, lehúzza és már látja is hogy van ESTA-ja és miket írt be. Utána fel tesz pár kérdést, pl van-e MO-n munkahelyed, miket fogsz megnézni, meddig maradsz. Esetleg elkéri a szálláshelyed adatait.
Nem kell semmit kinyomtatni, az útlevélszám alapján ellenõrzik az engedély meglétét.
Nem tudom már melyiket nyomtattam ki, minden ki volt nyomtatva a biztonság kedvéért :D Augusztus végén igényeltem, szeptember elején utaztam ki.
A beuatas es kervenyezes mindig rizikos. Sokan nem is tudjak hany emberket nem engednek be az usa-ba. Pedig nem bunozok van penzuk csupan nyaralni akarnak vagy latogatni rokonokat ismerosoket. Mindig talalomra vesznek ki embereket a sorbol. FOLEG A TURISTA SORBOL. Tegyuk fel h egy tiszt pont teged szemel ki. Elso keredesei kozott lessz, h miert jossz, hol az utlevel, es hol az engedely. Termeszetesen nem azt mondom ha nincs a kezebde a kinyomtatott papir akkor hazafognak kuldeni. De vedd figyelembe h csak azert visszakuldenek embereket, mert eppen ugy gondoljak. NEM VICC. Es nem akarom h megijedj most de megis ha kiirtad ezt a kerdest akkor vannak fentartasaid es feltetelezem mindent rendben akarsz elintezni. Mond meg oszinten meddig tart megnezned a beutazasi statuszodat az internetes oldalon, es ranyomni a nyomtatas gomra? Barmely nyomtato irodaban 50 Ft-ert es 3 perc fejeben megoldhatod. Bar nincs ra szukseged, ha a kezedben van mikozben a tiszt ellenoriz teged, o pontosan tudja mi az meg ha nem is fogja elkerni, de ez meg is csak egy jo pont azt hiszem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Te mikor igényelted és mikor utaztál? Amit kinyomtattál az egy formanyomtatvány volt, vagy csak az utolsó oldal, amikor visszajött a válasz, hogy megkaptad az engedélyt?
A kérdező hozzászólása: Ismét köszönöm a válaszokat. Bízom benne, hogy nem azért fordít vissza a vámtiszt, mert képtelen voltam eldönteni, hogy érdemes-e még a nyomtatásba is belefeccölni egy 50-est. Ha így lesz, akkor nincs igazság! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Frigg! Azért sem hagyom magam beparáztatni! :) Ne vedd személyeskedésnek, de mennyire van gyanús külsõd kábé egy tízes skálán? :) Csak hogy világos legyen, mennyire kell aggódnom. :) De lehet, hogy Amszterdamon keresztül ilyen szigorú a protokoll, nem?
Nem is az volt a célom, hogy beparáztassalak vagy ilyesmi, miért lett volna? :/ Csak meg akartam osztani a saját tapasztalatomat, velem hogy volt. Lehet másnak, más országban simábban ment. Semmi gyanús nem volt rajtam, egyszerû ruháim voltak, egy oldaltáska, papírok, és ennyi. Azért szívóztak (gondolom én), mert nem dolgozni jöttem ki (tehát nem ilyen campleader-es cucc, mert ahhoz is jár papír.), hanem csak turistának. Elõttem volt két magyar csajszi, akiket Amszterdamban ismertem meg, ilyen munkára mentek ki, õk 5 perc alatt végeztek, mert volt papírjuk arról, hogy dolgozni mennek. Szóval nagyjából ennyi. Remélem veled aranyosak és gyorsak lesznek :)
A kérdező hozzászólása: Na de figyelj már! Ha ESTA-val utaztál, akkor az nem lehetett baj, hogy nem dolgozni készültél az USA-ba, mert azzal nem is lehet. Pont ezért ment könnyen Bostonban a beléptetés. :) Ez a része viszont nagyon megnyugtató, úgyhogy köszi, hogy leírtad. :)

Arra gondoltam megkérem az egyik leendő csoporttársamat, hogy menjünk együtt beiratkozni fősulira. Még soha nem találkoztam vele, de neten már beszélgettünk. Nem fogja tolakodásnak venni?

Szimpatikus lánynak tűnik,és eddig jól elbeszélgettünk. Arra gondoltam,ha ketten mennénk beiratkozni,talán könnyebben felfedeznénk a fősulit,és nem tévednénk el. Közbe pedig megismerkednénk élőben is. Csak félek őt megkérdezni,még a végén tolakodásnak venné. 19/L

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy tolakodásnak venné, szerintem nyugodtan kérdezd meg :)

Nem hiszem, hogy tolakodásnak venné, szerintem nyugodtan kérdezd meg :)
Ha csoporttársak lesztek, akkor szerintem evidens, hogy valahol el kell kezdeni az ismerkedést, személyesen is. Nem hiszem, hogy megárt a kapcsolatotoknak, ha együtt mentek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!