Találatok a következő kifejezésre: Írói tapasztalat egy regényíráshoz (1 db)

Írói tapasztalat kell egy regényíráshoz?

Regényt bárki írhat?Kiadják ugyanúgy,mintha egy híres író írta volna?

Legjobb válasz: Ha tudsz írni, és jól, akkor írj! Ha igazán jó, valamit mindenkép tudsz vele kezdeni, ha más nem, fûzetsz belõle ajándékot a családnak. Nem kell az írást tanulni, sem alaposan megtervezni a regényt (az a halála), de csak akkor fog menni, ha van hozzá érzéked. Ha nincs, tanulhatsz bármennyit, semmit sem ér. Érdemes lenne utánanézni kiadóknál (az interneten megkeresheted a stílusodnak megfelelõeket), hogy lehet-e beküldeni kézirat részleteket (teljes mûvet SOHA! ne adj át írónak vagy kiadónak), illetve hogy milyen feltételekkel adják ki amatõrök mûveit. Írói portálok is szoktak antológiát megjelentetni novellákból, versekbõl.

Olvass sokat, légy nyitott és kreatív. Ennyi a titka. (Nah ja, én már csak tudom... egy és két fél novella után...)
Természetesen kell írói tapasztalat. Ha írni akarsz egy nagyobbb lélegzetvételû regényt, akkor írj elõtte egy 150-200 oldalas regényecskét, amiben kiforrhat a stílusod, rájöhetsz, milyen típusú mûfajokat nem tudsz túl jól kezelni.
Ha tudsz írni, és jól, akkor írj! Ha igazán jó, valamit mindenkép tudsz vele kezdeni, ha más nem, fûzetsz belõle ajándékot a családnak. Nem kell az írást tanulni, sem alaposan megtervezni a regényt (az a halála), de csak akkor fog menni, ha van hozzá érzéked. Ha nincs, tanulhatsz bármennyit, semmit sem ér. Érdemes lenne utánanézni kiadóknál (az interneten megkeresheted a stílusodnak megfelelõeket), hogy lehet-e beküldeni kézirat részleteket (teljes mûvet SOHA! ne adj át írónak vagy kiadónak), illetve hogy milyen feltételekkel adják ki amatõrök mûveit. Írói portálok is szoktak antológiát megjelentetni novellákból, versekbõl.
Nem kell hozzá tapasztalat! Olvass annyit amennyi neked kényelmes, olvasgasd néha a szinonima szótárat és csak kezdj bele, ha van elég ihleted! Nagyon sok kitartás kell hozzá és képzelõ erõ, így ha valaki képes megírni egy regényt abban biztos, hogy van némi tehetség! Amúgy a könyvkiadók szokták hirdetni, hogy új felfedezettekre várnak és várják bárki könyvét!
Nem kell hozzá semmi, csak fantázia, türelem, toll és papír:)
a híres író se híres íróként született. ha nem adták volna ki a könyvét akkor, amikor ismeretlen volt, soha nem lett volna híres író. remélem érted:D pénzért pedig mindent kiadnak, és amit pedig nem pénzért, azt biztos, hogy jól megválogatják... ez nem úgy megy itt, mint az angol anyanyelvû helyeken, ahol kiadnak valamit, és vagy sikere lesz, vagy nem... magyarul kevés ember olvas, és a kiadás meg sok pénzbe kerül.
Bár késõn írok, de remélem, még erre tévedsz... Szóval, VAN kifejezetten arra szakosodott iskola/tanfolyam, ami "írókat képez". Kaptam tõlük hírlevelet kb. fél éve - talán, mert bölcsész karra járok -, de az ára elég magas volt, ráadásul sok idõt vett volna igénybe a kurzus, így szinte azonnal kitöröltem az üzenetet... De a lényeg, hogy van ilyen, és magas szintû oktatást nyújt - viszont nem olcsó... Remélem, a neten megtalálod, ha érdekel :)
Elsõsorban sok olvasás kell hozzá. Kifejezetten írást tanító iskola nincsm de létezik a MIA (Magyar Író Akadémia) http://www.dft.hu/iroakademia.hu/index.php És van az EKM (Elsõ Kötet Mûhely)http://www.elsokotetmuhely.hu/ Ezeken a helyeken képezheted, kipróbálhatod magad és kapsz infókat a megjelenés lehetõségérõl és módjáról.
Regényt írást is lehet tanulni. Regénnyel azonban csak akkor érdemes kezdeni, ha a témáját alaposan és belülrõl megélve ismered. Egyébként érdemesebb novellákon kezdeni a helyzet- és jellemábrázolás, valamint a cselekvésszövés gyakorlását. Manapság már nálunk is vannak íróiskolák. Érdemes utánanézned.
Nem fontos hozzá írói tapasztalat. Ha van hozzá fantáziád, akkor menni fog. :) )


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pán Péter meséket csak én csípem? Vagy ez annyira nem egyéni személyiség zavar és vannak mások is? :D 15f

0

Milyen könyvet ajánlotok?

Anyának szeretnék könyvet venni a szülinapjára. A Danielle Steel könyveket, és Leiner Laura stílusát is nagyon szereti. Van valami ötletetek?

3

Mass Effect 3 -hoz letölthető a 76%-os magyarítás? Ha nem akkor melyik a legjobb amit leszedhetek a játékhoz?

2

Tudnátok mondani olyan könyvet, ami angol nyelven nem túl bonyolult, tehát kezdő-középfokú angol tudású embernek jó gyakorlásra?

Olyan könyv érdekelne, ami érdekes természetesen, nem gyerekmese, 25éves barátnőmnek venném, aki nemigen tud angolt, de arra gondoltam, hogy egy angol nyelvű könyvet vennék neki, valami könnyű olvasmányt, nem túl hosszút, nem túl nehéz angol nyelvezetűt, nem szlengekkel telit.
Olyat, amit olvasva, szótárból kikeresve a szavakat tud haladni, és így tanulja is az angol nyelvet, és a könyv is érdekes még!
Emlékszek egy könyvre, valami Adrien Mole Titkos Naplója. Erről vélemény? Köszi!

6

Tudtok olyan online könyveaboltokat ahonnan meg lehet rendelni az összes libabőr könyvet?

Egy csomó könyes oldalt néztem már végig de sehol se lehetett mindet megrendelni. Ha tudtok ilyen oldalt linkeljéte légyszi!!

2

Tudtok tiniknek való könyveket? Pl. : szent johanna gimi, de lehet szerelmes .

5

Arnold Schwarzenegger - Utam a csúcsra -- Létezik még újonnan?

Elnézést, ha bugyuta a kérdés, de abszolút nem mozgok otthon a könyvek világában, és úgy láttam, hogy ez a könyv már elég régi, újonnan nem is nagyon találtam, csak használtan vaterán meg ilyen helyeken. Lehet még valahol kapni újonnan, normális árban?

3

Első regényhez? Prológus részéhez megteszi (kedvcsinálónak)

2

Milyen drarry fanfictionos oldalakat ismertek?

A merengőn és az átjáró a fantázia birodalmán kívül.

0

A Szent Johanna gimibe azok a könyvek amiket Reni olvas azok a 12-13 éves korosztálynak is érthetők?

Mondjuk én 12 vagyok és a Büszkeség és Balítéletet olvasom.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!