Találatok a következő kifejezésre: Írói tapasztalat egy (1 db)

Írói tapasztalat kell egy regényíráshoz?

Regényt bárki írhat?Kiadják ugyanúgy,mintha egy híres író írta volna?

Legjobb válasz: Ha tudsz írni, és jól, akkor írj! Ha igazán jó, valamit mindenkép tudsz vele kezdeni, ha más nem, fûzetsz belõle ajándékot a családnak. Nem kell az írást tanulni, sem alaposan megtervezni a regényt (az a halála), de csak akkor fog menni, ha van hozzá érzéked. Ha nincs, tanulhatsz bármennyit, semmit sem ér. Érdemes lenne utánanézni kiadóknál (az interneten megkeresheted a stílusodnak megfelelõeket), hogy lehet-e beküldeni kézirat részleteket (teljes mûvet SOHA! ne adj át írónak vagy kiadónak), illetve hogy milyen feltételekkel adják ki amatõrök mûveit. Írói portálok is szoktak antológiát megjelentetni novellákból, versekbõl.

Olvass sokat, légy nyitott és kreatív. Ennyi a titka. (Nah ja, én már csak tudom... egy és két fél novella után...)
Természetesen kell írói tapasztalat. Ha írni akarsz egy nagyobbb lélegzetvételû regényt, akkor írj elõtte egy 150-200 oldalas regényecskét, amiben kiforrhat a stílusod, rájöhetsz, milyen típusú mûfajokat nem tudsz túl jól kezelni.
Ha tudsz írni, és jól, akkor írj! Ha igazán jó, valamit mindenkép tudsz vele kezdeni, ha más nem, fûzetsz belõle ajándékot a családnak. Nem kell az írást tanulni, sem alaposan megtervezni a regényt (az a halála), de csak akkor fog menni, ha van hozzá érzéked. Ha nincs, tanulhatsz bármennyit, semmit sem ér. Érdemes lenne utánanézni kiadóknál (az interneten megkeresheted a stílusodnak megfelelõeket), hogy lehet-e beküldeni kézirat részleteket (teljes mûvet SOHA! ne adj át írónak vagy kiadónak), illetve hogy milyen feltételekkel adják ki amatõrök mûveit. Írói portálok is szoktak antológiát megjelentetni novellákból, versekbõl.
Nem kell hozzá tapasztalat! Olvass annyit amennyi neked kényelmes, olvasgasd néha a szinonima szótárat és csak kezdj bele, ha van elég ihleted! Nagyon sok kitartás kell hozzá és képzelõ erõ, így ha valaki képes megírni egy regényt abban biztos, hogy van némi tehetség! Amúgy a könyvkiadók szokták hirdetni, hogy új felfedezettekre várnak és várják bárki könyvét!
Nem kell hozzá semmi, csak fantázia, türelem, toll és papír:)
a híres író se híres íróként született. ha nem adták volna ki a könyvét akkor, amikor ismeretlen volt, soha nem lett volna híres író. remélem érted:D pénzért pedig mindent kiadnak, és amit pedig nem pénzért, azt biztos, hogy jól megválogatják... ez nem úgy megy itt, mint az angol anyanyelvû helyeken, ahol kiadnak valamit, és vagy sikere lesz, vagy nem... magyarul kevés ember olvas, és a kiadás meg sok pénzbe kerül.
Bár késõn írok, de remélem, még erre tévedsz... Szóval, VAN kifejezetten arra szakosodott iskola/tanfolyam, ami "írókat képez". Kaptam tõlük hírlevelet kb. fél éve - talán, mert bölcsész karra járok -, de az ára elég magas volt, ráadásul sok idõt vett volna igénybe a kurzus, így szinte azonnal kitöröltem az üzenetet... De a lényeg, hogy van ilyen, és magas szintû oktatást nyújt - viszont nem olcsó... Remélem, a neten megtalálod, ha érdekel :)
Elsõsorban sok olvasás kell hozzá. Kifejezetten írást tanító iskola nincsm de létezik a MIA (Magyar Író Akadémia) http://www.dft.hu/iroakademia.hu/index.php És van az EKM (Elsõ Kötet Mûhely)http://www.elsokotetmuhely.hu/ Ezeken a helyeken képezheted, kipróbálhatod magad és kapsz infókat a megjelenés lehetõségérõl és módjáról.
Regényt írást is lehet tanulni. Regénnyel azonban csak akkor érdemes kezdeni, ha a témáját alaposan és belülrõl megélve ismered. Egyébként érdemesebb novellákon kezdeni a helyzet- és jellemábrázolás, valamint a cselekvésszövés gyakorlását. Manapság már nálunk is vannak íróiskolák. Érdemes utánanézned.
Nem fontos hozzá írói tapasztalat. Ha van hozzá fantáziád, akkor menni fog. :) )


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Skyrim legendary edition game guide könyvet lehet valahol kapni Magyarországon?

^

2

Melyik az az ÚJ könyv amelyiknek a borítóján egy (befőttes) üvegbe zárt kék pillangó van? Love sztori, egy "jó" lányról, egy "rossz srácról", és a fogadásukról.

Sajnos ennyit jegyeztem meg a könyvből.

1

Piper Kerman "Orange is the new black" című könyve kapható magyarul? Mi a magyar címe?

2

A 39 kulcs cahills vs vespers 1. kötete mikorra várható magyar fordításban?

Azt tudom hogy most jelent meg a 10. könyv, de a következő is lesz fordítva?

1

Leiner Laura Bábel című kônyve több részes lesz?

2

Honnan tudom megrendelni itt, Magyarországon Stephen King A remény rabjai című könyvet angolul?

4

Legjobb romantikus könyvek?

Bármilyen fajtában jöhetnek! Természetfeletti és valóságos is.:)

5

A Szent Johanna Gimi írónőjének (Leitner Laura) -nak a legújabban kiadott könyvének tudja esetleg valaki címét?

7

Tudtok ilyen stílusú könyveket? (többi lent)

Bármilyen párról, akiknek az egymásra találását meséli el. Például: Sarah Dessen-könyvek, Bronte, Austen, Celia Rees, Lélektársak, még Shakespeare egyes drámái is, és a többiek.
Modern és klasszikus, dráma és regény, minden választ örömmel fogadok!
Szent Johanna gimi, Twilight, vámpíros hülyeségeket ne írjatok. Igaz nagyon "limonádé" és nyálas könyveket keresek, de nem ennyire. :)
Köszönöm előre is!

1

Milyen lett a történetem?

Már kiscica korom óta a saját utamat járom. Igaz, követtem el hibákat. Nem voltam elég gyors, hogy elkapjam az egeret, másztam fel fára, amiről lejönni már nem tudtam, csentem el húst a gazdám asztaláról, mikor nem figyelt. De ha ezek nem történnek meg, akkor nem lennék az, aki vagyok. Emlékszem az első találkozásomra egy emberrel.
Egy menhelyen laktam, boldog voltam a testvéreimmel. Egyik nap kétlábúak álltak meg a ketrecünk mellett, minket néztek. Nem zavartattam magam, játszottam tovább, egész addig, míg el nem szakítottak tőlük. Sírtam, nyávogtam, még karmolni is próbáltam, de nem ért semmit. Egy dobozba zártak, hallottam a puffogást, éreztem, ahogy megindult alattam valami. Nem tudtam hol vagyok, de nem is érdekelt. Csak a családomat akartam.
Kis idő múlva kinyílt a börtönöm, és egy fej kukucskált befelé. Megrettenve húzódtam minél messzebb tőle, de megfogott, olyan szorosan, hogy azt hittem, kinyomja belőlem az életet. A kislány vidám kacagása fülemben csengett, és egy kis időre elfeledkeztem mindenről. Boldogan kuporodtam az ölébe, élveztem a simogatást, lassan elnyomott az álom. Másnap felfedezőútra indultam, körbeszaglásztam az egész lakást. Egyszer csak óriási, fekete szőrgombóc tűnt fel a semmiből és tartott felém. Átjárt a félelem, ráfújtam az idegenre, aki lefékezett és farokcsóválva vizsgálgatott tovább. Elkezdett furcsa hangokat kiadni, ugrált össze- vissza. Nem tudtam, mit akar. Vártam egy kicsit, és mint akit puskából lőttek ki kezdtem el futni előle.
Felugrottam a kanapéra, de a szörny oda is követett. Levertem egy lámpát, ami nagy csattanással ért földet, összekarmoltam az ágyakat a nagy menekülésben. A zajra befutottak a lakók, és nagyon dühösnek látszottak. Keményen megragadták a grabancom, és bedobtak egy sötét helyre, ahova nem ért el a fény. Nem értettem, miért tették ezt, hiszen én nem akartam semmi rosszat. Úgy éreztem, napok teltek el, szomjas voltam, fáztam, de senki nem jött értem. Egyszer csak kinyílt az ajtó, én pedig félősen húzódtam a falhoz. Megint megfogtak, és újra az ismerős dobozban találtam magam. Kiraktak egy elhagyatott helyre, ahol nem volt semmi, s otthagytak. Vártam, hogy visszajöjjenek, de nem tették. Magamra maradtam.
Sokáig bolyongtam élelmet keresve, de nem találtam semmit. Magányosan másztam vissza az egyetlen helyre, ami ismerős volt a számomra. Nem tudtam, meddig gubbaszthattam ott, de egyszer csak egy autó parkolt le nem messze tőlem, és egy fénysugár vetült rám. Egy idegen lépett oda hozzám, végigmért. Fújtam, és akárhányszor hozzám szeretett volna érni, odacsaptam. Nem akartam még több fájdalmat és szenvedést. Egy idő után kezdtem fáradni. Meleg kezek cirógattak végig, felemeltek. Mikor legközelebb magamhoz tértem, egy házban találtam magam. Fiatal férfi közelített hozzám, elém rakott egy tálat. Eleinte óvatosan, majd egyre bátrabban mentem felé, és kezdtem el enni. Hosszú időn keresztül foglalkozott velem, sohasem bántott. Tanítgatott, etetett, és ha valamit nem jól csináltam, nem szidott le, nem vonta meg tőlem az élelmet, hanem csak egyszerűen megmutatta, hogyan kell. A bizalmamba férkőzött.
Mikor hívott, legtöbbször csak késve érkeztem hozzá, a büszkeségem nem engedte, hogy azt higgye, szeretem. Ha beszélt hozzám, nem néztem felé, de mindig hegyeztem a fülem. Lassan megtaláltam önmagam, megtaláltam azt a helyet, ahova tartozom. Kicsit még hiányzik a régi családom, de az új elfeledtette velem az elvesztésüket.
Éjszakánként a környéket járom, nézem a holdat, miközben valami hív. Nappal szeretgetni való háziállat vagyok, de mikor leszáll az est, előtör belőlem a ragadozó, a valódi énem. Akkor mindig útra kelek, felfedezem az otthonom. Egy hang szólít. A vadon hívó szava.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!