Találatok a következő kifejezésre: Írói tapasztalat egy (1 db)

Írói tapasztalat kell egy regényíráshoz?

Regényt bárki írhat?Kiadják ugyanúgy,mintha egy híres író írta volna?

Legjobb válasz: Ha tudsz írni, és jól, akkor írj! Ha igazán jó, valamit mindenkép tudsz vele kezdeni, ha más nem, fûzetsz belõle ajándékot a családnak. Nem kell az írást tanulni, sem alaposan megtervezni a regényt (az a halála), de csak akkor fog menni, ha van hozzá érzéked. Ha nincs, tanulhatsz bármennyit, semmit sem ér. Érdemes lenne utánanézni kiadóknál (az interneten megkeresheted a stílusodnak megfelelõeket), hogy lehet-e beküldeni kézirat részleteket (teljes mûvet SOHA! ne adj át írónak vagy kiadónak), illetve hogy milyen feltételekkel adják ki amatõrök mûveit. Írói portálok is szoktak antológiát megjelentetni novellákból, versekbõl.

Olvass sokat, légy nyitott és kreatív. Ennyi a titka. (Nah ja, én már csak tudom... egy és két fél novella után...)
Természetesen kell írói tapasztalat. Ha írni akarsz egy nagyobbb lélegzetvételû regényt, akkor írj elõtte egy 150-200 oldalas regényecskét, amiben kiforrhat a stílusod, rájöhetsz, milyen típusú mûfajokat nem tudsz túl jól kezelni.
Ha tudsz írni, és jól, akkor írj! Ha igazán jó, valamit mindenkép tudsz vele kezdeni, ha más nem, fûzetsz belõle ajándékot a családnak. Nem kell az írást tanulni, sem alaposan megtervezni a regényt (az a halála), de csak akkor fog menni, ha van hozzá érzéked. Ha nincs, tanulhatsz bármennyit, semmit sem ér. Érdemes lenne utánanézni kiadóknál (az interneten megkeresheted a stílusodnak megfelelõeket), hogy lehet-e beküldeni kézirat részleteket (teljes mûvet SOHA! ne adj át írónak vagy kiadónak), illetve hogy milyen feltételekkel adják ki amatõrök mûveit. Írói portálok is szoktak antológiát megjelentetni novellákból, versekbõl.
Nem kell hozzá tapasztalat! Olvass annyit amennyi neked kényelmes, olvasgasd néha a szinonima szótárat és csak kezdj bele, ha van elég ihleted! Nagyon sok kitartás kell hozzá és képzelõ erõ, így ha valaki képes megírni egy regényt abban biztos, hogy van némi tehetség! Amúgy a könyvkiadók szokták hirdetni, hogy új felfedezettekre várnak és várják bárki könyvét!
Nem kell hozzá semmi, csak fantázia, türelem, toll és papír:)
a híres író se híres íróként született. ha nem adták volna ki a könyvét akkor, amikor ismeretlen volt, soha nem lett volna híres író. remélem érted:D pénzért pedig mindent kiadnak, és amit pedig nem pénzért, azt biztos, hogy jól megválogatják... ez nem úgy megy itt, mint az angol anyanyelvû helyeken, ahol kiadnak valamit, és vagy sikere lesz, vagy nem... magyarul kevés ember olvas, és a kiadás meg sok pénzbe kerül.
Bár késõn írok, de remélem, még erre tévedsz... Szóval, VAN kifejezetten arra szakosodott iskola/tanfolyam, ami "írókat képez". Kaptam tõlük hírlevelet kb. fél éve - talán, mert bölcsész karra járok -, de az ára elég magas volt, ráadásul sok idõt vett volna igénybe a kurzus, így szinte azonnal kitöröltem az üzenetet... De a lényeg, hogy van ilyen, és magas szintû oktatást nyújt - viszont nem olcsó... Remélem, a neten megtalálod, ha érdekel :)
Elsõsorban sok olvasás kell hozzá. Kifejezetten írást tanító iskola nincsm de létezik a MIA (Magyar Író Akadémia) http://www.dft.hu/iroakademia.hu/index.php És van az EKM (Elsõ Kötet Mûhely)http://www.elsokotetmuhely.hu/ Ezeken a helyeken képezheted, kipróbálhatod magad és kapsz infókat a megjelenés lehetõségérõl és módjáról.
Regényt írást is lehet tanulni. Regénnyel azonban csak akkor érdemes kezdeni, ha a témáját alaposan és belülrõl megélve ismered. Egyébként érdemesebb novellákon kezdeni a helyzet- és jellemábrázolás, valamint a cselekvésszövés gyakorlását. Manapság már nálunk is vannak íróiskolák. Érdemes utánanézned.
Nem fontos hozzá írói tapasztalat. Ha van hozzá fantáziád, akkor menni fog. :) )


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

14 éves fiúként mit olvassak?

Leírok pár könyvet, amit olvastam, a stílus meghatározása végett.
Victor Hugo - Nyomorultak
Dante - Isteni színjáték
Boccaccio - Dekameron
Ken Follett - A Katedrális
Paulo Coelho - Az alkimista
Voltaire - Candide
Márquez - Száz év magány
Salinger - Zabhegyező

Az ilyen típusú könyveket szeretem leginkább. Ha lehetne, leginkább klasszikust ajánljatok, nagyon szeretem a romantika évszázadának könyveit. Jobban szeretem a világirodalmat, de ha vannak ehhez hasonló könyvek a magyar irodalomban is, akkor annak is nagyon örülök.
UI: Jókait nem nagyon bírom.

10

Eredeti fantasy, ifjúsági vagy sci-fi könyvek?

Olyanra gondolok, ami nem tucat, amiből nem tudok másik hármat kapásból felsorolni. Már nagyon unom az ilyeneket, szeretnék valami újat olvasni.

3

A szürke 50 árnyalata c. könyvben Ana hogyan veszti el a szüzességét?

Csak a 3.részt olvastam de az előző kettőt nem szeretném elolvasni..anastasia christiannal veszitette el? vagy hogyan? Légyszi irjátok le :)

2

A Titanicból készült könyv?

Nagyon érdekelne, hogy készült e könyv. A filmet nagyon imádom, és szeretném elolvasni is. Ha van leírnátok a címét?
Előre is köszönöm.

3

Milyen Ibsen Nóra c. könyve?

Érdekel a véleményeteket a könyvvel kapcsolatban. Olvasható avagy sem?

1

Milyet nevet agyjak ennek a lánynak?

Vérfarkas 17 éves.ha emberi formába van akkor is nagyon erős tud lenni.Haja barna,szeme sötét zöld.Egy boszorkány halhatatlanná tedte és erőssé.nem jó vele ujjat húzni mivel nem kímél egy életett sem.A nyelve fel van vágva.

3

Szerintetek melyik a világ leges legszebb barátságról szóló idézete?

1

Jane Eyre? Mi a véleményetek erről a könyvről?

Elkezdtem olvasni. Igaz nem jutottam még sokáig, de eddig nem fogott meg.
16 éves fejjel érdemes olvasi? Vagy még nem?
Lehet, hogy még túl fiatal vagyok hozzá és ezért nem jön be annyira?

6

Milyen konyveket ajanlanatok? 15 eves vagyok es lany.

A kedvenc konyvem a No es en. Valamo ehhez hasnolot szeretnek olvasni, de valami olyat, ami ertheto, es nem tartalmaz 2000000 idegen szot.
Szeretem a naplokat is(pl.: Egy ropi naploja)
A Szent Johanna Gimit mar olvastam, es a Babelt is. Ehhez hasonlo szenvedoseket nem szivesen olvasnek megint. Olyat se amiben van boszorkanytol verfarkasig minden termeszetfeletti leny( csak ha nagyon jo)
Elore is koszi

6

Olvastátok már Leiner Laurától a Bábelt? Vélemény?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!