Találatok a következő kifejezésre: Éves rákszűrésre vagy (46 db)

Nőgyógyászati éves rákszúrésem jó lett, de az orvos a szeméremtes külső állapotával nem volt elégedett. Kifehéredést, kiszáradást látott (sportos 62 éves vagyok) felírt ösztrogén tartalmú kupot és kenőcsöt, kb 1 hónap használat után a szemérem testen és a

Nőgyógyászati éves rákszúrésem jó lett, de az orvos a szeméremtes külső állapotával nem volt elégedett. Kifehéredést, kiszáradást látott (sportos 62 éves vagyok) felírt ösztrogén tartalmú kupot és kenőcsöt, kb 1 hónap használat után a szemérem testen és a hámon iszonyű égető érzés lett. Azonnal leálltam a szerekről és így csillapodott. Most egy gyulladáscsökkentő krémet kaptam, majd utána újra próbálkozzam az előbbiek hasznalatával. (B1 vitamint szedtem, közben csukló problémára) Ha nincs eredmény, szövettant javasolnak. A koromnál fogva nem számíthatok gyógyulásra?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos, így “látatlanban” nem tudom, hogy mi okozhatja a problémát, így erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Elképzelhető, hogy valóban szövettani vizsgálatra van szükség, de ezt csak nőgyógyászati-onkológiai vizsgálattal lehet megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos, így “látatlanban” nem tudom, hogy mi okozhatja a problémát, így erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Elképzelhető, hogy valóban szövettani vizsgálatra van szükség, de ezt csak nőgyógyászati-onkológiai vizsgálattal lehet megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Nőgyógyászati éves rákszúrésem jó lett, de az orvos a szeméremtes külső állapotával nem volt elégedett. Kifehéredést, kiszáradást látott (sportos 62 éves vagyok) felírt ösztrogén tartalmú kupot és kenőcsöt, kb 1 hónap használat után a szemérem testen és a

Nőgyógyászati éves rákszúrésem jó lett, de az orvos a szeméremtes külső állapotával nem volt elégedett. Kifehéredést, kiszáradást látott (sportos 62 éves vagyok) felírt ösztrogén tartalmú kupot és kenőcsöt, kb 1 hónap használat után a szemérem testen és a hámon iszonyű égető érzés lett. Azonnal leálltam a szerekről és így csillapodott. Most egy gyulladáscsökkentő krémet kaptam, majd utána újra próbálkozzam az előbbiek hasznalatával. (B1 vitamint szedtem, közben csukló problémára) Ha nincs eredmény, szövettant javasolnak. A koromnál fogva nem számíthatok gyógyulásra?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos, így “látatlanban” nem tudom, hogy mi okozhatja a problémát, így erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Elképzelhető, hogy valóban szövettani vizsgálatra van szükség, de ezt csak nőgyógyászati-onkológiai vizsgálattal lehet megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos, így “látatlanban” nem tudom, hogy mi okozhatja a problémát, így erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Elképzelhető, hogy valóban szövettani vizsgálatra van szükség, de ezt csak nőgyógyászati-onkológiai vizsgálattal lehet megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 55 éves nő vagyok. Évente járok nőgyógyászati rákszűrésre, mammográfia eredményem rendben. Bő két hónapja egyfolytában, múlni nem akaró mellbimbófájdalommal küszködök. Talán hormonális alapon lehet. Mit tanácsol? Van-e teendőm? Szedhet

Tisztelt Doktor Úr! 55 éves nő vagyok. Évente járok nőgyógyászati rákszűrésre, mammográfia eredményem rendben. Bő két hónapja egyfolytában, múlni nem akaró mellbimbófájdalommal küszködök. Talán hormonális alapon lehet. Mit tanácsol? Van-e teendőm? Szedhetem-e így a Remifemin készítményt? Nagyon köszönöm segítő válaszát, tanácsát! Tisztelettel: Kornélia

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az emlővizsgálati lelet rendben van, akkor valószínűleg ártalmatlan jelenségről van szó. Természetesen ennél biztosabbat csak akkor lehetne mondani, ha megvizsgálnám Önt. A Remifemin szedésének nincsen ellenjavallata. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az emlővizsgálati lelet rendben van, akkor valószínűleg ártalmatlan jelenségről van szó. Természetesen ennél biztosabbat csak akkor lehetne mondani, ha megvizsgálnám Önt. A Remifemin szedésének nincsen ellenjavallata. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Üdvözlöm! 28 éves nő vagyok, 2012 februárjában magas kockázatú 16-os genotípusú HPV fertőzést diagnosztizált a nőgyógyászom P3 Cin I-es lelettel. Azóta rendszeresen járok nőgyógyászati rákszűrésre, sajnos a leletem azóta továbbra is P3 Cin I. Folyamatosan

Üdvözlöm! 28 éves nő vagyok, 2012 februárjában magas kockázatú 16-os genotípusú HPV fertőzést diagnosztizált a nőgyógyászom P3 Cin I-es lelettel. Azóta rendszeresen járok nőgyógyászati rákszűrésre, sajnos a leletem azóta továbbra is P3 Cin I. Folyamatosan szedtem az orvosom által javasolt Isoprinosine nevű tablettát, de sajnos nem javított az állapotomon. Az eredmény nem javul. A konkrét kérdésem az lenne, hogy eltávolíttathatom-e a méhemet (akár egy magánklinikán) saját döntésem alapján,létezik-e egyáltalán ilyen megoldás, ha kell aláírok bármit, hogy saját felelősségemre döntöttem így, mivel nem akarok gyereket és a férjem sem akar (ő már 35 éves), ezt mi határozottan eldöntöttük, meggyőzni senki nem tud minket, és nem szeretném a későbbiekben kitenni magamat a konizációs kisműtéteknek, mert egyrészt folyamatosan azt olvasom mindenhol és orvosoktól is úgy tudom, hogy nem sok értelme van, mert legtöbb esetben visszamaradnak kóros sejtek, amik ismételt problémákat okoznak főleg ilyen magas kockázatú HPV esetében. Szóval én nem szeretném, ha örökké csak “kimetszegetnének” belőlem, nem szeretnék ezzel a komoly betegséggel hosszú évekig nyűglődni, hanem azt szeretném, ha egy ilyen végleges műtéttel megoldódna a problémám, meg szeretném előzni vele a további veszélyeket. Szóval van-e ennek valamilyen járható útja, hogy én teljes méheltávolítást “kérhessek”, kár egy magánklinikán? Zárójelben megjegyzem: nagyon nem vagyok jól ettől a betegségtől, mind fizikailag, mind lelkileg, nagyon megviseli a gyenge szervezetemet és megmérgezi a mindennapjaimat. Nagyon szépen megkérem, hogy adjon nekem konkrét, hivatalos választ erre a méheltávolító műtétre. Hogyan kérhetek én ilyet ilyen eredményekkel? Köszönöm szépen a figyelmet és a választ!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen citológiai eredmény esetében rendszeres kontrollt javaslunk, amennyiben egyéb vizsgálatok (pl. kolposzkópia) nem indokolnak mást. A méh eltávolításának orvosi indoka, javallata nincsen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen citológiai eredmény esetében rendszeres kontrollt javaslunk, amennyiben egyéb vizsgálatok (pl. kolposzkópia) nem indokolnak mást. A méh eltávolításának orvosi indoka, javallata nincsen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos úr! 57 éves nő vagyok. 10 éve nem menstruálok. Időnként kevés, de kellemetlen szagú folyásom van. Voltam nőgyógyászaton, rákszűrésen, negatív volt. Ha használok Lactofeel hüvelygélt egy időre megszűnik. Hogyan küszöbölhető ez ki véglegese

Tisztelt Főorvos úr! 57 éves nő vagyok. 10 éve nem menstruálok. Időnként kevés, de kellemetlen szagú folyásom van. Voltam nőgyógyászaton, rákszűrésen, negatív volt. Ha használok Lactofeel hüvelygélt egy időre megszűnik. Hogyan küszöbölhető ez ki véglegesen?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említetteket figyelembe véve, ezeket a problémákat a hormonhiányos állapot, illetve a hüvelyhám sorvadása okozza. Ennek rendezésére a növényi alapú, hormonmentes Cikatridina kúp rendszeres alkalmazását ajánlom. A tünetek várhatóan 4-6 hét elteltével fognak megszűnni, ám a kezelést ekkor is javasolt folytatni, különben a probléma hamar kiújulhat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említetteket figyelembe véve, ezeket a problémákat a hormonhiányos állapot, illetve a hüvelyhám sorvadása okozza. Ennek rendezésére a növényi alapú, hormonmentes Cikatridina kúp rendszeres alkalmazását ajánlom. A tünetek várhatóan 4-6 hét elteltével fognak megszűnni, ám a kezelést ekkor is javasolt folytatni, különben a probléma hamar kiújulhat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 55 éves nő vagyok. Évente járok nőgyógyászati rákszűrésre, mammográfia eredményem rendben. Bő két hónapja egyfolytában, múlni nem akaró mellbimbófájdalommal küszködök. Talán hormonális alapon lehet. Mit tanácsol? Van-e teendőm? Szedhet

Tisztelt Doktor Úr! 55 éves nő vagyok. Évente járok nőgyógyászati rákszűrésre, mammográfia eredményem rendben. Bő két hónapja egyfolytában, múlni nem akaró mellbimbófájdalommal küszködök. Talán hormonális alapon lehet. Mit tanácsol? Van-e teendőm? Szedhetem-e így a Remifemin készítményt? Nagyon köszönöm segítő válaszát, tanácsát! Tisztelettel: Kornélia

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az emlővizsgálati lelet rendben van, akkor valószínűleg ártalmatlan jelenségről van szó. Természetesen ennél biztosabbat csak akkor lehetne mondani, ha megvizsgálnám Önt. A Remifemin szedésének nincsen ellenjavallata. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az emlővizsgálati lelet rendben van, akkor valószínűleg ártalmatlan jelenségről van szó. Természetesen ennél biztosabbat csak akkor lehetne mondani, ha megvizsgálnám Önt. A Remifemin szedésének nincsen ellenjavallata. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Üdvözlöm! 28 éves nő vagyok, 2012 februárjában magas kockázatú 16-os genotípusú HPV fertőzést diagnosztizált a nőgyógyászom P3 Cin I-es lelettel. Azóta rendszeresen járok nőgyógyászati rákszűrésre, sajnos a leletem azóta továbbra is P3 Cin I. Folyamatosan

Üdvözlöm! 28 éves nő vagyok, 2012 februárjában magas kockázatú 16-os genotípusú HPV fertőzést diagnosztizált a nőgyógyászom P3 Cin I-es lelettel. Azóta rendszeresen járok nőgyógyászati rákszűrésre, sajnos a leletem azóta továbbra is P3 Cin I. Folyamatosan szedtem az orvosom által javasolt Isoprinosine nevű tablettát, de sajnos nem javított az állapotomon. Az eredmény nem javul. A konkrét kérdésem az lenne, hogy eltávolíttathatom-e a méhemet (akár egy magánklinikán) saját döntésem alapján,létezik-e egyáltalán ilyen megoldás, ha kell aláírok bármit, hogy saját felelősségemre döntöttem így, mivel nem akarok gyereket és a férjem sem akar (ő már 35 éves), ezt mi határozottan eldöntöttük, meggyőzni senki nem tud minket, és nem szeretném a későbbiekben kitenni magamat a konizációs kisműtéteknek, mert egyrészt folyamatosan azt olvasom mindenhol és orvosoktól is úgy tudom, hogy nem sok értelme van, mert legtöbb esetben visszamaradnak kóros sejtek, amik ismételt problémákat okoznak főleg ilyen magas kockázatú HPV esetében. Szóval én nem szeretném, ha örökké csak “kimetszegetnének” belőlem, nem szeretnék ezzel a komoly betegséggel hosszú évekig nyűglődni, hanem azt szeretném, ha egy ilyen végleges műtéttel megoldódna a problémám, meg szeretném előzni vele a további veszélyeket. Szóval van-e ennek valamilyen járható útja, hogy én teljes méheltávolítást “kérhessek”, kár egy magánklinikán? Zárójelben megjegyzem: nagyon nem vagyok jól ettől a betegségtől, mind fizikailag, mind lelkileg, nagyon megviseli a gyenge szervezetemet és megmérgezi a mindennapjaimat. Nagyon szépen megkérem, hogy adjon nekem konkrét, hivatalos választ erre a méheltávolító műtétre. Hogyan kérhetek én ilyet ilyen eredményekkel? Köszönöm szépen a figyelmet és a választ!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen citológiai eredmény esetében rendszeres kontrollt javaslunk, amennyiben egyéb vizsgálatok (pl. kolposzkópia) nem indokolnak mást. A méh eltávolításának orvosi indoka, javallata nincsen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen citológiai eredmény esetében rendszeres kontrollt javaslunk, amennyiben egyéb vizsgálatok (pl. kolposzkópia) nem indokolnak mást. A méh eltávolításának orvosi indoka, javallata nincsen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos úr! 57 éves nő vagyok. 10 éve nem menstruálok. Időnként kevés, de kellemetlen szagú folyásom van. Voltam nőgyógyászaton, rákszűrésen, negatív volt. Ha használok Lactofeel hüvelygélt egy időre megszűnik. Hogyan küszöbölhető ez ki véglegese

Tisztelt Főorvos úr! 57 éves nő vagyok. 10 éve nem menstruálok. Időnként kevés, de kellemetlen szagú folyásom van. Voltam nőgyógyászaton, rákszűrésen, negatív volt. Ha használok Lactofeel hüvelygélt egy időre megszűnik. Hogyan küszöbölhető ez ki véglegesen?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említetteket figyelembe véve, ezeket a problémákat a hormonhiányos állapot, illetve a hüvelyhám sorvadása okozza. Ennek rendezésére a növényi alapú, hormonmentes Cikatridina kúp rendszeres alkalmazását ajánlom. A tünetek várhatóan 4-6 hét elteltével fognak megszűnni, ám a kezelést ekkor is javasolt folytatni, különben a probléma hamar kiújulhat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említetteket figyelembe véve, ezeket a problémákat a hormonhiányos állapot, illetve a hüvelyhám sorvadása okozza. Ennek rendezésére a növényi alapú, hormonmentes Cikatridina kúp rendszeres alkalmazását ajánlom. A tünetek várhatóan 4-6 hét elteltével fognak megszűnni, ám a kezelést ekkor is javasolt folytatni, különben a probléma hamar kiújulhat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

19 éves fiú vagyok, nincsenek káros szenvedélyeim de el szeretnék menni rákszűrésre. Több fajta rákfaj is van ugyebár. Hogyan történik a szűrés? Egy szűréssel minden fajt megállapíthatnak?

Legjobb válasz: Na most, elõször is, olyan, hogy "rákfaj" az állatok rendszertanában van, nem a betegségeknél :D Több fajta rák van (gyakorlatilag minden szerved elrákosodhat), és természetesen nem lehet mindet egyszerre megállapítani. Háziorvosnál érdeklõdj, hogy milyen szûréseken kell részt venned, ha teljes kivizsgálást szeretnél!

Na most, elõször is, olyan, hogy "rákfaj" az állatok rendszertanában van, nem a betegségeknél :D Több fajta rák van (gyakorlatilag minden szerved elrákosodhat), és természetesen nem lehet mindet egyszerre megállapítani. Háziorvosnál érdeklõdj, hogy milyen szûréseken kell részt venned, ha teljes kivizsgálást szeretnél!

Éves rákszűrésre leborotváljam, vagy növesszem meg a szőrzetemet ott lent?

Esedékes lenne az éves ráksz?résem a n?gyógyásznál. Régebben mindig megnövesztettem a sz?rzetemet ott lent, mert cikinek tartottam volna borotváltanul odaállítani. Azóta gondolkodom,hogy vajon más ezt hogyan teszi. A mindennapokban teljesen kopasz vagyok. Most kezdjem el növeszteni??

Legjobb válasz: A nõgyógyászodnak szerintem nem tudsz olyat mutatni, amit még nem látott. Totálisan hidegen fogja hagyni. Azért halál felesleges elkezdeni növeszteni.

A nõgyógyászodnak szerintem nem tudsz olyat mutatni, amit még nem látott. Totálisan hidegen fogja hagyni. Azért halál felesleges elkezdeni növeszteni.
Miert akarnal megfelelni a nogyogyasznak? Neki aztan edes mindegy mi van ott lennt. :) Az ilyen-olyan szereloket sem az erdekli, hogy milyen a lakas. ;)
Az alsó szõr dologra furcsa módon mindig azt mondják, hogy jobb ha van egy kicsi a fertõzések elkerülése végett. Én mégis úgy "érzem", hogy nem igazán tetszik az asszisztensnek meg tulajdonképpen az orvosnak sem, hogy nem vagyok teljesen szõrtelen. Nem tudom miért az orvos ránéz és kicsit ingatja jobbra balra a fejét, a nõ meg sóhajtozik. Nem tudom, hogy más hogy van vele, de ha nekem viccen kívül fázik ott lent tök pucéran, és egyik sem a szeretõm, akkor mégis mi közük van hozzá. Megkérdezni meg nem akarom, hogy bocs, de most szõrtelenhez van szokva a doktor úr? Nálunk otthon ugyanis (komolyan csak) minimális szõrtõl még nem hány senki.
Szerintem a nõgyógyásznak teljesen mindegy, hogy milyen a szõrzeted, õ orvos!
"Az ilyen-olyan szereloket sem az erdekli, hogy milyen a lakas." választ írónak a szöveged jó, de az a baj, tudod, hogy az ilyen-olyan szerelõk pont megnézik a lakást, és úgy mondanak egy árat, pofára. A bútorokból stb. következtetnek az anyagi helyzetre és ha gazdag vagy jól átvernek. A példa nem túl jó itt.
